Halvat lennot Padova

Nähtävyydet ja kohteet

Padovan tuomiokirkko

Padovan tuomiokirkko, jota kutsutaan myös nimellä Il Duomo, on kaupungin pääkirkko ja yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Kirkon rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla ja se edustaa goottilaista tyyliä. Kirkon sisällä voi ihailla taidokkaita freskoja ja alttaritauluja sekä tutustua rikkaaseen historiaan.

Yliopisto ja Kapituli-aukio

Padova on yksi Italian vanhimmista yliopistokaupungeista, ja kaupungin yliopisto perustettiin jo vuonna 1222. Yliopiston alueella sijaitseva Kapituli-aukio on vilkas kohtaamispaikka ja sen ympärillä on useita historiallisia rakennuksia, kuten Palazzo del Bo, jossa yliopiston keskeiset toiminnot sijaitsevat.

Pratolinon linnoitus

Pratolinon linnoitus, tai Castello di Pratolino, on Padovasta noin 11 kilometriä luoteeseen sijaitseva renessanssiaikainen linna. Linnoitukselle tyypillisiä ovat upeat puutarhat, veistokset ja suihkulähteet. Vaikka linnoitus on pääosin raunioina, siellä voi silti ihailla komeaa arkkitehtuuria ja kulttuurisia piirteitä.

Orto Botanico di Padova

Orto Botanico di Padova on yksi maailman vanhimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Se perustettiin vuonna 1545 ja se on edelleen aktiivisessa käytössä. Puutarhassa voi tutustua laajaan kokoelmaan kasveja ja kasvitieteelliseen tutkimukseen. Puutarha tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön kävijöilleen.

Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe on yksi Padovan tunnetuimmista keskusaukioista. Se sijaitsee keskustassa ja on vilkas kauppapaikka, jolla järjestetään myös markkinoita. Aukiolla voi ihailla historiallisia rakennuksia, kuten Palazzo della Ragionea ja Torre dell’Orologioa.

Scrovegnin kappeli

Scrovegnin kappeli on kuuluisa maalauksistaan, jotka ovat peräisin 1300-luvulta. Kappeli oli alun perin rikkaan kauppiaan perheen omaisuutta, mutta nykyisin se toimii taidemuseona. Kappelin seiniä koristavat Giotton freskot, jotka kuvaavat muun muassa Jeesuksen elämää.

Palazzo della Ragione

Palazzo della Ragione on Padovan tärkein historiallinen rakennus ja se sijaitsee Piazza delle Erbe -aukiolla. Rakennus perustettiin 1200-luvulla ja siinä toimi kaupungin keskushalli ja oikeustalo. Nykyään Palazzo della Ragionen sisällä voi tutustua kaupungin historiaan ja nähdä mielenkiintoisia taidenäyttelyitä.

Pratolino-puisto

Pratolino-puisto on suuri puistoalue Padovasta noin 12 kilometriä pohjoiseen. Puistossa on vehreitä nurmikoita, puita ja veistoksia, jotka muodostavat miellyttävän ympäristön kävelylle ja rentoutumiselle. Puisto on suosittu paikallisten keskuudessa piknikille ja ulkoiluun.

Kulttuuri ja Historia

1. Kulttuurisesti merkittävät rakennukset

Padovasta löytyy useita kulttuurisesti merkittäviä rakennuksia, kuten Padovan tuomiokirkko (Basilica di Santa Maria Assunta), joka on peräisin 1200-luvulta. Toinen huomionarvoinen rakennus on Palazzo della Ragione, joka on Padovan historiallisen keskustan symboli ja yksi suurimmista keskiaikaisista tuomioistuimista Euroopassa.

2. Taidegalleriat

Padovassa on useita taidegallerioita, joista tunnetuin on Gallerie dell’Accademia. Tämä galleria esittelee italialaista taidetta 1200- ja 1800-luvuilta. Toiseen merkittävään taidegalleriaan kuuluu Palazzo Zabarella, jossa on vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä.

3. Yliopisto

Padovan yliopisto (Università degli Studi di Padova) on yksi vanhimmista yliopistoista maailmassa, perustettu vuonna 1222. Yliopisto on ollut merkittävä paikka filosofian, lääketieteen, oikeustieteen ja muiden tieteiden opetuksessa ja tutkimuksessa. Monet kuuluisat tutkijat, kuten Galileo Galilei, ovat opiskelleet ja opettaneet Padovan yliopistossa.

4. Keskiaikainen kaupunkirakenne

Padova on säilyttänyt paljon keskiaikaista kaupunkirakennettaan, mikä tekee siitä suositun kohteen historiaa harrastaville matkailijoille. Kapeat kujat, keskiaikaiset palatsit ja toreilla sijaitsevat historialliset rakennukset luovat viehättävän miljöön kaupungissa.

5. Kulttuuritapahtumat

Padovassa järjestetään runsaasti kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi kesäaikaan kaupungissa järjestetään ulkoilmakonsertteja ja musiikkifestivaaleja. Lisäksi Padova on tunnettu teatteriesityksistään ja oopperaesityksistään.

6. Pyhän Antoniuksen basilika

Padovasta löytyy kuuluisa Pyhän Antoniuksen basilika (Basilica di Sant’Antonio), joka on tärkeä pyhiinvaelluskohde katolisille. Tässä basilikassa sijaitsee myös Pyhän Antoniuksen hauta, jonka arvellaan houkuttelevan vuosittain miljoonia vierailijoita.

7. Botaniikka

Padovan yliopiston yhteydessä sijaitseva kasvitieteellinen puutarha (Orto Botanico di Padova) on yksi maailman vanhimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Puutarhassa on laaja kokoelma kasvilajeja ja se on suosittu vierailukohde sekä kasvitieteilijöille että puutarhaharrastajille.

8. Historialliset markkinat

Padovassa järjestetään useita historiallisia markkinoita, joissa voi kokea menneiden aikojen tunnelmaa ja ostaa perinteisiä tuotteita. Esimerkiksi Prato della Valle -aukion markkinat ovat suosittuja paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

9. Antiikin ajan jäänteet

Padovasta löytyy myös joitakin antiikin ajan jäänteitä, kuten roomalaisia teattereita ja pylväitä. Esimerkiksi Arena Gardens -puistossa voi nähdä roomalaisen amfiteatterin rauniot.

10. Historialliset museot

Kaupungista löytyy useita historiallisia museoita, joista mainittavia ovat esimerkiksi Museo di Palazzo Bo, joka sijaitsee yliopistokampuksella ja esittelee yliopiston historiaa, sekä Museo degli Eremitani, jossa voi nähdä muun muassa freskoja ja antiikin ajan artefakteja.

Ruokailu ja Ravintolat Padovassa

1. Padovan perinteinen ruokakulttuuri

Padovan ruokakulttuuri perustuu pääasiassa italialaisiin perinteisiin, mutta siinä on myös vaikutteita venetsialaisesta ja padovasta peräisin olevasta keittiöstä. Tyypillisiä Padovan ruokia ovat muun muassa risotto, pastat, tryffelit ja prosciutto ham.

2. Tyypilliset ruokalajit

Padovassa on tarjolla monenlaisia tyypillisiä italialaisia ruokalajeja. Näihin kuuluvat muun muassa pasta carbonara, tiramisu-jälkiruoka, risotto alla padovana ja bruschetta (paahdettu leipä valkosipulilla ja yrttimausteilla).

3. Parhaat ravintolat Padovassa

Padovasta löytyy useita hyviä ravintoloita, jotka tarjoavat herkullista ruokaa eri hintaluokissa. Joitakin suosittuja ravintoloita Padovassa ovat esimerkiksi Le Calandre, ai Colli ja Trattoria Gallo Nero.

4. Kahvilat ja leipomot

Kahvilakulttuuri on vahva Padovassa, ja kaupungista löytyy monia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisia leivonnaisia ja espressoa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Pasticceria Biasetto, Pasticceria De Rossi ja Caffè Pedrocchi.

5. Ruokailuhintataso

Padovan ravintoloiden hintataso vaihtelee, mutta yleisesti ottaen se on keskitasoa, varsinkin verrattuna suurimpiin turistikyliin Italiassa. Padovassa voi löytää kohtuuhintaista ruokaa ja myös hienompien ravintoloiden hintataso on edullisempi kuin esimerkiksi Venetsiassa.

6. Erityisruokavaliot

Padovasta löytyy myös vaihtoehtoja erityisruokavalioita noudattaville. Useimmat ravintolat tarjoavat vähintään kasvisvaihtoehtoja, ja osa ravintoloista voi tarjota myös gluteenittomia tai vegaanisia ruokia. On kuitenkin suositeltavaa tarkistaa etukäteen, mitkä ravintolat ovat erikoistuneet erityisruokavalioihin tai voivat tarjota niihin soveltuvia vaihtoehtoja.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Kulttuurikohteet:

Padova on täynnä mielenkiintoisia kulttuurikohteita, kuten Padovan yliopisto, joka on yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista. Voit myös vierailla Praton di San Gregorio -aukiolla sijaitsevassa Basilica di Sant’Antoniossa, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Museoista suositellaan käymään esimerkiksi Museo del Risorgimento e dell’Età Contemporaneassa ja Eremitanin Kirkkomuseossa.

2. Ruokailu ja ravintolat:

Padova tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Voit maistella perinteisiä italialaisia ruokia, kuten pastaa, pizzaa ja gelatoa. Suositeltavia ravintoloita ovat esimerkiksi Trattoria al Prato, Osteria ai Piantoni ja Ristorante Mamma Mia.

3. Luontokohteet ja retkeily:

Padova ympäristöineen tarjoaa lukuisia luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Voit tutustua UNESCO:n maailmanperintökohteeseen Euganei Hills, joka on upea alue patikointiin ja pyöräilyyn. Alueella on myös useita luonnonkauniita järviä, kuten Lago della Costa ja Lago di Bilancino, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

4. Ostokset:

Padovan keskusta-alueella on runsaasti kauppoja, joista voi tehdä ostoksia. Via San Francesco -kadulla on paljon trendikkäitä vaate- ja kenkäkauppoja. Piazza dei Signori -aukion ympäristössä on useita putiikkeja, joista voi löytää paikallisia käsityötuotteita ja design-vaatteita. Padovassa on myös useita kauppakeskuksia, kuten Centro Giotto ja PadovaFiere, joissa on laaja valikoima erilaisia kauppoja.

5. Yöelämä:

Padovan yöelämä tarjoaa vaihtoehtoja eri makuun. Voit viettää iltaa baarissa tai pubissa, kuten Slow Food Pubissa tai Maltus Fabrikissa, jossa voit maistella paikallisia oluita. Padovassa on myös useita yökerhoja, kuten Vanilla Club ja Mame Club, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista aamun tunneille asti.

6. Urheilu- ja liikuntamahdollisuudet:

Padova tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia urheiluun ja liikuntaan. Voit käydä kuntosalilla tai osallistua ryhmäliikuntatunneille Esav Gym -kuntosalilla. Kaupungissa on myös useita jalkapallokenttiä, tennis- ja padel-kenttiä sekä urheilukeskuksia, kuten Centro Sportivo Euganeossa, joissa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja.

Suositut hotellit Padovassa:

1. Hotel NH Padova

Hotel NH Padova sijaitsee kätevästi lähellä Padovan keskustaa. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on ilmastointi, taulu-tv ja minibaari. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin terassilla tai nauttia kauden mukaisia ​​herkkuja hotellin ravintolassa.

2. Hotel Milano

Hotel Milano on perheomisteinen hotelli, joka tarjoaa kodikkaan ja viihtyisän ympäristön vierailijoille. Huoneissa on yksinkertainen sisustus ja kaikki perusmukavuudet. Hotelli sijaitsee lähellä Padovan tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Prato della Valle -aukiota ja Basilica di Sant’Antonioa.

3. Crowne Plaza Padova

Crowne Plaza Padova sijaitsee kätevästi Padovan rautatieaseman vieressä, mikä tekee liikkumisesta kaupungissa helpompaa. Hotellissa on moderneja ja tilavia huoneita, joissa on mukavuudet kuten taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin kattokerroksessa on ravintola ja baari, josta voi ihailla kaupungin näkymiä.

4. Hotel Grand’Italia

Hotel Grand’Italia tarjoaa elegantteja huoneita ja ylellisen ilmapiirin vierailijoilleen. Huoneissa on antiikkityyliset huonekalut ja modernit mukavuudet. Hotelli sijaitsee lähellä Padovan päärautatieasemaa ja Vanhaa kaupunkia, joten se on ihanteellinen tukikohta kaupunkiin tutustumiselle.

5. Maritan Hotel

Maritan Hotel tarjoaa viihtyisän ja kodikkaan ympäristön vierailijoilleen. Huoneissa on tyylikäs sisustus ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin vieressä sijaitsee bussipysäkki, josta pääsee helposti kaupungin keskustaan. Hotellin ympäristössä on myös monia ravintoloita ja kauppoja.

Turvallisuus

Rikollisuus

Padova on suhteellisen turvallinen kaupunki, ja rikollisuusaste on yleisesti ottaen melko alhainen. Kuitenkin, kuten kaikissa kaupungeissa, taskuvarkaudet ja ryöstöt voivat esiintyä erityisesti matkailualueilla ja vilkkaissa paikoissa. Kannattaa ottaa käytännön varotoimia, kuten pitää arvotavarat piilossa, pitää silmällä laukkuja ja välttää pimeitä ja autioita katuja öisin.

Liikenne

Vaikka Padovan liikenneverkko on hyvin toimiva, on silti tärkeää olla varovainen päätiellä liikuttaessa. Liikennemäärät voivat olla suuria erityisesti ruuhka-aikoina. Huomioithan myös, että kaupungissa on paljon pyöräilijöitä, joten tulee olla erityisen varovainen heidän suhteen. Älä myöskään unohda käyttää jalkakäytäviä, kun mahdollista.

Päihteet

Padovassa päihteiden käyttö on kielletty julkisilla paikoilla. Huumeiden hallussapito ja käyttö on laitonta, ja siitä voi seurata vakavia seuraamuksia. Muista noudattaa paikallisia lakeja ja säännöksiä.

Terveys

Sairaalat

Padovassa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta terveydenhoitoa kaupungin asukkaille ja vierailijoille. Muiden EU-maiden kansalaisille EU:n sairaanhoitokortti oikeuttaa kiireelliseen hoitoon julkisissa sairaaloissa.

Apteekit

Apteekkeja löytyy Padovasta useita, ja ne tarjoavat laajan valikoiman lääkkeitä ja muita terveydenhoitotuotteita. Useimmat apteekit ovat avoinna arkisin normaaleina työaikoina, mutta on myös apteekkeja, jotka tarjoavat päivystyspalveluja.

Turvallisuus COVID-19 aikana

COVID-19 pandemian vuoksi on tärkeää noudattaa paikallisia terveysviranomaisten ohjeita ja suosituksia. Käytä kasvomaskia julkisilla paikoilla, pidä turvavälit muihin ihmisiin ja noudata hyvää käsihygieniaa. Tarvittaessa voit tarkistaa ajantasaiset tiedot terveydenhuollon tilanteesta Padovassa viranomaisten verkkosivuilta.

Rannat ja Vesistöt

1. Bacchiglione-joki

Padovan pääjoki, joka virtaa kaupungin halki lounaasta koilliseen. Bacchiglione-joki tarjoaa mahdollisuuden venematkailuun ja vesiliikuntaharrastuksiin Padovassa.

2. Naviglio Interno-kanava

Keskiaikainen kanava, joka kulkee Padovan läpi. Se tarjoaa mahdollisuuden venematkailuun ja venesatamia löytyy kanavan varrelta.

3. Prato della Valle-puisto

Padovan keskustassa sijaitseva suuri puistoalue. Puiston keskellä on keskiön järvi, joka viimeistelee kaupungin vesistötarjonnan.

4. Lago di Fimon järvi

Padovan lähellä sijaitseva järvi, joka tarjoaa ulkoilumahdollisuuksia ja virkistystä luonnossa. Järven ympäristössä on myös kävelyreittejä ja ravintoloita.

5. Brenta-joki

Padovan lähellä virtaava joki, joka tarjoaa mahdollisuuksia vesiretkiin ja jokiristeilyihin.

Yöelämä ja Viihde Padovassa

Baarit ja klubit

Padovassa on monia baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia erilaisista juomista ja musiikista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi:

1. Mestre Flora: Tyylikäs baari, joka tarjoaa laajan valikoiman juomia ja rentouttavan ilmapiirin. Viihtyisä sisustus ja live-musiikki tekevät tästä paikasta suositun illanviettopaikan.

2. Central Park Pub: Suosittu pub, joka tarjoaa laajan valikoiman oluita ja cocktaileja. Täällä voi nauttia rennosta ilmapiiristä ja hyvästä musiikista.

3. M37: Trendikäs yökerho, jossa on usein DJ-esityksiä ja erilaisia teemabileitä. Paikka vetää puoleensa paikallisia nuoria ja opiskelijoita.

Teatterit ja elokuvateatterit

Padovasta löytyy myös useita teattereita ja elokuvateattereita niille, jotka haluavat viettää iltaa kulttuurin parissa. Tässä muutamia esimerkkejä:

1. Teatro Verdi: Historiallinen teatteri, joka tarjoaa laajan valikoiman näytöksiä, kuten oopperaesityksiä, teatteria ja konsertteja. Täällä voi nauttia korkeatasoisesta esityksistä.

2. Cinema Piave: Elokuvateatteri, jossa näytetään uusimpia elokuvia eri genreistä. Tarjolla on myös mahdollisuus nähdä klassikoita sekä erilaisia festivaaliesityksiä.

3. Teatro Ruzzante: Intiimi teatteri, joka tarjoaa pienten tuotantojen esityksiä ja kokeellisia teatteriesityksiä. Tämä paikka sopii erityisesti niille, jotka haluavat kokea jotain erilaista.

Kasinot

Padovasta löytyy myös kasinoita niille, jotka haluavat kokeilla onneaan uhkapeleissä. Tässä muutama paikka:

1. Casinò di Venezia: Padovan alueella sijaitseva kasino, joka tarjoaa laajan valikoiman peliautomaatteja, pöytäpelejä ja pokeriturnauksia. Tämä ylellinen kasino houkuttelee sekä paikallisia asukkaita että matkailijoita.

2. Casino de la Vallée: Padovan ulkopuolella sijaitseva kasino, joka tarjoaa peliautomaatteja, pöytäpelejä ja pokeriturnauksia. Tämä kasino tarjoaa myös upeat näkymät Dolomiittien vuorille.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Padovan yöelämästä ja viihdetarjonnasta. Kaupungissa on paljon muutakin tarjottavaa, ja jokainen löytää varmasti omanlaisensa paikan nauttia illasta kaupungissa.

Luontokohteet ja retkeily Padovassa

1. Parco Regionale dei Colli Euganei (Euganei-kukkuloiden aluepuisto)

Parco Regionale dei Colli Euganei sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Padovan kaupungista. Se on laaja luonnonsuojelualue, jossa on kukkuloita, viinitarhoja, metsiä ja järvimaisemia. Alueella voi patikoida, pyöräillä tai kiivetä vuorille. Retkeilyreitit tarjoavat upeita näköaloja sekä mahdollisuuden tutustua alueen kasvi- ja eläinlajeihin.

2. Parco del Bacchiglione (Bacchiglione-puisto)

Parco del Bacchiglione on Padovan keskustaan kuuluva aluepuisto, jonka halki virtaa Bacchiglione-joki. Puistossa on kävely- ja pyöräilyreittejä sekä piknikalueita. Alueen vehreys ja joen varrella sijaitsevat maisemat tarjoavat rentouttavan ympäristön luonnosta nauttimiseen.

3. Giardino Giusti (Giusti-puutarha)

Giardino Giusti on historiallinen puutarha Padovan keskustassa. Se on suunniteltu renessanssityyliseksi puistoksi ja siellä voi ihailla kauniita patsaita, suihkulähteitä, kasvihuoneita ja kukkaistutuksia. Puutarhassa on myös näköalatasanne, josta avautuu upea näkymä kaupunkiin.

4. Laguna di Venezia (Venetsian laguuni)

Laguna di Venezia on Padovan lähellä sijaitseva suuri laguunialue, joka ulottuu myös Venetsian alueelle. Laguuni on merkittävä luontokohde, jossa voi veneillä, kalastaa ja tarkkailla erilaisia lintulajeja. Alueella on myös suojeltuja saaria, kuten Burano, joka tunnetaan värikkäistä taloistaan.

5. Piazza delle Erbe (Yrttien aukio)

Piazza delle Erbe on Padovan keskustassa sijaitseva historiallinen aukio, joka ympäröi vanhaa toria. Aukiolla voi istahtaa kahvilaan tai ravintolaan, ja nauttia auringosta ja kaupungin vilinästä. Alueella on myös kauniita rakennuksia, kuten keskiaikainen Palazzo della Ragione.

6. Teatro Anatomico (Anatomian teatteri)

Teatro Anatomico on Padovan yliopistolla sijaitseva historiallinen auditorio, joka oli aikoinaan tärkeä paikka lääketieteen opetukselle. Auditoriossa voi kokea menneen ajan tunnelmaa ja tutustua lääketieteen historian merkittävään osaan.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Basilica di Sant’Antonio

Padovan suosituin uskonnollinen kohde on Basilica di Sant’Antonio, myös nimeltään Padovan Pyhän Antoniuksen basilika. Tämä roomalaiskatolinen kirkko on omistettu pyhimykselle, Franciscus Assisilaisen seuraajan, joka vietti suuren osan elämästään Padovassa. Basilika on roomalais-goottilaista tyyliä ja siinä on maailman suurin kupoli etsikervellä. Kirkossa säilytetään Sant’Antonion reliikkejä ja se on tärkeä pyhiinvaelluskohde.

2. Cappella degli Scrovegni

Cappella degli Scrovegni, tunnettu myös nimellä Scrovegni-kappeli, on kuuluisa uskonnollinen paikka Padovassa. Se oli alun perin Giotto di Bondonen freskomaalausten projekti ja se koostuu upeista raamatullisista kuvista. Kappeli rakennettiin 1300-luvulla ja sisältää yhteensä 40 kuvaa, jotka kertovat Jeesuksen elämästä ja Neitsyt Marian tarinasta. Kappeli on yksi Italian taiteen tärkeimmistä mestariteoksista.

3. Orto Botanico di Padova

Orto Botanico di Padova, tunnettu myös nimellä Padovan kasvitieteellinen puutarha, on yksi vanhimmista yliopistopuutarhoista maailmassa. Puutarha perustettiin vuonna 1545 ja se koostuu useista eri alueista, mukaan lukien lääkekasvitarha ja kasvihuoneet. Puutarhassa kasvaa yli 7 000 erilaista kasvilajia ja se on suosittu vierailukohde sekä tiedemiehille että matkailijoille.

4. Palazzo della Ragione

Palazzo della Ragione, joka tunnetaan myös nimellä Salone, on historiallinen rakennus Padovassa. Se rakennettiin vuonna 1218 ja se toimi alun perin kaupungintalona. Rakennuksen huomattavimpia ominaisuuksia on sen suuri sali, jossa on huikeat 78 metriä pitkät puiset holvikaaret. Salonea käytettiin aikoinaan oikeusistuntojen pitopaikkana ja se toimii nykyään näyttelytilana ja tapahtumapaikkana.

5. Prato della Valle

Prato della Valle on suuri aukio Padovassa, joka on yksi Euroopan suurimmista aukioista. Aukiolla on keskellä puistoalue, jossa sijaitsee useita patsaita, ja sen ympärillä kulkee vesikanava. Aukio on suosittu paikka, jossa paikalliset ja matkailijat tapaavat ja rentoutuvat. Siellä järjestetään myös markkinoita ja erilaisia tapahtumia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Basilica di Sant’Antonio da Padova

Basilica di Sant’Antonio da Padova on yksi Padovan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se tarjoaa upean panoraamanäkymän kaupunkiin, erityisesti kattotasanteelta. Basilika sijaitsee Piazza del Santo -aukiolla ja on suosittu vierailukohde sekä uskonnollisen että historiallisen merkityksensä vuoksi.

2. Prato della Valle

Prato della Valle on Padovan keskeinen aukio, joka on yksi Euroopan suurimmista aukioista. Aukion keskellä on suuri nurmikenttä, jota ympäröi kaksi renkaanmuotoista reittiä ja 78 patsasta. Aukio tarjoaa kauniit panoraamanäkymät ympäröivään maisemaan ja historiallisiin rakennuksiin.

3. Torre degli Anziani

Torre degli Anziani on keskiaikainen torni, joka sijaitsee Piazza dei Signori -aukiolla. Torni tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja ympäröivään alueeseen. Se on avoinna yleisölle, ja kävijät voivat kiivetä torniin nauttimaan upeista näkymistä.

4. Giardini dell’Arena

Giardini dell’Arena on kaunis puisto, josta avautuu laaja näköala Padovan kaupunkiin ja sen kuuluisaan Rooman amfiteatteriin. Puistossa on viheralueita, kävelyreittejä ja penkkejä, joista voi nauttia kaupungin panoraamanäkymistä ja rentoutua samalla.

5. Monte Ricco

Monte Ricco on kukkula Padovan kaupungin ulkopuolella, ja sieltä avautuu upea panoraamanäkymä kaupunkiin. Kukkulalle voi nousta joko kävellen tai köysiradalla. Sieltä voi nähdä Padovan keskustan ja sen ympärillä olevat vehreät maisemat.

6. Observatorio di Monte Cesen

Observatorio di Monte Cesen on paikka, josta voi ihailla Padovan kaupunkia ja sen ympäröiviä maisemia. Se sijaitsee Padovan lähellä, ja sieltä avautuu upeat näkymät kaupunkiin, kukkuloille ja luontoon. Observatorio tarjoaa myös mahdollisuuden tarkkailla tähtiä ja muita taivaankappaleita.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti