Halvat lennot Stavanger

Nähtävyydet ja kohteet

1. Stavangerin öljymuseo

Stavangerin öljymuseo on tärkeä nähtävyys kaupungissa. Se tarjoaa kattavan kuvan öljyteollisuuden historiasta, erilaisista offshore-tuotantojärjestelmistä sekä Norjan öljyvaroista. Museo tarjoaa opastettuja kierroksia, näyttelyitä ja elokuvia öljyteollisuudesta.

2. Vanhakaupunki

Stavangerin Vanhakaupunki, tunnetaan myös nimellä Gamle Stavanger, on viehättävä alue, jolla on yli 170 valkoista puutaloa. Kapeat kujat, kauniit puutarhat ja kukkivat ruusut tekevät alueesta erittäin houkuttelevan. Useat talot on muutettu gallerioiksi ja pieniksi kahviloiksi, ja niissä on myös joitain historiallisia museoita.

3. Stavangerin tuomiokirkko

Stavangerin tuomiokirkko, viralliselta nimeltään Stavangerin tuomiokirkko ja Pyhän Swithunin katedraali, on yksi Norjan vanhimmista kivi-kirkoista. Se on rakennettu 1100-luvulla romaaniseen tyyliin. Kirkon ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja kauniit muotokuvat tekevät siitä suositun kohteen kävijöille.

4. Pulpit Rock

Pulpit Rock, tai Preikestolen norjaksi, on yksi Stavangerin tunnetuimmista luonnonnähtävyyksistä. Se on jylhä kallioseinämä, joka kohoaa 604 metriä yläpuolelle Lysefjordenin vuonon yläpuolelle. Patikointireitti vie noin kaksi tuntia yhdensuuntaisesti ja palkitsee kävijät upeilla näkymillä vuonolle ja ympäröivälle maisemalle.

5. Stavangerin öljemuseo

Stavangerin öljemuseo on interaktiivinen museo, joka valottaa öljyteollisuuden merkitystä Stavangerille ja Norjalle. Museossa voi oppia öljynporauksesta, -jalostuksesta, -kuljetuksesta ja -käytöstä erilaisten näyttelyiden ja simulaattoreiden avulla.

6. Lysefjord

Lysefjord on upea jyrkkien kallioiden ympäröimä vuono, joka sijaitsee lähellä Stavangeria. Se ulottuu noin 42 kilometrin matkan läpi upeiden maisemien ja vesiputousten. Vene- tai laivaristeilyt tarjoavat mahdollisuuden tutustua tähän upeaan luonnonihmeeseen.

7. Arkeologinen museo

Stavangerin arkeologinen museo näyttää alueen historialliset esinelöydökset ja tarjoaa näkymän alueen menneisyyteen. Museo on omistettu Rogalandin arkeologiselle kulttuuriperinnölle ja tarjoaa näyttelyitä, jotka kattavat kaiken pronssikauden esineistöstä viikinkiajan löytöihin.

8. Sverd i fjell -patsaat

”Sverd i fjell” on kolmen jättimäisen pronssisen miekan patsas, joka on pystytetty muistoksi Norjan yhdistymisestä. Patsaat sijaitsevat Hafrsfjordin rannalla ja ovat symboli Norjan historiaa ja yhtenäisyyttä. Miekat seisovat maailman suurimman pronssilaivakatoksen vieressä.

9. Stavangerin taidemuseo

Stavangerin taidemuseo esittelee norjalaista ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Museon kokoelmassa on yli 2 500 teosta, jotka sisältävät maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa. Museo tarjoaa myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

10. Breidablikk

Breidablikk on historiallinen huvila ja museo Stavangerissa. Se on rakennettu vuonna 1881 ja on hyvä esimerkki 1800-luvun lopun tyylikkäästä asumisesta. Huvilan sisällä vieraat voivat tutustua siihen, millainen elämä oli 1800-luvun lopun Stavangerissa.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Stavanger on Norjan neljänneksi suurin kaupunki ja se tunnetaan laajasta kulttuuritarjonnastaan.
– Kaupungissa on useita taidemuseoita, kuten Stavangerin taidemuseo, joka esittelee sekä paikallista että kansainvälistä nykytaidetta.
– Stavangerin konserttisali on merkittävä konserttipaikka, jossa järjestetään säännöllisesti konsertteja eri musiikkityyleistä.
– Vuosittain järjestettävä Stavangerin kansainvälinen elokuvafestivaali on Pohjoismaiden vanhin elokuvafestivaali ja se houkuttelee paljon elokuvan ystäviä ympäri maailman.
– Stavangerin kulttuurielämässä on vahva teatteriperinne, ja kaupungissa sijaitsee useita teattereita, kuten Stavangerin teatteri.

Historia

– Stavanger on yksi Norjan vanhimmista kaupungeista ja sillä on pitkä historia, joka ulottuu jopa tuhansien vuosien taakse.
– Kaupungin keskustassa sijaitsee Vanhakaupunki, joka on yksi parhaiten säilyneistä puukaupungeista Pohjois-Euroopassa. Vanhakaupunki tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua Stavangerin keskiaikaiseen historiaan.
– Stavanger oli tärkeä merenkulkukaupunki jo keskiajalla, ja sillä oli vilkas satamakauppa. Tämä näkyy edelleen kaupungin arkkitehtuurissa ja historiallisissa rakennuksissa.
– Stavangerin öljyteollisuuden kehitys 1900-luvun lopulla muutti kaupunkia merkittävästi. Kaupunki kasvoi nopeasti, ja öljyteollisuus toi mukanaan myös taloudellista vaurautta.
– Stavangerissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Stavangerin tuomiokirkko (Stavanger domkirke), joka on yli 800 vuotta vanha ja yksi Norjan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kirkoista.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakaupat

Stavangerissa on useita ruokakauppoja, joista voi ostaa päivittäistavarat. Suurimmat ruokakauppaketjut kaupungissa ovat Coop Extra, Rema 1000 ja Kiwi. Lisäksi kaupungista löytyy myös Lidl sekä muutamia pienempiä ruokakauppoja.

Perinteinen norjalainen ruoka

Stavangerissa voi maistella perinteistä norjalaista ruokaa monissa ravintoloissa. Suosittuja ruokalajeja ovat esimerkiksi graavilohi (gravlaks), lihapullat (kjøttkaker) ja perunamuusi (potetstappe). Norjalaiset kalalajit, kuten turska (cod) ja lohi (salmon), ovat myös suosittuja annoksia.

Kansainväliset ravintolat

Stavangerissa on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita eri maailman keittiöistä. Kaupungissa voi nauttia muun muassa italialaisia, kiinalaisia, meksikolaisia ja intialaisia ruokia. Suosittuja kansainvälisiä ravintoloita kaupungissa ovat esimerkiksi Casa Gio, Nydalen Spiseri ja Sabrura.

Kalatori ja merenelävät

Stavanger on tunnettu kalasta ja merenelävistä, joten kalaa ja äyriäisiä on tarjolla useissa ravintoloissa. Kaupungin keskustassa sijaitseva kalatori, Fisketorget, tarjoaa tuoretta kalaa ja mereneläviä suoraan kalastajilta. Ravintoloissa voi maistella esimerkiksi hummeria (lobster), simpukoita (mussels) ja rapuja (crayfish).

Kahvilat ja leipomot

Stavangerissa on monia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia hyvästä kahvista ja tuoreista leivonnaisista. Kaupungin keskustassa sijaitseva Valbergtårnet Café on suosittu kahvila, jossa voi ihailla kaunista näköalaa kaupungin ylle. Lisäksi kaupungista löytyy useita leipomoita, kuten Bakeriet Jæren ja Tou Scene.

Michelin-ravintolat

Stavangerissa on myös Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita. Näihin huippuravintoloihin lukeutuvat esimerkiksi Sabi Omakase, Re-Naa ja, Renaa Matbaren. Nämä ravintolat tarjoavat korkealaatuisia aterioita ja ainutlaatuisia makuelämyksiä.

Rannalla rentoutuminen:

Solastranden ranta:

Solastranden on upea hiekkaranta, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Stavangerin keskustasta. Rannalla voi nauttia auringosta ja uida raikkaassa merivedessä. Alueella on myös hyvät puitteet piknikille ja ulkoiluun.

Esvikin ranta:

Esvikin ranta on toinen suosittu ranta Stavangerin lähellä. Se sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä kaupungista ja tarjoaa upeita maisemia ja rauhallisen ympäristön rentoutumiseen. Rannalla on myös mahdollisuus kalastaa ja veneillä.

Vaellus ja retkeily:

Pulpit Rock (Preikestolen):

Pulpit Rock on yksi Norjan suosituimmista vaelluskohteista, ja se sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Stavangerista. Vaellus reitti tarjoaa upeita näkymiä Lysefjordin lahdelle ja päälle. Se on noin 4-kilometrin mittainen retki, jossa on joitain haastavia osia, mutta panoksen arvoinen upean maiseman vuoksi.

Kjerag:

Kjerag on toinen upea vaelluskohde lähellä Stavangeria. Se sijaitsee myös Lysefjordin alueella ja on hieman haastavampi vaellus kuin Pulpit Rock. Kjeragin päälle pääsee ihailemaan upeita näkymiä jyrkänteen reunalta.

Kulttuuri ja taide:

Stavangerin katedraali:

Stavangerin katedraali on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on peräisin 1100-luvulta ja tarjoaa upean esimerkin keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Katedraali sijaitsee kauniin Vanhan kaupungin alueella, jossa on myös paljon muita historiallisia rakennuksia.

Rogalandin taidemuseo:

Rogalandin taidemuseo on tärkeä kulttuurikohde Stavangerissa. Museossa voi tutustua laajaan valikoimaan norjalaista ja kansainvälistä taidetta. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Lapsiystävälliset aktiviteetit:

Vitengarden-puisto:

Vitengarden on lapsiystävällinen tiede- ja aktiviteettipuisto lähellä Stavangerin keskustaa. Puistossa on erilaisia interaktiivisia näyttelyitä ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat opetuksellista ja hauskaa toimintaa lapsille.

Museokaruselli:

Museokaruselli on toinen suosittu lapsiystävällinen kohde Stavangerissa. Täällä lapset voivat tutustua erilaisiin museonäyttelyihin leikkimielisellä ja interaktiivisella tavalla. Museokaruselli järjestää myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja lapsille.

Aktiiviset ulkoiluharrastukset:

Pyöräily:

Stavangerissa on hyvät puitteet pyöräilyyn. Kaupungissa on monia pyöräteitä ja -reittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön aktiivisesti.

Purjehdus:

Stavangerin lähellä sijaitsee monia kauniita saaria, joita voi tutkia purjeveneellä. Alueella on myös useita purjehdusseuroja, jotka tarjoavat purjehduskursseja ja -retkiä kaikenlaisille purjehtijoille.

Illanvietto:

Stavangerin sataman alue:

Stavangerin satama-alue on vilkas ja suosittu paikka illanviettoon. Alueella on useita ravintoloita, baareja ja klubeja, jotka tarjoavat viihdettä ja hyvää ruokaa.

Vanha kaupunki:

Stavangerin Vanha kaupunki on myös suosittu paikka illanviettoon. Alueella on tunnelmallisia pubeja, baareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia hyvästä seurasta ja paikallisista herkuista.

Suositut hotellit Stavangerissa

1. Radisson Blu Atlantic Hotel

Radisson Blu Atlantic Hotel on suosittu hotelli Stavangerin keskustassa. Se sijaitsee lähellä Stavangerin satamaa ja monia nähtävyyksiä. Hotellissa on moderneja huoneita ja monipuoliset palvelut, kuten ravintoloita, kuntokeskus ja ilmainen Wi-Fi.

2. Clarion Hotel Stavanger

Clarion Hotel Stavanger sijaitsee kätevästi aivan Stavangerin keskustassa. Hotellissa on trendikkäitä huoneita ja tyylikäs sisustus. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolasta, baarista ja kuntosalista.

3. Scandic Stavanger City

Scandic Stavanger City on moderni hotelli, joka sijaitsee aivan Stavangerin keskustassa. Hotellissa on tilavia ja viihtyisiä huoneita sekä ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen pysäköinti.

4. Thon Hotel Stavanger

Thon Hotel Stavanger on suosittu hotelli lähellä Stavangerin keskustaa. Hotellissa on mukavat huoneet ja hyvä palvelu. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolasta ja rentoutua saunassa.

5. Comfort Hotel Square

Comfort Hotel Square sijaitsee aivan Stavangerin keskustassa ja tarjoaa moderneja huoneita ja rennon ilmapiirin. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntokeskus. Lisäksi hotellista on hyvät yhteydet muihin kaupungin nähtävyyksiin.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Stavanger on suhteellisen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, rikollisuutta voi esiintyä.
– Poliisi on hyvin näkyvästi läsnä kaupungissa ja työskentelee aktiivisesti rikosten ennaltaehkäisyn ja torjunnan parissa.
– Stavangerin poliisilla on myös erityinen matkailijoiden vastaanotto, jossa he tarjoavat turvallisuusneuvontaa ja apua tarvittaessa.
– Pidä arvotavarat tallessa, noudata yleisiä turvallisuusohjeita ja pysy ajan tasalla mahdollisista matkustustiedotteista.

Liikenne

– Stavangerissa tieliikenne on yleisesti ottaen hyvin järjestetty ja turvallinen.
– Kaupunki tarjoaa joukkoliikennepalveluita, kuten bussit ja lauttaliikenteen, joilla on hyvä liikkua ympäri kaupunkia.
– Pyöräilyn suosio on kasvussa, ja kaupungissa on hyvät pyörätieverkostot.
– Muista noudattaa paikallisia liikennesääntöjä ja pysyä keskittyneenä liikenteessä liikkuessasi.

Terveyspalvelut

– Stavangerissa on laadukkaat terveyspalvelut, mukaan lukien sairaalat, lääkäriasemat ja terveyskeskukset.
– Yleiset terveyspalvelut ovat hyvin saatavilla ja laadukkaita.
– Terveyskeskukset tarjoavat ensiapua ja kiireetöntä hoitoa.
– Kaupungissa on myös apteekkeja, joista voi hankkia lääkkeitä ja muita terveydenhuollon tuotteita.
– Eurooppalaiset matkailijat voivat käyttää European Health Insurance Card -korttia (EHIC) saadakseen terveydenhuollon palveluja.

Rannat ja vesistöt

Rannat

Stavangerin alueella on useita kauniita rantoja, joilla voi nauttia Norjan upeasta luonnosta ja ulkoilusta. Suosittuja rantoja Stavangerissa ovat esimerkiksi Bystranda, som lokakuusta huhtikuuhun on suljettu, muina aikoina on kuitenkin erinomainen paikka uida, rentoutua auringossa ja osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Edelleen on olemassa Blåvannet, joka sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Stavangerin keskustasta. Tämä järvi tarjoaa uimapaikkoja ja mahdollisuuksia veneilyyn ja piknikin pitämiseen. Etelämpänä sijaitsee myös suosittu Solastrandenin ranta, joka on erityisesti suosittu surffareiden keskuudessa.

Vesistöt

Stavangerin alueella on useita merkittäviä vesistöjä, joista suurin on Hafrsfjord. Hafrsfjord sijaitsee Stavangerin ja Sandnesin välissä ja on tunnettu historiallisesta merkityksestään, sillä siellä käytiin Hafrsfjordin taistelu vuonna 872, jossa Norjan yhtenäistyminen alkoi. Fjord tarjoaa myös upeita maisemia, purjehdusmahdollisuuksia ja kalastusta. Stavangerin läheltä löytyy myös Lysefjorden, joka on yksi Norjan kuuluisimmista ja kauneimmista vuonosta. Lysefjord on noin 40 kilometriä pitkä ja se on suosittu kohteiden retkeilijöiden keskuudessa, sillä sen korkeat kalliot, kuten Preikestolen (Pulpit Rock) ja Kjeragbolten, houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa.

Yöelämä ja viihde Stavangerissa

Baarit ja pubit
– Øst – TunnelmabPub ja viinibaari Stavangerin keskustassa
– Cardinal Pub – Suosittu olutpubi, Stavangerin vanhassa kaupungissa
– Checkpoint Charlie – Rentoutunut pubi, jossa soi live-musiikki
– Irishman – Aito irlantilainen pubi, tarjoilee perinteisiä ruokia ja juomia
– Cementen – Kätevästi sijaitseva baari, jossa on eri teemoja joka ilta

Klubit ja yökerhot
– Gnu Bar – Klubi, jossa järjestetään live-konsertteja ja DJ-iltoja
– Checkpoint Charlie – Mainio paikka nauttia hyvästä musiikista ja tanssia
– Alf og Werner – Stavangerin suosituin yökerho, jossa soi pääasiassa EDM-musiikki
– Hall Toll – Tyylikäs yökerho, jossa voi tanssia monenlaisen musiikin tahdissa
– Fru Hagen – Intiimi yökerho, jossa on usein DJ-vieraita ja live-musiikkia

Teatterit ja esitykset
– Rogaland Teater – Stavangerin pääteatteri, jonka ohjelmistossa on monipuolisia esityksiä
– Stavanger Concert Hall – Moderneja konsertteja ja muita musiikkiesityksiä tarjoava paikka
– Stavangeren – Historiallinen teatterirakennus, jossa voi nähdä muun muassa stand-up-komiikkaa
– Tou Scene – Kulttuurikeskus, jossa esitetään tanssia, teatteria, musiikkia ja taidetta
– Sjømannskirken – Norjalainen merimieskirkko, joka järjestää erilaisia tapahtumia ja konsertteja

Elokuvateatterit
– SF Kino Stavanger – Suurin elokuvateatteri Stavangerissa, jossa on useita saleja
– Arthaus Kino – Elokuvateatteri, joka esittää taide- ja laatuelokuvia
– Verdensteatret – Viisikymmentä vuotta vanha elokuvateatteri, jossa on vanhan ajan tunnelma
– Stavanger Kino – Elokuvateatteri, joka sijaitsee kauppakeskus Kvadratin yhteydessä
– Sølvberget Kino – Elokuvateatteri kirjaston yhteydessä, jossa näytetään uusimpia elokuvia

Luontokohteet ja retkeily Stavangerissa

Pulpit Rock

Pulpit Rock, tunnettu myös nimellä Preikestolen, on yksi Stavangerin suosituimmista luontokohteista. Se on jyrkkä kallionkieleke, joka kohoaa yli 600 metrin korkeuteen Lysevuonon yläpuolella. Vierailijat voivat patikoida noin 2,4 km pituisen reitin huipulle, josta avautuu upea näköala vuonolle ja ympäröiville vuorille.

Kjerag

Kjerag on toinen maamerkki ja suosittu retkikohde Stavangerin alueella. Se on valtava kallioseinämä, joka sijaitsee noin 1000 metrin korkeudessa. Reitti Kjeragin huipulle on vaativampi kuin Pulpit Rockin polku, mutta palkitsee huimalla näköalalla ja jännittävällä kokemuksella seisomisesta Kjeragin kielekkeellä, joka tunnetaan nimellä ”Kjeragbolten”.

Lysefjord

Lysefjord on upea vuonomaailma Stavangerin alueella, joka tarjoaa upeat maisemat ja monia aktiviteetteja. Vierailijat voivat retkeillä tai veneillä vuonolla, ihailla jyrkkiä kallioita ja vesiputouksia sekä nauttia rauhallisesta ympäristöstä. Lysefjordilta löytyy myös useita muita luontokohteita, kuten Kjerag ja Pulpit Rock.

Jærenin ranta

Jærenin ranta on hiekka- ja dyynialue Etelä-Norjassa, joka ulottuu Stavangerista noin 70 kilometrin päähän. Alue tarjoaa upeat maisemat ja pitkät hiekkarannat, joilla voi kävellä ja nauttia Norjan Atlantin rannikon kauneudesta. Jærenin rannalla voi myös harrastaa surffausta ja muita vesiliikuntalajeja.

Sirdal

Sirdal on alue Stavangerin lähellä, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden aktiiviseen luontolomaan. Alueelta löytyy useita patikointi- ja pyöräilyreittejä, joilla voi tutustua Norjan vuoristoon ja vesistöihin. Talvella Sirdal houkuttelee hiihtäjiä ja lumilautailijoita, sillä alueella on hyvin hoidettuja hiihtokeskuksia.

Lemmikin kanssa retkeily

Stavangerissa on useita retkeilyreittejä, joilla voi koiran kanssa nauttia luonnosta ja ulkoilmasta. Monilla alueen retkeilyreiteillä koirat voivat liikkua vapaasti, mutta paikoitellen on hyvä pitää ne kytkettyinä muiden retkeilijöiden turvallisuuden vuoksi. Retkeilijöiden tulee myös huomioida, että luonnonsuojelualueilla ja kansallispuistoissa voi olla rajoituksia koirien kanssa kulkemiseen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Stavangerin tuomiokirkko

Stavangerin tuomiokirkko, joka valmistui vuonna 1150, on Norjan vanhin tuomiokirkko. Se on rakennettu romaaniseen tyyliin ja sijaitsee Stavangerin vanhassa kaupungissa. Kirkon sisällä on kauniita puukaiverruksia ja lasimaalauksia.

Vaasankadun vanha kortteli

Vaasankadun vanha kortteli, joka tunnetaan myös Øvre Holmegatenaksi, on historiallinen alue Stavangerin keskustassa. Alueella on säilynyt monia vanhoja puutaloja, jotka ovat peräisin 1700-luvulta. Korttelissa on myös viehättäviä kujia ja pieniä puutarhoja.

Norjan öljemuseo

Norjan öljemuseo sijaitsee Stavangerin satama-alueella. Museo esittelee Norjan öljy- ja kaasuteollisuuden historiaa ja kehitystä. Näyttelyissä pääsee oppimaan öljyntuotannon teknisistä näkökohdista sekä Norjan merkityksestä öljynsaannin kansainvälisessä kontekstissa.

Swords in Rock

Swords in Rock on veistos, joka sijaitsee Hafrsfjordin rannalla Stavangerin lähellä. Veistos koostuu kolmesta miekasta, jotka on upotettu kiven sisään. Se symboloi Norjan yhdistymistä ja itsenäisyyttä. Swords in Rock on suosittu nähtävyys ja paikka, jossa järjestetään vuosittain juhlallisuudet.

Stavangerin museo

Stavangerin museo tarjoaa kattavan yleiskuvan alueen historiasta ja kulttuurista. Museon kokoelmissa on esimerkiksi arkeologisia löytöjä, taidetta ja esineitä, jotka kuvaavat Stavangerin kehitystä vuosisatojen aikana. Museo sijaitsee Stavangerin keskustassa, lähellä vanhaa kaupunkia.

Stavangerin panoraama- ja näköalapaikat:

1. Pulpit Rock:

Pulpit Rock tai Preikestolen on yksi Stavangerin kuuluisimmista näköalapaikoista. Se sijaitsee Lysefjordin alueella noin 25 kilometrin päässä kaupungista. Pulpit Rock on jyrkkä kallionkieleke, joka kohoaa 604 metriä Lysefjordin yläpuolelle. Jylhä näkymä vuonoon ja ympäröiviin vuoristomaisemiin tekee siitä suositun retkeilykohteen.

2. Flor og Fjære:

Flor og Fjære on kaunis puutarha, joka sijaitsee noin 20 minuutin laivamatkan päässä Stavangerista. Puutarha koostuu useista erilaisista teemahaardeista, kuten trooppisista kasveista, Japanin puutarhasta ja skandinaavisista kasveista. Siellä voit nauttia kauniista kukista ja kasveista sekä upeasta näköalasta mereen.

3. Ullandhaugin näköalapaikka:

Ullandhaugin näköalapaikka sijaitsee Stavangerin kaakkoispuolella korkealla Ullandhaugin mäellä. Näköalapaikalta avautuu komea näkymä yli Stavangerin kaupungin ja sen ympäristön, mukaan lukien vuonot ja saaret. Alueella on myös ravintola, jossa voit nauttia aterian samalla ihaillen maisemia.

4. Vålandstornet:

Vålandstornet on keskustassa sijaitseva näkötorni, josta voi ihailla Stavangerin kaupungin kattojen yllä levittäytyviä maisemia. Tornin huipulta voi nähdä muun muassa keskustan historiallisen alueen, sataman ja vuonojen suiston. Vålandstornet on suosittu paikka matkailijoiden ja paikallisten keskuudessa.

5. Stavangerin satama-alueen näkötorni:

Stavangerin satama-alueella sijaitsee myös näkötorni, josta avautuu upea näkymä satamaan ja sen ympäristöön. Tornista voi ihailla merellistä maisemaa, veneitä ja kaupungin vilinää. Samalla voi seurata laivojen saapumisia ja lähtöjä.

6. Gamle Stavangerin näköalapaikka:

Gamle Stavanger eli Stavangerin vanhakaupunki tarjoaa myös upeita näköaloja. Kapeiden katujen ja viehättävien puutalojen välisistä aukoista voi ihailla kaupungin kattoja ja vuonoa. Vanhakaupunki itsessään on jo visuaalisesti mielenkiintoinen kohde.

7. Dalsnuten:

Dalsnuten on pieni vuori, joka sijaitsee noin 10 kilometriä Stavangerista lounaaseen. Sieltä avautuu upea näkymä yli vuonojen, metsien ja ympäröivän luonnon. Dalsnutenin huipulle on hyvin merkitty reitti, joka houkuttelee sekä retkeilijöitä että lenkkeilijöitä.

8. Sverd i fjell -muistomerkki:

Sverd i fjell eli ”Miekka vuonossa” on monumentti, joka sijaitsee Hafrsfjordin rannalla noin 3 kilometrin päässä Stavangerista. Se koostuu kolmesta valtavasta miekasta, jotka on upotettu kiveen ja symboloivat historiallista taistelua Norjan yhdistämisestä. Alueella on myös kauniita merinäkymiä.

9. Stavangerin Ölbergin näkötorni:

Ölbergin näkötorni sijaitsee Sørmarka-nimisessä virkistysalueessa noin 15 minuutin ajomatkan päässä Stavangerin keskustasta. Tornista voi ihailla maisemia yli kaupungin ja sen ympäristön, mukaan lukien vuonot ja metsät. Alueella on myös ulkoilureittejä ja muita aktiviteetteja.

10. Rennesöyn näköalapaikka:

Rennesöy on saari Stavangerin ulkopuolella, ja sieltä löytyy useita kauniita näköalapaikkoja. Esimerkiksi Rennesøyvardenin näköalatorni tarjoaa upean näkymän yli saaren ja sen ympäristön, mukaan lukien meri ja vuonot. Saarella on myös kauniita hiekkarantoja ja luontopolkuja.Kohteen sijainti maa on Norja.

Jätä kommentti