Halvat lennot Sankt Pölten

Nähtävyydet ja kohteet

1. St. Pöltenin tuomiokirkko

St. Pöltenin tuomiokirkko on kaupungin tunnetuin maamerkki. Se on rakennettu barokkityylisesti ja sen torni kohoaa korkeuksiin. Kirkossa voi ihailla upeaa sisustusta ja sen ympärillä sijaitsevaa kaunista puistoa.

2. Landhaus

Landhaus rakennus on peräisin 1500-luvulta ja toimii nykyään Ala-Itävallan osavaltion hallintorakennuksena. Rakennuksen julkisivussa nähdään renessanssi- ja barokkityylejä. Landhausissa järjestetään myös näyttelyitä ja tapahtumia.

3. Museum Niederoesterreich

Museum Niederoesterreich on kaupungin taidemuseo, jossa voi tutustua laajaan kokoelmaan paikallista ja kansainvälistä nykytaidetta. Museo sijaitsee upeassa rakennuksessa, joka tarjoaa mielenkiintoisen kontrastin modernin taiteen ja historiallisen arkkitehtuurin välillä.

4. St. Pöltenin kaupungintalo

St. Pöltenin kaupungintalo on arvostettu 1800-luvun arkkitehtuurin helmi. Rakennus on saanut vaikutteita renssanssista ja goottilaisesta tyylistä. Kaupungintalo on avoinna yleisölle, joten vierailijat voivat tutustua sen upeaan sisustukseen ja arkkitehtuuriin.

5. Festspielhaus St. Pölten

Festspielhaus St. Pölten on kaupungin suurin konsertti- ja teatteritila. Se tarjoaa monipuolisen ohjelmiston, johon kuuluu musiikkiesityksiä, teatterinäytöksiä ja tanssiesityksiä. Rakennus itsessään on myös näkemisen arvoinen, sillä se edustaa modernia arkkitehtuuria.

6. Michaelbeuernin luostari

Michaelbeuernin luostari sijaitsee St. Pöltenin lähellä ja on suosittu vierailukohde. Luostaria ympäröi kaunis maisema, ja sen kirkossa voi ihailla barokkityylistä sisustusta. Luostarissa toimii myös museo, jossa voi tutustua sen rikkaaseen historiaan.

7. Rathausplatz

Rathausplatz on St. Pöltenin keskusaukio, joka tarjoaa vilkasta kaupunkielämää ja tapahtumia vuoden ympäri. Aukion reunalla sijaitsee kaunis kaupungintalo, ja sen ympärillä on lukuisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Sankt Pöltenissä on laaja ja monipuolinen kulttuuritarjonta, joka sisältää muun muassa teattereita, gallerioita, museoita ja musiikkitapahtumia. Kaupungin keskustassa sijaitsee useita gallerioita, joissa voi ihailla paikallisten taiteilijoiden teoksia. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia festivaaleja ja tapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja, teatteriesityksiä ja tanssikilpailuja.

Historia

Sankt Pöltenillä on pitkä ja rikas historia, joka juontaa juurensa keskiajalle. Kaupungin historiaa voi kokea parhaiten tutustumalla sen historiallisiin rakennuksiin ja nähtävyyksiin. Yksi merkittävimmistä historiallisista kohteista on kaupungin katedraali eli ”Dom”, joka on rakennettu 1200-luvulla. Lisäksi kaupungin keskustassa sijaitsee useita vanhoja rakennuksia ja aukioita, joissa voi aistia menneiden aikojen tunnelmaa. Sankt Pöltenissä on myös useita museoita, jotka kertovat kaupungin ja alueen historiasta. Museoista voi löytää esimerkiksi arkeologisia löytöjä, historiallisia esineitä ja taideteoksia.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteinen itävaltalainen ruoka

Sankt Pöltenissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä itävaltalaista ruokaa. Tällaisia ruokia ovat esimerkiksi schnitzel, kukkakaalikeitto, wienerlihapullat, gulassi ja apfelstrudel.

2. Italialainen ruoka

Kaupungissa on myös useita italialaisia ravintoloita, jotka tarjoavat tyylikkäitä pizza- ja pastaruokia. Näissä ravintoloissa on usein tarjolla perinteisiä italialaisia makuja, kuten margherita-pizza, carbonara-pasta ja tiramisu-jälkiruoka.

3. Aasialainen ruoka

Sankt Pöltessä on myös muutamia aasialaisia ravintoloita, jotka tarjoavat kiinalaista, thaimaalaista, japanilaista ja intialaista ruokaa. Näiden ravintoloiden valikoima sisältää esimerkiksi munakoisocurrya, Pekingin ankkaa, sushia ja pad thai -nuudeliruokaa.

4. Pikaruokaravintolat

Pikaruokaa kaipaaville löytyy kaupungista myös joitakin tunnettuja kansainvälisiä pikaruokaravintoloita, kuten McDonald’s ja Burger King. Nämä ravintolat tarjoavat nopeita ja helposti saatavilla olevia ruokavaihtoehtoja, kuten hampurilaisia, ranskalaisia perunoita ja virvoitusjuomia.

5. Kahvilat

Sankt Pöltenissa on useita kahviloita, joissa voi nautiskella paikallisista leivonnaisista ja juomista. Tyypillisiä itävaltalaisia kahvihuoneen herkkuja ovat esimerkiksi sachertorte (suklaakakku), aprikosepalatschinke (aprikoosirahkamunkit), linzer torte (vadelmamurutorttu) ja kahvi-mit-sahne (kahvikermavaahto).

6. Ruokakojuja ja markkinoita

Kaupungissa järjestetään myös erilaisia ruokakojuja ja markkinoita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja. Esimerkiksi kesäisin järjestetty Sankt Pöltenin viikonloppumarkkinat tarjoavat runsaasti ruoka- ja juomavaihtoehtoja eri katuruokakojuista, joissa voi maistella esimerkiksi paikallisia makkaroita, juustoja ja leivonnaisia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuurikohteet

– Stiftsgymnasium Melk: Stiftsgymnasium Melk on kuuluisa benediktiiniläisluostari ja koulu Melkin kaupungissa. Vierailijat voivat tutustua luostarin upeaan arkkitehtuuriin ja vierailla sen museossa.
– Niederösterreichische Landesbibliothek: Niederösterreichische Landesbibliothek on Sankt Pölténin alueen keskuskaupunginkirjasto. Kirjasto tarjoaa lukuisia kirjoja, lehtiä ja muita tietolähteitä kävijöilleen.
– Museum Niederösterreich: Museum Niederösterreich on alueen valtionmuseo, joka esittelee laajan valikoiman taide- ja kulttuurihistoriallisia näyttelyitä. Museosta löytyy myös interaktiivisia näyttelyitä ja tapahtumia kaikenikäisille.

Luontokohteet

– Viehofner Seen: Viehofner Seen on kaunis järvi, joka tarjoaa mahdollisuuden uimiseen, kalastamiseen ja piknikin viettämiseen rannalla. Järven ympäristössä on myös hyvin hoidettu kävelyreitti.
– Naturpark Pielach-Traisen: Naturpark Pielach-Traisen on suojeltu alue, joka tarjoaa upeita luontomaisemia ja erilaisia ulkoilumahdollisuuksia. Alueella voi esimerkiksi patikoida, pyöräillä tai ratsastaa.
– Sankt Pöltener Au: Sankt Pöltener Au on laaja virkistysalue, joka sijaitsee kaupungin läheisyydessä. Alueella on kävelypolkuja, ulkoilureittejä ja piknikalueita.

Urheilumahdollisuudet

– Sportzentrum NÖ: Sportzentrum NÖ on laaja urheilukeskus, joka tarjoaa erilaisia urheilumahdollisuuksia, kuten tennis, jalkapallo, uinti ja kuntosaliharjoittelu. Keskuksessa on myös ravintola ja sauna.
– Aquacity: Aquacity on vesipuisto, joka tarjoaa monipuolisia vesiliikuntamahdollisuuksia, kuten vesiliukumäkiä, kylpylät ja uima-altaita. Paikassa on myös kahviloita ja ravintoloita.
– Golfclub St. Pölten: Golfclub St. Pölten on golfkenttä, joka tarjoaa haastavia pelikokemuksia golfin ystäville. Kentällä on myös golfopetusmahdollisuuksia ja klubitalo.

Viihde ja ostokset

– Rathausplatz: Rathausplatz on Sankt Pölténin kaupungintorilla sijaitseva paikka, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja markkinoita. Alueella on myös ravintoloita ja kauppoja.
– NV Arena: NV Arena on Sankt Pölténin jalkapallostadion, jossa pelataan erilaisia jalkapallo-otteluita ja muita tapahtumia. Stadionilla on myös ravintoloita ja kauppoja.
– Shopping City Süd: Shopping City Süd on suuri ostoskeskus, joka sijaitsee Sankt Pölténin lähellä. Ostoskeskuksesta löytyy useita erilaisia liikkeitä ja ravintoloita.

Suositut hotellit Sankt Pöltenissä

Hotel Graf

Hotel Graf on suosittu hotelli Sankt Pöltenin keskustassa. Hotelli tarjoaa mukavat ja moderneilla huoneet, joista osassa on parveke. Hotellissa on myös ravintola, kuntokeskus ja ilmainen WiFi. Asiakkaat arvostavat hotellin siisteyttä ja hyvää sijaintia.

Cityhotel D&C St. Pölten

Cityhotel D&C St. Pölten sijaitsee aivan Sankt Pöltenin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäät ja tilavat huoneet, joissa on ilmainen WiFi. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja business center. Asiakkaat kehuvat hotellin ystävällistä henkilökuntaa ja hyvää aamiaista.

Hotel Metropol

Hotel Metropol on moderni hotelli Sankt Pöltenin keskustassa. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on ilmainen WiFi. Hotellissa on myös ravintola, sauna ja kuntokeskus. Asiakkaat pitävät hotellin hyvästä sijainnista ja ystävällisestä henkilökunnasta.

Austria Trend Hotel Metropol

Austria Trend Hotel Metropol sijaitsee lähellä Sankt Pöltenin rautatieasemaa. Hotellin huoneet ovat modernit ja niissä on ilmainen WiFi. Hotellissa on myös ravintola ja baari. Asiakkaat arvostavat hotellin siisteyttä ja hyvää palvelua.

Hotel-Gasthof Graf

Hotel-Gasthof Graf sijaitsee hieman Sankt Pöltenin keskustan ulkopuolella. Hotellissa on mukavat huoneet ja ilmainen WiFi. Hotellissa on myös ravintola ja pysäköintimahdollisuus. Asiakkaat pitävät hotellin rauhallisesta sijainnista ja hyvästä ruoasta.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

  • Sankt Pölten on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on alhainen.
  • Kaupungissa on useita poliisiasemia, joiden tarkoituksena on ylläpitää turvallisuutta ja tarjota apua hätätilanteissa.
  • Valvontakamerajärjestelmät ovat käytössä tärkeimmillä paikoilla kaupungissa, mikä edistää turvallisuuden tunnetta.
  • Sankt Pöltenissä toimii myös vapaaehtoisjärjestöitä, kuten Punainen Risti, jotka tarjoavat apua ja tukea hätätilanteissa.
  • Liikennejärjestelyt kaupungissa on suunniteltu turvallisuus huomioiden, ja jalkakäytävät ja pyörätiet ovat hyvässä kunnossa.

Terveys

  • Sankt Pöltenissä on useita terveyskeskuksia ja lääkäriasemia, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita kaupunkilaisille.
  • Myös erikoissairaanhoidon palveluita on saatavilla kaupungissa, kuten sairaaloita ja eri erikoisalojen vastaanottoja.
  • Hammaslääkäripalveluita on tarjolla kaupungin eri alueilla, ja kaikissa kouluissa on oma kouluterveydenhuolto.
  • Apteekkeja on Sankt Pöltenissä useita, ja ne tarjoavat lääkkeiden lisäksi myös ohjausta ja neuvontaa terveyteen liittyvissä asioissa.
  • Kaupungissa on myös hyvät liikuntamahdollisuudet, kuten urheiluhalleja ja kuntosalit, jotka edistävät kaupunkilaisten hyvinvointia.

Rannat ja Vesistöt

Rantakohteet:

– Rantakohteita ei ole suoraan Sankt Pöltenissä, sillä kaupunki sijaitsee sisämaassa ja kaukana merestä tai suurista järviästä.

Järvet:

– Kaupungin läheisyydessä sijaitsee Pielachtaler Seelle järvi, joka tarjoaa mahdollisuuden virkistäytymiseen ja vesiaktiviteetteihin.

Jokit:

– Sankt Pöltenin läpi virtaa Traisen-joki, joka tarjoaa mahdollisuuden kävely- ja pyöräilyreitteihin joenvarrella. Joessa voi myös harrastaa kalastusta.

Kylpylät:

– Kaupungissa sijaitsee AquaCity-kylpylä, jossa voi rentoutua erilaisissa saunoissa, hieronnassa sekä nauttia uimisesta useissa eri altaissa.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Sankt Pöltenissä on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista. Joitain suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Kultur ImKeller, Dubliner Irish Pub ja Disco Maxim.

2. Ravintolat

Kaupungissa on monipuolinen ravintolatarjonta eri maailman keittiöistä. Voit nauttia esimerkiksi italialaisesta, meksikolaisesta, aasialaisesta tai perinteisesti itävaltalaisesta ruoasta. Suosittuja ravintoloita Sankt Pölténissä ovat muun muassa Figlmueller, El Gaucho ja Restaurant Muzayede.

3. Teatterit ja elokuvateatterit

Sankt Pölténissä on useita teattereita, joissa voi nauttia erilaisista näytelmistä ja esityksistä. Joitain näistä ovat Landestheater Niederösterreich ja Bühne im Hof. Lisäksi kaupungissa on useita elokuvateattereita, kuten Cinema Paradiso ja CinemaNext.

4. Konsertti- ja tapahtumapaikat

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia. St. Pöltner Domplatz on suosittu paikka ulkoilmakonserteille, ja VAZ St. Pölten on suuri tapahtumahalli, joka isännöi erilaisia musiikki- ja urheilutapahtumia.

5. Kasinot

Sankt Pölténissä ei ole omaa kasinoa, mutta lähialueilla, kuten Wienissä, on useita kasinoita, joihin kaupungista matkustaminen on helppoa. Esimerkiksi Casino Wien ja Casino Baden ovat suosittuja kohteita kasinopelaajille.

6. Kulttuuritapahtumat

Kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja, taidenäyttelyitä ja teatteriesityksiä. Esimerkiksi Festspielhaus St. Pölten on suosittu konsertti- ja teatteritapahtumien järjestämispaikka.

7. Yökerhot

Sankt Pölténissä on useita yökerhoja, joissa voi bailata ja nauttia musiikista aamuun asti. Hotspot ja Kingdom Club ovat suosittuja yökerhoja kaupungissa.

8. Viinibaarit

Kaupungissa on myös tarjolla viinibaareja, joissa voi maistella alueen viinejä ja rentoutua viinien parissa. Esimerkiksi Weinbar Heunisch & Erben ja WeinZeit tarjoavat laajan valikoiman viinejä.

9. Konserttisalit

Sankt Pöltenissä on myös useita konserttisaleja, joissa voi nauttia klassisen musiikin esityksistä. Muun muassa Festspielhaus St. Pölten ja Landestheater Niederösterreich järjestävät säännöllisesti erilaisia konsertteja.

10. Balettiesitykset

Kaupungin teattereissa ja kulttuurilaitoksissa järjestetään myös balettiesityksiä. Esimerkiksi Landestheater Niederösterreichissä voi nähdä ammattitaitoisen balettikomppanian esityksiä.

Sankt Pöltenin luontokohteet ja retkeily

1. Ratsherrenwiese

Ratsherrenwiese on kaunis luonnonpuisto keskellä Sankt Pölteniä. Puisto tarjoaa viheralueen kaupungin asukkaille rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Alueella on laaja nurmikenttä, kävelyreittejä ja istutuksia. Puistossa voi myös järjestää piknikin tai leikkiä pelejä.

2. Hohenberg-vuori

Hohenberg-vuori on suosittu retkikohde Sankt Pöltenin lähistöllä. Vuorelle voi kiivetä ja sieltä avautuu upea näköala yli kaupungin ja ympäröivän maiseman. Alueella on useita patikointireittejä eri vaikeustasoilla, joten jokaiselle löytyy sopiva reitti.

3. Viehofenin järvet

Viehofenin järvet ovat viehättävä retkikohde Sankt Pöltenin itäosassa. Alueella on useita pieniä järviä ja lampia, joissa voi uida, kalastaa tai vain rentoutua rannalla. Järvien ympäristössä on myös hyvin hoidettuja kävelyreittejä ja leirintäalueita.

4. Leobersdorfin lähde

Leobersdorfin lähde sijaitsee Sankt Pöltenin eteläosassa ja on suosittu retkikohde luonnonkauniiden maisemien ja rauhallisen tunnelman vuoksi. Lähde on peräisin vuoristosta ja sitä ympäröi vihreä metsäalue. Alueella on myös retkeilypolkuja ja upeita näköalapaikkoja.

5. Mariazellerin rautatiepolku

Mariazellerin rautatiepolku on historiallinen polku, joka kulkee vanhan rautatien reittiä pitkin Sankt Pöltenistä Mariazellerin kaupunkiin. Polku tarjoaa upeat näkymät yli maaseudun ja kulkee läpi viehättävien kylien. Polkua voi kiertää kävellen, pyöräillen tai vaikkapa ratsain.

6. Tulbinger Kogel

Tulbinger Kogel on suosittu vaelluskohde Sankt Pöltenin lähistöllä. Vuoristoinen alue tarjoaa upeat näkymät yli maisemien ja alueelta lähtee useita vaellusreittejä eri vaikeustasoilla. Tulbinger Kogelilla voi myös harrastaa erilaisia ulkoilulajeja, kuten maastopyöräilyä ja kiipeilyä.

7. Sankt Pöltenin puistot ja viheralueet

Sankt Pöltenissä on useita kauniita puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Näihin kuuluu muun muassa Wienerwaldin kansallispuisto, jossa voi nauttia luonnon kauneudesta ja tehdä erilaisia ulkoiluaktiviteetteja, kuten patikoida tai pyöräillä.

8. Rauscheleseen luonnonpuisto

Rauscheleseen luonnonpuisto sijaitsee Sankt Pöltenin pohjoisosissa ja on suosittu kohde retkeilijöille ja luonnon ystäville. Puistossa on useita järviä, joiden ympärillä voi kävellä ja nauttia kauniista maisemista. Alueella on myös lintutorni, josta voi tarkkailla lintuja ja muita eläimiä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Sankt Pöltenin tuomiokirkko

Sankt Pöltenin tuomiokirkko on kaupungin tunnetuin ja vaikuttavin uskonnollinen rakennus. Se on rakennettu barokkityylisenä ja sen tornit kohoavat ylväästi yli kaupungin. Tuomiokirkossa voi vierailla ja ihailla sen upeita maalauksia ja koristeellista sisustusta.

Sankt Pöltenin maauimala

Sankt Pöltenin maauimala on historiallinen kylpylä, joka tarjoaa vierailijoille rentouttavan ja virkistävän kokemuksen. Kylpylässä voi nauttia terveyskylpylöistä, porealtaista ja erilaisista saunoista. Maauimalassa on myös kaunis puutarha-alue, jossa voi rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Mariazellin basilika

Mariazellin basilika on tunnettu ja suosittu pyhiinvaelluskohde Sankt Pöltenin lähellä. Basilika on omistettu Neitsyt Marielle ja se on rakennettu goottilaisessa tyyliin. Se on yksi Itävallan tärkeimmistä uskonnollisista kohteista, ja sen sisällä voi nähdä kauniita patsaita, alttareita ja maalauksia.

Sankt Pöltenin historiallinen keskusta

Sankt Pöltenin historiallinen keskusta on täynnä kauniita ja historiallisia rakennuksia. Alueella voi kävellä kapeita katuja pitkin ja ihailla vanhoja taloja, kirkkoja ja aukioita. Historiallisessa keskustassa on myös monia viehättäviä kahviloita, ravintoloita ja kauppoja, joissa voi viettää aikaa ja tehdä ostoksia.

Hintzaunlinna

Hintzaunlinna on kauniisti säilynyt keskiaikainen linna, joka sijaitsee Sankt Pöltenin lähellä. Linna on avoinna vierailijoille, ja siellä voi tutustua keskiaikaiseen arkkitehtuuriin ja historiallisiin esineisiin. Linnaan liittyy myös mielenkiintoinen historia, joka kertoo alueen menneistä ajoista.

Landhaus

Landhaus on Sankt Pöltenin maakuntahallinto ja samalla historiallinen rakennus. Se on rakennettu uusgoottilaisessa tyyliin ja sen sisältä löytyy kauniita saleja ja huoneita. Vierailijat voivat tutustua Landhausin historiaan ja ihailla sen upeita yksityiskohtia.

Panoraama- ja näköalapaikat

Viehättävä panoramapuisto

Viehättävä panoramapuisto sijaitsee Sankt Pöltenin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Puisto on suosittu paikka niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, ja siellä on useita näköalatasanteita, joilta voi ihailla kaupungin kaunista maisemaa.

Altenbergin linnoitus

Altenbergin linnoitus on historiallinen nähtävyys, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella. Linnoituksen huipulta avautuu upea näköala ympäröivään maaseutuun. Vierailijat voivat tutustua myös itse linnoitukseen ja sen historiallisiin rakennuksiin.

Kunstmuseum Sankt Pölten

Kunstmuseum Sankt Pölten on taidemuseo, josta avautuu kaupungin katolle moderni näköalatasanne. Täältä kävijät voivat ihailla kaupungin arkkitehtuuria sekä nauttia upeista näkymistä ympäröivään maisemaan.

Landhausplatzin näköalatasanne

Landhausplatzin näköalatasanne sijaitsee kaupungintalon yhteydessä ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin keskustaan. Täältä kävijät voivat ihailla kaupungin historiallisia rakennuksia ja nauttia kaupungin eloisasta ilmapiiristä.

Viehättävä puutarha

Viehättävä puutarha sijaitsee kaupungin ulkopuolella ja tarjoaa kauniin panoraamanäkymän ympäröivään maaseutuun. Puutarhassa voi rentoutua kauniissa ympäristössä ja nauttia kaupungin kauniista maisemista.

Domkirchenin torni

Domkirchenin torni on kaupungin pääkirkon torni, josta voi ihailla upeita näkymiä ympäröivään kaupunkiin. Torniin kiivetessä matkailijat palkitaan upeilla näköaloilla kaupungin historiallisiin rakennuksiin ja ympäröivään maisemaan.Kohteen sijainti maa on Itävalta.

Jätä kommentti