Halvat lennot Rakvere

Nähtävyydet ja kohteet

Rakveren linna

Rakveren linna on yksi Viron parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Se rakennettiin 1200-luvulla ja sitä on laajennettu ja muokattu useita kertoja vuosisatojen varrella. Tällä hetkellä linna toimii museona, ja sen alueella on näyttelyitä, historiallisia esineitä sekä keskiaikaista tunnelmaa tarjoavia ravintoloita.

Rakveren vesitorni

Rakveren keskustassa sijaitseva vesitorni on entinen vesihuoltoon liittyvä rakennus, joka on nykyisin avoinna yleisölle. Tornista avautuu upea näköala ympäröivään kaupunkiin, ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Tarvastun linnavuori

Tarvastun linnavuori on historiallinen kohde, joka sijaitsee noin 9 kilometriä Rakveren keskustasta. Se on yksi Viron suurimmista linnavuorista ja sen alueella voi tutustua muinaisjäännöksiin ja nauttia kauniista luonnosta. Linnavuorelta avautuu myös hienot näkymät ympäristöön.

Rakveren kaupunginpuisto

Rakveren kaupunginpuisto on vehreä puistoalue keskellä kaupunkia. Siellä voi rentoutua kävelyllä tai piknikillä, ja puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia. Puistosta löytyy myös leikkipaikka lapsille ja pieni eläintarha.

Jääurheilukeskus Rakvere

Jääurheilukeskus Rakvere tarjoaa mahdollisuuden jääurheilun harrastamiseen. Siellä voi luistella, pelata jääkiekkoa tai curlingia ja keskuksessa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näytöksiä.

Rakveren teatteri

Rakveren teatteri on kaupungin keskeinen kulttuurilaitos, jossa esitetään erilaisia näytelmiä ja teatteriesityksiä. Teatterissa on myös mahdollisuus osallistua työpajoihin ja tapahtumiin.

Rakveren taidemuseo

Rakveren taidemuseo on omistettu virolaiselle taiteelle ja kulttuurille. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä sekä pysyvä näyttely virolaisista taiteilijoista. Museo tarjoaa myös työpajoja ja opastuksia taiteen ystäville.

Neitsitorni

Neitsitorni on entinen puolustustorni, josta on nykyisin upeat näkymät yli kaupungin. Torni toimii pienoisnäyttelynä, jossa voi tutustua Rakveren historiaan ja nähdä erilaisia historiallisia esineitä.

Moisamaa luonnonsuojelualue

Moisamaa luonnonsuojelualue sijaitsee noin 10 kilometriä Rakveresta itään. Alueella voi tutustua Viron kauniiseen luontoon, patikoida luontopoluilla ja ihailla alueen linnustoa sekä kasvillisuutta.

Kulttuuri

 • Rakvere teatteri

  Rakvere teatteri on Rakveren kaupungin teatteri, joka on perustettu vuonna 1940. Teatteri tarjoaa laajan valikoiman näytelmiä eri genreistä ja on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

 • Rakveren kesäteatteri

  Rakveren kesäteatteri tarjoaa kesäisin näytäntöjä ulkoilmassa. Ohjelmistossa on monipuolisia esityksiä musiikkiteatterista komediaan ja draamaan.

 • Rakveren taidemuseo

  Rakveren taidemuseo on perustettu vuonna 1993 ja se esittelee virolaista taidetta eri aikakausilta. Museossa on näyttelyitä ja tapahtumia, jotka tarjoavat kävijöille mahdollisuuden tutustua paikalliseen taiteeseen.

 • Rakveren museo

  Rakveren museo tarjoaa näyttelyitä ja tapahtumia kaupungin historiasta ja kulttuurista. Museosta löytyy myös näyttelyitä luonnosta, arkeologiasta ja käsityötaidosta.

 • Rakveren filharmonia

  Rakveren filharmonia järjestää konsertteja ja musiikkitapahtumia eri tyylilajeissa. Filharmonia tarjoaa paikallisille ja vierailijoille mahdollisuuden nauttia korkeatasoisesta musiikista.

Historia

 • Rakveren linna

  Rakveren linna on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Rakveren kaupungin keskustassa. Linnan historia ulottuu yli 800 vuoden taakse, ja se on ollut merkittävä osa Viron historian tapahtumia.

 • Rakveren kaupungin muurit

  Rakveren kaupungin muurit olivat osa kaupungin puolustusjärjestelmää keskiajalla. Vaikka suurin osa muureista on nykyään hävinnyt, joitakin osia on kuitenkin säilynyt ja ne ovat suosittuja vierailukohteita.

 • Rakveren vanha kaupunginosa

  Rakveren vanha kaupunginosa on säilyttänyt keskiaikaisen ilmeensä ja se tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua kaupungin historiallisiin rakennuksiin ja kapeisiin kujille. Alueella on myös useita kahviloita ja putiikkeja.

 • Rakveren historiallinen museo

  Rakveren historiallinen museo esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria. Museon kokoelmissa on esineitä ja artefakteja eri aikakausilta ja se tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua tarkemmin alueen menneisyyteen.

 • Rakvere juustosali

  Rakvere juustosali on perinteinen juustonvalmistuksen paikka, joka on osa kaupungin historiaa. Sali toimii nykyään museona, jossa vierailijat voivat oppia juustonvalmistuksen historiasta ja prosessista.

Ruokailu ja ravintolat

Ravintolat

Rakveressa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat monipuolisia ruokavalikoimia. Näitä ravintoloita ovat muun muassa:
– Restoran Kukeke: Tarjoaa virolaisia perinneruokia ja kansainvälisiä herkkuja.
– Restoran Püssirohukelder: Tarjoaa modernia ruokaa ja laajan valikoiman erilaisia viinejä.
– Café Muna: Tarjoaa herkullisia aamiaisia, lounaita ja kakkuja.
– Grill House Dragon: Tarjoaa maukkaita grilliruokia ja hampurilaisia.
– Restoran Lennusadam: Tarjoaa merellisiä makuelämyksiä ja näkymän satamaan.

Kahvilat ja leipomot

Rakveressa on myös useita kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia kahvipöydän herkullisista tarjoiluista. Näitä ovat muun muassa:
– Kohvik Vallimäe: Tarjoaa tuoreita leivonnaisia ja kahvilatuotteita.
– Kohvik Keegel: Tarjoaa aamiaista, lounasta ja herkullisia kakkuvaihtoehtoja.
– Rukkilille Kohvik: Tarjoaa kahvila- ja suolaisia tuotteita sekä uunituoreita leipiä.
– Pagaripoisid: Tarjoaa herkullisia leivonnaisia, kuten pullia ja leipiä.

Pikaruoka ja takeaway

Rakveressa on myös useita pikaruokapaikkoja ja take away -ravintoloita. Näitä paikkoja ovat muun muassa:
– Kiirabi Burger: Tarjoaa herkullisia hampurilaisia ja muita pikaruokia.
– Pizzakiosk: Tarjoaa pizzoja ja muita italialaisia herkkuja.
– Sushi Plaza: Tarjoaa sushia ja muita japanilaisia ruokia.
– Kebab Pizza No 1: Tarjoaa kebabia, pizzaa ja muita välimerellisiä herkkuja.

Ruokakaupat ja marketit

Rakveressa on useita ruokakauppoja ja marketteja, joista voi ostaa ruoka-aineita ja muita elintarvikkeita. Näitä kauppoja ovat muun muassa:
– Prisma: Suuri marketti, josta löytyy laaja valikoima erilaisia elintarvikkeita.
– Maxima: Keskikokoinen ruokakauppa, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman ruoka-aineita.
– Rimi: Supermarket, jonka valikoimasta löytyy niin päivittäistavarat kuin tuoreet elintarvikkeetkin.
– Coop Konsum: Paikallinen marketti, jossa voi tehdä päivittäiset ostokset.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot

Rakveressa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten Rakveren kaupunginmuseo, joka esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria. Lisäksi Rakveressa voi vierailla myös Eesti Poliisimuseossa, joka esittelee Viron poliisin historiaa ja nykypäivää. Muita museoita ovat esimerkiksi Rakveren linnoitusmuseo ja Rakveren taidemuseo.

Puistot ja viheralueet

Rakveren kaupungissa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, joissa voi nauttia ulkoilusta ja rentoutumisesta. Esimerkiksi Rakveren keskuspuistossa voi käydä kävelyllä tai vaikka rentoutua piknikillä. Lisäksi kaupungissa on muita viheralueita, kuten Rakveren linnanmäki, joka tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin.

Urheilu

Rakveressa on mahdollista harrastaa monia eri urheilulajeja. Kaupungissa on useita urheilukenttiä ja -saleja, joissa voi pelata esimerkiksi jalkapalloa, koripalloa tai lentopalloa. Lisäksi Rakveressa on uimahalli ja kuntokeskus, jotka tarjoavat mahdollisuuksia kuntoiluun ja erilaisiin ryhmäliikuntatunteihin.

Teatteri ja elokuvat

Rakveressa voi nauttia myös teatterin ja elokuvien tarjoamasta viihteestä. Rakveren teatterissa esitetään erilaisia näytelmiä ja musikaaleja, ja kaupungissa on myös elokuvateatteri, jossa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia.

Shoppailu

Rakveressa on useita kauppoja ja ostoskeskuksia, joissa voi tehdä ostoksia ja viettää aikaa shoppaillen. Kaupungin keskustassa sijaitsee useita vaate-, kenkä- ja sisustusliikkeitä, ja kaupungin ostoskeskukset tarjoavat laajan valikoiman erilaisia tuotteita.

Ravintolat ja kahvilat

Rakveressa on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Kaupungissa on tarjolla erilaisia ruokakulttuureita edustavia ravintoloita, ja kahviloissa voi nauttia paikallisista herkuista ja virvokkeista.

Viihde

Rakveressa on myös mahdollisuus viettää aikaa erilaisten viihdeaktiviteettien parissa. Kaupungissa on esimerkiksi keilahalli, biljardisali ja sisäleikkipuisto lapsille. Lisäksi Rakveren lähellä sijaitsee Aqva Hotel & Spa, joka tarjoaa rentouttavia kylpyläpalveluja ja vesipuiston.

Tapahtumat

Rakveressa järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Kaupungin teatterissa esitetään erilaisia näytelmiä ja konsertteja, ja kaupungin keskustassa voi osallistua erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kuten musiikkifestivaaleihin ja taidenäyttelyihin. Lisäksi kaupungilla on omia perinteisiä tapahtumia, kuten Rakveren kesäpäivät ja joulumarkkinat.

Suositut hotellit Rakveressa

1. Aqva Hotel & Spa

Aqva Hotel & Spa on suosittu hotelli Rakveressa. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa monipuoliset kylpyläpalvelut sekä modernit majoitusvaihtoehdot. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja uima-allas. Asiakkaat arvostavat erityisesti hyvää sijaintia ja ystävällistä palvelua.

2. Art Hotell

Art Hotell on viehättävä hotelli, joka sijaitsee vanhankaupungin läheisyydessä. Hotellissa on tyylikkäästi sisustettuja huoneita ja modernit mukavuudet. Asiakkaat kehuvat erityisesti hotellin uniikkia taiteellista ilmettä ja ystävällistä henkilökuntaa.

3. Rakvere Castle Hotel

Rakvere Castle Hotel tarjoaa ainutlaatuisen majoituskokemuksen historiallisessa ympäristössä. Hotelli sijaitsee Rakveren linnan läheisyydessä ja tarjoaa huoneita, joissa on muinaisteemainen sisustus. Asiakkaat nauttivat hotellin tunnelmallisesta ilmapiiristä ja hyvästä sijainnista.

4. Katariina Guesthouse

Katariina Guesthouse on viihtyisä ja kodikas majatalo, joka sijaitsee Rakveren vanhassakaupungissa. Majatalossa on huoneita eri hintaluokissa, ja se tarjoaa aamiaismahdollisuuden. Asiakkaat kiittävät majatalon kodikasta tunnelmaa ja ystävällistä palvelua.

5. Villa Theresa Hotel

Villa Theresa Hotel on viehättävä pieni hotelli maaseudun rauhassa lähellä Rakveren kaupunkia. Hotelli tarjoaa mukavat huoneet, puutarhanäkymän ja ystävällisen palvelun. Asiakkaat arvostavat hotellin rentouttavaa ilmapiiriä ja herkullista aamiaista.

Turvallisuus ja terveys Rakveressa

Rikollisuus

Rakvere on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on melko vähäistä. Yleisimpiä rikoksia ovat varkaudet ja näpistykset. Kannattaa silti muistaa tavanomaiset varotoimenpiteet ja pitää arvotavarat turvassa. Lisäksi on hyvä välttää pimeitä ja huonosti valaistuja alueita erityisesti öisin.

Liikenne

Rakveressa on hyvin toimiva ja turvallinen liikennejärjestelmä. Kaupungissa on hyvä joukkoliikenneverkosto, johon kuuluu busseja ja takseja. Lisäksi kaupungin keskustassa on kävelyalueita ja pyöräteitä, jotka helpottavat jalankulkua ja pyöräilyä. Ajamiseen liittyen on tärkeää noudattaa liikennesääntöjä ja olemaan tarkkaavainen.

Palo- ja pelastuspalvelut

Rakveressa on hyvin organisoitu palo- ja pelastuspalvelujärjestelmä. Palokunta on valmiudessa ympäri vuorokauden ja pystyy reagoimaan nopeasti mahdollisiin hätätilanteisiin. Lisäksi kaupungissa on useita ensiapupisteitä ja terveyskeskuksia, joihin voi hakeutua tarvittaessa.

Terveyspalvelut

Rakveressa on hyvät terveyspalvelut. Kaupungissa on useita terveyskeskuksia, sairaaloita ja hammaslääkäriasemia, jotka tarjoavat monipuolisia terveyspalveluita. Lisäksi kaupungissa on apteekkeja, joista voi ostaa resepti- ja itsehoitolääkkeitä. Terveyspalvelujen saatavuus ja laatu ovat yleisesti ottaen hyvällä tasolla.

Rannat ja Vesistöt

Pikkjärv

Pikkjärv on järvi Rakveren kaupungin itäosassa. Se on suosittu paikka virkistäytymiseen ja ulkoiluun.

Kalesi järv

Kalesi-järvi sijaitsee Rakveren kaupungin koillisosassa. Se on osa Kalesi-Päidlan järvien järjestelmää, joka koostuu useista pienemmistä järvistä.

Lake Simisalu

Lake Simisalu on tekojärvi Rakveren lähellä sijaitsevassa Simisalu luonnonsuojelualueessa. Se on suosittu paikka kalastukseen ja luonnonkauniiden maisemien ihailuun.

Kunda jõe matkarada

Kunda jõe matkarada on retkeilyreitti, joka kulkee Kunda-joen varrella. Se tarjoaa mahdollisuuden ihailla joen kaunista maisemaa ja tutustua alueen luontoon.

Rakveren ja Ambla jõgi

Rakveren ja Ambla joet ovat kaksi suurempaa jokea, jotka virtaavat läpi Rakveren kaupungin. Niiden rannoilla on useita leirintäalueita ja pieniä virkistysalueita.

Rakveren uimisranna

Rakveren uimisranta on kaupungin keskustassa sijaitseva uimapaikka. Se on suosittu paikka paikallisille asukkaille ja matkailijoille nauttia kesäpäivistä ja viilentyä vedessä.

Rakveren linna allikad

Rakveren linna allikad on vesiputousalue, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se tarjoaa kauniin näkymän ja rauhallisen ilmapiirin.

Rakveren linnan linnamägi allikad

Rakveren linnan linnamägi allikad on kauniin vesialueen osa, joka sijaitsee historiallisen Rakveren linnan läheisyydessä. Se on suosittu nähtävyys, joka tarjoaa vierailijoille upeita maisemia ja mielenkiintoista historiaa.

Sompa järv

Sompa-järvi on pieni järvi Rakveren lähellä. Se on suosittu paikka kalastajille ja retkeilijöille, ja siinä on myös leirintäalue.

Allika järvi

Allika-järvi sijaitsee Rakveren kaupungin lähellä. Se on suosittu paikka uimiseen ja piknikille lähtemiseen kauniilla rannoillaan.

Roostoja järv

Roostoja-järvi sijaitsee Rakverestä hieman etelään. Se on suosittu paikka luonnonkauniiden maisemien ja kalastuksen ystäville.

Yöelämä ja Viihde

Ravintolat

Rakveressa on useita ravintoloita, joissa voi nauttia hyvää ruokaa ja juomaa. Joitain suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Aqva Restoran, Maikrahv, Bistroo Mate, Werner ja Pappila Pubi.

Baarit ja pubit

Rakveressa on myös monia baareja ja pubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Rakvere Pubi, Baar Fun Fun, Lahendus Baar, Nondeju Baar ja Kino baar.

Klubit ja disco

Yöelämää rakastaville Rakveressa on myös klubeja ja diskoja, joissa pääsee tanssimaan ja viihtymään. Tunnettuja klubipaikkoja ovat esimerkiksi Basement Club, Privé Club ja Nocredit Club.

Esiintymispaikat

Rakveressa voi myös nauttia erilaisista esiintymisistä. Kaupungissa on esimerkiksi Rakvere Teater, joka tarjoaa teatteriesityksiä, musiikkikonsertteja ja muita tapahtumia. Lisäksi Rakveren Taidemaja järjestää erilaisia esityksiä ja näyttelyitä.

Erikoisohjelma ja tapahtumat

Rakveressa järjestetään vuosittain erilaisia erikoisohjelmia ja tapahtumia viihdyttämään kaupungin asukkaita ja vierailijoita. Esimerkiksi joulun aikaan kaupungissa järjestetään perinteiset joulumarkkinat ja joulutapahtumat. Lisäksi Rakvereen saattaa tulla erilaisia esiintyjiä ja artisteja konsertoimaan tai muuten viihdyttämään yleisöä.

Luontokohteet ja retkeily

1. Rakvere linna ja sen ympäristö

Rakveren linna on keskiaikainen linna, joka tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn ja luonnon ihailuun. Linnan ympäristössä on kauniita viheralueita ja puistoja, joissa voi kävellä ja rentoutua. Alueella on myös joitakin luontopolkuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua lähialueen luontoon.

2. Rakvere järvi

Rakvere järvi sijaitsee kaupungin lähellä ja tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin. Järven rannalta löytyy uimarantoja ja veneilymahdollisuuksia. Järven ympärillä on myös kaunis luonto, jossa voi patikoida tai pyöräillä luontopoluilla.

3. Aavoja luonnonpuisto

Aavoja luonnonpuisto sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Rakveren kaupungista. Puistossa on upeita suomaisemia, joissa voi tutustua alueen monipuoliseen kasvillisuuteen ja eläimistöön. Puistossa on useita patikointireittejä ja lintutorni, jonka avulla voi tarkkailla lintuja ja nauttia upeista maisemista.

4. Käsmu luonnonpuisto

Käsmu luonnonpuisto sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Rakveren kaupungista. Puisto tarjoaa upeita merimaisemia, metsiä ja kalliokuiluja. Alueella voi patikoida ja tutustua alueen monipuoliseen kasvillisuuteen. Puistossa on myös opastettuja luontopolkuja, joilla voi oppia lisää alueen luonnosta ja historiasta.

5. Rakveren koduloomuuseum

Rakveren koduloomuuseum on paikallinen kotieläinpuisto, jossa voi tutustua erilaisiin kotieläimiin. Puistossa on muun muassa lampaita, vuohia, kanoja ja kaneja. Alueella on myös leikkipuisto ja piknik-alue, jossa voi nauttia eväitä ja viettää aikaa ulkona.

6. Rakveren keskuspuisto

Rakveren keskuspuisto on kaupungin sydämessä sijaitseva puistoalue, jossa voi nauttia luonnosta ja viettää aikaa ulkona. Puistossa on kauniita kävelyreittejä ja viheralueita sekä leikkipuistoja ja piknik-alueita. Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja kesäisin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Rakveren linna

Rakveren linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Rakveren kaupungin keskustassa. Se on yksi Viron parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoituksista ja tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua keskiaikaiseen arkkitehtuuriin ja historiaan.

Rakveren kirkko

Rakveren kirkko, viralliselta nimeltään Rakveren Kolmainu kogudus, on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Se on peräisin 16. vuosisadalta ja on nykyään luterilaisen seurakunnan käytössä. Kirkon arkkitehtuuri edustaa goottilaista tyyliä.

”Rullrebori” talo

”Rullrebori” talo on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Rakveren vanhassakaupungissa. Se on peräisin 17. vuosisadalta ja oli alun perin kauppiasperheen omistuksessa. Talo edustaa perinteistä puurakentamista ja on arkkitehtonisesti kiinnostava kohde.

Rudolf Tobiasen museo

Rudolf Tobiasen museo on omistettu virolaiselle säveltäjälle Rudolf Tobiaasille. Museo sijaitsee Rakveren kaupungin keskustassa ja esittelee Tobiaasin elämää, musiikkia ja vaikutusta Viron musiikkiin. Museossa on myös näyttelyitä virolaisesta musiikkikulttuurista ja klassisesta musiikista yleisesti.

Pyhän Pietarin kirkko

Pyhän Pietarin kirkko, viralliselta nimeltään Rakveren Püha Peetruse kirik, on toinen merkittävä kirkko Rakveren kaupungissa. Se on peräisin 19. vuosisadalta ja edustaa empiretyyliä arkkitehtuurissaan. Kirkon sisällä on kaunis alttaritaulu sekä muita historiallisia yksityiskohtia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Rakveren linnoitusmäki

Rakveren linnoitusmäki on korkea kalliomäki, jolta avautuu upea näköala yli kaupungin. Tältä näköalapaikalta voi ihailla Rakveren vanhaa kaupunkia, ympäröivää maaseutua ja jopa Viron metsiä. Linnoitusmäellä on myös museo ja keskiaikainen linnoitusalue, jossa vierailijat voivat tutustua alueen historiaan.

Rakveren Vesitorni

Rakveren Vesitornista voi ihailla kaupungin kattojen yllä levittyvää maisemaa. Torni sijaitsee korkealla kukkulalla ja sen huipulta avautuu upea 360 asteen panoraamanäkymä. Näköalapaikalta voi nähdä kauas ympäröivään maaseutuun ja kaupungin eri nähtävyyksiin.

Nelikülan Näkötorni

Nelikülan Näkötorni sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Rakveren keskustasta. Torni sijaitsee tiheän männikkömetsän keskellä ja sen ylimmästä kerroksesta voi ihailla kaunista järvi- ja metsämaisemaa. Tornin huipulta näkee kauas yli ympäröivien metsien ja mäkien.

Taevaskoda

Taevaskoda on luonnonmuodostelma ja retkeilyalue Rakveren lähellä. Alueella sijaitsee jylhiä kalliomuodostelmia, joilta voi ihailla upeita näkymiä luonnonkauniiseen Võhandun rotkolaaksoon. Taevaskodasta avautuu upeat näkymät rotkolle, joen mutkailuun ja ympäröivään metsään. Alueella on myös patikkapolkuja ja näköalapaikkoja, jotka tarjoavat erilaisia näkökulmia maisemaan.

Rakveren Näkötorni

Rakveren Näkötorni sijaitsee kaupungin keskustassa ja se tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Torni on valmistunut vuonna 2001 ja sen huipulta voi nähdä muun muassa Rakveren keskiaikaisen linnoituksen, vanhan kaupungin ja ympäröivät maisemat. Näkötornin avautuvat panoraamanäkymät tekevät siitä suositun vierailukohteen kaupungissa.Kohteen sijainti maa on Viro.

Jätä kommentti