Halvat lennot Plzeň

Nähtävyydet ja kohteet

Plzeňin pääporvarin talo

Plzeňin pääporvarin talo on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Plzeňin keskustassa. Rakennus on peräisin 1500- ja 1600-luvuilta ja edustaa renessanssi- ja barokkityyliä. Se on nykyään museo, jossa on esillä taidetta ja historiallisia esineitä.

Plzeňin kaupungintalo

Plzeňin kaupungintalo on keskiaikainen goottilainen rakennus, joka sijaitsee Plzeňin keskusaukiolla. Rakennus on peräisin 1300-luvulta ja on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Nykyään kaupungintalossa toimii kaupungin hallinto.

St. Bartholomeuksen katedraali

St. Bartholomeuksen katedraali on Plzeňin suurin ja tärkein kirkko. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja on peräisin 1200-luvulta. Katedraali on goottilaista tyyliä ja siinä on kauniita lasimaalauksia ja koristeellisia alttaritauluja.

Kirjailija Bohumil Hrabalin patsas

Bohumil Hrabalin patsas on muistomerkki tunnetulle tšekkiläiselle kirjailijalle Bohumil Hrabalille. Patsas sijaitsee Plzeňin keskustassa ja se pystytettiin kunnioituksena kirjailijan elämäntyölle. Patsaan luonut taiteilija on Jaroslav Róna.

Plzeňin teatteri

Plzeňin teatteri on tärkeä kulttuurikeskus kaupungissa. Se on perustettu vuonna 1869 ja toimii nykyään sekä draama- että oopperaesitysten näyttämönä. Teatterirakennus on uusklassismin tyyliä ja siinä on kauniit koristeet ja freskomaalaukset.

Plzeňin kaupunginmuseo

Plzeňin kaupunginmuseo on historiallinen museo, joka esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria. Museossa on näyttelyitä muun muassa arkeologiasta, taiteesta ja teollisuudesta. Lisäksi museossa on interaktiivisia näyttelyitä, jotka tarjoavat kävijöilleen ainutlaatuisen kokemuksen.

Radniční panorama -näköalatorni

Radniční panorma -näköalatorni on Plzeňin kaupungin korkein näköalapaikka. Se sijaitsee kaupungintalon tornissa ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Näköalatornissa on myös kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita samalla ihaillen maisemia.

Keskustorin vesihana

Keskustorin vesihana on Plzeňin kuuluisa nähtävyys. Vesihana sijaitsee kaupungin keskusaukiolla ja on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Se on perinteinen kaupungin symboli ja suosittu tapahtumien ja juhlien kokoontumispaikka.

Zoologická a botanická zahrada Plzeň

Plzeňin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha on suosittu vierailukohde kaupungissa. Siellä voi tutustua erilaisiin eläinlajeihin ja kasveihin. Eläintarhassa on muun muassa leijonia, tiikereitä, pandakarhuja ja pingviinejä. Kasvitieteellisessä puutarhassa on monia kauniita kasveja ja puutarhapolut.

Kulttuuri ja Historia

Keskiaikaiset raatihuoneet

Plzenin keskustassa sijaitsee kaksi keskiaikaista raatihuonetta, jotka ovat Euroopan vanhimpia. Ne tunnetaan nimillä Vanha Raatihuone ja Uusi Raatihuone. Vanha Raatihuone on peräisin 1300-luvulta ja toimii nykyään museona, jossa voi tutustua kaupungin historiaan. Uusi Raatihuone, joka rakennettiin 1500-luvulla, on edelleen käytössä kaupungin hallintorakennuksena.

Pilsner Urquell -olutpanimo

Plzen on kuuluisa Pilsner Urquell -olutpanimostaan, joka perustettiin vuonna 1842. Panimo on tunnettu pilsner-oluen synnyinpaikkana ja tarjoaa opastettuja kierroksia, joissa pääsee tutustumaan oluen valmistusprosessiin ja historiallisiin tiloihin. Vierailijat voivat myös maistella tuoretta olutta panimon ravintolassa.

Plzenin katedraali

Plzenin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Bartolomeuksen katedraali, on kaupungin merkittävin historiallinen rakennus. Se on rakennettu goottilaiseen tyyliin 1200-luvulla ja myöhemmin uusrenessanssityyliseen muotoon. Katedraali on vaikuttavan kokoinen ja sen tornista avautuu näkymä yli kaupungin.

Robert Hooke -museo

Robert Hooke -museo on omistettu englantilaiselle tiedemiehelle Robert Hookeille, joka syntyi Plzenissä 1600-luvulla. Museossa voi tutustua Hooken elämään ja työhön, kuten hänen kuuluisiin tutkimuksiin optiikasta ja rakenteiden mekaniikasta. Museossa on myös näyttelyitä, jotka havainnollistavat Hooken ideoita ja keksintöjä.

Zachariasin suihkulähde

Zachariasin suihkulähde on yksi Plzenin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee kaupungin keskusaukiolla ja on peräisin 1700-luvulta. Suihkulähde on koristeltu taidokkailla pronssiveistoksilla, jotka kuvaavat tärkeitä historiallisia hahmoja ja tapahtumia. Lähde on suosittu paikka kaupunkilaisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Plzenin synagoga

Plzenin synagoga on yksi Euroopan suurimmista synagogoista. Se on rakennettu uusromanttisessa tyyliin 1800-luvulla ja sen arkkitehtuuri on vaikuttavaa. Synagogassa on esillä taidokkaita koristeita ja lasimaalauksia, ja siellä voi tutustua myös juutalaisen kulttuurin ja historian näyttelyihin.

Skodan autojen museo

Plzenissä sijaitsee myös Skodan autojen museo, joka on omistettu kuuluisalle tšekkiläiselle autonvalmistajalle. Museossa voi tutustua Skodan historiaan, nähdä vanhoja automalleja ja oppia enemmän autojen valmistusprosessista. Museo tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman Tšekin autoilukulttuuriin ja teollisuuden kehitykseen.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen tšekkiläinen ruoka

Plzeňissä voit nauttia perinteistä tšekkiläistä ruokaa, kuten guláš (pata), svíčková (naudanlihaa kermakastikkeessa), smažený sýr (paistettu juusto) ja trdelník (paistettu leivonnainen). Nämä ruokalajit tarjoavat herkullisen maistelun tšekkiläiseen ruokakulttuuriin.

Kalusto- ja ulkomaiset ravintolat

Plzeňissä on tarjolla myös erilaisia kalusto- ja ulkomaisia ravintoloita, kuten pizzapaikkoja, kiinalaisia ravintoloita ja hampurilaispaikkoja. Ne tarjoavat vaihtoehtoja kansainvälisemmälle ruokailulle ja ulkomaisten ruokakulttuurien maistamiseen.

Ravintolat keskustassa

Plzeňin keskustassa on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia ruokaa ja juomaa. Valikoima vaihtelee perinteisistä tšekkiläisistä ravintoloista moderneihin gourmet-ravintoloihin ja kahviloihin. Keskustan alueella voi myös löytää erilaisia kansainvälisiä keittiöitä tarjoavia ravintoloita.

Baarit ja pubit

Plzeň tunnetaan myös eloisasta baari- ja pubikulttuuristaan. Kaupungista löytyy useita pubeja, joissa voi maistella paikallisia oluita, kuten Pilsner Urquellia, joka on peräisin juuri Plzeňistä. Pubeissa voi myös nauttia välipaloja ja perinteisiä tšekkiläisiä ruokia.

Pikaruokapaikat

Jos kaipaat nopeaa ja helppoa ruokaa, Plzeňissä on myös pikaruokapaikkoja tarjoamassa vaihtoehtoja. Voit löytää paikallisia pikaruokaketjuja sekä tunnettuja kansainvälisiä brändejä.

Markkinat ja katuruoka

Plzeňissä järjestetään säännöllisesti erilaisia markkinoita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja ja ostaa tuoreita ruoka-aineita. Lisäksi kaupungilla on erilaisia katuruokakojuja tarjoamassa esimerkiksi makkaraa, crepesejä, paistettuja perunoita ja muita pikaruokavaihtoehtoja.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Museot

Plzeňissä on useita museoita, jotka tarjoavat monipuolista kulttuurielämää ja historiallista tietoa. Suosittuja museoita ovat esimerkiksi Länsi-Böömin museo, Plzeňin kaupunginmuseo ja Plzeňin kaupungin galleria. Näissä museoissa voi tutustua kaupungin historiaan, taiteeseen ja arkeologiaan.

2. Teatterit

Plzeňissä on useita teattereita, jotka tarjoavat monipuolista ja laadukasta teatteriohjelmaa. Suosittuja teattereita ovat esimerkiksi J.K. Tyl -teatteri, joka on yksi Tšekin merkittävimmistä teattereista, sekä Divadlo Alfa -teatteri, joka tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan ja kansainvälisistä vierailuesityksistään.

3. Elokuvateatterit

Plzeňissä on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Suosittuja elokuvateattereita ovat esimerkiksi Cinema City Plzeň Plaza, CineStar Plzeň Plaza ja Bio Central. Näitä elokuvateattereita löytyy kaupungin eri osista ja ne tarjoavat monipuolisen valikoiman eri genreihin kuuluvia elokuvia.

4. Urheilu

Plzeň tarjoaa monipuolisia urheilumahdollisuuksia niin aktiivisille harrastajille kuin katsojillekin. Kaupungissa on useita urheilukeskuksia, kuntosalit ja uimahallit, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja ja pitää kuntoa yllä. Lisäksi kaupungilla on oma jalkapallojoukkue FC Viktoria Plzeň, joka pelaa kansallisessa pääsarjassa.

5. Luontoaktiviteetit

Plzeňissä ja sen ympäristössä on upea luonto, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoaktiviteetteihin. Kaupungista löytyy useita puistoja ja viheralueita, joissa voi esimerkiksi lenkkeillä, piknikillä tai rentoutua. Lisäksi lähistöllä on kauniita metsäalueita, joissa voi patikoida tai retkeillä.

6. Kulttuuritapahtumat

Plzeňissä järjestetään ympäri vuoden erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja, näyttelyitä ja konsertteja. Tunnetuin ja suurin tapahtuma on Plzeňin kansainvälinen olutfestivaali, joka kerää satojatuhansia vierailijoita joka vuosi. Lisäksi kaupungissa järjestetään teatteri- ja musiikkitapahtumia sekä erilaisia markkinoita ja näyttelyitä.

Suositut hotellit Plzeňissä:

1. Hotel Rango

Hotel Rango on suosittu hotelli Plzeňin keskustassa. Se tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita sekä monia mukavuuksia, kuten ravintolan, baarin, kuntosalin ja ympärivuorokautisen vastaanoton.

2. Angelo by Vienna House Pilsen

Angelo by Vienna House Pilsen on moderni ja tyylikäs hotelli lähellä Plzeňin keskustaa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustettuja huoneita, ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus. Lisäksi hotellilla on hyvät liikenneyhteydet ja se sopii hyvin niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin.

3. Hotel Continental

Hotel Continental sijaitsee vilkkaalla alueella Plzeňin keskustassa. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna. Hotelli tarjoaa myös kokoustiloja ja langattoman internetin käyttömahdollisuuden.

4. Hotel Gondola

Hotel Gondola on viihtyisä perheomisteinen hotelli rauhallisella alueella Plzeňissä. Hotellissa on tilavia huoneita, ravintola, baari ja sauna. Hotellin ympäristössä on myös monia nähtävyyksiä ja hyvät ulkoilumahdollisuudet.

5. Courtyard by Marriott Pilsen

Courtyard by Marriott Pilsen on kansainvälinen hotelliketju, joka tarjoaa modernia majoitusta Plzeňin keskustassa. Hotellissa on tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja huoneita, ravintola, baari, kuntokeskus ja kokoustiloja. Hotelli sopii erinomaisesti niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin.

Turvallisuus

Liikenne

Plzeňin kaupungissa on hyvin järjestetty julkinen liikenneverkko, johon kuuluu bussi- ja raitiovaunulinjat. Kaupungilla on myös pyöräteitä ja kävelykatuja, jotka helpottavat turvallista liikkumista jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Rikollisuus

Plzeňissä on yleisesti ottaen hyvin turvallista, ja kaupunki on tunnettu alhaisesta rikollisuustasostaan. Kuitenkin, kuten missä tahansa kaupungissa, on aina hyvä noudattaa yleistä varovaisuutta ja pitää huolta henkilökohtaisista tavaroista.

Tulipalojen ehkäisy

Plzeňin kaupungilla on tehokas palokuntajärjestelmä, joka vastaa tulipaloihin liittyviin hätätilanteisiin. Kaupungissa on myös paljon palohälyttimiä ja sammuttimia sekä järjestetään säännöllisesti tiedotuskampanjoita tulipalojen ehkäisemiseksi ja varautumiseksi.

Terveys

Terveyspalvelut

Plzeňin kaupungissa on useita sairaaloita, terveyskeskuksia ja yksityisiä terveyspalveluita, jotka tarjoavat perusterveydenhuoltoa sekä erikoissairaanhoitoa. Kaupungista löytyy myös apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä.

Puhtaanapito

Plzeňin kaupungin viranomaiset pitävät huolta siitä, että kaupungissa on asianmukaiset jätehuoltojärjestelmät ja että ympäristö pysyy puhtaana. Kaupungissa on myös puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat virkistysmahdollisuuksia kaupunkilaisille.

Ravitsemus

Plzeňissä on monipuolinen ravintolatarjonta, josta löytyy erilaisia ruokavaihtoehtoja eri ruokakulttuureista. Kaupungissa on myös terveys- ja vegaaniravintoloita, jotka tarjoavat terveellisiä ja ravitsevia vaihtoehtoja ruokavalioon.

Rannat ja Vesistöt

Kaupungin lähellä sijaitsevat järvet

Tšekin tasavalta on sisämaavaltio, joten Plzeňin lähellä ei ole suuria järviä.

Joen varrella sijaitsevat rannat

Plzeň sijaitsee Mže-joen varrella, mutta joen vesi ei ole puhdasta tai sopivaa uimiseen tai virkistykseen.

Järjestetyt rannat kaupungin alueella

Kaupungissa ei ole järjestettyjä uimarantoja.

Lähellä sijaitsevat uimarannat

Lähin uimaranta Plzeňille sijaitsee noin 30 kilometrin päässä länteen, Nýřanin kaupungissa. Tämä uimaranta sijaitsee Mže-joen rannalla ja on suosittu paikallisten keskuudessa.

Vesiurheilumahdollisuudet

Mže-joki tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen, mutta vesiurheilumahdollisuuksia Plzeňin alueella on vähän. Veden laatu ja virtaavuus ovat usein esteenä vesiurheilulle joella.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja pubit

Plzeňissä on runsaasti baareja ja pubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja tunnelmia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Shamrock Irish Pub, joka tarjoaa irlantilaisen tunnelman ja laajan olutvalikoiman, sekä U Salzmannů, jossa voi nauttia perinteisestä tšekkiläisestä oluesta.

2. Klubit ja yökerhot

Plzeňissä on myös useita klubeja ja yökerhoja, joissa voi bailata ja kuunnella musiikkia. Esimerkiksi Paparazzi Club tarjoaa elektronista musiikkia ja DJ-iltoja, kun taas Club Jam on suosittu paikallisten keskuudessa. Bailaamisesta pitävät voivat suunnata esimerkiksi klubille Buena Vista, joka tarjoaa latino- ja karibialaista musiikkia.

3. Teatterit ja elokuvateatterit

Plzeňissä on useita teattereita, joissa voi nauttia esityksistä ja näytöksistä. Esimerkiksi Divadlo J. K. Tyla on suosittu teatteri, joka esittää erilaisia näytelmiä ja oopperoita. Elokuvien ystävät voivat puolestaan vierailla Bio Central -elokuvateatterissa, joka esittää sekä valtavirtaelokuvia että taide-elokuvia.

4. Live-musiikki

Plzeňissä on lukuisia paikkoja, joissa voi nauttia live-musiikista eri genreistä. Esimerkiksi klubilla Pod Lampou järjestetään säännöllisesti keikkoja, ja siellä voi kuulla niin paikallisia bändejä kuin kansainvälisiäkin artisteja. Plzeňissä järjestetään myös erilaisia musiikkifestivaaleja, kuten Forfest, joka keskittyy klassiseen musiikkiin, ja Pilsen Summer Fest, jossa voi kuulla erilaisia genrejä popista metalliin.

5. Kulttuuri- ja viihdetapahtumat

Plzeňissä järjestetään myös erilaisia kulttuuri- ja viihdetapahtumia, kuten näyttelyitä, festivaaleja, tanssiesityksiä ja teatterinäytöksiä. Esimerkiksi Bohemia Jazz Fest on suosittu jazzfestivaali, joka tarjoaa ilmaisia konsertteja kaupungin keskustassa. Lisäksi Plzeňissä järjestetään vuosittain suuri olutfestivaali, Plzeňský Prazdroj, jossa voi tutustua tšekkiläiseen olutkulttuuriin ja nauttia erilaisia oluita.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Kumpel Park

Kumpel Park on kaupungin suurin puistoalue, jossa on monia aktiviteetteja tarjolla. Puistossa on useita kävelyreittejä, ulkoilumahdollisuuksia, leikkipaikkoja lapsille ja piknik-alueita. Lisäksi siellä sijaitsee myös puulajipuisto, jossa voi oppia tunnistamaan erilaisia puulajeja.

2. Šárka Valley

Šárka Valley on kaunis luonnonalue, joka tarjoaa upeita retkeilymahdollisuuksia. Alueella on lukuisia polkuja ja reittejä, joita voi seurata patikoidessaan tai pyöräillessään. Lisäksi siellä on myös kallioita ja luolia, joihin voi tutustua.

3. Mariánská Třebaň

Mariánská Třebaň on pieni kylä Plzeňin lähellä, jossa on kaunis luonto ja historiallinen ilmapiiri. Se sijaitsee Krušné vuoriston juurella ja tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden patikointiin ja luontoretkiin.

4. Křivoklátsko

Křivoklátsko on kansallispuisto, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Plzeňistä. Alueella on upeaa luontoa, metsiä ja järviä. Se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet patikointiin, pyöräilyyn ja luontomatkailuun.

5. Mže River

Mže-joki virtaa läpi Plzeňin ja tarjoaa kauniin vesielementin kaupungin ympäristössä. Joen rannoilla on kävelyreittejä ja istutettuja puistoalueita, joissa voi nauttia luonnosta ja viettää rentouttavia hetkiä.

6. Karlštejn Castle

Karlštejn Castle ei sijaitse suoraan Plzeňissä, mutta se on suosittu retkikohde lähellä kaupunkia. Linna sijaitsee metsäisellä alueella ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Alueella on myös useita patikointireittejä, joita voi tutkia.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Pilsenin Pyhän Bartolomeuksen katedraali (Katedrála svatého Bartoloměje)

Katedraali sijaitsee Plzeňin historiallisessa keskustassa. Se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä ja myös merkittävä uskonnollinen paikka. Katedraali on goottilaistyylinen ja valmistui 1300-luvulla. Se on omistettu Pyhälle Bartolomeukselle, joka on kristillisen perinteen mukaan yksi Jeesuksen apostoleista. Katedraalin sisätiloissa on upeita koristeita, alttareita ja taideteoksia. Siellä voi myös vierailla kryptassa ja kiivetä torniin ihailemaan kaupungin maisemia.

Pilsenin Pyhän Sigismondin kirkko (Kostel svatého Zikmunda)

Pyhän Sigismondin kirkko sijaitsee aivan kaupungin keskeisellä aukiolla, joka tunnetaan nimellä Náměstí Republiky. Kirkko on rakennettu 1400-luvulla gotiikan tyyliin ja se on omistettu Pyhälle Sigismundille, joka oli Pyhän Rooman keisari. Kirkon sisätiloissa on upeita taideteoksia, alttareita ja hautakiviä. Kirkon tornista löytyy myös kelloja ja näköalatasanne, josta voi ihailla kaupungin maisemia.

Pilsenin Pyhän Ladislauksen kirkko (Kostel svatého Václava)

Pyhän Ladislauksen kirkko sijaitsee kaupungin sydämessä lähellä Pyhän Bartolomeuksen katedraalia. Kirkko on peräisin 1300-luvulta ja se on omistettu Pyhälle Ladislaulle, joka oli Böömin historiassa merkittävä kuningas. Kirkossa on goottilaista arkkitehtuuria ja huomattavia taideteoksia. Lisäksi kirkon tornissa on kelloja ja mahdollisuus ihailla kaupungin näkymiä.

Pilsenin historiallinen keskusta

Plzeňin historiallinen keskusta on itsessään merkittävä historiallinen kohde. Se on säilyttänyt paljon alkuperäistä arkkitehtuuriaan ja täynnä historiallisia rakennuksia. Alueella voi nähdä erilaisia ​​arkkitehtonisia tyylejä, kuten goottilaisia, renessanssi- ja barokkirakennuksia. Keskustassa sijaitsee myös useita kirkkoja ja muita uskonnollisia rakennuksia, jotka kertovat kaupungin uskonnollisesta historiasta. Historiallisella keskustalla on myös merkittävä rooli Plzeňin olutperinteiden ja teollisuuden historiassa.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Plzeňin kaupungin panoraama- ja näköalatorni

Plzeňin kaupungin panoraama- ja näköalatorni sijaitsee kaupungin keskustassa. Tornista avautuu upea näköala yli kaupungin, mahdollistaen vierailijoille upean kokemuksen kaupungin maisemista.

St. Bartholomew’n kirkon torni

St. Bartholomew’n kirkon torni Plzeňissä tarjoaa myös mahdollisuuden ihailla kaupungin näkymiä. Torniin kiipeäminen on suosittu aktiviteetti, ja sieltä avautuu upea näköala ympäröivään maisemaan.

Roudnancin näköalapaikka

Roudnancin näköalapaikka sijaitsee kaupungin ulkopuolella Roudnancin kylässä. Paikalta voi ihailla kaunista maaseutumaisemaa ja Plzeňin kaupungin horisonttia.

Dâblice-näköalapaikka

Dâblice-näköalapaikka sijaitsee Plzeňin lähistöllä. Se on suosittu retkikohde, josta avautuu upea näkymä yli kaupungin ja sen ympäröivän alueen.

Divoka Voda -puiston näköalapaikka

Divoka Voda -puiston näköalapaikka tarjoaa vierailijoille upean näkymän sekä puiston vehreisiin maisemiin että Plzeňin kaupungin kauempana oleviin osiin.

Slunecna-näköalapaikka

Slunecna-näköalapaikka sijaitsee Plzeňin lähellä. Sieltä avautuu upea näkymä yli kaupungin ja sen ympäröivän maiseman, joka tarjoaa hienon mahdollisuuden nauttia luonnonrauhasta samalla ihaillen kaupungin panoraamaa.Kohteen sijainti maa on Tšekki.

Jätä kommentti