Halvat lennot Saldus

Nähtävyydet ja kohteet

Saldusin kirkko

Saldusin kirkko on vuonna 1558 rakennettu luterilainen kirkkorakennus, joka sijaitsee Saldusin kaupungin keskustassa. Kirkko on arkkitehtonisesti kaunis ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia sekä muita uskonnollisia tilaisuuksia.

Saldusin muinainen linnamäki

Saldusin muinainen linnamäki on arkeologinen kohde, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella. Linnamäki on peräisin rautakaudelta ja siellä on nähtävissä muun muassa maavalleja ja muita muinaisen linnoituksen jäänteitä.

Saldusin museo

Saldusin museo on paikallishistoriaan ja kulttuuriin keskittynyt museo, joka tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen katsauksen alueen menneisyyteen ja nykypäivään. Museossa voi tutustua esimerkiksi paikalliseen käsityöperinteeseen, maataloushistoriaan ja Saldusin kaupungin kehitykseen.

Laukko kartano

Laukko kartano on historiallinen kartanokokonaisuus, joka sijaitsee Saldusin kaupungin alueella. Kartano on peräisin 1700-luvulta ja se on avoin vierailijoille. Kartanossa voi tutustua upeisiin puutarhoihin, historiallisiin rakennuksiin ja kulttuurihistoriallisiin näyttelyihin.

Saldusin kulttuurikeskus

Saldusin kulttuurikeskus on paikallinen taide- ja kulttuurinäyttämö, jossa järjestetään monenlaisia konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä ja muita tapahtumia. Kulttuurikeskus on suosittu kulttuurin ja viihteen keskus paikallisille asukkaille ja matkailijoille.

Lembene kartano

Lembene kartano on historiallisesti merkittävä kartanorakennus, joka sijaitsee Saldusin kaupungista hieman etelään. Kartano on peräisin 1800-luvulta ja siellä voi tutustua kartanon historiaan ja arkkitehtuuriin. Lembene kartano on myös suosittu juhlapaikka erilaisille tilaisuuksille.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Saldusissa on useita kulttuurikohteita ja tapahtumia, jotka heijastavat alueen rikasta kulttuuriperintöä. Kaupungissa voi vierailla esimerkiksi taidegallerioissa ja museoissa, kuten Saldus rajonin museossa ja Uldis Zemzarisin patsaan museossa. Lisäksi kaupungin keskustassa sijaitsee kulttuuritalo, jossa järjestetään monipuolista kulttuuriohjelmaa, kuten konsertteja, näyttelyitä ja teatteriesityksiä.

Historia

Saldusilla on pitkä ja mielenkiintoinen historia, jonka juuret ulottuvat keskiajalle. Kaupungin historiaan kuuluu monia vaiheita, kuten Ruotsin ja Venäjän vallan aika sekä itsenäistymisen jälkeinen kehitys. Saldusissa on säilynyt useita historiallisia rakennuksia ja monumentteja, joista voi saada käsityksen alueen menneisyydestä. Esimerkiksi Saldusin palatsi on yksi nähtävyys, joka edustaa alueen historiallista arkkitehtuuria.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Kaupungissa Saldus on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokavaihtoehtoja. Muutamia suosittuja ravintoloita Saldusissa ovat Ravintola Arturs, Ravintola Avoti, Ravintola Brillante ja Ravintola Vecupe.

Kahvilat

Saldusssa on myös useita kahviloita, joissa voi nauttia herkullisia kahvijuomia ja leivonnaisia. Suosittuja kahviloita ovat Kahvila Vanillija, Kahvila Gustavs, Kahvila Vienibas Gatve ja Kahvila Rietumu Varti.

Pikaruokapaikat

Jos haluaa pikaisen aterian, Saldus tarjoaa myös pikaruokapaikkoja. Esimerkkejä pikaruokapaikoista ovat Hesburger, McDonald’s ja Subway. Näissä paikoissa voi saada nopeasti valmistettuja hampurilaisia, salaatteja tai muita pikaruokavaihtoehtoja.

Leipomot

Jos kaipaat tuoreita leivonnaisia tai leipää, Saldusssa on useita leipomoita. Jotkut suositut leipomot ovat Leipomo Lauris, Leipomo Rasa, Leipomo Emila ja Leipomo Gotskalks.

Pubit ja baarit

Jos haluat nauttia juomasta ystävien kanssa tai rentoutua pubissa, Saldusssa on myös useita pubeja ja baareja. Jotkut suosituimmat paikat ovat Pubi Kurzeme, Pubi Meza Maluks, Baari Manis un Depo ja Baari Arturs.

Ruokakaupat

Jos haluat kokata itse tai ostaa eväitä, Saldusssa on myös ruokakauppoja. Suosittuja ruokakauppoja kaupungissa ovat Maxima, Elvi, Rimi ja Mego. Näistä kaupoista voi ostaa kaikenlaisia elintarvikkeita ja muita ruokatarvikkeita.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Ratsastus

Saldus tarjoaa useita paikkoja ratsastusta varten. Suosittuja ratsastuskeskuksia ovat Esplanaade Ratsastuskeskus ja Jaunbaldones ratsastustila. Näissä paikoissa voi vuokrata hevosen ja nauttia kauniista ratsastusmaastoista.

Patikointi

Saldus on luonnonkaunis alue, jossa on mahdollisuus nauttia patikoinnista monissa eri paikoissa. Esimerkiksi Avangardi patikointipolku tarjoaa upeita maisemia metsissä ja järven rannalla. Lisäksi Lielais Dabas parks on suosittu paikka patikointiin ja retkeilyyn.

Purjehdus

Saldus sijaitsee lähellä useita järviä, kuten Usmas, Saldus ja Stameriena järviä, jotka tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet purjehdukseen ja veneilyyn. Näillä järville on useita venesatamia, joista voi vuokrata purjeveneen tai moottoriveneen ja nauttia kauniista järvimaisemista.

Golf

Saldusissa on Saldus Golfklubi, joka tarjoaa hienon 9-reikäisen golfkentän golf-harrastajille. Klubilta voi vuokrata golfmailoja ja muita varusteita sekä osallistua golfkursseille ja tapahtumiin.

Kalastus

Saldusilla on useita kalastuspaikkoja, kuten Usmas ja Stameriena järviä, joissa voi kalastaa monia eri kalalajeja. Kalastuslupia voi ostaa paikallisista kaupoista tai verkkokaupoista. Kalastuspaikkoja ympäröivät kauniit luonnonmaisemat luovat rauhallisen ja rentouttavan ilmapiirin kalastusharrastukselle.

Museot

Saldusissa on useita museoita, jotka tarjoavat mielenkiintoista tietoa kaupungin historiasta ja kulttuurista. Esimerkiksi Saldus paikallismuseo esittelee kaupungin historiaa ja perinteitä erilaisten näyttelyiden kautta. Lisäksi Teelis-museo on erikoistunut tekstiilityön esittelyyn ja tarjoaa näyttelyitä ja työpajoja.

Taidenäyttelyt

Saldusissa on myös useita gallerioita ja taidenäyttelyitä, joissa voi ihailla paikallisten taiteilijoiden töitä. Esimerkiksi Peldu iela galleria ja Saldus Kultuurikeskus järjestävät säännöllisesti taidenäyttelyitä, joissa voi tutustua eri taiteenmuotoihin kuten maalauksiin, valokuviin ja veistoksiin.

Ulkoilmauimala

Saldusissa on myös ulkoilmauimala, joka on suosittu paikka viettää aurinkoista kesäpäivää. Uimalassa on useita uima-altaita, vesiliukumäki ja lastenallas. Lisäksi uimalassa on aurinkotuoleja ja ravintola, jossa voi nauttia virvokkeita ja ruokaa.

Huvipuisto

Saldusin lähellä sijaitsee Sabile Huvipuisto, joka tarjoaa hauskaa ja jännittävää viihdettä koko perheelle. Huvipuistossa on erilaisia huvilaitteita, pelialueita ja teemaravintola. Lisäksi huvipuistossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja esityksiä.

Suositut hotellit Saldusissa

1. Hotel Demians

Hotel Demians on suosittu hotelli Saldusissa, joka tarjoaa majoitusta ja monipuolisia palveluita. Hotellilta on helppo kävellä Saldusin keskustan nähtävyyksille ja ravintoloihin. Hotellissa on moderni sisustus, tilavat ja viihtyisät huoneet sekä ystävällinen ja avulias henkilökunta.

2. Saldus Palace Hotel

Saldus Palace Hotel sijaitsee lähellä Saldusin keskustaa ja se tarjoaa viihtyisää majoitusta matkailijoille. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, ravintola ja baari, sekä mukavat yhteiset tilat. Asiakkaat arvostavat hotellin hyvää sijaintia ja ystävällistä palvelua.

3. Hotel Lauris

Hotel Lauris on moderni ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee lähellä Saldusin keskustaa. Hotellissa on mukavat huoneet ja monipuoliset palvelut, kuten ravintola, baari ja langaton internet-yhteys. Hotellin henkilökunta on avulias ja palvelualtis.

4. Hotel Talsi

Hotel Talsi sijaitsee viehättävässä Talsin kaupungissa, joka on lyhyen ajomatkan päässä Saldusista. Hotellissa on tyylikkäät ja modernit huoneet, hyvin varusteltu kuntosali sekä ravintola ja baari. Asiakkaat arvostavat hotellin rauhallista sijaintia ja ystävällistä palvelua.

5. Hotel Jelgava

Hotel Jelgava sijaitsee lähellä Jelgavan järveä, noin 30 minuutin ajomatkan päässä Saldusista. Hotellissa on mukavat ja viihtyisät huoneet, ravintola ja baari sekä sauna. Hotellin asiakkaat nauttivat rauhallisesta ympäristöstä ja kauniista luonnosta.

Turvallisuus:

Liikenne

Saldus on suhteellisen turvallinen kaupunki liikenteellisesti, ja liikenneonnettomuuksien määrä on melko alhainen. Kaupungissa on hyvä tieverkosto, joka on hyvin ylläpidetty ja merkitty selkeästi. Kaupunki myös sijoittaa resursseja liikenneturvallisuuden parantamiseen ja järjestää säännöllisesti kampanjoita, jotka edistävät turvallista liikkumista.

Rikollisuus

Saldus on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuuslukemat ovat melko alhaiset. Poliisi on läsnä ympäri kaupunkia ja he pyrkivät aktiivisesti ylläpitämään järjestystä ja turvallisuutta. Kuitenkin, kuten missä tahansa kaupungissa, on aina hyvä noudattaa perusvarovaisuutta ja pitää tärkeimmät tavarat turvassa.

Katastrofivalmius

Saldus on hyvin valmistautunut erilaisiin katastrofitilanteisiin. Kaupungissa on paikallinen palolaitos, joka vastaa tulipalojen sammuttamisesta ja muiden hätätapausten hallinnasta. Kaupungilla on myös suunniteltu ja harjoiteltu toimintamalli hätätilanteiden varalta. Asukkaille ja vierailijoille annetaan tarvittavaa tietoa ja ohjeita hätätilanteiden varalle.

Terveys:

Sairaala ja terveyskeskus

Saldusissa on hyvin varusteltu sairaala, jossa on kattava valikoima erikoislääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa. Terveyskeskus tarjoaa perusterveydenhuoltopalveluja ja siellä on myös asiantunteva henkilökunta, joka auttaa potilaita erilaisissa terveyteen liittyvissä kysymyksissä.

Apteekit

Kaupungissa on useita apteekkeja, joita on sijoitettu eri puolille kaupunkia. Apteekit tarjoavat laajan valikoiman reseptilääkkeitä ja muita terveyteen liittyviä tuotteita. Apteekeissa työskentelee farmaseutteja ja muuta osaavaa henkilökuntaa, jotka neuvovat ja auttavat asiakkaita lääkkeiden ja muiden terveystuotteiden valinnassa.

Terveyspalveluiden saatavuus

Saldusissa on tarjolla monipuolisia terveyspalveluita, kuten hammaslääkäripalveluita, laboratoriopalveluita ja fyysistä kuntoutusta. Kaupungissa on myös useita yksityisiä lääkäriasemia ja erikoislääkäreitä, jotka tarjoavat erikoistuneempia hoitopalveluita.

Terveyskampanjat ja -neuvonta

Kaupunki järjestää aktiivisesti terveyskampanjoita, joiden tarkoituksena on lisätä tietoisuutta eri terveysasioista ja edistää terveellisiä elämäntapoja. Kaupungissa järjestetään myös terveysneuvontatapahtumia, joissa tarjotaan maksutonta neuvontaa ja testauksia eri terveysongelmista.

Rannat ja Vesistöt

Saldus sijaitsee Latviassa ja sillä on lukuisia järviä, jokia ja lampia alueellaan. Kaupungin lähellä sijaitsevat vesistöt tarjoavat mahdollisuuksia erilaisille vesiharrastuksille ja rentoutumiseen.

Rannat

Saldus tarjoaa useita kauniita hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia aurinkoisista päivistä. Rannoilla on myös erilaisia palveluita, kuten aurinkotuoleja ja -varjoja, pukukoppeja ja wc-tiloja. Rantojen läheisyydessä on myös kahviloita ja ravintoloita.

Järvet

Saldusalueella on useita järviä, jotka tarjoavat mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen, veneilyyn, kalastukseen ja melontaan. Järvien ympärillä on myös hyvin hoidettuja nurmikkoalueita, joilla voi levähtää ja nauttia luonnon kauneudesta.

Jokit

Saldus sijaitsee useiden jokien varrella, jotka tarjoavat mahdollisuuden kalastamiseen, veneretkiin ja patikointiin pitkin joen vartta. Joet tarjoavat myös kauniita maisemia ja luonnon rauhaa.

Lammet

Lähistöltä löytyy myös useita pienempiä lampia, joita ympäröivät vehreät metsät. Lammet tarjoavat rauhallisia paikkoja piknikille tai kävelyretkelle luonnossa. Jotkut lammista ovat myös suosittuja kalastuspaikkoja.

Vesiaktiviteetit

Saldus tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten purjelautailuun, vesihiihtoon, vesiskootterilla ajamiseen ja suppailuun. Alueella on myös mahdollisuus osallistua melontaretkille tai vuokrata vene.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Saldus tarjoaa useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista. Suositeltuja paikkoja ovat esimerkiksi Bar ”Focus”, jossa voi nauttia rentouttavasta ilmapiiristä ja hyvästä musiikista, sekä Club ”Mint”, joka on suosittu tanssipaikka ja tarjoaa usein viihdettä ja livemusiikkia.

Konsertit ja esitykset

Saldus tarjoaa myös mahdollisuuksia nauttia erilaisista konserteista ja esityksistä. Useita tapahtumia järjestetään Saldus kulttuuritalolla, jossa voi nähdä paikallisia tai kansainvälisiä esiintyjiä eri musiikkilajeista. Lisäksi Saldus elokuvateatteri näyttää uusimpia elokuvia eri genreistä.

Urheilu- ja vapaa-ajanaktiviteetit

Saldus tarjoaa myös monipuolisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Kaupungissa on useita urheilukeskuksia ja kuntosalit, joissa voi harrastaa erilaisia liikuntalajeja. Saldus myös tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun, kuten kävelyreittejä, pyöräilymahdollisuuksia ja puistoja, joissa voi rentoutua tai harrastaa urheilua.

Ravintolat

Saldus tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ravintoloita, joissa voi nauttia herkullisia ruokia. Ravintolat tarjoavat erilaisia keittiöitä, kuten paikallista, kansainvälistä, italialaista ja aasialaista ruokaa. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Ristorante ”Leccy”, joka tarjoaa italialaisia ​​ruokalajeja, ja Asian Fusion Restaurant ”Gong”, josta voi nauttia aasialaisia ruokia.

Pelipaikat

Saldus tarjoaa myös mahdollisuuksia viettää aikaa pelipaikoissa. Kaupungissa on useita biljardisaleja ja keilahalleja, joissa voi pelata ja viettää aikaa ystävien kanssa. Lisäksi on olemassa pelikahviloita, joissa voi pelata tietokonepelejä ja osallistua turnauksiin.

Tapahtumat

Saldus järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, joissa on tarjolla viihdettä ja aktiviteettejä. Esimerkkejä tapahtumista ovat musiikkifestivaalit, kulttuuritapahtumat ja markkinat. Näiden tapahtumien aikana kaupungin kadut täyttyvät ihmisistä ja tarjolla on monenlaista viihdykettä.

Luontokohteet ja Retkeily

Labirinti puutarha

Labirinti puutarha sijaitsee Saldusin kaupungissa Latviassa. Se on suosittu luontokohde, jossa voi viettää aikaa kävellen ja tutkien monimutkaista labyrinttiä. Puutarhassa on myös kasvihuoneita, joissa voi ihailla erilaisia kasvi- ja kukkalajeja.

Ohoka Nature Park

Ohoka Nature Park on kaunis luonnonpuisto, joka tarjoaa upeita maisemia ja luontopolkuja. Puistossa voi tutustua alueen kasvi- ja eläinlajeihin sekä ihailla alueen vesiputouksia. Siellä on myös grillipaikkoja ja leikkipaikkoja, jotka sopivat hyvin piknikin tai perheen retken järjestämiseen.

Saldus Ozolu Parks

Saldus Ozolu Parks on suuri puistoalue, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Siellä voi kulkea erilaisia luontopolkuja pitkin, rentoutua piknikillä tai vaikkapa pelata frisbeegolfia. Puistossa on myös leikkipaikkoja lapsille sekä viljelypalstoja, joissa paikalliset voivat viljellä omia kasvejaan.

Mazbalti Nature Trail

Mazbalti Nature Trail on pieni luontopolku Saldusin kaupungin lähellä. Polku johdattaa vierailijat läpi kauniin metsäalueen, jossa voi tutustua alueen kasvi- ja eläinlajeihin. Polun varrella on myös laaja valikoima lintujen pesimispaikkoja.

Durbe Forest Park

Durbe Forest Park on suosittu retkeilykohde lähellä Saldusia. Puistossa on hyvin hoidettuja polkuja, joita pitkin voi kävellä ja nauttia luonnonrauhasta. Alueella voi myös harrastaa erilaisia ulkoilulajeja, kuten pyöräilyä ja hiihtoa talvella. Puistosta löytyy myös leikkikenttiä ja grillauspaikkoja.

Vilkmuiža Forest

Vilkmuiža Forest on suuri metsäalue, joka tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Alueella on useita polkuja, joita pitkin voi kävellä ja tutustua alueen erilaisiin luontokohteisiin. Metsästä löytyy myös monia kääpiöpensaita ja sienilajeja, mikä tekee siitä kiinnostavan kohteen myös luonnonystäville.

Uskonnolliset kohteet:

Saldus Baptismakatedraali:

Saldusin tuomiokirkko, viralliselta nimeltään Saldus Baptismakatedraali, on luterilainen kirkko Latviassa. Se on yksi Saldusin kaupungin tunnetuimmista uskonnollisista maamerkeistä. Kirkkoa rakennettiin vuosina 1910-1912 ja se edustaa uusgotiikan tyyliä arkkitehtuurissaan.

Saldus Pyhän Simonin ja Hannan ortodoksinen kirkko:

Pyhän Simonin ja Hannan ortodoksinen kirkko sijaitsee Saldusin kaupungissa Latviassa. Kirkko on omistettu pyhille Simonille ja Hannalle, jotka olivat Jeesuksen isoäidin ja äidin nimet. Kirkko on rakennettu vuonna 1852 ja sen arkkitehtuuri ilmentää venäläisen ortodoksisen tyylin piirteitä.

Saldusin vanha luterilainen kirkko:

Saldusin vanha luterilainen kirkko on historiallinen kirkkorakennus Saldusin kaupungissa Latviassa. Kirkko on rakennettu vuonna 1775 ja se on yksi vanhimmista säilyneistä kirkkorakennuksista alueella. Kirkon arkkitehtuuri edustaa barokkityyliä.

Historialliset kohteet:

Saldusin linnoitus:

Saldusin linnoitus on historiallinen linnoitus Latviassa, lähellä Saldusin kaupunkia. Linnoitus rakennettiin 1600-luvulla ja se oli osa Ruotsin valtakunnan linnoitusjärjestelmää. Linnoitus on suosittu matkailukohde, jossa vieraat voivat tutustua linnoituksen muureihin ja näköalatorniin.

Kuldigan vanha kaupunki:

Kuldigan vanha kaupunki sijaitsee lähellä Saldusin kaupunkia Latviassa. Se on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista maassa. Alueella on runsaasti historiallisia rakennuksia, kapeita katuja ja kauniita aukioita. Kuldigan vanha kaupunki tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja nauttia kauniista arkkitehtuurista.

Saldusin raatihuone:

Saldusin raatihuone on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Saldusin kaupungin keskustassa Latviassa. Rakennus on peräisin 1800-luvun lopulta ja se edustaa empiretyyliä arkkitehtuurissaan. Raatihuone toimii nykyään kaupungintalona, mutta siellä voi myös tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin.

Saldusin kaupungin panoraama- ja näköalapaikat

Saldusin torreviejalaisten lähellä sijaitseva Panorama Hill

Panorama Hill on Saldusin kaupungin lähellä sijaitseva näköalapaikka, josta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin ja ympäröivän luonnon. Paikka tarjoaa mahdollisuuden nauttia kauniista maisemista ja ihastella etenkin auringonlaskuja.

Saldusin vanha kaupunki -arkistokukkulan näköalapaikka

Saldusin vanha kaupunki sijaitsee kukkulalla, josta avautuu upea näköala yli kaupungin. Tämä näköalapaikka tarjoaa mahdollisuuden ihailla vanhan kaupungin charmia ja nähdä kaupunginlahden kauniit maisemat.

Saldusin torni -panoraamakerroksella sijaitsevat näköalapaikat

Saldusin torni on korkea tornirakennus, joka tarjoaa useita panoraamakerroksia, joista avautuu upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäristön. Jokainen kerros tarjoaa erilaiset näkymät, ja näköalapaikoilla voi ihailla kaupungin rakennuksia, luontoa ja maisemia.

Saldusin joki -näköalapaikka Kārdla ärjudeputkin suulla

Saldusin kaupungin joki tarjoaa näköalapaikan Kārļa ärjudeputkin suulla. Tämä paikka sijaitsee joen mutkassa ja avautuu kauniit näköalat yli joen ja sen ympäristön. Paikalta voi nähdä joen virtaamista ja ihailla luonnon rauhaa.

Pāvilostas muuri -näköalapaikka

Pāvilostas muuri on historiallinen muuri, jonka päälle on rakennettu näköalapaikka. Tämä paikka tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin ja sen sataman. Näköalapaikalta voi ihastella kaupungin kauniita rakennuksia ja nähdä meren aaltojen huuhtomaa rantaviivaa.

Zvanu kalninin näköalapaikka

Zvanu kalnin näköalapaikka on korkealla kukkulalla sijaitseva paikka, josta avautuvat upeat näköalat yli Saldusin kaupungin ja sen ympäristön. Paikalta voi ihailla kaupungin rakennuksia ja maisemia sekä nauttia rauhoittavasta ilmapiiristä.Kohteen sijainti maa on Latvian tasavalta.

Jätä kommentti