Halvat lennot Sion

Nähtävyydet ja kohteet

1. Valaisimet

Sion on tunnettu kauniista valaisimistaan, jotka koristavat kaupungin katuja. Valaisimia löytyy eri tyyleissä ja ne tuovat tunnelmallista valoa kaupungin iltaan.

2. Sionin linna

Sionin linna on kaupungin symboli. Tämä historiallinen linna sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Linnassa voi tutustua Sionin historiallisiin näyttelyihin ja nauttia upeasta arkkitehtuurista.

3. Katedraali Notre-Dame de Sion

Sionin keskustassa sijaitseva Notre-Dame de Sionin katedraali on vaikuttava nähtävyys. Katedraali on rakennettu romaanis-goottilaiseen tyyliin, ja sen sisällä voi ihailla kauniita lasimaalauksia ja kirkkotaiteen aarteita.

4. Vanhakaupunki

Sionin vanhakaupunki on viehättävä alue, joka henkii historiaa. Kapeat kujat ja keskiaikaiset talot luovat ainutlaatuisen tunnelman. Vanhassakaupungissa voi kuljeskella kujilla, tutustua paikallisiin kauppoihin ja nauttia perinteisistä ravintoloista.

5. Sionin museot

Sionista löytyy useita mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat tietoa kaupungin historiasta ja kulttuurista. Esimerkiksi Historiallinen museo ja Sionin taide- ja historian museo ovat suosittuja vierailukohteita.

6. Rhône-joen rannat

Sionin läpi virtaava Rhône-joki tarjoaa kauniit maisemat ja mahdollisuuden rentoutumiseen joen rannoilla. Jokirannat ovat suosittuja paikkoja viettää aikaa ulkona, piknikillä tai vaikkapa kävelyllä.

7. Viinitilat ja viinitarhat

Sion on osa Sveitsin viinialuetta ja siellä voi tutustua viinitiloihin ja viinitarhoihin. Alueella viljellään muun muassa perinteisiä Sveitsin viinirypälelajikkeita, kuten Pinot Noiria ja Fendantia. Viinitiloilla voi maistella paikallisia viinejä ja oppia lisää viininvalmistuksesta.

8. Patikointi ja retkeily

Sionin ympäröivät vuoret tarjoavat upeat mahdollisuudet patikointiin ja retkeilyyn. Alueella on useita merkittyjä reittejä, joista voi valita sopivan vaikeustason. Patikoidessa voi ihailla upeita maisemia ja nauttia raikkaasta ilmasta.

9. Turun markkinat

Sionissa järjestetään vuosittain Turun markkinat, jotka houkuttelevat paikallisia ja matkailijoita. Markkinoilla voi tutustua paikallisiin tuotteisiin ja herkkuihin sekä nauttia viihteestä ja tapahtumista.

10. Sionin viinireitti

Sionin lähialueella kulkee myös Sveitsin viinireitti, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen viinikulttuuriin. Reitillä voi tutustua eri viinintuottajien tiloihin, maistella viinejä ja nauttia kauniista maisemista viinitarhoilla.

Kulttuuri ja historia

Arkkitehtuuri

Sionissa on useita kauniita historiallisia rakennuksia, joista osa on peräisin keskiajalta. Kaupungissa sijaitsee esimerkiksi linna, joka on peräisin 1100-luvulta, sekä useita vanhoja kirkkoja kuten Notre-Dame de Valère ja St. Théodule. Lisäksi kaupungissa näkee myös renessanssi- ja barokkirakennuksia.

Museot

Sionissa on useita mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat näyttelyitä kaupungin historiasta ja kulttuurista. Museoihin kuuluu muun muassa Valais-museo, jossa voi oppia enemmän Alppien alueen historiasta ja perinteistä. Lisäksi kaupungissa on taidemuseo, jossa on esillä sekä paikallista että kansainvälistä taidetta.

Kulttuuritapahtumat

Sionissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Kaupungissa järjestetään muun muassa musiikkifestivaaleja, teatteriesityksiä ja tanssiesityksiä. Lisäksi kaupungin lukuisat kahvilat ja ravintolat tarjoavat paikallisia herkkuja ja musiikkiesityksiä.

Historialliset kohteet

Sionin historialliset kohteet kertovat kaupungin pitkästä historiasta. Linna Sionissa, joka on yli tuhat vuotta vanha, on merkittävä historiallinen kohde. Lisäksi vanhassakaupungissa voi käydä tutustumassa erilaisiin keskiaikaisiin rakennuksiin. Sionin katedraali, joka on peräisin 1400-luvulta, on myös suosittu nähtävyys.

Kirjallisuus ja kirjasto

Sionissa on kirjasto, joka tarjoaa laajan valikoiman kirjoja ja muita julkaisuja. Kaupungissa järjestetään myös kirjallisuustapahtumia, kuten kirjailijavierailuja ja kirjallisuuden lukupiirejä. Lisäksi Sion oli kotikaupunki monelle tunnetulle kirjailijalle, ja kaupungissa voi vierailla kirjailijoiden kotitaloissa ja muistomerkeillä.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset Sionilaiset ruokalajit

Sionissa tarjoillaan useita perinteisiä paikallisia ruokalajeja, kuten raclette ja fondue. Raclette on juustopohjainen ruokalaji, jossa juustoa sulatetaan ja tarjoillaan paahdettujen perunoiden, suolakurkkujen ja sipulirenkaiden kera. Fondue puolestaan on kastikeruokalaji, jossa juustoa tai suklaata sulatetaan ja sitten dipataan leipää tai hedelmiä kastikkeeseen.

2. Laaja valikoima kansainvälisiä ruokaravintoloita

Sionissa on myös runsaasti kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoilevat erilaisia keittiöitä eri puolilta maailmaa. Näihin kuuluvat muun muassa italialaiset, ranskalaiset, kiinalaiset ja intialaiset ravintolat.

3. Korkealaatuiset gourmet-ravintolat

Kaupungissa on myös muutama korkealaatuinen gourmet-ravintola, jotka tarjoavat taidokkaita ja hienostuneita ruokalajeja. Näissä ravintoloissa korostetaan raaka-aineiden laadukkuutta sekä erinomaista palvelua.

4. Kulttuuriravintolat ja kahvilat

Sionissa on myös monia kulttuuriravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisesta kahvista, leivonnaisista ja pikkupurtavista samalla kun ihailee kaupungin kulttuurielämää ja tunnelmaa.

5. Lähiruokaa tarjoavat ravintolat ja markkinat

Kaupungissa on myös ravintoloita ja markkinoita, jotka keskittyvät tarjoamaan paikallista ja lähialueen tuottamaa ruokaa. Nämä paikat korostavat lähiruoan tuoreutta, ekologisuutta ja tuotannon laatuja, ja tarjoavat mahdollisuuden maistaa alueen parhaita makuelämyksiä.

6. Viinitilat ja viinitasting

Sionin ympäristössä sijaitsee useita viinitiloja, joissa voi tutustua alueen viinintuotantoon ja osallistua viinitastingeihin. Näissä tiloissa voi maistella paikallisia viinejä ja oppia niiden valmistuksesta sekä nauttia upeista maisemista viinitarhojen ympärillä.

7. Ravintolat vuoristomaisemissa

Sionin ympärillä on myös useita ravintoloita, jotka sijaitsevat upeissa vuoristomaisemissa. Näissä ravintoloissa voi nauttia herkullisesta ruoasta samalla kun ihailee upeita maisemia ja hengittää raikasta vuoristoilmaa.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Ulkoilma-aktiviteetit

– Sion tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoilma-aktiviteetteihin
– Suosittuja aktiviteetteja ovat patikointi, pyöräily ja kävely
– Kaupungin ympäristöstä löytyy myös upeita retkeilyreittejä ja luonnonpuistoja

2. Talviurheilu

– Sionin alueella voi harrastaa monipuolista talviurheilua
– Suosittuja lajeja ovat laskettelu, lumilautailu ja hiihto
– Kaupungin lähellä sijaitsevat hiihtokeskukset tarjoavat loistavat puitteet talviurheilulle

3. Historialliset nähtävyydet

– Sionissa on runsaasti historiallisia nähtävyyksiä
– Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Linna Tourbillon ja Katedraali Notre-Dame du Glarier
– Nähtävyydet tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin menneisyyteen ja kulttuuriin

4. Museot ja taidegalleriat

– Kaupungissa sijaitsee useita museoita ja taidegallerioita
– Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Musée d’Art du Valais ja Musée d’Histoire du Valais
– Museoissa ja gallerioissa pääsee tutustumaan paikalliseen taiteeseen, kulttuuriin ja historiallisiin esineisiin

5. Viinitilavierailut

– Sionin läheisyydessä sijaitsee useita viinitiloja
– Matkailijat voivat osallistua viinikierroksille ja tutustua alueen viinituotantoon
– Viinitilavierailut ovat suosittuja aktiviteetteja Sionin alueella

6. Kaupunkikierrokset

– Sionissa järjestetään opastettuja kaupunkikierroksia
– Kierroksilla tutustutaan kaupungin nähtävyyksiin, historiallisiin kohteisiin ja kulttuuriin
– Kaupunkikierrokset tarjoavat mahdollisuuden oppia lisää Sionista ja sen merkittävistä paikoista

Suositut hotellit Sionissa

1. Hotel Elite

Hotel Elite on suosittu hotelli Sionin keskustassa. Se tarjoaa mukavat huoneet ja monipuoliset palvelut, kuten ravintolan, baarin, kuntosalin ja ilmainen wifi. Hotelli sijaitsee lähellä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.

2. Hotel Castel

Hotel Castel sijaitsee kauniissa ympäristössä Sionin kukkuloilla. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, ulkouima-allas, spa-tilat ja ravintola. Hotelli tarjoaa myös ilmaisen kuljetuksen lentokentälle ja rautatieasemalle.

3. Hotel du Rhône

Hotel du Rhône on viehättävä hotelli Sionin vanhassakaupungissa. Huoneet ovat viihtyisiä ja hotellissa on oma ravintola, baari ja terassi. Hotellin läheisyydestä löytyy monia kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä.

4. Hotel ibis Sion Est

Hotel ibis Sion Est sijaitsee lähellä Sionin rautatieasemaa. Hotellissa on modernit huoneet, ravintola, baari ja ilmainen pysäköintimahdollisuus. Hotelli tarjoaa myös helpon pääsyn kaupungin keskustaan ja muihin nähtävyyksiin.

5. Hotel des Vignes

Hotel des Vignes on viihtyisä hotelli Sionin viinitarhojen keskellä. Hotellissa on kauniisti sisustetut huoneet, ravintola, viinitupa ja terassi. Hotellin vieressä voi nauttia upeista maisemista ja läheisyydeltä löytyy mahdollisuuksia viinitilojen vierailuihin.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Sion on turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on yleisesti ottaen alhainen.
– Kaupungissa on hyvin toimiva poliisijärjestelmä, mikä edistää turvallisuutta.
– Turvallisuutta tukee myös hyvin valaistut kadut ja julkiset tilat.
– Sionissa ei ole suuria turvallisuusuhkia tai konflikteja, jotka vaikuttaisivat jokapäiväiseen elämään.

Liikenne

– Sionissa liikenne on yleisesti ottaen turvallista ja hyvin järjestettyä.
– Kaupungissa on hyvä julkinen liikenneverkko, johon kuuluu bussit ja junat.
– Liikennesääntöjä noudatetaan tiukasti ja katuinfrastruktuuri on hyvässä kunnossa.
– Pyöräily ja kävely ovat yleisiä liikkumismuotoja, ja erilaisia pyöräteitä ja kävelyreittejä on hyvin saatavilla.

Terveyspalvelut

– Sionissa on korkeatasoisia terveyspalveluita, jotka kattavat niin perusterveydenhuollon kuin erikoissairaanhoidonkin.
– Kaupungissa on useita terveyskeskuksia ja lääkäriasemia, joista saa hoitoa erilaisiin terveysongelmiin.
– Sairaalat tarjoavat laadukasta hoitoa eri erikoisaloilla.
– Sionissa järjestetään myös erilaisia terveyskampanjoita ja -tapahtumia, jotka edistävät asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia.

Ympäristön turvallisuus

– Sionissa panostetaan ympäristön turvallisuuteen ja kestävään kehitykseen.
– Kaupungissa on hyvin toimiva jätehuoltojärjestelmä ja kierrätysmahdollisuuksia.
– Ympäristötietoisuuteen kannustetaan erilaisin kampanjoin ja tempauksin.
– Sionin viranomaiset seuraavat tarkasti ympäristöparametreja ja varmistavat, että kaupungin ympäristö on turvallinen asukkaille.

Rannat ja Vesistöt

Sion järvi

Sion järvi on kaupungin keskustassa sijaitseva keinotekoinen järvi, joka tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön virkistäytymiseen. Järven ympärillä on hiekkarantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uida raikkaassa vedessä. Järveltä voi myös vuokrata veneitä, suppilautoja ja kajakkeja.

Lammerenin järvi

Lammerenin järvi sijaitsee Sionin kaupungin lähellä olevassa laaksossa ja tarjoaa upeita maisemia ympäröiville vuorille. Järven rantoja ympäröivät vehreät niityt ja metsät, ja sen rauhallisessa ilmapiirissä voi rentoutua ja nauttia luonnonkauneudesta. Järvestä voi myös lähteä patikoimaan ympäröiville poluille.

Rhône-joki

Rhône-joki virtaa Sionin läpi ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia vesistön läheisyydestä kaupungin keskustassa. Jokea pitkin voi kulkea laivalla ja ihailla kaupungin ja ympäröivien maisemien kauneutta. Joen rannoilla on myös kävely- ja pyöräilyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueeseen.

Sionin kylpylät

Sionissa on useita kylpylöitä, joista voi löytää rentoutumista ja virkistystä vesielementin äärellä. Kylpylöistä löytyy lämmitettyjä ulkoaltaita, porealtaita, saunoja ja hierontapalveluita. Kylpylöissä voi rentoutua ja nauttia kaupungin rauhallisesta ilmapiiristä samalla kun nauttii vesielementin hyödyistä.

Sionin uimarannat

Sionissa on useita uimarantoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia vedestä ja auringosta. Rannoilla on hiekkapohjaiset alueet, aurinkotuoleja ja varjoja, jotka takaavat mukavan oleskelun. Uimarannoilla voi uida, pelata rantapelejä tai vain rentoutua auringonottoa ja kauniita maisemia ihaillen.

Sionin yöelämä ja viihde

1. Baarit ja yökerhot

Sionissa on lukuisia baareja ja yökerhoja, joissa voi nauttia juomia ja rentoutua illanvieton merkeissä. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Bar Club Bazar, Irish Pub Sion ja Dancing Club Z?um. Baarit ja yökerhot tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia, jotta jokaiselle löytyy sopiva paikka viettää iltaa.

2. Teatteri- ja konserttitalot

Sionissa voi nauttia myös kulttuuritarjonnasta teatteri- ja konserttitaloissa. Esimerkiksi Théâtre de Valère ja Théâtre Les Halles tarjoavat monipuolista ohjelmaa teatteriesityksistä musiikkikonsertteihin. Näissä tiloissa voi kokea erilaisia esityksiä ja nauttia korkeatasoisesta viihteestä.

3. Elokuvateatterit

Elokuvien ystäville Sionista löytyy elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Sionissa sijaitsee esimerkiksi elokuvateatteri Cinéma Casino, joka näyttää laajan valikoiman elokuvia eri genreistä. Täällä voi viettää elokuvailtaa ystävien tai perheen kanssa.

4. Konserttien, festivaalien ja tapahtumien järjestäminen

Sionissa järjestetään myös erilaisia konsertteja, festivaaleja ja tapahtumia läpi vuoden. Esimerkiksi Fête du Dieu du Vin ja Sion Sous les étoiles ovat kaupungin tunnetuimpia tapahtumia. Näissä tapahtumissa voi kokea elävää musiikkia, taidetta ja kulttuuria eri muodoissa.

5. Ravintolat ja kahvilat

Yöelämän lisäksi Sionissa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisia aterioita ja juomia. Ravintolat tarjoavat erilaisia kansainvälisiä ja paikallisia ruokavaihtoehtoja, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva paikka syödä ja nauttia illasta.

6. Kasinot

Sionissa ei ole varsinaisia kasinoita, mutta lähialueilla kuten Sittenissä ja Montreux’ssa sijaitsee kasinoita, joissa voi kokea jännitystä pelaamisen parissa. Näissä kasinoissa voi pelata erilaisia pelejä ja nauttia illasta viihtyisässä ja elegantissa ympäristössä.

7. Ulkoaktiviteetit

Sionin ympäristö tarjoaa myös monia ulkoaktiviteetteja, joita voi harrastaa päivällä tai illan hämärtyessä. Esimerkiksi kävelyretket, patikointi ja pyöräily ovat suosittuja aktiviteetteja. Lisäksi Sionin läheisyydestä löytyy myös hiihtokeskuksia, jossa voi viettää aktiivista päivää talvisin.

Luontokohteet ja retkeily

1. Sionin kansallisparkki

Sionin kansallisparkki sijaitsee Sionin kaupungin pohjoisosassa. Se tarjoaa upeita luontomaisemia ja monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Kansallisparkissa voi vaeltaa erilaisilla vaellusreiteillä, ihailla kauniita maisemia ja tutustua alueen kasvi- ja eläinlajeihin.

2. Val d’Hérémence

Val d’Hérémence on kaunis laakso Sionin lähellä. Alueella on useita vaellusreittejä ja polkuja, jotka tarjoavat upeita näkymiä vuorille ja laaksoon. Alueella voi myös harrastaa erilaisia ulkoilulajeja, kuten pyöräilyä tai patikointia.

3. Sionin vanhakaupunki

Sionin vanhakaupunki tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän historiallista tunnelmaa ja luonnonkauniita maisemia. Kaupungin keskiaikaiset rakennukset ja kapeat kujat luovat viehättävän ympäristön kävelyretkille. Vanhakaupunki on myös täynnä viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi pysähtyä nauttimaan paikallisista herkuista.

4. Bisse de Clavau

Bisse de Clavau on perinteinen kastelujärjestelmä, joka kulkee Sionin alueen läpi. Se tarjoaa mahdollisuuden tehdä miellyttäviä kävelyretkiä pitkin sen varrella kulkevia polkuja. Bissen varrella on myös useita näköalapaikkoja, joista avautuu kauniit näkymät ympäröivään luontoon.

5. Ovronnazin kylpylä

Ovronnazin kylpylä on rauhallinen ja rentouttava paikka Sionin lähellä. Kylpylä tarjoaa erilaisia lämpimiä kylpyaltaita, saunoja ja hierontapalveluita. Alueella on myös hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, kuten patikointiin tai hiihtoon, ja ympäröivät maisemat ovat upeita.

6. Anzère

Anzère on viehättävä ja rauhallinen alppikylä Sionin alueella. Se tarjoaa upeat näkymät vuorille ja mahdollisuuden nauttia ulkoilusta eri vuodenaikoina. Kylässä voi patikoida, hiihtää tai rentoutua kylpylän palveluiden parissa. Anzère tarjoaa myös erilaisia ravintoloita ja kauppoja viihtyisän lomanvieton tueksi.

7. Mont Noble

Mont Noble on suosittu laskettelukeskus Sionin lähistöllä. Alueella on monipuoliset rinteet ja hiihtoladut, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin laskettelijoille. Mont Noblesta löytyy myös ravintoloita ja manyymälöitä palvelemaan vierailijoita.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Pyhän Maurice katedraali

Pyhän Maurice katedraali on yksi Sionin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Katedraali sijaitsee vanhassa kaupungissa ja on rakennettu 1100-luvulla. Se on keskiaikainen kirkkorakennus, jossa on vaikuttava goottilainen arkkitehtuuri. Katedraali on omistettu pyhimys Mauritius, joka oli Rooman legioonalainen ja on Sionin suojeluspyhimys. Katedraalissa voi ihailla upeita maalauksia, veistoksia ja muita uskonnollisia taideteoksia.

Château de Tourbillon

Château de Tourbillon on historiallinen linna, joka sijaitsee Sionin kukkulalla. Linnan alkuperäinen rakennus oli peräisin 1200-luvulta, mutta se tuhoutui suuressa tulipalossa vuonna 1788. Linnasta on kuitenkin säilynyt muutamia raunioita, ja se on nykyään suosittu matkailukohde. Tourbillonin linna tarjoaa upeat näkymät Sionin kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Siellä voi tutustua linnan historiaan ja kiertää sen raunioita.

Kristallimuseo

Sionin Kristallimuseo on ainutlaatuinen nähtävyys, joka kertoo alueen kristallien ja mineraalien historiasta. Museo sijaitsee vanhassa kaupungissa ja esittelee laajan kokoelman harvinaisia ja kauniita kristalleja. Museossa on nähtävillä myös näyttelyitä, jotka valottavat mineraalien esiintymistä ja niiden taloudellista merkitystä alueella. Kristallimuseo tarjoaa mielenkiintoisen kulttuurielämyksen kaikille luonnonkivistä kiinnostuneille.

Valère basilika

Valère basilika on toinen merkittävä uskonnollinen kohde Sionissa. Basilika sijaitsee kukkulalla vanhan kaupungin yläpuolella ja se on osa La Majorin kompleksia. Rakennus on peräisin 1100-luvulta ja se edustaa romaanista arkkitehtuuria. Basilika on tunnettu erityisesti sen keskiaikaisesta urkupelistään, joka on yksi Sveitsin vanhimmista. Valère basilikalla on myös upeat näkymät Sionin kaupunkiin ja Rhone-joelle.

Vallière torni

Vallière torni on historiallinen torni, joka sijaitsee Sionin vanhassa kaupungissa. Torni on osa vanhaa kaupunginmuuria, ja se on peräisin 1400-luvulta. Vallière torni on avoinna yleisölle, ja sinne kavuttua voi ihailla upeita näkymiä ympäröivälle alueelle. Tornissa järjestetään myös erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia, jotka tuovat esiin Sionin kaupungin historiaa ja kulttuuria.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Sionin linna (Château de Sion)

Sionin linna, jota kutsutaan myös nimellä Valeria Burg, sijaitsee kukkulalla kaupungin keskustassa. Linnasta avautuu upea panoraamanäkymä yli Sionin kaupungin ja sen ympäröivän laakson. Linnassa on myös museo, jossa voi oppia lisää alueen historiasta.

Midi-aukio (Place du Midi)

Midi-aukio on vilkas kaupungin keskusaukio, jolta avautuu kaunis näköala yli Sionin vanhankaupungin ja sen ympäristön. Aukiolla voi ihailla kauniita historiallisia rakennuksia ja nauttia tunnelmasta terassiravintoloissa.

Val d’Hérens -näköalapaikka

Val d’Hérens -näköalapaikka sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella ja tarjoaa upeat näkymät Val d’Hérens -laaksoon ja sen ympäröiviin vuoristomaisemiin. Paikalta voi myös ihailla lähellä sijaitsevaa Veysonnazin kylää ja sen ympärillä kohoavia vuoria.

Mont d’Orge -näköalatasanne

Mont d’Orge -näköalatasanne sijaitsee Sionin kaupungin itäpuolella ja tarjoaa upeat näkymät Rhônen laaksoon ja Valais’n alppimaisemiin. Paikalle voi nousta joko kävellen tai köysiradalla. Näköalatasanteelta avautuu näkymä myös yli Sionin kaupungin ja sen ympäristön.

Prabé -näköalapaikka

Prabé -näköalapaikka sijaitsee kaupungin koillisosassa ja tarjoaa upeat näkymät yli Rhônen laaksoon ja viereiseen viinitarha-alueeseen. Paikka on suosittu retkikohde, josta voi ihailla niin kaupungin maisemia kuin ympäröivää luontoa ja viiniviljelmiä.

Tourbillonin linna

Tourbillonin linna sijaitsee Sionin kaupungin lounaisosassa kukkulalla. Vaikka linna onkin osittain raunioiden vallassa, sieltä avautuu upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäröivän laakson. Linnalle nouseminen vaatii pientä patikointia, mutta maisemat ovat vaivan arvoiset.Kohteen sijainti maa on Sveitsi.

Jätä kommentti