Halvat lennot Rožaje

Nähtävyydet ja kohteet

Rožajen linna

Rožajen linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Rožajen kaupungin keskustassa. Se on peräisin 1800-luvulta ja toimi aikoinaan linnoituksena sekä asuinpaikkana. Nykyään linna on suosittu matkailukohde, ja siellä voi vierailla ja tutustua sen historiaan.

Moskeijat

Rožajessa on useita historiallisia moskeijoita, jotka ovat merkittäviä islamilaisen kulttuurin ja uskonnon nähtävyyksiä. Esimerkiksi Alaudin-päämoskeija on yksi suurimmista moskeijoista ja sijaitsee Rožajen keskustassa. Matkailijat voivat vierailla moskeijoissa ja oppia lisää islamin uskonnosta.

Rožajen kulttuurikeskus

Rožajen kulttuurikeskus on tärkeä paikka, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä. Siellä voi tutustua paikalliseen kulttuuriin, taiteeseen ja perinteisiin. Kulttuurikeskus tarjoaa myös erilaisia työpajoja ja kursseja, joissa voi oppia uusia taitoja tai syventää jo olemassa olevia.

Luonnonkauniit alueet

Rožajen ympärillä on lukuisia luonnonkauniita alueita, jotka houkuttelevat ulkoilijoita ja retkeilijöitä. Esimerkiksi Hajlak-vuori tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Lisäksi joki Ibar kulkee Rožajen läpi, ja sen varrella voi nauttia kauniista maisemista ja rentoutua.

Museot

Rožajessa on muutamia museoita, jotka tarjoavat tietoa kaupungin historiasta ja kulttuurista. Esimerkiksi Historiallinen museo keskittyy Rožajen menneisyyteen ja näyttää esineitä ja valokuvia eri aikakausilta. Museokäynnillä voi oppia lisää Rožajen historiasta ja perinteistä.

Kauppakeskukset ja markkinat

Rožajen kaupungissa on useita kauppakeskuksia ja markkinoita, joissa voi tehdä ostoksia ja tutustua paikalliseen kaupankäyntikulttuuriin. Kauppakeskuksissa on erilaisia liikkeitä, kuten vaate- ja kosmetiikkakauppoja. Markkinoilla puolestaan voi löytää tuoreita elintarvikkeita, käsitöitä ja muita paikallisia tuotteita.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Rožaje on kaupunki Montenegron koillisosassa. Sen historia juontaa juurensa antiikin aikaan, ja alueella on ollut asutusta jo tuhansia vuosia. Kaupunki on kokenut vaihtuvia hallitsijoita ja vaikuttanut osana erilaisia imperiumeja ja kuningaskuntia, kuten roomalaisia, bysanttilaisia, osmaneja ja jugoslavialaisia. Alueella on edelleen nähtävissä historian jälkiä, kuten muinaisia linnoituksia ja historiallisia rakennuksia.

Kulttuuri ja perinteet

Rožajen alueella on rikas kulttuuriperintö, joka heijastaa sen monikulttuurista historiaa ja etnistä monimuotoisuutta. Kaupungissa asuu useita eri kulttuureja ja uskontoja edustavia ryhmiä, kuten muslimi-, kristitty- ja juutalaisyhteisöjä. Tämä rikastaa kaupungin kulttuuria ja luo mielenkiintoisen kulttuurien sulatusuunin.

Paikalliset perinteet näkyvät muun muassa musiikissa, tanssissa, ruokakulttuurissa ja käsityöläisyydessä. Rožajessa järjestetään säännöllisesti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkikonsertteja, tanssiesityksiä, teatteriesityksiä ja kansanjuhlia. Nämä tapahtumat houkuttelevat niin paikallisia kuin ulkomaalaisia kävijöitä.

Museot ja nähtävyydet

Rožajessa on useita mielenkiintoisia museoita ja nähtävyyksiä. History Museum of Rozaje tarjoaa tietoa alueen historiasta ja kulttuurista. Siellä voi tutustua Rožajen menneisyyteen esineiden, dokumenttien ja valokuvien avulla. Museum of Islamic Art puolestaan esittelee islamilaisen taiteen kokoelmaa, joka sisältää taideteoksia eri aikakausilta.

Kaupungissa on myös joitain historiallisia nähtävyyksiä, kuten Rožajen linna, joka on peräisin keskiajalta. Linna tarjoaa upean näköalan ympäröivään maisemaan ja toimii nykyään suosittuna turistikohteena.

Kirjallisuus ja kulttuurifestivaalit

Rožajen kulttuurissa kirjallisuus ja kirjalliset tapahtumat ovat tärkeä osa. Kaupungissa järjestetään säännöllisesti kirjallisuusfestivaaleja, joissa juhlistetaan kirjoittamista ja lukemista. Näihin tapahtumiin osallistuu kotimaisia ​​ja kansainvälisiä kirjailijoita, ja ne tarjoavat foorumin keskusteluille, luennoille ja kirjailijatapaamisille.

Tällaiset festivaalit edistävät paikallista kirjallisuutta ja kulttuuria sekä tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden kirjallisuuden harrastajille ja ammattilaisille.

Perinteiset juhlat ja seremoniat

Rožajessa vietetään useita perinteisiä juhlia ja seremonioita, jotka heijastavat alueen kulttuuriperintöä. Tärkeimpiä juhlia ovat esimerkiksi Bajram, joka on islamilainen juhla, ja Đurđevdan, joka on serbialainen juhla.

Näiden juhlien aikana kaupungissa järjestetään erilaisia ​​seremonioita, kuten musiikkiesityksiä, tanssiesityksiä, uskonnollisia rituaaleja ja perinteisiä ruokailuja. Ihmiset pukeutuvat perinteiseen pukuun ja osallistuvat yhdessä juhlimiseen, mikä luo iloisen ja vilkkaan tunnelman kaupungissa.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

– Rožajessa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia ja kansainvälisiä sekä paikallisia ruokia. Jotkut suositeltavat ravintolat ovat esimerkiksi Restoran Kod Rožaja, Restoran Milošević ja Restoran Baibare.
– Ravintolat Rožajessa tarjoavat usein perinteisiä balkanilaisia ruokia, kuten cevapi (pieniä makkaroita leivän kanssa), burek (suolainen piirakka) ja ajvar (paprika-hillo).
– Monissa ravintoloissa Rožajessa on myös tarjolla kansainvälisiä ruokia, kuten pizzaa, pastaa ja jopa kiinalaista ruokaa.

Kahvilat

– Rožajessa on useita kahviloita, joissa voi nauttia kahvia, teetä ja leivonnaisia. Jotkut suositellut kahvilat ovat esimerkiksi Caffe Bar Džezva, Caffe Bar Goja ja Caffe Bar Cakum Pakum.
– Kahvilat tarjoavat yleensä myös erilaisia virvoitusjuomia sekä alkoholittomia ja alkoholipitoisia juomia.
– Useimmissa kahviloissa on tarjolla myös pieniä välipaloja, kuten leipiä, sämpylöitä ja pikkusuolaisia.

Leipomot

– Rožajessa on useita leipomoita, jotka tarjoavat tuoreita leivonnaisia ja leipiä.
– Leipomoissa voi ostaa esimerkiksi tuoreita leipiä, sämpylöitä, pullia, piirakoita ja muita makeita tai suolaisia leivonnaisia.
– Monissa leipomoissa on myös kahvilaosio, jossa voi nauttia kupin kahvia tai teetä leivonnaisten kanssa.

Paikalliset erikoisuudet

– Rožajessa voi maistella paikallisia erikoisuuksia, kuten kajmakia (hapankermaa), cicvaraa (vehnägriitti- ja juustokeittoa) ja kacamakia (maissi- ja ohramuurikasta).
– Lisäksi Rožajessa voi kokeilla paikallisia liharuokia, kuten janjetinaa (lammasruokaa) ja pršutia (ilmakuivattua kinkkua).
– Makeiden herkkujen ystävät voivat maistella baklavaa (sokeroidut filotaikinalevyt pähkinäsekoituksella) ja tufahije (omenaa täytettynä hilloilla ja pähkinöillä).

Ruokakaupat

– Rožajessa on useita ruokakauppoja, joista voi ostaa elintarvikkeita ja muita päivittäistavaroita.
– Paikallisissa ruokakaupoissa voi löytää laajan valikoiman tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, leipää, maitotuotteita, lihatuotteita ja muita ruokatarvikkeita.
– Suuremmissa ruokakaupoissa on yleensä myös muita osastoja, kuten elintarvikkeiden lisäksi kodin tarvikkeiden, hygieniatuotteiden ja alkoholijuomien osastot.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Luontoretket ja vaellus:

Rožajen ympäristö tarjoaa upeita luontokohteita ja vaellusreittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Prokletije-vuoristo ja Hajla-vuori, joista avautuu upeat maisemat ja mahdollisuus nähdä myös harvinaisia lintulajeja.

2. Pyöräily:

Rožajen alueella on useita pyöräilyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin ympäristöön pyöräillen. Suosittuja reittejä ovat esimerkiksi Sotinčan alueen maastopyöräreitit ja Koser-vuoren ympäri kulkeva pyöräilyreitti.

3. Kulttuurikohteiden vierailu:

Rožaje on rikas kulttuuriperinnöstä, ja kaupungista löytyy useita mielenkiintoisia kulttuurikohteita, kuten Mosaiikkimuseo, jossa voi tutustua alueen historiaan ja käsityöperinteeseen. Lisäksi kannattaa vierailla Rožajen linnoituksella, joka tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli.

4. Uiminen ja vesiliikuntaharrastukset:

Rožajen lähellä sijaitsee useita järviä ja jokia, joissa voi viettää rentouttavia uimapäiviä ja harrastaa erilaisia vesiliikuntalajeja, kuten melontaa ja soutua. Suosittuja uimapaikkoja ovat esimerkiksi Plav-järvi ja Ibar-joki.

5. Paikallisen ruoan ja juoman maistaminen:

Rožaje tunnetaan herkullisesta ruoastaan ja paikallisista erikoisuuksistaan. Kaupungista löytyy lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella perinteisiä montenegrolaisia ruokia ja juomia, kuten grillattua lihaa, paikallista juustoa ja viiniä.

6. Kylpylät ja rentoutuminen:

Rožajessa on useita kylpylöitä ja wellness-keskuksia, jotka tarjoavat erilaisia rentouttavia hoitoja ja palveluita. Näissä paikoissa voi rentoutua esimerkiksi hieronnan, saunan tai kasvohoidon parissa.

7. Golf:

Rožajen lähialueella sijaitsee useita golfkenttiä, jossa voi harrastaa golfin pelaamista. Näillä kentillä voi nauttia kauniista maisemista ja haastaa itsensä golfin pelaamisen parissa.

8. Ostokset:

Rožajen keskusta-alueella on useita kauppoja, joista voi tehdä ostoksia. Kaupungista löytyy niin vaate- ja kenkäkauppoja, ruokakauppoja kuin matkamuistomyymälöitäkin.

Suositut hotellit Rožajessa

1. Hotel Palma

Hotel Palma sijaitsee Rožajen kaupungin keskustassa ja tarjoaa mukavat ja modernit huoneet sekä hyvät palvelut vierailleen. Hotellissa on ravintola ja baari, kuntokeskus, ilmainen Wi-Fi-yhteys sekä pysäköintimahdollisuus. Huoneiden varustukseen kuuluvat muun muassa ilmastointi, taulu-tv, minibaari ja oma kylpyhuone.

2. Hotel Rožaj

Hotel Rožaj sijaitsee kätevällä paikalla Rožajen keskustassa ja tarjoaa tyylikkäät ja viihtyisät huoneet vierailleen. Hotellissa on ravintola, baari, ilmainen Wi-Fi-yhteys sekä maksuton pysäköintimahdollisuus. Huoneiden varustukseen kuuluvat muun muassa taulu-tv, ilmastointi ja oma kylpyhuone.

3. Hotel Alart Centar

Hotel Alart Centar sijaitsee Rožajen keskustassa ja tarjoaa kodikkaat huoneet sekä ystävällisen palvelun vierailleen. Hotellissa on ravintola, baari, ilmainen Wi-Fi-yhteys sekä pysäköintimahdollisuus. Huoneiden varustukseen kuuluvat muun muassa taulu-tv, ilmastointi ja oma kylpyhuone.

4. Hotel Brvnara

Hotel Brvnara sijaitsee Rožajen lähellä kaunista luontoa ja tarjoaa rauhallisen ja rentouttavan ympäristön vierailleen. Hotellissa on ravintola, baari, ilmainen Wi-Fi-yhteys sekä pysäköintimahdollisuus. Huoneiden varustukseen kuuluvat muun muassa taulu-tv, ilmastointi ja oma kylpyhuone.

5. Guesthouse Rožaj

Guesthouse Rožaj tarjoaa kodikkaita huoneita Rožajen kaupungin lähellä. Vieraille on tarjolla mukava oleskelualue sekä mahdollisuus nauttia aamiaista. Wi-Fi-yhteys on käytettävissä maksutta, ja ympäristössä voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten vaeltamista ja pyöräilyä.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Rožaje on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa esiintyy vähän vakavia rikoksia.
– Kaupungissa on poliisilaitos ja lukuisia poliisiasemia, jotka huolehtivat asukkaiden turvallisuudesta ja järjestyksestä.
– Turvallisuuden kannalta tärkeät paikat, kuten asemat, lentokentät, ostoskeskukset ja julkiset tilat, ovat vartioituja.
– Matkailijoita kehotetaan kuitenkin pitämään arvotavarat turvassa ja olemaan varovaisia taskuvarkaita vastaan.
– Liikenneonnettomuuksien riski on olemassa, ja siksi autoilijoiden suositellaan noudattavan nopeusrajoituksia ja liikennesääntöjä.
– Rožejen ympäristössä on myös maaseutualueita, joissa saatat törmätä luontoon liittyviin riskeihin kuten punkin puremiin tai myrskyihin.

Terveys

– Rožajessa on useita terveyskeskuksia, sairaaloita ja apteekkeja, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluja asukkaille.
– Terveydenhuoltojärjestelmä ei ole yhtä kehittynyt kuin suuremmissa kaupungeissa, mutta peruspalvelut ovat saatavilla.
– Kaupungista löytyy myös yksityisiä lääkäriasemia, jotka tarjoavat erikoistuneempia hoitopalveluja.
– Lääkäripalvelujen saatavuus voi olla rajoitettua tai jonot voivat olla pitkiä, joten kannattaa varata aika etukäteen.
– Alueella on myös apteekkeja, joista voi hankkia reseptilääkkeitä ja muita terveydenhoitotuotteita.
– Rožajen vesijohtovesi on yleensä juomakelpoista, mutta matkailijoiden kannattaa silti suosia pullotettua vettä välttyäkseen vatsavaivoilta.

Rannat ja Vesistöt:

1. Vijelija-järvi:

Vijelija-järvi sijaitsee Rožajen kunnassa, Montenegron pohjoisosassa. Se on suosittu kesäkohde, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden rentoutumiseen sekä uimiseen. Järven rannoilla on myös useita ravintoloita ja muita palveluita.

2. Ličko-järvi:

Ličko-järvi on toinen merkittävä vesistö Rožajen alueella. Se sijaitsee järkälemäisellä alueella ja tarjoaa upeita maisemia sekä mahdollisuuden kalastukseen ja veneilyyn. Järvi on ympäröivän luonnon kaunistama, ja lähistöllä on myös erilaisia luontopolkuja ja retkeilyreittejä.

3. Ibar-joki:

Ibar-joki virtaa Rožajen läpi ja tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesistöaktiviteetteihin. Joella voi esimerkiksi meloa tai harrastaa kalastusta. Ibar-joki on myös tärkeä ekosysteemi ja lähde elämälle alueella.

4. Uimarannat:

Rožajessa on useita uimarantoja, joissa voi nauttia aurinkoisista päivistä ja virkistäytyä vedessä. Rannoilla on usein myös palveluita, kuten aurinkotuoleja ja -varjoja, sekä mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten veneretkiä ja snorklausta.

5. Vesiputoukset:

Rožajen alueella on myös useita upeita vesiputouksia, jotka tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen ja mielenkiintoisia maisemia. Vesiputouksilla on usein myös läheisiä retkeilyreittejä ja luontopolkuja, jotka mahdollistavat kauniiden ympäristöjen tutkimisen.

Yöelämä ja Viihde Rožajessa:

1. Baarit ja klubit:

Rožajessa on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Klub Orion, Klub Shine ja Baari Delta.

2. Ravintolat ja kahvilat:

Kaupungissa on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisista aterioista ja rentoutua. Suosittuja ravintoloita Rožajessa ovat esimerkiksi Restorant Iliria, Restorant Lux ja Kaštel Restoran.

3. Elokuvateatterit:

Rožajessa on elokuvateatteri, jossa esitetään uusimpia elokuvia. Tämä tarjoaa mahdollisuuden viettää iltaa elokuvien parissa ja nauttia valkokankaan viehätyksestä.

4. Konsertit ja tapahtumat:

Rožajessa järjestetään ajoittain konsertteja ja muita tapahtumia, joissa voi nauttia elävästä musiikista ja erilaisista esityksistä. Tällaiset tapahtumat voivat olla hyvä vaihtoehto yöajan viihteeksi.

5. Klubi-ilmiöt:

Rožajessa toimii myös erilaisia klubitoimintoja, kuten järjestettyjä tanssikursseja ja DJ-iltoja, joissa kokoontuu ihmisiä viettämään aikaa ja tanssimaan. Nämä tarjoavat mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen ja tanssin riemuun.

Luontokohteet ja retkeily

1. Hajla – Djavolja Varoš

Hajla on Rožajen kaupungin korkein vuori ja erinomainen kohde retkeilyyn ja patikointiin. Vuoren huipulle johtaa useita vaellusreittejä, joista osa tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään maisemaan. Djavolja Varoš, joka sijaitsee Hajlan lähellä, on ainutlaatuinen luonnonmuodostelma, jossa on useita kiviä, jotka muistuttavat eri muotoisia patsaita.

2. Plav järvet

Plav järvet ovat kaksi järveä, joiden ympärillä on mahdollista rentoutua ja nauttia kauniista luonnosta. Järvet tarjoavat myös mahdollisuuden veneilyyn ja kalastukseen.

3. Biogradska Gora kansallispuisto

Biogradska Gora on yksi Euroopan vanhimmista metsäalueista ja se sijaitsee Rožajen lähellä. Kansallispuisto tarjoaa upeita patikointireittejä, luontopolkuja ja mahdollisuuksia telttailuun. Alueella voi myös nähdä harvinaisia eläinlajeja ja ihailla upeita näkymiä vuoristomaisemiin.

4. Pešterska visoravan

Pešterska visoravan on laaja ylätasanko, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden tehdä pitkiä kävelyretkiä. Alueella voi nähdä upeita kukkaniittyjä, viljelyksiä ja karjasuojia, jotka kuuluvat paikallisen maatalouden maisemakuvaan.

5. Prokletije kansallispuisto

Prokletije kansallispuisto on suosittu retkeilykohde Rožajen lähistöllä. Puisto käsittää upeat vuoristomaisemat ja siellä on useita patikointireittejä eri vaikeustasoille. Alueella voi nähdä myös harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

6. Kraljeva Sutjeska

Kraljeva Sutjeska on historiallisesti merkittävä alue, joka tarjoaa myös upeat retkeilymahdollisuudet. Alueella voi vierailla keskiaikaisessa luostarissa, tutustua kulttuuriperintöön ja nauttia kauniista luonnosta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Mušovićin Hani

Mušovićin Hani on historiallinen karavanserai, joka sijaitsee Rožajen kaupungissa. Se on peräisin 1600-luvulta ja toimi aikoinaan majapaikkana kaupankävijöille ja matkustajille. Rakennuksen arkkitehtuuri edustaa osmanien aikakauden tyyliä ja siitä on tullut merkittävä historiallinen kohde Rožajen alueella.

Gazi Sinan-pašan moskeija

Gazi Sinan-pašan moskeija on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen nähtävyys Rožajessa. Se on perustettu vuonna 1505 ja se edustaa perinteistä osmanien arkkitehtuuria. Moskeijan sisätilat ovat koristeellisia ja niissä on upea kaksoiskupoli. Moskeija on edelleen käytössä ja se houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa.

Petrovica linna

Petrovica linna on historiallinen linna Rožajessa. Se oli rakennettu 1800-luvun puolivälissä ja se oli tuloksena taitavista osmanien ja venäläisten arkkitehtien yhteistyöstä. Linnaa ympäröi kaunis puisto ja se tarjoaa upeat näkymät kaupungin ympäristöön. Linna on nykyään museo, joka esittelee paikallista historiaa ja kulttuuria.

Ilijas torni

Ilijas torni on toinen merkittävä historiallinen nähtävyys Rožajessa. Se on peräisin 1500-luvulta ja se oli osa Rožajen linnoituksen järjestelmää. Tornista on upeat näkymät kaupungin yli ja se tarjoaa mielenkiintoisen muistutuksen alueen historiasta. Torni on nyt suosittu matkailukohde ja se houkuttelee kävijöitä oppimaan alueen menneisyydestä.

Rožajen keskiaikainen kirkko

Rožajen keskiaikainen kirkko on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen kohde kaupungissa. Se on peräisin 1200-luvulta ja se edustaa keskiaikaista bysanttilaista arkkitehtuuria. Kirkon seinissä on arvokkaita freskoja, jotka kuvaavat uskonnollisia aiheita. Kirkko on edelleen käytössä, ja se on suosittu vierailukohde sekä paikallisille että ulkomaalaisille matkailijoille.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Hotelli Bećirović näköalatasanne

Hotelli Bećirovićin näköalatasanteelta voi ihailla upeita maisemia Rožajen kaupunkiin ja sen ympäristöön. Täältä avautuu näköala kaupungin kattojen yli ja ympäröiville vuorille.

2. Gradski parkin näköalapaikka

Rožajen Gradski parkissa sijaitsee näköalapaikka, josta voi nähdä kaupungin keskustan ja sen ympäröivät vihreät metsät. Tämä paikka tarjoaa rauhallisen ympäristön kaupungin näkymien ihailuun.

3. Pogled sa Rogopohjan näköalapaikka

Pogled sa Rogopohjan näköalapaikalta voi ihailla upeita maisemia, kun kaupungin katolla seisoo. Tämä paikka tarjoaa upean panoraaman Rožajen kaupungista ja sen ympäristöstä.

4. Plavun näköalapaikka

Plavun näköalapaikalta voi ihailla kaunista Plavun järveä ja sen ympäröiviä vuoria. Täältä avautuu näköala kaupungin kattojen yli ja ympäröiville luonnonkauniille maisemille.

5. Hajla-näköalapaikka

Hajla-näköalapaikka sijaitsee Rožajen lähistöllä ja tarjoaa upean näkymän yli kaupungin. Tämä paikka sopii hyvin luonnonystäville ja vaelluksesta nauttiville, sillä se sijaitsee kauniissa vuoristomaisemassa.

6. Kyläniemi-näköalapaikka

Kyläniemi-näköalapaikalta voi ihailla kaunista Kyläniemen rantaa ja sen ympäröivää luontoa. Täältä avautuu näköala Rožajen kaupungin keskustaan ja lähialueiden maisemiin.

7. Javorova stijena-näköalapaikka

Javorova stijena-näköalapaikalta voi ihailla upeita maisemia Rožajen kaupungin ympärillä. Tämä paikka sopii hyvin patikoinnista ja luonnonrauhasta nauttiville, sillä se sijaitsee kauniissa vuoristomaisemassa.Kohteen sijainti maa on Montenegro.

Jätä kommentti