Halvat lennot Nikosia

Nähtävyydet ja kohteet

Nikosian muuri ja linnoitus

Nikosian muuri on keskiaikainen linnoitus, joka ympäröi kaupungin vanhaa kaupunkiydintä. Linnoituksen rakentaminen alkoi 1500-luvulla osana Kyproksen turkkilaista valloitusta. Nykyään muurin jäänteet ovat avoinna yleisölle ja ne tarjoavat upean mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan.

St. Johnin katedraali

St. Johnin katedraali on yksi Nikosian upeimmista nähtävyyksistä. Se rakennettiin 1200-luvulla, jolloin se oli saaren pääkirkko. Katedraali tuhoutui pahoin 1500-luvun osana turkkilaista valloitusta, mutta sitä on myöhemmin entisöity. Nykyään katedraali on suosittu vierailukohde ja siellä voi ihailla upeaa goottilaista arkkitehtuuria.

Kyproksen kansallismuseo

Kyproksen kansallismuseo sijaitsee Nikosian vanhassa kaupungissa. Museo on perustettu vuonna 1888 ja se esittelee Kyproksen kulttuurihistoriaa kattavasti. Kokoelmista löytyy muun muassa arkeologisia löytöjä, kansantaiteen esineitä ja kirkkomaalauksia. Museossa on myös näyttelyitä, jotka kertovat Kyproksen historiasta ja kulttuurista.

Leventiksen museo

Leventiksen museo sijaitsee Nikosian keskustassa ja se on omistettu rikkaiden nähtävyyksien ja kokoelmien esittelyyn. Museossa on laaja kokoelma esineitä ja taiteellisia teoksia Kyproksen historiasta, tärkeimmistä eurooppalaisista taiteilijoista ja suurista renessanssin mestareista. Museossa on myös näyttelyitä, jotka pyrkivät edistämään nykytaiteen ja kulttuurin ymmärtämystä.

Libanonin kylä

Libanonin kylä on historiallinen alue Nikosian vanhassa kaupungissa. Kylässä on säilynyt perinteisiä kyproslaisia taloja ja kapeita kujia, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua perinteiseen kyproslaiseen arkkitehtuuriin ja elämäntapaan. Kylässä on myös useita taidegallerioita ja pieniä käsityöläisten myymälöitä, joista voi ostaa paikallisia käsitöitä ja koruja.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Kulttuurin näkökulmasta Nikosia tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia. Kaupungissa sijaitsee useita museoita, kuten Kyproksen kansallismuseo, jossa voi tutustua saaren pitkään historiaan ja kulttuuriin. Lisäksi Nikosiasta löytyy taidemuseoita, teattereita, gallerioita ja elokuvateattereita, joissa voi kokea paikallista ja kansainvälistä taiteen ja kulttuurin tarjontaa. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia festivaaleja ja tapahtumia, kuten musiikki- ja tanssifestivaaleja, joissa voi tutustua kreikkalaiseen ja kyproslaiseen musiikkiin ja tanssiin.

Historia

Nikosialla on rikas ja monipuolinen historia, joka ulottuu tuhansien vuosien taakse. Kaupunki on ollut merkittävä kulttuurinen ja poliittinen keskus useiden valtakuntien aikana. Nikosiassa voi tutustua esimerkiksi muinaiseen Kyproksen kuningaskuntaan ja sen arkeologisiin kohteisiin. Yksi kaupungin ikonisista maamerkeistä on Kyrenian portti, joka on yksi harvoista jäljellä olevista muistomerkeistä Kyproksen keskiajalta. Kaupungin historiallinen vanhakaupunki tarjoaa myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten venetsialaisia linnoituksia ja goottilaisia kirkkoja. Nikosialla on myös vahva yhteys kirjallisuuden historiaan, sillä kaupungissa on syntynyt useita merkittäviä kirjailijoita ja runoilijoita, jotka ovat vaikuttaneet kyproslaiseen kulttuuriin ja identiteettiin.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Nikosiassa ruokakulttuuri on monipuolinen ja siinä yhdistyy sekä paikalliset että kansainväliset vaikutteet. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi meze, souvlaki ja halloumi-juusto. Kaupungissa on tarjolla myös erilaisia kansainvälisiä ruokalajeja, kuten italialaista, kiinalaista ja intialaista ruokaa.

Tavernat

Nikosiassa voi nauttia perinteisestä kypriläisestä ruoasta lukuisissa tavernoissa. Tavernat tarjoavat usein meze-aterioita, joissa on tarjolla useita pieniä annoksia erilaisia kypriläisiä herkkuja. Tavernoissa voi maistella esimerkiksi meze-annoksista tuttuja ruokia kuten tzatziki- tai hummusdippiä, kalamaria, halloumia ja grillattua lihaa.

Kahvilat

Nikosian katukuvassa on lukuisia viihtyisiä kahviloita, joissa voi rentoutua ja nauttia kupin kahvia tai teetä. Kahvilat tarjoavat lisäksi usein erilaisia leivonnaisia ja välipaloja. Suosittuja kahvilaketjuja löytyy myös kaupungista.

Ravintolat

Nikosiasta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokalajeja. Ravintoloiden valikoima ulottuu lähi-idän, aasialaisten ja eurooppalaisten keittiöiden herkuista gourmet-ruokiin. Valinnanvaraa on tarjolla niin fine dining -ravintoloissa kuin rennoimmissakin ruokapaikoissa.

Street food

Kaduilla liikkuu myös lukuisia ruokakojuja, joista voi ostaa esimerkiksi grilliruokia, falafeleita, kebabia, pizzaa tai wraps-lautasia. Street food -kojut ovat suosittuja vaihtoehtoja pikaiselle ja edulliselle nälän taltuttamiselle.

Ruokatori

Nikosiassa järjestetään myös ruokatoreja, joissa voi tutustua paikallisten tuottajien ja käsityöläisten tarjontaan. Näillä toreilla voi ostaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, paikallisia mausteita, leivonnaisia, juustoja, lihatuotteita ja paljon muuta.

Vapaa-ajan aktiviteetit Nikosiassa

1. Kulttuuri ja taide

Nikosia tarjoaa monia kulttuurisia ja taiteellisia aktiviteetteja. Kaupungissa on useita museoita, kuten Kyproksen kansallismuseo ja Kyproksen nykytaiteen museo, joissa voi tutustua paikalliseen historiaan ja taiteeseen. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti taidegalleriaiden näyttelyitä, musiikkikonsertteja, teatteriesityksiä ja tanssiesityksiä.

2. Ostokset ja markkinat

Nikosia tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia. Laadukkaiden ostoskeskusten lisäksi kaupungissa on monia paikallisia kauppoja, joista voi löytää ainutlaatuisia käsitöitä, matkamuistoja ja paikallisia herkkuja. Myös markkinat, kuten Ledran ja Leventioksen markkinat, tarjoavat mahdollisuuden tehdä ostoksia ja tutustua paikalliseen kulttuuriin.

3. Urheilu ja ulkoilu

Nikosia tarjoaa hyvät mahdollisuudet erilaisiin urheilu- ja ulkoiluaktiviteetteihin. Kaupungin alueella on useita puistoja, joissa voi lenkkeillä, kävellä ja rentoutua. Lisäksi kaupungissa on urheilukeskuksia, joissa voi harrastaa esimerkiksi jalkapalloa, tennistä, golfia ja uimista. Myös vaellus- ja pyöräilyreitit tarjoavat mahdollisuuden nauttia kauniista luonnosta.

4. Ravintolat ja kahvilat

Nikosia tunnetaan monipuolisesta ravintolatarjonnastaan. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia keittiöitä, kuten kyproslaista, kreikkalaista, italialaista, kiinalaista ja intialaista ruokaa. Lisäksi kaupungissa on paljon viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista erikoisuuksista ja rentoutua.

5. Yöelämä

Nikosia tarjoaa vilkkaan ja monipuolisen yöelämän. Kaupungissa on useita baareja, klubeja ja yökerhoja, joissa voi nauttia musiikista ja tanssia. Erityisesti Laiki Yitonia ja Saripolon alueet ovat tunnettuja vilkkaasta yöelämästään. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja festivaaleja.

Suositut hotellit Nikosiassa

The Landmark Nicosia

The Landmark Nicosia on ylellinen hotelli, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Nikosiassa. Hotellista on upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Hotellin tilavat huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki modernit mukavuudet. Hotellissa on myös ulkouima-allas, kuntosali, spa ja useita ravintoloita.

Nicosia City Center Hotel

Nicosia City Center Hotel sijaitsee aivan Nikosian keskustassa, lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Hotellissa on mukavasti sisustetut huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja kattoterassi, josta on upeat näköalat kaupunkiin.

Hilton Cyprus

Hilton Cyprus on korkeatasoinen hotelli, joka tarjoaa ylellistä majoitusta Nikosian keskustassa. Hotellin tilavissa huoneissa on tyylikäs sisustus ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös useita ravintoloita, baareja, sisäuima-allas, kuntosali ja spa-tilat. Hilton Cyprus on erinomainen vaihtoehto liikematkailijoille ja lomailijoille.

Elysium Capital Residence

Elysium Capital Residence on moderni ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee kätevästi Nikosian keskustassa. Hotellin huoneet ovat modernisti sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntoilutilat. Elysium Capital Residence tarjoaa vierailleen miellyttävän ja rentouttavan kokemuksen.

Centrum Hotel – City Boutique Hotel

Centrum Hotel – City Boutique Hotel on viehättävä boutique-hotelli, joka sijaitsee Nikosian keskustassa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kattoterassi, josta on upeat näköalat kaupunkiin. Centrum Hotel tarjoaa vierailleen kodikkaan ja intiimin ilmapiirin.

Turvallisuus ja terveys

1. Rikollisuus

Nikosia on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suurkaupungissa, myös täällä saattaa esiintyä rikollisuutta. Matkailijoiden tulisi olla erityisen varovaisia liikkuessaan pimeällä ja välttää alueita, joissa on havaittu enemmän rikollisuutta.

2. Liikenneturvallisuus

Liikenne Nikosiassa voi olla vilkasta, ja autoilijoiden on syytä olla varovaisia tieliikenteessä. Vaikka liikennesäännöt ovat samankaltaisia kuin muualla Euroopassa, paikalliset saattavat joskus ajaa hieman lähempänä toisiaan tai ylittää nopeusrajoitukset. Jalkaisin liikkuvien tulee olla erityisen varovaisia, sillä jalkakäytävät voivat olla ahtaita tai huonosti kunnossa.

3. Matkailijan terveys

Nikosia on yleisesti ottaen terve kaupunki, ja terveyspalvelut ovat korkealaatuisia. Matkailijoita kehotetaan kuitenkin olemaan varovaisia ruoka- ja vesiallergioiden varalta sekä huolehtimaan hygieniasta. Matkailijoiden on myös suositeltavaa hankkia matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairastumiset tai tapaturmat.

4. Ensiapupalvelut

Nikosiassa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat ensiapupalveluja päivittäin. Kiireellisissä tapauksissa on mahdollista soittaa hätänumeroon 112, jolloin apua saapuu nopeasti paikalle. Lisäksi kaupungista löytyy apteekkeja, joista voi ostaa reseptilääkkeitä ja muita apteekkituotteita.

5. Juomavesi

Nikosiassa voi juoda hanavettä, mutta matkailijoille suositellaan kuitenkin juomaan pullovettä. Pullovettä saa helposti ostettua kauppojen ja apteekkien lisäksi myös ravintoloista ja hotelleista.

Rannat ja Vesistöt

Larnaca Beach

Larnaca Beach on yksi Nikosian lähistön suosituimmista rannoista. Se sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Nikosiasta itään Larnacan kaupungissa. Ranta tarjoaa hienoa hiekkaa ja kirkasta vettä, ja siellä on myös ravintoloita ja mukavuuksia.

Mackenzie Beach

Mackenzie Beach on toinen suosittu ranta Larnacan kaupungissa, lähellä Nikosiaa. Ranta sijaitsee vain muutaman minuutin päässä Larnacan kansainväliseltä lentokentältä. Mackenzie Beachilla on hieno hiekka ja useita rantabaareja, ravintoloita ja vesiurheilumahdollisuuksia.

Finikoudes Beach

Finikoudes Beach on keskeisellä paikalla Larnacan kaupungin keskustassa. Ranta on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Finikoudes Beachilla on upeat näkymät Larnacan satamaan sekä valikoima baareja, ravintoloita ja kauppoja lähellä rantaa.

Limassol Marina Beach

Limassol Marina Beach sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Nikosiasta etelään Limassolin kaupungissa. Ranta sijaitsee upean sataman läheisyydessä, jossa on paljon huviveneitä ja ravintoloita. Limassol Marina Beachilla on hieno hiekka ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet aurinkoa ottamiseen ja rentoutumiseen.

Fig Tree Bay

Fig Tree Bay on yksi Kyproksen kuuluisimmista rannoista ja se sijaitsee noin 150 kilometrin päässä Nikosiasta itään Protarasissa. Ranta on nimetty sen läheisyydessä kasvavista viikunapuista. Fig Tree Baylla on upeat hiekkarannat ja turkoosi vesi, ja se on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Troodos-vuoristo

Troodos-vuoristo sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Nikosiasta lännessä. Vuoristoalue tarjoaa upeita maisemia, vehreitä metsiä, kävelyreittejä ja perinteisiä kyliä. Alueella on myös useita jokia ja vesiputouksia, jotka tarjoavat virkistävän paikan uimiseen ja luonnonkauniita maisemia.

Kykkos-järvi

Kykkos-järvi sijaitsee Troodos-vuoristossa ja se on yksi suurimmista järvistä Kyproksella. Järvi on suosittu paikka retkeilyyn ja piknikille. Järven ympäristössä on kaunista luontoa ja mahdollisuus kalastukseen. Järveen laskee myös pieniä puroja ja siellä voi nähdä erilaisia kasveja ja eläimiä.

Yöelämä ja viihde

1. Baarit ja klubit

Nikosiassa on monia baareja ja klubeja, joissa voit viettää iltaa ja nauttia juomista ja musiikista. Suosittuja baari- ja klubi-alueita kaupungissa ovat esimerkiksi Makarios Avenue, Old Nicosia ja Ledra Street. Baareista löytyy erilaisia teemoja ja musiikkityylejä, ja klubeilla voi tanssia ja kuunnella DJ-musiikkia. Pääsymaksuja voi olla joissain klubeissa.

2. Ravintolat ja kahvilat

Nikosiassa on paljon ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia erilaisista ruokalajeista ja juomista. Kaupungin keskustassa ja vanhassa kaupungissa on tarjolla vaihtoehtoja niin perinteisestä kyproslaisesta ruoasta kansainvälisiin makuihin. Ravintoloiden ja kahviloiden ilmapiiri voi vaihdella rennosta ja rentouttavasta aina hienompaan ja romanttisempaan tunnelmaan.

3. Teatterit ja konserttisalit

Nikosiassa voit nauttia myös teatteriesityksistä ja konserteista. Tärkeitä kulttuuritapahtumapaikkoja kaupungissa ovat esimerkiksi Theatro Ena, Satiriko Teatro ja Nicosia Municipal Theatre. Näissä teattereissa järjestetään erilaisia teatteriesityksiä, musikaaleja, konsertteja ja muita esityksiä. Ohjelmisto vaihtelee eri vuodenaikoina, ja tapahtumia on tarjolla eri kielillä.

4. Elokuvateatterit

Nikosiassa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa paikallisia tai kansainvälisiä elokuvia. Suosittuja elokuvateattereita kaupungissa ovat esimerkiksi K-Cineplex ja Zena Cinema. Elokuvateatterit tarjoavat monipuolisia elokuvavalikoimia eri genreistä, ja elokuvia esitetään usein sekä englanniksi että kreikaksi.

5. Yökerhot

Nikosiassa on myös useita yökerhoja, joissa voit bailata ja juhlia myöhään yöhön. Suosittuja yökerhoja kaupungissa ovat esimerkiksi Club Bling ja Loft Club. Nämä yökerhot tarjoavat erilaista musiikkia ja tunnelmaa eri teemoilla. Pääsymaksuja voi olla joissain yökerhoissa, ja ikärajoja tulee noudattaa.

6. Kulttuuritapahtumat

Nikosiassa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja ja konsertteja, ympäri vuoden. Tällaisia tapahtumia voi löytää esimerkiksi Leventis Art Gallerysta, SinemaFilmin elokuvafestivaalista ja Kypria International Festivalista. Kulttuuritapahtumat tarjoavat erilaisia taidetta, musiikkia, tanssia ja muita esiintymisiä eri taiteenmuodoissa.

Nikosian luontokohteet ja retkeily

Makria Myti -luonnonsuojelualue

Makria Myti -luonnonsuojelualue sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Nicosiasta. Alueella voi nauttia upeista maisemista ja valokuvata luonnonkauniita näkymiä. Alueella on myös patikointipolkuja, joita pitkin voi kulkea ja tutustua ympäröivään luontoon.

Kyrenia-vuoret

Kyrenia-vuoret sijaitsevat noin tunnin ajomatkan päässä Nicosiasta. Vuoristoalue tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden retkeilyyn. Alueella on useita patikointipolkuja eri vaikeustasoilla, joten sekä aloittelevat että kokeneemmat retkeilijät löytävät sopivan reitin. Lisäksi vuoristoalueelta löytyy viiniviljelmiä, joissa voi tutustua alueen viinintuotantoon.

Pentadaktylos-vuoret

Pentadaktylos-vuoret sijaitsevat noin 45 minuutin ajomatkan päässä Nicosiasta. Vuoristoalueen maisemat ovat henkeäsalpaavat ja se tarjoaa upeita mahdollisuuksia patikointiin ja vaelluksille. Retkeilijät voivat ihailla näköaloja sekä Välimerelle että pohjoisille Kyproksen alueille.

Solea-laakso

Solea-laakso sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Nicosiasta. Laakso tarjoaa kauniita maisemia ja rauhallista ympäristöä ulkoiluun ja patikointiin. Alueen mäntymetsät ja viiniviljelmät luovat miellyttävän ilmapiirin ja tarjoavat erilaisia reittejä tutkittavaksi.

Stavros tis Psokas -luonnonsuojelualue

Stavros tis Psokas -luonnonsuojelualue sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Nicosiasta. Alue tunnetaan erityisesti villien Kri Kri -vuorivuohien esiintymisestä. Alueella voi katsella näitä harvinaisia vuohia ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä. Alueella on myös mahdollista rentoutua piknikpaikalla sekä tutustua luontopolkuun ja sen varrella oleviin nähtävyyksiin.

Athalassa-niitty

Athalassa-niitty sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Nicosiasta. Niitty on upea luontokohde, jossa voi nauttia kävelyretkistä ja ihailla alueen vehreyttä ja kaunista kukkaloistoa. Alueella on myös antiikin aikaisia rauniokaivauksia, joita voi tutkia. Niityn rauhallinen tunnelma tekee siitä suosit

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Nikosiassa

Agios Ioannis tis Lampadistis kirkko

Agios Ioannis tis Lampadistis kirkko sijaitsee Nikosian lähettyvillä Kyproksen Troodoksen vuoristossa. Kirkko on osa Troodoksen maailmanperintökohde-aluetta ja se tunnetaan etenkin freskoistaan, jotka ovat peräisin 1100-luvulta. Kirkon freskot ovat hyvin säilyneitä ja kuvaavat erilaisia kristillisiä aiheita.

Kyproksen arkeologinen museo

Kyproksen arkeologinen museo sijaitsee Nikosian vanhassakaupungissa. Museo esittelee Kyproksen arkeologista kulttuuriperintöä esihistoriasta roomalaiseen aikaan. Näyttelyssä on esillä muun muassa antiikin aikaisia koruja, veistoksia, saviruukkuja ja mosaiikkeja. Museossa on myös laaja kokoelma ikoneja ja kirkkotaiteen esineitä.

Makarios III:n hauta

Makarios III:n hauta on merkittävä poliittinen ja uskonnollinen nähtävyys Nikosiassa. Makarios III oli Kyproksen ensimmäinen presidentti itsenäistymisen jälkeen, ja hänellä oli suuri vaikutus Kyproksen nationalismiin. Hänen hautapaikkansa sijaitsee entisen Strovoloksen palatsin alueella Nikosian pohjoisosassa. Hauta on kirkollinen pyhättö ja sinne pääsee myös tutustumaan Makarios III:n elämästä kertovaan näyttelyyn.

St. Sophia katedraali

St. Sophia katedraali on yksi Nikosian merkittävimmistä uskonnollisista rakennuksista. Alkuperäinen katedraali rakennettiin 1200-luvulla, mutta se tuhoutui myöhemmin. Nykyinen katedraali rakennettiin uudelleen 1800-luvulla. Katedraali on kuuluisa muun muassa kuvankauniista ikoneistaan ja freskoistaan. Se on myös merkittävä paikka kyproslaiselle ortodoksisuudelle.

Leukolla linnoitus

Leukolla linnoitus on historiallinen linnoitus Nikosian vanhassakaupungissa. Linnoituksen on arvioitu olevan peräisin bysanttilaiselta ajalta, mutta se on kokenut myös myöhempiä muutoksia. Linnoitus sijaitsee saarella, jota yhdistää manner-Nikosiaan kaksi siltaa. Linnoituksessa on museo, joka esittelee linnoituksen historiaa ja näyttelyitä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Kyrenia-portti

Kyrenia-portti on Lefkosian vanhaa muuria mukaileva portti, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Portin päällä on kaksi tornia, joista toinen on valkoinen ja toinen punainen. Portin läpi kuljetaessa voi ihailla upeita näkymiä kaupungin ympäristöön.

Shacolas-torni

Shacolas-torni sijaitsee Lefkosian vanhassakaupungissa ja tarjoaa upeat näköalat ympäröivään maisemaan. Tornista voi ihailla kaupungin kattojen yllä kohoavia historiallisia rakennuksia ja saada kattavan yleiskuvan kaupungista.

Lefkosian tornit

Lefkosian keskustassa sijaitsee useita historiallisia tornitaloja, joista osa on avoinna yleisölle. Näistä mm. Famagustan portti, Liberty-torni ja Lefkosian katedraalin torni tarjoavat upeat näköalat kaupunkiin. Näköalapaikoilta voi ihailla kaupungin vanhoja rakennuksia ja historiallisia nähtävyyksiä.

Presidentin palatsin puutarhat

Nikosian Presidentin palatsin puutarha tarjoaa kauniit näkymät ympäristöön ja mahdollisuuden rentoutua vehreässä ympäristössä. Puutarhasta voi ihailla kaupungin vilinää ja kauempana kohoavia vuoria.

Turun rantakadun näköalat

Turun rantakadulla sijaitsevat ravintolat ja kahvilat tarjoavat upeat näköalat rantabulevardille ja Välimerelle. Kävellessään rantakatua pitkin voi pysähtyä nauttimaan maisemista meren aaltojen liplatellessa rannalla.

Nikosian linnoitus

Nikosian linnoitus on vanha osmanien aikainen linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Linnoituksen muurille noustessa voi ihailla kaupungin vanhaa arkkitehtuuria ja kauempana kohoavia vuoria.

Makarios III -aukio

Makarios III -aukio, joka sijaitsee Lefkosian keskustassa, tarjoaa upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin. Aukiolla voi ihailla historiallisia rakennuksia ja nauttia kaupungin vilinästä.Kohteen sijainti maa on Kypros.

Jätä kommentti