Halvat lennot San Marino

Nähtävyydet ja kohteet

1. San Marinon linna ja museot

San Marinon linna on historiallinen linna, joka sijaitsee San Marinon kaupungissa. Se on vanhin jatkuvassa käytössä oleva linna maailmassa. Linnaan kuuluu useita museoita, kuten San Marinon museo, jossa on esillä esineitä San Marinon historiasta. Museossa on myös taidenäyttelyitä ja näyttelyitä aiheinaan arkeologia, numismatiikka ja kalligrafia.

2. San Marinon tasavallan parlamenttitalo

San Marinon tasavallan parlamenttitalo sijaitsee San Marinon keskustassa. Se on historiallinen rakennus, joka toimii San Marinon hallituksen ja parlamentin tapaamispaikkana. Rakennus on avoinna vierailijoille, jotka voivat tutustua parlamentin istuntosaliin ja muihin tiloihin. Vierailijoille järjestetään myös opastettuja kierroksia.

3. Basilica di San Marino

Basilica di San Marino on suuri kirkko, joka sijaitsee San Marinon kaupungin yläosassa. Se on omistettu San Marinolle, maan perustajalle ja suojeluspyhimykselle. Kirkossa on barokkityyliä edustava sisustus, ja sen alttarilla on San Marinon pyhimyksen reliikki. Vierailijat voivat ihailla kirkon upeaa arkkitehtuuria ja tutustua sen historiallisiin yksityiskohtiin.

4. Mount Titano

Mount Titano on San Marinon symboli ja Unescon maailmanperintökohde. Se on vuori, joka kohoaa kaupungin yläpuolella ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle maisemalle. Mount Titanoon kuuluu myös kolme tornia, joista ensimmäinen, Guaita-torni, on vanhin ja tunnetuin. Tornit ovat avoinna yleisölle, ja niissä on museoita ja näyttelyitä, jotka kertovat San Marinon historiasta ja kulttuurista.

5. Palazzo Pubblico

Palazzo Pubblico on San Marinon kaupungintalo, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on peräisin 1800-luvulta ja toimii yhä hallituksen pääkonttorina. Rakennuksessa on kaunis julkisivu ja sen sisällä voi tutustua hallinnon tiloihin ja historiaan. Piazza della Libertà -aukiolla edessä sijaitsee Palazzo Pubblicon kaunis suihkulähde, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä.

6. San Leonen linnoitus

San Leonen linnoitus sijaitsee San Marino-paikannimisessä. Se on keskiaikainen linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät San Marinon kaupungille ja ympäröivälle alueelle. Linnoituksessa voi tutustua muurien ja linnoitusporttien lisäksi myös San Leonen kappeliin. Linnoitusalueella järjestetään usein kulttuuritapahtumia ja kesäteatteriesityksiä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

San Marinon kulttuuri on pääosin peräisin Italiasta, jonka naapurissa San Marino sijaitsee. Kulttuurivaikutteet esiintyvät useilla eri tavoilla, kuten ruoassa, käsityötaidossa ja perinteissä.

Historia

San Marino on yksi maailman vanhimmista edelleen olevista itsenäisistä valtioista. Se perustettiin vuonna 301 ja sen perustaja oli munkki nimeltä Marinus. San Marinon historia on vahvasti sidoksissa Italiassa tapahtuneisiin poliittisiin ja kulttuurillisiin muutoksiin.

San Marinon historiaan kuuluu myös useita ajanjaksoja, joissa se joutui ulkoisten voimien hallitsemaksi. Esimerkiksi 1500-luvulla San Marino oli osa paavikuntaa, kun taas 1800-luvulla se oli osa Italian yhtenäisyyden prosessia. San Marinon itsenäisyydestä on kuitenkin pidetty kiinni ja se säilyi riippumattomana.

San Marinolla on myös nähtävissä useita historiallisia rakennuksia, kuten San Marinon linna, joka on keskiaikainen linnoitus, sekä kolme tornia, joita käytettiin puolustukseen. Nämä rakennukset ovat tärkeitä osia San Marinon historiaa ja niitä on säilytetty tähän päivään asti.

Kulttuuri ja historia ovat molemmat tärkeitä osia San Marinon identiteettiä ja ne heijastuvat monin tavoin arkipäivän elämässä.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

San Marinossa ruokakulttuuri on vahvasti italialaista vaikutteiden kanssa. Tyypillisiä ruokia ovat pasta, risotto, liha- ja kalavalmisteet sekä erilaiset leivonnaiset. San Marinossa arvostetaan laadukkaita raaka-aineita ja tuoreutta ruoan valmistuksessa.

Ruokailutapat

San Marinossa ruokaillaan usein hitaasti ja nautiskellen. Pääateriaksi syödään usein pastaa tai risottoa, jotka tarjoillaan yleensä tasaiseen tahtiin seurueen kesken jaettaviksi. Aterian päätteeksi tarjoillaan usein jälkiruokaa, kuten tiramisua tai pannacottaa. Illallinen voi venyä pitkäksi illaksi ystävien ja perheen kanssa.

San Marinon perinneruoat

San Marinon perinneruokien joukosta löytyy esimerkiksi piadina, joka on laji paikallista leipää. Piadina leivotaan vehnäjauhoista ja täytetään usein juustolla, kinkulla ja vihanneksilla. Toinen perinneruoka on torta tre monti, joka on kerroksittain kootusta mantelikakkupohjasta ja suklaasta valmistettu kakku.

Ravintolat

San Marinossa on useita ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä ruokalajeista. Keskustan alueella sijaitsee useita ravintoloita, jotka tarjoavat mm. italialaisia, ranskalaisia ja japanilaisia herkkuja. Ravintoloiden valikoima on laaja ja tarjolla on erilaisia liha- ja kalaruokia, pastoja, risottoja ja pizzaa. Ravintolakulttuuri on rento ja sisältää usein pitkät ateriat yhdessä seurustellen.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Historialliset nähtävyydet

San Marinossa on monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten San Marinon linna, joka on maan tunnetuin maamerkki. Lisäksi löytyy myös muita linnoja ja historiallisia rakennuksia, kuten Pergaminon palatsi ja Rocca Guaita. Nähtävyyksien kiertäminen tarjoaa mahdollisuuden tutustua San Marinon rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin.

2. Museot ja taidegalleriat

San Marinossa on useita museoita ja taidegallerioita, jotka tarjoavat kiinnostavaa sisältöä taiteen ystäville. Esimerkkejä näistä ovat San Marinon kansallismuseo, jossa voi tutustua maan historiaan ja kulttuuriin, sekä San Marinon taidemuseo, jossa on esillä paikallisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksia.

3. Luontokohteet ja viheralueet

San Marinon kauneus ei rajoitu pelkästään historiallisiin rakennuksiin, vaan kaupungissa on myös upea luonto ja viheralueita. Esimerkkejä luontokohteista ovat Monte Titano, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan, sekä Titanon luonnonpuisto, jossa voi patikoida ja nauttia luonnon rauhasta.

4. Urheilu ja ulkoilu

San Marinossa on monia mahdollisuuksia harrastaa urheilua ja ulkoilua. Kaupungissa on urheilukeskuksia, joissa voi pelata esimerkiksi jalkapalloa, tennistä ja golfia. Lisäksi San Marino tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn, pyöräilyyn ja maastopyöräilyyn ympäröivässä luonnossa.

5. Ravintolat ja ruokakulttuuri

San Marinon ravintolat tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja herkullisesta ruoasta kiinnostuneille. Maassa voi maistella paikallisia erikoisuuksia, kuten piadinaa (paikallinen leipä), tortellinia ja erilaisia grillattuja lihoja. Lisäksi kaupungista löytyy kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureja edustavia herkkuja.

6. Ostokset ja shoppailu

San Marinossa on monia pieniä kauppoja, joista voi ostaa paikallisia tuotteita ja matkamuistoja. Kaupungin ostosalueet tarjoavat mahdollisuuden ostaa merkkivaatteita, kenkiä, koruja ja kosmetiikkaa. San Marino tunnetaan myös hyvistä tarjouksistaan, sillä monet tuotteet myydään alennettuun hintaan.

7. Festivaalit ja tapahtumat

San Marinossa järjestetään erilaisia festivaaleja ja tapahtumia, jotka tarjoavat viihdettä ja kulttuurikokemuksia niin paikallisille kuin turisteillekin. Esimerkkejä tapahtumista ovat San Marinon kansallispäiväjuhlat, joita vietetään syyskuussa, sekä musiikki- ja teatterifestivaalit, jotka keräävät yhteen taiteilijoita eri puolilta maailmaa.

Suositut hotellit San Marinossa

1. Hotel Titano

Hotel Titano sijaitsee San Marinon keskustassa ja tarjoaa viihtyisät huoneet ja upeat näkymät ympäröivälle maisemalle. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja varustettu kaikilla tarvittavilla mukavuuksilla. Hotellista löytyy myös ravintola, joka tarjoilee herkullisia aterioita, sekä baari, jossa voi rentoutua juoman ääressä. Hotel Titano on suosittu valinta matkailijoiden keskuudessa sen hyvän sijainnin ja ystävällisen palvelun ansiosta.

2. Hotel Cesare

Hotel Cesare sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä San Marinon keskustasta ja tarjoaa tilavia huoneita ja monipuolisia palveluita. Huoneet ovat moderneja ja viihtyisiä, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet, kuten ilmastointi, televisio ja minibaari. Hotellin ravintola tarjoaa laajan valikoiman herkullisia ruokia, ja vieraiden käytössä on myös kuntosali ja sauna. Hotel Cesare on suosittu valinta niin liikematkailijoiden kuin lomailijoidenkin keskuudessa.

3. Hotel Rosa

Hotel Rosa sijaitsee San Marinon vanhassa kaupungissa ja tarjoaa viihtyisät majoitusratkaisut historiallisessa ympäristössä. Hotellin huoneet ovat yksinkertaisia, mutta tyylikkäitä, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin aamiaishuoneesta avautuu upea näkymä ympäröivään maisemaan, ja vieraiden käytössä on myös parveke, jossa voi nauttia auringosta ja rauhallisesta ympäristöstä. Hotel Rosa on suosittu valinta matkailijoiden keskuudessa sen viehättävän sijainnin ja ystävällisen palvelun ansiosta.

4. Hotel Joli

Hotel Joli sijaitsee San Marinon keskustassa ja tarjoaa mukavat huoneet sekä hyvät palvelut. Hotellin huoneet ovat modernisti sisustettuja ja varustettu kaikilla tarvittavilla mukavuuksilla. Monissa huoneissa on myös oma parveke, josta avautuu kauniit näkymät ympäröivään maisemaan. Lisäksi hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan herkullisia ruokia sekä baari, jossa voi rentoutua juoman ääressä. Hotel Joli on suosittu valinta matkailijoiden keskuudessa sen keskeisen sijainnin ja mukavien huoneiden ansiosta.

5. Grand Hotel San Marino

Grand Hotel San Marino sijaitsee San Marinon kukkuloilla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Hotellin huoneet ovat tilavia ja viihtyisiä, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin ravintola tarjoilee herkullisia ruokia, ja vieraiden käytössä on myös ulkouima-allas, sauna ja kuntosali. Hotellin ympäristössä on mahdollisuus harrastaa erilaisia ulkoiluaktiviteetteja, kuten patikointia ja pyöräilyä. Grand Hotel San Marino on suosittu valinta niin luontomatkailijoiden kuin rentoutumislomaa hakevien keskuudessa.

Turvallisuus ja terveys

Kaupungin yleinen turvallisuustilanne

San Marino tunnetaan yleisesti turvallisena kaupunkina. Rikollisuusaste on matala, ja väkivaltarikollisuus on harvinaista. Kaduilla liikkuminen on turvallista, ja kaduilla on yleensä rauhallista myös iltaisin. Turvallisuuteen kiinnitetään huomiota, ja poliisi valvoo kaupunkia tehokkaasti.

Poliisin läsnäolo ja toiminta

San Marinossa sijaitsee oma poliisivoimansa, joka vastaa kaupungin turvallisuudesta. Poliisivoima on hyvin koulutettua ja varustettua. He valvovat järjestystä ja vastaavat rikosten torjunnasta. Poliisit partioivat usein kaupungilla ja reagoivat mahdollisiin hälytyksiin nopeasti.

Pelastuspalvelut

Kaupungissa on hyvät pelastuspalvelut varmistamassa asukkaiden ja vierailijoiden turvallisuutta. Pelastuslaitoksella on riittävät resurssit käsitellä mahdolliset hätätilanteet, kuten tulipalot tai onnettomuudet. Pelastuspalvelut ovat hyvin organisoituja ja työskentelevät yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Terveyspalvelut ja sairaalat

San Marinossa on korkealaatuiset terveyspalvelut, joihin kuuluvat sekä julkiset että yksityiset sairaalat. Terveyspalveluiden infrastruktuuri on hyvin kehittynyt, ja sairaaloissa on pätevä hoitohenkilökunta sekä laadukkaat laitteet. Lisäksi kaupungissa on apteekkeja ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita.

Välittömät terveysriskit ja rokotukset

San Marino on turvallinen paikka matkustaa, ja välittömiä terveysriskejä ei yleensä ole. Matkavakuutus kattaa usein myös terveysongelmat ja hoitoon pääsy tapaturmien tai sairastumisen yhteydessä. Suositeltavaa on kuitenkin tarkistaa tarvittavat rokotukset ennen matkaa, ja matkustajia kannustetaan noudattamaan yleisiä hygieniakäytäntöjä, kuten käsienpesua.

Rannat ja Vesistöt

Adda joki

San Marinon alueella sijaitsee Adda-niminen joki, mutta se kuuluu Vespuccinon alueeseen, joka on virallisesti Italiaan kuuluva osa. Adda-joki syntyy Alppien rinteillä ja virtaa läpi Lombardian ja Emilian alueen ennen kuin se yhtyy Po-jokeen.

Rimini ranta

San Marinon läheisin ranta sijaitsee noin 18 kilometrin päässä kaupungista Riminissä, joka on Italian Adrianmeren rannikolla. Riminin ranta-alue on tunnettu pitkistä hiekkarannoistaan ja se tarjoaa monia palveluita kuten aurinkotuoleja, ravintoloita ja vesiliikuntamahdollisuuksia.

San Marinon järvet

San Marinolla ei ole omia järviä, sillä se on sisämaavaltio ja sijaitsee Apenniinien vuoristossa. Lähin suurempi järvi on Italian puolella sijaitseva Lago di Como, joka on noin 115 kilometrin päässä San Marinosta. Järvi Como on tunnettu kauniista maisemistaan ja se tarjoaa monia mahdollisuuksia veneilyyn ja vesiurheiluun.

Yöelämä ja viihde

1. Baarit ja klubit

San Marinossa ei ole suurta yöelämää, ja baari- ja klubi-valikoima on melko rajoitettu. Kuitenkin joitakin pieniä baareja ja klubeja löytyy pääkaupungista San Marinosta sekä muista kaupungeista, kuten Borgo Maggioren alueelta. Näissä paikoissa voi nauttia juomista ja rentoutua musiikin tahdissa.

2. Ravintolat ja kahvilat

San Marinossa on useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokia ja juomia. Voit löytää perinteisiä italialaisia ​​ruokapaikkoja, jotka tarjoavat esimerkiksi pizzaa ja pastaa, sekä modernimpia ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokia. Kahvilat ovat myös suosittuja paikkoja, joissa voi nauttia paikallista kahvia ja leivonnaisia.

3. Live-musiikki ja esitykset

Vaikka San Marinossa ei ole suurta live-musiikkikulttuuria, satunnaisia musiikki- ja tanssiesityksiä voi nähdä erityisissä tapahtumissa tai ravintoloissa. San Marinon valtion teatteri järjestää myös ajoittain esityksiä, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja oopperaa. On suositeltavaa tarkistaa paikalliset tapahtumakalenterit ennen vierailua.

4. Elokuvateatterit

San Marinossa ei ole omia elokuvateattereita. Useimmat sanmarinolaiset suuntautuvat naapurimaan Italiaan, jossa on laaja valikoima elokuvateattereita ja elokuvanäytöksiä eri puolilla maata.

5. Kasinot ja uhkapelit

San Marino ei salli kasinoita tai uhkapelialan toimintaa. Jos haluat kokea kasinohuuman, sinun täytyy matkustaa lähelle sijaitseviin Italian kaupunkeihin, kuten Riminiin tai Bologneseen, jotka tarjoavat kasinoita ja uhkapelialan viihdettä.

Luontokohteet ja retkeily

1. Monte Titano

Monte Titano on San Marinon tunnetuin maamerkki ja maan korkein huippu. Se tarjoaa upean näköalan yli koko San Marinon kaupungin ja ympäröivän maiseman. Vuorelta löytyy myös kolme linnaa, joista vanhin, Rocca Guaita, perustettiin jo 1100-luvulla. Monte Titano on suosittu kohde vaeltajille ja luonnon ystäville.

2. San Marino Nature Reserve

San Marinon luonnonpuisto on laaja alue, joka tarjoaa monipuolisia luontokokemuksia. Siellä voi patikoida eri polkuja pitkin ja ihailla kaunista luontoa, kuten metsiä, kukkuloita ja vesiputouksia. Alueella elää myös monia harvinaisia eläinlajeja, kuten villisikoja, kettuja ja haukkoja.

3. San Marino Bio-Park

San Marinon eläintarha, Bio-Park, on suosittu retkikohde erityisesti lapsiperheille. Tarhassa voi tutustua erilaisiin eläinlajeihin, kuten tiikereihin, apinoihin, strutsiin ja krokotiileihin. Bio-Park myös edistää eläinten suojelua ja tarjoaa opetuksellisia aktiviteetteja vierailijoille.

4. Cross Country Center

Cross Country Center on suosittu kohde retkeilijöille ja pyöräilijöille. Siellä on merkittyjä polkuja, jotka sopivat eri taitotasoille. Alueella voi seikkailla metsissä, maatiloilla ja vesistöjen läheisyydessä. Cross Country Center tarjoaa myös opastettuja retkiä ja vuokraa tarvittavaa varustusta.

5. Gola del Furlo

Gola del Furlo on kaunis luonnon kanyon San Marinon ja Italian alueella. Se sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä San Marinon kaupungista. Alueella voi nauttia upeista maisemista ja tehdä patikointiretkiä pitkin jokivartta. Gola del Furlo on myös suosittu kohde lintubongareille, sillä alueella elää monia harvinaisia lintulajeja.

6. Sasso Simone e Simoncello -luonnonpuisto

Sasso Simone e Simoncello on luonnonpuisto San Marinon ja Italian rajalla. Puisto tarjoaa upeat vaellusmahdollisuudet vuorilla, metsissä ja jokien varrella. Alueella voi nähdä myös historiallisia nähtävyyksiä, kuten kivimuurien raunioita ja linnoja. Sasso Simone e Simoncello on suosittu retkikohde sekä luonnon että kulttuurin ystäville.

7. Pianacci Lakes

Pianacci-järvet ovat kolme keskenään yhteydessä olevaa järveä San Marinon maaseudulla. Järvet tarjoavat kauniin ympäristön patikointiin, piknikille ja kalastukseen. Alueella voi myös vuokrata kanootin tai kajakin, ja tutustua vesistön rauhaan ja lintujen rikkauteen.

8. Mount Cerreto

Mount Cerreto on luonnonsuojelualue San Marinon ja Italian välissä. Se on suosittu kohde patikoijille ja maastopyöräilijöille. Alueella on monia polkuja, joita pitkin voi nauttia upeista maisemista ja luonnon rauhasta. Mount Cerreto on myös suosittu lintubongauspaikka ja siellä voi ihailla harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Basilica di San Marino
San Marinon katedraali, viralliselta nimeltään Basilica di San Marino, on yksi merkittävimmistä uskonnollisista kohteista kaupungissa. Se on 1800-luvulla rakennettu roomalais-katolinen kirkko, jonka arkkitehtuuri edustaa uusklassista tyyliä. Katedraali sijaitsee San Marinon historiallisessa keskustassa ja on omistettu maan suojeluspyhimykselle, Pyhälle Marinolle.

Guaita linna
Guaita linna on yksi San Marinon tunnetuimmista ja historiallisesti merkittävimmistä nähtävyyksistä. Se on keskiaikainen linnoitus, joka rakennettiin 1100-luvulla. Linna sijaitsee Monte Titanon huipulla ja tarjoaa upeat näköalat ympäröivälle maisemalle. Guaita linna on avoinna yleisölle, ja sen sisällä on pieni museo, joka esittelee San Marinon historiaa.

Cava dei Balestrieri
Cava dei Balestrieri on perinteinen kilpajousimiesten kenttä San Marinon keskustassa. Se on paikka, jossa järjestetään perinteisiä kilpailuja ja näytöksiä keskiaikaisesta jousiammunnasta. Balestrieri-kilpailut ovat osa San Marinon kulttuuriperinnettä ja tuovat esiin kaupungin historian ja sotilaallisen perinnön.

Chiesa di San Pietro
Chiesa di San Pietro on kirkko, joka sijaitsee San Marinon keskustassa lähellä Piazza della Libertàa. Se on rakennettu 1800-luvulla ja kuuluu roomalais-katoliseen uskontoon. Chiesa di San Pietro tunnetaan erityisesti upeasta sisustuksestaan, jossa näkyy barokin vaikutteita. Kirkon alttarilla on tärkeä maalaus, joka kuvaa Pyhästä Pietarista.

Piazza della Libertà
Piazza della Libertà on San Marinon keskusaukio ja yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista kohteista. Aukio sijaitsee San Marinon vanhassa kaupungissa ja sitä ympäröivät kauniit historialliset rakennukset. Piazza della Libertà on paikka, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja juhlallisuuksia, kuten San Marinon itsenäisyyspäiväjuhlat. Aukiolta avautuu upeat näkymät ympäröivälle maaseudulle.

Palazzo Pubblico
Palazzo Pubblico on San Marinon vanha kaupungintalo, joka on rakennettu 1800-luvulla. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Piazza della Libertàlla ja toimii edelleen San Marinon hallintorakennuksena. Palazzo Pubblicon sisällä on myös useita taidemuseoita, joissa esitellään San Marinon historiaan liittyviä teoksia ja esineitä.

San Marinon panoraama- ja näköalapaikat

Monte Titano

Monte Titano on San Marinon tunnetuin nähtävyys ja maan symboli. Se on korkea vuori, jolla sijaitsee San Marinon vanhin kaupunki, Città di San Marino. Vuorelta avautuu upea panoraamanäkymä yli koko kaupungin sekä laajalle ympäröivään maisemaan. Vuoren huipulla on myös kolme linnoitusta, joista vanhin, La Rocca, on peräisin 1200-luvulta.

Guaita-linnoitus

Guaita-linnoitus on toinen Monte Titanoon kuuluvista linnoituksista. Se on vanhin linnoitus San Marinossa ja sen rakentaminen alkoi jo 1000-luvulla. Guaita-linnoitukselta avautuu upea näkymä yli kaupungin ja ympäröivän alueen.

Cesta-linnoitus

Cesta-linnoitus on kolmas linnoitus Monte Titano -vuorella. Se rakennettiin 1200-luvulla ja toimii nykyään asehistoriallisena museona. Cesta-linnoitukselta voi ihailla upeita näköaloja ympäröivään maisemaan.

J. Paul Getty -museo

J. Paul Getty -museo sijaitsee San Marinon vanhemmassa osassa ja se on omistettu taiteen ja kulttuurin säilyttämiselle ja esittelylle. Museosta avautuu hieno näkymä yli kaupungin ja ympäröivän maiseman.

Torre del Montale

Torre del Montale on San Marinon ulkopuolella sijaitseva näköalatorni, josta voi ihailla upeita näkymiä kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Torre del Montale tarjoaa myös hyvän näkymän San Marinon linnoituksiin.

Palazzo Pubblico

Palazzo Pubblico on San Marinon kaupungintalo, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Sen tornista avautuu kaunis panoraamanäkymä yli kaupungin ja ympäröivän maaseudun. Palazzo Pubblicosta näkee myös San Marinon tunnetun ensimmäisen tornin, Guaita-linnoituksen.

Monte Cerro

Monte Cerro on toinen vuori San Marinon alueella, ja sen huipulla sijaitsee näköalatorni. Tornista avautuu upea näkymä yli San Marinon kaupungin ja ympäröivän maaseudun. Monte Cerrolta voi ihailla myös Monte Titanon panoraamanäkymiä.Kohteen sijainti maa on San Marinossa

Jätä kommentti