Halvat lennot Mechelen

Nähtävyydet ja kohteet Mechelenissa

1. Sint-Romboutskathedraali

Sint-Romboutskathedraali on goottilainen katedraali, joka sijaitsee Mechelenin keskustassa. Katedraali tunnetaan korkeasta Romboutin tornistaan, josta avautuu upea näköala kaupunkiin. Katedraalin sisällä voi ihailla kauniita alttaritauluja, veistoksia ja lasimaalauksia.

2. Groot Begijnhof

Groot Begijnhof on historiallinen alue, jossa sijaitsee entisiä ”begiinlaisia” asuntoja. Begiiniläiset olivat uskonnolliseen yhteisöön kuuluneita naisia, jotka elivät omavaraisesti ja toimivat hyväntekeväisyyden parissa. Groot Begijnhof tarjoaa vierailijoilleen viehättävää arkkitehtuuria ja rauhallisen tunnelman.

3. Stadhuis

Stadhuis on Mechelenin kaupungintalo, joka sijaitsee Grote Markt -aukiolla. Rakennus on peräisin 1400-luvulta ja edustaa goottilaista tyyliä. Kaupungintalossa voi tutustua erilaisiin huoneisiin, kuten juhlasaliin ja entiseen vankityrmään.

4. Technopolis

Technopolis on tieteen keskus ja tiedekerho Mechelenin laitamilla. Täällä vierailijat voivat kokeilla erilaisia interaktiivisia näyttelyitä ja kokeita, jotka liittyvät fysiikkaan, kemiaan ja biologiaan. Teknologiakeskus on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille, mutta siellä viihtyvät myös aikuiset.

5. Kazerne Dossin

Kazerne Dossin on museo ja muistomerkki, joka kertoo Holocaustista ja Belgiasta toisessa maailmansodassa. Kazerne Dossin sijaitsee entisessä sotilaskasarmissa, josta belgialaisia juutalaisia kuljetettiin keskitysleireille. Museossa voi tutustua valokuvanäyttelyihin, dokumentteihin ja henkilötarinoihin.

6. Vrijbroekpark

Vrijbroekpark on suuri puisto Mechelenin laitamilla, joka tarjoaa virkistysmahdollisuuksia niin paikallisille kuin turisteillekin. Puistossa voi kävellä kauniilla poluilla, vuokrata polkupyörän tai tehdä piknikin nurmikolla. Vrijbroekparkissa on myös leikkipaikkoja ja kahvila.

7. Anker Brewery

Anker Brewery on paikallinen panimo, joka on toiminut Mechelenissa jo yli 500 vuotta. Panimolla on pitkä historia ja se tuottaa laadukkaita belgialaisia oluita, kuten Gouden Carolus -olutta. Anker Breweryssa voi osallistua opastetuille kierroksille ja maistella erilaisia oluita.

8. Kulttuurikeskus De Garage

Kulttuurikeskus De Garage on nykytaiteen keskus Mechelenin keskustassa. Kulttuurikeskus esittelee vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä ja järjestää erilaisia tapahtumia, kuten luentoja ja työpajoja. De Garage tarjoaa mielenkiintoisia näkymiä nykytaiteen maailmaan.

9. Hof van Busleyden

Hof van Busleyden on historiallinen rakennus, joka toimii nykyään museona. Rakennus edustaa renessanssityyliä ja se oli aikoinaan Mechelenin kuuluisan humanistin, Hiëronymus van Busleydenin, koti. Museossa voi tutustua Busleydenin aikakauteen, renessanssitaiteeseen ja -kulttuuriin.

10. Toy Museum Mechelen

Toy Museum Mechelen on lelumuseo, joka esittelee erilaisia leluja ja pelivälineitä eri aikakausilta. Museossa voi tutustua vanhoihin nukkeihin, lautapeleihin, rautateihin ja muihin leluihin. Toy Museum tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen lelujen historiaan.

Kulttuuri ja Historia

1. Kaupungin perustaminen ja historia

Mechelenin kaupungin perustamisvuodeksi arvioidaan 900-luvun loppupuoli. Se sijaitsee nykyään Belgiassa, Flanderin alueella, Keski-Flanderin maakunnassa. Kaupunki on ollut merkittävä kulttuurinen ja poliittinen keskus alueellaan.

2. Rakennukset ja arkkitehtuuri

Mechelenissä on säilynyt useita historiallisia rakennuksia, jotka kertovat kaupungin rikkaasta historiasta. Esimerkkejä arkkitehtuurista ovat Sint-Rombouts-torni, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä, sekä Mechelenin kaupungintalo, joka edustaa flaamilaista renessanssityyliä.

3. Taide ja museot

Kaupungissa on useita museoita, jotka esittelevät eri aikakausien taiteen ja kulttuurin. Esimerkiksi Kansalliset Museot – Belgian Central Art Museum – Museohotellissa voi ihailla belgialaisten mestareiden teoksia. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain taidefestivaaleja ja näyttelyitä.

4. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Mechelenissä järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi kaupungissa järjestetään musiikki- ja teatterifestivaaleja, kuten Maan van Hoboken -festivaali, joka keskittyy kansanmusiikkiin ja -tanssiin.

5. Uskonnollinen perintö

Mechelenin kaupunki on ollut katolisen kirkon merkittävä keskus alueellaan. Kaupungissa sijaitsee useita historiallisia kirkkoja ja katedraali, kuten Sint-Rombouts-katedraali ja Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle -kirkko. Näissä kirkkorakennuksissa voi ihailla muun muassa arvokkaita taide-esineitä ja maalauksia.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset belgialaiset ravintolat

Mechelenissä on useita perinteisiä belgialaisia ​​ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä ruokia, kuten moules-frites (simpukoita ranskalaisten kanssa), stoofvlees (paistilihaa olutkastikkeessa) ja karbonaadit. Näitä ravintoloita ovat esimerkiksi De Gouden Vis ja De Oude Brusselse.

2. Kahvilat ja leipomot

Kaupungissa on myös runsaasti kahviloita ja leipomoita, joista voi nauttia maukkaasta kahvista ja leivonnaisista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Bar Klak, Foom, ja Zoete Verleiding.

3. Kansainväliset ravintolat

Mechelenissä on myös monia kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​maailman keittiöitä. Voit löytää esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, thaimaalaisia, intialaisia ja meksikolaisia ​​ravintoloita. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Truffe Noire, SiamSally ja Da Matteo.

4. Take away ja pikaruoka

Jos haluat nopeasti syötävää liikkeellä ollessa, Mechelenissä on myös useita take away -ruokapaikkoja ja pikaruokapaikkoja. Näitä ovat esimerkiksi McDonald’s, Quick, ja Pizza Hut.

5. Illallisristeilyt

Mechelen sijaitsee joen rannalla, ja siellä on mahdollista osallistua illallisristeilyille, joissa voi nauttia herkullisesta illallisesta samalla kun ihailee kaupungin kaunista maisemaa. Esimerkkejä tällaisista risteilyistä ovat La Malcontenta ja Royal Yacht Club.

6. Viinibaarit ja oluttuvat

Belgia tunnetaan oluestaan, ja Mechelenissä on useita viinibaareja ja oluttupia, joissa voi maistella paikallisia oluita sekä muita kansainvälisiä viinejä. Tunnettuja paikkoja ovat esimerkiksi Het Anker Brewery, Den Stillen Genieter ja Het Moment.

7. Aamiaiskahvilat

Jos kaipaat rentouttavaa aamiaispaikkaa, Mechelenissä on myös useita aamiaiskahviloita, jotka tarjoavat herkullista aamiaista ja kahvia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Tearoom Perron M ja EetKaffee Multatuli.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Mechelen Zoo

Mechelen Zoo on Belgialainen eläintarha Mechelenin kaupungissa. Se avattiin vuonna 1853 ja on tällä hetkellä yksi vanhimmista eläintarhoista Belgiassa.

MuMas – Museum van de Weekdier

MuMas on Mechelenin kaupungin merkittävin museo ja se keskittyy erityisesti nilviäisten (weekdier) maailmaan. Museossa on monipuolinen kokoelma nilviäisten näytteitä eri puolilta maailmaa.

Vrijbroekpark

Vrijbroekpark on kaunis puisto Mechelenin kaupungin ulkopuolella. Puistossa on laaja valikoima kasveja ja kukkia, leikkipaikkoja lapsille, piknik-alueita ja kävelyreittejä.

Technopolis

Technopolis on tieteellinen teemapuisto Mechelenin kaupungissa. Se tarjoaa interaktiivisia näyttelyjä ja kokeita, jotka innostavat vierailijoita oppimaan tieteestä ja tekniikasta hauskalla tavalla.

De Nekker

De Nekker on ulkoilualue Mechelenin kaupungin lähellä. Siellä on järvi, jossa voi uida ja meloa, sekä laaja valikoima muita ulkoiluaktiviteetteja, kuten pyöräilyreittejä, patikointia ja ratsastusta.

Mechelenin katedraali

Mechelenin katedraali on suuri goottilainen kirkko Mechelenin keskustassa. Se tunnetaan erityisesti sen kauniista katedraalitornista, josta avautuu upea näköala kaupunkiin.

Speelgoedmuseum Mechelen

Speelgoedmuseum Mechelen on lelumuseo Mechelenin kaupungissa. Museossa on laaja valikoima erilaisia leluja eri aikakausilta, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden astua leikin maailmaan.

Recreatiedomein Sport Vlaanderen

Recreatiedomein Sport Vlaanderen on liikuntakeskus Mechelenin kaupungin lähellä. Siellä on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa erilaisia urheilulajeja ja aktiviteetteja, kuten tennis, jalkapallo, uinti ja kuntosaliharjoittelu.

Suositut hotellit Mechelenissa

Hotel Elisabeth

– Sijaitsee historiallisessa kaupungissa Mechelenissä
– Tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita
– Asiakkaiden arvostelujen perusteella hotellin henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta
– Hinta-laatusuhde koetaan hyväksi
– Hotellin läheisyydessä on useita kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä

Hotel Mercure Mechelen Vé

– Moderni hotelli keskeisellä sijainnilla Mechelenin kaupungissa
– Huoneet on sisustettu skandinaavisella tyylillä
– Hotellissa on ravintola, baari ja sauna
– Asiakkaiden arvostelujen perusteella henkilökunta on ammattitaitoista ja avuliasta
– Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä keskusaukiolta ja juna-asemalta

Hotel Den Wolsack

– Viehättävä hotelli Mechelenin keskustassa
– Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on oma kylpyhuone
– Asiakkaiden arvostelujen perusteella hotellin henkilökunta on erittäin ystävällistä ja avuliasta
– Hotellissa on myös ravintola, joka tarjoaa perinteistä belgialaista ruokaa
– Hotelli sijaitsee lähellä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia

Turvallisuus ja terveys Mechelenissä

Turvallisuus

– Mechelen on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuusaste on kohtuullisen alhainen.
– Kaupungissa on poliisilaitos ja turvallisuustiimille on annettu resursseja vahvistaa julkista turvallisuutta.
– Julkisilla paikoilla on valvontakamerajärjestelmä, joka edistää turvallisuutta ja rikosten ehkäisyä.
– Kaupungilla on myös yhteistyötä paikallisten yritysten, yhteisöjen ja kansalaisten kanssa turvallisuuden lisäämiseksi.
– Kaduilla ja puistoissa on kadunvalvontaa ja poliisipartioita, jotka varmistavat turvallisuuden ylläpitämisen.

Palo- ja pelastuspalvelut

– Mechelenin alueella on päivystävä palo- ja pelastusasema, jossa työskentelee ammattitaitoinen henkilökunta.
– Asema vastaa nopeasti hätätilanteisiin ja turvaa alueen asukkaiden turvallisuuden.
– Pelastuspalvelut järjestävät myös ennaltaehkäiseviä tapahtumia ja kampanjoita, jotka lisäävät tietoisuutta turvallisuudesta.

Terveydenhuolto

– Mechelenissä on hyvin kehittynyt terveydenhuoltojärjestelmä, jossa on saatavilla korkealaatuista lääketieteellistä hoitoa.
– Kaupungissa on useita sairaaloita, terveyskeskuksia ja apteekkeja, jotka tarjoavat terveyspalveluita asukkaille.
– Lisäksi Mechelenissä on terveysneuvoloita, joissa tarjotaan neuvontaa ja tukipalveluita eri elämänvaiheissa oleville henkilöille.
– Kaupungissa järjestetään myös terveyskampanjoita ja -tapahtumia, joiden tarkoituksena on edistää terveyttä ja hyvinvointia kaupungin asukkaiden keskuudessa.

Rannat ja vesistöt

1. Dijle-joki

Dijle-joki virtaa Mechelenin kaupungin läpi. Joki tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön, ja sen varrella on useita kävelyreittejä ja pysähdyspaikkoja. Joen varrella on myös viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia maisemista ja virkistyä.

2. Vrijbroek Park

Vrijbroek Park on suuri puisto Mechelenin kaupungissa, ja siellä sijaitsee myös kaunis lampi. Lammen ympärillä on hiekkaranta, joka tarjoaa mahdollisuuden aurinkoa, rentoutua ja nauttia vesistöstä. Alueella voi myös harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten soutua tai piknikillä.

3. Battenbroekin lammikko

Battenbroekin lammikko on ihanteellinen kohde luonnosta ja vesistöstä kiinnostuneille. Lammen ympärillä on kävelyreittejä ja penkkejä, joilta voi ihailla kaunista maisemaa. Alueella on myös runsaasti lintuja, jotka houkuttelevat lintuharrastajia.

4. Planckendaelin eläintarha

Planckendaelin eläintarha sijaitsee Mechelenin lähistöllä ja sen alueella on myös lampia ja vesistöjä. Eläintarhassa voi nähdä monia erilaisia eläimiä, ja vesistöjen ansiosta osa eläinlajeista pääsee uimaan ja virkistäytymään vedessä.

5. Tervurenin linna ja sen järvi

Tervurenin linna sijaitsee Mechelenin ulkopuolella, mutta se on suosittu vierailukohde asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa. Linnan ympärillä on kaunis järvi, jolla voi tehdä veneretkiä ja nauttia rauhallisesta vesistöstä. Järveä ympäröivä alue on myös suosittu paikka lenkkeilijöiden ja ulkoilijoiden keskuudessa.

Mechelenin yöelämä ja viihde

Baareja ja pubit

Mechelenissä on laaja valikoima baareja ja pubeja, joissa voi juoda olutta tai muita juomia, nauttia musiikista ja seurustella ystävien kanssa. Joitakin suosittuja baareja ja pubeja ovat esimerkiksi De Prof, Lamot, Het Anker, Merodese Brouwerij ja Het Vliegend Varken.

Klubit ja yökerhot

Varsinaisia suuria klubeja ei Mechelenissä ole, mutta kaupungissa on kuitenkin muutamia paikkoja, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista myöhään yöhön. Esimerkkejä näistä ovat Komeet, Club Kamikaze ja L’Amuzette.

Elokuva- ja teatteriesitykset

Mechelenissä on elokuvateatteri nimeltään UGC Mechelen, jossa näytetään sekä valtavirtaelokuvia että art house -elokuvia. Kaupungissa on myös useita teattereita, kuten Stadsschouwburg Mechelen ja Theater M.

Konsertit ja livemusiikki

Mechelenissä järjestetään säännöllisesti konsertteja ja livemusiikkitapahtumia eri genreistä kiinnostuneille. Paikkoja konserteille ja livemusiikille ovat esimerkiksi Cultuurcentrum Mechelen, De Maan, Het Depot ja Muziekcentrum Maanrock.

Kahvilat ja välipalapaikat

Mechelenissä on useita viihtyisiä kahviloita ja välipalapaikkoja, joissa voi nauttia hyvästä kahvista, leivonnaisista ja kevyemmistä ruokalajeista. Suosittuja kahviloita ja välipalapaikkoja ovat esimerkiksi Foom, Le Pain Quotidien ja Vero Caffè.

Lautapelibaarit ja pelihallit

Lautapelien ystäville Mechelenissä on erityisiä lautapelibaareja, kuten Pelikaan Café ja De Klauwen waarin gek, joissa voi viettää aikaa ystävien kanssa pelaillen erilaisia lautapelejä. Lisäksi Mechelenissä on myös pelihalleja, kuten Game Mania, joissa voi pelata erilaisia videopelejä.

Mechelenin luontokohteet ja retkeily

1. Vrijbroekin puisto

Vrijbroekin puisto on suuri puisto Mechelenin kaupungin eteläosassa. Se tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten kävely- ja pyöräilyreittejä, leikkipaikkoja ja piknikalueita. Puistossa on myös useita lampia ja yrttitarha.

2. Tivolipuisto

Tivolipuisto sijaitsee Mechelenin keskustassa. Se on kaunis puisto, jossa on paljon vihreää nurmikkoa, istutuksia ja puita. Tivolipuistossa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten kesäkonsertteja ja taidenäyttelyitä.

3. Kruidtuin eli Yrttitarha

Kruidtuin eli Yrttitarha on historiallinen puutarha Mechelenin keskustassa. Se on yksi vanhimmista yrttitarhoista Belgiassa ja siellä kasvaa monia erilaisia yrttejä ja muita kasveja. Puutarhassa on myös suihkulähde, jossa voi virkistäytyä.

4. Dijle-joki

Dijle-joki virtaa läpi Mechelenin kaupungin keskustan. Joki tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn ja luonnon havainnointiin. Joella voi esimerkiksi meloa tai veneillä. Dijle-joen varrella on myös kauniita kävelyreittejä, joista voi nauttia kauniista maisemista ja joen rauhallisesta tunnelmasta.

5. Het Vinne

Het Vinne on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Mechelenin keskustasta. Alueella on suuri lampi ja ympärillä olevat metsät ja niityt ovat suosittuja retkeilypaikkoja. Het Vinnellä voi tehdä kävelyretkiä merkityillä poluilla, ihailla lintuja tai nauttia piknikistä luonnon keskellä.

6. Provinciaal Groendomein Hofstade

Provinciaal Groendomein Hofstade on suuri luontokohde Mechelenin lähellä. Alueella on järvi, rantoja, metsiä ja niittyjä. Täältä löytyy erilaisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten pyöräilyreittejä, kävelyteitä ja uimarantoja. Alueella toimii myös erilaisia urheilu- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, kuten minigolfia ja leikkipuistoja.

7. Zennegat

Zennegat on kanavasulku, joka sijaitsee Mechelenin ja Zenn-joen risteyksessä. Alueella on kahvila, ravintola ja satama. Zennegatissa voi ihailla veneitä ja kanavan toimintaa sekä nauttia ruoasta ja juomasta ravintoloissa. Alueella on myös mahdollisuus tehdä kävelyretkiä kanavan varrella ja nauttia kauniista maisemista.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Sint-Romboutskathedraal

Sint-Romboutskathedraal on goottilainen katedraali Mechelenin kaupungissa. Se on rakennettu 13. ja 15. vuosisadalla ja se on omistettu Pyhälle Rumoldukselle, joka on Mechelenin suojeluspyhimys.

Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek

Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek on basilika Mechelenin kaupungissa. Se on rakennettu 17. vuosisadalla ja se on tunnettu kauniista barokkityylistään. Basilikassa on myös tärkeä Marian ikoni, jota pidetään pyhänä.

Lamotin tehdas

Lamotin tehdas oli entinen oluenpanimo Mechelenin kaupungissa. Se on rakennettu 19. vuosisadalla ja se on nykyään suosittu kulttuurikeskus, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Stadhuis

Stadhuis on kaupungintalo Mechelenin kaupungissa. Se on rakennettu 15. vuosisadalla ja se on tärkeä historiallinen rakennus kaupungissa. Stadhuisissa voi vierailla ja ihailla sen upeaa arkkitehtuuria.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. St. Rumboldin torni

St. Rumboldin torni sijaitsee Mechelenin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Torni on avoinna yleisölle ja sen huipulle johtaa 538 askelmaa. Tornista avautuu näkymä yli kattojen, kirkkojen ja muiden historiallisten rakennusten.

2. Ijzerenleen panoraamaterassi

Ijzerenleen panoraamaterassi sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa. Terrassilta voi ihailla kaunista näkymää kaupungin maisemiin, kanaviin ja historiallisiin rakennuksiin. Alueella on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia maisemasta.

3. Vrijbroekpark

Vrijbroekpark on kaunis puisto Mechelenin laitamilla. Puistosta löytyy useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla puiston vehreyttä, lampia ja kasvitieteellistä monimuotoisuutta. Alueella on myös kahviloita ja kävelyreittejä, jotka tarjoavat erilaisia näkymiä ympäröivään luontoon.

4. Kruidtuin

Kruidtuin on historiallinen puutarha Mechelenin keskustassa. Puutarhasta löytyy erilaisia näköalapaikkoja, joista voi ihailla puutarhan kauniita kasveja ja maisemia. Alueella on myös pieniä kävelyreittejä ja penkkejä, joissa voi istua ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

5. Het Rood Kasteel

Het Rood Kasteel, eli Punainen linna, sijaitsee Mechelenin ulkopuolella. Linna tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maaseutuun ja maisemiin. Linna on avoinna yleisölle, ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

6. Zenne-joki

Zenne-joki virtaa Mechelenin läpi ja tarjoaa kauniita näkymiä kaupungin maisemiin. Jokivarteen on rakennettu kävely- ja pyöräilyreittejä, joilla voi kulkea ja ihailla joen varrella sijaitsevia rakennuksia, sillanäkymiä ja maisemia.

7. Leuvense Vaart

Leuvense Vaart on kanava, joka kulkee Mechelenin läpi. Kanavan varrella on kävely- ja pyöräilyreittejä, joilla voi ihailla kanavan maisemia ja ympäröivää maaseutua. Kanavan varrella on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi pysähtyä nauttimaan näköaloista.Kohteen sijainti maa on Belgia.

Jätä kommentti