Halvat lennot Rovaniemi

Nähtävyydet ja kohteet

1. Joulupukin Pääposti

Rovaniemen Joulupukin Pääposti sijaitsee Napapiirillä ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden lähettää joulukirjeitä ympäri maailmaa. Posti on avoinna ympäri vuoden ja siellä pääsee tapaamaan itse Joulupukkia. Pääpostilta voi myös ostaa erilaisia joulutuotteita ja matkamuistoja.

2. Arktikum

Arktikum on tiedekeskus Rovaniemellä, joka tarjoaa näyttelyitä ja tietoa Lapin alueen luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Arktikumissa on myös erilaisia esittelyitä ja tapahtumia, kuten elokuvanäytöksiä ja luentoja. Keskuksen ytimessä on upea lasigalleria, josta voi ihailla Ounasjoen maisemia.

3. Korundi

Korundi on Rovaniemen taidemuseo ja konserttisali, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Taidemuseossa on vaihtuvia näyttelyitä sekä pysyvä kokoelma, jossa esitellään nykytaidetta eri muodoissaan. Korundissa järjestetään myös konsertteja ja muita musiikkitapahtumia.

4. Ounasvaaran Hiihtokeskus

Ounasvaara on Rovaniemen kuuluisa laskettelukeskus, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet talviurheiluun. Hiihtokeskuksessa on useita laskettelurinteitä eri vaikeusasteilla ja hissejä, jotka vievät kätevästi ylös rinteisiin. Lisäksi Ounasvaaralla voi harrastaa lumilautailua, lumikenkäilyä ja hiihtoa.

5. Luontokeskus Oulanka

Luontokeskus Oulanka sijaitsee Rovaniemen lähellä ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Oulangan kansallispuiston upeaan luontoon. Luontokeskuksesta löytyy tietoa alueen luonnosta ja retkeilymahdollisuuksista sekä opastusta patikointiin ja muuhun ulkoiluun. Alueella voi vierailla myös esimerkiksi Karhunkierroksen vaellusreitillä ja ihailla Karhunkierroksen rotkojärvien maisemia.

Kulttuuri ja Historia

Arktikum

Arktikum on Rovaniemellä sijaitseva tiedekeskus ja museo, joka esittelee Pohjois-Suomen kulttuuria ja luontoa. Arktikumilla voi tutustua erilaisiin näyttelyihin, jotka kertovat alueen historiasta, saamelaisista, poronhoidosta ja arktisesta luonnosta. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Joulupukin Pajakylä

Joulupukin Pajakylä on suosittu matkailukohde Rovaniemellä, jossa voi tavata itse Joulupukin ja tutustua jouluisiin aktiviteetteihin. Pajakylässä sijaitsee Joulupukin oma postitoimisto, josta voi lähettää joulutervehdyksiä ympäri maailman. Alueella on myös muita jouluteemaisia liikkeitä ja ravintoloita.

Rovaniemen taidemuseo

Rovaniemen taidemuseo on alueen keskeinen taidenäyttelytila, joka esittelee paikallista ja kansainvälistä taidetta. Museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan erilaisiin taiteen muotoihin ja tyyleihin.

Saamelaismuseo Siida

Saamelaismuseo Siida sijaitsee Inarissa, mutta se on myös osa Rovaniemen kulttuuritarjontaa. Museo esittelee saamelaista kulttuuria ja historiaa, ja sen näyttelyissä voi tutustua saamelaiseen perinteeseen, elämäntapaan, käsityöperinteeseen ja saamelaisten pukeutumiseen. Siidaan kuuluu myös luontonäyttely, jossa esitellään Inarin alueen luontoa ja eläimistöä.

Ounasvaara

Ounasvaara on ulkoilu- ja virkistysalue Rovaniemellä, jossa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja ja nauttia luonnosta. Alueella on hiihtokeskus, jossa on rinteitä ja latuja talvella, sekä ulkoilureittejä ja patikointipolkuja kesällä. Ounasvaaralta avautuu myös kaunis näköala yli kaupungin.

Lapin sota

Lapin sota oli toisen maailmansodan aikana käyty sotatapahtuma, jossa Saksa vetäytyi Pohjois-Suomesta ja tuhosi samalla Rovaniemen keskustan. Kaupunkia jouduttiin jälleenrakentamaan sodan jälkeen, ja tämä tapahtuma on jättänyt pysyvän jäljen Rovaniemen historiaan. Lapin sodasta kertovia muistomerkkejä ja nähtävyyksiä löytyy edelleen kaupungista.

Pääotsikko: Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Rovaniemi sijaitsee Lapin maakunnassa, joten alueen ruokakulttuuriin vaikuttavat lappilaiset perinteet. Täällä tarjotaan usein poronlihaa, lohta, kala- ja riistaruoan erilaisia variaatioita. Alueella saa myös maistella paikallisia marjoja kuten mustikoita ja puolukoita.

Ravintolat

Rovaniemellä on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia makuelämyksiä. Kaupungin keskustassa sijaitsevat ravintolat tarjoavat usein sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokia. Ravintolatarjonta vaihtelee rennoista kahviloista aina fine dining -ravintoloihin.

Keskeisiä ravintoloita

– Ravintola Nili: Tämä ravintola tarjoaa lappilaisia erikoisuuksia, kuten poron sisäfileetä ja kuhaa. Nili on keskustassa ja suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.
– Monte Rosa: Tämä italialainen ravintola tarjoaa herkullisia pizzoja ja pastoja. Ravintolan tunnelma on viihtyisä ja palvelu ystävällistä.
– Roka Kitchen & Wine Bar: Tämä ravintola on erikoistunut moderneihin ja luovasti valmistettuihin annoksiin. Keittiössä käytetään paikallisia raaka-aineita ja ravintolan viinilista on laaja.

Ravintolat erikoisruokavalioille

Rovaniemellä on myös ravintoloita, jotka tarjoavat erikoisruokavalioihin sopivia ruokia. Esimerkiksi Glöd on vegaaniravintola, joka tarjoaa herkullisia ja terveellisiä vegaanisia annoksia. Poropuisto Ounasvaaralla taas tarjoaa gluteenittomia vaihtoehtoja ruokalistallaan.

Ruokapaikkoja budjettimatkailijoille

Jos matkustaa pienemmällä budjetilla, Rovaniemellä on myös edullisia ruokapaikkoja. Esimerkiksi Rovaniemen torilla sijaitseva Kauppatori Cafe tarjoaa lounasta edulliseen hintaan. Lisäksi kaupungin keskustassa on useita kahviloita, joissa voi nauttia hyvän kahvin ja leivonnaisen kohtuuhintaan.

Elintarvikekaupat

Rovaniemellä on useita elintarvikekauppoja, joista voi ostaa ruokaa ja tarvikkeita omatoimiseen ruoanlaittoon. Suurimmista kaupoista löytyy laaja valikoima tuoreita ja pakattuja elintarvikkeita sekä päivittäistavaroita.

Tunnelmalliset kahvilat

Rovaniemellä on useita tunnelmallisia kahviloita, joissa voi nauttia kupin kuumaa tai herkullisen leivonnaisen. Esimerkiksi Kahvila Kaneli tarjoaa suussa sulavia leivonnaisia ja laajan valikoiman erikoiskahveja.

Pikaruokaravintolat

Rovaniemeltä löytyy myös pikaruokaravintoloita, kuten McDonald’s, Hesburger ja Subway. Nämä ravintolat tarjoavat nopeita ja edullisia ruoka-annoksia paikallisille ja matkailijoille.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Talviaktiviteetit

– Rovaniemellä voi harrastaa monia talviaktiviteetteja, kuten hiihtoa, lumilautailua, moottorikelkkailua ja jääkiipeilyä.
– Rovaniemen lähialueilla on useita hiihtokeskuksia, joissa voi nauttia hiihtämisestä ja laskettelusta.
– Moottorikelkkailu on suosittu aktiviteetti, ja Rovaniemen ympäristössä on runsaasti kelkkareittejä.
– Jääkiipeily on jännittävä aktiviteetti, jossa kiivetään jäähän ja jääpuikoihin kiinnitettyjä varusteita käyttäen.

Kesäaktiviteetit

– Kesäisin Rovaniemellä voi nauttia monista ulkoilma-aktiviteeteista, kuten vaelluksesta, kalastuksesta ja veneilystä.
– Rovaniemellä on upeita vaellusreittejä, kuten Ounasjoen ja Kemijoen maisemareitit.
– Kalastus on suosittu kesäinen aktiviteetti, ja Rovaniemellä voi kalastaa esimerkiksi Ounasjoessa ja Kemijoessa.
– Veneily Kemijoella tai Rovaniemen lähijärvillä tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta ja virkistävästä vedestä.

Kulttuuriaktiviteetit

– Rovaniemi on myös kulttuurikaupunki, ja siellä voi osallistua erilaisiin kulttuuritapahtumiin ja vierailla näyttelyissä ja museoissa.
– Rovaniemen taidemuseo tarjoaa näyttelyitä niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltäkin taiteilijoilta.
– Arktikum on tiedekeskus, joka esittelee Pohjoisen alueen kulttuuria, luontoa ja historiaa.
– Lapin maakuntamuseo tarjoaa tietoa Lappiin liittyvästä historiasta, kulttuurista ja perinteistä.

Eläinaktiviteetit

– Rovaniemellä voi kokea eläinaktiviteetteja, kuten poroajelua ja husky-koiravaljakkoajelua.
– Poromatkalla pääsee nauttimaan kauniista maisemista ja oppimaan poronhoidosta.
– Husky-koiravaljakkoajelulla pääsee kokemaan vauhdin hurmaa ja nauttimaan koirien seurasta.
– Ranua Wildlife Park tarjoaa mahdollisuuden tutustua moniin pohjoisiin eläinlajeihin, kuten jääkarhuihin, ahmoihin ja hirviin.

Sauna ja avantouinti

– Rovaniemellä voi rentoutua saunomalla ja kokeilla perinteistä suomalaista avantouintia.
– Rovaniemellä on useita julkisia saunoja, joissa voi nauttia löylyistä ja rentoutua.
– Syksyisin ja talvisin voi kokeilla avantouintia esimerkiksi Ounasjoessa tai lähijärvissä.
– Avantouinnilla on terveysvaikutuksia, kuten verenkierron vilkastuminen ja mielen virkistyminen.

Suositut hotellit Rovaniemellä

1. Arctic Light Hotel

Arctic Light Hotel on ylellinen boutique-hotelli Rovaniemen keskustassa. Hotellin eleganteissa huoneissa on tyylikäs skandinaavinen sisustus ja modernit mukavuudet. Asiakkaat voivat nauttia ravintolan herkullisista ruokailuvaihtoehdoista ja rentoutua saunassa tai porealtaassa.

2. Santa Claus Hotel

Santa Claus Hotel sijaitsee aivan Joulupukin Pajakylän vieressä, keskellä Rovaniemen joulumaailmaa. Hotellissa on viihtyisiä huoneita ja monipuoliset palvelut, kuten ravintola, baari ja sauna. Hotellin lähellä on myös mahdollisuus tavata itse Joulupukki ja osallistua erilaisiin jouluisiin aktiviteetteihin.

3. Arctic TreeHouse Hotel

Arctic TreeHouse Hotel tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen majoittumiseen Rovaniemellä. Hotelli koostuu tyylikkäistä puiden ympärille rakennetuista huoneista, jotka tarjoavat upean näköalan ympäröivään luontoon. Hotellissa on myös ravintola, lounge-tila ja sauna.

4. Scandic Rovaniemi City

Scandic Rovaniemi City on moderni hotelli aivan Rovaniemen keskustassa. Huoneet ovat tyylikkäitä ja viihtyisiä, ja hotellissa on tarjolla runsas buffetaamiainen sekä ravintola. Asiakkailla on myös käytössään sauna, kuntosali ja ilmainen pysäköinti.

5. Lapland Hotels Sky Ounasvaara

Lapland Hotels Sky Ounasvaara sijaitsee kauniilla paikalla Ounasvaaran rinteellä. Hotellin huoneista avautuvat upeat näkymät Rovaniemen maisemiin. Hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia herkkuja, sekä sauna ja ulkouima-allas. Lisäksi hotellin läheisyydessä on monipuoliset ulkoilu- ja hiihtomahdollisuudet.

Turvallisuus ja Terveys

Poliisi

Rovaniemen poliisilaitos vastaa kaupungin järjestyksen ylläpidosta, rikostutkinnasta ja yleisestä turvallisuudesta.

Pelastuslaitos

Rovaniemen pelastuslaitos vastaa palo- ja pelastustoiminnasta kaupungin alueella. He huolehtivat myös yleisestä turvallisuudesta sekä antavat neuvoja hätätilanteisiin varautumiseen.

Ambulanssipalvelut

Rovaniemellä on ambulanssilaitos, joka vastaa hätätilanteiden ensihoidosta ja potilaiden kuljetuksesta sairaaloihin. Ambulanssien määrä ja toimintakyky varmistavat nopean avun saatavuuden.

Terveyskeskus

Rovaniemen terveyskeskus tarjoaa perusterveydenhuollon palveluita kaupungin asukkaille. Siellä työskentelee eri alojen terveydenhuollon ammattilaisia, kuten lääkäreitä, sairaanhoitajia ja fysioterapeutteja. Terveyskeskuksen kautta saa hoitoa erilaisiin terveysongelmiin.

Sairaala

Rovaniemellä sijaitsee Lapin keskussairaala, joka tarjoaa erikoissairaanhoidon palveluita kaupungissa ja Lapin alueella. Sairaala on varustettu erilaisilla osastoilla ja tarjoaa erikoisalojen lääketieteellistä hoitoa.

Päivystys

Kaupungissa on päivystysosasto, jossa hoidetaan äkillisiä terveysongelmia, kuten tapaturmia ja muita hätätilanteita. Päivystykseen voi hakeutua ilman ajanvarausta, ja siellä työskentelee lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa, jotka pystyvät vastaamaan akuutteihin hoitotarpeisiin.

Turvallisuuskoulutus

Rovaniemellä tarjotaan erilaisia turvallisuuskoulutuksia, joiden avulla asukkaat voivat oppia toimimaan turvallisesti erilaisissa tilanteissa. Tällaisia koulutuksia voivat olla esimerkiksi ensiapukurssit, paloturvallisuuskoulutukset tai itsepuolustuskurssit.

Rikollisuus

Vaikka Rovaniemi on yleisesti turvallinen kaupunki, siellä voi esiintyä myös rikollisuutta. Tästä syystä on tärkeää pitää huolta omasta turvallisuudestaan ja ottaa huomioon yleiset varotoimet, kuten lukita ovet ja säilyttää arvotavarat turvallisesti. Asukkaita kehotetaan myös ilmoittamaan havaitsemistaan rikoksista poliisille.

Rannat ja Vesistöt

Kemijoki

Kemijoki on Suomen pisimpänä virtaava joki ja se virtaa myös Rovaniemen läpi.

Ounasjoki

Ounasjoki on merkittävä sivujoki Kemijoelle ja virtaa Rovaniemen kaupungin keskustan läpi.

Järvet

Rovaniemen alueella on useita järviä, kuten Ounasjärvi, Kemijärvi, Luirojärvi, Lainiojärvi ja Sinettäjärvi.

Kesänkijärvi

Kesänkijärvi sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta ja tarjoaa upean hiekkarannan ja virkistysmahdollisuuksia.

Vartiokylän uimaranta

Vartiokylän uimaranta sijaitsee noin 10 kilometrin etäisyydellä Rovaniemen keskustasta ja siellä on pukukopit, WC-tilat ja laituri.

Ounasvaaran laskettelukeskus

Ounasvaaran laskettelukeskus tarjoaa mahdollisuuden yhdistää talviurheilu ja vesistöt. Laskettelukeskus sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta.

Napapiirin retkeilyalue

Napapiirin retkeilyalueella voi nauttia kauniista luonnosta ja vesistöistä. Alueella on useita järviä ja jokia, kuten Vanttausjärvi, Juumajärvi ja Niskajoki. Alueella voi retkeillä, kalastaa ja veneillä.

Yöelämä ja Viihde Rovaniemellä

Baarit ja yökerhot

Rovaniemi tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia hyvästä seurasta sekä musiikista. Suosittuja baareja Rovaniemellä ovat esimerkiksi Bar Zoomit, Paha Kurki, 3DTC ja Arctic Light Hotel Bar. Näissä baareissa pääsee nauttimaan rennosta tunnelmasta ja erilaisista juomatarjoiluista.

Rovaniemellä on myös useita yökerhoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden bailaamiseen aamuun asti. Suosituimpia yökerhoja ovat esimerkiksi Amarillo, Valdemari ja Kauppayhtiö. Nämä klubit tarjoavat usein myös esiintyjiä ja teemabileitä eri päivinä viikossa.

Live-musiikki ja keikat

Rovaniemi tarjoaa myös monipuolisen valikoiman live-musiikkia eri paikoissa kaupungissa. Esimerkiksi Lapin Musiikkiopiston sali järjestää säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia. Lisäksi Lapin yliopiston Kemi-Tornion musiikin koulutusohjelma järjestää opiskelijoiden esiintymisiä ja konsertteja.

Rovaniemellä on myös useita baareja, joissa voi nauttia live-musiikista. Esimerkiksi Yliopiston pubi järjestää säännöllisesti erilaisia esiintyjiä ja teemailtoja. Lisäksi Holiday Club Kuusamon Tropiikki järjestää kesäisin ulkoilmakonsertteja alueellaan.

Elokuvateatterit

Rovaniemellä on kaksi elokuvateatteria, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia elokuvia eri genreistä. Bio Rex Rovaniemi sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa useita elokuvanäytöksiä päivittäin. Cine Atlas sijaitsee Sampokeskuksessa ja tarjoaa myös monipuolisen valikoiman elokuvia.

Elokuvateattereissa on mahdollisuus nauttia uusimmista elokuvista isolta valkokankaalta ja hyvästä äänentoistosta. Lisäksi elokuvateattereissa järjestetään erilaisia erikoisnäytöksiä ja tapahtumia, kuten midnight screeningejä ja elokuvamaratoneja.

Konsertti- ja tapahtumapaikat

Rovaniemellä on useita konsertti- ja tapahtumapaikkoja, joissa esiintyy erilaisia koti- ja ulkomaisia artisteja ja esiintyjiä. Rovaniemen keskuskenttä on suuri ulkoilmakonserttien tapahtumapaikka, jossa järjestetään esimerkiksi Rovaniemi Rock City -tapahtuma.

Lisäksi Rovaniemen teatteri järjestää erilaisia teatteriesityksiä, musikaaleja ja muita tapahtumia. Lapin Kansa-talo puolestaan toimii konsertti- ja tapahtumapaikkana eri tyyppisille esityksille. Rovaniemen Lappi Areena on suuri sisätiloissa sijaitseva monitoimiareena, jossa järjestetään muun muassa konsertteja ja urheilutapahtumia.

Luontokohteet ja retkeily Rovaniemellä

1. Ounasvaara

Ounasvaara on Rovaniemen keskustan läheisyydessä sijaitseva ulkoilu- ja retkeilyalue. Se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ympäri vuoden. Ounasvaaralta löytyy useita ulkoilureittejä ja polkuja, jotka soveltuvat niin patikointiin kuin pyöräilyynkin. Lisäksi alueella on erinomaiset mahdollisuudet hiihtämiseen talvisin, sillä Ounasvaaralla sijaitsee myös laskettelukeskus.

2. Korouoma

Korouoma on noin 90 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta sijaitseva upea rotkolaakso. Se on suosittu retkeilykohde, joka tarjoaa upeat maisemat ja lukuisat patikointipolut. Korouomalla voi seurata rotkon pohjalla virtaavan Korojoen kulkua ja ihailla korkeita jyrkänteitä. Alueella on myös laavuja ja tulentekopaikkoja, joilla voi levähtää retken lomassa.

3. Auttiköngäs

Auttiköngäs on noin 45 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta sijaitseva koski ja luonnonsuojelualue. Auttiköngäältä löytyy kaksi eri luontopolkuvaihtoehtoa, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen upeaan luontoon. Pidempi reitti vie kävijän kosken yläpuolisille näköalapaikoille, kun taas lyhyempi reitti kulkee kosken alapuolella. Paikan päällä on myös laavu ja nuotiopaikka, jossa voi nauttia eväitä.

4. Arctic Circle Hiking Area

Arctic Circle Hiking Area sijaitsee napapiirin tuntumassa noin 10 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Alueella on runsaasti hyvin merkittyjä patikointipolkuja, jotka soveltuvat eri kuntoisille retkeilijöille. Reitit kulkevat upeassa pohjoisen luonnossa ja tarjoavat mahdollisuuden huikeisiin maisemiin. Alueelta löytyy myös laavuja ja muita levähdyspaikkoja.

5. Könkämäeno

Könkämäeno on Tornionjoen sivujoki, joka virtaa Rovaniemen läpi. Könkämäenolla voi kalastaa ja veneillä, mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden rauhalliseen luonnon tarkkailuun. Joella on useita levähdyspaikkoja, joissa voi pysähtyä nauttimaan maisemista ja rauhasta. Könkämäenon varrella on myös kalastusalueita, joista saa lunastamalla luvan kalastaa.

6. Syötteen kansallispuisto

Vaikka Syötteen kansallispuisto sijaitsee Rovaniemestä noin 180 kilometrin päässä, se on suosittu retkeilykohde lähialueella. Kansallispuisto tarjoaa upeat mahdollisuudet patikointiin, hiihtoon ja luonnon tarkkailuun. Puistossa on useita eri pituisia patikointireittejä ja luontopolkuja, joilla voi tutustua alueen kauniiseen luontoon. Syötteen huipulta avautuvat upeat maisemat yli ympäröivien metsien ja järvien.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Rovaniemellä

Rovaniemen kirkko

Rovaniemen kirkko sijaitsee kaupungin keskustassa Ounasjoen rannalla. Tämä vuonna 1950 valmistunut puukirkko on tunnettu erityisesti arkkitehtuurisesta omaperäisyydestään, joka yhdistää perinteisiä pohjoissuomalaisia rakennustapoja ja modernia muotoilua. Kirkon suunnittelusta vastasi arkkitehti Bertel Liljequist. Rovaniemen kirkossa järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia ja muita uskonnollisia tilaisuuksia.

Arktikum

Arktikum on Rovaniemen tunnettu kulttuurikeskus ja tiedemuseo, joka keskittyy pohjoisen luonnon, kulttuurin ja historian esittelyyn. Arktikumin näyttelyt esittelevät muun muassa Lapin alkuperäiskansojen elämää, arktista ekosysteemiä sekä alueen luonto- ja ilmastomuutoksia. Museon kokoelmat kattavat laajan valikoiman esineitä, valokuvia ja dokumentteja, jotka havainnollistavat Lapin historiaa ja arktista tutkimusta.

Joulupukin postitoimisto

Joulupukin postitoimisto on maailmankuulu nähtävyys Rovaniemellä. Toimisto vastaanottaa vuosittain miljoonia joulutervehdyksiä ympäri maailman. Vieraat voivat käydä ihmettelemässä postitoimiston tunnelmaa, kirjoittaa ja lähettää omia joulukortteja sekä tavata Joulupukin henkilökohtaisesti. Postitoimistolta löytyy myös laaja valikoima joulutuotteita ja matkamuistoja.

Rovaniemen kotiseutumuseo

Rovaniemen kotiseutumuseo sijaitsee Kemijoen rannalla. Museo koostuu useista rakennuksista ja esineistä, jotka kertovat Lapin maakunnan historiasta ja perinteistä. Museon kokoelmaan kuuluu muun muassa vanhoja taloja, maatalouskoneita, tekstiilejä, työkaluja ja taideteoksia. Vierailijat voivat tutustua museon alueeseen omatoimisesti tai osallistua opastetuille kierroksille.

Rovaniemen taidemuseo

Rovaniemen taidemuseo sijaitsee Pohjois-Suomen aluehallintoviraston rakennuksessa kaupungin keskustassa. Museo keskittyy pääasiassa pohjoissuomalaiseen nykytaiteeseen ja järjestää vaihtuvia näyttelyitä eri taiteilijoiden teoksista. Taidemuseolla on myös pysyvä kokoelma, joka sisältää taideteoksia eri aikakausilta. Lisäksi museossa järjestetään erilaisia taidealan tapahtumia, luentoja ja työpajoja.

Rovaniemen panoraama- ja näköalapaikat

Ounasvaara

Ounasvaara on Rovaniemen tunnetuimpia näköalapaikkoja, josta avautuu upea näköala yli kaupungin. Sen huipulla sijaitseva näkötorni tarjoaa vierailijoille upeita maisemia ympäröivään luontoon. Alueella on myös useita ulkoilureittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden luontopolkuille ja ihanteelliseen paikkaan aktiviteeteille, kuten hiihdolle, patikoinnille ja pyöräilylle.

Korundi

Korundin taidekeskus sijaitsee Rovaniemen keskustassa, aivan Ounasjoen rannalla. Rakennus on moderni ja korkealla taiteellaan ja arkkitehtuurillaan. Taidekeskuksessa on myös näköalatasanne, josta voi ihailla kaunista jokimaisemaa ja kaupungin ympärillä olevia maisemia.

Jätkänkynttilä

Jätkänkynttilä on suosittu näköalapaikka Rovaniemen keskustassa, aivan Pohjanhovin vieressä. Jätkänkynttilä on Rovaniemen symboli ja se on 8,5 metriä korkea patsas, joka esittää puukiiloa. Patsaaseen kiipeäminen tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja Jätkänkynttilän juurella on myös viehättävä puistomaisema.

Kiutaköngäs

Kiutaköngäs sijaitsee noin 90 kilometriä Rovaniemen keskustasta etelään. Se on kuuluisa luonnonnähtävyys, jossa Ounasjoki muodostaa upeita koskia ja vesiputouksia. Kiutakönkään näköalapaikka tarjoaa upeat näkymät koskille ja sen ympärillä on myös luontopolkuja, jotka kulkevat kosken vierestä.

Sky Ounasvaara

Sky Ounasvaara on ravintola ja näköalapaikka Ounasvaaran huipulla. Ravintola sijaitsee noin 1,5 kilometriä Rovaniemen keskustasta ja sen terassilta avautuu upea näkymä yli kaupungin ja ympäröivän maiseman. Sky Ounasvaara on suosittu paikka nauttia ruoasta tai juomasta samalla kun ihailee kaunista luontoa.Kohteen sijainti maa on Suomi

Jätä kommentti