Halvat lennot Sibiu

Nähtävyydet ja kohteet:

Vanha kaupunki ja Raatihuoneen tori

Sibiu tunnetaan erityisesti viehättävästä vanhasta kaupungistaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Kaupungin sydämessä sijaitsee Raatihuoneen tori, joka on täynnä kiehtovaa arkkitehtuuria ja historiallisia rakennuksia. Torilla voit ihailla muun muassa Sibiu’n raatihuonetta ja sen valtavaa kellotornia.

Piata Mica

Piata Mica on pieni aukio vanhan kaupungin alueella. Täällä voit kävellä pitkin kapeita katuja ja ihailla kauniita rakennuksia. Aukion reunalla sijaitsee Brukenthalin palatsi, joka toimii nykyään taidemuseona.

Jesuiittaaukio

Jesuiittaaukio on yksi vanhan kaupungin keskeisimmistä aukioista. Täällä voit ihailla kauniita barokkirakennuksia ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Aukion laidalla sijaitsee Pyhän Kolminaisuuden kirkko, joka on yksi Sibiun upeimmista kirkoista.

Brukenthalin museot

Brukenthalin museot kuuluvat Sibiun tärkeimpiin kulttuurinähtävyyksiin. Nämä taidemuseot sijaitsevat kaupungin vanhassa osassa ja esittelevät laajan kokoelman taide-esineitä, historiallisia artefakteja ja maalauksia. Museot on nimetty ruhtinas Samuel von Brukenthalin mukaan, joka oli itse asiassa Sibiun entinen kuuaremi.

Sibiu’n linnakealue

Sibiu’n linnakealue on vaikuttava linnoituskokonaisuus, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella. Tämä alue tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Linnakealueella on myös useita historiallisia rakennuksia, kuten Brukenthalin kartano ja Franz Binder -museo.

National Brukenthal -museo

National Brukenthal -museo on yksi Romaniassa tärkeimmistä taidemuseoista. Se sijaitsee Sibiu’n vanhassa kaupungissa ja tarjoaa monipuolisen kokoelman taidetta eri aikakausilta. Museon kokoelmiin kuuluvat muun muassa maalaukset, veistokset ja tekstiilit.

Astra-museo

Astra-museo on merkittävä ulkoilmamuseo, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Sibiun keskustasta. Museo esittelee perinteistä romanialaista maalaismiljöötä ja kulttuuria. Alueella on yli 400 perinteistä taloa, niittyjä ja maatiloja, joissa voi tutustua romanialaiseen arkkitehtuuriin ja elämäntapaan.

Sibiu’n katedraali

Sibiu’n katedraali, viralliselta nimeltään Pyhän Neitsyt Marian katedraali, on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista. Katedraali edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja sen koristeellinen sisätila on vaikuttava. Katedraalin tornista avautuu myös upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Sibiu on kuuluisa rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja se tarjoaa monipuolisia kulttuuritapahtumia ja nähtävyyksiä. Kaupungissa sijaitsee useita teattereita ja museoita, kuten Brukenthal-museo ja Astra-kansanperintemuseo. Lisäksi Sibiussa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten Sibiun kansainvälinen teatterifestivaali ja Lukas Hänninen -kitarafestivaali.

Historia

Sibiu on yksi Transilvanian vanhimmista kaupungeista ja sen historia ulottuu aina keskiajalle asti. Kaupunki oli aikoinaan tärkeä kauppapaikka ja se kuului Unkarin kuningaskuntaan. Myöhemmin Sibiu oli osa Itävalta-Unkaria ja sittemmin osa Romanian kuningaskuntaa.

Sibiuun on jättänyt jälkensä erityisesti saksalainen kulttuuri, sillä kaupungissa asui pitkään saksalainen vähemmistö. Vanhassa kaupungissa voi ihailla kauniita saksalaiseen arkkitehtuuriin kuuluvia rakennuksia, kuten ortodoksisen katedraalin ja Raatihuoneen.

Toinen tärkeä historiallinen nähtävyys Sibiussa on vanha linnoitus, joka rakennettiin 1700-luvulla. Linnoitus on yksi Transilvanian parhaiten säilyneistä linnoituksista ja se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteiset romanialaiset ravintolat

– Sibiussa on useita perinteisiä romanialaisia ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja ja perinteisiä ruokia.
– Nämä ravintolat tarjoavat tyypillisesti romanialaisia ruokia, kuten sarmale (kaalikääryleet), mititei (grillatut lihavartaat) ja mamaliga (maissipuuro).
– Ruokailu perinteisessä ravintolassa tarjoaa mahdollisuuden kokea autenttista romanialaista kulttuuria ja ruokaperinnettä.

Kansainväliset ravintolat

– Sibuussa on myös useita kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​keittiöitä ympäri maailmaa.
– Vaihtoehtoina on esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, japanilaisia ​​ja intialaisia ​​ravintoloita.
– Kansainväliset ravintolat tarjoavat vaihtoehtoja niille, jotka haluavat maistaa eri kulttuurien ruokia ja nauttia kansainvälisemmästä ruokailukokemuksesta.

Kahvilat ja leipomot

– Sibuussa on myös useita kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisista leivonnaisista ja juomista.
– Kahviloissa voi maistella romanialaisia leivonnaisia, kuten pastries, kuten covrigi (suolaiset leivät) ja cozonaci (perinteiset romanialaiset joululeivät).
– Leipomot tarjoavat laajan valikoiman tuoreita leipiä, leivonnaisia ​​ja muita herkkuja, jotka voi nauttia paikan päällä tai ottaa mukaan.

Ruokatoreja ja markkinoita

– Sibiu järjestää säännöllisesti ruokatoreja ja markkinoita, joilla myydään tuoreita paikallisia tuotteita.
– Näillä toreilla ja markkinoilla voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, juustoja, leipää, lihaa ja muita herkkuja.
– Ruokatoimet ovat loistava tapa kokea paikallista ruokakulttuuria ja tehdä ostoksia paikallisilta tuottajilta.

Vapaa-ajan aktiviteetit:

1. Kulttuuri ja historian nähtävyydet:

Sibiu tarjoaa monia kulttuurisia ja historiallisia nähtävyyksiä, kuten Sibiu Old Town, joka on UNESCON maailmanperintökohde. Vanhassakaupungissa voi vierailla historiallisissa rakennuksissa, kuten Brukenthalin taidemuseossa ja Sibiu Lutheran Cathedralissa. Lisäksi Sibiu tarjoaa erilaisia museoita ja gallerioita, joissa voi oppia lisää kaupungin historiasta ja kulttuurista.

2. Ulkoilma-aktiviteetit ja luontokohteet:

Sibiu ympäristöineen tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja luontokohteisiin. Esimerkiksi Sub Arini -puistossa voit nauttia kävelyretkistä ja piknikistä kauniissa ympäristössä. Myös Păltiniș-alueella voi harrastaa erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten patikointia, pyöräilyä ja hiihtoa.

3. Ostosmahdollisuudet:

Sibiu tarjoaa monia ostosmahdollisuuksia, erityisesti Sibiu Old Townin alueella. Vanhassakaupungissa voit löytää erilaisia kauppoja, jotka tarjoavat paikallisia käsitöitä, muotia, sisustustavaroita ja ruokatuotteita. Lisäksi Sibiumarket on suuri ostoskeskus, jossa on monia kansainvälisiä ja paikallisia merkkejä.

4. Ravintolat ja kahvilat:

Sibiu on täynnä erilaisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat laajan valikoiman paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Voit nauttia perinteisestä romanialaisesta ruoasta, kuten mămăligăa (maissipuuro) tai sarmalea (kaalikääryleitä), tai maistella kansainvälisiä makuelämyksiä erilaisista ravintoloista. Lisäksi vanhassakaupungissa on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista kahveista ja leivonnaisista.

5. Konsertit ja tapahtumat:

Sibiu on tunnettu monista kulttuuritapahtumistaan, kuten Sibiu International Theatre Festivalista ja Sibiu Jazz Festivalista. Näiden lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Voit nauttia laajasta kulttuuritarjonnasta ja osallistua erilaisiin tapahtumiin Sibiussa.

Suositut hotellit Sibiussa:

1. Hilton Sibiu

Hilton Sibiu on ylellinen hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on mukavuudet kuten taulu-tv ja ilmainen langaton internet. Lisäksi hotellissa on useita ravintoloita, baareja, uima-allas ja kuntosali.

2. Hotel Continental Forum Sibiu

Hotel Continental Forum Sibiu on keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli, joka tarjoaa viihtyisät huoneet ja monipuoliset palvelut. Huoneissa on ilmainen langaton internet, taulu-tv ja minibaari. Hotellissa on myös ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus.

3. Ramada Sibiu

Ramada Sibiu on moderni hotelli, joka sijaitsee lähellä historiallista kaupungin keskustaa. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, joissa on ilmainen langaton internet, taulu-tv ja minibaari. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, uima-allas ja kuntosali.

4. Hilton Garden Inn Sibiu

Hilton Garden Inn Sibiu on nykyaikainen hotelli, joka tarjoaa mukavuutta ja palveluita vierailleen. Huoneissa on ilmainen langaton internet, taulu-tv ja minibaari. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntosali ja ympärivuorokautinen vastaanotto.

5. Casa Luxemburg

Casa Luxemburg on viehättävä boutique-hotelli Sibiun vanhassakaupungissa. Hotellissa on ainutlaatuisesti sisustetut huoneet, joissa on ilmainen langaton internet, taulu-tv ja minibaari. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja terassi, josta avautuu kaunis näköala kaupungille.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Sibiu on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja sen rikollisuustaso on matala.
– Poliisi ja turvallisuusviranomaiset valvovat kaupungissa järjestystä ja turvallisuutta.
– Matkailijoiden tulisi kuitenkin noudattaa yleisiä turvallisuusohjeita, kuten pitää huolta arvoesineistään ja välttää pimeitä ja hiljaisia alueita öisin.

Liikenne

– Sibiu on tunnettu liikenteen turvallisuudestaan, ja kaupungissa on hyvä infrastruktuuri liikkumista varten.
– Liikennesääntöjä tulee noudattaa, ja pyörätieverkosto tarjoaa mahdollisuuden pyöräilyyn kaupungin sisällä.
– Varovaisuutta ja huomiota tulee kuitenkin noudattaa erityisesti ruuhka-aikana ja liikennevaloissa.

Terveyspalvelut

– Sibiu tarjoaa hyvät terveyspalvelut asukkailleen ja vierailijoilleen.
– Kaupungissa on useita sairaaloita, terveyskeskuksia ja apteekkeja, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa ja palvelua.
– Matkailijoiden tulee varmistaa, että heillä on asianmukainen matkavakuutus ja tietää, miten toimia terveysongelmien sattuessa.

Rannat ja Vesistöt

1. Lacul Dumbrava

Lacul Dumbrava on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Sibium lähellä. Järvi on suosittu paikka piknikille ja ulkoilulle, ja sen ympärillä on mukavia kävelyreittejä. Järven rannalla on myös hiekka- ja nurmialueita, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta. Uinti ei kuitenkaan ole sallittua Lacul Dumbravassa.

2. Râul Cibin

Râul Cibin on joki, joka virtaa Sibun läpi. Joki tarjoaa kauniit maisemat ja rauhallisen ympäristön, ja sen varrella on useita kävelyreittejä. Râul Cibinin rannoilla voi nähdä myös vehreitä puistoalueita, joissa voi levähtää ja nauttia luonnosta.

3. Baza Sportiva Gheorgheni

Baza Sportiva Gheorgheni on paikallinen urheilukeskus, jossa sijaitsee myös uima-allas. Uima-allas on avoinna yleisölle ja tarjoaa mahdollisuuden virkistävään uimiseen. Baza Sportiva Gheorghenilla on myös muita urheilumahdollisuuksia, kuten tenniskenttiä ja kuntosalilaitteita.

4. Lacul Surduc

Lacul Surduc on toinen keinotekoinen järvi Sibun lähellä. Järvi tarjoaa kauniit maisemat ja mahdollisuuden rentouttaviin kävelyihin sen rannoilla. Lacul Surducilla on myös hiekkaranta, jolla voi nauttia auringosta ja piknikeistä. Uinti on sallittua järven rannalla, mutta tulee noudattaa turvallisuusohjeita.

5. Păltiniș Resort

Păltiniș Resort sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Sibusta ja on suosittu lomakohde. Alueelta löytyy useita vuoria, metsiä ja järviä, jotka tarjoavat upeat maisemat ja ulkoilumahdollisuuksia. Păltiniș Resortissa on myös läheisiä hiekkarantoja, joilla voi nauttia auringonpalvonnasta ja virkistävästä uinnista.

Yöelämä ja viihde

1. Baarit ja klubit

Sibiu tarjoaa laajan valikoiman baareja ja klubeja, joissa voi rentoutua ja viettää iltaa ystävien kanssa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Oldies Pub, Underground Pub ja 7th Heaven Club. Baarit ja klubit tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia, joten jokaiselle löytyy jotain.

2. Ravintolat ja kahvilat

Yöelämä Sibiussa ei rajoitu pelkkiin baareihin ja klubeihin, vaan kaupungissa on myös monia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat herkullisia ruokia ja juomia. Tarjolla on niin perinteisiä romanialaisia ruokia kuin kansainvälisiäkin vaihtoehtoja. Suositeltavia ravintoloita ovat esimerkiksi Crama Sibiul Vechi ja Hermania.

3. Teatteri ja musiikki

Sibiu tunnetaan myös rikkaasta kulttuurielämästään, ja kaupungissa on useita teattereita ja musiikki-esityksiä. Sibiu State Theatre on yksi maan arvostetuimmista teattereista, ja tarjoaa monipuolista ohjelmistoa. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia musiikki- ja festivaalitapahtumia ympäri vuoden.

4. Elokuvat

Elokuvien ystäville Sibiu tarjoaa useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia sekä paikallisista että kansainvälisistä elokuvista. Esimerkiksi Cinema Arta ja Cinema Multiplex ovat suosittuja elokuvateattereita kaupungissa.

5. Konsertit ja tapahtumat

Sibiu on vilkas tapahtumakaupunki, ja siellä järjestetään lukuisia konsertteja ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Kaupungin aukiolla ja muilla keskeisillä paikoilla järjestetään usein ilmaiskonsertteja ja muita ohjelmanumeroita. Suositeltavaa on seurata paikallista tapahtumakalenteria saadakseen tiedon ajankohtaisista tapahtumista.

6. Kasino

Sibiu ei tarjoa kattavaa valikoimaa kasinoita, mutta kaupungista löytyy muutamia pienempiä pelipaikkoja. Esimerkiksi Grand Casino Sinaia on suosittu lähellä sijaitseva kasino.

Tämä oli täydellinen vastaus tiedusteluun Sibiusta koskien pääotsikon Yöelämä ja viihde alla olevien alaotsikoiden sekä vastausten kanssa:
1. Baarit ja klubit – Sibiu tarjoaa laajan valikoiman baareja ja klubeja, joissa voi rentoutua ja viettää iltaa ystävien kanssa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Oldies Pub, Underground Pub ja 7th Heaven Club. Baarit ja klubit tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia, joten jokaiselle löytyy jotain.
2. Ravintolat ja kahvilat – Yöelämä Sibiussa ei rajoitu pelkkiin baareihin ja klubeihin, vaan kaupungissa on myös monia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat herkullisia ruokia ja juomia. Tarjolla on niin perinteisiä romanialaisia ruokia kuin kansainvälisiäkin vaihtoehtoja. Suositeltavia ravintoloita ovat esimerkiksi Crama Sibiul Vechi ja Hermania.
3. Teatteri ja musiikki – Sibiu tunnetaan myös rikkaasta kulttuurielämästään, ja kaupungissa on useita teattereita ja musiikki-esityksiä. Sibiu State Theatre on yksi maan arvostetuimmista teattereista, ja tarjoaa monipuolista ohjelmistoa. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia musiikki- ja festivaalitapahtumia ympäri vuoden.
4. Elokuvat – Elokuvien ystäville Sibiu tarjoaa useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia sekä paikallisista että kansainvälisistä elokuvista. Esimerkiksi Cinema Arta ja Cinema Multiplex ovat suosittuja elokuvateattereita kaupungissa.
5. Konsertit ja tapahtumat – Sibiu on vilkas tapahtumakaupunki, ja siellä järjestetään lukuisia konsertteja ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Kaupungin aukiolla ja muilla keskeisillä paikoilla järjestetään usein ilmaiskonsertteja ja muita ohjelmanumeroita. Suositeltavaa on seurata paikallista tapahtumakalenteria saadakseen tiedon ajankohtaisista tapahtumista.
6. Kasino – Sibiu ei tarjoa kattavaa valikoimaa kasinoita, mutta kaupungista löytyy muutamia pienempiä pelipaikkoja. Esimerkiksi Grand Casino Sinaia on suosittu lähellä sijaitseva kasino.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Bulevardi Calea Dumbrăvii

Bulevardi Calea Dumbrăvii on kaunis kävelykatu, joka tarjoaa upeat näkymät Sibiujoelle ja ympäröivään luontoon. Se on suosittu paikallisten keskuudessa ulkoiluun ja virkistäytymiseen.

2. Brukenthalin puisto

Brukenthalin puisto on viehättävä kaupunkipuisto Sibiu-nimisen taidemuseon ympärillä. Puisto tarjoaa vehreän ympäristön kävelylle ja rentoutumiselle. Se on myös suosittu paikka ulkoiluun ja piknikille.

3. Sub Arini -puisto

Sub Arini -puisto on yksi Sibiun suurimmista puistoista. Se on suosittu paikka retkeilyyn ja lenkkeilyyn. Puistossa on monipuolinen kasvisto ja eläimistö, ja siellä on myös lasten leikkipuistoja.

4. Păltiniş-lomakeskus

Păltiniş on Sibiun lähellä sijaitseva lomakeskus, joka on erityisen suosittu talviurheilun harrastajien keskuudessa. Lomakeskus tarjoaa useita hiihto- ja lumilautailurinteitä sekä hyvät mahdollisuudet vaellukseen ja maastopyöräilyyn.

5. Dumbrava Sibiului

Dumbrava Sibiului on laaja puistoalue, joka sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Sibiun kaupungin keskustasta. Alueella on niityt, metsät, lampia ja eläintarha. Se on suosittu paikka piknikille, kävelylle ja luontoharrastuksille.

6. Târnavan Rotko

Târnavan rotko on kaunis luonnonsuojelualue, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Sibiun keskustasta. Alueella on jyrkkiä kalliorinteitä, luolia ja vetisiä rotkoja. Se tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn, patikointiin ja maisemien ihailemiseen.

7. Cindrel-vuori

Cindrel-vuori on Sibiun lähistöllä sijaitseva korkea vuori, joka tarjoaa upeat maisemat ympäröivään luontoon. Vuori on suosittu patikointi- ja vaelluskohde, ja sieltä löytyy myös useita retkeilyreittejä.

8. Pădurea Dumbrava

Pădurea Dumbrava on suuri metsäalue, joka sijaitsee lähellä Sibiun keskustaa. Alueella on monia polkuja ja reittejä, joiden kautta voi tutustua alueen luontoon ja nauttia ulkoilusta. Metsä on myös suosittu paikka sienestäjille ja marjastajille.

9. Ocna Sibiului järvet

Ocna Sibiului järvialue koostuu useista suolajärvistä, jotka tarjoavat mahdollisuuden uimiseen ja rentoutumiseen. Järvien rannalla on myös viihtyisiä hiekkarantoja piknikille ja auringonottoon.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Uskonnolliset Kohteet

1. Sibiu Lutheran Cathedral – Sibiu Luterilainen katedraali sijaitsee historiallisessa keskustassa ja se on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Katedraali on rakennettu goottilaiseen tyyliin ja se tarjoaa upean näkymän yli kaupungin.

2. Holy Trinity Orthodox Cathedral – Pyhän kolminaisuuden ortodoksinen katedraali sijaitsee myös historiallisessa keskustassa. Katedraali on vaikuttava rakennus, joka edustaa Itä-Euroopan ortodoksista arkkitehtuuria. Se on avoinna vierailijoille ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia.

3. Franciscan Church – Fransiskaanikirkko sijaitsee keskellä vanhaa kaupunkia. Kirkko on peräisin 1300-luvulta ja se on yksi parhaiten säilyneistä goottilaisista rakennuksista Sibiussa. Kirkossa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja siellä on usein nähtävillä taide- ja kulttuuritapahtumia.

Historialliset Kohteet

1. Brukenthalin palatsi – Brukenthalin palatsi on yksi Euroopan vanhimmista valtiollisista rakennuksista ja se sijaitsee Sibiuksen historiallisessa keskustassa. Palatsi toimi aiemmin Transilvanian kuvernöörin residenssinä ja nykyään se toimii taidemuseona. Museossa voi ihailla laajaa taidekokoelmaa, joka sisältää sekä romanialaisia että kansainvälisiä teoksia.

2. Sibiu Historic Center – Sibiuksen historiallinen keskusta on yksi Saksan kolonialismista peräisin olevista parhaiten säilyneistä keskustoista Romaniassa. Keskusta tunnetaan myös ”Vanhan kaupungin” nimellä ja siellä voi tutustua antiikin rakennuksiin, kapeisiin kujille ja viehättäville aukioille.

3. Sibiu Lutheran Cemetery – Sibiu Luterilainen hautausmaa on yksi vanhimmista hautausmaista Romaniassa ja se on myös suosittu nähtävyys. Hautausmaalla voi nähdä monia historiallisia hautamuistomerkkejä, jotka kertovat kaupungin menneistä ajoista ja sen tärkeästä roolista keskiajan kaupunkina.

Panoraama- ja näköalapaikat

1. Piața Mare

Piața Mare on Sibin suurin aukio, josta avautuu upea näköala ympäröivään kaupunkiin. Aukiolla voi nähdä historiallisia rakennuksia, kuten Raatihuoneen ja Brukin talon, joita voi ihailla samalla kun nauttii kauniista maisemasta.

2. Council Tower (Turnul Sfatului)

Council Tower on vanha puolustustorni, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli Sibin kaupungin. Tornin huipulle pääsee kiipeämään joko portaita pitkin tai käyttämällä hissiä. Ylhäältä avautuvat maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit.

3. Fortress Wall (Cetatea Sibiului)

Sibin linnoitusmuurin kulkeminen tarjoaa mahtavan tilaisuuden ihailla kaupungin näkymiä. Linnoitusmuuri sijaitsee keskellä kaupunkia ja sen päällä kävellessä voi nauttia upeasta maisemasta ympäröivään ympäristöön.

4. Sub Arini Park

Sub Arini Park on kaunis puistoalue Sibun keskustassa, josta voi löytää erilaisia näköalapaikkoja. Puistossa voi vaellella luonnon keskellä ja pysähtyä ihailemaan kaupungin maisemia eri näkökulmista.

5. Liars Bridge (Podul Minciunilor)

Liars Bridge on Sibun kuuluisa silta, josta avautuu kauniit näkymät läheiselle vanhankaupungin alueelle. Sillalta voi ihailla historiallisia rakennuksia ja vanhoja katumaisemia, mikä tekee siitä miellyttävän näköalapaikan.

6. Amfiteatteri

Sibun amfiteatterista avautuu näköala kauniiseen Transsilvanian maisemaan. Amfiteatteriin voi kiivetä portaita pitkin tai käyttää hissiä, ja sen huipulta voi ihastella kaupungin ympärille levittäytyvää luontoa.

7. ASTRA-museo ja ulkomuseoalue

ASTRA-museo ja sen ympärillä oleva ulkomuseoalue tarjoavat upeita patikointipolkuja, jotka johdattavat eri näköalapaikoille. Matkan varrella voi ihailla perinteisiä romaanisia maisemia ja nähdä kauniita näkymiä ympäröivään maaseutuun.

8. Salbertrandun linnoitus (Cetatea Salbertrand)

Salbertrandun linnoituksen rauniot sijaitsevat Sibun lähellä ja tarjoavat mahtavat näkymät kaupungin ympäristöön. Linnoituksen korkeilta kohdilta voi nähdä upeita maisemia Sibun laaksoon ja ympäröiville vuorille.

9. Cisnadioara-linnoitus

Cisnadioara-linnoitus sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Sibusta ja tarjoaa upeat näkymät alueen maaseudulle ja vuoristomaisemille. Linnoituksen kohdalla on myös kaunis pieni kylä, jota voi ihailla samalla kun nauttii upeista näköaloista.

10. Păltiniș-laakso

Păltiniș-laakso on kaunis luonnonalue Sibun lähistöllä, joka tarjoaa upeat näkymät yli vuoristomaisemien. Alueella voi kokea upeita patikointireittejä, jotka vievät korkeille kohdille, joista voi ihailla kaunista maisemaa.Kohteen sijainti maa on Romaniassa.

Jätä kommentti