Halvat lennot Olomouc

Nähtävyydet ja kohteet Olomoucissa

Svatý Kopeček

Svatý Kopeček on mäki Olomoucin kaupungin kupeessa, jolta avautuu kaunis näköala yli Olomoucin kaupungin. Mäellä sijaitsee myös Barokkityylinen Pyhän Risti -kappeli sekä basilika, jotka ovat suosittuja nähtävyyksiä. Mäen juurella on myös Karolinum, oppilaitos, joka on perustettu vuonna 1665.

Päätori

Olomoucin päätori on yksi suurimmista historiallisista aukioista Keski-Euroopassa. Se on ympäröity kauniilla ja värikkäillä barokkityylisillä rakennuksilla. Aukion keskellä sijaitsee barokkityylinen Marian patsas, joka on Unescon maailmanperintökohde. Päätori on vilkas paikka, jossa järjestetään muun muassa markkinoita ja tapahtumia.

Pyhän Wenceslasin katedraali

Pyhän Wenceslasin katedraali on Olomoucin suurin kirkko ja tärkeä maamerkki kaupungissa. Katedraali on goottilaistyylinen ja valmistui vuonna 1131. Katedraaliin liittyy myös legenda, jonka mukaan sitä varten rakennettu suuri kellotorni kaatui vahingossa päälle, mutta vain yksi ihminen kuoli onnettomuudessa. Katedraalin sisällä voi vierailla ja ihailla sen upeaa arkkitehtuuria.

Olomoucin kaupungintalo

Olomoucin kaupungintalo on keskiaikainen rakennus, joka sijaitsee päätorin vieressä. Se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä ja sen tornista aukeaa näköala yli kaupungin. Kaupungintalo on nykyään myös museo, jossa voi tutustua kaupungin historiaan ja nähdä upeita taidekokoelmia.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Kulttuuri ja Historia

Historialliset nähtävyydet

– Olomoucin linna: Keskeisellä paikalla sijaitseva renessanssityylinen linna, joka tarjoaa upean näkymän kaupungin yli.
– Pyhän Vaclavin katedraali: Tämä goottilainen katedraali on yksi kaupungin keskeisistä maamerkeistä ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.
– Kaupungintalo: Upea barokkityylinen rakennus, jossa pääsee ihailemaan muun muassa astronomista kelloa.
– Přemyslidin palatsi: Tämä keskiaikainen linna on vaikuttava nähtävyys, jossa voi tutustua Olomoucin historialliseen menneisyyteen.

Kulttuurikohteet

– Olomoucin yliopisto: Tšekin toiseksi vanhin yliopisto, joka on perustettu vuonna 1573. Yliopistolla on rikas kulttuuriperintö ja se on vaikuttanut merkittävästi kaupungin kehitykseen.
– Moravian-teatteri: Tämä historiallinen teatteri on yksi vanhimmista Tšekissä ja tarjoaa korkeatasoista esittävää taidetta.
– Muzeum umění (Taidemuseo): Tässä museossa voi tutustua Tšekin ja kansainväliseen taiteeseen eri aikakausilta.
– Arcibiskupský palác: Olomoucin arkkipiispan palatsi, jossa voi tutustua Tšekin kulttuurihistoriaan ja taiteeseen.

Kulttuuritapahtumat

– Olomoucin historiallinen hanamingaali: Keväällä järjestettävä tapahtuma, jossa kaupunki herää eloon hanami-juhlintaan, jossa juhlitaan kirsikankukkien kukkimista.
– Křtiny – barokkikirkon esittely: Joka viides vuosi järjestettävä tapahtuma, jossa Křtynin barokkikirkko täyttyy musiikista ja historiallisista puvuista.
– Flora Olomouc -puutarhanäyttely: Vuosittain järjestettävä tapahtuma, jossa voi ihailla upeita kukkaistutuksia ja puutarhoja.

Museot

– Archeologický ústav Akademie věd (Arkeologinen instituutti): Tässä museossa voi tutustua esihistoriallisiin löytöihin ja arkeologiseen tutkimukseen.
– Muzeum Olomoucka (Olomoucin aluemuuseumi): Museo, jossa voi tutustua Olomoucin alueen historian ja kulttuurin monimuotoisuuteen.
– Moravské zemské muzeum (Moraavian maakuntamuseo): Merkittävä museo, jossa esitellään Tšekin ja Moravian luontoa, historiaa ja arkeologiaa.
– Vlastivědné muzeum (Perinnemuseo): Tässä museossa voi tutustua Olomoucin kaupungin ja sen ympäristön historiaan ja kulttuuriin.
– Muzeum umění (Taidemuseo): Tässä museossa voi tutustua Tšekin ja kansainväliseen taiteeseen eri aikakausilta.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen tšekkiläinen ruoka

Olomoucissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä tšekkiläistä ruokaa. Suosittuja ruokia ovat muun muassa gulasch, schnitzelit, knedlikyt (tšekkiläiset perunajauhoista valmistetut leivokset) ja svíčková (naudan paistiliha kastikkeessa).

Kansainvälinen ruoka

Kaupungissa on myös monia ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälistä ruokaa. Vaihtoehtoina on esimerkiksi italialaista, kiinalaista, meksikolaista ja intialaista ruokaa, sekä tietenkin pizzapaikkoja.

Kahvilat ja leipomot

Olomoucissa on paljon viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joista voi ostaa tuoreita leivonnaisia, kuten leivoksia, pullia ja kakkujap.

Katuruoka

Kaupungissa liikkuessaan voi myös nauttia erilaisista katuruoista. Kioskien ja kojujen tarjonta vaihtelee, mutta usein löytää mm. makkaraa, hodareita ja kebab-annoksia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Nähtävyydet ja Historialliset kohteet

– Pyhän Trifonin tuomiokirkko on Olomoucin maamerkki, joka on rakennettu 1100-luvulla. Se on keskiaikainen goottilainen kirkko ja yksi Tšekin suurimmista kirkoista.
– Hornímäen linna on Olomoucin vanhin linna, joka on rakennettu 1200-luvulla. Se tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungille ja sen ympäristölle.
– Neptunuksen suihkulähde on barokkityylinen suihkulähde, joka sijaitsee kaupungin torilla. Suihkulähde on Olomoucin symboli ja tärkeä matkailukohde.
– Olomoucin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Siellä on säilynyt kattava kokoelma historiallisia rakennuksia ja monumentteja, kuten kaupungintalo ja Marianpatsas.

Puistot ja Vihreät alueet

– Svatý Kopeček on suosittu ulkoilualue, jossa on kauniita puistoja ja metsää. Alueella sijaitsee myös pyhäkkö ja basilika, jonne monet ihmiset suuntaavat hengellisiin hetkiin.
– Flora-puisto on kaupungin suurin puisto, jossa on vehreitä nurmikoita, kävelyreittejä ja leikkipaikkoja. Puisto tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta.
– Biskupský Dvůr on historiallinen puutarha-alue, joka on yksi vanhimmista Tšekin tasavallassa. Se on tunnettu kauniista kukkaistutuksistaan ja arkkitehtuuristaan.
– Radíkov on kaunis luontokohde, jossa on lampia, metsiä ja kävelyreittejä. Alueelta löytyy myös ulkoilualueita ja piknik-paikkoja.

Kulttuuri ja Taide

– Moravská galerie on Olomoucin tärkein taidegalleria, jossa on laaja kokoelma tšekkiläistä ja kansainvälistä taidetta. Galleriassa järjestetään myös taidenäyttelyitä ja tapahtumia.
– Olomoucin filharmoninen orkesteri on tunnettu musiikkiyhtye, joka esittää klassista musiikkia ja järjestää konsertteja kaupungissa. Orkesterin esityksiin kannattaa tutustua.
– Divadlo na cucky on Olomoucin teatteri, jossa esitetään erilaisia näytelmiä ja esityksiä. Teatteri on tunnettu laadukkaasta ohjelmistostaan ja ammattitaitoisista näyttelijöistään.

Aktiviteetit ja Vapaa-ajanvietto

– Kävelykierrokset kaupungin historiallisessa keskustassa ovat suosittuja aktiviteetteja, joissa voi tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja historian.
– Olomoucin uimahallit tarjoavat mahdollisuuden uida ja rentoutua. Kaupungista löytyy useita sisä- ja ulkouima-altaita sekä saunoja.
– Urheilukeskukset ja kuntosalit tarjoavat mahdollisuuden harrastaa erilaisia urheilulajeja ja pitää kuntoa yllä. Kaupungissa on useita moderneja kuntokeskuksia.
– Olomoucissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, kuten musiikki- ja elokuvafestivaaleja sekä urheilutapahtumia. Näihin tapahtumiin osallistuminen voi olla mukavaa viihdettä vapaa-ajalle.

Suositut hotellit Olomoucissa

Hotel Trinity

Hotel Trinity on tyylikäs hotelli Olomoucin keskustassa. Hotellissa on modernit ja mukavat huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ympäri vuorokauden avoinna oleva vastaanotto.

Hotel Alley

Hotel Alley sijaitsee historiallisessa rakennuksessa vanhassakaupungissa Olomoucissa. Huoneet ovat vintage-tyylisiä ja niissä on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja omat kylpyhuoneet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja 24-tunnin vastaanotto.

Hotel Palác

Hotel Palác on viehättävä hotelli Olomoucin sydämessä. Huoneissa on perinteinen sisustus, ilmainen Wi-Fi ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ympäri vuorokauden avoinna oleva vastaanotto.

Hotel NH Collection Olomouc Congress

Hotel NH Collection Olomouc Congress on moderni ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Olomoucin keskustasta. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntosali ja ympäri vuorokauden avoinna oleva vastaanotto.

Hotel Flora

Hotel Flora on kodikas hotelli Olomoucin historiallisessa keskustassa. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ympäri vuorokauden avoinna oleva vastaanotto.

Penzion Arigone

Penzion Arigone on viihtyisä ja tyylikäs hotelli Olomoucin keskustassa. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari ja 24-tunnin vastaanotto.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Olomouc on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja se rankataan yhdeksi Tšekin turvallisimmista kaupungeista.
– Kaupungilla on läsnä aktiivinen poliisivoima, joka valvoo julkista järjestystä ja rikosten ennaltaehkäisyä.
– Olomoucissa on myös turvallisuusjärjestelmiä kuten valvontakameroita joillakin julkisilla alueilla.
– Matkailijoiden tulisi kuitenkin käyttää yleistä varovaisuutta, erityisesti vilkkailla alueilla ja julkisilla paikoilla, kuten lähellä rautatieasemaa tai torilla.

Terveydenhuolto

– Olomoucissa on laaja terveydenhuoltojärjestelmä, jossa tarjotaan laadukasta lääkäreiden, sairaaloiden ja apteekkien palvelua.
– Olomoucissa on useita julkisia terveyskeskuksia, jotka tarjoavat perusterveydenhuoltoa ja päivystystä.
– Kaupungissa on myös useita yksityisiä lääkärikeskuksia, jotka tarjoavat erikoistuneempaa hoitoa.
– Olomoucissa on myös useita sairaaloita, joista löytyy päivystysosastoja ja erilaisia erikoisaloja.
– Ennen matkaa on hyvä tarkistaa, että oma matkavakuutus kattaa tarvittaessa mahdolliset terveydenhuoltokulut Tšekissä.

Rannat ja Vesistöt:

1. Maršovská nádrž:

Maršovská nádrž on keinotekoinen säiliö, joka sijaitsee Olomoucin lähellä. Se tarjoaa upean maiseman ja mahdollisuuden rentoutua vesistön rannalla. Voit nauttia auringosta, uida vedessä tai rentoutua piknikillä rannalla.

2. Šantovka-järvi:

Šantovka-järvi sijaitsee Olomoucin keskustan lähellä ja se on suosittu paikka virkistäytymiseen. Täällä voit rentoutua rannalla, kalastaa tai ottaa kävelyn järven ympäri. Alueella on myös pieni puisto piknikpöytineen.

3. Morava-joki:

Morava-joki kulkee Olomoucin läpi ja tarjoaa upean vesistökokemuksen. Voit kävellä joen rannalla tai vuokrata kanootin tai kajakin ja tutkia jokia menemällä vesille. Joen varrella on myös useita näkötorni, joista voi ihailla kaunista maisemaa.

4. Vřesina-järvi:

Vřesina-järvi sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Olomoucin keskustasta. Se on suosittu virkistysalue, jossa on uimaranta, lapsille sopiva leikkipaikka ja mahdollisuus rentoutua luonnon ympäröimänä. Voit myös vuokrata vesipyöriä tai soutuveneitä järvelle.

5. Slatinice-järvi:

Slatinice-järvi on kaunis järvi, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Olomoucin keskustasta. Järvellä on hiekkapohjainen uimaranta, leikkipaikka ja ravintola. Se on suosittu paikka paikallisten keskuudessa, erityisesti kesäisin.

Yöelämä ja Viihde Olomoucissa

1. Baarit ja pubit

Olomoucissa on monia baareja ja pubeja, joissa voi nauttia virvokkeita ja sosialisoitua. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi ”Moritz Beer Club”, ”Smoking Bar”, ”U Malého Varaňa” ja ”Maroons”. Baareista löytyy usein laaja valikoima oluita ja muita juomia sekä usein myös livemusiikkia tai DJ-esityksiä.

2. Yökerhot ja klubit

Olomoucissa on useita yökerhoja ja klubeja, joissa voi tanssia ja bailata läpi yön. Suosittuja paikkoja ovat muun muassa ”Club Garage”, ”Club Rony”, ”Mascara” ja ”Lavka Club”. Yökerhoissa voi usein kuulla erilaisia musiikkityylejä aina suosituista hiteistä elektroniseen musiikkiin.

3. Teatterit ja esitystilat

Olomoucissa on myös teattereita ja muita esitystiloja, joissa voi nauttia kulttuurista ja viihteestä. Tärkeitä paikkoja ovat muun muassa ”Divadlo na cucky” ja ”Olomoucké divadlo”. Näissä paikoissa voi nähdä erilaisia teatteriesityksiä, konsertteja, musikaaleja ja muita tapahtumia.

4. Elokuvateatterit

Olomoucissa on useita elokuvateattereita, joista voi nauttia uusimmista elokuvista. Yksi suosittu elokuvateatteri on ”Metropol Cinema”, jossa esitetään sekä uusia että vanhempia elokuvia suurella valkokankaalla. Lisäksi kaupungissa on muitakin pienempiä elokuvateattereita, kuten ”Beseda Cinema” ja ”Art Film Fest”.

5. Konserttipaikat

Olomoucissa on myös useita konserttipaikkoja, joissa voi nauttia musiikista eri muodoissaan. Suosittuja paikkoja ovat muun muassa ”S-klub”, ”Pevná kavárna” ja ”Fléda”. Nämä paikat tarjoavat esiintymislavan useille eri musiikkityyleille aina rockista ja popista indie-musiikkiin ja jazzista.

6. Baarimatkat ja pubikierrokset

Olomoucissa järjestetään myös erilaisia baarimatkoja ja pubikierroksia, joissa voi tutustua kaupungin ravintola- ja baaritarjontaan samalla kun oppii uutta kaupungin historiasta ja kulttuurista. Pubikierroksella voi tutustua paikallisiin panimoihin ja maistella erilaisia oluita, kun taas baarimatkalla voi tutustua kaupungin yöelämään paikallisen oppaan johdolla.

Luontokohteet ja retkeily:

1. Svatý Kopeček

Svatý Kopeček on suosittu näköalapaikka Olomoucissa. Se sijaitsee noin 4 km kaupungin keskustasta itään. Svatý Kopečekin alueella on kaunis Pyhän Annan kirkko, jossa voit tutustua kirkkoon ja sen ympäristöön. Alueella on myös useita vaellusreittejä, joista voit nauttia upeista maisemista ja luonnosta.

2. Bezručovy sady

Bezručovy sady on tunnettu kaunis puisto Olomoucin keskustassa. Puistossa on vehreitä kukka-alueita, vanhoja puita ja viihtyisiä kävelyreittejä. Voit rentoutua puistossa ja nauttia kauniista ympäristöstä. Lisäksi puiston läheisyydessä on myös pieni järvi, jossa voi käydä kävelyllä tai piknikillä.

3. Jezírko Mariánské náměstí

Jezírko Mariánské náměstí on kaunis kaupunkilaisjärvi Olomoucin keskustassa. Järvi ympäröi kaunis puisto ja siinä on myös pieni saari. Voit kävellä järven ympäri tai vuokrata soutuveneen ja tutkia järveä lähemmin. Jezírko Mariánské náměstí on suosittu paikka piknikille ja rentoutumiselle kauniissa ympäristössä.

4. Riegrovy sady

Riegrovy sady on suuri puistoalue Olomoucin keskustassa. Puistoalueella on monia kävelyreittejä, vehreitä niittyjä, kukka-alueita ja leikkipuistoja. Voit nauttia kauniista maisemista, rentoutua vihreässä ympäristössä tai harrastaa erilaisia ulkoiluaktiviteetteja. Riegrovy sadyssa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

5. Zabřežský rybník

Zabřežský rybník on suosittu luontokohde Olomoucin lähellä. Se on suuri lampi, joka tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen ja patikointiin sen ympäristössä. Alueella on myös lintutorni, josta voi ihailla alueen linnustoa ja kaunista järvimaisemaa. Zabřežský rybník on ihanteellinen paikka rentoutua ja nauttia luonnosta.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Pyhä Viikko -katedraali (Svatováclavský chrám)

Pyhä Viikko -katedraali on Olomoucin symboli ja se sijaitsee kaupungin vanhassakaupungissa. Katedraali tunnetaan myös nimellä Pyhän Yrjön katedraali ja se on yksi Tšekin tasavallan suurimmista kirkkorakennuksista. Katedraali on arkkitehtonisesti vaikuttava ja se tarjoaa upean näköalan ympäröivään kaupunkiin.

Pyhän Yrjön hautapyramidi

Pyhän Yrjön hautapyramidi on yksi Olomoucin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee Pyhän Yrjön katedraalin vieressä ja se koostuu kuudesta tasosta, jotka esittävät eri vaiheita Jeesuksen Kristuksen elämässä. Hautapyramidi on suosittu vierailukohde, erityisesti pääsiäisen aikaan.

Svatý Kopečekin pyhättö

Svatý Kopečekin pyhättö sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Olomoucin keskustasta ja se on tärkeä paikka uskonnollisille pyhiinvaeltajille. Pyhättö koostuu Pyhän Neitsyt Marian kirkosta ja benediktiiniluostarista. Kirkko on barokkityylinen ja sen sisätilat ovat koristeelliset. Svatý Kopečekin pyhättö tarjoaa myös upean näköalan ympäröivään maisemaan.

Moravan museo ja Arkkipiispan palatsi

Moravan museo sijaitsee Arkkipiispan palatsissa Olomoucin vanhassakaupungissa. Museo esittelee alueen historiaa ja kulttuuria laajasti. Museon kokoelmiin kuuluu esimerkiksi arkeologisia löytöjä, historiallisia esineitä ja taidetta. Arkkipiispan palatsi itsessään on upea barokkirakennus ja se toimii arvokkaana historiallisena nähtävyytenä.

Kävelyretki vanhassakaupungissa

Vanhassakaupungissa on lukuisia historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, kuten Raatihuone, Pyhän Mikaelin kirkko ja Pyhän Maurice’n kirkko. Kävelyretki vanhassakaupungissa tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historiaan ja arkkitehtuuriin. Kapeat kujat, kauniit talot ja keskiaikaiset aukiot luovat viehättävän ilmapiirin.

Palác Šternberk

Palác Šternberk on barokkityylinen palatsi, joka sijaitsee Olomoucin keskustassa. Se on yksi kaupungin merkittävimmistä historiallisista kohteista. Palatsi toimii nykyään kulttuuritapahtumien ja näyttelyiden paikkana. Sen upeat pilarit ja koristellut sisätilat ovat vaikuttavia ja tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen vierailijoille.

Panoraama- ja Näköalapaikat Olomoucissa

1. Horní náměstí

Horní náměstí on Olomoucin historiallinen ydinkeskusta, joka tarjoaa upean panoraamanäkymän kaupunkiin. Alueella sijaitsevat muun muassa Pyhän Trifonin katedraali ja Olomoucin kaupungintalo.

2. Svatý Kopeček

Svatý Kopeček on Olomoucissa sijaitseva kukkula, jolta avautuu kaunis näköala kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kukkulalla sijaitsee myös munkkiluostari sekä Barokkikirkko Neitsyt Marian Taivaaseenastumisesta.

3. Linnapuisto

Olomoucin linnan lähellä sijaitseva Linnapuisto tarjoaa kauniin näköalan kaupunkiin. Puistosta löytyy myös useita historiallisia rakennuksia, kuten St. Michaelsin katedraali ja Lääketieteelliseen kasvitieteelliseen puutarhaan kuuluva kasvitieteellinen puutarha.

4. Přemyslava-kukkula

Přemyslava-kukkula sijaitsee Olomoucin keskustan lähellä ja tarjoaa upean panoraamanäkymän kaupunkiin. Kukkulalla sijaitsee myös monumentaalinen Krekovičin kyltti, joka muistuttaa Olomoucin entisestä kuninkaallisesta pääkaupungista. Lisäksi alueella on paljon puistoja ja virkistysalueita.

Park Na Hradě

Olomoucin linnan läheisyydessä sijaitseva Park Na Hradě tarjoaa näköalan kaupunkiin. Puistossa on myös mukavia kävelyreittejä, penkkejä rentoutumiseen ja historiallinen kaivo nimeltä Caesarin kaivo.

Holiceka-puisto

Holiceka-puisto sijaitsee Olomoucin historiallisessa keskustassa ja tarjoaa panoraamanäkymän kaupunkiin. Puistossa on kauniita kasvis- ja kukkapenkkejä, kävelyreittejä sekä penkkejä, joilla voi istua ja nauttia näkymistä.

Vojanovo-näkötorni

Vojanovo-näkötorni on korkea näköalatorni Olomoucin keskustan ulkopuolella, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Torni on avoinna yleisölle ja sieltä voi ihailla kaupungin maisemia eri suunnilta.

Radimův Hill

Radimův Hill on pieni kukkula Olomoucin lähistöllä, jolta voi ihailla kaunista panoraamanäkymää kaupunkiin. Kukkulalla sijaitsee myös historiallinen rakennus, Radimův Hillin observatorio, joka on avoinna yleisölle tietyinä aikoina.Kohteen sijainti maa on Tšekki.

Jätä kommentti