Halvat lennot Plovdiv

Nähtävyydet ja kohteet

Plovdivin antiikin teatteri

Plovdivin antiikin teatteri on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se on yksi Euroopan vanhimmista teatterirakennuksista ja tarjoaa upeita näkymiä kaupungin yli. Teatteri sijaitsee Tell Kalemegdan -kukkulalla ja on suosittu paikka sekä turistien että paikallisten keskuudessa.

Plovdivin Vanhakaupunki

Plovdivin Vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Euroopan parhaiten säilyneistä historiallisista kaupunkikeskustoista. Alueella on kauniita kivitaloja, kapeita katuja ja viehättäviä pieniä aukioita. Vanhakaupunki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Bulgarian pitkään historiaan ja kulttuuriin.

Plovdivin Roomalainen stadion

Plovdivin Roomalainen stadion on yksi Balkanin suurimmista roomalaisista stadioneista. Se rakennettiin toisella vuosisadalla ja oli aikanaan tärkeä urheilu- ja viihdepaikka, jossa järjestettiin kilpailuja, gladiatoriotteluita ja musiikki-esityksiä. Nykyään stadion on suosittu nähtävyys, jossa voi tutustua antiikin ajan rakenteisiin ja historialliseen kontekstiin.

Plovdivin antiikin asuinalue

Plovdivin antiikin asuinalue on toinen Unescon maailmanperintökohde Plovdivissa. Alueella on useita hyvin säilyneitä roomalaisia taloja ja rakennuksia, jotka tarjoavat mielenkiintoisen näkökulman antiikin ajan elämään. Vieraat voivat kävellä antiikin kujilla ja tutustua arkeologisiin kaivauksiin, jotka antavat syvemmän käsityksen kaupungin historiasta.

Plovdivin Etnografinen museo

Plovdivin Etnografinen museo on tärkeä kulttuuri-instituutio, joka esittelee Bulgarian perinteistä kulttuuria ja elämäntapaa. Museossa on laaja kokoelma esineitä, vaatteita, koruja ja muita esineitä, jotka dokumentoivat bulgarialaista perinnettä eri aikakausilta. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia lisää Bulgarian kansankulttuurista ja perinteistä.

Plovdivin Kapteenikaupunki

Plovdivin Kapteenikaupunki on historiallinen kaupunginosa, joka on kuuluisa kauniista taloistaan ja merkittävistä kulttuurikohteistaan. Alueella on useita kauniisti restauroituja taloja, joiden arkkitehtuuri edustaa tyypillistä bulgarialaista tyyliä. Kapteenikaupunki tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Plovdivin historiaan ja arkkitehtuuriin.

Kulttuuri ja Historia

Athenan temppeli

Athenan temppeli on yksi Plovdivin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se on peräisin roomalaiselta ajalta ja se rakennettiin keisari Marcus Aureliuksen aikana toisella vuosisadalla jKr. Temppeli on omistettu antiikin kreikkalaiselle jumalattarelle Athenalle ja se on hyvin säilynyt, vaikka osa sen alkuperäisestä rakenteesta onkin tuhoutunut. Temppeli sijaitsee Plovdivin vanhassakaupungissa ja se on avoinna yleisölle.

Plovdivin vanhakaupunki

Plovdivin vanhakaupunki on yksi Euroopan vanhimmista ja parhaiten säilyneistä kaupunkialueista. Se on täynnä kapeita katuja, antiikin ja keskiaikaisia rakennuksia, viehättäviä piazzoja ja historiallisia monumentteja. Vanhassakaupungissa sijaitsee myös yli 30 kansallisesti merkittävää kulttuuriperintökohdetta, kuten taloja, kirkkoja ja moskeijoita. Alueella järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

Plovdivin arkeologinen museo

Plovdivin arkeologinen museo on yksi Bulgarian tärkeimmistä arkeologisista museoista. Se sijaitsee vanhassakaupungissa ja esittelee laajan kokoelman antiikin aikaisia esineitä ja artefakteja, jotka juontavat juurensa alueen pronssikaudelta aina keskiajalle asti. Museon kokoelma koostuu muun muassa antiikin kreikkalaisista, roomalaisista ja thrakialaisista esineistä, kuten koruista, keramiikasta, veistoksista ja maalauksista.

Plovdivin roomalainen teatteri

Plovdivin roomalainen teatteri on yksi Bulgarian parhaiten säilyneistä roomalaisista rakennuksista. Se rakennettiin toisella vuosisadalla jKr. ja se on yksi Balkanin alueen suurimmista roomalaisista amfiteattereista. Teatteri sijaitsee keskellä Plovdivin kaupunkia ja se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Nykyään teatterissa järjestetään erilaisia teatteriesityksiä, musiikkikonsertteja ja muita kulttuuritapahtumia.

Eturauhanen house

Ethnographic Museum of Plovdiv sijaitsee eturauhasen talossa, joka on peräisin 19. vuosisadalta. Tämä historiallinen talo on entisöity ja muutettu museoksi, joka esittelee perinteisiä bulgarialaisia esineitä, kuten vaatteita, koristeita, kudottuja mattoja ja maalauksia. Museossa voi oppia bulgarialaisesta kansanperinteestä ja kulttuurista sekä tutustua paikalliseen historiaan. Eturauhasen house on suosittu kohde myös sen kauniin arkkitehtuurin vuoksi.

Ruokailu ja Ravintolat Plovdivissa

1. Perinteinen bulgarialainen ruoka

Plovdivissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä bulgarialaista ruokaa. Ruokalistoilla voi olla esimerkiksi tarjolla Shkembe Chorba (mahalientä), Kavarma (maustekastikkeessa haudutettua lihaa), Kebapche (pienikokoisia makkaroita), Banitsa (filotaikinasta tehty päällystetty piirakka) ja monia muita herkullisia ruokia.

2. Kansainvälinen keittiö

Plovdivissa on myös laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokia. Vaihtoehtoja voi olla esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, intialaisia, meksikolaisia, välimerellisiä ja muita maailman keittiöitä. Turistit voivat nauttia esimerkiksi pizzaa, pastaa, sushi, curryruokia, tacoja ja paljon muita kansainvälisiä ruokia kaupungissa.

3. Kahvilat ja leipomot

Plovdivissa on myös runsaasti kahviloita ja leipomoita, joiden valikoimasta löytyy erilaisia leivonnaisia, leipiä, kakkuja ja muita makeita herkkuja. Paikalliset erikoisuudet voivat sisältää Baklavaa (makea filotaikinasta ja pähkinätäytteestä tehty leivonnainen), Tulumbaa (uppopaistettua makeaa taikinanuijaa) ja muutamia muita paikallisia herkkuja.

4. Fine dining -ravintolat

Plovdivissa on myös useita fine dining -ravintoloita, jotka tarjoavat tyylikkäitä ja korkeatasoisia ruokaelämyksiä. Näissä ravintoloissa voi nauttia gourmet-ruokia ja erikoisuuksia, kuten grillattua lihaa, mereneläviä ja herkullisia jälkiruokia. Fine dining -ravintolat tarjoavat usein myös laajan valikoiman korkealuokkaisia viinejä.

5. Katutilat ja markkinat

Plovdivissa voi myös kokea ainutlaatuisen ruokakulttuurin katutiloilla ja markkinoilla. Trakian aukio on suosittu paikka katuelintarvikkeiden tarjoamiseen, ja siellä voi löytää esimerkiksi paistettua kanaa, lihavartaita, perunalastuja ja muita välipaloja. Kaupungin markkinoilta voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa ja juustoja paikallisilta tuottajilta.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Kulttuurikohteet ja nähtävyydet

Plovdiv tarjoaa lukuisia kulttuurikohteita ja nähtävyyksiä, kuten antiikin teatterin, joka on yksi parhaiten säilyneistä maailmassa. Lisäksi kaupungista löytyy Rooman ajan stadion, Plovdivin arkeologinen museo sekä vanhakaupunki, joka on Unescon maailmanperintökohde.

2. Kävelykierrokset ja opastetut kierrokset

Plovdivissa järjestetään opastettuja kävelykierroksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin. Kierroksilla voi vierailla esimerkiksi vanhassakaupungissa, kaupungin basilikalla tai antiikin teatterissa.

3. Ulkoilu- ja urheilumahdollisuudet

Kaupungin läheisyydessä sijaitsevat Balkanvuoret tarjoavat ulkoilu- ja urheilumahdollisuuksia. Vuoristossa on vaellusreittejä, joissa voi ihailla upeita maisemia. Lisäksi kaupungista löytyy urheilukeskuksia, joissa voi harrastaa esimerkiksi tennis- tai golfia.

4. Ruoanlaitto- ja leivontakurssit

Plovdivissa on mahdollista osallistua ruoanlaitto- ja leivontakursseille, joilla voi oppia paikallisia ruokalajeja ja perinteisiä leivonnaisia. Kurssit tarjoavat mahdollisuuden tutustua bulgarialaiseen keittiöön ja oppia uusia reseptejä.

5. Ostokset

Plovdivissa on useita kauppakeskuksia, tavarataloja ja ostoskatuja, joissa voi tehdä ostoksia. Kaupungista löytyy myös markkinoita, joilla myydään esimerkiksi paikallisia ruokatuotteita, käsitöitä ja vaatteita.

6. Yöelämä

Plovdivin yöelämä tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja viihtymiseen, kuten baareja, klubeja, ravintoloita ja kahviloita. Kaupungin baari- ja klubikulttuuri on eläväinen, ja sieltä löytyy musiikkia ja viihdettä eri tyylilajeista kiinnostuneille.

7. Kylpylät ja rentoutuminen

Plovdivin lähellä sijaitsee useita kylpylöitä, joissa voi rentoutua ja hemmotella itseään. Kylpylöissä on tarjolla erilaisia hierontoja, kasvohoitoja ja muita rentouttavia palveluita, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutua arjen kiireiden keskellä.

Suositut hotellit Plovdivissa

1. Ramada Plovdiv Trimontium

Hotel Ramada Plovdiv Trimontium sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita. Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja uima-allas. Asiakkaat arvostavat erityisesti hotellin sijaintia ja ystävällistä palvelua.

2. Hotel Imperial Plovdiv

Hotel Imperial Plovdiv sijaitsee vilkkaan kaupungin keskustassa, lähellä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Hotellissa on tasokkaita huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin ravintolassa voi nauttia herkullisen aterian ja hotellin baarista voi löytää laajan valikoiman juomia.

3. Hotel Leipzig

Hotel Leipzig sijaitsee Plovdivin vanhassakaupungissa lähellä historiallisia nähtävyyksiä. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, joista osasta on upeat näkymät kaupunkiin. Asiakkaat kiittelevät hotellin ystävällistä henkilökuntaa ja hyvää aamiaista.

4. Hotel Evmolpia

Hotelli Evmolpia sijaitsee Plovdivin keskustassa lähellä ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, joissa on oma kylpyhuone. Evmolpia tarjoaa myös ilmaisen langattoman internet-yhteyden ja aamiaisen. Asiakkaat pitävät erityisesti hotellin lämminhenkisestä ilmapiiristä.

5. Nadin Apartment

Nadin Apartment on itsepalveluperiaatteella toimiva huoneistohotelli Plovdivin keskustassa. Huoneistoissa on keittiö ja kaikki mukavuudet pitkäaikaista oleskelua varten. Asiakkaille tarjotaan myös ilmaista pysäköintiä. Nadin Apartment sijaitsee lähellä ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita.

Turvallisuus ja Terveys

Rikollisuus

Plovdiv on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuusaste on melko matala. Kuten kaikissa kaupungeissa, taskuvarkaudet ja muut pienimuotoiset rikokset voivat kuitenkin esiintyä erityisesti turistialueilla ja vilkasliikenteisillä paikoilla. On aina hyvä olla tarkkaavainen arvoesineidensä suhteen ja seurata ympäristöään.

Lääketieteellinen hoito

Plovdivissa on useita julkisia sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta lääketieteellistä hoitoa. Kaupungissa on myös yksityisiä sairaaloita ja klinikoita, joissa on saatavilla monipuolisia lääkäripalveluita. Suositeltavaa on hankkia matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset lääketieteelliset kulut.

Yleinen terveys

Plovdivin vesijohtovesi on yleisesti ottaen turvallista juoda. Suosittelemme kuitenkin juomaan pullotettua vettä, jos epäilet veden puhtautta. Plovdivissa on myös hyvä julkinen terveydenhuoltojärjestelmä, joka tarjoaa laadukasta hoitoa asukkaille ja vierailijoille.

Liikenne ja turvallisuus

Plovdivin liikennejärjestelmä on suhteellisen turvallinen, mutta liikennesääntöjä on syytä noudattaa huolellisesti. Jalankulkijoiden tulee olla tarkkaavaisia liikenteen suhteen, sillä autojen pysähtymisvelvollisuus suojateillä ei aina toteudu. Lisäksi on suositeltavaa käyttää turvavöitä autossa ja kypärää polkupyörällä liikkuessa.

Riskitöntä matkustamista koskevat suositukset

Plovdivissa ei ole erityisiä riskejä matkustamisen suhteen, mutta on aina hyvä käyttää yleistä matkustusturvallisuutta koskevaa harkintaa. Pidä arvoesineet turvassa ja ole tarkkaavainen ympäristöäsi kohtaan. Noudata paikallisten viranomaisten antamia ohjeita ja vältä tilanteita, jotka voivat aiheuttaa turvallisuusriskejä.

Rannat ja Vesistöt

Kamchia-joki

Kamchia-joki on merkittävä vesistö Plovdivissa. Se virtaa Plovdivin kaupungin läpi ja on yksi kaupungin tärkeimmistä vesistöistä. Kamchia-joki tarjoaa kauniit maisemat ja mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen.

Maria Luiza-puisto

Maria Luiza -puisto sijaitsee Plovdivin keskustassa ja on kaupungin suurin viheralue. Puistosta löytyy myös Maria Luiza-järvi, joka tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn ja piknikille luonnonkauniissa ympäristössä.

Ariana-järvi

Ariana-järvi sijaitsee Plovdivin keskustan lähellä ja se on suosittu paikka rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Järvi tarjoaa hienot näkymät ympäröivään luontoon ja mahdollisuuksia esimerkiksi kävelyyn ja pyöräilyyn sen ympäri.

Belovitsa-järvi

Belovitsa-järvi sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Plovdivin keskustasta. Se on rauhallinen ja kaunis järvi, joka tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia esimerkiksi veneilyyn, kalastukseen ja piknikille sen rannoilla.

Batak-tulvakenttä

Batak-tulvakenttä sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Plovdivista. Se on keinotekoinen tulvakenttä, joka on luotu suojaamaan aluetta tulvilta. Tulvakenttä on suosittu lomakohde, jossa voi nauttia upeista maisemista sekä osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen.

Maritsa-joki

Maritsa-joki kulkee Plovdivin kaupungin läpi ja tarjoaa kauniit maisemat ja mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Joki on tärkeä osa kaupungin historiaa ja kulttuuria, ja sen varrella sijaitsee myös monia nähtävyyksiä, kuten vanhoja siltoja ja puistoja.

Yöelämä ja viihde

Baareja ja klubeja

Plovdivissa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia. Yksi suosittu paikka on ”Birra Bar”, joka on beer garden -tyylinen baari, josta voi löytää laajan valikoiman oluita. ”Rock Bar Download” on rock-musiikkiin keskittynyt baari, joka tarjoaa usein myös live-esiintyjiä. ”Club Fargo” on yökerho, joka tunnetaan hyvästä DJ-musiikistaan ja tanssilattialta löytääkin usein paikalliset tanssijat tanssimassa.

Theatre and opera

Plovdivissa on useita teattereita ja oopperataloja, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä. ”Plovdiv State Opera” on kuuluisa oopperatalo, jossa voi nauttia klassisista oopperaesityksistä. ”Plovdiv Puppet Theatre” on teatteri, jossa esitetään nukketeatteria eri-ikäisille katsojille. ”Plovdiv Drama Theatre” on tunnettu teatteri, joka esittää draamaesityksiä erilaisilla teemoilla ja tyyleillä.

Elokuvateatterit

Plovdivissa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvaensi-iltoista. ”Cinema City” on suosittu elokuvateatteriketju, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia eri genreistä. ”Lucky Cinemas” on toinen tunnettu elokuvateatteri, jossa voi kokea elokuvan katsomisen uusimmalla teknologialla.

Konsertteja ja musiikkitapahtumia

Plovdivissa järjestetään useita konsertteja ja musiikkitapahtumia eri musiikkityylien ystäville. ”Plovdiv International Fair” -tapahtuma pidetään vuosittain ja siihen kuuluu myös musiikkitapahtumia, joissa voi nähdä paikallisia ja kansainvälisiä esiintyjiä eri genreistä. ”Roman Theatre Open-Air Festival” on klassisen musiikin festivaali, jossa esiintyvät paikalliset ja kansainväliset orkesterit ja artistit.

Plovdiv, Bulgarian luontokohteet ja retkeily

Rodopen vuoret

Rodopen vuoret sijaitsevat Plovdivin alueella ja tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia retkeilyyn. Vuoristoalueella on runsaasti vaellusreittejä eri vaikeustasoilla, jotka vievät kävijät metsiin, laaksoihin ja jopa vuoristopurojen lähteille.

Vacha Padina luonnonpuisto

Vacha Padina luonnonpuisto sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Plovdivista ja on tunnettu kauniista rotkomaisemastaan. Alueella voi nauttia kävelyretkistä, valokuvauksesta ja rauhallisesta luonnosta.

Perustettavat kansallispuistot

Plovdivissa suunnitellaan perustettavaksi useita uusia kansallispuistoja, jotka tulevat suojelmaan alueen ainutlaatuista ekosysteemiä ja monimuotoisuutta. Näihin kuuluu muun muassa Rhodopen kansallispuisto, joka tulee tarjoamaan mahdollisuuksia luontoretkille ja ekoturismille.

Maritsa-joen rantabulevardi

Maritsa-joen rantabulevardi on suosittu paikka paikallisille ja vierailijoille nauttia ulkoilmasta ja kauniista maisemista. Bulevardi tarjoaa kävelyreittejä, pyöräreittejä ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia joen läheisestä luonnosta.

Bunardžik-näköalapaikka

Bunardžik on näköalapaikka Plovdivin kaupungin yläpuolella, josta avautuu upea näkymä kaupunkiin ja sen ympäröivään luontoon. Paikalle voi päästä joko kävellen tai köysiradalla.

Plovdivin puistot ja viheralueet

Plovdivissa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja piknikeille. Esimerkiksi Tsar Simeonin puisto on suosittu paikka, jossa voi nauttia puutarhoista, suihkulähteistä ja viehättävästä ilmapiiristä.

Chirpanin kukkulat

Chirpanin kukkulat ovat ihanteellinen paikka retkeilyyn ja kiipeilyyn. Alueella on useita luontopolkuja, jotka tarjoavat upeita näkymiä ympäröivään maaseutuun ja sopivat eri kuntoisille kävijöille.

Kalnik-vuoret

Kalnik-vuoret sijaitsevat noin 40 kilometrin päässä Plovdivista ja ovat suosittu kohde luonnosta ja ulkoilmasta nauttiville matkailijoille. Vuoret tarjoavat upeita näköaloja, vaellusreittejä ja mahdollisuuksia retkeilyyn.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Plovdivissa:

Plovdivin roomalainen amfiteatteri:

Plovdivin roomalainen amfiteatteri on yksi suurimmista säilyneistä roomalaisista amfiteattereista Balkanilla. Se rakennettiin 100-200-luvuilla keisari Trajanuksen aikana ja se on nykyään suosittu kulttuurinähtävyys Plovdivin vanhassakaupungissa. Amfiteatteri on restauroitu ja siellä järjestetään usein teatteriesityksiä, konsertteja ja muita tapahtumia.

Plovdivin vanhakaupunki:

Plovdivin vanhakaupunki on yli 6000 vuotta vanha alue, joka sijaitsee Maritsa-joen rannalla. Siellä voi ihailla antiikin roomalaista arkkitehtuuria, keskiaikaista arkkitehtuuria ja Bulgarian uusbarokki-tyylistä arkkitehtuuria. Alueella on myös useita historiallisia rakennuksia, kuten Ethnographic Museum, Armenian Church ja Sahat Tepe -linnakkeen rauniot.

Plovdivin etnografinen museo:

Plovdivin etnografinen museo on yksi Bulgarian vanhimmista museoista ja se sijaitsee vanhassakaupungissa. Museossa on laaja kokoelma perinteisiä bulgarialaisia esineitä ja esittelee maan kulttuuria ja perinteitä eri aikakausilta. Museo on jaettu eri teemahuoneisiin, kuten maatalouden, käsityön, pukeutumisen ja rituaalien huoneisiin.

Plovdivin piispankirkko:

Plovdivin piispankirkko, viralliselta nimeltään Pyhän Kyriakoksen kirkko, on merkittävä ortodoksinen kirkko Plovdivissa. Se rakennettiin 1800-luvulla klassismin tyyliin ja sitä pidetään yhtenä kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Kirkossa on upea sisustus, jossa on muun muassa kuvakkeita, ikonostaasioita ja alttaritauluja.

Plovdivin roomalainen stadion:

Plovdivin roomalainen stadion on entinen antiikin roomalainen urheilustadion, joka rakennettiin toisella vuosisadalla. Se on yksi suurimmista säilyneistä roomalaisista stadioneista maailmassa. Stadionia käytettiin aikoinaan urheilukilpailuihin ja sen arvioidaan voineen vetää jopa 30 000 katsojaa. Nykyään stadionilla voi vierailla ja tutustua antiikin aikaiseen arkkitehtuuriin ja historialliseen ympäristöön.

Plovdivin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Nebet Tepe-näköalapaikka

Nebet Tepe-näköalapaikka sijaitsee Plovdivin vanhassa kaupungissa lähellä Plovdivin Roomalaisen teatterin raunioita. Paikalta avautuu upea näköala kaupungin yli, ja siellä voi ihailla kaupungin historiallista arkkitehtuuria sekä ympäröivää maisemaa.

2. Rahapaja-kukkula

Rahapaja-kukkula on toinen suosittu näköalapaikka Plovdivissa. Kukkulan huipulla sijaitsee Etnografinen Museo, josta avautuu kaunis näkymä kaupungin yli. Kukkulan jalokivi on Vanha Valkoinen Torni, joka on paikallisten suosima kuvauspaikka.

3. Sahat-tehtaan näköalatasanne

Sahat-tehtaan näköalatasanne sijaitsee lähellä Maritsa-joen rantaa. Se tarjoaa kauniin näkymän joelle ja ympäröivälle vehreälle maisemalle. Paikalta näkee myös Plovdivin keskustan ja sen kauniit rakennukset.

4. Dzhendem-tepe-näköalapaikka

Dzhendem-tepe-näköalapaikka on hieno paikka ihailla kaupungin maisemia. Se sijaitsee lähellä Plovdivin vanhaa kaupunkia. Paikalla on myös muinainen linnoitus ja näköalapaikalta voi ihailla kaupungin historiallista ydintä sekä ympäröivää maaseutumaisemaa.

5. Alyosha-näköalapaikka

Alyosha-näköalapaikka sijaitsee Plovdivin keskustan ulkopuolella. Se on nimetty Neuvostoliiton sotilaiden muistomerkin mukaan, joka kohoaa kukkulan päällä. Paikalta voi ihailla kaunista näköalaa kaupungin yli sekä vuoristomaisemaa, ja se on suosittu paikka kävelyretkille ja piknikille.Kohteen sijainti maa on Bulgaria.

Jätä kommentti