Halvat lennot Napoli

Nähtävyydet ja kohteet

Pompejin rauniot

Pompejin rauniot ovat yksi Italian tärkeimmistä arkeologisista kohteista. Pompeji oli antiikin aikainen roomalainen kaupunki, joka hautautui tulivuorenpurkauksen tuhkaan vuonna 79 jKr. Kaupungin rauniot on kaivettu esiin ja ne tarjoavat ainutlaatuisen näkymän Rooman valtakunnan aikaiseen elämään.

Vesuvius-tulivuori

Vesuvius-tulivuori on yksi maailman tunnetuimmista tulivuorista. Se sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Napolista ja sen huipulle voi kiivetä. Tulivuori on ollut aktiivinen ja se on aiheuttanut useita purkauksia historian aikana. Vesuvius-tulivuorella on suuri historiallinen ja geologinen merkitys.

Napoli Underground

Napoli Underground on ainutlaatuinen matkakohde, joka vie kävijät antiikin aikaiseen maailmaan. Matkailijat voivat tutustua kaupungin alla sijaitseviin maanalaisiin käytäviin, tunneleihin ja luoliin. Napoli Underground tarjoaa mielenkiintoisen kierroksen kaupungin historian ja arkeologian pariin.

Napoli Sotterranea

Napoli Sotterranea, eli ”Napolin maanalainen”, on toinen maanalainen nähtävyys Napolissa. Se koostuu laajasta maanalaisesta verkostosta, joka käsittää erilaisia huoneita, reittejä ja tunneleita. Napoli Sotterranea tarjoaa mielenkiintoisen kokemuksen kaupungin alle piilotetusta historiasta.

Napoliin luostari ja muistomerkkejä

Napoliin luostari ja muistomerkkejä on kulttuurikeskus, joka tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua kaupungin uskonnolliseen ja kulttuuriseen perintöön. Siellä voi vierailla historiallisissa luostareissa, kirkkoissa ja muissa uskonnollisissa rakennuksissa. Kävijät voivat myös ihailla kauniita patsaita, suihkulähteitä ja muita muistomerkkejä ympäri kaupunkia.

Castel dell’Ovo

Castel dell’Ovo on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Napolin satamassa. Linnoitus on peräisin antiikin Rooman ajoilta ja se on yksi kaupungin ikonisimmista maamerkeistä. Castel dell’Ovosta avautuu kauniit näköalat Napolinlahdelle ja se tarjoaa mielenkiintoisen kulttuurikokemuksen historiasta kiinnostuneille kävijöille.

Palazzo Reale

Palazzo Reale, tai Kuningaslinna, on Napolin keskustassa sijaitseva historiallinen palatsi. Se toimi aikoinaan espanjalaisen Bourbon-dynastian kuninkaiden asuinpaikkana. Nykyään palatsi toimii museona, jossa voi tutustua kuninkaalliseen elämään ja ihailla upeita taidekokoelmia.

Piazza del Plebiscito

Piazza del Plebiscito on Napolin suurin aukio ja se sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Aukion ympärillä kohoavat kauniit arkkitehtuuriset rakennukset, kuten kuninkaan palatsi ja San Francesco di Paolan kirkko. Piazza del Plebiscito tarjoaa mielenkiintoisen paikan nauttia kaupungin tunnelmasta, ihailla arkkitehtuuria ja rentoutua aukion penkeillä.

Kulttuuri ja Historia

Taide

Napolissa on pitkä ja rikas taidehistoria, joka juontaa juurensa antiikin aikoihin. Kaupunki on tunnettu erityisesti barokkityylistä, joka näkyy monissa sen rakennuksissa, kirkoissa, veistoksissa ja maalauksissa. Tunnetuimpia taiteilijoita, jotka ovat vaikuttaneet Napolissa, ovat muun muassa Caravaggio, Michelangelo Merisi da Caravaggio ja Jusepe de Ribera.

Arkeologia

Kaupungin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Napolista löytyy myös monia arkeologisia kohteita ja museoita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua antiikin aikaiseen elämään. Kuuluisimpia kohteita ovat Pompeiji, jonka tuhotun kaupungin rauniot löytyvät Napolin läheltä, sekä Herculaneumin ja Osun temppeleiden rauniot. Näissä kohteissa voi ihailla muun muassa säilyneitä freskoja ja antiikin aikaisia esineitä.

Kirjallisuus

Napoli on ollut merkittävä kirjallisuuden keskus jo renessanssiajasta lähtien. Kaupunki on toiminut inspiraation lähteenä lukuisille napolilaisille kirjailijoille. Erityisen tunnettu napolilainen kirjailija on Eduardo De Filippo, joka on kirjoittanut monia näytelmiä ja romaaneja Napolin elämästä. Myös kirjailija ja runoilija Salvatore Di Giacomo on tunnettu napolilaisten aiheiden kuvaajana.

Musiikki

Napoli on ollut merkittävä musiikin keskus jo vuosisatojen ajan. Kaupunki on tunnettu erityisesti laulelmastaan, jota kutsutaan nimellä ”canzone napoletana”. Tämä musiikin genre on syntynyt 1800-luvulla ja on sittemmin saavuttanut suurta suosiota ympäri maailmaa. Napolista ovat peräisin tunnetut laulajat kuten Enrico Caruso ja Mario Merola. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain monia musiikkifestivaaleja ja konsertteja.

Ruoka

Napolilainen ruokakulttuuri on maailmankuulu. Kaupunki tunnetaan erityisesti pizza Napoletana -nimisestä pizzatyypistä, joka on saanut alkunsa juuri Napolissa. Myös muut napolilaiset ruokalajit, kuten pastat ja merenelävät, ovat suosittuja ja herkullisia. Kaupunkiin kuuluu myös lukuisia historiallisia ja perinteisiä ravintoloita, joissa voi nauttia aidosta napolilaisesta ruoasta.

Ruokailu ja ravintolat Napoli

Napoli-pizzat

Napoli on tunnettu perinteisistä italialaisista pizzoistaan, erityisesti margheritasta ja marinara-pizzasta. Margheritapizzassa on tomaattikastiketta, mozzarellaa ja basilikaa, kun taas marinara-pizzassa on tomaattikastiketta, valkosipulia, oreganoa ja oliiviöljyä. Näitä pizzoja voi maistaa useissa napolilaisissa pizzaravintoloissa, joissa pizzat paistetaan perinteisellä kiviuunilla.

Rantaravintolat

Napolin rannikolla sijaitsee useita viihtyisiä rantaravintoloita, jotka tarjoavat upean näköalan Vesuvius-tulivuorelle. Näissä ravintoloissa voi nauttia paikallisista merenelävistä, kuten mustekala- ja simpukkaruoista, tuoreista merenantimista sekä päivän saaliista valmistetuista herkuista.

Spagettia frutti di mare

Napolissa frutti di mare -pastaa on tarjolla lähes kaikissa ravintoloissa. Tämä herkullinen pasta sisältää erilaisia mereneläviä, kuten simpukoita, katkarapuja, mustekalaa ja kalaa, tomaattikastiketta, valkosipulia ja yrttejä. Spagetti on yleinen pastalaatu tähän ruokalajiin, mutta sitä voi löytää myös muilla pastatyypeillä, kuten linguinella tai tagliatellella.

Ravintoloita vanhassakaupungissa

Napolin vanhakaupunki tarjoaa laajan valikoiman perinteisiä italialaisia ravintoloita. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi pastoja, risottoja, pizzettasuosikkeja, antipasto-lautasia ja paikallisia jälkiruokia, kuten sfogliatelle-pullia tai babà-kakkua. Tunnelmallisissa ravintoloissa voi myös kokea paikallista elämänmenoa ja nauttia napolilaisesta vieraanvaraisuudesta.

Kahvilakulttuuri

Napoli on tunnettu vilkkaasta kahvilakulttuuristaan, ja kaupungista löytyy lukuisia kahviloita, joissa voi nauttia perinteisestä napolilaisesta kahvista, kuten espressoista ja cappuccinoista. Kahviloissa voi myös maistaa erilaisia napolilaisia makeisia, kuten sfogliatelleja, cannoloita ja babà-kakkuja.

Vapaa-ajan aktiviteetit Napolessa

1. Kulttuurikohteet

Napoli tarjoaa runsaasti kulttuurikohteita, kuten historiallisia museoita, taidegallerioita ja teattereita. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat muun muassa Museo Archeologico Nazionale di Napoli, Galleria Umberto I ja Teatro di San Carlo.

2. Historialliset nähtävyydet

Kaupungissa sijaitsee monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Castel dell’Ovo, joka on yksi vanhimmista linnoista Italiassa. Lisäksi kannattaa vierailla Napoliin kuuluvassa historiallisessa keskustassa, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde.

3. Rantalomailu

Napolissa voi nauttia myös ranta-aktiviteeteista, sillä kaupungin ympärillä on useita kauniita rantoja. Suosittuja rantakohteita ovat muun muassa Posillipo Beach ja Bagno Elena.

4. Ruokakulttuuri

Vieraillessa Napolissa kannattaa ehdottomasti tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joissa voi maistella herkullisia napolilaisia ruokia, kuten pizzaa ja pasta carbonaraa. Suositeltavia ruokapaikkoja ovat esimerkiksi L’Antica Pizzeria da Michele ja Sorbillo.

5. Ostoksilla käynti

Kaupunki tarjoaa myös mahdollisuuksia ostosten tekemiseen. Tunnettuja ostospaikkoja ovat muun muassa Via Toledo ja Galleria Umberto I. Näistä löytyy laaja valikoima kauppoja, jotka tarjoavat muun muassa muotia, elektroniikkaa ja paikallisia tuotteita.

6. Retket ja ulkoilu

Napolin ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia monipuolisiin ulkoilma-aktiviteetteihin. Esimerkiksi Vesuviuksen tulivuori, Pompeijin rauniot ja Amalfin rannikko ovat suosittuja retkikohteita, joissa voi vierailla ja nauttia upeista maisemista.

7. Urheilu

Urheilun ystävät voivat osallistua tai seurata paikallisia tapahtumia ja pelejä. Kaupungissa järjestetään muun muassa jalkapallo-otteluita, joita kannattaa käydä katsomassa, erityisesti SS Napoli -joukkueen pelejä.

Suositut hotellit Napolissa

1. Hotel Santa Lucia

Hotel Santa Lucia sijaitsee Napolin historiallisessa keskustassa lähellä Castel dell’Ovo -linnaa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joista osasta avautuu näköala merelle. Asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi:stä, buffetaamiaisesta ja hotellibaarin palveluista.

2. Grand Hotel Vesuvio

Grand Hotel Vesuvio on ylellinen hotelli, joka sijaitsee meren rannalla. Hotellissa on huoneita, joista on näkymät Napolin lahdelle tai Vesuviukselle. Vieraat voivat nauttia ravintolasta, kuntokeskuksesta ja ulkouima-altaasta. Hotelli tarjoaa myös kokous- ja juhlatiloja.

3. Eurostars Hotel Excelsior

Eurostars Hotel Excelsior sijaitsee rauhallisella alueella Napolin historiallisessa keskustassa. Hotellissa on elegantteja huoneita, joista osasta avautuu panoraamanäköala Napolin lahdelle. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin kattouima-altaalla tai nauttia ravintolan palveluista.

4. Romeo Hotel

Romeo Hotel sijaitsee Napolin satamassa ja tarjoaa tyylikkäitä ja moderneja huoneita. Hotellissa on kattouima-allas, spa-alue ja ravintola, josta avautuu näköala Napolin lahdelle. Vieraat voivat myös nauttia hotellin baareista ja kuntosalista.

5. Palazzo Caracciolo Napoli MGallery by Sofitel

Palazzo Caracciolo Napoli MGallery by Sofitel sijaitsee historiallisessa rakennuksessa lähellä Napolin päärautatieasemaa. Hotellissa on elegantteja huoneita, jotka yhdistelevät modernia ja perinteistä sisustusta. Vieraat voivat rentoutua hotellin kattoterassilla tai nauttia ravintolan palveluista.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Napolissa on korkeat rikostilastot, erityisesti varkauksien ja taskuvarkauksien suhteen.
– Tietyillä alueilla kaupungissa saattaa esiintyä väkivaltaisia konflikteja eri jengien välillä.
– Turisteille suositellaan varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta erityisesti ruuhkaisilla paikoilla, julkisissa liikennevälineissä ja matkailukohteissa.
– Passi ja muut arvotavarat kannattaa säilyttää hyvin tallessa ja välttää näkyvien arvoesineiden pitämistä esillä.
– Matkailijoille suositellaan pysymään valaistuilla ja vilkkailla alueilla sekä välttämään liikkumista pimeällä yksin.
– Lisäksi on hyvä olla tietoinen huijauksista, kuten väärän poliisin tai turistioppaan toiminnasta, ja välttää antamasta henkilökohtaisia tai taloudellisia tietoja tuntemattomille.
– Paikalliset turvallisuusohjeet ja viranomaisten antamat ohjeistukset on syytä ottaa vakavasti, sillä turvallisuustilanne voi vaihdella alueittain ja ajanjaksoittain.

Terveys

– Napolilla on erinomainen terveydenhuoltojärjestelmä, joka on samalla tasolla kuin muussa Italiassa.
– Kaupungissa on useita julkisia sairaaloita, kuten Ospedale dei Pellegrini, Ospedale Cardarelli ja Ospedale Santobono.
– Lisäksi on monia yksityisiä sairaaloita ja lääkäriasemia, joihin voi hakeutua.
– Ennen matkaa on suositeltavaa hankkia matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairastumiset tai tapaturmat.
– Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla (European Health Insurance Card) voi saada terveydenhuoltopalveluita julkisissa sairaaloissa.
– Suositeltavaa on myös varmistaa, että rokotukset ovat ajan tasalla ennen matkaa.
– Napolissa, kuten muuallakin Italiassa, on veden laatu hyvä ja voi juoda hanavettä.
– Aurinkovoide on tarpeellinen erityisesti kesäkuukausina, sillä aurinko voi olla voimakas.
– Terveysriskejä ovat esimerkiksi liikenteen aiheuttamat tapaturmat sekä liikenteen mukanaan tuomat saasteet.

Rannat ja vesistöt

Napolin lahti

Napolin lahti on alueen tunnetuin merenlahti, joka sijaitsee aivan Napolin kaupungin edustalla. Se on osa Tyrrhenanmerta ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin ympäristöön. Napolin lahti on suosittu paikka niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa, ja siellä voi nauttia rantaelämästä ja erilaisista vesitoiminnoista.

Caprin saari

Caprin saari sijaitsee Napolinlahdella, noin 20 kilometrin päässä Napolin kaupungista. Saari on suosittu lomakohde ja tunnetaan erityisesti upeista rannoistaan ja kristallinkirkkaasta vedestä. Caprilla on useita rantoja, joista suosituimpia ovat Marina Piccola ja Bagni di Tiberio. Rannoilla voi rentoutua aurinkotuoleilla, uida ja nauttia kauniista merinäkymistä.

Pozzuoli

Pozzuoli on Napolin kaupungin lähellä sijaitseva kaupunki, joka tarjoaa monipuolisia ranta-alueita. Kaupungissa on useita hiekkarantoja, kuten Spiaggia degli Inglesi ja Punta Epitaffio. Pozzuolin rannoilla voi nauttia auringosta ja uida meressä. Kaupungin lähellä sijaitsee myös Bacoli-niminen kaupunki, jossa on kauniita rantoja, kuten Spiaggia di Baia.

Ischia

Ischia on pieni saari Napolinlahdella, noin 30 kilometrin päässä Napolin kaupungista. Saari on tunnettu lukuisista hiekkarannoistaan, joista suosituimpia ovat Marontin ja Citara Beach. Ischian rannoilla voi nauttia auringosta, uida turkoosinsinisessä vedessä ja ihailla upeita maisemia. Saarella on myös lukuisia lähteitä, joista monet ovat käytössä kylpylöinä.

Sorrenton niemimaa

Sorrenton niemimaa sijaitsee Napolinlahden eteläosassa ja tarjoaa upeita rannikkomaisemia. Niemimaa tunnetaan kallioisista rannoistaan, ja suosituimpia rantoja ovat Marina Grande ja Marina Piccola. Sorrenton niemimaalla voi rentoutua rannalla, uida meressä tai tutustua alueen lukuisiin luonnonkauniisiin poukamiin.

Yöelämä ja Viihde

Klubit ja baarit

Napolissa on runsaasti klubeja ja baareja, joissa voi nauttia elävästä musiikista, tanssia ja viihtyä yöllä. Suosittuja klubeja ovat esimerkiksi Arenile di Bagnoli, Duel Beat, Club Hyde ja Varca d’Oro. Baareista taas mainittakoon vierailemisen arvoiset Olamposiriti ja Rive Droite Napoli.

Teatteri ja esitystaidetta

Napolissa on useita teattereita ja esitystilaisuuksia tarjoavia paikkoja. Teatro di San Carlo on yksi maailman vanhimmista toiminnassa olevista oopperataloista, ja se tarjoaa laadukkaita esityksiä. Lisäksi Teatro Bellini ja Teatro Mercadante ovat suosittuja teattereita kaupungissa.

Elokuvateatterit

Elokuvanystävät voivat nauttia elokuvista Napolin monissa elokuvateattereissa, joista suosittuja ovat esimerkiksi Cinema Modernissimo ja Cinema De Sica. Näissä teattereissa voi katsella erilaisia elokuvia, aina uusista Hollywood-tuotannoista italialaisiin elokuviin.

Konsertit ja musiikkitapahtumat

Napolissa järjestetään myös paljon konsertteja ja musiikkitapahtumia eri genreistä kiinnostuneille. Konserttipaikkoja ovat muun muassa Teatro San Ferdinando ja Palapartenope. Napolin musiikkikoulut ja konservatoriot järjestävät myös opiskelijoiden ja ammattilaisten konsertteja ympäri vuoden.

Kasino

Napolissa sijaitsee myös yksi kasino, Casino Napoli, jossa voi kokeilla onneaan erilaisissa rahapeleissä ja viettää iltaa pelaillen. Kasino tarjoaa myös kokous- ja juhlatiloja, ja siellä on usein myös viihdeohjelmaa tarjolla.

Yöelämän alueet

Napolin yöelämän alueista suosituimpia ovat Chiaia ja Piazza Bellini. Chiaia-alueella on monia trendikkäitä baareja ja klubeja sekä ravintoloita, ja se on erityisen suosittu paikka nuorten keskuudessa. Piazza Bellini taas on vilkas alue, jossa on paljon baareja ja musiikkielämyksiä tarjoavia paikkoja.

Ravintolat ja kahvilat

Napolista löytyy runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia herkullisista aterioista ja paikallisista erikoisuuksista. Kaupungissa tunnetaan erityisesti pitsastaan, mutta tarjolla on myös muita italialaisia ja kansainvälisiä ruokia. Esimerkiksi Spaccanapoli ja trattoria Da Nennella ovat suosittuja ravintoloita kaupungissa.

Luontokohteet ja retkeily Napolissa

1. Vesuvius

Vesuvius on Italiaan kuuluva tulivuori, joka sijaitsee noin 9 km Napolin kaupungista. Se on yksi maailman tunnetuimmista tulivuorista ja sen viimeisin purkaus tapahtui vuonna 1944. Vesuvius on myös yksi Euroopan viidestätoista Decade-vuoresta. Vuorelle pääsee retkeilemään ja sen huipulla on kraatereita, joista avautuu upea näkymä ympäröivään alueeseen.

2. Capri-saari

Capri-saari sijaitsee Napolinlahdella ja se tarjoaa upeita luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Saarella voi muun muassa patikoida Monte Solarolla, josta avautuu upea näkymä sekä merelle että saarelle. Saarella on myös useita luolia, kuten Sininen Grotto, jossa vesi hohtaa sinisenä auringonvalossa. Capri-saarelle pääsee Napolista lauttayhteyden avulla.

3. Amalfin rannikko

Amalfin rannikko on Napolin lähellä sijaitseva kaunis alue, jolla on upeat luontokohteet ja jännittävä retkeilymahdollisuuksia. Rannikon maisemaa hallitsevat jyrkät kalliot ja kauniit pikkukylät. Alueella voi tehdä patikointiretkiä, kuten vaelluksen Valle delle Ferrieren luonnonpuistossa. Amalfin rannikon tiet on myös tunnettuja upeista maisemistaan, ja niitä pitkin voi tehdä autoretkiä ihaillen merinäköaloja.

4. Ischia-saari

Ischia-saari on Napolin lähellä sijaitseva saari, joka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia luontokohteiden ja retkeilyn ystäville. Saaren luonto on monipuolinen ja sieltä löytyy esimerkiksi lämpimiä lähteitä ja luonnonkauniita rantoja. Saarella voi tehdä patikointiretkiä, tutustua luonnonpuistoihin ja nauttia rentouttavista kylpylähoidoista.

5. Cumaen luolat ja Posillipon niemimaa

Cumaen luolat sijaitsevat Napolin lähistöllä ja ne ovat arkeologisesti merkittävä kohde. Luolastolla on historiallinen merkitys jo antiikin ajoilta, ja siellä on muun muassa kuuluisa Sibyllan luola. Posillipon niemimaa on kaunis alue, joka tarjoaa upeat merinäkymät ja mahdollisuuden patikointiin. Alueella voi myös vierailla historiallisissa villa-alueissa ja nauttia kauniista luonnosta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet (Napoli)

Naplesin Katedraali (Il Duomo di Napoli)

Naplesin Katedraali on Napolin tärkein katolinen kirkko. Se sijaitsee vanhassakaupungissa ja sen rakentaminen alkoi jo 1200-luvulla. Katedraali on omistettu Neitsyt Marialle ja sitä koristavat upeat freskot sekä barokkityylinen alttaritaulu. Kirkon alla sijaitsee myös pyhän Gennaron kappeli, jossa säilytetään kirkon suojeluspyhimyksen, pyhän Gennaron, veren ampullia.

San Domenico Maggioressan Basilika

San Domenico Maggiore Basilika on tärkeä uskonnollinen paikka Napolissa. Se sijaitsee vanhassakaupungissa ja sen rakentaminen alkoi 1200-luvulla. Basilika on omistettu pyhälle Dominikukselle, dominikaaniveljeskunnan perustajalle. Rakennus on vaikuttava esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista ja sen upea kappeli sisältää taideteoksia, alttaritauluja ja freskoja.

Castel Nuovo

Castel Nuovo on Napolin historiallinen linnoitus, joka sijaitsee lähellä satamaa. Linnoitus rakennettiin 1200-luvulla ja se on ollut tärkeä osa Napolin puolustusjärjestelmää. Siellä on muun muassa San Barbaran kappeli, jossa voi ihailla upeaa renessanssityylistä maalausta. Linnoituksen sisätiloihin kuuluvat myös kuninkaalliset huoneet, joissa on esillä historiallisia artefakteja.

San Francesco di Paola

San Francesco di Paola on näyttävä basilika, joka sijaitsee Piazza del Plebiscitolla. Se rakennettiin 1800-luvulla kunniaksi kuninkaan paluusta Napolin Kuningaskuntaan. Rakennus on vaikuttava neoklassisessa tyylissä ja sen pääsisäänkäynnin yläpuolella on valtava pylväistö. Basilikan sisätilat ovat yhtä vaikuttavat ja niitä koristavat upeat kattomaalaukset ja alttaritaulu.

Cappella Sansevero

Cappella Sansevero on pieni barokkityylinen kappeli, joka tunnetaan erityisesti Kristus Veiled -veistoksestaan. Kappeli sijaitsee vanhassakaupungissa ja sen rakentaminen alkoi 1500-luvulla. Se oli aikoinaan Sansevero-suvun yksityinen kappeli. Kappelin sisällä voi ihailla upeita veistoksia, mukaan lukien mainittu Kristus Veiled, joka kuuluu yhtenä Napolin taiteenmerkistä.

Paleontologinen museo

Paleontologinen museo sijaitsee Napolin keskustassa ja se on yksi maailman tärkeimmistä paleontologian museoista. Museossa voi tutustua laajaan kokoelmaan fossiileja ja arkeologisia löytöjä, mukaan lukien dinosaurusten jäänteitä. Museon näyttelyt kattavat eri aikakausien tarinat aina dinosaurusten hallitsemasta maailmasta ihmisten esihistoriaan.

Napoli Underground (Napoli Sotterranea)

Napoli Underground, eli Napoli Sotterranea, on ainutlaatuinen nähtävyys Napolin alla olevissa maanalaisissa tunneleissa. Nähtävyyden kierroksella voi tutustua antiikin aikaisiin kreikkalais-roomalaisiin tunneliverkostoihin sekä napolilaisten historiallisten rakennusten alla sijaitseviin maanalaisiin tiloihin ja kryptoihin. Kierroksen aikana voi oppia lisää Napolin historiasta ja nähdä esimerkiksi rauniokaupungin ja vedenjohdatusjärjestelmän jäänteitä.

Capodimonten Kuninkaallinen Palatsi (Palazzo Reale di Capodimonte)

Capodimonten Kuninkaallinen Palatsi on merkittävä historiallinen ja taiteellinen kohde Napolissa. Se sijaitsee kukkulalla kaupungin ulkopuolella. Palatsi toimi aikoinaan Bourbon-suvun kuninkaiden asuinpaikkana. Nykyisin siellä toimii Capodimonten museo, jossa voi ihailla laajaa taidekokoelmaa, johon kuuluu muun muassa renessanssin, barokin ja rokokoon mestariteoksia. Lisäksi palatsin puistossa voi nauttia kauniista näkymistä Napolin ylle.

Napoli – Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Castel Sant’Elmo

Castel Sant’Elmo sijaitsee Napolin kukkuloilla ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja Vesuviuksen tulivuorelle.

2. Posillipo

Posillipon kukkula tarjoaa upeat näkymät Napolinlahdelle ja koko kaupungin yli. Täältä löytyy myös historiallisia huviloita ja viehättäviä kävelyreittejä.

3. Via Petrarca

Via Petrarca on tie, joka kulkee Posillipon kukkulalla. Se tarjoaa upeat näkymät Napolinlahdelle ja on suosittu paikallisten kävelijöiden keskuudessa.

4. Piazzale Tecchio

Piazzale Tecchio sijaitsee Posillipon kukkuloilla ja tarjoaa kauniit näkymät Napolinlahdelle. Täältä näet myös Castel dell’Ovon ja Caprin saaren.

5. Vomero

Vomero on toinen kukkula Napolissa, jolta löytyy näköalapaikkoja. Tältä kukkulalta voit ihailla koko kaupunkia ja nähdä mm. Vesuviuksen ja Caprin saaren.

6. Castel Nuovo

Castel Nuovo sijaitsee Napolin satamassa ja tarjoaa kauniit näkymät merelle. Tämä keskiaikainen linna on myös suosittu turistikohde.

7. Sant’Antonio-puisto

Sant’Antonio-puisto sijaitsee Vomerolla ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät Napolinlahdelle, Vesuviukselle ja kaupunkiin.

8. Marechiaro

Marechiaro on kaupunginosa, joka sijaitsee Napolinlahden rannalla. Täältä voit ihailla kaunista rantaviivaa ja vesistönäkymiä.

9. Piazza del Plebiscito

Piazza del Plebiscito on Napolin keskusaukio ja tarjoaa näkymät kaupungintaloon ja San Francesco di Paolan kirkkoon. Aukiolta voit myös ihailla merinäköalaa.

10. Capodimonte-puisto

Capodimonte-puisto sijaitsee Napolin kukkuloilla ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja Vesuviukselle. Puistossa on myös Capodimonten kuninkaallinen palatsi ja museo.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti