Halvat lennot Neuchâtel

Nähtävyydet ja kohteet

Castle and Collégiale

Castle and Collégiale is a historic castle and collegiate church located in Neuchâtel. The castle dates back to the 12th century and offers stunning views of the surrounding area. The Collégiale is a beautiful example of Gothic architecture and houses several important religious artifacts.

Lake Neuchâtel

Lake Neuchâtel is the largest lake in Switzerland and is located in the canton of Neuchâtel. The lake offers a variety of recreational activities, including swimming, boating, and fishing. There are also several beaches along the lake where visitors can relax and enjoy the scenery.

Peyrou Tower

Peyrou Tower is a medieval tower located in Neuchâtel. It is one of the city’s most iconic landmarks and offers panoramic views of the surrounding area. The tower was originally built as a defensive structure and is now open to the public as a museum.

Theatre du Passage

Theatre du Passage is a popular theater in Neuchâtel that hosts a variety of artistic performances, including plays, operas, and concerts. The theater is known for its intimate atmosphere and high-quality productions. It also houses a restaurant and a bar for pre- or post-show dining and drinks.

Laténium Archaeological Park and Museum

Laténium Archaeological Park and Museum is an archaeological park and museum located in Hauterive, just outside of Neuchâtel. The museum showcases the rich history of the region, including artifacts from the Stone Age, Bronze Age, and Roman times. The park also features outdoor exhibits and a beautiful lakefront setting.

Old Town

Old Town is the historic center of Neuchâtel and is known for its charming architecture and narrow, winding streets. The area is home to several important monuments and landmarks, including the Place des Halles, the Collegiate Church, and the Castle. Visitors can explore the area on foot and enjoy the picturesque scenery and vibrant atmosphere.

Bôle Vineyards

The Bôle Vineyards are located on the slopes of the Jura Mountains, near Neuchâtel. The vineyards are known for producing excellent wines, and visitors can take guided tours and tastings to learn more about the winemaking process. The area also offers beautiful views of the lake and surrounding countryside.

Kulttuuri ja Historia

1. Neuchâtelin museot

Neuchâtelissa on useita museoita, jotka tarjoavat kiinnostavaa tietoa kaupungin historiasta ja kulttuurista. Muun muassa Laténium on arkeologinen museo, jossa voi tutustua alueen esihistoriaan. Neuchâtelin historiallinen museo puolestaan kertoo kaupungin kehityksestä ja näyttelyt keskittyvät erityisesti keskiajalta nykypäivään.

2. Neuchâtelin linna

Neuchâtelin linna on symbolinen paikka kaupungin historiassa. Se sijaitsee kaupungin keskustassa kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät järvelle. Linnaa on käytetty satamakaupunkina ja se oli myös keskiaikainen linnoitus.

3. Collegiale-kirkko

Collegiale-kirkko on yksi Neuchâtelin tunnetuimmista historiallisista monumenteista. Valtava goottilainen kirkko on peräisin 12. vuosisadalta ja siinä on upea arkkitehtuuri ja taideteokset.

4. Théâtre du Passage

Théâtre du Passage on merkittävä teatteri Neuchâtelissa. Se tarjoaa monipuolista ohjelmistoa teatteriesityksistä tanssi- ja musiikkiesityksiin. Théâtre du Passage on tärkeä kulttuurinen kohtaamispaikka kaupungissa.

5. Fête de l’Ermitage

Fête de l’Ermitage on perinteinen festivaali, joka järjestetään kesäkuussa Neuchâtelin lähistöllä. Festivaali tarjoaa kulttuurista ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä ja taidenäyttelyitä. Se on suosittu tapahtuma niin asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Pääotsikko: Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Neuchâtelissa on laaja valikoima erityyppisiä ravintoloita. Kaupungista löytyy niin fine dining -ravintoloita kuin rentoja bistroja ja kahviloita. Ravintolat tarjoavat usein sekä perinteisiä sveitsiläisiä että kansainvälisiä ruokia. Italiasta ja Ranskasta vaikutteita saaneet ravintolat ovat myös suosittuja.

Bistro-tyyliset ravintolat

Bistro-tyyliset ravintolat ovat Neuchâtelissa suosittuja. Ne tarjoavat usein rennon ja välittömän tunnelman sekä kohtuuhintaisia ruokia ja juomia. Bistroissa voi maistella perinteisiä sveitsiläisiä ruokia kuten raclettea, fonduea ja röstiä.

Kahvilat

Neuchâtelissa on runsaasti viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kahvia, leivonnaisia ja kevyitä välipaloja. Monissa kahviloissa on myös tarjolla paikallisia erikoisuuksia kuten Neuchâtel-kakkuja tai macaroneja.

Kansainväliset ravintolat

Kaupungista löytyy myös lukuisia kansainvälisiä ravintoloita, joissa voi maistella eri maiden ruokia. Esimerkiksi italialaisia, ranskalaisia, aasialaisia ja intialaisia ravintoloita on tarjolla useita.

Michelin-tähdelliset ravintolat

Neuchâtelissa ei ole Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita. Lähialueilla, kuten Lausannessa ja Yverdon-les-Bainsissa, kuitenkin sijaitsee useita Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita, joihin voi tehdä päiväretkiä.

Sveitsiläinen ruoka

Neuchâtel tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia maistella perinteistä sveitsiläistä ruokaa. Sveitsiläistä ruokaa ovat esimerkiksi raclette, fondue, rösti, Zürcher Geschnetzeltes ja Swiss Chard. Sveitsiläiset erikoisuudet löytyvät usein paikallisista ravintoloista sekä maaseudun ravintoloista.

Erityisruokavaliot

Neuchâtelissa on myös ravintoloita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja erityisruokavaliota noudattaville. Gluteenitonta, vegaanista ja kasvisruokaa on saatavilla useissa ravintoloissa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että näiden vaihtoehtojen tarjonta voi vaihdella ravintolakohtaisesti.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

Neuchâtelissa on monia kulttuurikohteita, kuten Neuchâtelin taidemuseo, jossa voi tutustua paikalliseen ja kansainväliseen taiteeseen. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia, kuten elokuvafestivaaleja ja konsertteja.

Ulkoilu ja urheilu

Neuchâtel tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja urheiluun. Kaupungin ympäristössä on kauniita maisemia ja monia ulkoilureittejä, joilla voi kävellä, pyöräillä tai lenkkeillä. Lisäksi kaupungin lähivedet tarjoavat mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen ja erilaisiin vesiurheilulajeihin.

Ravintolat ja kahvilat

Neuchâtelissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä herkuista. Kaupungissa on tarjolla erilaisia keittiöitä, kuten perinteistä sveitsiläistä ruokaa, ranskalaisia ​​herkkuja ja italialaisia erikoisuuksia.

Shoppailu

Neuchâtel tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Kaupungin keskustassa on useita kauppoja, joista voi ostaa vaatteita, koruja, elektroniikkaa ja muuta. Lisäksi kaupungin markkinapaikalla järjestetään markkinoita, joissa myydään paikallisia tuotteita ja käsitöitä.

Nähtävyydet

Neuchâtelissa on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Katedraali Saint-Pierre on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Lisäksi kaupungissa sijaitsee Château de Neuchâtel, joka on vanha linna, ja Laténium, jossa voi tutustua alueen arkeologiaan ja historiaan.

Viihde ja yöelämä

Neuchâtelissa on monia viihde- ja yöelämävaihtoehtoja. Kaupungissa on muun muassa elokuvateatteri, jossa esitetään uusimpia elokuvia. Lisäksi kaupungissa on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia musiikista ja juomista.

Suositut hotellit Neuchâtelissa

1. Beau Rivage Hotel Neuchâtel

Beau Rivage Hotel Neuchâtel on luksushotelli, joka sijaitsee Neuchâtel-järven rannalla. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joista avautuu upeat näkymät järvelle. Hotellissa on myös ravintola, baari ja terassi, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja ja virvokkeita. Lisäksi hotellissa on wellness-alue, jossa vieraat voivat rentoutua ja hemmotella itseään erilaisilla hoidoilla ja palveluilla.

2. Hotel des Arts

Hotel des Arts on viehättävä boutique-hotelli Neuchâtelin keskustassa. Hotelli tarjoaa viihtyisät ja tyylikkäät huoneet, joissa on moderni sisustus. Hotellin sijainti on loistava, sillä se on lähellä kaupungin nähtävyyksiä, ravintoloita ja kauppoja. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan herkullista ruokaa ja paikallisia erikoisuuksia.

3. Hotel Alpes & Lac

Hotel Alpes & Lac on perheomisteinen hotelli Neuchâtelin keskustassa. Hotellissa on viihtyisät ja hyvin varustellut huoneet, joista osasta avautuu kaunis näköala järvelle. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä sveitsiläisiä ruokia. Lisäksi hotellin yhteydessä on rentoutumisalue, jossa vieraat voivat käyttää sauna- ja kuntosalipalveluita.

4. Best Western Premier Hotel Beaulac

Best Western Premier Hotel Beaulac sijaitsee Neuchâtel-järven rannalla, aivan kaupungin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäät ja modernit huoneet, joista osasta avautuu upeat näkymät järvelle. Hotellissa on myös ravintola, baari, terassi ja kattoterassi, joissa vieraat voivat nauttia ruoasta, juomasta ja kauniista maisemista. Hotellissa on myös kokoustiloja ja wellness-alue sauna- ja kuntosalipalveluineen.

5. Hotel Palafitte

Hotel Palafitte on ainutlaatuinen hotelli, joka sijaitsee Neuchâtel-järven päällä olevilla palloilla. Hotelli tarjoaa ylelliset ja modernit huoneet, joissa on lasiseinät ja näkymät järvelle. Hotellissa on myös ravintola, baari ja lounge-alue, joissa tarjolla on laadukasta ruokaa, juomaa ja rentoutumista. Hotellissa järjestetään myös erilaisia aktiviteetteja ja retkiä, kuten purjehdusta ja melontaa.

Turvallisuus ja Terveys

Rikollisuus

Neuchâtel on turvallinen kaupunki, ja rikollisuusaste on yleisesti ottaen alhainen. Kaupungissa ei ole paljon vakavia rikoksia, kuten väkivaltarikoksia tai aseellisia ryöstöjä. Päivisin ja iltaisin kaupunki on yleensä turvallinen liikkua. Kuitenkin, kuten missä tahansa suurkaupungissa, matkailijoiden tulee olla valppaina omaisuutensa suhteen ja välttää alttiita tilanteita, kuten pimeitä katuja tai yksinäisiä paikkoja yöllä.

Liikenne

Neuchâtelissa on hyvin toimiva julkinen liikennejärjestelmä, joka tarjoaa turvallisen ja luotettavan liikkumistavan kaupungin sisällä ja sen ympäristössä. Julkiset kulkuvälineet, kuten raitiovaunut ja bussit, ovat usein aikataulussa ja niiden turvallisuusvaatimukset täyttävät korkeat standardit. Liikennesäännöt ja -merkinnät ovat selkeitä ja noudatettavia, ja kaupungin kaduilla on yleisesti ottaen hyvä liikenneturvallisuus.

Terveyspalvelut

Neuchâtelissa on monia laadukkaita terveyspalveluja tarjolla asukkaille ja vierailijoille. Kaupungissa on useita sairaaloita, poliklinikoita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat erilaisia ​​hoitopalveluja. Sairaaloissa ja terveyskeskuksissa on pätevä henkilökunta, ja palvelutaso on korkea. Terveydenhuoltojärjestelmä on tehokas ja kattava, ja potilailla on pääsy tarvittaviin hoitoihin ja lääkäreihin.

Rannat ja Vesistöt

Neuchâtelilla on useita kauniita järviä ja rantoja, jotka tarjoavat erinomaisia ​​mahdollisuuksia rentoutumiseen ja ulkoiluun. Tässä on joitain Neuchâtelin tunnetuimpia rantoja ja vesistöjä:

Neuchâtelin järvi

Neuchâtel tunnetaan erityisesti Neuchâtelin järvellä, joka on Sveitsin suurimpia järviä. Järvi on noin 38 kilometriä pitkä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään alpp maisemaan. Järvi on suosittu paikka vesiurheilulajeille, kuten purjehdukselle ja tuulilautailulle, sekä uimiseen ja auringonottoon rannoillaan.

La Tène -järvi

Toinen merkittävä järvi alueella on La Tène -järvi, joka on Neuchâtelin järven eteläinen osa. La Tène -järvi tarjoaa myös upeat maisemat ja mahdollisuuksia erilaisiin vesiurheilulajeihin ja retkeilyyn sen rannoilla.

Yverdon-les-Bainsin järvi

Yverdon-les-Bainsin järvi sijaitsee lähellä Neuchâtelia ja on suosittu suihkulähde, jossa on uimarantoja ja erilaisia ​​vesiaktiviteetteja, kuten melontaa ja kalastusta. Järven ympärillä on myös kauniita puistoja ja kävelyreittejä, jotka tarjoavat rauhallisia maisemia.

Les Brenetsin putoukset

Les Brenetsin putoukset ovat upea nähtävyys, joka sijaitsee Doubs-joen varrella Neuchâtelin lähellä. Nämä putoukset muodostavat luonnollisen rajan Sveitsin ja Ranskan välille ja ovat suosittu matkakohde vaellus- ja luontorakastajille. Alueella voi myös nähdä perinteisiä paikallisia höyrylaivoja, jotka tarjoavat risteilyjä järvelle.

Areusesin rotko

Areusesin rotko on upea luonnon muodostelma, joka sijaitsee Val-de-Traversin laaksossa Neuchâtelin alueella. Rotko on tunnettu upeista vesiputouksistaan, kallioputouksistaan ​​ja kallioseinämistään. Se on suosittu paikka vaellukselle ja retkeilylle, jossa voi ihailla luonnon kauneutta ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

Feninin ranta

Fenin on pieni kylä Neuchâtelin alueella, jolla on oma hiekkaranta ja uimaranta Neuchâtelin järven rannalla. Fenin ranta on suosittu paikka paikallisille ja matkailijoille, jotka haluavat nauttia auringossa loikoilusta, uinti ja virkistyksellisestä ilmapiiristä lähellä kauniita maisemia.

Nämä rannat ja vesistöt tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia nauttia upeasta luonnosta ja vedestä Neuchâtelissa.

Yöelämä ja viihde

Baarit ja pubit

Neuchâtelissa on useita baareja ja pubeja, joissa voi viettää iltaa rennossa ilmapiirissä. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Coffee Time, joka tarjoaa laajan valikoiman kahvia ja drinkkejä, sekä Bar King, jossa voi nauttia virvokkeita ja seurata urheilulähetyksiä.

Klubit ja bileet

Neuchâtel tarjoaa myös mahdollisuuksia päästä tanssimaan ja juhlimaan klubeilla. Esimerkiksi Club Bonsoir on suosittu paikka, jossa voi nauttia erilaisista musiikkityyleistä aina hiphopista elektroniseen musiikkiin. Klubi järjestää myös teemabileitä ja erilaisia tapahtumia.

Live-musiikki

Niille, jotka haluavat kuulla live-musiikkia, Neuchâtelissa on useita paikkoja tarjolla. Esimerkiksi SAS Café Bar -ravintolassa voi nauttia ruoasta samalla kun kuuntelee live-esiintyjiä. Myös Temple du Bas -klubi järjestää säännöllisesti konsertteja erilaisista musiikkityyleistä.

Elokuvateatterit

Neuchâtelissa on myös useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Esimerkiksi leffateatteri Bio in City tarjoaa laajan valikoiman eri genrejä ja elokuvia eri kielillä, ja tarjoaa samalla mukavan elokuvateatterikokemuksen.

Teatterit ja esitystaiteet

Niille, jotka ovat kiinnostuneita teatterista, Neuchâtelissa on myös tarjontaa. Esimerkiksi Théâtre du Passage on tunnettu teatteri, joka tarjoaa monipuolisen ohjelmiston näytelmiä ja esityksiä. Myös Théâtre du Pommier järjestää erilaisia esityksiä, kuten tanssia ja musiikkia.

Luontokohteet ja retkeily

Creux du Van

Creux du Van on luonnollinen amfiteatteri, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Neuchâtelin kaupungista. Se muodostuu valtavasta kalkkikivipylvästä, joka kohoaa yli 140 metriä ja ympäröi noin 4 kilometrin pituinen kraatterin muotoinen rotko. Alueella voi tehdä upeita patikointiretkiä ja ihailla upeita näkymiä rotkoon ja ympäröivään maisemaan.

Lac de Neuchâtel (Neuchâteljärvi)

Lac de Neuchâtel on Sveitsin suurin järvialue ja se tarjoaa upeita luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Järven ympärillä on useita kauniita kävely- ja pyöräteitä, jotka tarjoavat upeat näkymät järvelle ja ympäröivään maisemaan. Alueella voi myös harrastaa erilaisia ​​vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, melontaa ja kalastusta.

Mont-Soleil ja Mont-Crosin

Mont-Soleil ja Mont-Crosin ovat kaksi kukkulaa, jotka sijaitsevat Neuchâtelin lähellä ja tarjoavat upeat näkymät Jura-vuoriston yli. Alueella on useita kävelyreittejä, joista voi nauttia kauniista maisemista ja luonnon rauhasta. Mont-Soleil on myös tunnettu tuulivoimalafarmeistaan, joita voi tarkkailla ja oppia lisää uusiutuvan energian tuotannosta.

Creux du Vanin luonnonsuojelualue

Creux du Vanin luonnonsuojelualue sijaitsee Creux du Vanin rotkon ympärillä. Alueella on monipuolista kasvi- ja eläinlajistoa sekä upeita maisemia. Alueella on useita merkittyjä patikointireittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja nauttia sen kauneudesta.

Gorges de l’Areuse

Gorges de l’Areuse on rotkoalue, joka kulkee pitkin Areuse-jokea. Se tarjoaa upeat näkymät ja kiinnostavan retkeilykokemuksen. Alueella on useita kävelyreittejä, jotka vievät kävijät rotkojen ja vesiputousten läpi. Alueella on myös tunneli, jota pitkin voi kulkea ja ihailla rotkojen maisemia.

Val-de-Travers

Val-de-Travers on upea laaksoalue, joka sijaitsee Neuchâtelin lähistöllä. Alueella on kauniita metsiä, järviä ja vesiputouksia, jotka tarjoavat loistavia mahdollisuuksia retkeilyyn ja ulkoiluun. Laaksossa sijaitsee myös tunnettu Absintti-museo, jossa voi tutustua absintin historiaan ja valmistukseen.

Les Brenetsin putoukset

Les Brenetsin putoukset sijaitsevat Doubs-joen varrella lähellä Neuchâtelia. Ne ovat yksi Sveitsin suurimmista vesiputouksista ja tarjoavat dramaattisen näkymän. Alueella on merkittyjä patikointireittejä, joista voi ihailla putouksia ja tutustua ympäröivään luontoon.

La Chaux-de-Fonds ja Le Locle

La Chaux-de-Fonds ja Le Locle ovat kaksi kaupunkia, jotka sijaitsevat Jura-vuoriston lähellä. Alue tunnetaan kauniista luonnostaan ja historiallisesta arkkitehtuuristaan. Alueella on myös useita kävelyreittejä, jotka johtavat upeisiin näköalapaikkoihin ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Neuchâtelissa

1. Neuchâtelin katedraali (Église Collégiale)

Neuchâtelin katedraali, virallisesti tunnettu nimellä Église Collégiale Notre-Dame, on Neuchâtelin kaupungin tunnetuin historiallinen uskonnollinen rakennus. Katedraali sijaitsee vanhassakaupungissa ja sen rakentaminen aloitettiin 1100-luvun lopulla. Katedraali on goottilainen rakennus, ja siinä on huomattava määrä arvokasta kirkollista taidetta, kuten alttaritauluja ja veistoksia. Katedraalin tornista avautuu upea näköala kaupunkiin ja Neuchâteljärvelle.

2. Lateniumin arkeologinen museo ja puisto

Lateniumin arkeologinen museo sijaitsee Hauteriven kylässä Neuchâtelin lähellä. Museo tarjoaa kattavan katsauksen alueen esihistoriaan, kuten jääkaudelle ja pronssikaudelle, sekä roomalaiseen ja gallialaiseen aikaan. Museon näyttelyissä on esillä muun muassa pronssikauden koruja, roomalaisia ​​mosaiikkeja ja esihistoriallisia veitsiä. Lisäksi museon vieressä sijaitseva puisto tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen arkeologisiin kaivauksiin ja muinaisiin rakenteisiin.

3. Château de Neuchâtel

Château de Neuchâtel on historiallinen linna, joka sijaitsee kaupungin keskustassa Neuchâteljärven rannalla. Linna rakennettiin alun perin 1000-luvulla ja siitä on tullut yksi kaupungin symbolisimmista maamerkeistä. Nykyään linnassa sijaitsee muun muassa kantoni Neuchâtelin hallituksen päämaja. Matkailijat voivat vierailla linnan pihalla ja nauttia upeasta näköalasta järvelle.

4. Collegiale Saint-Jeanin kirkko

Collegiale Saint-Jeanin kirkko sijaitsee lähellä Neuchâtelin katedraalia vanhassakaupungissa. Se on romaaninen kirkko, jonka rakentaminen alkoi 1100-luvulla. Kirkon sisällä voi ihailla kaunista goottilaista kappelia ja 1600-luvun barokkityylistä sisustusta.

5. Hauteriven huvila

Hauteriven huvila, tunnetaan myös nimellä Villa Favorita, on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Neuchâtelin lähistöllä. Rakennus on suunniteltu 1700-luvulla ja se edustaa barokkityyliä. Huvilalla on komeat puutarhat ja se toimii nykyään taidenäyttelyiden ja konserttien näyttämönä.

6. Moulins souterrains -maanalaiset vesimyllyt

Moulins souterrains, eli maanalaiset vesimyllyt, ovat ainutlaatuinen historiallinen nähtävyys Neuchâtelissa. Nämä vesivoimalla toimivat myllyt sijaitsevat kaupungin alla olevissa maanalaisissa luolissa. Ne ovat osa kaupungin menneisyyttä ja ne ovat edelleen toiminnassa. Matkailijat voivat tutustua näihin myllyihin opastetuilla retkillä ja oppia niiden historiasta ja toiminnasta.

Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Kaupungintorni

Kaupungintorni sijaitsee Neuchâtelin vanhassakaupungissa ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Torni on avoinna yleisölle ja hissin avulla pääsee näköalatasanteelle, josta voi ihailla kaupungin maisemia.

2. Chaumontin linna

Chaumontin linna sijaitsee kaupungin ulkopuolella, noin 10 kilometrin päässä Neuchâtelista. Linnan ympäristöön on rakennettu upea puutarha, ja sen yläkerrasta avautuu upeat näkymät Jura-vuorille ja Neuchâtel-järvelle.

3. Creux du Van

Creux du Van on luonnonsuojelualue Neuchâtelin lähellä. Se on iso amfiteatterin muotoinen kallioseinämä, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät laaksoon ja ympäröiviin vuoristomaisemiin.

4. Hauterive Abbeyn terassi

Hauterive Abbey sijaitsee Neuchâtel-järven rannalla, noin 10 kilometrin päässä Neuchâtelista. Luostarin terassilta avautuu kaunis näkymä järvelle ja ympäröivälle maaseudulle.

5. La Tène -museo

La Tène -museo sijaitsee Marinissa, noin 5 kilometrin päässä Neuchâtelista. Museossa voi tutustua alueen esihistoriaan ja erityisesti kelttiläiseen La Tène -kulttuuriin. Museon terassilta avautuu näkymä Marinin kylään ja Neuchâtel-järvelle.

6. Hauterive’n kasvitieteellinen puutarha

Hauterive’n kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Hauterivessä, noin 10 kilometrin päässä Neuchâtelista. Puutarhan korkealta sijainnilta avautuu upeat näkymät Neuchâtel-järvelle ja ympäröivään maisemaan. Puutarhassa on myös erilaisia kasveja ja kukkia, joita voi tutkia kävelyn ohessa.

7. Planeyse-au-Alpessin panoraamatiet

Planeyse-au-Alpes sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Neuchâtelista ja siellä on panoraamatiet, joista voi ihailla upeita näkymiä Alpeille ja ympäröivään luontoon.Kohteen sijainti maa on Sveitsi.

Jätä kommentti