Halvat lennot Şäki

Nähtävyydet ja kohteet

1. Şäkin historiallinen kaupunki

Şäkin historiallinen kaupunki sijaitsee Azerbaidžanin pohjoisosassa, Kaukasus-vuoristossa. Se on Unescon maailmanperintökohde ja tunnetaan parhaiten puusta rakennetuista taloistaan. Kaupunki kätkee sisäänsä myös upeita moskeijoita, häikäiseviä paikkoja ja muinaisia linnoituksia. Kaupungin ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja historiallinen ilmapiiri tekevät siitä suositun turistikohteen.

2. Khanin palatsi

Khanin palatsi on Şäkin merkittävin nähtävyys. Se on komea 1700-luvulla rakennettu palatsi, joka oli aikoinaan Şäkin alueen hallitsijan asuinpaikka. Palatsialueella voi ihailla upeita koristeluja, kuuluisia Şäkin mattoja sekä muita kuninkaallisia esineitä. Palatsin arkkitehtuuri ja yksityiskohtaiset koristelut ovat todella vaikuttavia.

3. Şäkin kahvilakatu

Şäkin kahvilakatu on suosittu kävelykatu, jolla voi nauttia rauhallisesta ilmapiiristä ja perinteisestä azerbaidžanilaisesta kahvista. Katu on täynnä viihtyisiä kahviloita, joissa voi maistella perinteisiä herkkuja ja istua nautiskelemaan kaupungin tunnelmasta.

4. Şäkin mattojen museo

Şäkin mattojen museo on omistettu perinteisille azerbaidžanilaisille matoille, joita Şäkissä on valmistettu vuosisatojen ajan. Museossa voi tutustua mattojen historiaan, designiin ja valmistusprosessiin. Lisäksi museossa on näyttelyitä, joissa esitellään eri alueiden mattojen tyyliä ja tekniikoita.

5. Caravanserai-palatsi

Caravanserai-palatsi on historiallinen rakennus, joka oli alun perin matkailijoiden majapaikkana. Se toimi myös kauppapaikkana, jossa kauppiaat kohtasivat ja vaihtoivat tavaroita. Nykyään palatsissa toimii museo, jossa voi tutustua alueen kaupankäynnin ja käsityöläisten historiaan.

6. Jyvytalo

Jyvytalo on perinteinen azerbaidžanilainen käsityöläiskeskus, jossa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja käsitöihin. Täällä voi oppia erilaisia käsityötekniikoita ja ostaa paikallisia käsityötuotteita, kuten mattoja, koruja ja keramiikkaa.

7. Atabeikhanyn palatsi

Atabeikhanyn palatsi on toinen Şäkin merkittävä palatsi, joka on rakennettu 1700-luvulla. Palatsi edustaa azerbaidžanilaista arkkitehtuuria ja sisältää upeita koristeluja ja mosaiikki-tyyppisiä kuvioita. Palatsissa on myös yksityisiä huoneita, joista voi ihailla kaunista pihapiiriä ja puutarhoja.

8. Göygöl-järvi

Göygöl-järvi on Šekin lähellä sijaitseva luonnonkaunis järvi, joka on suosittu rentoutumispaikka paikallisille ja matkailijoille. Järvi tarjoaa upean maiseman ja mahdollisuuden harrastaa erilaisia ​​aktiviteetteja, kuten veneilyä ja kalastusta. Järven ympärillä on myös retkeilyreittejä, joilla voi tutustua alueen luontoon ja eläimistöön.

9. Şäkin linnoitus

Şäkin linnoitus on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Linnoitus on rakennettu 1800-luvulla ja siellä on useita linnoituksen muureja, tornit ja portit. Linnoituksen alueella voi tutustua Šekin historialliseen taustaan ​​ja nauttia upeista näkymistä kaupungin ympäristöön.

10. Minnisk-moskeija

Minnisk-moskeija on yksi kaupungin suurimmista ja kauneimmista moskeijoista. Se on rakennettu 1700-luvulla ja sen arkkitehtuuri edustaa perinteistä azerbaidžanilaista tyyliä. Moskeijassa on upeita korkokuvioita ja koristeellisia kattomaalauksia, jotka tekevät siitä vaikuttavan nähtävyyden.

Kulttuuri ja Historia

1. Şäkin linna

Şäkin linna on historiallinen linnoitus Şäkin kaupungissa Azerbaidžanissa. Linnoitus rakennettiin 1700-luvulla, ja se oli tärkeä sotilaallinen tukikohta tuolloin. Linnoituksella on merkittävä rooli alueen historiassa, ja se on yksi Şäkin tunnetuimmista maamerkeistä.

2. Karavansarai

Karavansarai, nimeltään Mustaqillik Karavansarai, on perinteinen majatalo Şäkin kaupungin keskustassa. Se on peräisin 1700-luvulta, ja se tarjosi matkustajille turvallisen ja mukavan lepopaikan silkkitien matkalla. Karavansarai oli tärkeä kauppakeskus ja kulttuurikohtaamispaikka alueella.

3. Şäkin Khan’s Palace

Şäkin Khan’s Palace, tunnetaan myös nimellä Şäkin Khansin palatsi, on toinen merkittävä historiallinen nähtävyys kaupungissa. Palatsi rakennettiin 1700-luvulla ja se oli Şäkin khaneiden (hallitsijoiden) asuinpaikka. Palatsi on arkkitehtoninen mestariteos, jossa yhdistyvät islamilainen, persialainen ja azerbaidžanilainen tyyli.

4. Şäkin Historiatieteellinen museo

Şäkin Historiatieteellinen museo sijaitsee entisessä Khan-kompleksissa kaupungin keskustassa. Museossa on laaja kokoelma historiallisia esineitä, kuten taideteoksia, hopeakoruja, musiikki-instrumentteja ja perinteisiä käsitöitä. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin.

5. Şäkin mattojen museo

Şäkin mattojen museo on omistettu alueen perinteisten mattojen ja tekstiilien esittelyyn. Museossa on näytteillä erilaisia mattoja, jotka ovat kuuluisia niiden kauniista kuvioista ja käsityötaitosta. Vierailijat voivat oppia enemmän mattojen valmistustekniikoista ja niiden historiallisesta merkityksestä alueella.

6. Kulttuuritapahtumat

Şäkissä järjestetään myös erilaisia ​​kulttuuritapahtumia, kuten musiikki- ja tanssiesityksiä, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Nämä tapahtumat tuovat esiin alueen perinteistä musiikkia, tanssia ja teatteria, ja tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kokea paikallista kulttuuria ja taiteellisia ilmaisuja.

7. Perinteiset käsitöitä ja taiteita

Şäkissä on runsaasti perinteisiä käsitöitä ja taiteita, kuten keramiikkaa, kudontaa, hopeasepäntöitä ja puutyötä. Nämä käsityöperinteet ovat juurtuneet alueen kulttuuriin ja ne ovat edelleen elossa tänä päivänä. Vierailijat voivat vierailla käsityöpajoissa ja ostaa ainutlaatuisia käsintehtyjä tuotteita, jotka kuvastavat Şäkin perinteistä käsityötaitoa.

8. Şäkin musiikki

Şäkissä on vahva musiikillinen perinne, joka esittelee alueen azerbaidžanilaista kansanmusiikkia ja tansseja. Musiikkia esitetään perinteisillä soittimilla, kuten tar (pelimanniviulu) ja kamancha (lautamainen jousisoitin). Vierailijat voivat kuulla paikallisia muusikoita ja nähdä perinteisiä tanssiesityksiä erilaisissa tapahtumissa ja konserteissa.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Şäkissä perinteinen azeri-keittiö on vahvasti läsnä. Ruokalajeissa käytetään runsaasti lihaa, riisiä, viljaa, yrttejä ja mausteita. Suosittuja ruokia ovat esimerkiksi dolma (täytetyt viiniköynnöksen lehdet tai kasvikset) ja kebab.

Paikallisia ravintoloita

Şäkissä on useita hyviä ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja. Esimerkiksi ravintola Karvansaray ja Mugham Club tarjoavat aitoja azeri-makuja ja paikallista tunnelmaa.

Kansainvälisiä ravintoloita

Kaupungista löytyy myös kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia keittiöitä eri puolilta maailmaa. Esimerkiksi ravintola Sub Baku tarjoaa herkullisia sushia ja muita japanilaisia ruokia.

Pikaruokaa ja kahviloita

Şäkissä on myös pikaruokapaikkoja ja kahviloita, joissa voi napata nopean välipalan tai nauttia kupin kahvia. Esimerkiksi McDonald’s ja Coffee House ovat suosittuja ketjuravintoloita kaupungissa.

Perinteiset markkinat

Kaupungissa järjestetään myös perinteisiä markkinoita, joilla myydään tuoreita elintarvikkeita ja paikallisia herkkuja. Şäkin markkinoilla voi kokea azeri-kulttuurin ja maistella erilaisia ruokia ja leivonnaisia.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Historiallisten paikkojen tutkiminen

Şäkissä on monia historiallisesti merkittäviä paikkoja, joita voi tutkia. Yksi suosituimmista kohteista on Şäkin linna, joka on rakennettu 1700-luvulla. Lisäksi kaupungissa on useita historiallisia moskeijoita ja kirkkoja, kuten Cuma-moskeija ja Gosha-Gala-kirkko.

Luontoaktiviteetit

Şäki sijaitsee upean luonnon ympäröimänä ja tarjoaa monia mahdollisuuksia luontoaktiviteetteihin. Alueella voi vaeltaa Šäkiläisten vuorilla, kuten Goy-Golilla, joka on suosittu retkikohde. Lisäksi kaupungin lähistöllä on useita kauniita järviä, kuten Nohur-järvi ja Ağgel-järvi, joissa voi kalastaa ja rentoutua.

Käynti museoissa

Şäkissä on useita museoita, joista voi oppia kaupungin ja alueen historiasta. Esimerkiksi Şäkin historiallinen museo esittelee paikallista kulttuuria ja perinnettä. Lisäksi kaupungissa on myös kudonta- ja matomuseo, jossa voi nähdä perinteisten käsityötaitojen esimerkkejä.

Perinteisten käsityötuotteiden ostaminen

Şäkissä on pitkä perinne käsityötuotteiden valmistuksessa, erityisesti kudonnassa ja mattojen tekemisessä. Kaupungin basaarit tarjoavat mahdollisuuden ostaa aitoja ja laadukkaita käsityötuotteita, kuten mattoja, shaaleja ja koriste-esineitä.

Perinteisten ruokien maistelu

Şäkissä voi maistella monia herkullisia perinteisiä ruokia. Kaupungissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia erikoisuuksia, kuten plov (riisiruokaa), dolma (täytettyjä vihanneksia) ja kebabia. Lisäksi Şäkissä on perinteinen tee- ja leipomo, jossa voi maistella tuoretta leipää ja alueen teetä.

Suositut hotellit Şäkissä:

1. Saray Hotel

Saray Hotel on yksi suosituimmista hotelleista Şäkissä. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa mukavat ja viihtyisät huoneet sekä hyvät palvelut. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen langaton internet.

2. Park Chalet Hotel

Park Chalet Hotel on moderni hotelli, joka sijaitsee Şäkin rauhallisella alueella. Hotelli tarjoaa tilavia ja tyylikkäitä huoneita sekä monipuolisia palveluita. Sieltä löytyy myös ravintola, sisäuima-allas ja ilmainen pysäköintialue.

3. Karavansaray Hotel

Karavansaray Hotel on perinteikäs hotelli, joka sijaitsee historiallisella alueella Şäkissä. Hotelli tarjoaa viehättäviä ja kodikkaita huoneita sekä ystävällisen palvelun. Siellä on myös ravintola, baari ja terassi, josta on upeat näkymät kaupunkiin.

4. Sheki Palace Hotel

Sheki Palace Hotel on tyylikäs hotelli, joka sijaitsee Şäkin keskustassa. Hotelli tarjoaa elegantteja ja mukavia huoneita sekä erilaisia palveluita. Siellä on myös ravintola, baari, sauna ja ulkouima-allas.

5. Marxal Resort & SPA

Marxal Resort & SPA on luksushotelli, joka sijaitsee Şäkin ulkopuolella, kauniissa luonnon ympäristössä. Hotelli tarjoaa ylellisiä huoneita, laajan valikoiman palveluita sekä SPA-keskuksen ja ulkouima-altaan.

6. Issam Hotel

Issam Hotel on moderni hotelli, joka sijaitsee Şäkin keskustassa. Hotelli tarjoaa mukavia huoneita ja hyvää palvelua. Siellä on myös ravintola, baari ja ilmainen langaton internet.

7. Hacı Şakir Hotel

Hacı Şakir Hotel on viehättävä hotelli, joka sijaitsee hieman Şäkin keskustan ulkopuolella. Hotelli tarjoaa viihtyisät huoneet ja ystävällisen palvelun. Siellä on myös ravintola, baari ja ilmainen pysäköintialue.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Şäki on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on vähäistä.
– Kaupungissa on läsnä poliisi, joka huolehtii turvallisuudesta ja järjestyksestä.
– Poliisi tarjoaa apua ja neuvontaa tarvittaessa ja heidät tavoittaa ympäri vuorokauden.
– Matkailijoita kehotetaan kuitenkin noudattamaan yleisiä varovaisuutta koskevia ohjeita, kuten pitämään huolta arvoesineistä ja välttämään pimeitä ja syrjäisiä alueita yöaikaan.

Pelastuspalvelut

– Şäkissä on pelastuspalvelu, joka vastaa hätätilanteiden hoitamisesta.
– Pelastuspalvelu tarjoaa nopeaa ja tehokasta apua esimerkiksi tulipalojen, liikenneonnettomuuksien ja luonnonkatastrofien yhteydessä.
– Pelastuspalveluun voi soittaa hätänumeroon 112, joka on yleinen hätänumero Euroopassa.

Terveydenhuolto

– Şäkissä on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat terveydenhuollon palveluita kaupungin asukkaille ja matkailijoille.
– Terveydenhuoltojärjestelmä on laajasti kattava ja tarjoaa erilaisia hoitomuotoja ja palveluita.
– Saadakseen hoitoa terveyskeskuksessa tai sairaalassa, on yleensä tarpeen esittää matkavakuutuskortti tai maksaa hoitokulut itse.
– Matkailijoille suositellaan ottamaan matkavakuutus ennen matkaa.

Lääkkeet

– Şäkissä on apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä.
– Apteekit tarjoavat yleensä laajan valikoiman lääkkeitä sekä reseptilääkkeitä että ilman reseptiä saatavia lääkkeitä.
– Suositeltavaa on säilyttää mukana olevat reseptilääkkeet alkuperäispakkauksissaan ja pitää aina mukana henkilökohtainen lääkemääräys tai resepti tietojen varmistamiseksi.

Rokotukset

– Ennen matkaa Şäkiin suositellaan tarkistamaan ajankohtaiset rokotukset ja suojautumisohjeet matkailijoille suunnatulta terveystietosivustolta tai paikalliselta terveysviranomaiselta.
– Yleisimmin suositellaan perusrokotuksia, kuten jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotusta, sekä tarvittaessa muita suojautumista vaativia rokotuksia, kuten hepatiitti A ja B -rokotusta.
– Rokotusten tarve voi vaihdella matkailijan iän, terveydentilan, matkan pituuden ja muiden tekijöiden perusteella.

Rannat ja vesistöt

Samur Nehri-joen ranta

Samur Nehri-joen ranta sijaitsee Şäkin kaupungissa. Joki tarjoaa kauniin ja vehreän ympäristön kävelijöille ja luonnon ystäville. Rannalla voi rentoutua ja nauttia joen rauhoittavasta virtauksesta.

İçəri sualtı şelalə

İçəri sualtı şelalə on suosittu vesiputous Şäkin alueella. Vesiputouksen ympäristö on kaunis ja vihreä, ja se tarjoaa upean luontokokemuksen. Çallı-joen rannalla sijaitseva İçəri sualtı şelalə on miellyttävä paikka viettää aikaa ja nauttia luonnon kauneudesta.

Göylər Gölü

Göylər Gölü on kaunis järvi, joka sijaitsee Şäkin lähistöllä. Järvi tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden rentoutua luonnon keskellä. Göylər Gölü on suosittu kohde niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Girmizə Qəzənç

Girmizə Qəzənç on ranta-alue, joka sijaitsee Şäkin kaupungin läheisyydessä. Rannalla voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Girmizə Qəzənç on suosittu paikka niin perheiden kuin ystäväporukoidenkin keskuudessa.

Yeddi Gozal Şelaləsi

Yeddi Gozal Şelaləsi on upea vesiputous Şäkin alueella. Vesiputous tarjoaa upeat näkymät ja raikkaan ilmapiirin. Yeddi Gozal Şelaləsi on suosittu kohde niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Yöelämä ja viihde Şäkissä

Ravintolat ja baarit

– Şäkissä on monia ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia ruokaa ja juomia.
– Ruoanlaittoon käytetään usein paikallisia raaka-aineita ja perinteistä tapaa valmistaa aterioita.
– Baarit tarjoavat erilaisia juomia, kuten perinteistä azerbaidžanilaista teeä tai alkoholijuomia.

Konsertti- ja esityspaikat

– Şäkissä on useita konsertti- ja esityspaikkoja, joissa voi nauttia musiikista, teatterista ja tanssiesityksistä.
– Näitä paikkoja voi vuokrata myös erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Klubit ja yökerhot

– Şäkissä on joitain klubeja ja yökerhoja, joissa voi bailata ja nauttia musiikista.
– Ne tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja viihdettä aina paikallisista bändeistä kansainvälisiin DJ-esityksiin.

Elokuvateatterit

– Şäkissä on elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa paikallisia ja kansainvälisiä elokuvia.
– Myös uutuuksia ja erikoisnäytöksiä järjestetään säännöllisesti.

Kasinot

– Şäkissä ei ole tällä hetkellä kasinoita.

Luontokohteet ja retkeily

1. Göygöl-järvi

Göygöl-järvi sijaitsee Şäkin kaupungin lähellä ja on yksi Azerbaijaniin suosituimmista luontokohteista. Järvi syntyi vuonna 1139 maanjäristyksen seurauksena ja on sittemmin tullut suosituksi retkeily- ja virkistysalueeksi. Alueella on useita kävelyreittejä ja näköalapaikkoja, joista voi ihailla järven kaunista luontoa. Järven ympäristössä on myös ravintoloita ja majoitusmahdollisuuksia.

2. Maral-qala

Maral-qala on linnavuori, joka sijaitsee lähellä Şäkin kaupunkia. Tämä historiallinen kohde tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon ja kaupunkiin. Maral-qalalle voi tehdä patikkaretken ja tutustua alueen muinaisiin raunioihin. Alueella on myös opastettuja kierroksia, joissa kerrotaan alueen historiasta.

3. Sakin kansallispuisto

Sakin kansallispuisto on suuri suojelualue, joka sijaitsee Şäkin alueella. Puisto kattaa laajoja metsä- ja vuoristoalueita sekä monipuolista luontoa. Alueella voi tehdä patikkaretkiä, seurata lintuja, ihailla vesiputouksia ja tutustua alueen kasvistoon ja eläimistöön. Kansallispuistossa on myös mahdollista vuokrata metsästysmökkejä ja leirintäalueita.

4. Nohurqışlaq

Nohurqışlaq on perinteinen azerbaidžanilainen kylä, joka sijaitsee Şäkin alueella. Kylä tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen perinteisestä maalaiselämästä ja luonnonläheisestä ympäristöstä. Kylässä voi tutustua perinteiseen rakennusarkkitehtuuriin, käydä paikallisilla maatiloilla ja maistella perinteisiä azerbaidžanilaisia ruokia.

5. Qaxin kansallispuisto

Qaxin kansallispuisto sijaitsee lähellä Şäkin kaupunkia ja tarjoaa upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Puisto on kuuluisa monipuolisesta eläimistöstään, johon kuuluu muun muassa karhuja, susia ja korkealla metsäalueilla eläviä lintuja. Alueella on useita patikkareittejä, joiden varrella voi ihailla kaunista maisemaa ja tutustua alueen luontoon.

6. Qabala

Qabala on kaupunki, joka sijaitsee Şäkistä noin 30 kilometrin päässä. Kaupunki tunnetaan upeista luontokohteistaan, kuten Tufandagh-vuoren hiihtokeskuksesta ja Yeddi Gözal-järvestä. Alueella voi harrastaa monenlaisia ulkoiluaktiviteetteja, kuten patikointia, laskettelua ja kalastusta. Qabalaan pääsee helposti Şäkistä bussilla tai taksilla.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet:

Şäkin linna:

Şäkin linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Şäkissä, Azerbaidzanissa. Se on peräisin keskiajalta ja se oli rakennettu suojaksi vaaroilta. Linna on hyvin säilynyt ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle alueelle.

Şäki Xan sarayı:

Şäki Xan sarayı on perinteinen kartanorakennus, joka oli aiemmin Şäkin alueen hallitsijoiden koti. Se on arkkitehtoninen mestariteos, jossa yhdistyvät paikallinen perinne ja Iranin vaikutteet. Sarayassa on kauniita koristeellisia yksityiskohtia ja se on yksi alueen tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä.

Şäkin Cateri:

Şäkin Cateri on historiallinen alue, joka sijaitsee Şäkin keskustassa. Alueella on monia perinteisiä puurakennuksia, joista osa on muutettu museoiksi, ravintoloiksi ja kaupoiksi. Şäkin Cateri on hyvä paikka tutustua perinteiseen azerbaidzanilaiseen arkkitehtuuriin ja kulttuuriin.

Juma-moskeija:

Juma-moskeija on Vanhan kaupungin alueella sijaitseva historiallinen moskeija, joka on rakennettu 1700-luvulla. Moskeija on tunnettu kauniista ornamenttityylistään ja se on tärkeä uskonnollinen ja kulttuurinen kohte Şäkissä.

Karatavuk-moskeija:

Karatavuk-moskeija on toinen tärkeä historiallinen moskeija Şäkissä. Se on rakennettu vuonna 1870 ja sen ulkomuoto on hyvin vaikuttava. Moskeija on suosittu paikka paikallisille ja matkailijoille.

Şäkin Bath:

Şäkin Bath on perinteinen hamam-rakennus, joka on rakennettu 1800-luvulla. Se on hyvin säilynyt ja tarjoaa mahdollisuuden kokea perinteistä turkkilaista kylpyläkulttuuria. Hamamissa on sekä miesten että naisten osastot.

Khan-lähteet:

Khan-lähteet ovat historiallinen vesilähde Şäkin keskustassa. Se on peräisin 1700-luvulta ja on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan. Lähde on tärkeä paikka paikallisille ja matkailijoille, jotka tulevat nauttimaan sen kauneudesta ja sen tarjoamasta virkistyksestä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Ämämağara-näköalapaikka:

Ämämağara-näköalapaikka sijaitsee Şäkin kaupungin läheisyydessä. Täältä löytyy näkymä koko kaupungin ylle, ja paikka tarjoaa upeat näkymät vuoristomaisemalle. Matkailijat voivat nauttia kauniista maisemista ja ihailla kaupungin arkkitehtuuria.

2. Jydyrduzu-näköalapaikka:

Jydyrduzu-näköalapaikka sijaitsee korkealla vuoristossa Şäkin kaupungin ulkopuolella. Tämä paikka on suosittu matkailijoiden keskuudessa, sillä se tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle luonnolle ja kaupungille. Jydyrduzu-näköalapaikalta voi ihailla auringonlaskuja ja maisemaa, ja alueella on myös retkeilyreittejä.

3. Şäki Khansarai -näköalapaikka:

Şäki Khansarai -näköalapaikka sijaitsee kaupungin keskustassa, lähellä Şäki-khansarain palatsia. Täältä matkailijat voivat ihailla vanhan kaupungin näkymiä ja upeita rakennuksia. Näköalapaikka tarjoaa hyvän katselukulman kaupungin kattojen yli, ja siellä voi myös nauttia rauhallisesta tunnelmasta.

4. Göynüklün-näköalapaikka:

Göynüklün-näköalapaikka sijaitsee Şäkin kaupungin lähettyvillä, korkealla vuoristossa. Paikka tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle sekä ympäröivälle luonnolle. Matkailijat voivat nauttia maisemista ja ihailla vuorten peittämiä laaksoja.

5. Ivanovka-näköalapaikka:

Ivanovka-näköalapaikka sijaitsee noin 13 kilometrin päässä Şäkin kaupungista. Tämä paikka tarjoaa upeat näkymät vihreisiin kukkuloihin ja maaseudun maisemiin. Näköalapaikalta voi nauttia kauniista näkymistä sekä hiljaisesta ja rauhallisesta ympäristöstä.Kohteen sijainti maa on Azerbaidžan.

Jätä kommentti