Halvat lennot Saint-Étienne

Nähtävyydet ja kohteet

1. Musée d’Art Moderne et Contemporain

Musée d’Art Moderne et Contemporain (Modernin ja nykytaiteen museo) on merkittävä taidekokoelma, joka esittelee modernia ja nykytaidetta monipuolisesti. Museossa on laaja kokoelma pysyviä näyttelyitä sekä vaihtuvia näyttelyitä eri taiteilijoilta.

2. Le Corbusier -huvila

Le Corbusier -huvila on arkkitehti Le Corbusierin suunnittelema modernistinen rakennus, joka on osa UNESCO:n maailmanperintöluetteloa. Huvila on avoinna yleisölle ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua arkkitehdin visioon asumisesta.

3. Saint-Étiennein katedraali

Saint-Étiennein katedraali on goottilainen kirkko, joka on rakennettu 1100-luvulla. Katedraali on vaikuttava arkkitehtoninen mestariteos ja siellä voi ihailla upeita lasimaalauksia sekä kirkkotaiteen muotoilua.

4. Cité du Design

Cité du Design on innovatiivinen suunnittelukeskus, joka pyrkii edistämään muotoilun ja luovuuden merkitystä yhteiskunnassa. Siellä järjestetään näyttelyitä, työpajoja ja seminaareja, jotka liittyvät eri muotoilualoihin.

5. Parc Naturel Régional du Pilat

Parc Naturel Régional du Pilat on lähellä sijaitseva luonnonsuojelualue, joka tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden retkeilyyn. Alueella on monia ulkoilureittejä, joista voi nauttia kauniista luonnosta ja rauhallisesta ympäristöstä.

6. Musée de la Mine

Musée de la Mine (Kaivosmuseo) tarjoaa mahdollisuuden tutustua Saint-Étiennein rikkaaseen kaivosteollisuuden historiaan. Museossa esitellään kaivosalan työväen elämää ja kaivoskulttuurin kehitystä alueella.

7. Musée d’Art et d’Industrie

Musée d’Art et d’Industrie (Taide- ja teollisuusmuseo) on kattava museo, jossa voi tutustua paikalliseen teollisuuden historiaan ja taidenäyttelyihin. Museo tarjoaa näyttelyitä ja kokoelmia eri aikakausilta ja taidetyyleistä.

8. Jardin des Plantes

Jardin des Plantes (Kasvitieteellinen puutarha) on kaunis puisto, jossa on laaja valikoima kasveja ja kukkia. Puutarha tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja kävelylenkkeihin kauniissa ympäristössä.

9. Vélivert-vuokrapyörät

Vélivert-vuokrapyörät ovat kaupungin tarjoama palvelu, joka mahdollistaa pyöräilyn kauniissa ympäristössä. Vuokrapyörät ovat helposti saatavilla eri pyöräasemilta ympäri kaupunkia.

10. Zenith de Saint-Étienne

Zenith de Saint-Étienne on moderni monitoimiareena, jossa järjestetään konsertteja, esiintymisiä ja muita tapahtumia. Areenalle mahtuu suuri yleisö ja se on suosittu kohde paikallisille ja matkailijoille.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Saint-Étiennen kaupunki Ranskassa tarjoaa monipuolista kulttuuritarjontaa, joka houkuttelee sekä paikallisia että vierailijoita. Kaupungissa on useita teattereita, konserttisaleja ja gallerioita, joissa voi nauttia taiteesta ja esiintymisistä. Tunnetuin kulttuuritapahtuma kaupungissa on Saint-Étiennen kansainvälinen suunnittelukilpailu, joka tuo kaupunkiin arkkitehtuurin ja muotoilun näyttelyitä.

Historia

Saint-Étienne on vanha teollisuuskaupunki, jonka historia juontaa juurensa 1300-luvulle. Kaupunki oli merkittävä hiilikaivos- ja metalliteollisuuden keskus 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa. Tämä teollinen vallankumous vaikutti merkittävästi kaupungin kehitykseen ja väestönkasvuun. Tänä päivänä monet vanhat teollisuusrakennukset on muutettu kulttuurikeskuksiksi tai asuintaloiksi, ja ne ovat osa kaupungin arvokasta historiaa.

Historialliset nähtävyydet

Kaupungin historialliset nähtävyydet kertovat sen menneisyydestä. Esimerkiksi Jäärannan museo esittelee kaivosteollisuuden ja hiilikaivosten historiaa. Toinen merkittävä nähtävyys on Saint-Étiennen katedraali, joka on rakennettu 1100-luvulla ja on arkkitehtoninen aarre. Kaupungissa on myös useita historiallisia rakennuksia, kuten Les Ursulesin linnoitus ja Cité du Design -museo, joka sijaitsee entisessä asemanrakennuksessa.

Kulttuurikohteet

Saint-Étiennen kulttuurikohteet tarjoavat monia mahdollisuuksia tutustua kaupungin taiteeseen ja kulttuuriin. Musée d’Art Moderne et Contemporain de Saint-Étienne (MAMC) on yksi Ranskan suurimmista modernin taiteen museoista. Musiikin ystävät voivat nauttia klassisesta musiikista Saint-Étiennen oopperatalossa tai rock- ja pop-konserteista Zénith de Saint-Étienne -areenalla. Kaupungin teatterit, kuten Théâtre Libre ja Le Pax, tarjoavat myös laadukasta näytelmä- ja esitystaidetta.

Kulttuuritapahtumat

Saint-Étiennen kaupungissa järjestetään vuosittain monia kulttuuritapahtumia, jotka houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin. Yksi merkittävimmistä tapahtumista on Saint-Étiennen kansainvälinen suunnittelukilpailu, joka esittelee uusinta arkkitehtuuria ja muotoilua. Kaupungissa järjestetään myös kuvataidefestivaali nimeltään Biennale Internationale Design, jossa esitellään sisustus- ja muotoilutrendeitä. Lisäksi kaupungissa on erilaisia musiikkitapahtumia, tanssifestivaaleja, teatteriesityksiä ja kirjamessuja.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset ranskalaiset ravintolat

Saint-Étiennessä on useita perinteisiä ranskalaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan klassisia ranskalaisia ruokia, kuten escargot, coq au vin ja bouillabaisse.

2. Bistrot ja brasserie-ravintolat

Kaupungista löytyy myös monia bistroja ja brasserie-ravintoloita, joissa voi nauttia rennommasta ilmapiiristä ja maistella paikallisia erikoisuuksia, kuten charcuterie-lautasen tai ranskalaisen sipulikeiton.

3. Paikalliset erikoisuudet

Saint-Étiennessä on omia paikallisia ruokaperinteitä ja erikoisuuksia, kuten pata à la Stéphanoise (Stéphanoise-pata), joka on liharuoka valkoviinin ja timjamin kera, sekä galette stéphanoise, paikallinen makea piirakka.

4. Kahvilat ja leipomot

Kaupungissa on lukuisia kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia tuoreista leivonnaisista ja herkullisista ranskalaisista leivistä. Monissa kahviloissa on myös tarjolla kahvijuomia ja pieniä välipaloja.

5. Kansainväliset ravintolat

Saint-Étiennessä on myös valikoima kansainvälisiä ravintoloita, joissa voi maistella eri maiden ruokakulttuureita. Täällä voi nauttia esimerkiksi italialaista pizzaa, kiinalaista tai intialaista ruokaa, tai vaikkapa meksikolaisia tacoruo­kia.

6. Markkinat

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia markkinoita, joilta voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia, lihaa ja juustoja. Markkinoilla voi myös maistella erilaisia paikallisia herkkuja.

7. Ranskalaiset viinit

Ranska tunnetaan viinimaana, ja Saint-Étiennen lähialueilla tuotetaan myös viiniä. Kaupungista löytyy ravintoloita ja viinibaareja, joissa voi maistella erilaisia ranskalaisia viinejä.

Kulttuuri ja taide

1. Taidegalleriat

Saint-Étiennen kaupungissa on useita taidegallerioita, kuten Musée d’Art Moderne et Contemporain ja Musée d’Art et d’Industrie. Näissä gallerioissa voi ihailla sekä nykytaidetta että perinteisempää taidetta eri aikakausilta.

2. Teatterit

Kaupungissa on useita teattereita, kuten Théâtre de la Comédie, jossa voi nauttia erilaisista näytelmistä ja esityksistä. Teatterit tarjoavat monipuolista kulttuuriohjelmaa sekä paikallisille asukkaille että vierailijoille.

3. Konsertit ja esiintymiset

Saint-Étienne tarjoaa monipuolisia musiikki- ja konserttielämyksiä eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Paikalliset konserttisalit, kuten Le Fil ja La Comète, järjestävät säännöllisesti erilaisia esiintymisiä ja konsertteja eri artisteille ja bändeille.

Luonto ja ulkoilu

1. Puistot ja viheralueet

Kaupungissa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, kuten Parc de l’Europe ja Parc de l’Etivallière, joissa voi nauttia ulkoilusta ja rentoutua luonnon keskellä.

2. Retkeily ja vaellus

Lähialueilla on monia upeita luontokohteita, jotka tarjoavat mahdollisuuksia retkeilyyn ja vaellukseen. Esimerkiksi Pilat-vuoristoalueella voi ihailla upeita maisemia ja tehdä eri pituisia vaellusreittejä.

3. Urheilu aktiviteetit

Saint-Étienne tunnetaan myös urheilullisesta ilmapiiristään, ja kaupungissa on useita mahdollisuuksia eri urheilulajien harrastamiseen. Esimerkiksi hiihto, golf, melonta ja pyöräily ovat suosittuja aktiviteetteja alueella.

Viihde ja virkistys

1. Elokuvateatterit

Kaupungissa on useita elokuvateattereita, kuten Gaumont Multiplexe, jossa voi nauttia uusimmista elokuvista ja elokuvateatterielämyksestä.

2. Kylpylät ja wellness-keskukset

Kaupungista löytyy myös erilaisia kylpylöitä ja wellness-keskuksia, joissa voi rentoutua ja hemmotella itseään erilaisilla hoidoilla ja palveluilla.

3. Ravintolat ja kahvilat

Saint-Étiennen ravintolat ja kahvilat tarjoavat laajan valikoiman erilaisia ruokaelämyksiä. Kaupungista löytyy niin perinteisiä ranskalaisia ravintoloita kuin kansainvälisiä makuelämyksiä tarjoavia ravintoloita.

Suositut hotellit Saint-Étiennessa:

1. Hotel Du Golf

– Hotel Du Golf sijaitsee lähellä Golfin stadionia Saint-Étiennessa.
– Hotellissa on modernit huoneet, joista osasta on näköala golfkentälle.
– Tarjolla on myös ravintola, kuntokeskus ja ulkouima-allas.

2. Hotel Ibis Saint-Étienne Centre Gare Chateaucreux

– Hotel Ibis Saint-Étienne Centre Gare Chateaucreux sijaitsee lähellä Gare Chateaucreux -juna-asemaa.
– Hotellissa on käytännölliset huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet.
– Asiakkaat voivat nauttia aamiaisen hotellin ravintolassa.

3. Hotel Kyriad Saint-Etienne Centre

– Hotel Kyriad Saint-Etienne Centre sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä Jean Jaures -aukiota.
– Hotellissa on viihtyisät huoneet ja tarjolla on myös ravintola ja baari.
– Hotellin sijainti mahdollistaa kätevän liikkumisen lähistön nähtävyyksiin.

4. Hotel Austria

– Hotel Austria sijaitsee lähellä Saint-Étiennen keskustaa.
– Hotellissa on tyylikkäät ja modernit huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys.
– Asiakkaat voivat nauttia hotellin aamiaisen ja rentoutua hotellibaarissa.

5. Hotel Ibis Budget Saint-Etienne Centre

– Hotel Ibis Budget Saint-Etienne Centre sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä Jean Jaures -aukiota.
– Hotellissa on yksinkertaiset ja mukavat huoneet edulliseen hintaan.
– Tarjolla on myös buffetaamiainen ja lähistöllä on useita ruokapaikkoja.

Turvallisuus ja terveys Saint-Étiennessä

Turvallisuus

– Saint-Étienne on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki.
– Kaupungissa on olemassa hyvin toimiva poliisivoima, joka huolehtii asukkaiden ja vierailijoiden turvallisuudesta.
– Kaduilla on useita valvontakameroita, jotka auttavat ehkäisemään rikoksia.
– Pääasiassa päiväsaikaan kaupungissa liikkuminen on turvallista.
– Suuremmilla keskustan alueilla kannattaa kuitenkin olla varovainen taskuvarkaiden varalta.

Terveydenhuolto

– Saint-Étiennessä on useita terveyskeskuksia, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita.
– Kaupungissa on myös useita sairaaloita, jotka tarjoavat erikoistuneempia hoitopalveluita.
– Sairaaloiden päivystysosastot toimivat ympäri vuorokauden, joten päivystysapua on saatavilla myös iltaisin ja viikonloppuisin.
– Kaupungissa on myös apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä ja muita terveyteen liittyviä tuotteita.

Palo- ja pelastuspalvelut

– Saint-Étiennessä on hyvin organisoitu palo- ja pelastuspalvelu, joka vastaa nopeasti hätätilanteisiin.
– Kaupungin alueella on useita paloasemia, joista hälytyksen sattuessa lähtee ammattitaitoinen pelastusryhmä liikkeelle.
– Palokuntalaiset ovat koulutettuja ja varustettuja vastaamaan erilaisiin hätätilanteisiin.
– Kaupungin asukkaille järjestetään säännöllisesti turvallisuuskoulutusta ja harjoituksia, jotta he olisivat valmiita toimimaan hätätilanteissa.

Rannat ja Vesistöt

Rhône-joki

Rhône-joki on Saint-Étiennen läpi virtaava joki, joka tarjoaa kaupungille kauniin vesistön. Joki tarjoaa mahdollisuuksia virkistysmahdollisuuksille, kuten veneilylle, kalastukselle ja kävelylenkeille sen rantaviivaa pitkin.

Mijanes-järvi

Mijanes-järvi sijaitsee lähellä Saint-Étienneä. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia erilaisille vesitoiminnoille, kuten uimiselle, veneretkille ja piknikille sen ranta-alueilla. Se on suosittu paikka nauttia kesäpäivistä ja rentoutua veden äärellä.

Planfoy-järvi

Planfoy-järvi on toinen järvi lähellä Saint-Étienneä. Järven kauniit rannat houkuttelevat paikallisia ja matkailijoita nauttimaan ulkoilusta ja vesiharrastuksista. Järven ympäristössä on myös kävely- ja pyöräilyreittejä, joita voi tutkia.

Montbrison-järvi

Montbrison-järvi sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Saint-Étienneä. Se on suosittu paikka paikallisille asukkaille ja matkailijoille nauttia rannasta ja vedestä. Järven ympäristö tarjoaa myös muita aktiviteetteja, kuten kalastusta ja veneilyä.

L’Étang de la Sauge

L’Étang de la Sauge on pieni järvi, joka sijaitsee Saint-Étiennen lähellä. Järvi on suosittu kalastuspaikka paikallisille asukkaille. Se tarjoaa rauhallisen ympäristön nauttia vesiharrastuksista ja luonnosta.

Gouffre d’Enfer

Gouffre d’Enfer on luonnonmuodostelma, joka koostuu vesiputouksesta ja järvestä. Se sijaitsee Saint-Étiennessä ja tarjoaa kauniin ympäristön retkeilyyn ja luonnon ihailuun. Gouffre d’Enfer on suosittu paikka kävelyretkille ja luontoretkille.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Saint-Étiennen kaupungissa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​juomia, musiikkia ja viihdettä yöelämän nautiskeluun. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat:

1. Le Fil: Suuri klubi, joka tarjoaa laajan valikoiman musiikkityylejä, kuten rockia, hip hopia ja elektronista musiikkia. Siellä järjestetään myös live-esiintymisiä.

2. L’Impasse: Intiimi baari, jossa on tunnelmallinen ilmapiiri ja hyvä juomavalikoima. Siellä soitetaan usein erilaisia musiikkityylejä ja järjestetään teemailtoja.

3. Le Paxton Café: Tämä baari ja klubi sijaitsee historiallisessa rakennuksessa. Siellä voi nauttia juomia ja kuunnella live-musiikkia erityisesti jazzin ja bluesin parissa.

4. Le Pt’it Peuple: Viileä baari, joka tarjoaa laajan valikoiman oluita ja cocktaileja. Siellä pidetään myös teemailtoja, kuten pubivisoja ja DJ-esityksiä.

Teatteri ja live-esiintymiset

Saint-Étiennessä on myös monia paikkoja, joissa voi kokea teatteria ja live-esiintymisiä. Jotkut näistä paikoista ovat:

1. Théâtre de la Ville: Tämä teatteri tarjoaa monipuolisen ohjelmiston, jossa voi nähdä erilaisia ​​teatteriesityksiä, komediaa ja tanssiesityksiä.

2. Le Zénith: Suuri areena, jolla järjestetään konsertteja ja muita live-esiintymisiä eri musiikkityyleissä. Se on suosittu paikka isommille tapahtumille ja kansainvälisille artisteille.

3. L’Opéra-Théâtre de Saint-Étienne: Tämä teatteri keskittyy perinteiseen oopperaan, balettiin ja klassiseen musiikkiin. Siellä voi nähdä upeita esityksiä kansallisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta.

Elokuvateatterit

Elokuvien ystävien ei tarvitse huolehtia, sillä Saint-Étiennessä on myös useita elokuvateattereita, jotka tarjoavat erilaisia näytöksiä. Joitakin näistä teattereista ovat:

1. Cinéma Le Méliès: Tämä elokuvateatteri on omistettu taideelokuville ja esittää usein indie-elokuvia ja klassikoita. Siellä järjestetään myös erilaisia ​​elokuvatapahtumia ja festivaaleja.

2. Gaumont Multisalles: Monisaliteatteri, jossa voi nauttia laajasta valikoimasta erilaisia ​​elokuvia, mukaan lukien uusimmat Hollywood-elokuvat.

3. L’Alhambra: Ranskalainen elokuvateatteri, joka tarjoaa ainutlaatuisen koristeellisen ympäristön. Siellä on useita näytöksiä päivittäin eri elokuvagenreistä.

Pelaaminen ja viihdekeskukset

Niille, jotka nauttivat pelaamisesta ja erilaisista viihdetarjonnasta, Saint-Étiennessä on myös vaihtoehtoja:

1. L’AB Arcade Bar: Baari, jossa on klassisia arcade-pelejä. Siellä voi nauttia juomista samalla kun pelaa retropelejä.

2. Centre Commercial Leclerc Monthieu: Kauppakeskus, jossa on monia viihdeaktiviteetteja, kuten elokuvateatteri, keilahalli ja pelihalli.

3. Laser Game Evolution Saint-Étienne: Laserpeliareena, jossa voi kokea jännittävää ja interaktiivista peliä ystävien kanssa.

Yökerhot

Saint-Étienne tarjoaa myös yökerhojen ystäville valikoiman vaihtoehtoja, joissa voi tanssia ja pitää hauskaa myöhään. Joitakin suosittuja yökerhoja ovat:

1. Le Carré 2000: Tyylikäs yökerho, jossa on useita tanssilattioita ja erilaisia ​​musiikkityylejä. Siellä esiintyy myös usein tunnettuja DJ:itä.

2. Le Ninkasi: Kampuksen baarista kasvanut yökerho, joka tarjoaa monenlaista musiikkia, kuten poppia, rockia ja elektronista musiikkia. Yökerho on suosittu paikka paikallisten opiskelijoiden keskuudessa.

3. Le Voulez-Vous: Ylellinen yökerho, jossa on moderni ja tyylikäs sisustus. Se tunnetaan laadukkaasta musiikista ja viihdetarjonnasta.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Saint-Étiennen yöelämästä ja viihdetarjonnasta. Kaupungissa on paljon muitakin vaihtoehtoja, jotka sopivat eri mieltymyksiin ja makuun.

Luontokohteet ja retkeily

1. Parc Naturel Régional du Pilat

Parc Naturel Régional du Pilat on luonnonpuisto, joka sijaitsee Saint-Étiennen kaakkoispuolella. Puisto tarjoaa upean luontokokemuksen kävijöilleen. Alueella on kumpuilevia metsiä, jokia, järviä ja monipuolista eläimistöä. Siellä voi patikoida, pyöräillä, retkeillä ja nauttia luonnon rauhasta.

2. Gorges de la Loire

Gorges de la Loire on jyrkkäreunainen rotkoalue, joka sijaitsee Loire-joen varrella. Alueella voi patikoida tai pyöräillä rotkojen reunalla sekä ihailla upeita näkymiä laaksoon ja joelle. Rotkoja ympäröivät myös viinitarhat ja vehreät maisemat.

3. Parc de l’Étivalière

Parc de l’Étivalière on kaunis puisto, joka tarjoaa virkistävän luontokokemuksen kaupungin keskustassa. Puistossa on vehreitä nurmikenttiä, kävelypolkuja, lampi ja kauniita puita. Siellä voi rentoutua piknikillä, lenkkeillä tai vain nauttia luonnon läheisyydestä.

4. Mont Pilat

Mont Pilat on vuoristo, joka sijaitsee Saint-Étiennen eteläpuolella. Vuorella on upeita näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupunkia ja ympäröivää maisemaa. Alueella on myös monia vaellusreittejä, jotka tarjoavat haastetta ja mahdollisuuden tutustua alueen luontoon.

5. Järvet ja vesistöt

Saint-Étiennen lähistöllä sijaitsee useita kauniita järviä ja vesistöjä, kuten Villerest-järvi ja Grangent-järvi. Nämä järvet tarjoavat mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen ja retkeilyyn. Niiden ympäristössä on myös viihtyisiä rantoja sekä aktiviteetteja, kuten melontaa ja purjelautailua.

Uskonnolliset kohteet

Saint-Étienne’n katedraali

Saint-Étienne’n katedraali eli Cathédrale Saint-Charles-Borromée on kaupungin pääkirkko. Se on rakennettu vuosina 1912-1923 ja edustaa nyogoteikkaista rakennustyyliä. Katedraali on omistettu pyhälle Kalle Borromäukselle, joka oli 1500-luvulla elänyt katolinen kardinaali ja piispa.

Pyhän Anne-kirkko

Pyhän Anne-kirkko eli Église Sainte-Anne on romaanista tyyliä edustava kirkko, joka rakennettiin 1000-luvun loppupuolella. Kirkko on useiden remonttien ja laajennusten jälkeen saanut nykyisen ulkomuotonsa. Se on tunnettu erityisesti vaikuttavista freskoistaan ja veistoksistaan.

Historialliset kohteet

Le Corbusier’n Maison de la Culture

Le Corbusier’n Maison de la Culture on modernistinen rakennus, joka on suunniteltu ja rakennettu 1960-luvulla. Se on yksi arkkitehti Le Corbusier’n tunnetuimmista töistä. Rakennuksessa sijaitsee muun muassa teatteri, konserttisali ja taidenäyttelytila.

Saint-Étienne’n linna

Saint-Étienne’n linna eli Château de Saint-Étienne oli keskiaikainen linnoitus, joka rakennettiin 1100-luvulla. Linnassa on nykyisin Saint-Étienne’n museo, jossa esitellään kaupungin ja alueen historiaa. Linnan alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Vuorikaivosmuseo

Saint-Étienne’ssä sijaitsee myös vuorikaivosmuseo, joka kertoo alueen kaivosteollisuuden historiasta. Museossa esitellään muun muassa kaivostyöläisten työskentelyolosuhteita ja kaivosteollisuuden vaikutuksia alueen kehitykseen. Museo tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää alueen teollisesta menneisyydestä.

Saint-Étiennen kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Panoraama-aukio (Place du Panorama)

Panoraama-aukio sijaitsee kaupungin eteläisessä osassa ja tarjoaa upeat näkymät yli Saint-Étiennen kaupungin. Aukiolta avautuu laaja näkymä kaupungin kattojen yli, ja sieltä voi ihailla myös ympäröiviä vuoria. Aukion läheisyydessä on myös muutama ravintola, joista voi nauttia maisemista samalla kun nauttii ateriaa.

2. Bicentenaire-näköalapaikka

Bicentenaire-näköalapaikka sijaitsee Saint-Étiennen keskustan läheisyydessä ja tarjoaa upeat näköalat kaupungin ylle. Paikalta on nähtävissä kaupungin tärkeimpiä maamerkkejä ja historiallisia rakennuksia, kuten Pyhän Stefaniuksen katedraalia. Näköalapaikalla on myös penkkejä, joilla voi istua ja ihailla maisemia.

3. Sarrasin puisto (Parc de Sarrassins)

Sarrasin puisto sijaitsee kaupungin länsiosassa ja tarjoaa kauniit näkymät yli Saint-Étiennen laakson. Puiston korkealta kohdalta voi nähdä kaupungin keskustan ja sen ympäristön. Puisto on suosittu paikka paikallisten asukkaiden ja kävijöiden keskuudessa, ja siellä voi tehdä kävelyretkiä tai vain rentoutua ja nauttia maisemista.

4. Odeonin näköalatasanne

Odeonin näköalatasanne sijaitsee Odeonin teatterin katon päällä ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli Saint-Étiennen kaupungin. Näköalatasanteelle on mahdollista päästä kävellen tai hissillä, ja siellä voi nauttia kaupungin eri näkökulmista. Näköalatasanteella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

5. Puitteet Chomierin näköalapaikka

Puitteet Chomierin näköalapaikka sijaitsee lähellä Saint-Étienneä, Puitteet Chomierin kylässä. Paikka tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle maaseudulle ja kaupungin ylle. Näköalapaikalta voi nähdä myös Mont Pilatin vuoren, joka on suosittu retkikohde lähialueella. Paikka sopii hyvin vaelluksen ystäville ja luonnosta nauttiville.Kohteen sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti