Halvat lennot Novo Mesto

Nähtävyydet ja Kohteet

Novo Meston taidegalleria

Novo Meston taidegalleria on taidemuseo, joka esittelee slovenialaista taidehistoriaa. Galleriassa on laaja kokoelma taideteoksia eri aikakausilta, mukaan lukien maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Otočecin linna

Otočecin linna on yksi Slovenian vanhimmista ja parhaiten säilyneistä linnarakennuksista. Se sijaitsee Krkanjoen saarella ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Linna on nykyään käytössä hotellina ja siellä voi vierailla esimerkiksi ruokailemassa tai osallistumassa erilaisiin tapahtumiin.

Bregin kirkko

Bregin kirkko on upea barokkityylinen kirkko, joka sijaitsee Novo Meston vanhassakaupungissa. Se on tunnettu erityisesti kauniista sisustuksestaan, kuten koristeellisista alttareista ja freskoista. Kirkko on aktiivisessa käytössä ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia.

Novo Meston kaupungintalo

Novo Meston kaupungintalo on historiallinen rakennus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on rakennettu 16. vuosisadalla ja edustaa renessanssityyliä. Kaupungintalo on avoinna yleisölle, ja siellä voi tutustua kaupungin historiaan ja hallintoon sekä vierailla esimerkiksi kaupunginvaltuuston kokoustiloissa.

Novo Meston vesitorni

Novo Meston vesitorni on symbolinen maamerkki kaupungissa. Se sijaitsee kaupungin korkeimmalla kohdalla ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Vesitornissa on myös pieni kahvila ja näyttelytila, jossa voi tutustua kaupungin historiaan ja vesitornin rakentamiseen.

Dolenjskin linna

Dolenjskin linna sijaitsee kauniilla kukkulalla Novo Meston läheisyydessä. Linnan alkuperä juontaa juurensa 12. vuosisadalle, mutta nykyinen rakennus on peräisin 16. vuosisadalta. Linnan alueella voi tutustua sen rikkaaseen historiaan, vierailla museossa ja nauttia upeista näkymistä ympäröivään luontoon. Linnassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Novo Meston kulttuuritarjonta on monipuolinen, ja kaupungissa järjestetään lukuisia konsertteja, näyttelyitä, teatteriesityksiä ja muita kulttuuritapahtumia.
– Kaupungissa toimii useita museoita, kuten Dolenjska Museum, joka keskittyy alueen historiaan, ja Anton Podbevšek Teatteri, joka on tunnettu avantgarde-teattereistaan.
– Novo Mesto on myös tunnettu kirjallisuuden kaupunkina, ja siellä järjestetään vuosittain kansainvälinen kääntäjien seminaari, jossa keskitytään kirjallisuuden kääntämiseen ja välittämiseen.

Historia

– Novo Mesto perustettiin 1400-luvulla, ja se on yksi Slovenian vanhimmista kaupungeista.
– Kaupungin historia liittyy vahvasti Keski-Euroopan kauppareitteihin, ja se oli tärkeä kauppakohde aina 1800-luvulle asti.
– Novo Mestolla on myös historiallisia nähtävyyksiä, kuten kaupungin keskusaukio, Glavni trg, jossa sijaitsee barokkityylinen raatihuone.
– Lisäksi kaupungista löytyy myös Vanhan kaupungin alue, jossa voi tutustua entisen linnoituksen raunioihin ja keskiaikaisiin rakennuksiin.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Novo Mestossa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokaelämyksiä. Joitakin suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi:

– Gostilna in Picerija Livada: Ravintolassa tarjoillaan perinteistä slovenialaista ruokaa, kuten gulassia ja paikallista lihapataa.
– Gostisce Kapusin: Tämä ravintola on erikoistunut kalaruokiin ja tarjoaa laajan valikoiman tuoreita paikallisia kalaruokia.
– Restavracija Fotoss: Ravintolassa voi nauttia kansainvälistä ruokaa, kuten pastaa, pihvejä ja erilaisia keittoja.
– Pizzaria Padrino: Pizzeria, jossa tarjoillaan herkullisia pizzoja erilaisilla täytteillä.

Kahvilat ja leipomot

Novo Mestossa on myös useita kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisista leivonnaisista ja virkistävästä kahvista. Joitakin suosittuja kahviloita ja leipomoita ovat:

– Kavarna Evropa: Tämä viihtyisä kahvila tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kahveja ja leivonnaisia. Se on erityisen suosittu aamiaisen ja brunssin aikaan.
– Pekarna Mihelic: Perinteinen leipomo, josta voi ostaa tuoreita leipiä, sämpylöitä ja muita leivonnaisia.
– Kavarna Jakljevic: Kahvila, joka tunnetaan herkullisista leivoksistaan ja tuoreista kahveistaan.
– Slascicarna Opara: Tämä leipomo-konditoria tarjoaa laajan valikoiman makeita herkkuja, kuten kakkujen, torttujen ja jäätelön.

Baarit ja pubit

Novo Mestossa on myös joitakin baareja ja pubeja, joissa voi rentoutua ja nauttia juomista. Joitakin suosittuja paikkoja ovat:

– Bar Prestige: Tyylikäs baari, jossa tarjoillaan erilaisia ​​drinkkejä ja cocktaileja. Baarimikot ovat tunnettuja taidoistaan luoda taiteellisia juomasekoituksia.
– Pub Cezar: Suosittu pubi, jossa voi nauttia oluesta ja pubiruoasta. Pubissa järjestetään myös usein livemusiikkia ja karaoke-iltoja.
– Bar Nine: Rentouttava ja tunnelmallinen baari, josta löytyy laaja valikoima viinejä ja muita juomia. Baarissa tarjoillaan myös pientä purtavaa, kuten tapaksia ja juustolautasia.

Pikaruokaravintolat

Novo Mestossa on myös erilaisia pikaruokaravintoloita, jos kaipaa nopeaa ja helppoa ruokailua. Joitakin suosittuja pikaruokapaikkoja ovat:

– McDonald’s: Tunnettu ja suosittu pikaruokaketju, joka tarjoaa burgereita, ranskiksia ja muita pikaruokatuotteita.
– Subway: Subi-ravintola, jossa voi valita erilaisia leipiä ja täytteitä kokonaan itse.
– Pivka House: Ravintola, jossa tarjoillaan erilaisia grilliruokia, kuten hampurilaisia, pihvejä ja salaatteja.

Viinitilat

Novo Mestossa on myös useita viinitiloja, joissa voi tutustua slovenialaiseen viinikulttuuriin ja maistella paikallisia viinejä. Joitakin suosittuja viinitiloja ovat:

– Zlati Grič: Tämä viinitila tarjoaa opastettuja kierroksia viinikellarissa ja viinitarhoilla. Siellä voi myös maistella erilaisia viinejä ja ostaa niitä mukaansa.
– Frelih: Perheomisteinen viinitila, jonka tuotteita voi maistella tilan omassa viinituvassa.
– Šuklje: Tämä viinitila on erikoistunut oranssin viinin valmistamiseen. Tilalla voi oppia lisää tästä uniikista valmistusprosessista ja maistella erilaisia slovenialaisia oransseja viinejä.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Kulttuuri ja taide

Novo Mestossa on monia kulttuuri- ja taideaktiviteetteja, kuten museoita, gallerioita ja teattereita. Esimerkiksi Dolenjska Museo tarjoaa näyttelyitä, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista. Novo Meston kaupunginteatteri järjestää erilaisia teatteriesityksiä ja musiikkikonsertteja.

2. Luontoaktiviteetit

Alueella on upeita luontokohteita, kuten Krka-joen kanjoni ja Otočecin linna. Lähellä sijaitseva Trška Gora -metsä tarjoaa mahdollisuuden patikointiin ja retkeilyyn. Lisäksi läheisillä järville voi harrastaa vesiliikuntaa, kuten melontaa ja purjehdusta.

3. Urheilu

Novo Mesto tarjoaa monipuolisia urheilumahdollisuuksia. Kaupungissa on useita kuntosalit ja uimahalleja, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja. Alueen ympärillä on myös hyviä pyöräily- ja juoksureittejä. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia, kuten juoksukilpailuja ja jalkapallo-otteluita.

4. Ravintolat ja baarit

Novo Mestossa on laaja valikoima ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä ruokalajeista. Kaupungin keskustassa sijaitsee useita viihtyisiä kahviloita ja baareja, joissa voi rentoutua ja viettää aikaa ystävien kanssa.

5. Ostokset

Novo Mestossa on monia kauppoja ja ostoskeskuksia, joista voi löytää erilaisia tuotteita ja vaatteita. Kaupungin keskusaukion ympäristössä on useita putiikkeja, joista saa muun muassa paikallisia käsitöitä ja design-tuotteita. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti markkinoita, joilla voi tehdä löytöjä ja maistella paikallisia herkkuja.

Suositut hotellit Novo Mestossa

1. Hotel Center Novo Mesto

Hotel Center Novo Mesto sijaitsee aivan Novo Meston keskustassa ja tarjoaa mukavat huoneet ja ystävällisen palvelun. Hotellissa on ravintola, baari, ilmainen pysäköinti ja ilmainen Wi-Fi.

2. Hotel Krka

Hotel Krka sijaitsee kauniissa ympäristössä Krka-joen rannalla. Hotellissa on viihtyisät huoneet, ravintola, baari, ulkouima-allas, sauna, kuntokeskus ja ilmainen Wi-Fi.

3. Hotel Dolenj’c

Hotel Dolenj’c on perheyritys, joka tarjoaa kodikkaat huoneet ja lämpimän vastaanoton. Hotellissa on ravintola, baari, ulkouima-allas ja ilmainen pysäköinti.

4. Hotel Šmarjeta

Hotel Šmarjeta sijaitsee Novo Meston ulkopuolella ja tarjoaa majoitusta rauhallisessa ympäristössä. Hotellissa on modernit huoneet, spa-keskus, kuntosali, ravintola ja ilmainen pysäköinti.

5. Hotel Livada Prestige – Sava Hotels & Resorts

Hotel Livada Prestige on hieman kauempana Novo Mestosta, mutta tarjoaa luksusta ja rentoutumista. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, useita ravintoloita ja baareja, kylpylä, sisä- ja ulkouima-altaat, golfkenttä ja ilmainen Wi-Fi.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Novo Mesto on suhteellisen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuusaste on kohtalaisen alhainen.
– Poliisivoimat vaalivat turvallisuutta ja pitävät huolta kaupungin järjestyksestä.
– Kaupungin keskustassa on lisäksi liikenteenvalvontaa, joka edistää turvallisuutta.

Pelastuspalvelut

– Novo Meston kaupungissa on hyvin organisoitu palo- ja pelastuspalvelu.
– Palokuntia sijaitsee strategisesti ympäri kaupunkia, joten nopea apu on taattu.
– Pelastuspalvelut järjestävät myös erilaisia koulutuksia ja tiedotustilaisuuksia asukkaille.

Sairaanhoidon saatavuus

– Novo Meston kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa asukkaille.
– Kiireellisissä tapauksissa voi soittaa hätänumeroon 112 saadakseen apua nopeasti.
– Kaupungissa on myös apteekkeja, joista saa tarvittavia lääkkeitä.

Terveydenhuolto

– Novo Mesto panostaa terveyden edistämiseen ja järjestää erilaisia terveyskampanjoita ja tapahtumia asukkaille.
– Kaupungissa on myös terveyskeskuksia, joissa tarjotaan perusterveydenhuollon palveluita.
– Lisäksi kaupunkiin on rakennettu hyviä liikunta- ja urheilumahdollisuuksia, mikä edistää asukkaiden terveyttä.

Rannat ja Vesistöt

Krka-joki

Novo Meston läpi virtaava Krka-joki tarjoaa kauniita rantoja ja uimapaikkoja. Joki on tunnettu myös lukuisista vesiputouksistaan, kuten Skradin Koskista ja Roškosta. Krka-jokilaakso on suosittu alue patikointiin ja retkeilyyn.

Ottovaari-järvi

Novo Meston lähellä sijaitseva Ottovaari-järvi tarjoaa upeat puitteet vesiaktiviteeteille, kuten veneilylle ja kalastukselle. Järvi on myös suosittu uimapaikka ja sen rannalla on mukavia piknik-alueita.

Rannat Dolenjske Toplicessa

Novo Meston lähellä sijaitseva kylpyläkaupunki Dolenjske Toplice tarjoaa upeita hiekkarantoja ja vesistöjä rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Rannoilla on tarjolla aurinkotuoleja ja -varjoja sekä erilaisia vesiaktiviteetteja.

Oparnik-järvi

Novo Meston pohjoispuolella sijaitseva Oparnik-järvi tarjoaa kauniin ympäristön ulkoiluun ja luonnonläheiseen rentoutumiseen. Järven ympärillä on hyvin hoidettuja kävelyreittejä ja sen rannalta on mahdollista vuokrata soutuveneitä ja kajakkeja.

Adlešiči-järvi

Adlešiči-järvi sijaitsee Novo Meston kaupungin lähellä ja tarjoaa kauniit maisemat ja luonnonrauhan. Järvi on suosittu kalastuspaikka ja sen rannalla on myös paikkoja piknikille ja leiriytymiselle.

Yöelämä ja viihde Novo Mestossa

1. Baarit ja klubit

Novo Mestossa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja juomavaihtoehtoja. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi klubiravintola Amor, baari Monty Python, boutique-baari Chething ja Tein Bar, joka tarjoaa opiskelija-alennuksia.

2. Live-musiikki

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti live-musiikkitapahtumia eri musiikkilajeista kiinnostuneille. Esimerkkejä ovat jazzklubit, jotka tarjoavat elävää jazz-musiikkia, rock-bändien esitykset useissa baareissa ja ravintoloissa, sekä kansanmusiikkifestivaalit.

3. Elokuvateatterit

Novo Mestossa on useita elokuvateattereita, jotka tarjoavat monipuolisen valikoiman elokuvia eri genreistä. Tunnetuin teatteri on Novi Kino, joka esittää sekä kansainvälisiä että paikallisia elokuvia.

4. Teatterit ja konserttisalit

Kaupungissa on myös useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia näytelmistä, oopperasta, klassisesta musiikista ja muista esityksistä. Tunnettuja tapahtumapaikkoja ovat esimerkiksi Dolenjska Satirična Scena -teatteri ja Novo Mesto Kulturan Koti, joka järjestää säännöllisesti konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia.

5. Kulttuuritapahtumat

Novo Meston kaupunki järjestää vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja, taidenäyttelyitä ja teatteriesityksiä. Tunnettuja tapahtumia ovat esimerkiksi Dnevi Narodnih Noš, joka on perinteinen kansallispukujen näytös, ja Lent Festival, joka on monipuolinen kaupunkifestivaali musiikin ja taidenäyttelyjen parissa.

6. Ravintolat ja kahvilat

Novo Mestossa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat paikallista ja kansainvälistä ruokaa eri budjeteille. Kaupungin keskustassa ja sen ympäristössä on erityisen paljon ruokapaikkoja, joista voi valita esimerkiksi perinteisiä slovenialaisia ​​ruokia tai kansainvälisiä herkkuja.

Luontokohteet ja Retkeily

Karnezija Forest Reserve

Karnezija Forest Reserve on laaja metsäalue, joka tarjoaa upeita retkeilymahdollisuuksia. Alueella kulkee useita patikointipolkuja, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille. Karnezija Forest Reserve on myös suosittu paikka lintuharrastajille, ja alueelta voi bongata monia erilaisia lintulajeja.

Otočec Castle Park

Otočecin linnoituksen puisto sijaitsee kaupungin ulkopuolella ja tarjoaa upeat maisemat ja vehreän ympäristön retkeilijöille. Puistossa on hyvin hoidettuja kävelyreittejä, joita voi kulkea ja nauttia kauniista maisemista. Alueella on myös mahdollisuus rentoutua ja nauttia eväistä esimerkiksi piknik-aluksella.

Trška Gora

Trška Goran metsäalue on suosittu retkikohde, jossa voi nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta. Alueella on monia vaellusreittejä, joista voi valita itselleen sopivan vaikeusasteen. Lisäksi Trška Goran alueella on useita kauniita näköalapaikkoja, joista voi ihailla upeita maisemia.

Krka-joen laakso

Krka-joen laakso on tunnettu upeista vesiputouksistaan ja uimalahistoriastaan. Alueella on useita vaellusreittejä, joita voi kulkea ja tutustua alueen kauniiseen luontoon. Krka-joen laakso tarjoaa myös mahdollisuuden uida luonnonaltaissa ja ihailla vesiputouksia lähietäisyydeltä.

Šmarjetan lähde

Šmarjetan lähde on kirkasvetinen lähde, joka tunnetaan sen terveysvaikutuksista. Se sijaitsee metsässä Šmarješke Toplicen lähellä. Alueella on hyvin hoidettu kävelytie, jota pitkin voi kulkea lähteen luokse. Šmarjetan lähde on suosittu paikka niin kävijöiden kuin paikallisten keskuudessa, ja siellä voi nauttia kauniista luonnosta ja raikkaasta vedestä.

Novo Meston puistot

Novo Mestossa on useita kauniita puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Adamičev park ja Trdinov park ovat suosittuja paikkoja kävelylenkeille ja piknikille. Puistoissa on myös leikkipaikkoja lapsille ja penkkejä, joissa voi istua ja nauttia vaikka hyvästä kirjasta.

Žužemberkin linnoitusalue

Žužemberkin linnoitusalue on historiallinen nähtävyys, joka tarjoaa myös luontokohteita. Alueella on hyvin hoidettu puistoalue, jossa on mahdollisuus kävellä ja nauttia kauniista maisemista. Linnoitusalueen läheisyydessä on myös Žužemberkin järvi, joka on suosittu kalastuspaikka ja retkeilykohde.

Pleterje Carthusian luostari

Pleterje Carthusian luostari sijaitsee Novo Meston ulkopuolella ja tarjoaa vierailijoille upean luonnon ympäröimän ympäristön. Luostarialueella on mahdollisuus kävellä luontoalueella ja ihailla kauniita maisemia. Lisäksi luostari tarjoaa monia historiallisia ja kulttuurisia nähtävyyksiä vierailijoille.

Otočec Golf Club

Otočec Golf Club sijaitsee Otočecin linnan vieressä ja tarjoaa upeat maisemat ja luontokokemukset golfaajille. Golfkenttä on hyvin hoidettu ja tarjoaa haastavia pelipaikkoja. Otočec Golf Club on suosittu paikka golfin harrastajille sekä aloittelijoille että kokeneemmille pelaajille.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Novo Mestossa

Novo Meston tuomiokirkko

Novo Meston tuomiokirkko, joka tunnetaan myös nimellä Stari Grad, on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista kohteista. Se on rakennettu 1200-luvulla goottilaiseen tyyliin ja sitä on laajennettu myöhemmin barokkityyliin. Tuomiokirkko sisältää useita arvokkaita taideteoksia ja sen korkean tornin ansiosta se on myös kaupungin tunnusmerkki.

Paviljonki ja Dolenjska Museum

Paviljonki on kaupungin tunnetuin historiallinen rakennus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on vanha juhlapaikka, jossa järjestetään konsertteja, näyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia. Paviljongin alakerrassa sijaitsee Dolenjska Museum, joka esittelee kaupungin ja sen ympäristön historiaa. Museossa on esillä arkeologisia löytöjä, perinteistä käsityötä ja muita paikallisia esineitä.

Krka Monastery

Krka Monastery on luostari, joka sijaitsee Novo Meston lähellä kauniin Krka-joen rannalla. Monasteria ympäröi kaunis luonto ja se tarjoaa rauhoittavan ja hengellisen ympäristön vierailijoille. Monasteri on perustettu 1200-luvulla ja se on edelleen toiminnassa oleva luostari. Sen alueella on myös pieni museo, joka esittelee luostarin historiaa ja ortodoksisia ikoneita.

Otočec Castle

Otočec Castle on historiallinen linna, joka sijaitsee Novo Mestosta noin 7 kilometrin päässä. Linna on rakennettu 1200-luvulla ja se sijaitsee pienellä saarella Krka-joessa. Otočec Castle on nykyään toimiva hotelli ja ravintola, mutta siellä voi myös järjestää yksityisiä kierroksia. Linnan ympäristö tarjoaa kauniit maisemat ja mahdollisuuden patikoida tai pyöräillä joen rannoilla.

Grajski Dvor

Grajski Dvor on entinen linna, joka sijaitsee Novo Mestossa. Linnan rakentaminen aloitettiin 1500-luvulla ja se on erinomainen esimerkki renessanssityylistä arkkitehtuuria. Nykyään Grajski Dvor toimii kaupungin kulttuurikeskuksena ja siellä järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä. Linnan sisältä löytyy myös ravintola ja kahvila, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia herkullisista paikallisista ruuista ja juomista.

Novo Meston kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Gorjanci-näköalapaikka:

Gorjanci-näköalapaikka sijaitsee Gorjanci-vuoriston huipulla ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan Novo Meston kaupungin lähellä. Täältä voi ihailla kaunista luontoa, viinitarhoja ja jokia.

2. Otočec-linna:

Otočec-linna sijaitsee Dolenjska-alueella, lähellä Novo Meston kaupunkia. Linna sijaitsee Sava-joen saarella ja tarjoaa upeat näkymät joelle ja ympäröivään luontoon. Linnassa toimii nykyään myös hotelli ja ravintola.

3. Kandijski Most -silta:

Kandijski Most -silta on vanha riippusilta, joka tarjoaa upeat näkymät Krka-jokeen ja sen rannoille. Silta yhdistää Novo Meston ja Kandija-kylän ja on suosittu paikka kävelylle ja maiseman ihailulle.

4. Kettejev drevored -kävelytie:

Kettejev drevored on kaunis kävelytie, joka kulkee läpi Novo Meston kaupungin. Puiden reunustama kävelytie tarjoaa upeat näkymät kaupungin arkkitehtuuriin ja ympäröivään maisemaan.

5. Vuori Lisca:

Lisca-vuori sijaitsee Novo Meston lähellä ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään Dolenjska-alueeseen. Vuorelle voi myös kiivetä ja sieltä löytyy myös suosittuja patikointireittejä.

6. Jakčev dom -näkötorni:

Jakčev dom -näkötorni sijaitsee Jakčevo kylässä, lähellä Novo Meston kaupunkia. Näkötorni tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröiviin maisemiin. Se on suosittu paikka maiseman valokuvaamiseen ja retkeilyyn.

7. Straža-näköalapaikka:

Straža-näköalapaikka sijaitsee Novo Meston kaupungin lähellä ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Krka-jokeen. Paikalla on myös suosittu näkötorni, josta voi ihailla maisemia korkeammalta.

8. Krepkova klet -näköalapaikka:

Krepkova klet -näköalapaikka sijaitsee lähellä Novo Meston kaupunkia ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Krka-jokeen. Paikalta löytyy myös ravintola, jossa voi nauttia näkymistä samalla ruokaillen.Kohteen sijainti maa on Slovenia.

Jätä kommentti