Halvat lennot Skopje

Nähtävyydet ja kohteet

Vanha bazar

Vanha bazar on yksi Skopjen päänähtävyyksistä. Se on Balkanin suurimpia ja parhaiten säilyneitä basaarialueita. Alueella voi vaellella kapeilla kujilla, tutustua perinteisiin kauppoihin ja nauttia paikallisen kulttuurin tunnelmasta. Vanhassa bazaarissa voi ihastella myös useita historiallisia moskeijoita ja muita uskonnollisia rakennuksia.

Kivi sillat

Skopjen Kivi sillat ovat symboli kaupungin historialle. Kivi sillat ovat rakennettu Vardarin joen yli ja ne tarjoavat upeat näkymät joelle ja kaupungin ympäristöön. Sillat ovat kävelykatuja, joiden varrella on useita ravintoloita ja kahviloita. Kivi siltien alueella on myös monia taideteoksia ja muistomerkkejä.

Kale-linna

Kale-linna sijaitsee Skopjen kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Linna on rakennettu 500-luvulla ja se on yksi Skopjen ikonisimmista maamerkeistä. Kale-linnassa voi tutustua historiallisiin rakennuksiin ja museoon, jossa on esillä arkeologisia löytöjä alueelta.

Matkailijoiden torni

Matkailijoiden torni on toinen korkea näköalatorni Skopjessa. Torni on rakennettu vuonna 2006 ja se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Matkailijoiden torni on suosittu paikka matkailijoiden keskuudessa, ja siellä on myös ravintola.

Makedonian museo

Makedonian museo on Skopjen tärkein historiallinen museo, jossa on laaja kokoelma arkeologisia löytöjä ja historiallisia esineitä. Museo sijaitsee suuressa modernissa rakennuksessa, ja se tarjoaa kattavan katsauksen Makedonian historiaan aina antiikin ajoista nykypäivään.

Vardarin rantapromenadi

Vardarin rantapromenadi on suosittu paikka kaupunkilaisten ja matkailijoiden keskuudessa. Promenadi kulkee Vardarin joen varrella ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Rantapromenadilla on useita ravintoloita, kahviloita ja patsaita, jotka kuvaavat Skopjen historian ja kulttuurin merkkihenkilöitä.

Etnografinen museo

Etnografinen museo sijaitsee Skopjen keskustassa ja se esittelee Makedonian perinteistä kulttuuria ja elämäntapaa. Museossa on kokoelma perinteisiä kansallispukuja, keramiikkaa, koruja ja muita esineitä. Museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Makedonian monimuotoiseen kulttuuriperintöön.

Jumalaisen armon kirkko

Jumalaisen armon kirkko on yksi Skopjen suurimmista ja vaikuttavimmista kirkoista. Kirkko sijaitsee keskellä kaupunkia ja sillä on näyttävä kupoli ja komeat ikonimaalaukset. Kirkko on suosittu paikka niin uskonnollisten seremonioiden kuin turistienkin keskuudessa.

Makedonian taiteen museo

Makedonian taiteen museo esittelee Makedonian taiteen historiaa antiikin ajoista nykypäivään. Museossa on laaja kokoelma maalauksia, veistoksia ja muita taideteoksia makedonialaisilta taiteilijoilta eri aikakausilta. Museo tarjoaa näyttelyitä ja tapahtumia taiteesta kiinnostuneille kävijöille.

Millennium-ratkaisu

Millennium-ratkaisu on suuri jalusta, johon on rakennettu useita monumentteja, jotka edustavat eri aikakausien ja kulttuurien vaikutusta Makedonian historiaan. Ratkaisu sijaitsee Vardarin joen rannalla ja se on suosittu paikka matkailijoiden keskuudessa. Monumentteihin kuuluu esimerkiksi Aleksanteri Suurta esittävä veistos ja paikallisten kuningasten patsaat.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Skopjen alueella on ollut asutusta jo antiikin ajoista lähtien. Alueella ovat vaikuttaneet muun muassa roomalaiset, bysanttilaiset ja ottomaanien valtakunta. Skopje on kokenut useita maanjäristyksiä ja sotia, ja sen historia onkin värikäs ja monivaiheinen.

Skopjen linna

Skopjen linna sijaitsee Skopjen keskustassa ja on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Rakennuksen arvellaan perustuvan antiikin aikaiseen linnoitukseen. Nykyisen linnoituksen perustukset ovat peräisin 500-luvulta, mutta itse linnoitus on rakennettu paljon myöhemmin. Linnasta voi ihailla upeita näkymiä yli kaupungin.

Vanha basaari

Vanha basaari eli Stara Čaršija on Skopjen vanhin osa, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Alue on täynnä kapeita kujia, historiallisia rakennuksia, käsityöläisliikkeitä ja kahviloita. Vanhan basaarin suosituimpia kohteita ovat Kameni Most -kiviportaat, jolta voi ihailla jokirantaa ja kaupungin siltoja.

Pyhän Saafran kirkko

Pyhän Saafran kirkko on yksi merkittävimmistä ortodoksisista kirkoista Skopjessa. Se on rakennettu vuonna 1980, ja sen korkeat kupolit ja väriloisto tekevät siitä upean nähtävyyden. Kirkossa voi ihastella ortodoksisia ikoneja ja kauniita freskoja.

Makedonian kansallismuseo

Makedonian kansallismuseo sijaitsee Skopjen kaupungin keskustassa. Museo esittelee Makedonian historiaa ja kulttuuria antiikin ajasta nykypäivään. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa esineitä, veistoksia ja maalauksia eri aikakausilta.

Matkailuneuvonta ja oppaat

Skopjessa on tarjolla matkailuneuvontaa ja oppaita, jotka auttavat vierailijoita tutustumaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Näin matkailijat saavat lisätietoa kaupungin historiasta ja kulttuurista sekä vinkkejä mielenkiintoisista kohteista.

Ruokailu ja ravintolat Skopjessa

1. Perinteiset makuelämykset

Skopjessa voit nauttia perinteisistä makuelämyksistä, kuten paikallisista liharuoista, juustoista ja leivistä. Perinteisten makedonialaisten ravintoloiden annoksissa käytetään usein alueen omia raaka-aineita ja reseptejä.

2. Kansainväliset keittiöt

Skopje tarjoaa myös laajan valikoiman kansainvälisiä keittiöitä, kuten italialaista, kiinalaista, intialaista ja turkkilaista ruokaa. Kaupungista löytyy erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja erilaisten ruokamieltymysten tyydyttämiseksi.

3. Kahvilat ja leipomot

Skopjessa on runsaasti viihtyisiä kahviloita, joissa voit nauttia tuoreesta kahvista ja leivonnaisista. Leipomot tarjoavat herkullisia leipiä, pullia ja muita makeita leivonnaisia. Voit istahtaa kahvilaan tai ostaa mukaan herkkuja.

4. Ruokatori ja katuruoka

Skopjen ruokatori on loistava paikka maistella paikallisia herkkuja. Torilla on tarjolla tuoreita hedelmiä, vihanneksia, juustoja, leikkeleitä, leipiä ja muita paikallisia tuotteita. Katuruokakojuista voit hankkia välipaloja ja pikaruokaa edullisesti.

5. Fine dining-ravintolat

Skopjessa on myös lukuisia fine dining-ravintoloita, joissa voit nauttia korkealaatuisista aterioista. Nämä ravintolat tarjoavat usein modernia keittiötä ja tarjoavat hienostuneita ruokaelämyksiä.

6. Budjettivaihtoehdot

Skopjesta löytyy myös edullisia ravintoloita, jotka tarjoavat hyvää ruokaa kohtuuhintaan. Näissä ravintoloissa voit nauttia maistuvista aterioista ilman suurta lompakon rasitusta.

7. Elämyksiä yöelämässä

Skopjessa on myös vilkas yöelämä, jossa voit nauttia ruoan lisäksi juomista ja viihteestä. Kaupungissa on monia baareja, yökerhoja ja kahviloita, joissa voit viettää iltaa kavereiden kanssa tai tutustua uusiin ihmisiin.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kävelyretket ja ulkoilu

Skopjessa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat loistavat mahdollisuudet kävelyretkille ja ulkoilulle. Esimerkiksi City Park ja Gazi Baba -puisto ovat suosittuja kohteita paikallisten keskuudessa.

Shoppailu

Skopje tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet. Kaupungista löytyy useita moderneja ostoskeskuksia, kuten Skopje City Mall ja Ramstore Mall, joissa voi tehdä ostoksia monipuolisessa valikoimassa liikkeitä.

Kulttuurikohteet

Skopje on täynnä kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä, kuten Skopjen linna, suuri Kale-fortress alue, ja useita Museoita kuten Skopjen Arkeologinen museo ja Historiallinen museo.

Ruokakulttuuri

Skopjessa on laaja valikoima erilaisia ravintoloita, baareja ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia makuelämyksiä. Makedonialaista ruokaa voi maistella perinteisissä paikallisissa ravintoloissa, ja kaupungista löytyy myös kansainvälisiä vaihtoehtoja.

Viihde ja yöelämä

Skopjen yöelämä on vilkas, ja kaupungista löytyy monia baareja, klubeja ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa. Esimerkiksi Old Bazaar -alueella on useita baareja ja ravintoloita, jotka tarjoavat elävää musiikkia ja viihdettä.

Laituriristeilyt

Vardar-joen rannalla voi vuokrata laiturin ja nauttia rauhallisesta risteilystä pitkin jokea. Monissa laitureissa on myös mahdollisuus vuokrata kajakkeja tai soutuveneitä, joiden avulla voi tutustua kaupunkiin vesiltä käsin.

Suositut hotellit Skopjessa

Hotel Alexandar Square Boutique

Hotel Alexandar Square Boutique sijaitsee Skopjen keskustassa, ja se tarjoaa tyylikkäät huoneet ja modernit mukavuudet. Hotellin huoneet ovat siistejä ja tilavia, ja niistä avautuvat näkymät kaupungin keskustaan. Hotellissa on ravintola, baari ja kattoterassi, josta voi ihailla kaupungin maisemia. Lisäksi hotellissa on kuntokeskus ja kokoustiloja.

Hotel Solun

Hotel Solun sijaitsee Skopjen vanhassakaupungissa, lähellä pääostoskatua ja nähtävyyksiä. Hotellin huoneet ovat modernisti sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on ravintola, baari ja aurinkoterassi, ja sen vieressä sijaitsee myös liikkeellä oleva kahvila, jossa voi nauttia paikallisista herkuista.

Hotel Arka

Hotel Arka sijaitsee Skopjen keskustassa ja tarjoaa vierailleen ylellisen majoituksen. Hotellin huoneet ovat tyylikkäitä ja niissä on kaikki modernit mukavuudet. Hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsee kattoterassi, josta voi nauttia upeista näkymistä kaupunkiin. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja.

Hotel Opera House

Hotel Opera House on tyylikäs hotelli, joka sijaitsee lähellä Skopjen suosittuja nähtävyyksiä. Hotellin huoneet ovat moderneja ja viihtyisiä, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntokeskus. Lisäksi hotellin vieressä sijaitsee oopperatalo, jossa voi nauttia musiikkitapahtumista.

Hotel Russia

Hotel Russia sijaitsee Skopjen keskustassa ja tarjoaa vierailleen mukavan majoituksen. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja, sekä baari, josta voi nauttia virvokkeita. Lisäksi hotellin lähellä on useita kauppoja ja ravintoloita.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Skopje on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoita kehotetaan silti noudattamaan tavanomaista varovaisuutta.
– Keskustan alueilla, erityisesti turistikohteissa kuten Makedonian aukiolla, on enemmän ihmisiä ja siellä saattaa esiintyä taskuvarkauksia.
– Vältä kävelemistä pimeillä ja hiljaisilla kaduilla.
– Ole erityisen varovainen joukkoliikenteessä ja pidä huoli arvoesineistäsi.
– Kaupungilla saattaa olla huomattavaa liikennettä, joten liikennesääntöjen ja -merkkien noudattaminen on tärkeää.

Terveydenhuolto

– Skopjessa on useita julkisia terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat laadukasta perusterveydenhuoltoa.
– Yksityiset sairaalat ja klinikat ovat myös saatavilla, ja niissä palvelut ovat yleensä korkeatasoisempia ja kalliimpia.
– Matkailijoiden on suositeltavaa ottaa matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset terveydenhuollon kustannukset.
– Vesijohtovesi Skopjessa on turvallista juoda, mutta jotkut matkailijat suosivat pullovettä.
– Aurinko voi olla erittäin voimakas Skopjessa, joten käytä aurinkovoidetta ja suojaa itsesi asianmukaisesti auringolta.
– Hyttysiä voi esiintyä kesäkuukausina, joten kannattaa käyttää hyttyskarkotteita tai pitää iho peitettynä, etenkin auringonlaskun aikaan.

Rannat ja Vesistöt

Vardar-joki

Skopjen läpi virtaava Vardar-joki tarjoaa kaupungissa viihtyisän rantamaiseman. Joki on noin 388 kilometriä pitkä ja se on tärkeä vesistöalue Pohjois-Makedonian alueella. Vardar-joen rannoilla on kävelyreittejä, puistoja ja ravintoloita, joissa voi nauttia joen näkymistä ja rentoutua. Jokirannat tarjoavat myös mahdollisuuden veneilyyn ja muuhun vesitoimintaan.

Matkaärethnunne

Matkaärtäisellä alueella sijaitseva Matka-kanjoni ja Matkan järvi ovat suosittuja retkikohteita Skopjesta. Kanjonin ympärillä on upeita maisemia ja järvi tarjoaa mahdollisuuden virkistäytymiseen uimisen, melonnan ja veneilyn muodossa. Alueella on myös mahdollista harrastaa kalastusta ja patikoida luontopoluilla, jotka tarjoavat upeita näkymiä vesistöille ja ympäröiville kallioille.

Dojrani-järvi

Skopjesta noin 90 kilometrin päässä sijaitseva Dojrani-järvi on kaunis luontokohde, joka tarjoaa mahdollisuuden rentouttaviin hetkiin vesistön äärellä. Järven rannoilla voi nauttia kauniista maisemista, uida tai rentoutua piknikillä. Dojrani-järvi on myös suosittu alue kalastuksen harrastajien keskuudessa.

Ohrid-järvi

Ohrid-järvi ei sijaitse suoraan Skopjessa, mutta se on suosittu matkailukohde Skopjen lähellä. Ohrid-järvi on yksi Euroopan vanhimpia ja syvimmistä järvistä, ja se tarjoaa upeat maisemat ja kristallinkirkkaan veden. Järvellä voi harrastaa erilaisia vesitoimintoja, kuten uintia, veneilyä ja kalastusta. Järven rannalla sijaitsee myös viehättävä Ohridin kaupunki, jossa on historiallisia nähtävyyksiä ja ravintoloita.

Yöelämä ja viihde Skopjessa:

1. Klubit ja baarit:

Skopjen yöelämä tarjoaa monipuolisen valikoiman klubeja ja baareja. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Epicentar, Club Epic, Kapan An ja Havana Summer Club. Klubit tarjoavat usein eri musiikkityylejä ja DJ-esiintyjiä, ja monet niistä ovat avoinna aamuun saakka.

2. Ravintolat ja kahvilat:

Skopjessa voi nauttia herkullisista ruoka-annoksista ja viettää rentouttavia hetkiä viihtyisissä kahviloissa. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokalajeja sekä perinteisiä makedonialaisia herkkuja. Suosittuja kahviloita ovat esimerkiksi Creme de la Creme, Kombinat, Kahwa kahvila ja Café Gorki.

3. Teatterit ja konserttisalit:

Teatteri- ja konserttitarjonta Skopjessa on monipuolinen. Kaupungissa sijaitsee muun muassa Makedonian Kansallisteatteri, jossa voi nauttia teatteriesityksistä. Lisäksi Skopjessa järjestetään erilaisia konsertteja ja musiikkiesityksiä eri musiikkityyleistä kiinnostuneille.

4. Elokuvateatterit:

Skopjessa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Esimerkiksi Cinema Millennium, Cineplexx ja Cinema City Skopje tarjoavat laajan valikoiman elokuvia eri genreistä.

5. Kasinot:

Jos haluaa kokea jännitystä ja viihdettä, Skopjessa on myös useita kasinoita. Näissä kasinoissa pääsee pelaamaan erilaisia pelejä ja viettämään aikaa pelihallien tarjoaman viihdykkeen parissa. Joitakin suosituimmista kasinoista Skopjessa ovat Bon Venon Casino, Princess Casino ja Le Grand Casino.

6. Festivaalit:

Skopje järjestää vuosittain erilaisia festivaaleja, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä. Elokuvafestivaalit, musiikkifestivaalit ja kulttuuritapahtumat houkuttelevat paikallisia ja ulkomaisia kävijöitä. Esimerkiksi Skopje Film Festival ja Skopje Jazz Festival ovat suosittuja tapahtumia kaupungissa.

7. Yökerhot ja diskot:

Yökerhot ja diskot tarjoavat Skopjen yöelämän vilkkaimman ja energisimmän puolen. Näissä paikoissa voi nauttia musiikista, tanssia ja viettää iltaa ystävien kanssa. Suositeltavia yökerhoja ja discoja ovat esimerkiksi Club Colosseum, Midnight Club ja Club Sektor 909.

8. Baletti ja ooppera:

Skopjessa voi myös nauttia korkeatasoisista baletti- ja oopperaesityksistä. Makedonian Kansallisen Ooppera- ja Balettiteatteri tarjoaa taidokkaita esityksiä baletista klassiseen musiikkiin. Näihin esityksiin voi ostaa liput ja kokea unohtumattoman elämyksen.

Luontokohteet ja retkeily Skopjessa

Matka Vodno-vuorelle

Vodno-vuori sijaitsee Skopjen lähellä ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Matka vuorelle voidaan tehdä kävellen, pyöräillen tai bussilla. Vuorella voi nauttia luonnosta, patikoida ja tutustua Pyhän Jovan Kaneonin luostariin.

Matka Matkavuorelle

Matkavuori on suosittu retkikohde Skopjessa. Vuoren lähellä sijaitsee Matkan kylä, jossa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin. Alueella on myös useita patikointireittejä, joita voi kulkea ihaillen kaunista luontoa.

Loppusumma

Skopje tarjoaa lukuisia luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Vodno-vuori ja Matkavuori ovat kaksi suosittua retkikohdetta, joilla voi nauttia kauniista luonnosta ja upeista maisemista.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Mainor Plaosnik Kreikkalais-roomalaiset rauniot

Mainor Plaosnik on antiikin kaupunki Skopjen lähellä, ja sen raunioilla sijaitsee Pyhän Pantaleonin kirkko. Kirkko edustaa bysanttilaista arkkitehtuuria, ja siellä on säilynyt kauniita mosaiikkeja.

Stone Bridge -kivisilta

Stone Bridge on Skopjen tunnetuin maamerkki, joka yhdistää Skopjen vanhan kaupungin ja uudemman osan. Silta on rakennettu 15. vuosisadalla ja se on yksi kaupungin arvokkaimmista historiallisista kohteista.

Kale-linnoitus

Kale-linnoitus sijaitsee Skopjen keskustassa ja se on yksi kaupungin vanhimmista nähtävyyksistä. Linnoituksesta on upeat näköalat yli kaupungin ja Vardar-joen.

Pyhän Jumalanäidin kirkko

Pyhän Jumalanäidin kirkko on yksi Skopjen suurimmista ja tunnetuimmista kirkoista. Se on rakennettu 1800-luvulla ja sen sisältä löytyy kauniita freskoja.

Klimentin ja Naumin Pyhän Jumalanäidin katedraali

Pyhän Jumalanäidin katedraali on Skopjen pääkatolinen kirkko. Katedraali on omistettu Pyhille Klementille ja Naumille, jotka olivat merkittäviä makedonialaisia pyhimyksiä.

Muammer Gaddafi moskeija

Muammer Gaddafi -moskeija on yksi Skopjen suurimmista moskeijoista. Se on nimetty Libyan entisen johtajan, Muammar Gaddafin, mukaan. Moskeijassa vieraileville tarjotaan tietoa islamin uskosta ja kulttuurista.

Skopjen arkeologinen museo

Skopjen arkeologinen museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja siellä näytetään löydöksiä alueen antiikin sivilisaatioilta. Museon kokoelmassa on muun muassa antiikin kreikkalaista, roomalaista ja bysanttilaista taidetta.

Makedonian kansallismuseo

Makedonian kansallismuseo on yksi tärkeimmistä museoista Skopjessa. Museossa esitellään Makedonian historiallisia ja kulttuurisia näyttelyitä, kuten kiinnostavia arkeologisia löytöjä ja maalauksia.

Skopjen Panoraama- ja Näköalapaikat:

Vodno-vuori:

Vodno-vuori on Skopjen lähellä sijaitseva vuori, joka tarjoaa upeita näköaloja kaupungin ylle. Vuorelle voi nousta kävellen, pyörällä tai vuoristoradalla. Vuoren huipulla sijaitsee myös Millennium-risti, joka on yksi Skopjen tunnetuimmista maamerkeistä.

Kale-linna:

Kale-linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Skopjen vanhassakaupungissa. Linnoituksen sisäänkäynnin vieressä olevasta näköalatasanteesta avautuu upea panoramanäkymä yli kaupungin. Linnoituksessa voi myös tutustua Skopjen historiallisiin nähtävyyksiin ja nauttia kauniista maisemista.

Skopjen tv-torni:

Skopjen tv-torni on yksi kaupungin ikonisimmista maamerkeistä. Tornin huipulta avautuu upea näköala yli Skopjen kaupungin ja ympäröivän maiseman. Torni on avoinna yleisölle, ja sinne pääsee hissillä. Tornin ravintolasta voi myös nauttia aterian samalla ihaillen kaupungin maisemia.

Ristiinnaulitun Jeesuksen kirkko:

Ristiinnaulitun Jeesuksen kirkon piha-alueelta avautuu kaunis näkymä yli Skopjen kaupungin. Kirkko itsessään on myös käymisen arvoinen nähtävyys, ja sen sisällä on vaikuttavia freskomaalauksia. Kirkolta on helppo kävellä ylös Vodno-vuorelle, josta voi ihailla lisää kaupungin panoraamamaisemia.

Millennium-risti:

Millennium-risti sijaitsee Vodno-vuoren huipulla ja on yksi Skopjen tunnetuimmista maamerkeistä. Ristin juurelta avautuu upea näköala yli kaupungin. Ristille voi kiivetä joko kävellen tai vuoristoradalla. Ristin vieressä on myös ravintola, jossa voi nauttia ruokia samalla ihaillen kaupungin maisemia.

Matkustajasatama:

Skopjen matkustajasatamasta voi ihailla panoraamanäkymiä Vardar-joelle ja sen ympäristölle. Sataman alueella on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi rentoutua samalla ihaillen näkymiä. Satamasta voi myös lähteä veneretkille tai risteilyille, jotka tarjoavat upeita maisemia joelta käsin.

Skopjen katonäköala-baari:

Skopjen katonäköala-baari sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näköalat yli Skopjen. Baarista voi nauttia juomia tai pientä purtavaa samalla ihaillen kaupungin maisemia. Baari on suosittu paikka erityisesti auringonlaskun aikaan, jolloin näkymät ovat erityisen kauniit.Kohteen sijainti maa on Pohjois-Makedonia.

Jätä kommentti