Halvat lennot Lviv

Nähtävyydet ja kohteet

1. Vanhakaupunki (Pidäkään aukio)

Vanhakaupunki on Lvivin historiallinen alue, jossa voi tutustua kaupungin menneisyyteen. Siellä sijaitsee tunnettu Pidäkään aukio, jolla voi ihailla upeita arkkitehtonisia mestariteoksia, kuten Kaupungintaloa ja Mustaa Kirsikka -taloa. Aukiolta kävelymatkan päässä löytyy myös muita nähtävyyksiä, kuten Armenian katedraali ja Jesuiittojen kirkko.

2. Lvivin linnake

Lvivin linnake on historiallinen linnoitusalue, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin sotilaalliseen menneisyyteen. Alueella voi käydä linnoituksen muureilla kävelemässä, tutustua eri bastioneihin ja vierailla linnakkeen museossa. Linnake tarjoaa myös upeat näkymät kaupunkiin.

3. Lvivin oopperatalo

Lvivin oopperatalo on yksi kaupungin kuvatuimmista rakennuksista ja merkittävä kulttuurikohde. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia oopperan, baletin ja muiden esitysten upeasta tunnelmasta. Oopperatalon ulkopuolella sijaitseva Ivan Fedorovin patsas on myös näkemisen arvoinen.

4. Kulttuuripuisto Stryiskyi

Kulttuuripuisto Stryiskyi on suuri puistoalue, jossa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Puistossa on upea kukkaistutuksia, lampia ja kävelyreittejä. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, kuten konsertteja ja näyttelyitä.

5. Lvivin kaupunginmuseo

Lvivin kaupunginmuseo on paikka, jossa voi tutustua kaupungin historiaan, kulttuuriin ja taiteeseen. Museon kokoelmiin kuuluu arvokkaita esineitä ja maalauksia eri aikakausilta. Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka tarjoavat lisää mielenkiintoisia näkökulmia Lvivin historiaan.

6. Dominikaanisen luostarin kirkko

Dominikaanisen luostarin kirkko on yksi Lvivin tunnetuimmista kirkoista, joka houkuttelee kävijöitä kauniin barokkityylinsä ansiosta. Kirkossa kannattaa ihailla upeaa alttaria sekä vaikuttavia freskoja. Lisäksi luostarialueella voi tutustua museoon, joka kertoo luostarin historiasta ja dominikaanien toiminnasta.

7. Lvivin arkeologinen museo

Lvivin arkeologinen museo on paikka, jossa voi tutustua kaupungin menneisyyteen ja arkeologisiin löytöihin. Museon kokoelmaan kuuluu muun muassa antiikin aikaisia esineitä, keskiaikaisia löytöjä ja esineitä eri kulttuureilta. Lisäksi museossa järjestetään oppaita, luentoja ja työpajoja.

8. Tarastin-puisto

Tarastin-puisto on kaunis puistoalue, jossa voi viettää rentouttavaa aikaa luonnon keskellä. Puistossa on kauniita kävelyreittejä, viheralueita ja istutuksia. Alueelta löytyy myös pieni lampi ja leikkipaikka lapsille. Puiston läheisyydessä on myös mahdollisuus ihailla upeaa näköalaa kaupungin ylle Lvivin televisiotornista.

Kulttuuri ja Historia

Arkkitehtuuri

Lvivin arkkitehtuuri on hyvin monimuotoinen ja siinä näkyy vaikutteita eri aikakausilta. Kaupungissa näkyy erityisesti renessanssin, barokin ja jugendin vaikutteita. Vanhakaupunki on hyvin säilynyt ja siellä voi ihailla kauniita rakennuksia kapeine katuineen. Monet rakennuksista ovat koristeltu upeilla julkisivuilla ja yksityiskohtaisilla veistoksilla.

Unescon maailmanperintökohde

Lvivin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Vanhakaupunki on säilyttänyt ainutlaatuisen keskiaikaisen ilmeensä ja sieltä löytyy upeita arkkitehtonisia helmiä, kuten kauniita torneja, kirkkoja ja palatseja. Alueella on myös monia kauniita puistoja ja aukioita, jotka luovat viehättävän ilmapiirin kaupungissa.

Lvivin linnoitus

Lvivin linnoitus on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se sijaitsee kaupungin länsipuolella ja on rakennettu 1800-luvulla. Linnoitus tarjoaa upeat näköalat kaupungin yli ja siellä voi tutustua myös erilaisiin sotahistoriallisiin näyttelyihin. Nykyään linnoitus toimii myös suosittuna virkistysalueena, jossa voi kävellä ja ihailla kaunista luontoa.

Museot

Lvivissä on useita mielenkiintoisia museoita, jotka kertovat kaupungin historiasta ja kulttuurista. Esimerkiksi Lvivin historiallinen museo tarjoaa kattavan katsauksen kaupungin menneisyyteen ja esillä on arvokkaita esineitä ja taideteoksia eri aikakausilta. Lisäksi Lvivin taidegalleria on tunnettu laajasta kokoelmastaan ukrainalaista taidetta. Useat museot sijaitsevat vanhassakaupungissa, joten niiden kiertäminen on helppoa ja kätevää.

Teatteri- ja musiikkikulttuuri

Lviv on myös tunnettu rikkaasta teatteri- ja musiikkikulttuuristaan. Kaupungissa on useita teattereita, kuten Lvivin kansallinen ooppera ja baletti, jossa voi nauttia korkeatasoisista esityksistä. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia musiikkifestivaaleja ja konsertteja, joissa voi kuunnella niin klassista musiikkia kuin kansanmusiikkiakin. Musiikkiklubit ja baarit tarjoavat myös elävää musiikkia ja esiintyjiä eri genreistä.

Ruokailu ja Ravintolat

Paikalliset erikoisuudet ja ruokakulttuuri

Lvivissä on rikas ruokakulttuuri ja kaupungin ravintoloissa voi maistella perinteisiä ukrainalaisia herkkuja. Paikallisia erikoisuuksia ovat esimerkiksi borsch-keitto, vareniki-nimiset täytetyt taikinanyytit, ja halushky- perunasta tehtyjä pieniä palloja. Myös perinteinen pyttipannu nimeltä deruny on suosittu ruoka. Kaupungissa on myös paljon konditorioita, joissa voi nauttia erilaisia makeita leivonnaisia ja torttuja.

Ravintolat ja kahvilat

Lvivissä on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita eri hintaluokissa, joista voi löytää monia kansainvälisiä makuelämyksiä. Kaupunki tarjoaa myös runsaasti paikallisia ravintoloita, jotka keskittyvät perinteiseen ukrainalaiseen ruokaan. Ravintoloita löytyy niin keskustasta kuin lähiöistäkin ja ne tarjoavat erilaisia keittiöitä kuten ukrainalaista, eurooppalaista, aasialaista, italialaista ja georgialaista ruokaa.

Kahvilakulttuuri

Lvivissä on vahva kahvilakulttuuri ja kaupungissa on lukuisia viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia laadukasta kahvia ja erilaisia leivonnaisia. Kahviloissa voi viettää aikaa lukien kirjaa, työskennellä tai vain seurustella ystävien kanssa. Monissa kahviloissa on myös tarjolla kevyitä aterioita, kuten voileipiä ja salaatteja.

Markkinat ja katuruoka

Lvivissä on useita markkinoita ja toreja, joilla voi tutustua kaupungin ruokatarjontaan. Markkinoilta voi ostaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, leipää, juustoja ja muita paikallisia herkkuja. Katuruoka on myös suosittua Lvivissä, ja kaupungin kaduilla voi maistella erilaisia paikallisia tuotteita, kuten grillattua maissia, makkaraa tai halushky-palloja.

Hintataso

Lvivin hintataso ravintoloissa ja kahviloissa on yleisesti ottaen edullisempi kuin esimerkiksi länsieurooppalaisissa kaupungeissa. Hinta riippuu paljon ravintolan tasosta ja sijainnista. Keskustan ravintoloissa hinnat ovat yleensä hieman korkeammat kuin lähiöissä sijaitsevissa ravintoloissa. Katuruoka ja markkinoiden tarjonta sen sijaan ovat yleisesti ottaen edullisia vaihtoehtoja ruoan hankkimiseen.

Vapaa-ajan aktiviteetit Lvivissä

Kulttuuritapahtumat

Lvivissä järjestetään vuosittain lukuisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja, näyttelyitä, teatteriesityksiä ja tanssiesityksiä. Kaupungin kulttuuritarjonta keskittyy erityisesti taiteeseen ja historiaan, ja eri tapahtumien joukosta löytyy monipuolisia vaihtoehtoja eri taiteenlajeista kiinnostuneille.

Ravintolat ja kahvilat

Lvivissä on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä herkuista. Kaupunki on erityisen tunnettu kahvilakulttuuristaan, ja monet kahvilat tarjoavat perinteisiä ukrainalaisia makeita leivonnaisia. Lisäksi kaupungissa on erilaisia ravintoloita, joista voi löytää niin perinteistä ukrainalaista ruokaa kuin kansainvälisiä makuja.

Shoppailu

Lviv tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia shoppailuun. Kaupungissa on useita ostoskeskuksia, joissa voi löytää laajan valikoiman erilaisia vaatteita, elektroniikkaa ja muita tuotteita. Lisäksi kaupungissa on myös pieniä putiikkeja ja käsitöiden myymälöitä, joissa voi ostaa paikallisia käsintehtyjä tuotteita ja matkamuistoja.

Luontokohteet

Vaikka Lviv on kaupunkikohde, siellä on myös monia luontokohteita, joissa voi nauttia ulkoilusta ja luonnon kauneudesta. Esimerkiksi kaupungin lähellä sijaitsevat Karpatian vuoret tarjoavat upeita vaellusreittejä ja näkymiä. Lisäksi kaupungin ympäristössä on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

Ajanvietemahdollisuudet

Lvivissä on monia erilaisia ajanvietemahdollisuuksia. Kaupungissa on esimerkiksi elokuvateattereita, keilahalleja ja biljardisaleja, joissa voi viettää aikaa ystäviensä kanssa. Lisäksi kaupunki tarjoaa erilaisia aktiviteetteja, kuten jousiammuntapaikkoja, minigolfia ja paintballia.

Suositut hotellit Lvivissä

1. Leopolis Hotel

Leopolis Hotel sijaitsee Lvivin kaupungin keskustassa vanhassa kaupungissa. Hotellissa on viihtyisät ja tyylikkäät huoneet, joissa on moderneja mukavuuksia. Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, baari, kokoustilat ja kuntokeskus.

2. Dnister Hotel

Dnister Hotel sijaitsee L’vivin kukkulalla, tarjoten kauniit näköalat kaupunkiin. Hotellissa on tilavia ja tyylikkäitä huoneita sekä monipuoliset palvelut, kuten ravintola, sauna, kuntokeskus ja kokoustilat.

3. Swiss Hotel

Swiss Hotel sijaitsee lähellä Lvivin vanhaa kaupunkia. Hotellissa on huoneita eri hintaluokissa ja tarjoaa laadukasta majoitusta. Palveluihin kuuluvat ravintola, baari, sauna, uima-allas ja kokoustilat.

4. Opera Hotel

Opera Hotel sijaitsee Lvivin oopperatalon vieressä. Hotellissa on elegantteja huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Palveluihin kuuluvat ravintola, baari, kuntokeskus ja kokoustilat.

5. Vintage Boutique Hotel

Vintage Boutique Hotel sijaitsee Lvivin vanhassa kaupungissa. Hotellissa on tyylikkäitä ja viihtyisiä huoneita, joissa on ainutlaatuinen sisustus. Palveluihin kuuluvat ravintola, baari ja kokoustilat. Hotellissa on myös oma veistosmuseo.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

Lviv on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suurkaupungissa, varovaisuuteen kannattaa silti aina kiinnittää huomiota.

– Kaduilla liikkuessa tulee pitää huolta omista arvoesineistä ja välttää koristeellisia esineitä esillä pitämistä.
– Matkustajien tulee olla erityisen varuillaan vilkkailla turistialueilla ja julkisissa liikennevälineissä, kuten bussissa ja raitiovaunussa.
– Levottomuuksien sattuessa tai hätätilanteessa tulee ottaa yhteyttä poliisiin tai lähimpään turisti-infopisteeseen.
– Turistien on syytä tarkkailla myös matkatavaroidensa kanssa, erityisesti julkisissa tiloissa, ravintoloissa ja hotelleissa.

Terveys

Lvivissa terveydenhuoltojärjestelmä on kattava ja tarjoaa laadukasta hoitoa kaupungin asukkaille sekä matkailijoille.

– Kaupungissa on useita julkisia terveyskeskuksia, sairaaloita ja apteekkeja.
– Matkavakuutuksen ottaminen on suositeltavaa, sillä Lvivin julkisessa terveydenhuollossa voidaan tarvittaessa lähettää matkailija yksityiselle terveysasemalle tai sairaalaan.
– Juomavesi Lvivissä ei ole juomakelpoista hanasta, joten matkailijoiden tulisi ostaa pullovettä kaupoista tai juoda kiehutettua vettä.
– Hygieniaan tulee kiinnittää huomiota, kuten peseytyä hyvin ja käyttää hygieenisiä käsienpesupaikkoja.
– Muista sopeutua erilaiseen ilmastoon ja muista ottaa tarvittaessa mukaan tarvittavat rokotukset ennen matkaa.

Rannat ja vesistöt

Rannat

Lviv ei sijaitse rannikolla eikä lähellä merta, joten kaupungissa ei ole varsinaisia hiekkarantoja.

Vesistöt

Kaupungin läpi virtaa Poltva-joki, joka jakaa kaupungin kahtia. Poltva-joki on pieni ja kaupungin mittakaavassa melko kapea. Joki on kuitenkin tärkeä osa kaupungin maisemaa ja tarjoaa mahdollisuuksia rauhallisiin kävelylenkkeihin ja piknikeihin sen rannoilla.

Lvivin lähialueilla sijaitsee myös useita järviä. Esimerkiksi Bryuhovychi-järvi, Molodost-järvi ja Mykhaylivsky-järvi ovat suosittuja vapaa-ajanviettopaikkoja paikallisille asukkaille. Nämä järvet tarjoavat mahdollisuuksia uimiseen, kalastukseen ja piknikien järjestämiseen.

Yöelämä ja Viihde: Lviv

1. Baarit ja pubit

Lvivissa on monia baareja ja pubeja, jotka tarjoavat laajan valikoiman juomia ja rentoa ilmapiiriä. Suositeltavia baareja ja pubeja ovat esimerkiksi ”Kryivka”, joka on Ukrainan yksi kuuluisimmista teemabaareista, sekä ”Gasova Lampa”, jossa saat nauttia oluesta ja kuunnella erilaista livemusiikkia.

2. Klubit

Kaupungissa on myös useita klubeja, jotka tarjoavat vilkasta yöelämää ja erilaisia musiikkityylejä. Suositeltavia klubeja ovat esimerkiksi ”Fashion Club”, jossa voit tanssia ja nauttia DJ-musiikista, sekä ”Picasso”, jossa voit kokea Lvivin yöelämän energisen tunnelman.

3. Konsertit ja livemusiikki

Lviv on tunnettu kansainvälisistä konserteista ja monipuolisesta livemusiikista. Kaupungissa on useita konserttipaikkoja, kuten ”Lviv Opera House”, joka tarjoaa korkeatasoisia oopperaesityksiä, ja ”Fest Republic Club”, jossa voit nauttia erilaisista livekonserteista eri musiikkityyleistä riippuen.

4. Teatterit ja esitykset

Teatterinystävät voivat nauttia Lvivin monista teattereista ja esityksistä. Suositeltavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi ”Lviv Theatre of Opera and Ballet”, joka on yksi Ukrainan vanhimmista ooppera- ja balettiteattereista, sekä ”Les Kurbas Theatre”, jossa voi nähdä ainutlaatuisia ukrainalaisia teatteriesityksiä.

5. Elokuvateatterit

Kaupungissa on useita elokuvateattereita, jotka tarjoavat monipuolisia elokuvia eri genreistä. Elokuvia voi katsoa esimerkiksi ”Forum Lviv” -ostoskeskuksen elokuvateatterissa tai ”Planeta Kino” -ketjun teattereissa, jotka tarjoavat myös 3D-elokuvia.

6. Kasinot

Lvivissa on myös muutamia kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Suositeltavia kasinoita ovat esimerkiksi ”Lviv City Palace Casino”, joka sijaitsee historiallisessa rakennuksessa, ja ”Millennium Casino”, joka tarjoaa laajan valikoiman pelipöytiä ja peliautomaatteja.

7. Ravintolat ja yöruoka

Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Yöelämän jälkeen voit nauttia myöhäisestä illallisesta ”Lviv Handmade Chocolate” -ravintolassa tai kokeilla paikallisia herkkuja esimerkiksi ”Kryjivka” -baarin ruokalistalta.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Carpathian National Nature Park

Carpathian National Nature Park on suosittu retkeilykohde Lvivin alueella. Se sijaitsee noin 100 kilometrin päässä kaupungista ja tarjoaa upeita maisemia sekä monipuolisia retkeilypolkuja. Puistossa voi ihailla vuoristoja, vesiputouksia ja koskia, ja se tarjoaa myös mahdollisuuden nähdä harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

2. Skole Beskidsin kansallispuisto

Skole Beskidsin kansallispuisto on toinen suosittu luontokohde Lvivin alueella. Se sijaitsee noin 125 kilometrin päässä kaupungista ja tarjoaa upeita maisemia, vuoria ja metsiä. Kansallispuistossa on monia retkeilypolkuja, joista voi valita itselleen sopivan vaikeustason. Puistossa voi myös nähdä harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

3. Synevyr-järvi

Synevyr-järvi on yksi suurimmista vuorisista järvistä Ukrainassa ja se sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Lvivistä. Järvi tarjoaa upeat maisemat, ja sen ympäristössä voi tehdä patikointiretkiä ja nauttia rauhallisesta luonnosta. Järven läheisyydessä on myös muita nähtävyyksiä, kuten Synevyr-kansallispuisto, jossa voi tutustua alueen eläimistöön ja kasvistoon.

4. Zhovkva Arboretum

Zhovkva Arboretum on historiallinen puutarha, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Lvivistä. Puutarha tarjoaa kauniita puistoalueita, lukuisia harvinaisia kasveja ja reheviä puistoja. Arboretum on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa kävelyretkien ja piknikin järjestämiseen.

5. Dovbush-rocks

Dovbush-rocks on kivimuodostelma, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Lvivistä. Se koostuu suurista kivistä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Monet ihmiset tulevat tänne retkeilemään, patikoimaan ja kiipeämään kiville. Paikka liittyy myös Ukrainan historialliseen folkloreen, sillä se on nimetty kuuluisan kansallissankarin mukaan.

6. Radekhivin luostaripuisto

Radekhivin luostaripuisto sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Lvivistä. Se on suosittu retkeily- ja virkistysalue, jossa voi nauttia kauniista puutarhoista, kävellä historiallisilla poluilla ja vierailla luostarissa. Puistossa on myös järvi, jossa voi rentoutua ja kalastaa.

7. Znesinyn järvet

Znesinyn järvet ovat luonnollinen kaunis alue, joka sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Lvivistä. Täällä voi nauttia uimisesta, veneilystä ja kalastuksesta. Alueella on myös mahdollisuus tehdä patikointia ja viettää aikaa luonnossa. Järvet tarjoavat rauhallisen ja rentouttavan ympäristön kaupungista pääsemiseksi.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Armenialainen katedraali

Armenialainen katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Katedraali Saint Maria Magdalena, on Lvivin vanhin säilynyt kirkko. Kirkko rakennettiin 1363-1370 ja se edustaa armenialaisen kirkon arkkitehtonista tyyliä. Katedraalissa on useita pyhiä ikoneja, maljakoita ja kirkollisia vaatteita sekä vaikuttava kattomaalaus.

Dominikaanien kirkko ja luostari

Dominikaanien kirkko ja luostari on yksi Lvivin vaikuttavimmista goottilaisista rakennuksista. Kirkko rakennettiin 14. vuosisadalla ja sitä on laajennettu ja muokattu vuosien varrella. Se on tunnettu upeasta barokkityylisestä sisustuksestaan, joka sisältää veistoksia, maalauksia ja alttareita.

Lvivin katedraali

Lvivin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Yrjön katedraali, on yksi Lvivin vaikuttavimmista uskonnollisista rakennuksista. Rakennuksen historia ulottuu 1300-luvulle, mutta nykyisen goottilaisen tyylinen katedraali valmistui 1600-luvulla. Katedraalin sisätilat ovat koristeltuja ja siellä on useita tärkeitä ikoneja ja alttareita.

Latinalainen katedraali

Latinalainen katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Stanislaun katedraali, on yksi Lvivin tärkeimmistä katolisista kirkoista. Kirkko rakennettiin 14. vuosisadalla ja se oli alun perin goottilaistyylinen, mutta myöhemmin siihen tehtiin barokkityylisiä muutoksia. Katedraali on tunnettu kauniista sisustuksestaan ja siellä säilytetään arvokkaita ikoneja ja alttaritauluja.

Puolalainen katedraali

Puolalainen katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Roomalaiskatolinen katedraali, on yksi Lvivin merkittävimmistä uskonnollisista rakennuksista. Katedraali rakennettiin 18. vuosisadalla ja se edustaa barokkityyliä. Katedraaliin kuuluu myös haudattuina useita Puolan kuninkaallisia ja arvokkaita ikoneja ja alttaritauluja.

Boimien kappeli

Boimien kappeli on pieni, mutta upea barokkirakennus Lvivin historiallisessa keskustassa. Se rakennettiin 1600-luvulla ja se on nimetty kauppiaan, jolla on sama nimi, mukaan. Kappeli on tunnettu koristeistaan, kuten korkeista veistoksista ja monimutkaisista koristeellisista yksityiskohdista.

Konstantynowicz Palace

Konstantynowicz Palace on historiallinen kartano, joka sijaitsee Lvivin kaupungissa. Kartano rakennettiin 1700-luvulla ja sen arkkitehtuuri edustaa barokkityyliä. Se toimii nykyään museona, jossa on näyttelyitä kartanon historiasta ja alueen kulttuurista.

Kruhlyi-palatsi

Kruhlyi-palatsi on renessanssityylinen rakennus, joka sijaitsee Lvivin historiallisessa keskustassa. Rakennus rakennettiin 1500-luvulla ja se on nimetty sen alkuperäisen omistajan mukaan. Palatsi on tunnettu kauniista sisäpihastaan ja arkkitehtonisista yksityiskohdistaan.

Vyrlytsia-kirkko

Vyrlytsia-kirkko, jota kutsutaan myös nimellä Pyhän Mikaelin luostari, on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Lvivin kaupungissa. Se rakennettiin 1600-luvulla ja se on edelleen aktiivinen luostari. Kirkolla on kaunis sisustus, jossa on sisäpiha, pylväät ja freskoja.

Pustovit-talot

Pustovit-talot ovat historiallisia asuinrakennuksia, jotka sijaitsevat Lvivin vanhassa kaupungissa. Rakennukset päivätytään 16. vuosisadalta ja ne edustavat renessanssi- ja barokkityylejä. Talot ovat arvokkaita osa Lvivin arkkitehtonista perintöä ja niissä on säilytetty alkuperäisiä yksityiskohtia, kuten koristeellisia pylväitä ja ikkunoita.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Lvivin kaupunginvahti (Pidkova-näköalapaikka)

Lvivin kaupunginvahti, joka tunnetaan myös nimellä Pidkova-näköalapaikka, sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Tämä paikka tarjoaa upean näköalan yli koko kaupungin, ja sieltä voi ihailla etenkin keskiaikaisia kattoja ja tornien katedraaliaukion alueella. Näköalapaikalle pääsee jalan tai köysiradalla.

2. Vysokyi Zamok -linnamäki

Vysokyi Zamok on linnamäen alue, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli Lvivin kaupungin. Paikka sijaitsee noin 413 metrin korkeudessa ja on suosittu retkeilykohde kaupungin asukkaille ja matkailijoille. Linnamäellä on myös linnoituksen rauniot, joista osa on entisöity.

3. Lysa Hora näköalapaikka

Lysa Hora on kukkula Lvivissä, josta voi ihailla kaupungin upeita panoraamanäkymiä. Kukkula sijaitsee noin 413 metrin korkeudessa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröiville maisemille sekä kaupungin historialliselle keskustalle.

4. Lvivin Englantilainen puisto

Lvivin Englantilainen puisto, joka tunnetaan myös nimellä Stryiskyi-puisto, on suosittu näköalapaikka kaupungin keskellä. Puisto tarjoaa kävijöilleen kauniita puistomaisemia sekä hyvät näkymät ylhäältä katsoen yli kaupungin. Puistosta voi nähdä esimerkiksi kaupungin sataman sekä lukuisat historialliset rakennukset.

5. Taras Shevchenko -puisto

Taras Shevchenko -puisto sijaitsee syrjässä kaupungin keskustasta ja tarjoaa rauhallisen ympäristön sekä upeat panoraamanäkymät ympäröiville kaupungin osille. Puistosta voi ihailla esimerkiksi Valasky-näköalapaikalta kaupungin vanhaa linnoitusta sekä kaupungin keskustaa.

6. Vysokie Zamky -näköalapaikka

Vysokie Zamky -näköalapaikka sijaitsee Oleskon lähellä ja tarjoaa upeat näköalat yli lähialueiden maisemien. Paikalta voi ihailla esimerkiksi lähellä sijaitsevaa Oleskon linnaa sekä kaunista luontoa.

7. Svitanok-näköalapaikka

Svitanok-näköalapaikka sijaitsee Melnykan lähistöllä ja tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin ja sen ympäristön. Paikalta voi ihailla esimerkiksi kaupungin historiallista keskustaa, vuoristomaisemia sekä lähialueiden maisemia.

8. Ratushna-näköalapaikka

Ratushna-näköalapaikka sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa, ja se tarjoaa hyvät näkymät ympäröivälle alueelle. Paikalta voi ihailla etenkin kaupungin keskiaikaista arkkitehtuuria sekä toriajanaukiota.

9. Rudinnan linna-näköalapaikka

Rudinnan linna-näköalapaikka sijaitsee kaupungin lähellä ja tarjoaa upeat näköalat linnaan. Paikalta voi ihailla myös ympäröiviä maisemia sekä luonnonkauneutta.

10. Zhyrivka-näköalapaikka

Zhyrivka-näköalapaikka sijaitsee kaupungin eteläosassa ja tarjoaa hyvät näkymät yli kaupungin. Paikalta voi ihailla esimerkiksi upeita auringonlaskuja sekä kaupungin keskustaa.Kohteen sijainti maa on Ukraina

Jätä kommentti