Halvat lennot Pori

Pori

Nähtävyydet ja kohteet

1. Yyterin hiekkaranta

 • Yyterin hiekkaranta on yksi Suomen pisimmistä hiekkarannoista, joka ulottuu noin 6 kilometrin matkalle Itämeren rannalla.
 • Ranta on tunnettu erityisesti hienosta hiekastaan ja kauniista maisemistaan.
 • Yyteri tarjoaa mahdollisuuden moniin rantaelämän aktiviteetteihin, kuten auringonottoon, uimiseen, hiekkalinnojen rakentamiseen sekä erilaisiin vesiurheilulajeihin.
 • Rannalla on myös Yyterin Golf, jossa voi pelata golfia upeassa merimaisemassa.
 • Rannan lähellä sijaitsee myös Yyterin luontokeskus, jossa voi tutustua Porin alueen luontoon ja ekosysteemiin.

2. Porin taidemuseo

 • Porin taidemuseo on yksi Suomen vanhimmista taidemuseoista, perustettu vuonna 1903.
 • Museon kokoelma sisältää suomalaisen taiden historiaa 1800-luvun lopusta nykypäivään.
 • Museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia ja työpajoja.
 • Taidemuseon lisäksi Porissa on useita muitakin gallerioita ja taidepisteitä, kuten Galleria 3H+K.

3. Porin teatteri

 • Porin teatteri on yksi Suomen vanhimmista ammattiteattereista, perustettu vuonna 1916.
 • Teatterin ohjelmistoon kuuluu näytelmiä, musikaaleja, komedioita ja monenlaista muuta esittävää taidetta.
 • Teatteri toimii nykyaikaisessa teatteritalossa Porin keskustassa.
 • Porissa järjestetään myös muita teatteriin liittyviä tapahtumia ja festivaaleja, kuten Porin Teatterikesä.

4. Porin kaupungin kirjasto

 • Porin kaupungin kirjasto on palvelukeskus, joka tarjoaa kirjaston palveluita kaikenikäisille porilaisille.
 • Kirjastossa on laaja kirjakokoelma, lehtiä, äänikirjoja, e-kirjoja ja monia muita aineistoja sekä tietokantoja.
 • Kirjasto tarjoaa myös erilaisia tapahtumia, kuten kirjailijavierailuja, satutunteja, näyttelyitä ja musiikkitapahtumia.
 • Kirjastoilla on useita toimipisteitä ympäri Poria, esimerkiksi keskustan pääkirjasto ja Sampolan kirjasto.

5. Porin jokiranta

 • Porin jokiranta on kaunis ja viihtyisä puistoalue, joka sijaitsee Kokemäenjoen rannalla.
 • Puistoalueella on kävelypolkuja, viheralueita, penkkejä, laitureita ja kaunis näkymä joelle.
 • Jokirannassa järjestetään erilaisia tapahtumia kuten kesäkonsertteja, markkinoita ja festivaaleja.
 • Puistosta on myös hyvä näköala Porin keskustaan ja sen historiallisiin rakennuksiin.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Pori on tunnettu täydenkuun tansseistaan, joiden vuosittainen festivaali järjestetään heinäkuussa.
– Pori Jazz on yksi Suomen vanhimmista ja tunnetuimmista jazzfestivaaleista, joka kerää vuosittain tuhansia kävijöitä.
– Teatteri Pori tarjoaa laajan valikoiman esityksiä, kuten draamaa, musikaaleja ja komediaa.
– Porin Taidemuseo on alueen suurin taidemuseo, joka esittelee suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta.
– Porin Kirjurinluoto on kaunis ulkoilualue, jossa voi nauttia musiikkikonserteista sekä vierailla Seikkailupuistossa.
– Pori Sinfonietta on merkittävä sinfoniaorkesteri, joka tarjoaa korkeatasoisia konsertteja eri musiikkityyleistä.
– Satakunnan Museo kertoo alueen historiasta ja kulttuurista näyttelyidensä kautta.

Historia

– Porin historia juontaa juurensa 1500-luvulle, kun kaupunki perustettiin Porinjoen suulle.
– Pori oli aikoinaan yksi Suomen suurimmista satamakaupungeista ja tärkeä kauppapaikka Itämeren alueella.
– Pori on kokenut useita tuhoisia kaupunkipaloja, erityisesti vuonna 1852, jossa suurin osa kaupungista tuhoutui.
– Suomen itsenäistymisen aikoihin Pori toimi lyhyen aikaa maan pääkaupunkina vuonna 1918.
– Porin talvisotaan valmistautuva Pohjois-Pori rakensivat venäläiset vangit. Niihin aikoihin Pori oli osa Karjalan sotakoulujen toimintaa.
– Nykyään Pori on elinvoimainen kaupunki, joka yhdistää menneisyyden ja nykyajan kulttuurin monine museoineen ja tapahtumineen.# Pääotsikko: Ruokailu ja Ravintolat

## Paras ravintola Porissa

Paras ravintola Porissa on Ravintola Amado, joka tarjoaa laadukasta ruokaa ja erinomaista palvelua. Ravintolassa on viihtyisä ja tyylikäs ilmapiiri, ja ruokalista sisältää monipuolisen valikoiman herkullisia annoksia eri makumieltymyksiin sopien.

## Edullinen ruokapaikka Porissa

Jos etsit edullista ruokapaikkaa Porissa, suositeltava vaihtoehto on Ravintola Neljä Vuodenaikaa. Ravintolassa tarjotaan maukkaita kotiruokalounaita kohtuulliseen hintaan. Valikoima vaihtuu päivittäin ja sisältää usein perinteisiä suomalaisia ruokia.

## Parhaat kahvilat Porissa

Porissa on useita hyviä kahviloita, mutta erityisen suosittuja ovat Kahvila Tori ja Cafe Anton. Kahvila Tori sijaitsee aivan kauppatorin läheisyydessä ja tarjoaa laadukasta kahvia sekä herkullisia leivonnaisia. Cafe Anton puolestaan on viihtyisä kahvila, josta löytyy laaja valikoima erilaisia kahvijuomia ja tuoreita leivonnaisia.

## Parhaat pikaruokapaikat Porissa

Pikaruokaa kaipaaville Porissa löytyy useita vaihtoehtoja. McDonald’s ja Hesburger ovat suosittuja ketjuravintoloita, jotka tarjoavat tuttuja pikaruoka-annoksia. Lisäksi Kauppatorin lähistöllä sijaitsee paikallinen suosikki Werneri, joka tunnetaan herkullisista hampurilaisistaan ja salaatteistaan.

## Parhaat ulkomaiset ravintolat Porissa

Porissa on muutamia hyviä ulkomaisia ravintoloita, jotka tarjoavat eri maiden keittiöitä edustavia ruokia. Meksikolaisesta ruoasta pitäville suositellaan ravintolaa El Mariachi, ja kiinalaisesta ruoasta pitäville vaihtoehto on ravintola China Dragon. Thaimaalaisen keittiön ystäville sopii hyvin ravintola Silk Palace.

## Paikalliset erikoisuudet Porissa

Porin alueella on muutamia paikallisia erikoisuuksia, joita kannattaa maistaa vierailun aikana. Tyypillinen porilainen herkku on mämmi, joka on makea ruispuurosta valmistettu jälkiruoka. Lisäksi paikallinen erikoisuus on ripassi, joka on perinteinen savustettu haukisäilyke.

## Ruoan toimituspalvelut Porissa

Porissa on useita ruoan toimituspalveluita, jotka tarjoavat ruokaa suoraan kotiovelle. Tunnettuja toimijoita ovat esimerkiksi Wolt, Foodora ja Pizza-online. Näiden palveluiden kautta voi tilata ruokaa eri ravintoloista ja saada sen toimitettuna haluttuun osoitteeseen Porin alueella.

Porin vapaa-ajan aktiviteetit

Rantalaituri

Porissa sijaitsee kaunis rantalaituri, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia meren läheisyydestä ja ihailla kaunista maisemaa. Laiturilta voi myös pulahtaa uimaan tai kalastaa.

Kansanpuisto

Porin Kansanpuisto on suosittu vapaa-ajanviettopaikka, jossa on mukavia kävelyreittejä, leikkipuistoja ja viheralueita. Alueella on myös pieni eläintarha ja ulkoilumahdollisuuksia erilaisten aktiviteettien, kuten jalkapallon, leijalennon ja frisbeegolfin, parissa.

Kirjasto

Porin pääkirjasto on viihtyisä paikka lukemisen ja rentoutumisen ystäville. Kirjastossa voi lainata kirjoja, lehtiä ja elokuvia, käyttää tietokoneita, osallistua erilaisiin tapahtumiin ja nauttia kahvila Palaverin tarjonnasta.

Taidemuseo

Porin taidemuseo tarjoaa näyttelyitä modernista taiteesta ja nykytaiteesta. Museossa voi ihailla erilaisia taideteoksia, osallistua opastetulle kierrokselle tai osallistua erilaisiin työpajoihin ja tapahtumiin.

Teatteri

Porissa toimii ammattiteatteri, joka tarjoaa laadukkaita teatteriesityksiä eri genreistä. Täällä voi nauttia teatteritaiteesta ja kulttuurista.

Kylpylä

Porin läheisyydessä sijaitsee kylpylä, jossa voi rentoutua ja nauttia erilaisista kylpylähoidoista sekä saunoa. Kylpylässä on myös uima-allas- ja kuntoilumahdollisuuksia.

Museot

Porissa on useita museoita, kuten Satakunnan Museo, jossa voi tutustua Satakunnan alueen historiaan ja kulttuuriin. Myös Rakennuskulttuuritalo Toivo tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja kulttuuritapahtumia.

Golf

Porin lähialueella on useita golfkenttiä, joissa voi harrastaa golfia ja nauttia kauniista maisemista. Golfharrastajat voivat valita itselleen sopivan kentän ja nauttia pelaamisesta.

Konsertit ja tapahtumat

Porissa järjestetään monia erilaisia konsertteja, festivaaleja ja muita tapahtumia, joissa voi nauttia musiikista, teatterista, tanssista ja muusta viihteestä. Tapahtumakalenterista voi löytää mielenkiintoisia tapahtumia eri vuodenaikoina.

Suositut hotellit Porissa

1. Scandic Pori

Scandic Pori on suosittu hotelli Porin keskustassa. Hotellissa on modernit ja viihtyisät huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys, televisio ja minibaari. Scandic Pori tarjoaa myös asiakkailleen monipuolisia palveluita, kuten ravintolan, baarin, kuntosalin, saunan ja kokoustiloja. Hotelli sijaitsee lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.

2. Original Sokos Hotel Vaakuna Pori

Original Sokos Hotel Vaakuna Pori sijaitsee Porin keskustassa aivan kaupungin pääkadun varrella. Hotellissa on tilavat ja tyylikkäät huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys, televisio, minibaari ja työpöytä. Hotel Vaakuna tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten ravintolan, baarin, saunan, uima-altaan, kuntosalin ja kokoustiloja. Hotellin sijainti mahdollistaa helpon pääsyn kaupungin palveluihin ja nähtävyyksiin.

3. Omena Hotel Pori

Omena Hotel Pori on moderni ja edullinen vaihtoehto Porin keskustassa. Hotelli tarjoaa itsepalveluperiaatteella toimivia huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, televisio ja keittokomero. Omena Hotel Pori sijaitsee kätevästi linja-autoaseman vieressä ja lähellä kaupungin palveluita. Hotellin asiakkaat voivat tarkistaa itse sisään ja ulos ilman vastaanottoaikojen rajoituksia.

4. Cumulus City Pori

Cumulus City Pori on viihtyisä hotelli Porin keskustassa. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, televisio ja työpöytä. Cumulus City tarjoaa asiakkailleen mukavuuksia, kuten ravintolan, baarin, kuntosalin ja kokoustiloja. Hotellin sijainti on kätevä lähellä kaupungin palveluita ja nähtävyyksiä, kuten Porin teatteria ja kaupungin museoita.

5. Scandic Plaza Pori

Scandic Plaza Pori sijaitsee aivan Porin keskustassa ja tarjoaa modernit ja viihtyisät huoneet. Hotellin huoneissa on ilmainen Wi-Fi, televisio, minibaari ja työpöytä. Scandic Plaza Pori tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten ravintolan, baarin, kuntosalin, saunan ja kokoustiloja. Hotellin sijainti mahdollistaa helpon pääsyn kaupungin nähtävyyksiin ja ostospaikkoihin.

Turvallisuus ja terveys

Kaupungin turvallisuus

– Pori on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jonka rikostilastoissa on alhainen määrä vakavia rikoksia.
– Kaupungissa on hyvä julkinen turvallisuus ja poliisin läsnäolo on vahva.
– Kaduilla ja julkipaikoilla liikkuminen on turvallista, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, on tärkeää pitää huolta omasta turvallisuudestaan ja noudattaa yleisiä varovaisuustoimenpiteitä.

Palokunta ja ensiapu

– Pori on varautunut palo- ja onnettomuustilanteisiin paikallisella palokunnalla, joka tarjoaa nopean ja ammattitaitoisen avun tarvittaessa.
– Kaupungissa on myös erilaisia ensiapukursseja ja koulutuksia, joita voi osallistua oppiakseen hätätilanteissa toimimista.
– Ensiapuasemat ja terveyskeskukset tarjoavat laadukasta ensiapua ja terveydenhuoltoa kaupungin asukkaille.

Terveyspalvelut

– Porissa on useita terveyskeskuksia, jotka tarjoavat perusterveydenhuoltopalveluita asukkaille.
– Lisäksi kaupungissa on erikoissairaanhoidon palveluita, kuten sairaaloita ja erilaisia lääkäriasemia.
– Porissa on myös apteekkeja, jotka tarjoavat lääkkeiden jakelupalveluja sekä neuvontaa lääkkeiden käytössä.
– Kaupungin terveyspalvelut pyrkivät tarjoamaan laadukasta hoitoa ja palvelua asukkailleen.

Koulut ja päiväkodit

– Porissa on laaja valikoima päiväkoteja ja kouluja, jotka tarjoavat turvallisen ja terveellisen oppimisympäristön lapsille.
– Koulujen ja päiväkotien henkilökuntaan kuuluu ammattitaitoisia opettajia ja hoitajia, jotka huolehtivat lasten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.
– Kaupunki tekee myös yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa terveysalan ammattilaisten kanssa tarjotakseen tarvittavat terveyspalvelut lapsille.

Turvalliset liikuntamahdollisuudet

– Pori tarjoaa monipuolisia ja turvallisia liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille asukkailleen.
– Kaupungissa on useita liikuntapaikkoja, kuten urheilukenttiä, kuntosalit ja uimahalleja, joita voi käyttää harrastamiseen ja kunnon ylläpitämiseen.
– Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia liikuntatapahtumia ja -kursseja, joissa voi osallistua turvallisessa ympäristössä.
– Porin kaupunki pyrkii takaamaan asukkailleen mahdollisuuden terveelliseen ja aktiiviseen elämäntapaan tarjoamalla turvallisia liikuntamahdollisuuksia.

Rannat ja vesistöt

1. Pori sijaitsee rannikkokaupunkina Luoteis-Suomessa.

Pori sijaitsee Satakunnan maakunnan luoteisosassa, lähellä Selkämeren rannikkoa.

2. Kaupungin länsipuolella sijaitsee suuri Meri-Porin golfkenttä, joka rajoittuu mereen.

Meri-Porin golfkenttä sijaitsee kaupungin länsipuolella Kalloojan kaupunginosassa. Kentän länsirajana toimii Meri-Porin lahti.

3. Yrjönkadulta löytyy Porin vanha satama-allas, joka on suosittu veneily- ja satamakeskus.

Yrjönkatu sijaitsee Porin keskustassa. Vanha satama-allas tarjoaa veneilijöille ja purjehdusharrastajille hyvät puitteet. Sieltä löytyy myös monia palveluja veneilijöille, kuten satamatoimisto, polttoainemyynti ja ravintoloita.

4. Kokemäenjoki virtaa Porin läpi ja tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesielämyksiin.

Kokemäenjoki on Satakunnan suurin joki ja se virtaa Porin kaupungin keskustan läpi. Joki tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, kalastukseen ja melontaan.

5. Porin edustalla sijaitsee useita upeita hiekkarantoja, kuten Yyterin ranta.

Yyteri on Porin suosituin hiekkaranta, joka sijaitsee noin 17 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Ranta tarjoaa hienoa hiekkaa, matalaavetistä uimista, hiekkadyynien kiipeilyä ja monia muita aktiviteetteja. Yyterissä on myös ravintoloita, kahviloita ja mahdollisuus majoittua lähellä ranta-aluetta.

6. Porin edustalla sijaitsee myös Reposaaren saaristokylä, jossa on viehättäviä rantoja ja omaleimainen tunnelma.

Reposaari sijaitsee Porin kaupunginosa Pohjois-Porissa. Saaristokylä tarjoaa kauniita rantoja ja viehättävän merellisen tunnelman. Reposaaressa voi nauttia esimerkiksi uimisesta, veneilystä ja saaristoluonnosta. Siellä on myös pieniä ravintoloita ja majapaikkoja.

7. Porin edustalla sijaitseva Picnic-saaristo tarjoaa monia pieniä saaria piknik-retkiä, veneilyä ja kalastusta varten.

Picnic-saaristo koostuu useista pienistä saarista, jotka sijaitsevat Porin edustalla Selkämerellä. Saaristo tarjoaa hyviä mahdollisuuksia piknik-retkiin, veneilyyn ja kalastukseen. Saarille pääsee omalla veneellä tai vuokraveneellä.

8. Lähellä Porin keskustaa sijaitsee myös rauhoitettu Porin lehtoalue, joka tarjoaa monipuolista luontokokemusta.

Rauhoitettu Porin lehtoalue sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Alueella voi tutustua monipuoliseen luontoon, kuten erilaisiin puulajeihin, kukkiviin kasveihin ja paikalliseen eläimistöön. Siellä on myös kävelyreittejä ja levähdyspaikkoja.

Yöelämä ja viihde Pori

Huvittelupaikat ja yökerhot

Pori tarjoaa monipuolisen valikoiman huvittelupaikkoja ja yökerhoja. Suosituimpia yökerhoja kaupungissa ovat Club Kalypso, Monttu, Marilyn, ja Amarillo.

Baarit ja pubit

Pori tarjoaa myös laajan valikoiman baareja ja pubeja, joissa voi viettää rentoa iltaa. Tunnettuja baareja ja pubeja ovat mm. Oluthuone Kajo, Bar Kuka, Moro Sky Bar ja Panimoravintola Beer Hunter’s.

Konsertit ja keikat

Pori on tunnettu myös monipuolisesta live-musiikkitarjonnastaan. Suosittuja keikkapaikkoja ovat mm. Promenade-konserttitalo, Porin teatteri sekä Porin Jazz Festivaali, joka järjestetään vuosittain heinäkuussa.

Teatterit ja elokuvateatterit

Porin teatteri tarjoaa korkeatasoisia näytelmiä ja musikaaleja. Lisäksi kaupungissa on useita elokuvateattereita, kuten Kino-Pori ja Promenadi-teatteri, joissa voi nauttia uusista elokuvista.

Kasino ja pelipaikat

Pori ei valitettavasti tarjoa kasinoa, mutta kaupungista löytyy muutamia pelipaikkoja, kuten ravintoloita, joissa voi pelata esimerkiksi biljardia ja pokeria.

Festivaalit ja tapahtumat

Pori on tunnettu erilaisista festivaaleistaan ja tapahtumistaan. Suosituimpia tapahtumia ovat mm. Pori Jazz, SuomiAreena ja Porispere. Näiden lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia markkinoita, messuja ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden.

Ravintolat ja ruokapaikat

Pori tarjoaa runsaasti ravintoloita ja ruokapaikkoja erilaisiin makumieltymyksiin. Valikoimaan kuuluu kansainvälisiä, perinteisiä suomalaisia sekä katuruokaa tarjoavia ravintoloita. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Satakunnan Museon Kahvila sekä Ravintola Buena Vista.

Ulkoliikunta ja aktiviteetit

Pori tarjoaa myös monia mahdollisuuksia ulkoliikuntaan ja erilaisiin aktiviteetteihin. Kaupungissa voi esimerkiksi vuokrata kajakin ja lähteä melomaan tai nauttia piknikistä Kirjurinluodon kauniissa ympäristössä.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Kirjurinluoto

Kirjurinluoto on suosittu puisto ja virkistysalue Porissa. Alueella voi kävellä luontopoluilla, rentoutua kauniissa puistomaisemassa ja nauttia piknikistä. Siellä on myös leikkipuisto, frisbeegolfrata ja ulkoilumahdollisuuksia.

2. Meri-Pori

Meri-Pori on kaupunginosa, jossa on upeat merimaisemat ja kaunis hiekkaranta. Alueelta löytyy myös uimapatja, jossa voi nauttia auringosta ja virkistäytyä uimalla. Meri-Porissa on myös hyvät mahdollisuudet veneilyyn ja kalastukseen.

3. Reposaari

Reposaari on Poriin kuuluva saaristokaupunginosa, joka tarjoaa upeat maisemat ja idyllisen tunnelman. Saarella voi kävellä merenrannalla, tutustua vanhoihin kalastajien taloihin ja nauttia meren antimista ravintoloissa. Reposaarelta löytyy myös vierasvenesatama.

4. Ahlainen

Ahlainen on kylä, jossa sijaitsee upea Ahlströmin kartano. Kartanon ympäristössä voi kävellä kauniilla puistoalueilla ja tutustua kartanon historiaan. Ahlainen tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet retkeilyyn ja ulkoiluun järven rannalla.

5. Kokemäenjoki

Kokemäenjoki on Suomen neljänneksi suurin joki, joka virtaa myös Porin alueella. Joen varrella on kaunista luontoa ja hyvät mahdollisuudet kalastaa. Joen rannoilla voi myös kävellä ja nauttia kauniista maisemista.

6. Harjavallan lehto

Harjavallan lehto on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Porin lähistöllä. Alueella on valtavat määrät upeita lehtoja ja rikkaruohoja. Harjavallan lehdossa voi kävellä merkityillä poluilla ja ihailla alueen monipuolista kasvillisuutta.

7. Rihtniemi

Rihtniemi on Poriin kuuluva niemi, jossa on kauniita hiekkarantoja ja rauhallista luontoa. Alueella voi kävellä rantaviivaa pitkin ja nauttia merimaisemista. Rihtniemessä voi myös uida tai harrastaa vesiliikuntaa.

8. Koivistonluoto

Koivistonluoto on kaunis saari Porin edustalla, jossa voi vierailla veneellä tai lossilla. Saarella voi kävellä luontopoluilla, piknikillä ja ihailla saaristoluontoa. Koivistonluodolla on myös hyvät mahdollisuudet veneilyyn ja kalastukseen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Porin Tuomiokirkko
Porin Tuomiokirkko on Porin keskustassa sijaitseva evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkko. Se on alun perin rakennettu vuonna 1849 ja se on yksi Suomen suurimmista puukirkoista. Kirkko on modernisti sisustettu ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia ja muita tilaisuuksia.

Reposaaren kirkko
Reposaaren kirkko on Porin Reposaaren saarella sijaitseva vanha puukirkko. Se on rakennettu vuonna 1896 ja se edustaa kansallisromanttista tyylisuuntaa. Kirkossa järjestetään kesäisin jumalanpalveluksia sekä muita tilaisuuksia, kuten konsertteja.

Juseliuksen mausoleumi
Juseliuksen mausoleumi on Sassissa sijaitseva kappeli, joka on omistettu suomalaiselle säveltäjälle Jean Sibeliukselle. Kappeli on rakennettu paikalle, jossa Sibelius asui perheineen 1900-luvun alkupuolella. Mausoleumissa on esillä Sibeliuksen hautakivi sekä muuta hänen elämäänsä ja uraansa liittyvää materiaalia.

Vanha raatihuone
Porin vanha raatihuone on historiallinen rakennus, joka on alun perin rakennettu vuonna 1841. Se edustaa empiretyylistä arkkitehtuuria ja toimi Porin kaupungintalona aina vuoteen 1912 asti. Nykyään vanha raatihuone toimii museona ja siellä järjestetään erilaisia näyttelyitä sekä tapahtumia.

Porin Teatteri
Pori on kuuluisa myös teatteristaan, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa. Porin Teatteri on perustettu vuonna 1935 ja se tarjoaa monipuolista teatteriohjelmaa ympäri vuoden. Teatterissa esitetään sekä kotimaisia että ulkomaisia näytelmiä ja musikaaleja.

Satakunnan museo
Satakunnan museo on Porin keskustassa sijaitseva alueellinen museo, joka esittelee Satakunnan alueen historiaa, kulttuuria ja taidehistoriaa. Museossa on pysyviä näyttelyitä, kuten Satakunnan luontonäyttely ja Antiikin Kreikka -näyttely, sekä vaihtuvia näyttelyitä eri teemoista.

Kauppahalli
Porin Kauppahalli on historiallinen rakennus, joka on toiminut torikaupan keskuksena jo yli sadan vuoden ajan. Nykyään Kauppahalli tarjoaa monipuolisen valikoiman ruokaa, leivonnaisia, juomia ja muita herkkuja. Siellä voi myös nauttia aterian paikan päällä tai ostaa tuotteita kotiin viemisiksi.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Yyterin hiekat

Yyterin hiekat sijaitsevat noin 17 kilometriä Porin keskustasta etelään. Yyterin hiekkaranta on Suomen pisimpiä hiekkarantoja ja tarjoaa upeat näkymät merelle. Alueella on myös korkeita hiekkadyyniä, joilta voi ihailla kaunista maisemaa.

Porin taidemuseo

Porin taidemuseo sijaitsee Porin keskustassa ja tarjoaa upeita näkymiä sekä kaupungin ylle että merelle. Museon tornista avautuu panoraamanäkymä yli kaupungin, sataman ja Itämeren. Taidemuseon lähellä sijaitsee myös promenadi, jolta voi ihailla merimaisemia.

Kirjurinluodon kiinnostavat näköalapaikat

Kirjurinluodon puisto sijaitsee Porin keskustassa Kokemäenjoen suistossa. Alueella on useita kiinnostavia näköalapaikkoja, kuten Näsinpuisto, josta avautuu kaunis näkymä joelle ja ympäröivään luontoon. Lisäksi Kirjurinluodon paviljongista voi ihailla upeita maisemia yli puiston ja joen.

Jazzkatu ja Kehräsaari

Porin keskustassa sijaitsevalla Jazzkadulla ja Kehräsaarella on useita paikkoja, joista voi ihailla kaupungin panoraama- ja näköaloja. Jazzkadulla sijaitsee esimerkiksi Porin teatteri, jonka katolla on näköalatorni. Kehräsaareen pääsee kävellen Jazzkadun kautta, ja sieltä avautuu näkymä joelle ja kaupungin ylle.

Isomäen näköalapaikka

Isomäen mäki sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Porin keskustasta. Mäen laella on näköalapaikka, josta avautuu kaunis maisema ympäröivään luontoon. Näköalapaikalta voi ihailla muun muassa Kokemäenjoen suistoa ja läheistä metsämaisemaa.

Kirjurinluodon telakka-alue

Kirjurinluodon telakka-alue sijaitsee Kirjurinluodon puiston läheisyydessä Porin keskustassa. Telakka-alueelta avautuu näkymä Koivistonlahteen ja satamaan. Alueella voi nähdä erilaisia laivoja ja veneitä, sekä ihailla merimaisemaa.Kohteen sijainti maa on Suomi.

Jätä kommentti