Halvat lennot Namur

Nähtävyydet ja kohteet:

1. Citadel of Namur

Citadel of Namur on historiallinen linnoitus Namurin kaupungissa Belgiassa. Se sijaitsee kukkulalla Sambre-joen ja Meuse-joen välissä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Linnoitus on peräisin 900-luvulta, ja se on kokenut useita laajennuksia ja muutoksia vuosisatojen varrella. Nykyään linnoituksessa voi tutustua museoihin, katsella esityksiä ja nauttia kauniista ympäristöstä.

2. Saint Aubainin katedraali

Saint Aubainin katedraali on goottilainen kirkko Namurin keskustassa. Se on valmistunut 1700-luvulla ja on omistettu Pyhälle Aubainille, Namurin suojeluspyhimykselle. Katedraali on vaikuttava rakennus sekä sisältä että ulkoa, ja siellä voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja taiteellisia yksityiskohtia.

3. Felicien Rops -museo

Felicien Rops -museo on taidemuseo, joka on omistettu belgialaiselle taiteilijalle Félicien Ropsille. Museo sijaitsee Ropsin entisessä asunnossa ja esittelee laajan kokoelman hänen töistään. Rops oli tunnettu symbolistinen taiteilija ja kuvittaja, ja hänen teoksensa käsittelevät usein eroottisia ja satiirisia aiheita.

4. Namurin taidemuseo

Namurin taidemuseo on tärkeä kulttuurikeskus kaupungissa. Museo tarjoaa näyttelyitä ja kokoelmia, jotka esittelevät belgialaista ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Kokoelmissa on maalauksia, veistoksia, valokuvia ja muita taiteellisia teoksia.

5. Halle al’Chair -tori

Halle al’Chair on historiallinen tori Namurin vanhassa kaupungissa. Se on suosittu paikka paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa, ja siellä voi kokea perinteisen belgialaisen markkinatunnelman. Täällä voit ostaa tuoreita tuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia, juustoja ja muita paikallisia herkkuja.

6. Jambesin kaupunginosa

Jambes on Namurin kaupunginosa, joka sijaitsee Meuse-joen rannalla. Alueella on kauniita kävelyreittejä rantaa pitkin, josta voi ihailla joen maisemia. Jambesissa on myös useita hyviä ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, joista voi nauttia alueen tunnelmasta.

7. Belfry of Namur

Belfry of Namur on torni, joka sijaitsee keskustan historiallisella alueella. Torni on osa Namurin kaupungintaloa ja se on listattu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Tornista pääsee ihailemaan kaupungin näkymiä, ja sisällä on myös museo, jossa voi oppia kaupungin historiasta ja kulttuurista.

Kulttuuri ja Historia

Historialliset rakennukset

Namurissa sijaitsee monia merkittäviä historiallisia rakennuksia, kuten Namurin linna, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Linna juontaa juurensa 900-luvulle ja se on toiminut tärkeänä puolustusasemana eri aikakausina. Toinen merkittävä rakennus on Saint-Aubain -katedraali, joka on romaanista tyyliä ja peräisin 1700-luvulta. Kolmantena esimerkkinä mainittakoon Félicien Rops -museo, joka on omistettu belgialaiselle taiteilijalle Félicien Ropsille.

Museot

Namurissa on useita museoita, jotka kertovat kaupungin historiasta ja kulttuurista. Tärkeimpiä museoita ovat muun muassa Musée provincial des Arts anciens du Namurois, joka esittelee Namurin alueen vanhaa taidetta, ja Musée archéologique de Namur, joka keskittyy arkeologiseen aineistoon alueen menneisyydestä. Lisäksi kaupungissa sijaitsee muun muassa laivamuseo Musée des Bateliers de la Meuse ja Bébé-museo, joka esittelee vanhoja nukkeja.

Kulttuuritapahtumat

Namurissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, joista tunnetuimpia ovat Namurin teatterifestivaalit. Festivaalit tarjoavat monipuolisen ohjelman teatteriesityksiä eri genreistä. Kaupungin keskustassa järjestetään myös säännöllisesti musiikkikonsertteja ja elokuvaesityksiä. Lisäksi Namurissa juhlitaan perinteisiä belgialaisia juhlia, kuten kansallispäivää ja olutfestivaaleja.

Paikallinen ruokakulttuuri

Namurin ruokakulttuuri on sekoitus belgialaista, ranskalaista ja flaamilaista keittiötä. Kaupungissa on monia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä belgialaisia herkkuja, kuten belgialaista suklaata, vohveleita, maa-artisokkakeittoa ja lihaisia ruokia kuten karbonaadeja. Lisäksi Namurissa on useita olutravintoloita, joissa voi maistella paikallisia oluita.

Historialliset tapahtumat

Namurissa järjestetään myös historiallisia tapahtumia, jotka kunnioittavat kaupungin menneisyyttä. Esimerkkinä mainittakoon Namurin vuotuinen keskiaikainen festivaali, jossa kaupunki herää eloon keskiaikaisen musiikin, esitysten ja pukujen kautta. Tapahtuma tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea keskiaikainen ilmapiiri ja mielenkiintoiset näytökset.

Pääotsikko: Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset belgialaiset ruoat

Namurissa on mahdollista nauttia perinteisistä belgialaisista ruoista, kuten moules-frites (sinisimpukoita ja ranskalaisia perunoita), stoemp (peruna- ja vihannesmuusi), karbonaadit, ja belgialaiset vohvelit.

2. Ravintolat ja kahvilat

Namurissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Kaupungista löytyy klassisia belgialaisia ruokapaikkoja, kuten brasserieita ja frituureja. Lisäksi voi nauttia kansainvälisestä keittiöstä ja valita esimerkiksi ranskalaisia, italialaisia, aasialaisia tai meksikolaisia ravintoloita.

3. Michelin-tähdelliset ravintolat

Namurista löytyy myös Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita, jossa voi nauttia korkeatasoisesta ruoasta. Nämä ravintolat tarjoavat hienostuneita ja luovia ruokaelämyksiä, joissa hyödynnetään paikallisia raaka-aineita ja ainutlaatuista tekniikkaa.

4. Kahvilakulttuuri

Namurissa on myös vahva perinne kahvilakulttuurista. Kaupungista löytyy useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia tuoreista leivonnaisista, kakuista ja erilaisista kahvijuomista. Kahvilat tarjoavat paikan rentoutumiseen ja sosiaaliseen ajanviettoon.

5. Katuruoka

Namurissa voi kokea belgialaista katuruokakulttuuria ja maistaa erilaisia herkkuja, kuten vohveleita, fritejä (ranskalaisia perunoita), lihapiirakoita ja erilaisia suolaisia välipaloja. Jotkut katuruokakojuista tarjoavat myös paikallisia erikoisuuksia, kuten escargot (etanoita) tai tartiflettea (peruna-paistosta juustolla ja pekonilla).

6. Ruokakaupat ja markkinat

Namurissa on useita ruokakauppoja, joista voi ostaa paikallisia tuotteita ja raaka-aineita. Kaupungista löytyy myös viikottaisia markkinoita, joilla voi tutustua paikallisiin ruokatuotteisiin, kuten tuoreisiin hedelmiin ja vihanneksiin, leipomotuotteisiin, juustoihin ja muihin herkkuihin.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Kulttuurin ja taiteen tapahtumat

Namurissa järjestetään useita kulttuurin ja taiteen tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkkejä tapahtumista ovat esimerkiksi Namurin elokuvajuhlat, jossa esitetään kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvia, sekä Imaginaire-näyttely, jossa esitellään valokuvataidetta eri teemoin.

2. Urheilu- ja ulkoilumahdollisuudet

Namur tarjoaa monipuoliset urheilu- ja ulkoilumahdollisuudet. Kaupungin alueella on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi harrastaa erilaisia ulkoilulajeja kuten kävelyä, pyöräilyä, lenkkeilyä ja piknikin viettoa. Lisäksi kaupungissa on tarjolla muun muassa tenniskenttiä, golfkenttiä, ratsastusmahdollisuuksia ja melontaa.

3. Museot ja nähtävyydet

Namurissa on useita mielenkiintoisia museoita ja nähtävyyksiä. Esimerkiksi Felicien Rops -museo esittelee belgialaisen taiteilijan Felicien Ropsin taidetta. Namurin linna, joka sijaitsee kaupungin keskustassa, tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja ihailla näköaloja ympäri kaupunkia. Lisäksi kaupungissa on myös taidemuseo, tiedemuseo ja arkeologiamuseo.

4. Ravintolat ja kahvilat

Namurissa on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja hyvästä ruoasta. Kaupungin ravintolavalikoima tarjoaa vaihtoehtoja eri makumieltymyksiin, ja paikalliset erikoisuudet kannattaa ehdottomasti maistaa. Lisäksi Namurista löytyy kahviloita, joissa voi nauttia kupin tuoretta kahvia tai teetä sekä leivonnaisia.

5. Ostosmahdollisuudet

Namur tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet erilaisiin tarpeisiin. Kaupungin keskustassa on useita kauppakatuja, joilta löytyy niin vaate- ja kenkäkauppoja kuin kodin sisustusliikkeitäkin. Lisäksi kaupungissa on myös ostoskeskuksia, joissa voi tehdä kattavia ostoksia eri kaupoissa saman katon alla.

6. Teatteri ja musiikki

Namurissa on monipuolinen tarjonta teatteri- ja musiikkiesityksiä. Kaupungin teatteri järjestää erilaisia näytöksiä ja esityksiä, ja lisäksi Namurilla on oma sinfoniaorkesteri, joka esiintyy säännöllisesti kaupungin eri tiloissa. Lisäksi kaupungissa on useita baareja ja klubeja, joissa voi nauttia live-musiikista ja esiintyvistä bändeistä.

Suositut hotellit Namurissa

Hôtel Château de Namur

– Hôtel Château de Namur sijaitsee kauniissa kartanossa ja tarjoaa ylelliset majoitushuoneet.
– Hotellissa on ravintola, kuntokeskus ja ulkouima-allas.
– Huoneissa on tyylikäs sisustus, ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi.
– Asiakkaat kehuvat hotellin kaunista ympäristöä ja ystävällistä henkilökuntaa.

Best Western Grand Hotel de Flandre

– Best Western Grand Hotel de Flandre sijaitsee Namurin keskustassa lähellä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.
– Hotellissa on viihtyisät huoneet, baari ja aamiaishuone.
– Huoneissa on moderni sisustus, minibaari, taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi.
– Asiakkaat pitävät hotellin sijainnista ja hyvästä palvelusta.

Les Tanneurs de Namur

– Les Tanneurs de Namur sijaitsee entisessä nahkatehtaassa Namurin vanhassakaupungissa.
– Hotellissa on tyylikkäät huoneet, spa-tila, ravintola ja baari.
– Huoneissa on ainutlaatuinen sisustus, ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi.
– Asiakkaat arvostavat hotellin ainutlaatuista tunnelmaa ja erinomaista ruokaa.

Hotel Beauregard

– Hotel Beauregard sijaitsee rauhallisella alueella Namurin kaupungin ulkopuolella.
– Hotellissa on viihtyisät huoneet, ravintola, baari ja pysäköintimahdollisuus.
– Huoneissa on moderni sisustus, taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi.
– Asiakkaat kehuvat hotellin hiljaista sijaintia ja ystävällistä henkilökuntaa.

Ibis Namur Centre

– Ibis Namur Centre sijaitsee Namurin keskustassa rautatieaseman läheisyydessä.
– Hotellissa on mukavat huoneet, baari ja aamiaishuone.
– Huoneissa on käytännöllinen sisustus, taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi.
– Asiakkaat pitävät hotellin sijainnista ja siisteydestä.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus:

Yleinen turvallisuustilanne:

Namur on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki. Se ei kuitenkaan tarkoita, että rikoksia tai turvallisuuteen liittyviä ongelmia ei esiintyisi koskaan. Kuitenkin verrattuna muihin suurkaupunkeihin, Namurissa on melko alhainen rikollisuusaste ja turvallinen tunnelma.

Liikenneturvallisuus:

Namurissa on hyvät liikenneyhteydet ja hyvin toimiva julkinen liikennejärjestelmä. Kaupungissa on myös pyöräteitä, joita voi käyttää pyörällä liikkuessaan. Liikennesääntöjä tulee noudattaa huolellisesti niin autoillessa kuin pyöräillessäkin.

Lääkäri- ja ensiapupalvelut:

Namurissa on useita terveyskeskuksia, joissa asukkaat voivat hakeutua lääkärin hoitoon. Kaupungissa on myös sairaaloita ja ensiapupisteitä, jotka tarjoavat kiireellistä hoitoa. Ambulanssipalvelut ovat myös hyvin saatavilla hätätilanteissa.

Terveys:

Ravintolat ja elintarviketurvallisuus:

Namurissa ravintolat noudattavat usein korkeatasoisia elintarviketurvallisuusstandardeja. Monet ravintolat tarjoavat laajan valikoiman ruokia eri kulttuureista ja noudattavat hygieniastandardeja varmistaakseen asiakkaiden turvallisuuden.

Vesiturvallisuus:

Uima- ja uimarannat Namurissa ovat yleensä turvallisia ja niitä valvotaan hyvin. On kuitenkin tärkeää noudattaa uimisessa turvallisuusohjeita ja seurata paikallisia merkintöjä ja varoituksia.

Sairaalat ja terveyspalvelut:

Namurissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukkaita terveys- ja sairaanhoitopalveluita. Kaupungin asukkaat voivat hakeutua näihin palveluihin tarpeen mukaan.

Rannat ja vesistöt

La Meuse

La Meuse on Namurin kautta virtaava joki, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia vesielämän ja aktiviteettien parissa.

Namurin jokiranta

Namurin jokiranta on suosittu alue viettää aikaa ja ihailla kaunista joen maisemaa.

Maisemin urheilu- ja virkistyskeskus

Maisemin urheilu- ja virkistyskeskus sijaitsee Namurin jokirannalla. Siellä voi nauttia monista vesiurheilumahdollisuuksista, kuten purjelautailusta ja kanootilla melomisesta.

Parc de la Boverie

Parc de la Boverie on puisto Namurin kaupungin keskustassa, jossa on myös jokiranta ja viheralueita rentoutumiseen.

Lacs de l’Eau d’Heure

Lacs de l’Eau d’Heure on Namurista noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva vesistöjen alue, jossa on useita järvet. Alueella voi nauttia uimisesta, purjehduksesta, melonnasta ja kalastuksesta.

Dinantin vesipuisto

Dinantin vesipuisto tarjoaa vesileikkejä ja -aktiviteetteja koko perheelle. Puistossa on uima-altaita, vesiliukumäkiä ja muita vesipuistolaitteita.

Ardennit

Ardennit ovat Namurin ympärillä sijaitsevat vuoristoalueet, jossa on monia metsiä, jokia ja järviä. Alue tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia luontoretkeilyyn ja kalastukseen.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja pubit

Namurissa on lukuisia baareja ja pubeja, joissa voi nauttia virkistävää juomaa ja viettää iltaa ystävien kanssa. Näihin kuuluvat esimerkiksi The Labo, joka tarjoaa laajan valikoiman oluita ja cocktaileja sekä Take Five, jossa voi nauttia elävää musiikkia samalla kun rentoutuu juoman äärellä.

2. Klubit

Yöelämän ystäville Namur tarjoaa myös useita klubeja, joissa pääsee tanssimaan ja nauttimaan musiikista läpi yön. Yksi suosituimmista klubeista on Le Campus, jossa järjestetään erilaisia teemabileitä ja esiintyy DJ:tä tunnelman luomiseksi.

3. Teatterit ja esitykset

Namurilla on vilkas teatteri- ja esitystaide-kulttuuri. Teatteri Royal de Namur tarjoaa laadukkaita näytelmiä, musikaaleja ja muita esityksiä. Musiikin ystäviä puolestaan ilahduttaa Namurin konservatorio, jossa järjestetään konsertteja ja musiikkitapahtumia.

4. Elokuvateatterit

Jos etsit rentouttavaa elokuvahetkeä, Namurilla on myös useita elokuvateattereita. Esimerkiksi Acinapolis Namur tarjoaa monipuolisen valikoiman elokuvia eri genreistä. Teatterissa on modernit tilat ja mukavat istuimet, jotta voit nauttia elokuvasta täysin siemauksin.

5. Konserttipaikat

Musiikin ystäville Namur tarjoaa myös erinomaisia konserttipaikkoja. Théâtre de Namur -niminen teatteri järjestää säännöllisesti konsertteja eri esiintyjiltä. Lisäksi Salle Jean Prouve on suosittu konserttisali, jossa kuulet live-esiintyjiä eri musiikkityyleistä.

6. Kasino

Namurin kasino on loistava paikka viettää iltaa ja kokeilla onneaan. Kasinossa on laaja pelivalikoima, kuten rulettia, pokeria ja peliautomaatteja. Lisäksi kasino tarjoaa myös ravintolan ja baarin, joten voit nauttia herkullisesta ateriasta ennen tai jälkeen pelaamisen.

7. Viihdekeskukset

Namurissa on myös viihdekeskuksia, jotka tarjoavat erilaisia aktiviteetteja ja hupia. Esimerkiksi Bowling Club Namurissa voit rentoutua keilaillen ystävien kanssa. Laser Game Evolution Namur puolestaan tarjoaa jännittäviä lasertaisteluita, jotka sopivat kaikenikäisille.

8. Klubi-iltojen järjestäjät

Kaupungissa toimii myös erilaisia klubi-iltojen järjestäjiä, jotka tuovat kaupunkiin erilaisia tapahtumia ja teemabileitä. Näihin kuuluu esimerkiksi Soirée Namur, joka järjestää säännöllisesti klubi-iltoja eri musiikkityyleistä pitäville.

Namur – Luontokohteet ja retkeily

1. Meuse-joen laakso

Meuse-joen laakso sijaitsee Namurin kaupungin läheisyydessä ja tarjoaa upeita maisemia ja luontokohteita. Alueelta löytyy monia kävely- ja pyöräilyreittejä, jotka kulkevat joen varrella olevien kylien ja kauniiden maisemien läpi.

2. Citadelle de Namur

Citadelle de Namur on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin kukkulalla. Tämä linnoitus tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Alueella voi nauttia kävelyretkestä ja tutustua linnoituksen historiallisiin nähtävyyksiin.

3. Furfooz-puisto

Furfooz-puisto sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Namurin keskustasta. Tämä luonnonpuisto on tunnettu upeista kalliomuodostelmistaan, joita voi ihailla kävelyreitillä. Alueelta löytyy myös pieniä vesiputouksia ja luolia, jotka tekevät vierailusta entistä mielenkiintoisemman.

4. Fromeuville-puisto

Fromeuville-puisto on kaunis luontokohde Namurin lähistöllä. Alueella voi tehdä kävelyretken ja ihailla komeita maisemia. Puistossa on myös lampi, joka tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn tai piknikin järjestämiseen sen rannalla.

5. Maredsousin luostari

Maredsousin luostari on kaunis ja rauhallinen paikka Namurin lähellä. Luostari tarjoaa vierailijoilleen upean puutarhan ja kauniin luontoympäristön. Alueella voi tehdä kävelyretken tai istahtaa hiljentymään luostarin kirkkoon.

6. Annevoie Gardens

Annevoie Gardens on historiallinen puutarha, joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Namurista. Puutarhassa voi nauttia upeista vesiputouksista, suihkulähteistä ja vehreästä ympäristöstä. Alueella on myös hyvin hoidettuja kävelyreittejä, jotka kulkevat eri puutarhan osien läpi.

Uskonnolliset kohteet

Namurin tuomiokirkko

Namurin tuomiokirkko on keskiaikainen goottilainen kirkko, joka sijaitsee Namurin kaupungissa. Se on omistettu Pyhälle Aubinille ja on tärkeä osa kaupungin uskonnollista perintöä.

Pyhän Mikaelin kirkko

Pyhän Mikaelin kirkko on toinen merkittävä uskonnollinen nähtävyys Namurissa. Se on barokkityylinen kirkko, joka on omistettu Pyhälle Mikaelille.

Saint-Loupin kirkko

Saint-Loupin kirkko on romaanisen ja goottilaisen arkkitehtuurin yhdistelmä. Se on omistettu Pyhälle Loupille ja sijaitsee Namurin vanhassakaupungissa.

Historialliset kohteet

Namurin linna

Namurin linna on linnoitus Namurissa, jota on rakennettu eri aikoina. Se koostuu useista tornista, joista vanhin on Minnuaritorni. Linnassa on myös museo, jossa voi oppia lisää sen historiasta.

Halle alueella

Halle alueella on historiallinen alue Namurin vanhassa kaupungissa. Alueella voi nähdä keskiaikaisia rakennuksia ja kapeita katuja. Se on suosittu matkailukohde, jossa voi kokea Namurin historiallisen tunnelman.

Félicien Ropsin museo

Félicien Ropsin museo sijaitsee Namurin keskustassa entisessä hotellissa. Museo esittelee taiteilija Félicien Ropsin teoksia ja elämää. Rops oli belgialainen symbolistinen taiteilija, joka vaikutti 1800-luvulla.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Citadelle de Namur

Citadelle de Namur on linnoitus, joka tarjoaa upean näköalan Namurin kaupunkiin. Linnoituksessa on myös sotahistoriallinen museo ja muita nähtävyyksiä.

2. Fort de Dave

Fort de Dave on toinen linnoitusalue Namurissa, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maastoon. Se on suosittu paikka retkeilyn ja kävelylenkkien ystäville.

3. Näköalaravintola La Table de Flore

La Table de Flore on ravintola Namurin kaupungissa, joka sijaitsee korkealla kukkulalla. Sen ikkunoista voi ihailla kaunista panoraamanäkymää kaupunkiin ja sen ympäristöön.

4. Kunnallinen näköalapaikka Félicien Rops

Félicien Rops -näköalapaikka tarjoaa upean näkymän Namurin kaupunkiin ja Sambre-joen laaksoon. Paikka on nimetty kuuluisan belgialaisen taiteilijan mukaan.

5. Namurin linkkilaiva

Namurin linkkilaiva tarjoaa näköalapaikan vierailla laiturin kohdalla. Laivalla voi nauttia kahvia tai teetä samalla nauttien kauniista panoraamanäkymistä.

6. Kuvauskamera-museo

Kuvauskamera-museossa on nähtävillä monia vanhoja kameroita ja valokuvaukseen liittyviä esineitä. Museo sijaitsee korkealla kukkulalla, josta on kaunis näkymä Namurin kaupunkiin.

7. Näköalapaikka Terrasse de l’Ermite

Terrasse de l’Ermite -näköalapaikalta voi ihailla kaunista näkymää Namurin kaupunkiin. Paikka on myös suosittu piknikalue ja se tarjoaa rauhallisen ympäristön rentoutumiseen.Kohteen sijainti maa on Belgia.

Jätä kommentti