Halvat lennot Shkodër

Nähtävyydet ja kohteet

Rozafa-linnoitus

Rozafa-linnoitus on yksi Shkodërin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee kukkulalla kaupungin yläpuolella ja tarjoaa upeat näkymät Shkodërjärvelle ja ympäröivään maisemaan. Linnoitus on peräisin antiikin ajoilta, mutta sitä on laajennettu ja kunnostettu eri aikakausina. Alueella voi kiertää muurien päällä ja tutustua linnoituksen eri osiin, kuten torniin ja museoon.

Shkodërjärvi

Shkodërjärvi on kaupungin lähellä sijaitseva suuri järvi, joka tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Järven rannalla on viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joista voi nauttia herkullisia aterioita ja samalla ihailla kaunista maisemaa. Lisäksi järvelle voi tehdä veneretkiä ja erilaisia vesiliikuntaharrastuksia, kuten melontaa ja purjehdusta.

Pedonalen alue

Pedonalen alue on Shkodërin historiallinen ja vilkas kävelykatu, joka täynnä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Alueella voi nauttia paikallisesta ilmapiiristä ja tehdä ostoksia tai pysähtyä nauttimaan herkullista ateriaa. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja käsitöihin.

Marubi-kansallismuseo

Marubi-kansallismuseo on valokuvataiteeseen keskittynyt museo, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa. Museo näyttää valokuvia, jotka kuuluvat Marubi-suvun perintöön. Valokuvat kertovat Shkodërin ja Albanian historiasta ja kulttuurista eri aikakausilta. Museossa voi tutustua palkittuihin valokuviin ja oppia lisää albanialaisesta valokuvataiteesta.

Mesi-bronssikausi kaivauspaikka

Mesi-bronssikausi kaivauspaikka on arkeologinen kohde, joka sijaitsee Shkodërin kaupungin liepeillä. Paikalta on löydetty merkkejä asutuksesta 3 500 vuoden takaa. Kaivauspaikalla voi tutustua kaivauksiin ja nähdä löydettyjä esineitä, kuten koruja ja työkaluja. Alueella on myös opastettuja kierroksia, joissa voi oppia lisää alueen historiasta ja arkeologiasta.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Shkodër on yksi Albanian vanhimmista kaupungeista, jolla on rikas historia. Kaupunki on ollut asuttuna jo antiikin ajoista lähtien, ja sillä on ollut merkittävä rooli Albanian kansallisen identiteetin kehityksessä. Kaupunki on nähnyt useita eri valtakuntia ja imperiumeja hallitsijoinaan, kuten roomalaiset, bysanttilaiset, serbit ja osmanit.

Linnoitus Rozafa

Linnoitus Rozafa on yksi Shkodërin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se sijaitsee kukkulalla, josta avautuu upea näkymä kaupungin yli. Linnoitus on peräisin roomalaiselta ajalta ja sitä on laajennettu ja vahvistettu myöhemmin eri aikakausina. Rozafa-linnoitus on symbolinen paikka, joka kertoo Shkodërin pitkästä historiasta ja kulttuurista.

Marubi-kansanperinteen museo

Marubi-kansanperinteen museo on tärkeä kulttuurikohde Shkodërissa. Museossa on kokoelma valokuvia, jotka dokumentoivat Albanian historiaa ja kulttuuria 1800-luvulta lähtien. Valokuvat näyttävät muun muassa kansan pukeutumista, tapahtumia ja arkea. Museo tarjoaa ainutlaatuisen näkymän albanioiden elämään menneinä vuosisatoina.

Shkodërin katedraali

Shkodërin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Tapanin katedraali, on yksi Albanian suurimmista kirkoista. Se rakennettiin 1800-luvun lopulla ja seuraavan vuosisadan alussa. Katedraali on tärkeä paikka albanialaisen katolisen yhteisön uskonnolliselle ja kulttuuriselle elämälle. Se on myös suosittu turistikohde, joka tarjoaa upean arkkitehtuurin ja uskonnollisen tunnelman.

Historiallinen keskusta

Shkodërin historiallinen keskusta on täynnä rakennuksia, jotka heijastelevat kaupungin monia eri historiallisia vaiheita. Vanhassa kaupungissa voi nähdä tuliaiseksi jääneitä arkkitehtonisia vaikutteita, kuten venetsialaisten ja osmanien rakennuksia. Kapeat kadut, perinteiset talot ja kulttuuriset yksityiskohdat luovat ainutlaatuisen ilmapiirin, joka on houkutellut kävijöitä vuosisatojen ajan.

Taraboshe-teatteri

Taraboshe-teatteri on Shkodërin tärkein teatteri-instituutio, joka tarjoaa esityksiä niin kotimaisilta kuin ulkomaisiltakin taiteilijoilta. Teatterissa järjestetään säännöllisesti näytelmiä, musikaaleja, tanssiesityksiä ja muita kulttuuritapahtumia. Taraboshe-teatteri on merkittävä kulttuurikeskus, joka edistää Shkodërin taide- ja teatterikulttuuria.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

– Shkodërissa on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokia.
– Suositeltuja ravintoloita Shkodërissa ovat esimerkiksi San Francisco, Tradita Geg & Tosk, il Peperoncino Deli & Wine Bar, Hemingway Lounge & Restaurant ja Colosseo Ristorante Italiano.
– Ravintolat tarjoavat erilaisia ​​menuvaihtoehtoja, kuten perinteisiä albanieläkkeitä, pastoja, pizzaa, grilliruokia ja mereneläviä.
– Useimmissa ravintoloissa on myös baari, josta voi tilata juomia ja nauttia illallisesta ystävien kanssa.

Kahvilat ja leipomot

– Shkodërissa on paljon kahviloita ja leipomoita, joista voi nauttia aamiaista, lounasta tai välipalaa.
– Suosittuja kahviloita ovat esimerkiksi Café duCentre, Hemingway Lounge & Restaurant, Sweet Corner, Green House ja Mon Cheri.
– Kahviloissa voi nauttia tuoreista paikallisista leivonnaisista, kuten baklavaa, croissantteja, moussea ja muita makeita herkkuja.
– Tarjolla on myös erikoiskahveja, kuten cappuccinoa, espressoa ja lattea, sekä tuoreita mehuja ja smoothieita.

Paikalliset herkut ja ruokakulttuuri

– Shkodërissa voit maistaa paikallisia herkkuja ja perehtyä Albanian ruokakulttuuriin.
– Suosittuja paikallisia ruokia ovat esimerkiksi fërgesë (paprika-juusto-kastike), tavë kosi (lammaspata jogurttikastikkeessa), koran (paikallinen kala) ja suositut byrek-piirakat eri täytteillä.
– Ruokakulttuurissa on vaikutteita Balkanin, Italian ja Kreikan keittiöistä.
– Shkodërissa järjestetään myös usein ruokafestivaaleja, joissa voi maistella paikallisia erikoisuuksia ja nauttia musiikista ja viihteestä.

Lounget ja pikaruokapaikat

– Shkodërissa on myös lounget ja pikaruokapaikat, jotka tarjoavat nopeita ja edullisia vaihtoehtoja ruokailuun.
– Tunnettuja ketjuja, kuten McDonald’s ja KFC, voi löytää Shkodërista.
– Lounget ja pikaruokapaikat tarjoavat erilaisia ​​hampurilaisia, ranskalaisia ​​ja muita pikaruokia.
– Useimmissa paikoissa on myös mahdollisuus ottaa ruoka mukaan tai tilata kotiinkuljetuspalvelu.

Vapaa-ajan aktiviteetit Shkodërissa

1. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Shkodërin kaupungissa järjestetään useita kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Näihin kuuluvat muun muassa kansainväliset musiikkifestivaalit, teatteriesitykset, taidenäyttelyt ja perinteiset juhlat.

2. Historialliset nähtävyydet

Shkodër tarjoaa monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Rozafa-linnoitus, joka tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröiville vuorille. Lisäksi kaupungissa on useita museoita, kuten arkeologinen museo ja kansallismuseo, joissa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin.

3. Retkeily ja vaellus

Shkodër sijaitsee upeissa maisemissa, ja alue tarjoaa loistavat mahdollisuudet retkeilyyn ja vaellukseen. Vaihtoehtoja on useita, kuten vaellus vuoristossa, patikointi järven ympärillä tai pyöräily kaupungin ympäristössä.

4. Vesiurheilu

Shkodërin lähellä sijaitsevassa Shkodër-järvessä voi harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, melontaa, veneilyä ja kalastusta. Järvi tarjoaa upeat puitteet aktiiviselle vapaa-ajan viettämiselle ja luonnonkauniille maisemille.

5. Ravintolat ja kahvilat

Shkodërissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat sekä perinteisiä albanialaisia ​​ruokia että kansainvälisiä herkkuja. Vierailijat voivat nauttia herkullisista aterioista paikallisissa ravintoloissa ja kokeilla erilaisia kahviloita rentoutumiseen ja paikallisten herkkujen maisteluun.

6. Ostokset

Shkodërissa on useita paikallisia kauppoja, markkinoita ja ostoskeskuksia, joista voi ostaa muun muassa paikallisia käsitöitä, vaatteita, ruokaa ja muita tuotteita. Kävijöillä on mahdollisuus tutustua paikalliseen kulttuuriin ja tehdä ostoksia tyypillisiä albanialaisia ​​tuotteita.

7. Yöelämä

Shkodërissa on elävä yöelämä, jossa on tarjolla monia baareja, yökerhoja ja musiikkiklubeja. Kaupunki tarjoaa erilaisia ​​viihdevaihtoehtoja, kuten live-musiikkia, DJ-esityksiä ja paikallisia kulttuuriesityksiä.

8. Virkistysalueet ja puistot

Shkodërin ympäristössä on useita virkistysalueita ja puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Esimerkiksi Shkodër-järven rannalla on useita hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta. Lisäksi kaupungissa on puistoja ja kävelyalueita, joissa voi viettää aikaa luonnossa.

Suositut hotellit Shkodërissa

1. Hotel Tradita

Hotel Tradita on perheomisteinen hotelli, joka sijaitsee Shkodërissa historiallisessa kaupungin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustettuja huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä albanialaisia ruokia.

2. Hotel Colosseo

Hotel Colosseo on moderni hotelli, joka tarjoaa viihtyisät huoneet ja monipuoliset palvelut Shkodërissa. Hotellissa on aurinkoterassi, baari, ravintola ja 24h-vastaanotto. Lisäksi hotellissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja retkiä alueen nähtävyyksille.

3. Hotel Argenti

Hotel Argenti sijaitsee Shkodërissa lähellä kaupungin keskustaa. Hotellissa on huoneita eri hintaluokissa, joista osassa on panoraamanäkymät kaupungin ylle. Hotellin tiloissa on myös ravintola, baari ja maksuton pysäköintimahdollisuus.

4. Hotel Kaduku

Hotel Kaduku on viehättävä hotelli Shkodërissa, joka sijaitsee kätevällä paikalla kaupungin keskustassa. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja ympärivuorokautinen huonepalvelu.

5. Hotel Colosseo Antico

Hotel Colosseo Antico on tyylikäs hotelli Shkodërissa, joka tarjoaa tasokkaita majoitusvaihtoehtoja. Hotellissa on ilmastoidut huoneet, joissa on modernit sisustukset ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja terassi, josta avautuu kaunis näkymä kaupungille.

Turvallisuus ja terveys

Poliisi ja hätätilanteet

Shkodërissa on paikallinen poliisivoima, joka vastaa kaupungin turvallisuudesta ja valvonnasta. Jos on hätätilanne, paikallisen poliisin numero on 129 tai 112. On suositeltavaa ottaa yhteys heihin, jos tarvitset apua tai ilmoitat rikoksesta.

Sairaala ja terveyspalvelut

Shkodërissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia. Tunnetuin sairaala on ”Qendra Spitalore Universitare ’Shefqet Ndroqi'”, joka tarjoaa erikoistuneita lääketieteellisiä palveluita ja päivystyksen ympäri vuorokauden. Lisäksi kaupungissa on useita apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä ja muita terveydenhoitotuotteita.

Liikenne ja turvallisuus

Shkodërissa on useita liikennevälineitä, kuten takseja, busseja ja minibussilinjoja. On suositeltavaa noudattaa liikennesääntöjä ja olla varovainen liikenteessä. Jos tarvitset taksi, on suositeltavaa käyttää virallisia taksipalveluita, kuten ”Taxi Shkodër”, joka on hyvämaineinen ja turvallinen vaihtoehto.

Turvalliset alueet ja varkausriskit

Suurin osa Shkodërin keskustasta on turvallista aluetta, mutta yleisön on aina hyvä olla tietoinen ympäristöstään ja pitää huolta arvotavaroistaan. On suositeltavaa välttää pimeitä ja vähemmän valaistuja alueita yöaikaan, ja pitää tärkeät dokumentit ja esineet turvallisessa paikassa.

Terveysriskit ja ennaltaehkäisy

Shkodërissa yleisimmät terveysriskit liittyvät ruoan ja juomaveden hygieniatasoon. On suositeltavaa juoda pullotettua vettä ja välttää juomaveden juomista hanasta. On myös tärkeää pestä kädet säännöllisesti ja noudattaa hyvää hygieniaa ruoanlaitossa ja ravintoloissa. Jos matkustat alueille, joissa esiintyy tartuntatauteja, kuten keltakuume, on suositeltavaa ottaa tarvittavat rokotukset ennen matkaa.

Rannat ja vesistöt

1. Shkodërin järvi

Shkodërin järvi on Albanian suurin järvi ja sen pinta-ala on noin 368 neliökilometriä. Se sijaitsee Shkodër-Koman-reitillä ja tarjoaa upeita maisemia sekä mahdollisuuksia erilaisiin vesitoimintoihin, kuten kalastukseen ja veneretkiin.

2. Velipojan kanjoni

Velipojan kanjoni sijaitsee Shkodërissa ja se on yksi Albanian suurimmista kanjoneista. Kanjoni tarjoaa upeita maisemia, joissa vuorotellen näkyy metsäisiä alueita, jokia ja pieniä vesiputouksia.

3. Gjallica-järvi

Gjallica-järvi on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Shkodërista. Järvi on suosittu kalastajien keskuudessa ja sen ympäristössä voi myös patikoida tai piknikillä.

4. Shirokan ranta

Shirokan ranta sijaitsee Shkodërin kaupungin itäpuolella. Se on suosittu paikallisten keskuudessa vesiurheilun ja auringonoton kannalta, ja rannalta voi myös vuokrata veneen tai vesiskootterin.

5. Razma-järvi

Razma-järvi sijaitsee noin 20 kilometriä idässä Shkodërista. Järvi on suosittu matkailukohde, etenkin kesäisin, ja sen ympäristössä on monia metsäisiä reittejä patikointia ja retkeilyä varten. Järveltä voi myös vuokrata veneen tai nauttia piknikistä rannalla.

6. Vau i Dejës -järvi

Vau i Dejës -järvi sijaitsee noin 30 kilometriä Shkodërista länteen. Se on suosittu kohde paikallisten keskuudessa, ja siellä voi nauttia kauniista maisemista sekä uida tai kalastaa.

7. Shëngjini-ranta

Shëngjini-ranta sijaitsee noin 40 kilometriä Shkodërista etelään. Se on yksi Albanian suosituimmista rannoista ja tarjoaa hiekkaiset rannat sekä turkoosin sinistä vettä. Rannalta löytyy myös ravintoloita, hotelleja ja muita palveluita matkailijoiden tarpeisiin.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Shkodërissa on useita baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomista ja viettää iltaa. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi ”Hemingway Bar”, ”Bukuroshja e Shkodrës” ja ”Tirana Bar”.

2. Ravintolat

Kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruokakulttuureja ja -makuelämyksiä. Suosittuja vaihtoehtoja ovat ”Tradita Geg & Tosk”, ”Mrizi i Zanave” ja ”Kastro”.

3. Elävää musiikkia

Shkodërissa on muutamia paikkoja, joissa voi nauttia elävästä musiikista. Esimerkiksi ”Jazz Club Shkodra”, ”Bella Italia” ja ”Royalty Club” tarjoavat usein paikallisia artisteja ja bändejä.

4. Teatteri ja esitykset

Kaupungin teatterit ja esityspaikat tarjoavat monipuolista ohjelmistoa, johon kuuluu muun muassa näytelmiä, musikaaleja ja tanssiesityksiä. Suositeltavia paikkoja ovat ”Migjeni Theater” ja ”Shkodra Summer Fest”.

5. Elokuvateatterit

Shkodërissa on useita elokuvateattereita, joissa näytetään niin paikallisia kuin kansainvälisiä elokuvia. Suosittuja elokuvateattereita ovat ”Millennium Cinema” ja ”Kinema Millennium”.

6. Yökerhot

Yöelämää etsiville Shkodërissa on myös muutamia suosittuja yökerhoja. Esimerkiksi ”Colosseo” ja ”Apollo Club” tarjoavat tanssilattioita ja DJ-musiikkia viihteen ystäville.

7. Konsertit ja tapahtumat

Shkodërissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia, erityisesti kesäkuukausina. Kaupungin aukiot ja festivaalialueet, kuten ”Independence Square” ja ”Lake Shkodra Festival”, ovat suosittuja tapahtumapaikkoja.

Luontokohteet ja retkeily Shkodërissa:

1. Shkodër-järvi

Shkodër-järvi on suurin järvi Balkanilla, ja se sijaitsee Shkodër-kaupungin lähellä. Järven ympärillä on kaunis luonto ja upeita maisemia. Alueella on mahdollista tehdä veneretkiä, lintubongailua ja nauttia erilaisista vesiaktiviteeteista.

2. Accursed Mountains (Bjeshkët e Namuna)

Accursed Mountains eli Bjeshkët e Namuna ovat korkeita vuoria Shkodër-kaupungin pohjoispuolella. Vuoristoalue tarjoaa upeat retkeilymahdollisuudet aktiivisille matkailijoille. Patikoimalla tai kiipeämällä vuorille voi ihailla upeita maisemia ja tutustua alueen villiin luontoon.

3. Thethin kansallispuisto

Thethin kansallispuisto sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Shkodër-kaupungista ja tarjoaa upeita maisemia ja luontokohteita. Puistossa voi patikoida vuoristopolkuja pitkin, ihailla vesiputouksia ja tutustua perinteiseen albanialaiseen maaseutukulttuuriin.

4. Drinin rotko

Drinin rotko on upea nähtävyys alueella, joka on syntynyt Drini-joen uurtamasta rotkosta. Rotko tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden tehdä veneretkiä joella. Alueella voi myös patikoida rotkon reunalla ja ihailla sen kauneutta.

5. Velipojën luostari

Velipojën luostari sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Shkodër-kaupungista ja on suosittu retkeilykohde. Luostaria ympäröi kaunis luonto ja tarjoaa rauhallisen ympäristön meditaatiolle ja hiljentymiselle. Luostarialueella on myös mahdollista tutustua ortodoksiseen uskoon ja sen historiaan.

6. Valbonan kansallispuisto

Valbonan kansallispuisto sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Shkodër-kaupungista ja tarjoaa upeita luontokohteita. Puistossa voi patikoida vuoristopoluilla, ihailla upeita maisemia ja tutustua albanialaiseen maaseutuelämään. Alueella on myös mahdollista yöpyä perinteisissä vuoristomajoissa.

Uskonnolliset kohteet

Shkodër Cathedral

Shkodër Cathedral on Shkodërissa sijaitseva katolinen katedraali, joka on omistettu Neitsyt Marian kunnioittamiselle. Se on yksi suurimmista kirkoista Albaniassa ja sillä on historiallinen ja uskonnollinen merkitys kaupungille.

Rozafa-linnoitus

Rozafa-linnoitus on Shkodërissa sijaitseva historiallinen linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Linnoitus on peräisin antiikin ajoilta ja sitä on laajennettu ja vahvistettu eri aikakausina. Se on suosittu turistinähtävyys ja tarjoaa myös kulttuuritapahtumia ja näyttelyitä.

Historialliset kohteet

Lead Mosque

Lead Mosque on Shkodërissa sijaitseva historiallinen moskeija, joka on rakennettu vuonna 1773. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista ja symboloi muslimiyhteisön merkitystä Shkodërissa.

Shkodër History Museum

Shkodër History Museum on museo, joka esittelee Shkodër kaupungin historiaa ja kulttuuria. Museossa on laaja kokoelma esineitä ja artefakteja eri aikakausilta, mukaan lukien antiikin ajoilta peräisin olevia esineitä, perinteisiä vaatteita ja esineitä Shkodërissa asuneiden kuuluisien henkilöiden.

Migjeni Theatre

Migjeni Theatre on Shkodërissa sijaitseva teatteri, joka on nimetty albanialaisen kirjailijan Migjeni’n mukaan. Teatteri on vuodesta 1952 lähtien tarjonnut esityksiä ja kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja tanssiesityksiä. Se on merkittävä kulttuuriesitys Shkodërissa ja Albaniassa.

Panoraama- ja näköalapaikat Shkodërissa

1. Rozafa-linnoitus

Rozafa-linnoitus sijaitsee Kalmaj-vuoren huipulla ja tarjoaa upeat näkymät Shkodër-järvelle, Drin-joelle ja kaupungin ympäristöön.

2. Shatërvan-näköalapaikka

Shatërvan-näköalapaikka sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa panoraamanäkymät kaupunkiin, järvelle ja vuoristomaisemaan.

3. Rruga Kole Idromeno -kadun näköalapaikka

Rruga Kole Idromeno on tunnettu katutaiteestaan, mutta sen varrella sijaitsee myös näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin maisemia.

4. Shirokë-näköalapaikka

Shirokë-näköalapaikka sijaitsee Shkodër-järven rannalla lähellä Shirokë-kylää ja tarjoaa upeat näkymät järvelle ja ympäröivään luontoon.

5. Mount Taraboshin näköalapaikka

Mount Taraboshin näköalapaikka sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Shkodërista ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään vuoristoon.

6. Plazhi i Velipojës -rannan näköalapaikka

Plazhi i Velipojës on suosittu ranta Shkodër-järven rannalla, ja sieltä voi ihailla kauniita maisemia järvelle ja auringonlaskuja.

7. Bicaj-järven näköalapaikka

Bicaj-järvi sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Shkodërista, ja sen ympäristössä on useita näköalapaikkoja, joista voi ihastella järveä ja ympäröivää luontoa.

8. Prokletije-vuorten näköalapaikat

Shkodër sijaitsee lähellä Prokletije-vuoria, ja alueella on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla upeita vuoristomaisemia ja luontoa.Kohteen sijainti maa on Albania.

Jätä kommentti