Halvat lennot Setúbal

Nähtävyydet ja Kohteet

Santuário de Nossa Senhora da Arrábida

Santuário de Nossa Senhora da Arrábida on Setúbalin alueella sijaitseva luostari, joka on omistettu Neitsyt Marialle. Sen kaunis sijainti Arrábida-vuorella tarjoaa upeat näkymät Setúbalin lahdelmalle. Luostarissa voi tutustua kirkkoon ja muihin rakennuksiin sekä ihailla alueen luonnonkauneutta.

Setúbalin vanhakaupunki

Setúbalin vanhakaupunki on viehättävä alue, jossa on perinteisiä portugalilaisia kivirakennuksia, kapeita katuja ja viihtyisiä kahviloita. Alueella voi kävellä pitkin mukulakivikatuja ja tutustua historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Igreja de Jesus -kirkkoon ja Setúbalin kaupungintaloon.

Parque Natural da Arrábida

Parque Natural da Arrábida on luonnonsuojelualue Setúbalin lähellä. Alueella on upeaa luontoa, jossa kasvaa muun muassa mediterraneaaneja metsiä ja harvinaisia kasvilajeja. Parque Natural da Arrábidassa voi tehdä patikointi- ja retkeilyreittejä, ihailla merimaisemia ja nauttia luonnon rauhasta.

Castelo de Palmela

Castelo de Palmela on historiallinen linna Palmelan kaupungissa, lähellä Setúbalia. Linna sijaitsee kukkulalla, josta avautuu upeat näkymät ympäristöön. Castelo de Palmelassa voi tutustua linnan rakennuksiin, kuten kappeliin ja linnoituksen muureihin, sekä ihailla maisemia.

Setúbalin satama

Setúbalin satama on tärkeä osa kaupungin elämää. Satamasta lähtee lautat ja veneet Troia-niemimaalle sekä delfiiniristeilyille. Satamassa voi kävellä pitkin rantakatua, istua kahviloissa ja ravintoloissa ja ihastella saapuvia ja lähteviä aluksia. Paikka tarjoaa hyvät puitteet nauttia merellisestä tunnelmasta.

Igreja de São Julião

Igreja de São Julião on kirkko, joka sijaitsee Setúbalin vanhassakaupungissa. Kirkko on peräisin 1500-luvulta ja siinä on goottilainen ja manueliininen arkkitehtuuri. Igreja de São Juliãossa voi ihailla upeaa sisustusta ja historiallisia yksityiskohtia.

Praia de Galapinhos

Praia de Galapinhos on yksi Setúbalin alueen upeista rannoista. Se sijaitsee Arrábida-vuoren läheisyydessä ja tarjoaa hienon hiekkarannan ja kirkkaan turkoosin meriveden. Praia de Galapinhos on rauhallinen ja luonnonkaunis paikka, jossa voi rentoutua ja nauttia auringosta.

Museu do Trabalho Michel Giacometti

Museu do Trabalho Michel Giacometti on museo, joka esittelee Setúbalin työväen elämää ja perinnettä. Museossa on näyttelyitä, joissa esitellään erilaisia ammatteja ja työkaluja. Museu do Trabalho Michel Giacomettissa voi oppia lisää paikallisesta kulttuurista ja historiasta.

Kulttuuri ja Historia

Kaupungin historia

Setúbal on vanha kaupunki Portugalin etelärannikolla lähellä Lissabonin kaupunkia. Kaupungin perustamisvuosiksi arvioidaan yleisesti antiikin aika, ja se on kokenut monia vaiheita historiansa aikana. Setúbal oli tärkeä kaupallinen satamakaupunki keskiajalla, ja se oli myös portti maailmanlaajuisiin tutkimus- ja kauppasopimuksiin.

Kulttuurikohteet

Setúbalilla on monia kulttuurikohteita, jotka houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita. Kaupungissa sijaitsee useita museoita, kuten Museu de Arqueologia e Etnografia de Setúbal, joka esittelee alueen arkeologisia löytöjä ja kansanperinnettä. Lisäksi Setúbalin keskustassa on kaunis Katedraali, joka on peräisin 16. vuosisadalta ja jossa on nähtävillä upeita maalauksia ja veistoksia.

Gastronomia

Setúbal tunnetaan myös herkullisesta ruokakulttuuristaan. Kalastus on perinteinen elinkeino alueella, joten merenelävät kuten sardiinit, tonnikala ja mustekala ovat tärkeä osa paikallista ruokaa. Lisäksi Setúbalissa valmistetaan kuuluisaa moscatel-viiniä, joka on alueen erikoisuus.

Folkloristiset perinteet

Setúbalilla on vahva kansanperinne ja folkloristinen kulttuuri, joka näkyy erilaisissa perinteisissä tapahtumissa ja festivaaleissa. Esimerkiksi Semana Santa, Jeesuksen kärsimyksen viikko, on tärkeä juhla kaupungin kalenterissa, ja siihen liittyy erilaisia ​​uskonnollisia tapahtumia sekä perinteisiä musiikki- ja tanssiesityksiä. Lisäksi syksyllä järjestetään Festa de Nossa Senhora da Anunciada, joka on suuri katolinen juhla, jossa kaupungin kadut täyttyvät värikkäistä karnevaalikulkuemarssin osista.

Kulttuuritapahtumat

Setúbalissa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoita. Esimerkiksi kesäkuussa järjestetään Festas de São Pedro, joka on kaupungin suurin festivaali. Festivaalin aikana järjestetään konsertteja, tanssitapahtumia ja perinteisiä ruokamarkkinoita. Lisäksi Setúbalissa järjestetään teatteri- ja musiikkinäytöksiä ympäri vuoden.

Arkkitehtoniset nähtävyydet

Setúbalissa on myös useita arkkitehtonisia nähtävyyksiä, jotka kertovat kaupungin historiasta ja kulttuurista. Esimerkiksi Forte de São Filipe, 1600-luvulla rakennettu linnoitus, tarjoaa upeat näkymät kaupungin ympäristöön. Kaupungin keskustassa on myös charmantti vanhakaupunki, jossa on kapeita kujia, kauniita rakennuksia ja viihtyisiä kahviloita.

Ruokailu ja Ravintolat

Setúbalin tunnetuimmat ruokalajit

– Choco Frito: Paistettuja mustekaloja sitruunankanssa
– Açorda à Setubalense: Leipäkeitto, joka sisältää kalanpalasia, valkosipulia, keltuainen ja persiljaa
– Moscatel de Setúbal: Tämä alue tunnetaan myös jälkiruokaviinistään, joka valmistetaan Moscatel-rypäleistä.

Paikalliset ravintolat

– Restaurante Regional de Setúbal: Perinteinen portugalilainen ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia.
– Taberna do Largo: Viihtyisä taverna, joka tarjoaa maistuvia tapaksia ja viinejä.
– Tasca da Elvira: Perheyritys, joka tarjoaa laadukasta ja perinteistä portugalilaista ruokaa.
– Casa Santiago: Suosittu ravintola, joka tunnetaan erityisesti herkullisista merenelävistään.
– Adega dos Garrafeiros: Viininystävien suosima ravintola, jossa tarjoillaan herkullista ruokaa viinien kyljessä.

Markkinat ja ruokakaupat

– Mercado do Livramento: Kauppahalli, josta löydät tuoreita mereneläviä, hedelmiä, vihanneksia ja muita paikallisia herkkuja.
– Pingo Doce: Suosittu ruokakauppaketju, joka tarjoaa laajan valikoiman tuoreita elintarvikkeita.
– Continente Bom Dia: Toinen suosittu ruokakauppaketju, joka tarjoaa laadukkaita ruokatuotteita.
– Lidl: Edullinen ruokakauppaketju, josta löydät perustarvikkeita hyvään hintaan.

Paikalliset kahvilat

– Pastelaria Ria Formosa: Suosittu kahvila, josta saat herkullisia leivonnaisia ja paikallisia makeita herkkuja.
– Café do Bairro: Viihtyisä kahvila, jossa voit nauttia herkullisen aamiaisen tai kevyen lounaan.
– Café A Brasileira: Portugalissa tunnettu ketju, josta saat laadukasta kahvia ja leivonnaisia.
– Casa da Baía: Kahvila, joka sijaitsee kauniilla paikalla Setúbalin sataman läheisyydessä ja tarjoaa upean näköalan.
– Sweet Rolls: Suosittu kahvila, joka tunnetaan erityisesti herkullisista sämpylöistään ja tuoreesta kahvistaan.

Vapaa-ajan aktiviteetit Setúbalissa

1. Rantalomailu

Setúbal sijaitsee Portuguese-rannikolla ja tarjoaa upeita rantoja ja mahdollisuuksia rentoutua auringossa. Joitakin suosittuja rantoja ovat Praia de Galapinhos, Praia da Figueirinha ja Praia de Albarquel.

2. Vaellus ja luontoretket

Setúbalissa on useita kauniita luontokohteita, kuten Arrábida-luonnonpuisto ja Tróia-niemi. Nämä alueet tarjoavat upeita vaellusreittejä ja mahdollisuuden ihailla upeita näkymiä ja luonnon monimuotoisuutta.

3. Vesilajit ja veneily

Setúbal tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia nauttia vesilajeista, kuten purjelautailusta, melonnasta ja sukelluksesta. Lisäksi kaupungissa on mahdollisuus vuokrata veneitä ja lähteä risteilyille ja kalastusretkille.

4. Golfaus

Golfin ystävät voivat nauttia Setúbalin alueen monista golfkentistä. Kaupungin lähellä sijaitseva Troiagolf ja Pestana Troia Resort tarjoavat upeita kenttiä ja loistavat puitteet golfin pelaamiselle.

5. Kulttuurikohteiden tutkiminen

Setúbalissa on useita mielenkiintoisia kulttuurikohteita, kuten Setúbalin linna, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin, ja Convento de Jesus, jossa on nähtävillä taidetta ja historiaa.

6. Viininmaistelut

Alue on tunnettu myös viinituotannostaan, erityisesti muskottiviinistä. Setúbalissa järjestetään viininmaistelutapahtumia ja viinitiloilla voi tutustua viininvalmistusprosessiin ja maistella paikallisia viinejä.

7. Gastronomian nauttiminen

Setúbalilla on rikas ruokakulttuuri, ja kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja, kuten tuoretta kalaa, äyriäisiä ja erilaisia mereneläviä. Suosittuja ruokalajeja ovat esimerkiksi choco frito (paistettu mustekala) ja sopa de cação (kalakeitto).

8. Ostosten tekeminen

Setúbal tarjoaa myös mahdollisuuden shoppailuun. Kaupungin keskustasta löytyy useita kauppoja ja markkinoita, joista voi ostaa paikallisia tuotteita, kuten keramiikkaa, taide-esineitä ja käsin tehtyjä käsityötuotteita.

9. Festivaalit ja tapahtumat

Setúbalissa järjestetään ajoittain erilaisia ​​festivaaleja ja tapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja, merenkulkukarnevaaleja ja perinteitä kunnioittavia juhlia. Nämä tapahtumat tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden kokea paikallista kulttuuria ja viihtyä muiden matkailijoiden seurassa.

Suositut hotellit Setúbalissa:

1. Hotel do Sado Business & Nature

– Neljän tähden hotelli, joka sijaitsee lähellä Setúbalin keskustaa
– Tarjoaa viihtyisiä huoneita ja moderneja mukavuuksia
– Asiakkaille on tarjolla ravintola, baari, kokoustilat ja kuntokeskus
– Hotellista on upeat näkymät Sado-joelle

2. Premium Setúbal Hotel

– Nykyaikainen kolmen tähden hotelli Setúbalin keskustassa
– Tarjoaa mukavia huoneita ja ilmaisen Wi-Fi:n
– Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja business-keskus
– Lähistöltä löytyy nähtävyyksiä, kuten Igreja de Jesus ja Setúbalin katedraali

3. Novotel Setúbal

– Ketjuhotelli neljän kilometrin päässä Setúbalin keskustasta
– Huoneet ovat tilavia ja moderneja, osassa huoneita on oma parveke
– Hotellista löytyy ravintola, baari, uima-allas ja kuntoilutila
– Lähellä on Setúbalin kaupunginteatteri ja Montado Golf Resort

4. Hotel Arangues

– Kauniissa historiallisessa rakennuksessa sijaitseva kolmen tähden hotelli Setúbalin keskustassa
– Hotellihuoneet ovat ilmastoituja ja niissä on perusmukavuudet
– Asiakkaille on tarjolla aamiainen, baari ja ilmainen Wi-Fi
– Lähellä on Setúbalin museo, Manuelin tyylinen Igreja de São Julião ja Badokain kansallispuisto

5. Campanile Lisboa Sud-Setubal

– Kätevä kolmen tähden hotelli Setúbalin lähellä, noin 30 minuutin ajomatkan päässä Lissabonista
– Hotellihuoneet ovat modernisti sisustettuja ja niissä on mukavuudet, kuten ilmainen Wi-Fi
– Hotellista löytyy ravintola, baari ja ilmainen pysäköintimahdollisuus
– Lähistöllä voi vierailla Palmelasin linnassa ja Bacalhôan viinitilalla.

Turvallisuus ja Terveys

Kriminaliteetti

Vaikka Setúbal ei ole täysin vapaa rikollisuudesta, se on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki. Yleisimmät rikokset ovat taskuvarkaudet ja ryöstöt. Matkailijoita kehotetaan olemaan varovaisia erityisesti vilkkailla turistialueilla ja pitämään arvoesineet turvallisesti tallessa.

Tie liikenne

Setúbaliin saapuvien matkailijoiden on hyvä olla tietoisia kaupungin liikennesäännöistä ja -kulttuurista. Liikenne Setúbalissa saattaa välillä olla kaoottista, ja tietyillä alueilla voi esiintyä ruuhkia. Kaupungissa on myös useita pyöräkaistoja ja pyöräteitä.

Ranta turvallisuus

Setúbal tarjoaa upeita rantoja, mutta matkailijoiden tulee olla tietoisia merivirroista ja turvallisuusohjeista ennen uimista. Rantojen valvonnasta vastaa yleensä rantapalvelu, joka pitää huolen uimareiden turvallisuudesta.

Korkean lämpötilan varoitukset

Setúbalissa voi olla hyvin kuuma ilmasto erityisesti kesäkuukausina. Matkailijoita kehotetaan olemaan tietoisia lämpötilasta ja juomaan riittävästi vettä välttääkseen kuivumista ja lämpöhalvauksen riskin.

Lääketieteellinen hoito

Setúbaliin saapuvat matkailijat voivat turvautua useisiin lääketieteellisiin palveluihin. Kaupungissa on useita lääkäripalveluita, sairaaloita ja apteekkeja, jotka tarjoavat korkealaatuista hoitoa. Matkailijoita kehotetaan hankkimaan matkavakuutus ennen matkaa kattamaan mahdolliset terveyteen liittyvät kustannukset.

Rannat ja Vesistöt

Rannat

– Setúbalissa sijaitsee useita kauniita rantoja, joista suosituimpia ovat Praia da Figueirinha, Praia de Galapinhos ja Praia de Galapos.
– Praia da Figueirinha on pitkä hiekkaranta, jolla on hyvät palvelut, kuten rantabaareja ja aurinkotuolien vuokrausmahdollisuus.
– Praia de Galapinhos on pienempi ja syrjäisempi ranta, joka on usein pidetty yhtenä Portugalin kauneimmista rannoista.
– Praia de Galapos on myös pieni ja rauhallinen ranta, joka on suosittu snorklaajien keskuudessa sen kirkkaan veden ansiosta.

Vesistöt

– Setúbal sijaitsee Sado-joen suiston läheisyydessä, joka tarjoaa monia vesistöön liittyviä aktiviteetteja.
– Sado-joki on yksi Portugalin tärkeimmistä joista, ja sen suistoalueella on monia merkittäviä ekosysteemejä.
– Suistoalueella voi nähdä ja ihailla monia lintulajeja, kuten flamingoja ja haikaroita.
– Sado-joella voi myös mennä veneretkille tai kajakoimaan, jolloin pääsee läheltä tutustumaan alueen luontoon ja maisemiin.
– Setúbalilla on myös oma satama, josta voi lähteä veneilyretkille tai kalastusretkille Sado-joelle tai Atlantin valtamerelle.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Setúbalissa on monia viihtyisiä baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​kokemuksia yöelämään. Suosittuja baareja ja klubeja ovat esimerkiksi Urban Beach Club, jonka upeat näkymät joelle ja hyvä musiikki houkuttelevat paikallisia ja matkailijoita. Samuti Baar on myös suosittu paikka, jossa voi nauttia hyvästä musiikista ja tanssia läpi yön. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat Esplanada do Livramento ja Bafo de Baco, jotka tarjoavat viihdettä ja juomia seurustelua varten.

Teatterit ja esitysalueet

Setúbalissa on useita teattereita ja esitysalueita, jotka tarjoavat monipuolista viihdeohjelmaa. Luís de Camõesin teatteri on yksi kaupungin suosituimmista paikoista katsella erilaisia ​​esityksiä, kuten teatteriesityksiä, musikaaleja ja tanssiesityksiä. Paikalliselle teatterille on myös ominaista järjestää kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä ja keskusteluja. Setúbalin kaupunginteatterissa voi myös nauttia ammattilaistasoisista teatteriesityksistä.

Konserttipaikat

Setúbalissa on useita konserttipaikkoja, joissa voi nauttia musiikista ja livetapahtumista. Avenida Luísa Todi on suosittu kohde, jossa järjestetään usein konsertteja eri tyylilajeissa, kuten klassisessa musiikissa ja pop-musiikissa. Myös Fórum Luísa Todi -auditorio tarjoaa taidokkaita musiikkiesityksiä ja muita tapahtumia.

Elokuvateatterit

Setúbalissa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Cinema City on yksi suosituimmista elokuvateattereista, jossa on modernit tilat ja monipuolinen elokuvaohjelmisto. Lisäksi Espaço Fórum Montijo -kauppakeskuksessa sijaitseva elokuvateatteri tarjoaa laajan valikoiman elokuvia eri genreistä.

Kasinot

Setúbalissa ei ole kasinoita, mutta lähialueella Lissabonissa sijaitseva Casino Lisboa tarjoaa uhkapelien ystäville monipuolista viihdettä. Casino Lisboa on suuri ja moderni kasino, jossa on lukuisia peliautomaatteja, pöytäpelejä ja viihdetapahtumia kuten musiikki- ja tanssiesityksiä.

Muut viihdetapahtumat

Setúbalissa järjestetään myös erilaisia ​​viikottaisia ​​tapahtumia ja kulttuurifestivaaleja, joissa voi nauttia musiikista, tanssista, teatterista ja muusta viihteestä. Esimerkiksi Sado Gin Festival on vuotuinen tapahtuma, jossa voi tutustua giniin ja nauttia samalla musiikista ja kokemusohjelmista. Lisäksi kaupungin eri alueilla järjestetään usein musiikkitapahtumia ja ulkoilmaesityksiä kesäisin.

Luontokohteet ja retkeily

1. Parque Natural da Arrábida

Parque Natural da Arrábida on suojeltu luonnonpuisto, joka sijaitsee Setúbalin alueella. Puisto tarjoaa upeita maisemia ja laajan valikoiman eläin- ja kasvilajeja. Alueella on useita retkeilyreittejä ja polkuja, jotka johtavat hiekkarannoille, metsiin ja kallioille. Puistossa on myös mahdollista harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja, kuten patikointia, pyöräilyä ja kiipeilyä.

2. Sado-joen suisto

Sado-joen suistoalue on merkittävä ekosysteemi, joka tarjoaa suojapaikan monille linnuille ja eläimille. Alueella on mahdollisuus tehdä veneretkiä ja lintubongauksia. Sado-joen suistoalueella voi myös tavata delfiinejä ja muita merieläimiä. Alueella on opastettuja retkiä, jotka tarjoavat tietoa alueen luonnosta ja sen asukkaista.

3. Parque Urbano de Albarquel

Parque Urbano de Albarquel on kaupungin suurin puisto, joka tarjoaa viheralueita, kävelyreittejä ja urheilumahdollisuuksia. Puistossa on myös lasten leikkipaikka, piknik-alueita ja ulkoilmakahvila. Alueella järjestetään usein tapahtumia ja konsertteja. Parque Urbano de Albarquel on suosittu paikka paikallisille ja matkailijoille rentoutumiseen ja ulkoiluun.

4. Salinas de Alcochete

Salinas de Alcochete on suolavesi-altaita, jotka tarjoavat lintubongausmahdollisuuksia. Alueella voi nähdä erilaisia lintulajeja, joista jotkut ovat harvinaisia ​​ja uhanalaisia. Salinas de Alcochete tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua perinteiseen suolantuotantoon ja saada tietoa alueen ekologiasta. Alueella on tarkkailupaikkoja, joista voi ihailla lintuja ja nauttia alueen kauniista maisemista.

5. Parque Natural do Estuário do Tejo

Parque Natural do Estuário do Tejo on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Tejo-joen suistoalueella. Alue tarjoaa monipuolisen luonnon, joka koostuu suoalueista, rannoista, metsistä ja laguuneista. Alueella voi harrastaa retkeilyä, lintubongailua, pyöräilyä ja kalastusta. Parque Natural do Estuário do Tejo on tärkeä pesimispaikka monille linnuille ja tarjoaa kävijöille upeita näkymiä ja luontokokemuksia.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Setúbalissa

1. Igreja de Jesus

Igreja de Jesus eli Jeesuksen kirkko on yksi Setúbalin merkittävimmistä historiallisista kohteista. Se rakennettiin 1500-luvulla ja edustaa manueliinista arkkitehtuurityyliä. Kirkko on erityisen tunnettu vaikuttavasta kivilaattojen koristelusta.

2. Monasterio de Jesus

Monasterio de Jesus eli Jeesuksen luostari sijaitsee Setúbalissa ja on peräisin 1400-luvulta. Luostari on tärkeä osa kaupungin historiaa. Monasterio de Jesus tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua luostarin rakenteisiin ja sen arvokkaaseen taidekokoelmaan.

3. Igreja de São Julião

Igreja de São Julião on toinen merkittävä kirkko Setúbalissa. Se rakennettiin 1500-luvulla ja se edustaa goottilaista arkkitehtuuria. Kirkossa voi ihailla upeaa sisustusta ja maalauksia, joita on säilynyt useista eri aikakausista.

4. Castelo de São Filipe

Castelo de São Filipe eli São Filipein linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Setúbalissa. Linna rakennettiin 1500-luvulla ja toimi alkujaan meren valvontaan tarkoitetun linnoituksen roolissa. Linnasta avautuu upea näkymä kaupungin ympäristöön.

5. Arrábida Natural Park

Arrábida Natural Park on Setúbalin alueella sijaitseva luonnonsuojelualue, joka tarjoaa upeat puitteet vaelluksille ja retkeilylle. Alueella sijaitsee myös muutamia historiallisia kohteita, kuten Arrábida-kartano. Luonnonsuojelualueella voi ihailla upeita maisemia ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

Setúbalin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Serra da Arrábida

Serra da Arrábida on Setúbalin kaupungin lähellä sijaitseva vuoristoalue, josta avautuu upeita panoraamanäkymiä. Vuoriston korkein huippu on noin 500 metriä merenpinnan yläpuolella, ja sieltä voi ihailla kaunista maisemaa yli Setúbalinlahden ja Atlantin valtameren.

2. Miradouro do Cristo Rei

Miradouro do Cristo Rei on Setúbalin kaupungissa sijaitseva näköalapaikka, josta avautuu upea näkymä yli kaupungin ja sen ympäristön. Tämä paikka on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan, jolloin näköalat ovat erityisen upeat.

3. Setúbalin linnan näköalakäytävät

Setúbalin vanhankaupungin linna tarjoaa mahdollisuuden kiertää sen muureilla kulkevia näköalakäytäviä. Näiltä käytäviltä voi ihailla kaupungin ja sen ympäröivän alueen kauniita maisemia.

4. Tróia-kukkula

Tróia-kukkula sijaitsee Setúbalinlahdella ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli laguunin ja sen ympäristön. Kukkulaan voi nousta jalan tai hissillä, ja sen huipulta avautuvat näkymät ovat vaikuttavat.

5. Arrábida Natural Park

Arrábida Natural Park on suojeltu luonnonalue Serra da Arrábida -vuoriston ympärillä. Tämä alue tarjoaa monia kauniita panoraamapaikkoja, joista voi ihailla vuoriston, metsien ja meren maisemia.

6. Setúbalin satama

Setúbalin satama on paikka, josta voi ihailla merinäkymiä ja sataman vilinää. Täältä voi nähdä niin kalastusaluksia kuin suurempia laivojakin, ja sataman ympäristössä on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla maisemia.Kohteen sijainti maa on Portugali.

Jätä kommentti