Halvat lennot Lissabon

Lissabonin nähtävyydet ja kohteet

Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge on Lissabonin ikoninen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin kukkulalla. Se tarjoaa upeat näkymät yli Lissabonin kaupungin ja joen. Linnoituksessa voi tutustua historiallisiin näyttelyihin, kävellä muurien päällä ja nauttia kauniista puutarhoista.

Torre de Belém

Torre de Belém on linnake, joka sijaitsee Tagus-joen suulla. Se on hyvin säilynyt ja kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Tämä linnake oli tärkeä osa Lissabonin puolustusta ja oli myös lähtökohta monille merenkulkuun liittyville tutkimusmatkoille.

Mosteiro dos Jerónimos

Mosteiro dos Jerónimos on goottilaistyylinen luostari, joka on myös osa UNESCO:n maailmanperintökohteita. Se on yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä Lissabonissa. Luostarissa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja tutustua sen historiallisiin näyttelyihin.

Parque das Nações

Parque das Nações on moderni kaupunginosa, joka rakennettiin 1998-luvun maailmannäyttelyä varten. Alueella on paljon nähtävää ja koettavaa, kuten Oceanário de Lisboa (Lissabonin meriakvaario), joka on yksi suurimmista akvaarioista Euroopassa. Alueella on myös useita puistoja, ravintoloita ja ostoskeskuksia.

Lisbon Oceanarium

Lissabonin meriakvaario sijaitsee Parque das Nações -alueella. Se tarjoaa näyttävän katsauksen meren elämään yli 15 000 eläimen ja kasvin avulla. Oceanariossa voi nähdä haita, delfiinejä, merikilpikonnia ja monia muita mereneläviä.

Museu Nacional do Azulejo

Museu Nacional do Azulejo on Lissabonin kaakelitaiteen kansallismuseo. Se sijaitsee entisessä luostarissa ja esittelee kauniita kaakelitaideteoksia eri aikakausilta. Museo tarjoaa kattavan katsauksen Portugalin kaakelitaiteen historiaan ja kehitykseen.

Lisbon Story Centre

Lissabonin tarinakeskus on interaktiivinen museo, joka kertoo Lissabonin kaupungin historiasta. Museo kutsuu vierailijoita tutustumaan kaupungin menneisyyteen ja tarinoihin eri aikakausilta. Keskuksessa on audiovisuaalisia näyttelyitä ja erilaisia interaktiivisia elementtejä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Lissabonin kulttuuritarjonta on monipuolinen ja rikas.
– Kaupungissa voi nauttia perinteisestä fadomusiikista, jonka juuret juontavat 1800-luvun Portugalin köyhemmille kansankerroksille.
– Kulttuurikeskuksia ja -museoita on runsaasti, kuten kuuluisa Gulbenkian-museo, jossa on nähtävillä taidekokoelma antiikin Egyptistä moderneihin eurooppalaisiin maalauksiin.
– Lissabonin oopperatalo Sao Carlos esittää korkeatasoisia oopperoita ja balettiesityksiä.
– Kaupungissa järjestetään useita festivaaleja ympäri vuoden, kuten kuuluisa Santo Antonion juhla kesäkuussa ja perinteinen Lissabonin karnevaali helmikuussa.

Historia

– Lissabon on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista ja sillä on pitkä historia, joka juontaa juurensa antiikin aikoihin.
– Kaupunki perustettiin fenikialaisten toimesta noin 1200 eaa. ja siitä tuli myöhemmin roomalainen siirtokunta nimeltä Olisipo.
– Lissabonin merkittävänä historiallisena aikakautena pidetään 1500-lukua, jolloin se oli suuri merenkulun keskus ja Portugalin maailmanlaajuisen siirtomaaimperiumin pääkaupunki.
– Vuonna 1755 Lissabonia kohtasi tuhoisa maanjäristys, joka tuhosi suuren osan kaupungista. Sen jälkeen Lissabon rakennettiin uudelleen ja siitä tuli yksi Euroopan ensimmäisistä suunnitelluista kaupungeista.
– Lissabonin historiassa on myös nähtävillä maurien, foiniikkilaisten, roomalaisten ja muiden kansojen vaikutus, mikä näkyy esimerkiksi kaupungin arkkitehtuurissa ja kulttuurissa.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen portugalilainen ruoka

Lissabon on täydellinen paikka maistella perinteistä portugalilaista ruokaa. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi bacalhau, eli suolattu turska, ja caldo verde, perinteinen vihanneskeitto. Muita herkullisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi sardinhas assadas (paistetut sillit), feijoada (papupata) ja piri-piri-kanat.

Seafood

Lissabon sijaitsee Atlantin rannalla, joten ei ole yllättävää että kaupungissa tarjoillaan runsaasti meren antimia. Kalakeittoja, grillattuja kaloja ja äyriäisruokia löytyy lukuisista ravintoloista. Suosittuja lajikkeita ovat esimerkiksi robalo (meriaihe), sardinhas (silli) ja camarão (katkarapu).

Tavernat ja viinibaarit

Lissabonissa on myös paljon pieniä perinteisiä tavernoja ja viinibaareja. Täällä paikalliset ja turistit voivat nauttia hyvästä viinistä, oluesta ja pienistä suolaisista alkupaloista. Usein tähän kuuluu myös Fado-musiikki, joka on perinteistä portugalilaista laulua.

Kahvilat ja leipomot

Lissabonin kaduilla ja aukioilla on yleensä lukuisia kahviloita, joissa tarjoillaan herkullisia portugalilaisia leivonnaisia ja kahvia. Pastel de nata, eli tyypillinen portugalilainen vaniljakreemitorttu, on erityisen suosittu herkku.

Kansainvälinen keittiö

Lissabonissa on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia eri puolilta maailmaa. Olipa haussa sitten kiinalaista, intialaista, italialaista tai sushia, Lissabonista löytyy vaihtoehto jokaiseen makuun. Monet ruokapaikat tarjoavat myös kasvisvaihtoehtoja.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Tutustu historiallisiin nähtävyyksiin

Lissabon tarjoaa runsaasti historiallisia nähtävyyksiä, kuten Jerónimosin luostarin, Belémin tornin ja São Jorgen linnan. Nämä kohteet ovat loistavia paikkoja oppia kaupungin menneisyydestä ja ihailla upeaa arkkitehtuuria.

Nauti kulttuurista museoissa ja gallerioissa

Kaupungissa on monia museoita, kuten Museu Nacional de Arte Antiga, joka on Portugalin kansallinen taide- ja historiamuseo. Museu Calouste Gulbenkian on myös suosittu kohde, jossa voi ihailla taidetta ja kulttuuriesineitä.

Käy vaikuttavissa kirkoissa

Lissabonissa on useita vaikuttavia kirkkoja, kuten Sé de Lisboa, joka on kaupungin tuomiokirkko. Santa Justa -hissi tarjoaa upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin ja Atlantin valtamerelle.

Shoppaile trendikkäissä putiikeissa

Kaupungissa on useita trendikkäitä putiikkeja, erityisesti Baixa ja Chiado -alueilla. Rua Augusta on suosittu ostoskatu, jossa on useita kauppoja ja ravintoloita.

Rentoudu puistoissa ja puutarhoissa

Lissabonissa on kauniita puistoja ja puutarhoja, kuten Eduardo VII -puisto, josta avautuu näköala kaupungin ylle. Jardim da Estrela on myös suosittu paikka rentoutumiseen ja piknikien järjestämiseen.

Vietä aikaa rannoilla

Lissabonin lähellä sijaitsee useita upeita rantoja, kuten Carcavelos ja Cascais. Nämä rannat ovat suosittuja aurinkoa ja vesiurheilulajeja, kuten surffausta, harrastavien keskuudessa.

Koe perinteistä portugalilaista ruokaa

Portugalilainen ruoka on tunnettu herkullisuudestaan ja se on ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Lissabon tarjoaa runsaasti ravintoloita, joissa voi maistella perinteisiä portugalilaisia ruokia, kuten bacalhauta (turskaa) ja pastéis de nata -leivoksia.

Tutustu lähialueisiin päiväretkillä

Lissabonin ympäristössä on useita päiväretkikohteita, kuten Sintra, jossa voi vierailla upeissa linnassa ja puutarhoissa. Cascais ja Estoril ovat myös suosittuja kohteita, joissa voi nauttia rannasta ja nähdä kauniita maisemia.

Suositut hotellit Lissabonissa:

1. Four Seasons Hotel Ritz Lisbon

Four Seasons Hotel Ritz Lisbon sijaitsee keskeisellä paikalla Lissabonin kaupungin keskustassa, lähellä Eduardo VII -puistoa. Tämä viiden tähden hotelli tarjoaa ylelliset ja tyylikkäät huoneet, joista avautuu upeat näkymät kaupungille. Hotellissa on myös sisäuima-allas, kuntokeskus, kylpylä ja useita ravintoloita.

2. Tivoli Avenida Liberdade Lisboa

Tivoli Avenida Liberdade Lisboa sijaitsee kauniilla Avenida da Liberdade -kadulla, joka on yksi Lissabonin pääkaduista. Tämä tyylikäs hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, joista osasta avautuu kauniit näkymät kaupunkiin. Hotellin palveluihin kuuluu ulkouima-allas, kuntokeskus, useita ravintoloita ja baareja.

3. Altis Avenida Hotel

Altis Avenida Hotel sijaitsee historiallisessa Baixa-kaupunginosassa lähellä Rossion aukiota ja Tagus-joen rantaa. Tämä boutique-hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita, joista osasta on näköala kaupunkiin. Hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsee näköalaravintola, josta voi ihailla upeita maisemia yli Lissabonin.

4. Bairro Alto Hotel

Bairro Alto Hotel sijaitsee trendikkäällä Bairro Alto -alueella lähellä Chiadon kaupunginosaa. Tämä tyylikäs hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita ja sviittejä, joissa on moderneja mukavuuksia. Hotellin katolla sijaitseva terassi ja baari tarjoavat upeat näkymät yli historiallisen kaupungin.

5. Pestana Palace Lisboa Hotel & National Monument

Pestana Palace Lisboa Hotel & National Monument sijaitsee kauniilla ja rauhallisella alueella Lissabonin länsiosassa, lähellä Belémin kaupunginosaa. Tämä ylellinen hotelli sijaitsee entisessä kuninkaallisessa palatsissa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja sviittejä, joissa on antiikin ja nykyaikaisen yhdistelmä. Hotellin puutarhoissa ja ulkouima-altaalla voi rentoutua kaupungin kiireiden keskellä.

Turvallisuus

Yleinen turvallisuustaso

Lissabonissa vallitsee yleisesti ottaen korkea turvallisuustaso. Kaupunki on hyvin järjestäytynyt ja turvallinen asuin- ja matkailukohde.

Poliisi ja hätätilanteet

Lissabonissa on hyvin toimiva poliisivoima, joka valvoo ja ylläpitää järjestystä kaupungissa. Hätätilanteissa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Varkaudet ja lompakkovarkaudet

Vaikka Lissabon on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, varkaudet ja lompakkovarkaudet voivat olla ongelma tietyillä turistialueilla, erityisesti ruuhkaisissa paikoissa, kuten julkisissa kulkuvälineissä ja turistien suosimilla alueilla. On tärkeää pitää huoli arvoesineistään ja varoa taskuvarkaita.

Luonnonkatastrofit

Lissabonin alueella esiintyy harvoin luonnonkatastrofeja. Maanjäristykset ovat kuitenkin mahdollisia, sillä kaupunki sijaitsee aktiivisella maanjäristysvyöhykkeellä. Paikalliset viranomaiset ovat kuitenkin varautuneet tähän ja ovat tehneet toimenpiteitä turvallisten rakennusten ja infrastruktuurin varmistamiseksi.

Terveys

Sairaanhoidon taso

Lissabonissa on korkeatasoinen terveydenhuoltojärjestelmä, joka tarjoaa laadukasta hoitoa sekä kunnallisissa että yksityisissä terveyskeskuksissa ja sairaaloissa. Sairaanhoidon taso vastaa kansainvälisiä standardeja, ja kaupungissa on myös monia hyviä erikoissairaaloita.

Matkavakuutus

Suosittelemme matkailijoita hankkimaan matkavakuutuksen ennen matkaa Lissaboniin varmistaakseen, että heillä on asianmukainen terveysvakuutus matkan aikana. Matkavakuutus kattaa yleensä odottamattomat sairaudet ja tapaturmat sekä sairaalahoitoon tarvittavat kustannukset.

Tietoa rokotuksista

Lissaboniin matkustavien kannattaa tarkistaa ennen matkaa, että heidän rokotusohjelmaansa kuuluvat perusrokotukset ovat voimassa. Erityisesti pitkäaikaismatkailijoiden kannattaa hankkia myös rokotuksia kuten hepatiitti A ja B sekä jäykkäkouristus. Lisätietoja rokotuksista voi saada omalta terveysasemalta tai matkailuklinikalta.

Rannat ja Vesistöt:

Rannat:

– Praia de Carcavelos: Suosittu hiekkaranta, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Lissabonin keskustasta.
– Praia de Santo Amaro de Oeiras: Hiekkaranta Oeirasissa, noin 20 kilometrin päässä Lissabonista.
– Praia do Guincho: Kaunis ranta, joka sijaitsee Sintran kansallispuiston vieressä. Tämä ranta on suosittu purjelautailijoiden keskuudessa.
– Praia da Conceição: Hiekkaranta Estorilissa, noin 25 kilometrin päässä Lissabonista.

Vesistöt:

– Tagus-joki: Lissabonin läpi virtaava joki, joka tarjoaa kauniita näkymiä kaupungin rannikolle.
– Atlantin valtameri: Lissabon sijaitsee Atlantin valtameren rannikolla, ja meri tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen vesiurheiluun ja veneilyyn.
– Sintran järvet: Lähellä Lissabonia sijaitseva Sintran kansallispuisto tarjoaa useita kauniita järviä, kuten Pena-järvi ja Luz-järvi. Nämä järvet tarjoavat rentouttavia maisemia ja mahdollisuuden nauttia luonnosta ja ulkoilusta.

Yöelämä ja viihde

1. Baarit ja klubit

Lissabonissa on lukuisia baareja ja klubeja, jotka tarjoavat viihdettä ja juomia pitkälle yöhön. Suosituimmat alueet ovat Barrio Alto, jossa on useita trendikkäitä baareja, ja Cais do Sodré, jossa on vilkas klubi- ja baarikulttuuri.

2. Fado-klubit

Fado on perinteinen portugalilainen musiikkityyli, joka on erityisen suosittu Lissabonissa. Kaupungissa on useita fado-klubeja, joissa voi nauttia tunnelmallisesta fadomusiikista samalla kun nauttii herkullisesta portugalilaisesta ruoasta.

3. Teatterit ja esitykset

Lissabonissa on monia teattereita ja esityspaikkoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman esityksiä, kuten näytelmiä, musikaaleja, tanssia ja konsertteja. Teatro Nacional D. Maria II ja Teatro Nacional de São Carlos ovat tunnettuja teattereita kaupungissa.

4. Elokuvateatterit

Lissabonissa on useita elokuvateattereita, jotka esittävät elokuvia eri genreistä, mukaan lukien paikalliset ja kansainväliset tuotannot. Monumental-kompleksi ja Nimas ovat suosittuja elokuvateattereita kaupungissa.

5. Kasinot

Lissabonissa on myös useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan ja viettää iltaa pelaamisen parissa. Casino Lisboa on yksi tunnetuimmista kasinoista kaupungissa ja tarjoaa laajan valikoiman peliautomaatteja, pöytäpelejä ja viihdettä.

6. Katufestivaalit

Lissabonissa järjestetään ympäri vuoden erilaisia katufestivaaleja, jotka tarjoavat runsaasti viihdettä ja aktiviteetteja. Esimerkiksi Santo António -juhla, joka järjestetään kesäkuussa, on suosittu festivaali, jossa on musiikkia, tanssia ja perinteisiä markkinoita.

7. Live-musiikki

Lissabonissa on paljon paikkoja, joissa voi nauttia livemusiikista eri genreistä. Pubs, baarit ja klubit tarjoavat usein live-esiintyjiä, ja kaupungissa järjestetään myös lukuisia musiikkifestivaaleja ympäri vuoden.

8. Stand-up-komiikka

Stand-up-komiikka on suosittu viihdemuoto Lissabonissa. Kaupungissa on useita baareja ja klubeja, jotka järjestävät stand-up-iltoja, joissa esiintyvät paikalliset ja kansainväliset koomikot.

9. Cabaret-esitykset

Lissabonissa on myös cabaret-esityksiin erikoistuneita paikkoja, joissa voi nauttia viihteestä, musiikista, tanssista ja taitavista esityksistä. Esimerkiksi Casino Lisboa ja Tivoli-teatteri tarjoavat säännöllisesti cabaret-esityksiä.

10. Kansanperinne-esitykset

Lissabonissa voi kokea myös perinteistä portugalilaista kansanmusiikkia ja -tanssia. Useat ravintolat ja baarit tarjoavat säännöllisesti esityksiä, joissa voi ihailla perinteisiä pukuloistoa ja kuunnella perinteisiä sävelmiä.

Luontokohteet ja Retkeily

Sintran luonnonpuisto

Sintran luonnonpuisto sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Lissabonista. Puisto on osa Sintran kulttuurimaisemaa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Alueella on upeita maisemia, historiallisia linnoja ja palatseja sekä monipuolista kasvistoa ja eläimistöä.

Arrábida Natural Park

Arrábida Natural Park sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Lissabonista. Puisto on suosittu retkeilykohde, jossa voi nauttia upeista rannoista, vuoristoisesta maisemasta ja vehreistä metsistä. Alueella on myös mahdollista harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten patikointia, pyöräilyä ja melontaa.

Monsanto Forest Park

Monsanton metsäpuisto sijaitsee Lissabonin keskustan lähellä. Se on yksi Euroopan suurimmista kaupunkimetsistä ja tarjoaa monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Puistossa voi vaeltaa kävelyreiteillä, nauttia piknikistä, pyöräillä tai vain rentoutua luonnon keskellä.

Cascais-Estorilin rannikko

Cascais-Estorilin rannikko ulottuu noin 30 kilometrin matkan Lissabonista länteen. Alueella on upeita hiekkarantoja, luonnonkauniita maisemia ja historiallisia kyliä. Rannikko tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet rantalentopalloon, surffaukseen, purjehdukseen ja muuhun vesiurheiluun.

Peneda-Gerêsin kansallispuisto

Peneda-Gerêsin kansallispuisto sijaitsee pohjoisessa Portugalissa, noin 400 kilometrin päässä Lissabonista. Se on Portugalin ainoa kansallispuisto ja tarjoaa upeita maisemia, koskia, järviä ja vuoristoisia alueita. Puistossa on myös monia patikointireittejä, joista voi nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta.

Ria Formosa

Ria Formosa on suojeltu luonnonsuojelualue, joka ulottuu noin 60 kilometrin matkan Lissabonista itään. Alueella on laaja laguunijärjestelmä, hiekkarantoja ja suola-altaita. Alue on koti monille lintulajeille ja muille eläimille. Ria Formosassa voi vierailla kävelyretkillä, veneretkillä tai pyöräillä alueen monilla poluilla.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Mosteiro dos Jerónimos (Jerónimosin luostari)

Mosteiro dos Jerónimos on 1500-luvulta peräisin oleva luostari Lissabonissa. Se on kulttuurillisesti merkittävä ja arkkitehtonisesti upea rakennus, joka edustaa manueliinista tyyliä. Luostari oli aiemmin merimiesten ja löytöretkeilijöiden lähtöpaikka, ja sen kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu Vasco da Gaman hauta.

Torre de Belém (Belémin torni)

Belémin torni on Lissabonin symboli ja tärkeä historiallinen monumentti. Se rakennettiin 1500-luvulla osana Lissabonin suojaksi tarkoitettua linnoitusta. Torni edustaa manueliinista tyyliä ja sijaitsee Tejo-joen suulla. Se oli aiemmin tärkeä navigointimerkki ja puolustusasema.

Sé de Lisboa (Lissabonin katedraali)

Lissabonin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Sé de Lisboa tai Santa Maria Maiorin katedraali, on yksi vanhimmista ja merkittävimmistä uskonnollisista rakennuksista Lissabonissa. Se valmistui 1200-luvulla ja on sekoitus goottilaista, romaanista ja barokkityyliä. Katedraalin kohokohtiin kuuluvat sen vaikuttava sisäpiha ja sen keskiaikaiset muurit.

Castelo de São Jorge (São Jorgen linna)

São Jorgen linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Lissabonin kukkulalla. Alueelta avautuu upeat näkymät kaupunkiin ja Tejo-joelle. Linna rakennettiin maurien valloitusta vastaan 1100-luvulla, mutta myöhemmin se tuhoutui ja jälleenrakennettiin useita kertoja. Nykyään linna toimii museona ja turistikohteena.

Panteão Nacional (Kansallinen pyhäkkö)

Panteão Nacional on entinen kirkko, joka toimii nykyään kansallisena pyhäkkönä Lissabonissa. Se rakennettiin 1600-luvulla barokkityyliin ja sen sisällä on useiden tunnettujen portugalilaisten henkilöiden haudat. Panteão Nacional sijaitsee Alfama-kaupunginosassa ja sen näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin maisemia.

Igreja de São Roque (São Roque -kirkko)

São Roque -kirkko on yksi Lissabonin tärkeimmistä barokkirakennuksista. Se rakennettiin 1500-luvulla ja sen upea sisustus sisältää muun muassa monia eri tyylisuuntia. Kirkon kuuluisin nähtävyys on sen kappeli, joka on koristeltu kalliilla marmorilla ja kullalla. São Roque -kirkko sijaitsee Bairro Altolla, vanhassakaupungissa.

Lissabonin panoraama- ja näköalapaikat:

1. Castelo de São Jorge

– Castelo de São Jorge sijaitsee Alfaman kaupunginosassa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin ja Tagujo-joelle. Sieltä voi ihailla myös Lissabonin historiallista keskustaa ja Atlantin valtamerta.

2. Miradouro da Senhora do Monte

– Miradouro da Senhora do Monte on yksi Lissabonin parhaista näköalapaikoista, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli kaupungin. Se sijaitsee Graçan kaupunginosassa ja sieltä näkee muun muassa São Jorgen linnan ja Ponte 25 de Abril -sillan.

3. Miradouro da Nossa Senhora do Monte

– Miradouro da Nossa Senhora do Monte sijaitsee myös Graçan kaupunginosassa ja tarjoaa upeat näkymät yli Lissabonin. Tältä näköalapaikalta voi ihailla muun muassa São Jorgen linnan ja Tagus-joen maisemia.

4. Miradouro de Santa Luzia

– Miradouro de Santa Luzia sijaitsee Alfaman kaupunginosassa ja sieltä avautuu upeat näkymät Tagus-joen suulle ja Lissabonin kattojen ylle. Tämä näköalapaikka on erityisen viehättävä myös sen kauniiden kukkaistutusten ja perinteisten portugalilaisten kaakelien ansiosta.

5. Miradouro das Portas do Sol

– Miradouro das Portas do Sol sijaitsee myös Alfaman kaupunginosassa ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli Lissabonin. Tältä näköalapaikalta voi ihailla muun muassa São Jorgen linnan, Sé de Lisboa -katedraalin ja Tagus-joen maisemia.

6. Elevador de Santa Justa

– Elevador de Santa Justa on Lissabonin kuuluisa hissi, joka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Hissin huipulla sijaitsevalta näköalatasanteelta voi ihailla Alfaman kaupunginosaa, Baixan historiallista keskustaa ja Tagus-joen maisemia.

7. Park Eduardo VII

– Park Eduardo VII sijaitsee Lissabonin keskustassa ja tarjoaa kauniita näköaloja yli kaupungin. Puiston korkeimmalta kohdalta voi ihailla muun muassa Liberdaden aukiota ja Tagus-joen maisemaa.

8. Belém Tower

– Belém Tower sijaitsee Lissabonin länsipuolella ja tarjoaa upeat näkymät Tagus-joelle ja Atlantin merelle. Tornilta voi ihailla myös Belém-kadun kauniita rakennuksia ja kohti Lissabonin keskustaa avautuvaa maisemaa.

9. Cristo Rei

– Cristo Rei sijaitsee Lissabonin eteläpuolella Almada-kunnassa ja tarjoaa upeat näkymät yli Lissabonin. Portaalta voi ihailla muun muassa Ponte 25 de Abril -sillan, Tagus-joen ja Lissabonin kaupungin maisemia.

10. Miradouro do Parque Eduardo VII

– Miradouro do Parque Eduardo VII sijaitsee Lissabonin keskustassa Park Eduardo VII:n puistossa. Näköalapaikalta voi ihailla upeita maisemia yli kaupungin, muun muassa Liberdaden aukiota ja Tagus-joen suuntaan avautuvaa maisemaa.Kohteen sijainti maa on Portugali.

Jätä kommentti