Halvat lennot Strasbourg

Nähtävyydet ja kohteet

Katedraali Notre-Dame

Strasbourgin katedraali eli Notre-Dame on kaupungin keskeisin maamerkki. Goottityylinen katedraali valmistui vuonna 1439 ja se on yksi Euroopan suurimmista katedraaleista. Katedraalin kellotornista avautuu upea näkymä kaupungin ylle.

La Petite France

La Petite France on Strasbourgin historiallinen kaupunginosa, joka sijaitsee Ill-joen rannalla. Alueella on hyvin säilyneitä puutaloja ja kapeita kujia. La Petite France tunnetaan myös lukuisista kanavistaan ja sympaattisista ravintoloistaan.

Elsassin historiallinen museo

Elsassin historiallinen museo on tärkeä nähtävyys kaikille, jotka haluavat tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Museo sijaitsee entisessä luostarissa ja esittelee Elsassin alueen menneisyyttä aina esihistorialliselta ajalta nykypäivään asti.

Suurmarkkinat

Suurmarkkinat eli Marché aux Poissons on Strasbourgin vanha keskusmarkkinapaikka. Markkinoilla voi ihastella kaupungin kauniita taloja ja tunnelmoida keskiaikaista menoa. Markkinoilta voi myös ostaa paikallisia herkkuja ja käsitöitä.

Europarlamentti

Strasbourg toimii yhtenä Euroopan parlamentin virallisista istuinpaikoista. EU:n lippu liehuu parlamenttirakennuksessa, ja vierailijat voivat tutustua parlamentin toimintaan ja historiaan opastetuilla kierroksilla.

Vaikuttava arkkitehtuuri

Strasbourgissa on lukuisia kauniita rakennuksia eri aikakausilta. Esimerkiksi Rohanin palatsi, raatihuone ja Napolin palatsi ovat arkkitehtonisia helmiä, joita kannattaa käydä ihailemassa.

Kulttuuri ja Historia

Historiallinen kaupunki

Strasbourgin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Alueella sijaitsee monia upeita rakennuksia ja nähtävyyksiä, kuten goottilainen Strasbourgin tuomiokirkko ja punatiilinen Kamutantalon rakennus. Alueella on myös viehättäviä kapeita katuja, joita voi tutkia kävellen.

Strasbourgin katedraali

Strasbourgin katedraali, virallisesti nimeltään Notre-Dame de Strasbourg, on vaikuttava goottilainen rakennus, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Se on yksi Euroopan suurimmista katedraaleista ja sen huipulta avautuu upea näkymä kaupunkiin.

La Petite France

La Petite France on Strasbourgin kaupunginosasta koostuva alue, joka on täynnä charmikkaita keskiaikaisia rakennuksia ja kapeita kanaaleja. Alueella voi ihailla perinteisiä puutaloja ja nauttia tunnelmallisista ravintoloista ja kahviloista.

Museot

Strasbourgissa on useita arvostettuja museoita, kuten Musée d’Art Moderne et Contemporain, joka esittelee modernia ja nykytaidetta, ja Musée Alsacien, joka keskittyy Alsacen maakunnan historiaan ja kulttuuriin. Lisäksi kaupungissa on myös Euroopan neuvoston ja Euroopan parlamentin museot.

Europaparlamentti

Strasbourg on yksi Euroopan unionin pääpaikoista, sillä siellä sijaitsee Euroopan parlamentin istuntokeskus. Parlamenttirakennus on moderni ja vaikuttava rakennus, jossa pidetään istuntoja ja kokouksia.

Joulumarkkinat

Strasbourg tunnetaan myös joulumarkkinoistaan, jotka ovat yksi Euroopan vanhimmista ja suurimmista. Joulunaikaan kaupungin kadut täyttyvät markkinakojuista, joissa myydään joulukoristeita, käsityötuotteita ja perinteistä ruokaa. Joulumarkkinat houkuttelevat vuosittain suuren määrän vierailijoita kaupunkiin.

Ruokailu ja Ravintolat Strasbourgissa

1. Perinteinen alsacelainen ruoka

Strasbourgissa voi nauttia perinteisestä alsacelaisesta ruoasta, joka yhdistää saksalaista ja ranskalaista keittiötä. Suosittuja alsacelaisia ruokalajeja ovat esimerkiksi choucroute (hapankaali), flammekueche (pizzan kaltainen piirakka) ja baeckeoffe (lihapata). Näitä ruokia tarjoillaan useissa paikallisissa ravintoloissa.

2. Illallinen Petite France -alueella

Petite France on viehättävä kanavan ympäröimä alue Strasbourgin vanhassakaupungissa. Täällä on monia ravintoloita, joissa voi nauttia illallisen tunnelmallisessa ympäristössä. Useat ravintolat tarjoavat paikallista ruokaa ja näkymät kanaville.

3. Ranskalainen fine dining

Strasbourgissa on myös useita fine dining -ravintoloita, joissa voi nauttia huippuluokan ranskalaista ruokaa. Näissä ravintoloissa tarjoillaan taidokkaasti valmistettuja annoksia, jotka hyödyntävät paikallisia ja sesongin mukaisia raaka-aineita. Nämä ravintolat ovat yleensä korkealuokkaisia ja tarjoavat laadukasta palvelua.

4. Alkuruokamarkkinat

Strasbourgissa on perinteisiä alkuruokamarkkinoita, jotka tarjoavat herkullisia paikallisia herkkuja. Näillä markkinoilla voi maistella erilaisia juustoja, makkaroita, leivonnaisia ja muita herkkuja. Alkuruokamarkkinat ovat suosittu paikka paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

5. Kahvilakulttuuri

Strasbourgissa on rikas kahvilakulttuuri, jossa voi nauttia herkullisia leivonnaisia ja juomia. Kaupungissa on paljon kahviloita, joissa voi istua ja rentoutua samalla kun nauttii kupin kahvia tai teetä. Kahvilat tarjoavat usein myös pieniä välipaloja tai lounasvaihtoehtoja.

6. Ulkoilmakahvilat

Kesäaikaan Strasbourgissa on paljon ulkoilmakahviloita, joissa voi nauttia ateriansa kauniissa ympäristössä. Kaupungissa on useita aukioita ja terasseja, joilla voi istua ja nauttia ruoasta ja juomasta ulkona. Ulkoilmakahvilat tarjoavat usein myös näköalan kaupungin tärkeille nähtävyyksille.

7. Kansainväliset ravintolat

Strasbourgissa on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita eri keittiöistä. Kaupungissa voi nauttia esimerkiksi italialaista, aasialaista, meksikolaista, intialaista ja muita kansainvälisiä ruokia. Nämä ravintolat tarjoavat vaihtoehtoja niille, jotka haluavat maistaa eri kulttuurien ruokia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuurielämykset

Strasbourgissa on paljon erilaisia kulttuurielämyksiä tarjoavia kohteita. Matkailijat voivat vierailla esimerkiksi Strasbourgin katedraalissa, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Myös historiallinen keskusta, Grande Île, tarjoaa paljon mahdollisuuksia tutustua kaupungin historiaan.

Museot

Strasbourgissa on useita mielenkiintoisia museoita, joissa voi oppia paikallisesta kulttuurista ja historiasta. Esimerkiksi Strasbourgin taide- ja historiamuseo tarjoaa näyttelyitä eri aikakausilta. Myös Musée alsacien de Strasbourg -museo tarjoaa esimerkkejä paikallisesta perinteestä ja käsityötaidoista.

Teatteri ja musiikki

Strasbourgissa on monia teattereita ja musiikkiesityksiä tarjoavia paikkoja. Esimerkiksi Opéra national du Rhin esittää erilaisia oopperoita, baletteja ja konsertteja. Zénith Strasbourg -areena taas isännöi erilaisia konsertteja ja tapahtumia.

Vihreät alueet ja ulkoilu

Kaupungissa on useita kauniita puistoja ja ulkoilualueita, joissa voi viettää aikaa ja nauttia ulkoilusta. Esimerkiksi Parc de l’Orangerie tarjoaa upeita puistomaisemia ja mahdollisuuden rentoutua tai harrastaa urheilua. Voit myös kävellä tai pyöräillä pitkin Rhone-joen rantoja ja nauttia kauniista maisemista.

Urheilu

Strasbourgissa on monia mahdollisuuksia harrastaa erilaisia urheilulajeja. Kaupungin urheiluhalleissa voi pelata esimerkiksi koripalloa tai sulkapalloa. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia juoksu- ja pyöräilytapahtumia, joihin voi osallistua.

Kahvilat ja ravintolat

Kaupungissa on laaja valikoima erilaisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Voit esimerkiksi maistaa perinteisiä alsacen ruokia tai nauttia ranskalaisesta leivonnaisesta kahvilassa. Strasbourgin keskustassa on myös trendikkäitä ravintoloita, joissa voi kokeilla erikoisempia ruokakokemuksia.

Suositut hotellit Strasbourgissa

1. Hotel Rohan

Hotel Rohan sijaitsee Strasbourgin keskustan sydämessä, lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg -katedraalia ja Petite France -kaupunginosaa. Hotellissa on viehättävä ranskalainen tyyli, ja siellä on tarjolla tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja huoneita. Hotellin ravintolassa voi nauttia paikallisia herkkuja ja viinejä.

2. Hotel Kammerzell

Hotel Kammerzell sijaitsee Strasbourgin historiallisessa keskustassa, aivan katedraalin vieressä. Se on perheomistuksessa oleva hotelli, jossa on perinteinen ja tunnelmallinen ilmapiiri. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja. Ravintola tarjoaa perinteisiä alsacelaisia ruokia.

3. Hotel Gutenberg

Hotel Gutenberg sijaitsee aivan Strasbourgin katedraalia vastapäätä. Hotelli tarjoaa viihtyisät huoneet, joissa on moderneja mukavuuksia. Hotellin aamiainen sisältää tuoreita leivonnaisia ja paikallisia erikoisuuksia. Hotellin ympäristössä on runsaasti ravintoloita ja kauppoja.

4. Hotel Diana Dauphine

Hotel Diana Dauphine sijaitsee Strasbourgin keskustassa, lähellä katedraalia ja Petite France -kaupunginosaa. Hotelli tarjoaa moderneja huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja hotellin ravintola tarjoaa kansainvälisiä ruokia.

5. Cour du Corbeau – MGallery by Sofitel

Cour du Corbeau sijaitsee historiallisessa Strasbourgin keskustassa, ja se on entinen 1500-luvulta peräisin oleva kartano. Hotellissa on tyylikkäitä ja ylellisiä huoneita, joissa on perinteinen ranskalainen sisustus. Hotellin ravintola tarjoaa hienostuneita alsacelaisia ruokia.

6. Hotel Hannong

Hotel Hannong sijaitsee Strasbourgin keskustassa, lähellä kaupungin pääostoskatua. Hotelli tarjoaa moderneja ja viihtyisiä huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Asiakkaat voivat nauttia hotellin baarista ja rentoutua wellness-alueella.

7. Hotel Gutenberg

Hotel Gutenberg sijaitsee Strasbourgin keskustassa, vain muutaman askeleen päässä katedraalista. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, joissa on puulattiat ja modernit mukavuudet. Asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja hotellin aamiaisesta.

8. Hotel D – Strasbourg

Hotel D – Strasbourg sijaitsee lähellä Strasbourgin historiallista keskustaa ja on saanut inspiraationsa musiikista. Hotellin huoneet ovat moderneja ja tyylikkäitä, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin aamiainen on runsas ja monipuolinen.

9. Hotel Regent Contades – Strasbourg

Hotel Regent Contades sijaitsee Strasbourgin kauniissa Contadesin kaupunginosassa, lähellä Eurooppa-neuvostoa ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on ylelliset vuoteet ja modernit mukavuudet. Hotellin ravintola tarjoaa ranskalaisia ja kansainvälisiä gourmet-ruokia.

10. Hotel Cathedrale

Hotel Cathedrale sijaitsee aivan Strasbourgin katedraalin vieressä. Hotellissa on modernit huoneet, joista avautuvat upeat näkymät katedraalille ja kaupungille. Hotellin ravintolassa voi nauttia perinteisiä alsacelaisia herkkuja.

Turvallisuus

Poliisi ja turvallisuusviranomaiset

Strasbourgissa poliisi ja turvallisuusviranomaiset työskentelevät aktiivisesti kaupungin turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisivoimat tekevät laajaa yhteistyötä muiden alueellisten ja kansallisten viranomaisten kanssa varmistaakseen asukkaiden turvallisuuden.

Suoritetut rikostilastot

Strasbourgissa on tapahtunut erilaisia rikoksia, kuten varkauksia ja pahoinpitelyjä. Kuitenkin kaupunki on yleisesti ottaen turvallinen paikka asua ja vierailia, ja monet alueet ovat erittäin turvallisia päivällä ja yöllä.

Mahdolliset turvallisuusuhkat

Kuten minkä tahansa suuren kaupungin tapauksessa, Strasbourgissa voi esiintyä satunnaisia turvallisuusuhkia. Matkailijoita kehotetaan olemaan tietoisia ympäristöstään ja pitämään arvotavarat turvassa. On myös suositeltavaa noudattaa matkustusohjeita ja paikallisten viranomaisten ohjeita mahdollisten uhkien välttämiseksi.

Turvallisuustoimet

Kaupunki on ottanut käyttöön turvallisuustoimia, kuten lisäämällä valvontakameroita ja tehostamalla poliisin läsnäoloa tietyillä alueilla. Lisäksi kaupunki järjestää erilaisia turvallisuuskampanjoita ja tiedottaa asukkaille tärkeistä turvallisuusasioista.

Terveys

Sairaalat ja terveyskeskukset

Strasbourgissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa asukkaille. Näissä terveydenhuollon laitoksissa on pätevää henkilökuntaa ja tarvittavia laitteistoja erilaisten sairauksien diagnosoimiseksi ja hoitamiseksi.

Yleiset terveystilastot

Strasbourgissa on hyvä terveysjärjestelmä, ja kaupungin asukkailla on pääsy terveydenhuoltopalveluihin. Terveysindikaattorit, kuten elinajanodote ja sairaalakuolleisuus, ovat yleisesti ottaen hyvällä tasolla.

Terveydenhuollon palvelut

Asukkailla on pääsy erilaisiin terveydenhuollon palveluihin Strasbourgissa. Näihin kuuluu yleislääkäreitä, hammaslääkäreitä, erikoislääkäreitä ja apteekkeja, jotka tarjoavat laajan valikoiman lääkkeitä ja terveystuotteita.

Julkisen terveydenhuollon toimet

Kaupungin julkisen terveydenhuollon toimintaa koordinoi alueellinen terveysvirasto. Tämä virasto vastaa terveyskampanjoiden järjestämisestä, tartuntatautien torjunnasta sekä terveyden edistämisestä ja ehkäisystä. Lisäksi Strasbourgissa on myös monia yksityisiä terveydenhuollon tarjoajia, jotka täydentävät julkisen terveydenhuollon tarjoamaa palvelua.

Rannat ja vesistöt

Ill-virta

Ill-virta on Strasbourgin merkittävin vesielementti ja virtaa kaupungin läpi. Se on yksi Reinjoen suurimmista sivuhaaroista ja tarjoaa kauniita maisemia sekä mahdollisuuksia veneilyyn ja kalastukseen.

Ensisijaiset uimarannat

Strasbourgissa ei ole varsinaisia uimarantoja, sillä kaupunki sijaitsee sisämaassa eikä rajoitu välittömästi mereen tai suureen järveen. Kuitenkin Ill-virta tarjoaa joitakin paikkoja, joissa voi pulahtaa veteen, kuten Rivetoile-puistoalueet lähellä Robertsau- ja Wacken-kaupunginosia.

Vesireitit ja kanavat

Strasbourgissa on useita vesiteitä ja kanavia, jotka luovat kauniin ja ainutlaatuisen ilmapiirin kaupungille. Tärkeimpiä kanavia ovat Canal de la Marne au Rhin, Canal du Rhône au Rhin ja Canal de la Bruche. Voit nauttia kanavien rannoilla kävelystä tai osallistua veneretkille, joissa pääset ihailemaan kaupungin kauniita maisemia eri näkökulmista.

Pienet järvi- ja lampialueet

Strasbourgissa on myös useita pieniä järvi- ja lampialueita, jotka tarjoavat rauhallisen ympäristön ja mahdollisuuksia rentoutumiseen luonnon äärellä. Esimerkiksi Baggersee-järvi on suosittu virkistysalue, jossa voi nauttia uimisesta ja aurinkoa ottamisesta hiekkarannoilla. Numerobis-järvi on toinen suosittu kohde, jossa voi kalastaa ja ihailla luonnon kauneutta.

Vesipuistot

Strasbourgissa ei ole varsinaisia vesipuistoja, mutta kaupungin lähistöllä sijaitsee useita vesipuistoja ja kylpylöitä, kuten Rulantica-vesipuisto Rustissa ja Les Bains de l’Ill -kylpylä Ensemble qdl (Quai des Longines) -alueella Itä-Ranskan alueella. Näitä kohteita voi helposti vierailla päiväretken aikana Strasbourgista.

Yöelämä ja viihde Strasbourgissa

1. Baarit ja klubit

Strasbourgissa on monia baareja ja klubeja, jotka tarjoavat yöelämän vaihtoehtoja eri makuihin. Baarit ovat usein avoinna myöhään ja tarjoavat erilaisia juomia, olipa sitten kyseessä perinteinen viini tai uusi cocktail. Klubeilla voi nauttia DJ-musiikista ja tanssia aamun tunneille asti.

2. Elävää musiikkia

Strasbourgin elävän musiikin skene on monipuolinen. Kaupungista löytyy useita paikkoja, joissa voi nauttia livenä esitettävästä musiikista eri genreissä. Näihin kuuluvat niin pienet jazzklubit kuin suuremmat konserttisalitkin.

3. Teatteri ja esitystaide

Strasbourg tarjoaa useita teatteri- ja esitystaideesityksiä. Kaupungissa sijaitsee muun muassa kuuluisa Strasbourgin oopperatalo, jossa voi nähdä upeita ooppera- ja balettiesityksiä. Lisäksi kaupungissa on useita teattereita ja esityspaikkoja, jotka tarjoavat monipuolista ohjelmaa.

4. Elokuvateatterit

Elokuvan ystävät eivät jää Strasbourgissa paitsi leffakokemuksista. Kaupungissa on useita elokuvateattereita, jotka esittävät niin paikallisia elokuvia kuin ulkomaisia elokuvia eri genreissä. Lisäksi kaupungissa järjestetään elokuvafestivaaleja, jotka houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

5. Kulttuuritapahtumat

Strasbourgissa järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia, joista voi nauttia ympäri vuoden. Näihin kuuluvat muun muassa musiikkifestivaalit, taide- ja valokuvanäyttelyt, kirjallisuustapahtumat ja muut kulttuuriset tapahtumat. Matkailijat voivat osallistua näihin tapahtumiin ja kokea paikallista kulttuuria ja taiteellista antia.

6. Kasino

Strasbourgissa sijaitsee myös kasino, jossa voi kokea jännitystä ja viihdettä uhkapelin parissa. Kasinolla voi pelata erilaisia pelejä, kuten rulettia, blackjackia ja peliautomaatteja. Lisäksi kasino tarjoaa usein myös viihdettä, kuten musiikkiesityksiä ja teemailtoja.

Luontokohteet ja retkeily

Parc de l’Orangerie

Parc de l’Orangerie on suuri puisto Strasbourgin keskustassa. Siellä on kaunis järvi, kävelypolkuja, leikkipuistoja ja paljon viheralueita. Puistossa on myös eläintarha, jossa voi nähdä erilaisia eläimiä, kuten hanhia, kanoja ja pupuja.

Parc de la Citadelle

Parc de la Citadelle on toinen suosittu puisto Strasbourgin alueella. Se sijaitsee lähellä Euroopan parlamenttia ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Puistossa on paljon puutarhoja, kävelypolkuja ja leikkipaikkoja. Siellä on myös mahdollisuus vuokrata vene tai kajakki ja nauttia vedestä.

Jardin des Deux Rives

Jardin des Deux Rives on puisto, joka sijaitsee Ranskan ja Saksan rajalla, Strasbourgin ja Kehlin kaupunkien välissä. Se on yksi suurimmista puistoista alueella ja tarjoaa kauniita kävelypolkuja, piknik-alueita ja leikkipuistoja. Puistosta löytyy myös näköalatorni, josta voi ihailla upeita maisemia molemmin puolin rajaa.

Parc de la Montagne Verte

Parc de la Montagne Verte on vehreä puisto, joka tarjoaa loistavan paikan ulkoiluun ja rentoutumiseen. Siellä voi vaeltaa metsäpolkuja pitkin, ihailla kaunista kasvillisuutta ja nauttia raikkaasta ilmasta. Puistossa on myös grillipaikkoja ja ulkokuntosaleja.

Vosgesin vuoristo

Strasbourgin lähellä sijaitseva Vosgesin vuoristo tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja ulkoiluun. Alueella on runsaasti patikointireittejä, joista voi valita eri vaikeustasoja ja matkoja. Vuoristo tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon ja monipuoliset mahdollisuudet nauttia ulkoilmasta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Strasbourgin tuomiokirkko

Strasbourgin tuomiokirkko, joka tunnetaan myös nimellä Notre-Dame de Strasbourg, on goottilainen katedraali, joka sijaitsee Strasbourgin historiallisessa keskustassa. Se oli maailman korkein rakennus vuosina 1647-1874. Tuomiokirkko on tunnettu upeasta arkkitehtuuristaan, erityisesti sen kahdesta suuresta tornista. Kirkossa voi myös nähdä huomattavia veistoksia ja lasimaalauksia. Kirkon torniin voi myös kiivetä ja ihailla kaupungin näkymiä.

2. Kaminitz-huone

Kaminitz-huone eli Sveitsinkartano sijaitsee Strasbourgin historiallisessa keskustassa. Se on historiallinen talo, joka tunnetaan erityisesti sen upeista sisätiloista ja seinämaalauksista. Huoneisto on entisen porvaristalon tiloissa ja sitä voi katsella opastetulla kierroksella.

3. Petite France

Petite France on viehättävä alue Strasbourgin historiallisessa keskustassa. Se tunnetaan erityisesti sen vanhoista taloista, kapeista kaduista ja kanavista. Alueella voi ihailla perinteistä alsasialaista arkkitehtuuria ja tutustua Strasbourgin historiaan. Petite Francen alue on myös tunnettu sen monista ravintoloista ja käsityöläisliikkeistä.

4. Rohanin palatsi

Rohanin palatsi on 1700-luvulla rakennettu palatsi, joka sijaitsee Strasbourgin historiallisessa keskustassa. Se on nykyään Strasbourgin kaupunginmuseona ja sisältää arvokkaita taidekokoelmia ja historiallisia esineitä. Palatsin upeat sisätilat ja puutarhat houkuttelevat vierailijoita tutustumaan kaupungin menneisyyteen.

5. St. Paulin kirkko

St. Paulin kirkko, joka tunnetaan myös nimellä St. Paulin-Rohanin kirkko, on barokkityylinen kirkko Strasbourgin historiallisessa keskustassa. Kirkko on tunnettu sen upeasta sisustuksesta, erityisesti sen maalatuista kattomaalauksista ja veistoksista. Se on myös suosittu konserttipaikka, jossa järjestetään säännöllisesti musiikkitapahtumia.

6. Musée Alsacien

Musée Alsacien on museo, joka sijaitsee Strasbourgin historiallisessa keskustassa. Se keskittyy Alsacen alueen perinteiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Museossa voi tutustua vanhoihin esineisiin, vaatteisiin, huonekaluihin ja muihin esineisiin, jotka kuvaavat alueen historiaa ja perinteitä. Museo tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman alueen kulttuuriin ja elämäntapaan.

Strasbourgin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Strasbourgin katedraalin näköalatasanne

Strasbourgin katedraalin näköalatasanne sijaitsee 142 metrin korkeudessa. Sieltä avautuu upea näköala yli kaupungin keskustan ja Ranskan maisemien. Näköalatasanteelle pääsee hissillä, ja siellä voi ihailla kaupungin kattojen yli ulottuvia maisemia.

2. Vaubanin valloituslinnoitusten näköalapaikka

Vaubanin valloituslinnoitusten näköalapaikka sijaitsee Strasbourgin vanhassakaupungissa, lähellä Petite France -aluetta. Sieltä voi ihailla kaunista näkymää yli L’Ill-joen ja vanhankaupungin historiallisten rakennusten. Näköalapaikan lähistöllä on myös viihtyisä puistoalue, jossa voi levähtää maisemia ihaillen.

3. André Malraux’n ranta

André Malraux’n ranta on suosittu näköalapaikka Strasbourgin kaupungissa. Se sijaitsee lähellä Euroopan neuvostoa ja tarjoaa upean näkymän yli kaupungin ja sen siltojen. Rannan läheisyydessä on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia maisemasta samalla kun nauttii hyvästä ruoasta tai juomasta.

4. Observatoire de la Montagne Verte

Observatoire de la Montagne Verte on kukkulan huipulla sijaitseva näköalapaikka Strasbourgin eteläpuolella. Sieltä avautuu huikea näköala yli kaupungin ja sen ympäröivien metsien. Näköalapaikka on suosittu ulkoilupaikka, jossa voi tehdä kävelyretkiä tai rentoutua piknikillä samalla kun nauttii kauniista maisemista.

5. Ponts Couverts -silloista avautuva näköala

Ponts Couverts -sillat ovat Strasbourgin tunnetuimpia maamerkkejä. Niiden lähistöllä sijaitsee myös näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin keskustaa ja historiallisia rakennuksia. Näköala ulottuu yli L’Ill-joen ja sillat tarjoavat upean kuvan kaupungin vanhasta linnoituspuolustuksesta.

6. Barrage Vaubanin näkötorni

Barrage Vaubanin näkötorni on entinen vesivoimala, josta avautuu näköala yli Petite France -alueen ja sen kanavien. Tornista voi ihailla myös kaupungin keskustaa ja sen ympäristöä. Näkötorni on suosittu turistikohde ja tarjoaa mahdollisuuden ihailla Strasbourgia eri näkökulmista.

7. Parc de l’Orangerie

Parc de l’Orangerie on Strasbourgin suurin puisto, ja sieltä löytyy myös näköalapaikkoja kaupungin yli. Puistosta avautuu upea näköala yli puiston laajojen nurmikoiden, järven ja sen ympäröivien metsien. Puistossa voi rentoutua tai tehdä kävelyretkiä samalla nauttien kauniista maisemista.Kohteen sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti