Halvat lennot Nyíregyháza

Nähtävyydet ja Kohteet

Nyíregyházan eläintarha

Nyíregyházan eläintarha sijaitsee Nyíregyházassa ja siellä voi tutustua erilaisiin eläinlajeihin. Eläintarhassa on yli 100 lajia, kuten leijonia, panttereita, kirahveja ja apinoita.

Sóstón kylä

Sóstón kylä on historiallinen kaupunginosa Nyíregyházassa. Alueella on säilynyt perinteisiä puutaloja ja muita arkkitehtonisia nähtävyyksiä. Kylässä voi tutustua myös perinteiseen unkarilaiseen kulttuuriin ja käydä paikallisessa museossa.

Jósika-näyttämö

Jósika-näyttämö on teatteri Nyíregyházassa, joka tarjoaa monipuolista ohjelmistoa. Teatterissa esitetään niin klassisia näytelmiä, musikaaleja kuin nykyaikaistakin teatteria. Jósika-näyttämöllä on myös oma orkesteri.

Sóstó Thermal Bath and Aquarius Spa

Sóstó Thermal Bath and Aquarius Spa on kylpyläkompleksi Nyíregyházassa. Kylpylässä on erilaisia altaita, saunoja ja hierontapalveluita. Voit rentoutua kuumissa lähteissä ja nauttia ylellisistä hoitohetkistä.

Barlangfürdő (Luolakylpylä)

Luolakylpylä, Barlangfürdő, on ainutlaatuinen kylpylä Nyíregyházassa. Kylpylä sijaitsee luolassa, jossa on lämpimiä luolalähteitä ja erityisiä hoitoja, kuten luolahoitoja ja mutahoitoja. Kylpylässä on myös uima-allas ja saunaosasto.

Kulttuuripuisto

Nyíregyházan Kulttuuripuisto on viheralue kaupungissa, jossa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Puistossa on nurmikenttiä, puutarhoja ja muita virkistysalueita. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Nyíregyházan taidemuseo

Nyíregyházan taidemuseo on taideinstituutio, jossa voi ihailla paikallista ja kansainvälistä taidetta. Museossa on laaja kokoelma maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa eri aikakausilta. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä.

Barokkikirkko

Nyíregyházassa sijaitsee upea barokkikirkko, joka on arkkitehtoninen nähtävyys. Kirkko on rakennettu 1700-luvulla ja siinä on kauniit sisätilat sekä taidokkaita koristeluja. Kirkossa järjestetään myös uskonnollisia tilaisuuksia ja konsertteja.

Kainujärven kansallispuisto

Nyíregyházasta pääsee helposti vierailemaan Kainujärven kansallispuistossa. Kansallispuisto tarjoaa upeita luontomaisemia, patikointireittejä ja retkeilymahdollisuuksia. Alueella voi bongailla lintuja ja tutustua Karpaattien luonnon monimuotoisuuteen.

Kulttuuri ja Historia

Nyíregyházan historia

Nyíregyháza on kaupunki Unkarissa, ja sen historia ulottuu aina 11. vuosisadalle asti. Kaupungin ensimmäinen maininta on peräisin vuodelta 1209, kuningas Andreas II:n diplomaatista. Nyíregyházasta tuli kaupunki vuonna 1330. Se on kasvanut ajan myötä ja kehittynyt tärkeäksi kaupalliseksi ja teolliseksi keskukseksi Itä-Unkarissa.

Keski-Eurooppalainen Suurkeittiömuseo

Keski-Eurooppalainen Suurkeittiömuseo sijaitsee Nyíregyházassa ja on yksi kaupungin kulttuurisista nähtävyyksistä. Museossa voi tutustua unkarilaiseen ruokakulttuuriin ja gastronomiaan. Museossa on nähtävillä erilaisia keittiötarvikkeita, ruokareseptejä ja ruoanvalmistukseen liittyviä esineitä eri aikakausilta. Se tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen ruoanlaittoon ja ruokailutapoihin menneisyydessä.

Sóstóinpuisto

Sóstóinpuisto on historiallinen puistoalue, joka sijaitsee Nyíregyházassa. Puisto perustettiin 18. vuosisadalla ja se on yksi Unkarin vanhimmista puistoista. Puistossa on useita historiallisia rakennuksia, kuten Sóstóin tanssisali, joka on peräisin 19. vuosisadalta, sekä upea kasvitieteellinen puutarha. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Rákóczin linna

Rákóczin linna on Nyíregyházassa sijaitseva barokkityylinen linna, joka on rakennettu 1700-luvulla. Linna oli aikoinaan yksi Rákóczi-suvun asumuksista. Nykyään se toimii kulttuurikeskuksena ja museona. Rákóczin linnassa voi tutustua sen historiallisiin huoneisiin, näyttelyihin ja taideteoksiin.

Unkarin kansallismuseo Itä-Unkarissa

Unkarin kansallismuseo Itä-Unkarissa on tärkeä kulttuurinen instituutio Nyíregyházassa. Museossa voi tutustua Unkarin historiaan ja kulttuuriin laajasti. Näyttelyissä on esillä arkeologisia löytöjä, kansantaiteen esineitä, taidekokoelmia ja historiallisia asiakirjoja. Museo tarjoaa opastettuja kierroksia ja erilaisia tapahtumia, joissa voi oppia lisää Unkarin perinteistä ja historian merkittävistä tapahtumista.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset unkarilaiset ruuat

Nyíregyházassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä unkarilaisia ruokia, kuten gulyás-keittoa, paprikás csirkét (paprikakanaa) ja halászlét-keittoa (kalakeittoa). Suositeltavia ravintoloita, jotka tarjoavat näitä ruokia, ovat esimerkiksi ’Paprika Étterem’ ja ’Csülök Csárda’.

2. Kansainväliset ruokailuvaihtoehdot

Nyíregyházassa on myös monia ravintoloita, joissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia eri maista. Voit nauttia esimerkiksi italialaista, kiinalaista, japanilaista, kreikkalaista tai venäläistä ruokaa. Suositeltavia ravintoloita kansainvälisten ruokien ystäville ovat ’La Pergola’, ’Széchenyi Étterem’ ja ’Tokaj Vendéglő’.

3. Kahvilat ja leipomot

Nyíregyházassa on runsaasti kahviloita ja leipomoita, joissa voit nauttia tuoreista leivonnaisista ja herkullisesta kahvista tai teestä. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi ’Caffé Frei’, ’Kézműves Sütöde’ ja ’Boulangerie’.

4. Pikaruokaravintolat

Jos etsit nopeaa ja edullista ruokailuvaihtoehtoa, Nyíregyházassa on myös useita pikaruokaravintoloita, kuten McDonald’s ja Burger King.

5. Kasvisruoka

Kasvisruokailijoille Nyíregyházassa on myös vaihtoehtoja. Joissakin ravintoloissa on tarjolla erityisiä kasvisruokia. Esimerkiksi ’Lovassy Étterem’ ja ’Green Garden Étterem’ tarjoavat laajan valikoiman kasvisvaihtoehtoja.

6. Ruokakaupat

Nyíregyházassa on useita ruokakauppoja, kuten Tesco, Spar ja Lidl, joissa voit ostaa ruokatarvikkeita valmistaa omat ateriasi. Näistä kaupoista löytyy laaja valikoima tuoreita elintarvikkeita sekä muita päivittäistavaroita.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Kylpylät ja uimahallit

Nyíregyházassa on useita kylpylöitä ja uimahalleja, joissa voit rentoutua ja virkistäytyä. Suosittuja vaihtoehtoja ovat Sóstógyógyfürdő, joka tarjoaa lämpimiä kuumavesialtaita, saunoja ja hierontapalveluja, sekä Aquarius Spa Resort, joka on moderni kylpylähotelli upeine allasalueineen ja saunoineen.

2. Liikuntakeskukset

Aktiivisille liikkujille on tarjolla useita liikuntakeskuksia, kuten Aréna Sport és Rendezvény Központ. Täältä löydät kuntosalin, sisäjääradan ja muita urheilumahdollisuuksia. Lisäksi kaupungissa on useita jalkapallokenttiä, tenniskenttiä ja keilahalleja.

3. Eläintarha

Nyíregyházan eläintarha on suosittu vapaa-ajanviettopaikka, erityisesti lapsiperheiden keskuudessa. Eläintarhassa voi tutustua erilaisiin eläinlajeihin ja nauttia ulkoilmasta. Eläintarha tarjoaa myös opastettuja kierroksia ja muita ohjelmaa.

4. Museot ja näyttelyt

Kaupungissa on useita museoita ja näyttelyitä, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Esimerkiksi Jósa András Múzeum tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä taiteesta ja historiasta, kun taas Sóstói Múzeumfaluba pääsee tutustumaan perinteiseen unkarilaiseen maaseutuun.

5. Elokuvateatterit

Jos haluat viettää aikaa leffateatterissa, Nyíregyházassa on useita vaihtoehtoja. Apollo Mozi on suuri monisalinen elokuvateatteri, jossa esitetään sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia. Lisäksi kaupungissa on myös muita pienempiä elokuvateattereita.

6. Ostoskeskukset

Kaupungin ostoskeskukset tarjoavat mahdollisuuden shoppailla erilaisia tuotteita ja nauttia ajanvietosta. ÁRKÁD Nyíregyháza on suuri ostoskeskus, jossa on monia erilaisia kauppoja ja ravintoloita. Lisäksi kaupungissa on muita pienempiä ostoskeskuksia ja paikallisia kauppoja.

7. Konsertit ja tapahtumat

Nyíregyházassa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja, festivaaleja ja muita tapahtumia. Kaupungin kulttuuritalo ja muut tapahtumapaikat tarjoavat monipuolisen ohjelman musiikista teatteriin ja tanssiesityksiin.

Suositut hotellit Nyíregyházassa

1. Hotel Aventinus

Hotel Aventinus sijaitsee keskeisellä paikalla Nyíregyházan keskustassa. Hotellissa on modernit ja viihtyisät huoneet, joissa kaikissa on oma kylpyhuone ja ilmainen Wi-Fi. Lisäksi hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan perinteistä unkarilaista ruokaa. Hotelli sopii erinomaisesti sekä liikematkailijoille että lomailijoille.

2. Oasis Apartments

Oasis Apartments tarjoaa tyylikkäitä ja tilavia huoneistoja keskustan tuntumassa. Huoneistoissa on täysin varusteltu keittiö, olohuone sekä oma sauna. Hotellin vieressä on myös uima-allas, jota voi käyttää maksutta. Oasis Apartments on erityisen suosittu perheiden keskuudessa.

3. Hotel Lugas

Hotel Lugas on design-hotelli, joka sijaitsee kauniin puiston vieressä. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin ravintolasta voi nauttia herkullisia kansainvälisiä ruokia. Hotel Lugas sopii erinomaisesti niille, jotka arvostavat tyylikästä ja rauhallista ympäristöä.

4. Hunguest Hotel Sóstó

Hunguest Hotel Sóstó sijaitsee Sóstón kaupunginosassa Nyíregyházassa, lähellä Sóstón kylpylää ja Sóstó Zoo seikkailureittiä. Hotellissa on erilaisia huonetyyppejä, ja sen vieressä on myös kuntokeskus ja uima-allas. Hotellin ravintolassa tarjoillaan monipuolista buffetaamiaista. Hunguest Hotel Sóstó on erityisen suosittu lomailijoiden keskuudessa.

5. Hotel Pagony Wellness & Conference

Hotel Pagony Wellness & Conference tarjoaa modernit huoneet ja laajan valikoiman wellness-palveluita. Hotellissa on myös kuntosali, sisä- ja ulkouima-altaita sekä erilaisia saunoja. Hotellin ravintolasta voi maistella herkullista unkarilaista ruokaa. Hotel Pagony sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat rentoutua ja hemmotella itseään.

Turvallisuus

Poliisi

Nyíregyházalla on oma poliisilaitos, joka vastaa kaupungin turvallisuudesta ja rikosten ennaltaehkäisystä.

Palokunta

Kaupungissa on ammattitaitoinen palokunta, joka hoitaa tulipalojen sammuttamisen ja muiden hätätilanteiden selvittämisen.

Pelastuslaitos

Nyíregyházan pelastuslaitos vastaa erilaisten onnettomuuksien, kuten liikenneonnettomuuksien ja vesivahinkojen, torjunnasta ja pelastustehtävistä.

Ensiapupalvelut

Kaupungissa on useita terveysasemia ja sairaaloita, jotka tarjoavat ensiapua ja lääkäripalveluita ympäri vuorokauden.

Turvallisuus kaduilla

Kaduilla on useita valvontakameroita, jotka lisäävät turvallisuutta ja auttavat rikosten ehkäisyssä. Kaupungilla on myös aktiivinen järjestyspoliisi.

Joukkoliikenteen turvallisuus

Kerätty tietoa onnettomuusmäärät ja -tilastot, ja joukkoliikennettä pyritään kehittämään siten, että se olisi mahdollisimman turvallista matkustajille.

Terveys

Terveysasemat

Kaupungissa on useita terveysasemia, joissa asukkailla on mahdollisuus saada perusterveydenhuollon palveluita, kuten lääkärin vastaanottoa ja hoitoa akuuteissa tilanteissa.

Sairaaloita

Nyíregyházalla on useita sairaaloita, jotka tarjoavat erikoissairaanhoidon palveluita, kuten leikkauksia ja eri erikoisalojen hoitoa.

Hammaslääkärit

Kaupungissa toimii useita julkisia ja yksityisiä hammaslääkäriasemia, joissa asukkaat voivat saada hammashoidon palveluita, kuten tarkastuksia, paikkauksia ja hammasprotetiikkaa.

Mielenterveyspalvelut

Nyíregyházalla on mielenterveyspalveluita tarjoavia keskuksia, joissa asukkaat voivat saada apua ja tukea erilaisiin mielenterveyden ongelmiin, kuten masennukseen tai ahdistukseen.

Rokotukset

Kaupungin terveysasemilla annetaan erilaisia rokotuksia, kuten perusrokotuksia ja influenssarokotuksia, sekä neuvotaan ja annetaan tietoa rokotuksiin liittyen.

Kuntoutuspalvelut

Nyíregyházalla on kuntoutuspalveluita tarjoavia laitoksia, joissa asukkaille tarjotaan apua ja tukea erilaisiin toimintakyvyn ja liikkumisen haasteisiin.

Rannat ja vesistöt

1. Sosto-tó

Sosto-tó on suosittu keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Nyíregyházan kaupungin itäosassa. Se tarjoaa upeita hiekkarantoja ja mahdollisuuden moniin vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen, auringonottoon ja vesihiihtoon. Järvi on myös ympäröivien puistojen, viheralueiden ja kävelyreittien ympäröimä, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen.

Nyíregyházan kylpylä

Nyíregyházan kylpylä on suosittu kylpylä- ja virkistyskeskus kaupungissa. Se sisältää erilaisia allasalueita, mukaan lukien ulkoaltaat ja vehreät puutarhat, joissa on palmuja ja muuta trooppista kasvillisuutta. Kylpylä tarjoaa myös monia vesiliukumäkiä ja muita vesipuistoaktiviteetteja, jotka sopivat sekä aikuisille että lapsille. Lisäksi siellä on saunat, höyrysaunat ja hierontapalvelut, jotka tarjoavat täydellisen rentoutumisen.

Tusa-tó

Tusa-tó on kaunis pieni järvi, joka sijaitsee lähellä Nyíregyházan keskustaa. Se tarjoaa hiljaisen ja rauhallisen ympäristön, jossa voi nauttia luonnosta ja rannalla kävelystä. Järven ympärillä olevat puut tarjoavat varjoa ja viihtyisän ilmapiirin piknikille tai rentoutumiseen. Rannalla on myös pieni hiekkaranta, jossa voi pulahtaa virkistävään veteen.

Reservoir of Szarvasi

Szarvasi-víztározó on suuri vesiallas, joka sijaitsee Nyíregyházan lähellä. Se rakennettiin tulvasuojaksi ja maatalouskastelun tarkoitukseen. Nykyään se tarjoaa myös mahdollisuuden erilaisiin vesiharrastuksiin, kuten purjehdukseen ja kalastukseen. Altaan ympärillä on myös kävelyreittejä, joilla voi nauttia kauniista maisemista ja luonnosta.

River Tisza

Tisza-joki kulkee läpi Nyíregyházan ja tarjoaa mahdollisuuden monenlaisiin vesitoimintoihin. Joki soveltuu hyvin melontaan, veneilyyn ja kalastukseen. Jokivarrella on myös useita ranta-alueita, joilla voi rentoutua ja nauttia joen kauneudesta. Jokiranta on myös suosittu paikka kävelylenkeille ja pyöräilylle, sillä siellä on hyvin hoidettuja reittejä.

Nyíregyháza – Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja yökerhot

Nyíregyházassa on monia baareja ja yökerhoja tarjoten viihdettä ja yöelämää kaikille. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Ink Club, Bihari Cinzano Club ja Nacht Café.

2. Elokuvateatterit

Nyíregyházassa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Cinema City Nyíregyháza Multiplaza tarjoaa laajan valikoiman eri elokuvia useilla eri näytöksillä.

3. Teatterit ja konserttisalit

Nyíregyházan kaupungista löytyy myös useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia esityksistä ja konserteista. Usein tapahtumasarjat ja esitykset vaihtelevat, joten kannattaa seurata kaupungin tapahtumakalenteria ajankohtaisten tietojen saamiseksi.

4. Live-musiikki

Nyíregyházassa on myös useita paikkoja, joissa voi kuunnella live-musiikkia. Monet baarit ja ravintolat tarjoavat usein live-esiintyjien ohjelmaa viihdyttämään vieraitaan.

5. Kulttuuritapahtumat

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, festivaaleja, teatteriesityksiä ja konsertteja. Tapahtumista voi saada tietoa kaupungin tapahtumakalenterista tai paikallisilta matkailuneuvonnan tiskeiltä.

6. Baaritanssi ja disko

Joissakin Nyíregyházan yökerhoissa järjestetään myös baaritanssi-iltoja ja diskoja, joissa voi tanssia ja nauttia yöelämästä. Tarkista paikalliset tapahtumatiedotteet tai soita suoraan yökerhoihin saadaksesi lisätietoja.

7. Biljardi- ja keilahallit

Kaupungissa on myös biljardi- ja keilahalleja, joissa voi viettää aikaa ystävien kanssa pelaillen. Näihin lajeihin harrastuneille löytyy erinomaisia paikkoja nauttia pelikokemuksesta Nyíregyházassa.

Luontokohteet ja retkeily

Sóstói Forest

Sóstói Forest on suosittu luontokohde Nyíregyházassa. Se sijaitsee Sóstóin kansallispuiston alueella ja tarjoaa kävijöilleen upean metsämaiseman. Alueella voi patikoida, pyöräillä ja ihailla monipuolista kasvistoa ja eläimistöä.

Lake Nyíregyházi

Lake Nyíregyházi on kauniin järven muodostama luontokohde kaupungin keskustassa. Järven ympäristössä on puistoalue, jossa voi viettää rentouttavaa aikaa, kävellä tai vaikkapa piknikillä. Järvelle voi myös vuokrata soutuveneitä ja nauttia vesillä liikkumisesta.

Sóstói Thermal Bath

Sóstói Thermal Bath on suosittu retkikohde kaikille, jotka haluavat rentoutua kylpylässä ja samalla nauttia luonnonkauniista ympäristöstä. Kylpylä sijaitsee Sóstóin kansallispuiston alueella ja tarjoaa vierailijoilleen lämpimiä mineraalikylpyjä, vesiliukumäkiä ja muita kylpyläpalveluita.

Sóstó Zoo

Sóstó Zoo eli Sóstóin eläintarha on suosittu retkikohde lapsiperheille. Eläintarhassa voi tutustua erilaisiin eläinlajeihin ja oppia samalla eläinten elämästä ja luonnonsuojelusta. Alueella on myös leikkipuisto, jossa lapset voivat leikkiä ja touhuta.

Bükk-gebergte

Bükk-gebergte on vuoristoalue lähellä Nyíregyházaa, joka tarjoaa upeita retkeilymahdollisuuksia. Alueella on lukuisia vaellusreittejä, joista voi valita sopivan pituuden ja vaikeustason. Bükk-gebergten alueella voi ihailla upeita maisemia ja tutustua alueen monipuoliseen luontoon.

Zemplén-gebergte

Zemplén-gebergte on toinen upea vuoristoalue, joka sijaitsee Nyíregyházan lähistöllä. Alueella on paljon retkeilyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen kauniiseen luontoon ja nauttia upeista maisemista. Zemplén-gebergten alueella on myös monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten linnoja ja kirkkoja.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Nyíregyháza kalvinistinen kirkko

Nyíregyházan kaupungin keskustassa sijaitsee kalvinistinen kirkko, joka on yksi kaupungin historiallisista ja uskonnollisista nähtävyyksistä. Kirkko on rakennettu vuonna 1626 ja se kuvastaa kalvinistisen uskonnon vaikutusta kaupungin historiaan. Kirkkoon voi tutustua sekä ulkoa että sisältä.

Nyíregyháza ortodoksinen kirkko

Nyíregyházassa sijaitsee myös ortodoksinen kirkko, joka on merkittävä uskonnollinen ja historiallinen kohde kaupungissa. Kirkko on rakennettu vuonna 1786 ja se edustaa ortodoksisen kirkon perinteistä arkkitehtuuria. Kirkossa voi tutustua ortodoksisen uskonnon ja kulttuurin näkökulmasta.

Nyíregyháza katolinen kirkko

Kaupungissa sijaitsee myös katolinen kirkko, joka on yksi merkittävä uskonnollinen kohde Nyíregyházassa. Kirkko on rakennettu vuonna 1891 ja se edustaa uusgotiikkaa arkkitehtuurissaan. Kirkossa voi tutustua katolisen uskonnon ja kirkollisen perinteen näkökulmasta.

Szent Miklós kreikkalaiskatolinen katedraali

Nyíregyházassa sijaitsee myös Szent Miklós kreikkalaiskatolinen katedraali, joka on historiallinen ja uskonnollinen nähtävyys kaupungissa. Katedraali on rakennettu vuonna 1787 ja se kuvastaa kreikkalaiskatolisen kirkon perinteitä ja uskonnonharjoitusta. Katedraali on avoinna yleisölle ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kreikkalaiskatoliseen kirkkoon.

Kreikkalaiskatolinen piispantalo

Kaupungissa sijaitsee myös kreikkalaiskatolinen piispantalo, joka on historiallinen rakennus ja kiinnostava kohde kaupungin uskonnollisten ja historiallisten nähtävyyksien joukossa. Piispantalo on rakennettu vuonna 1927 ja se heijastaa kreikkalaiskatolisen kirkon vaikutusta kaupungin historiaan. Talo tarjoaa mahdollisuuden tutustua piispan virastoon ja kreikkalaiskatolisen kirkon toimintaan.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Sóstói kilátó (Sóstó-kilátó)

Sóstói kilátó on Nyíregyházan alueella sijaitseva näköalapaikka, josta avautuu kaunis panoraama yli kaupungin ja ympäröivän luonnon. Paikka tarjoaa upeat maisemat erityisesti auringonlaskun aikaan.

2. Tóth Ház-park kilátóhely

Tóth Ház-park kilátóhely on toinen näköalapaikka Sóstón alueella. Se sijaitsee Tóth Ház-parkin alueella ja tarjoaa kauniin näkymän yli Sóstó-järven ja sen ympäristön.

3. Sóstói kápolna kilátópont

Sóstói kápolna kilátópont on Sóstón sijaitseva näköalapaikka, joka sijaitsee Sóstói kápolnan, eli Pyhän Annan kirkon vieressä. Täältä voi ihailla maisemia yli Sóstón-järven ja sen ympärillä olevien metsien.

4. Alkotmány utcai kilátópont

Alkotmány utcai kilátópont on Nyíregyházassa sijaitseva näköalapaikka, jolta avautuu näkymä yli kaupungin keskustan. Tämä korkealla sijaitseva näköalapaikka tarjoaa upeat panoraamanäkymät ympäröiville alueille.

5. Búza tér kilátópont

Búza tér kilátópont on Nyíregyházan keskustassa sijaitseva näköalapaikka, joka on rakennettu kaupungin symbolin, Nyíregyháza Turul -veistoksen päälle. Paikalta avautuu kaunis näkymä yli kaupungin keskusaukion ja sen ympäröivien rakennusten.

6. Feketeerdő kilátó

Feketeerdő kilátó on Nyíregyházan lähellä sijaitseva näköalapaikka, joka tarjoaa upeat näkymät Feketeerdőn luonnonsuojelualueelle. Täältä voi ihailla alueen metsiä ja luontoa.

7. Nagytemplom kilátópont

Nagytemplom kilátópont sijaitsee Nyíregyházan ydinkeskustassa, tunnetun Nagytemplom-katedraalin yhteydessä. Tältä näköalapaikalta voi ihailla kaupungin keskustaa ja sen ympäröiviä rakennuksia.

8. Híres-tó kilátópont

Híres-tó kilátópont on Nyíregyházassa sijaitseva näköalapaikka, joka tarjoaa upeat näkymät Híres-tó-järvelle. Täältä voi nauttia kauniista järvimaisemasta ja luonnosta.

9. Nyíregyházi Állatpark és Ökocentrum kilátópont

Nyíregyházi Állatpark és Ökocentrum kilátópont sijaitsee Nyíregyházan eläintarhan ja ekokeskuksen alueella. Tältä näköalapaikalta voi ihailla eläintarhan aluetta ja sen sisällä olevia eläimiä sekä luontomaisemaa.

10. Sóstói múzeumfalui kilátó (Reformed College kilátóhely)

Sóstói múzeumfalui kilátó, tai tunnetaan myös nimellä Reformed College kilátóhely, on Sóstói múzeumfalun alueella sijaitseva näköalapaikka. Täältä avautuu näkymä yli perinteisen unkarilaisen kylämuseon ja sen ympäröivän luonnon.Kohteen sijainti maa on Unkari.

Jätä kommentti