Halvat lennot Shymkent

Nähtävyydet ja kohteet Shymkentissä

1. Shymkentin historiallinen keskusta

Shymkentin historiallinen keskusta on kaupungin sydän ja se tarjoaa mielenkiintoisen näkymän alueen historiaan. Alueella on säilynyt monia vanhoja rakennuksia ja arkkitehtonisia helmiä, kuten Abay-teatteri, Bakhytzhan Kanapyanovin talo ja Nurken Abdirovin talo.

2. Central Park

Central Park on suosittu viheralue kaupungissa, jossa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Puistossa on kävelyreittejä, kukkaistutuksia ja kesäisin järjestetään erilaisia tapahtumia, konsertteja ja festivaaleja.

3. Kazhi Yassaun mausoleumi

Kazhi Yassaun mausoleumi on pyhä paikka Shymkentissä ja se on omistettu Kazhi Yassau-nimiselle suufisheelille. Mestarin kerrotaan olleen yksi islamilaisen mystiikan suurimpia hahmoja, ja monien uskotaan tulevan hänen haudalleen hakeakseen parantavaa voimaa ja suojelusta.

4. Shymkentin taidemuseo

Shymkentin taidemuseo on koti laajalle kokoelmalle Kazakstanin ja muiden maailman taiteilijoiden teoksia. Museossa voi ihailla taidetta eri aikakausilta ja eri tyyleistä, mukaan lukien kuvataidetta, veistoksia ja koriste-esineitä.

5. Arystanbab-maussaari

Arystanbab-maussaari on tärkeä pyhiinvaelluskohde Shymkentissä. Se on omistettu Arystanbab-nimiselle suufisheelille, joka oli yksi Kazakstanin suurimmista mystikoista. Monet uskovat, että paikalla on parantavia voimia ja vierailevat saarella etsimään henkistä rauhaa.

6. Waterpark ”Daukeshtan”

Vesiurheilun ystävät voivat nauttia vierailustaan Waterpark ”Daukeshtanissa”. Vesipuistossa on monia erilaisia vesiliukumäkiä, uima-altaita ja muita vesitoimintoja. Se tarjoaa myös ravintoloita, kahviloita ja rentoutumisalueita vierailijoille.

7. Shymkentin eläintarha

Shymkentin eläintarha on suosittu kohde perheille ja eläinten ystäville. Eläintarhassa asuu erilaisia eläimiä, kuten leijonia, tiikereitä, norsuja ja apinoita. Siellä järjestetään myös opastettuja kierroksia ja muita aktiviteetteja.

8. Zhayrem-kulttuuriareena

Zhayrem-kulttuuriareena on merkittävä kulttuurikeskus Shymkentissä. Siellä järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja, teatteriesityksiä ja näyttelyitä. Areena tarjoaa myös tiloja taiteilijoille ja taiteellisille työpajoille.

9. Shymkentin aukio

Shymkentin aukio on kaupungin pääaukio, jossa voit ihailla kauniita rakennuksia ja historiallisia monumentteja, kuten Khan Tau- ja Tauke Khan-aukioiden taloa ja Kazakstanin lippua. Aukiolla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

10. Zhetybai-kulttuurikeskus

Zhetybai-kulttuurikeskus on tärkeä kulttuurinen ja taiteellinen keskus Shymkentissä. Siellä voi osallistua erilaisiin taide- ja kulttuuritapahtumiin, kuten klassisen musiikin konsertteihin, teatteriesityksiin ja taidenäyttelyihin. Kulttuurikeskus tarjoaa myös tiloja taiteellisille työpajoille ja koulutukselle.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Shymkentissä on monipuolista kulttuuritarjontaa, ja kaupunki toimii alueen kulttuurikeskuksena. Kaupungissa järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja näyttelyitä.

Historia

Shymkentillä on pitkä historia, ja se on yksi Kazakstanin vanhimmista kaupungeista. Alueella on asuttu jo tuhansia vuosia, ja se on ollut osa eri valtakuntia ja imperiumeja, kuten Persian, Seldžuk Turkien, Timuridien, Timurinian ja lopulta Venäjän valtakuntaa.

Shymkent sai kaupunkioikeudet vuonna 1775, ja se sijaitsi silloisen Kazakstanin alueen etelärajalla. Se oli tärkeä kauppapaikka, jossa kohtasivat Karavaani-reitit ja Mongolian, Persian ja Aasian kaupungit.

Kaupunki kärsi useista kulkutaudeista, kuten kolerasta ja nälänhädästä 1800-luvulla. Myöhemmin, vuonna 1917, Shymkentistä tuli osa Neuvostoliittoa ja se kehittyi teollisuuskaupungiksi.

Neuvostoliiton hajottua Shymkent jäi Kazakstanin osaksi, ja kaupungissa on edelleen nähtävillä sekä neuvostoajan että perinteisen kazakstanilaisen arkkitehtuurin vaikutteita.

Ruokailu ja ravintolat Shymkentissä

1. Perinteinen Kazakstanin ruoka

Shymkentissä on monia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä kazakstanilaista ruokaa, kuten beshbarmak, plov ja manty. Beshbarmak on perinteinen ruokalaji, joka koostuu keitetystä lihasta (yleensä lampaasta) ja pastasta, ja sitä tarjoillaan yleensä juhlallisissa tilaisuuksissa. Plov on riisipohjainen ruokalaji, joka on maustettu lihalla, porkkanoilla ja mausteilla. Manty on höyrytettyjä lihapullia, jotka on täytetty naudanlihalla, sipulilla ja mausteilla. Nämä ruoat tarjoavat maistuvan esittelyn Kazakstanin perinteiseen keittiöön.

2. Kansainväliset ravintolat

Shymkentissä on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureja ympäri maailmaa. Täällä voit nauttia herkullisia aterioita esimerkiksi italialaisessa, kiinalaisessa, intialaisessa, turkkilaisessa ja venäläisessä ravintolassa. Kansainvälisten ravintoloiden valikoima tarjoaa vaihtoehtoja, kun etsit tuttuja makuja tai haluat kokeilla uusia ruokakokemuksia.

3. Kahvilat ja leipomot

Shymkentissä on myös monia viihtyisiä kahviloita, joissa voit rentoutua ja nauttia hyvästä kahvista ja leivonnaisista. Kahvilat tarjoavat usein erilaisia kahvijuomia, kuten espressoa, cappuccinoa ja latteta, sekä erilaisia leivonnaisia ja välipaloja. Voit myös löytää leipomoita, jotka tarjoavat tuoreita leipiä, sämpylöitä, pikkuleipiä ja muita leivonnaisia.

4. Pikaruokaravintolat

Shymkentissä on myös useita pikaruokaravintoloita, jotka tarjoavat nopeaa ruokailua ja erilaisia vaihtoehtoja. Täältä löytyy tunnettuja pikaruokaketjuja, kuten McDonald’s, KFC ja Subway, mutta myös paikallisia pikaruokaravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä pikaruoka-annoksia, kuten hampurilaisia, pizzoja ja kebabia. Pikaruokaravintolat ovat hyvä vaihtoehto, kun haluat nopeasti ruokailla ja kokea tuttuja makuja.

5. Paikalliset markkinat ja ruokakoju

Shymkentissä voit myös löytää paikallisia markkinoita, joilla myydään tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihatuotteita ja muita ruoka-aineita. Monilla markkinoilla on myös pieniä ruokakojuja, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja ja pikaruokavaihtoehtoja. Voit kokeilla erilaisia herkullisia paikallisia ruokia, kuten lagmania (lihakeitto) tai samsatia (lihalla täytettyjä taikinanyyttejä), joita tarjoillaan usein markkinoilla.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä ruokailu- ja ravintolavaihtoehdoista Shymkentissä. Kaupungissa on paljon valinnanvaraa erilaisiin makuun ja ruokakokemuksiin, ja voit löytää paikkoja, jotka sopivat erilaisiin ruokailutottumuksiin ja budjettiin.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kaupunkikierrokset

Shymkent tarjoaa monia kaupunkikierroksia, joissa voi tutustua kaupungin historiaan, kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Kierrokset voivat sisältää vierailuja historiallisissa paikoissa, kuten Aksu Zhabagly -luonnonpuistossa, Shymkentin taidegalleriassa ja Abayn talomuseossa.

Museot

Shymkentissä on useita museoita, jotka tarjoavat mielenkiintoisia näyttelyitä kaupungin historiasta, taiteesta ja kulttuurista. Suosituimpia museoita ovat Shymkentin historiallinen museo, Kazakstanin karttamuseo ja Kazakstanin kansan instrumenttimuseo.

Puistot ja viheralueet

Kaupungissa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, joissa ihmiset voivat rentoutua ja nauttia luonnosta. Suosituimpia puistoja ovat Zher Ana -puisto, jossa on suihkulähteitä ja kävelyreittejä, sekä Abayn puisto, jossa on elävä musiikki ja piknik-alueita.

Urheilu- ja liikuntamahdollisuudet

Shymkentissä on monia urheilu- ja liikuntamahdollisuuksia. Kaupungissa on useita kuntokeskuksia, uima-altaita ja urheiluhalleja, joissa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja ja osallistua ryhmäliikuntatunteihin. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia ja -kisoja.

Teatterit ja konserttisalit

Shymkentissä on useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä ja konserteista. Esimerkiksi Shymkentin draamateatteri tarjoaa näytelmiä ja musiikkiesityksiä, kun taas Kazakstanin filharmonia järjestää klassisen musiikin konsertteja.

Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä ruokalajeista. Ravintoloiden valikoima vaihtelee perinteisistä kazakstanilaisista ruokapaikoista kansainvälisiin ketjuravintoloihin. Kaupungin kahvilat taas tarjoavat paikallisia makeita herkkuja ja erilaisia kahvijuomia.

Suositut hotellit Shymkentissä

1. Rixos Khadisha Shymkent

Rixos Khadisha Shymkent on ylellinen viiden tähden hotelli Shymkentissä. Hotelli tarjoaa laajan valikoiman moderneja huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, kuntokeskus, uima-allas ja kylpyläpalvelut.

2. Orbita Boutique Hotel

Orbita Boutique Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Shymkentissä. Se tarjoaa viehättäviä ja tyylikkäitä huoneita, joissa on nykyaikaiset mukavuudet. Hotellin yhteiset tilat sisältävät ravintolan, baarin, kuntosalin ja saunan.

3. Canvas Hotel Shymkent

Canvas Hotel Shymkent on moderni ja tyylikäs hotelli, joka tarjoaa mukavia huoneita ja palveluita. Hotellin huoneet ovat sisustettu nykyaikaisella tyylillä ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja kuntokeskus.

4. Shymkent Hotel

Shymkent Hotel on perinteinen ja kodikas hotelli Shymkentissä. Hotelli tarjoaa mukavia huoneita ja palveluita, kuten ravintolan, baarin, kuntosalin ja saunan. Hotelli sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, joten se on kätevä vaihtoehto matkailijoille.

5. Kazakhstan Hotel

Kazakhstan Hotel on arvostettu hotelli Shymkentissä. Se tarjoaa laajan valikoiman hyvin varusteltuja huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Hotellin yhteiset tilat sisältävät ravintolan, baarin ja kuntosalin. Hotelli sijaitsee lähellä tärkeitä nähtävyyksiä ja liikenneyhteyksiä.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Shymkent on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden tulee silti noudattaa tavallisia varovaisuustoimia.
– Kaduilla liikkuminen on yleisesti turvallista, mutta varovaisuutta kannattaa noudattaa erityisesti pimeällä ja vilkkaissa paikoissa.
– Matkailijoita kehotetaan olemaan tarkkaavaisia varkauksien ja taskuvarkaiden varalta erityisesti julkisissa paikoissa ja joukkoliikenteessä.
– Turvallisten alueiden valvonta ja järjestys on yleisesti ottaen hyvä.
– Matkailijoiden kannattaa pitää arvotavarat, kuten passi ja raha, hyvin suojattuna ja ottaa kopioita tärkeistä asiakirjoista matkan ajaksi.

Terveys

– Shymkentissä on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä, johon kuuluu useita sairaaloita ja klinikoita.
– Terveydenhuollon laatu vaihtelee hieman eri laitosten välillä, mutta yleisesti ottaen lääketieteellinen osaaminen on tyydyttävää.
– Suositeltavaa on matkavakuutuksen hankkiminen, joka kattaa mahdolliset sairastumiset ja tapaturmat.
– Matkailijoiden tulee olla tietoisia alueen terveysriskeistä ja ottaa tarvittavat rokotukset ennen matkaa.
– Juomaveden laatu vaihtelee, ja turvallisinta on juoda pullotettua vettä. Elintarviketurvallisuutta tulee noudattaa, ja raakaa ruokaa kannattaa välttää.
– Hygieniasta huolehtiminen on tärkeää, kuten käsien pesu ja hygieenisten vessatilojen käyttö.

Rannat ja Vesistöt

1. Akbota-järvi

Akbota-järvi sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Shymkentistä. Järvi on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa rentoutumispaikkana, ja siellä on mahdollista uida ja rentoutua hiekkarannoilla. Järven ympäristö tarjoaa myös mahdollisuuksia vaellukseen ja piknikille.

2. Sayram-järvi

Sayram-järvi sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Shymkentistä. Se on suurin suolajärvi Kazakstanissa, ja siellä on kauniita rantoja, joilla voi nauttia aurinkoisista päivistä. Järvestä löytyy myös monenlaisia vesiurheilumahdollisuuksia, kuten veneilyä ja kalastusta.

3. Syrdarya-joki

Syrdarya-joki kulkee läheltä Shymkentia ja tarjoaa mahdollisuuden vesiretkeilyyn ja kalastukseen. Joen varrelta löytyy myös kauniita paikkoja, joissa voi rentoutua ja nauttia maisemista.

4. Mynbay-joki

Mynbay-joki on pieni joki, joka virtaa Shymkentin läpi. Se tarjoaa paikallisille asukkaille mahdollisuuden nauttia joen rannoista ja mahdollisuuden kalastukseen.

5. Kentau-järvi

Kentau-järvi sijaitsee noin 150 kilometrin päässä Shymkentistä. Se on suosittu retkikohde, jossa vieraat voivat rentoutua rannoilla ja nauttia uimisesta. Järven ympärillä on myös mahdollista harrastaa patikointia ja vaellusta.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Shymkentissä on useita viihtyisiä baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomia, musiikkia ja viihdettä. Suosittuja baareja ovat esimerkiksi ”Mama Mia”, ”Old Fashioned Pub” ja ”Three Monkeys”, joista löytyy erilaisia juomavaihtoehtoja ja hyvää ilmapiiriä. Klubivalikoimaan kuuluu esimerkiksi ”Golden Dragon”, joka tarjoaa tanssimahdollisuuksia ja DJ-esityksiä.

2. Ravintolat

Shymkentissä on laaja valikoima ravintoloita, joissa voi nauttia erilaisia ruokakokemuksia. Perinteisiä kazakstanilaisia ruokia tarjoavia ravintoloita ovat esimerkiksi ”Kazakhs’ Food” ja ”Arai Kazak”. Lisäksi kaupungissa löytyy kansainvälisiä ruokaravintoloita, kuten italialainen ravintola ”La Piazzetta” ja kiinalainen ravintola ”Dragon Pearl”.

3. Elokuvateatterit

Shymkentissä on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusista elokuvista. Tunnettuja elokuvateattereita kaupungissa ovat esimerkiksi ”Arman”, ”Kinopark” ja ”Zangar”, jotka tarjoavat monipuolisen valikoiman erilaisia elokuvia.

4. Teatterit ja esitykset

Kaupungissa toimii useita teattereita ja esityspaikkoja, joissa voi nauttia erilaisista teatteriesityksistä, musikaaleista ja konserteista. Esimerkiksi ”Shymkent State Music and Drama Theater” tarjoaa monipuolisen ohjelmiston erilaisia näyttämöesityksiä.

5. Muut viihdetarjonnat

Shymkentissä on myös muita viihdetarjontoja, kuten pelihalleja, keilahalleja ja biljardisaleja, joissa voi viettää aikaa ystävien kanssa ja nauttia erilaisista pelimahdollisuuksista.

Luontokohteet ja retkeily

Shymkentrin kansallispuisto

Shymkentrin kansallispuisto sijaitsee noin 24 kilometrin päässä Shymkentin kaupungista Kazakstanissa. Se tarjoaa upeita maisemia ja monipuolista luontoa, joka houkuttelee retkeilijöitä ja luonnonystäviä. Kansallispuistossa on useita vaellusreittejä, jotka sopivat eri kuntoisille retkeilijöille. Alueelta löytyy myös vuoria, jokia ja järviä, joissa voi kalastaa ja uida.

Ordabasy rotko

Ordabasy rotko sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Shymkentin kaupungista. Se on suosittu retkikohde, jossa voi nauttia upeasta luonnosta ja jännittävästä seikkailusta. Rotkossa voi patikoida ja kiipeillä kallioilla. Alueella on myös pieniä luolia, jotka ovat avoinna vierailijoille. Ordabasy rotko tarjoaa upeita näkymiä ja on suosittu valokuvauspaikka.

Ainau-järvi

Ainau-järvi on suuri järvi, joka sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Shymkentin kaupungista. Se on suosittu paikka retkeillä ja rentoutua luonnon keskellä. Järvelle pääsee helposti autolla tai julkisilla kulkuvälineillä. Ainau-järveltä löytyy useita leirintäalueita, joissa voi yöpyä teltassa tai asuntovaunussa. Alueella voi myös kalastaa, uida ja veneillä.

Asaslin-järvi

Asaslin-järvi sijaitsee noin 55 kilometrin päässä Shymkentin kaupungista. Se on suosittu retkikohde, jossa voi nauttia kauniista maisemista ja rauhallisesta tunnelmasta. Järvi tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen, uimiseen ja veneilyyn. Alueella on myös useita mielenkiintoisia retkeilyreittejä, joilla voi tutustua lähialueen luontoon ja nähtävyyksiin.

Kazygurtin-vuoret

Kazygurtin-vuoret sijaitsevat noin 70 kilometrin päässä Shymkentin kaupungista. Ne tarjoavat upeita näkymiä ja monipuolisia aktiviteetteja retkeilijöille. Vuorilla voi patikoida ja kiipeillä eri vaikeusasteisilla reiteillä. Alueella on myös mahdollisuus järjestää off-road -ajeluita ja vaelluksia. Kazygurtin-vuorilla on myös retkeilyalueita, joissa voi yöpyä teltassa tai leirintämökissä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Shymkentissä

1. Kök Saray-moskeija

Kök Saray-moskeija on yksi Shymkentin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Se on rakennettu vuonna 2001 ja se edustaa perinteisiä islamilaisia arkkitehtonisia piirteitä. Moskeija on suosittu paikka sekä paikallisille että turisteille.

2. Ordabasy aukio

Ordabasy aukio on historiallinen paikka, joka muistuttaa Kazakstanin itsenäistymisestä Neuvostoliitosta vuonna 1991. Aukiolla sijaitsee itsenäisyyspatsas, joka on omistettu Kazakstanin itsenäisyyden saavuttamiselle.

3. Yliopistokatu

Yliopistokatu on Shymkentin tärkein historiallinen katu. Se oli aikoinaan kaupungin kulttuurikeskus ja siellä sijaitsee useita historiallisia rakennuksia ja monumentteja, kuten Abay-ooppera- ja balettitalo.

4. Regional History Museum of Shymkent

Regional History Museum of Shymkent on museo, joka esittelee kaupungin ja alueen historiaa. Museo sisältää näyttelyitä arkeologisista löydöistä, perinteisestä kulttuurista ja alueen kehityksestä.

5. Arboretum-muistomerkki

Arboretum-muistomerkki on kaunis puisto, joka on omistettu Kazakstanin itsenäisyyden ja rauhan muistolle. Puistossa on erilaisia kasveja ja kukkia sekä muistomerkkejä, jotka symboloivat rauhaa ja yhteisöä.

6. Shymkentin linna

Shymkentin linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Linna rakennettiin 1500-luvulla ja se toimi aikoinaan tärkeänä strategisena tukikohtana. Nykyään linna on suosittu vierailukohde, ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

7. Ainalyn monumentti

Ainalyn monumentti on muistomerkki, joka on omistettu Kazakstanin perinteiselle kulttuurille ja kielle. Monumentti on rakennettu kunnioittamaan Kazakstanin kansan perinteitä ja historiaa.

8. Taukum Traktor monumentti

Taukum Traktor monumentti on metallinen veistos, joka on omistettu Kazakstanin maatalouden kehitykselle. Veistos esittää traktoria ja se on suosittu valokuvauskohde.

9. Shymkentin historian ja kulttuurin museo

Shymkentin historian ja kulttuurin museo on tärkeä kulttuurikohde kaupungissa. Museo sisältää näyttelyitä Shymkentin historiasta, perinteisestä kulttuurista, taiteesta ja arkeologisista löydöistä.

10. Koktom-moskeija

Koktom-moskeija on historiallinen moskeija, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on rakennettu perinteistä islamilaisesta arkkitehtuurista, ja se on tärkeä uskonnollinen paikka Shymkentissä.

Panoraama- ja näköalapaikat Shymkentissä:

1. Bayterek-näköalapaikka

Shymkentin Bayterek-näköalapaikka on korkea torni, josta avautuu upea näkymä kaupungin yli. Torni sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia upeista maisemista niin päivällä kuin illalla.

2. Shymkent TV-torni

Shymkentissä sijaitseva TV-torni toimii myös näköalapaikkana. Tornin huipulle pääsee hissillä, ja sieltä avautuu upea näköala kaupungin ympäristöön. Tornin läheisyydessä on myös ravintola, josta voi nauttia näköalasta samalla kun nauttii ateriaa.

3. Shymkentien kummalliset kivet

Shymkentissä sijaitsee myös paikka nimeltä Shymkentien kummalliset kivet. Tämä näköalapaikka tarjoaa vierailijoille upeat näkymät kaupungin ympäristöön ja samalla mahdollisuuden tutustua alueella oleviin ainutlaatuisiin kiviin ja kalliomuodostelmiin.

4. Dendropuisto

Dendropuisto on vehreä puistoalue, jossa on runsaasti erilaisia kasvi- ja kukkalajeja. Puistosta löytyy myös näköalatorni, josta voi ihailla alueen kaunista maisemaa. Täällä vierailijat voivat rentoutua ja nauttia luonnosta samalla kun ihailevat kaupungin näkymiä.

5. Shymkentin historiallinen linnoitus

Shymkentin historiallinen linnoitus tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin menneisyyteen samalla kun voi nauttia upeasta näköalasta. Linnoitus sijaitsee kukkulalla, joten sieltä avautuu upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäristön.

6. Independence-aukio

Independence-aukiolta löytyy myös näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin keskustaa. Aukiolla sijaitseva näköalatorni tarjoaa mahdollisuuden ihailla kaupungin vilinää ja samalla nauttia aukion tunnelmasta.

7. Arystanbab-moskeija

Vaikka Arystanbab-moskeijasta ei varsinaisesti ole näköala, sen ympäristössä on useita kohtia, joista voi ihailla kaupungin maisemia. Moskeijan jalkojen juuressa avautuu upeat näkymät ympäristöön, ja sen läheisyydestä on mahdollista löytää erilaisia näköalapaikkoja.Kohteen sijainti maa on Kazakstan.

Jätä kommentti