Halvat lennot Stuttgart

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Neues Schloss (Uusi linna)

Uusi linna on Stuttgartin tärkeimpiä maamerkkejä. Se oli Württembergin kuninkaiden asuinpaikka ja nykyään toimii osittain osavaltionhallinnon käytössä. Linnaa ympäröi suuri puisto, jossa voi kävellä ja rentoutua.

2. Altes Schloss (Vanha linna)

Vanha linna sijaitsee lähellä Neues Schlossia. Se on peräisin 1500-luvulta ja toimi aiemmin Württembergin kuningashuoneen asuinpaikkana. Nykyään linna toimii museona, joka esittelee alueen historiaa ja kulttuuria.

3. Stuttgartin televisiotorni

Stuttgartin televisiotorni on yksi kaupungin symbolisista rakennuksista. Se on 217 metriä korkea ja tarjoaa upean näköalan koko kaupunkiin. Tornissa on myös ravintola, jossa voi nauttia ruokaa ja juomaa samalla ihaillen maisemia.

4. Mercedes-Benz-museo

Mercedes-Benz-museo on maailmanlaajuisesti tunnettu automuseo, joka esittelee Mercedes-Benzin historiaa ja nykypäivää. Museossa on yli 160 ajoneuvoa nähtävillä, ja se tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen automaailmaan.

5. Porsche-museo

Porsche-museo sijaitsee Stuttgartin kaupunginosassa nimeltä Zuffenhausen. Museossa on yli 80 Porsche-autoa nähtävillä, ja se tarjoaa kattavan katsauksen Porsche-brändin historiaan ja tuotantoon.

6. Wilhelma-eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha

Wilhelma-eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha on yksi Euroopan suurimmista eläintarhoista. Se sijaitsee Bad Cannstattin kaupunginosassa ja tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua laajaan eläin- ja kasvikokoelmaan.

7. Schloss Solitude

Solituden linna on barokkityylinen rakennus, joka sijaitsee noin 10 kilometriä Stuttgartin keskustasta. Linna oli aiemmin Württembergin herttuoiden kesäasunto, ja nykyään siellä sijaitsee mm. taideakatemia.

8. Königstraße

Königstraße on Stuttgartin tunnetuin ostoskatu, joka ulottuu päärautatieasemalta Schlossplatzille. Katu on täynnä liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita, ja se tarjoaa mahdollisuuden shoppailuun ja kaupungin vilinän seuraamiseen.

9. Schloss Hohenheim

Hohenheimin linna sijaitsee noin 8 kilometriä Stuttgartin keskustasta itään. Linnaa ympäröi kaunis puisto, ja siellä voi tutustua historiallisiin rakennuksiin ja nauttia ulkoilusta.

10. Staatsgalerie

Stuttgartin Staatsgalerie on yksi Saksan tärkeimmistä taidemuseoista. Museo sisältää kokoelman eurooppalaista taitea aina keskiajalta nykyaikaan. Siellä voi nähdä teoksia esimerkiksi Rembrandtilta, Monet’lta ja Picasso’ilta.

Kulttuuri ja Historia

Stuttgartin vanhakaupunki

Stuttgartin vanhakaupunki, joka sijaitsee Schlossplatz-aukion lähistöllä, on kaupungin historiallinen sydän. Alueella on lukuisia viehättäviä rakennuksia, kapeita katuja ja aukioita, joiden historia ulottuu jopa 1500-luvulle. Alueella sijaitsee myös Stiftskirche-kirkko, joka on yksi Stuttgartin tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Stuttgartin linna

Stuttgartin linna, tai Altes Schloss, on vaikuttava linnoitus, joka sijaitsee Schlossplatz-aukion läheisyydessä. Alun perin linna rakennettiin 900-luvulla ja siitä on tullut tärkeä osa Stuttgartin historiaa. Nykyään linna toimii museona, jossa on esillä taidetta, historiaa ja arkeologiaa.

Staatsgalerie Stuttgart

Staatsgalerie Stuttgart on yksi Saksan johtavista taidegallerioista. Galleriasta löytyy laaja kokoelma taidetta aina keskiajalta nykypäivään asti. Staatsgalerie tunnetaan erityisesti sen merkittävistä kokoelmista, kuten tärkeistä taideteoksista Renessanssin ajalta ja modernista taiteesta.

Mercedes-Benz-museo

Mercedes-Benz-museo on näyttävä museorakennus, jossa voi tutustua Mercedes-Benz-automerkkiin ja sen historiaan. Museo kertoo kattavasti automerkin kehityksestä ja näyttelyssä on esillä lukuisia historiallisia autoja, moottoripyöriä ja muita ajoneuvoja. Museo sijaitsee Mercedes-Benzin pääkonttorin lähellä ja on suosittu vierailukohde autokulttuurin ystäville.

Wilhelma-eläintarha ja -kasvitieteellinen puutarha

Wilhelma on yhdistelmä eläintarhaa ja kasvitieteellistä puutarhaa, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua laajaan eläin- ja kasvikokoelmaan. Puutarhasta löytyy muun muassa trooppisia kasveja, orkideoita ja vesiputouksia. Eläintarhassa voi nähdä eri eläinlajeja, kuten norsuja, tiikereitä, pingviinejä ja monia muita.

Staatsoper Stuttgart

Stuttgartin valtionooppera, eli Staatsoper Stuttgart, on merkittävä oopperatalo, joka tarjoaa korkeatasoiseen ooppera- ja balettiohjelmistoa. Oopperatalo sijaitsee Stuttgartin ydinkeskustassa ja sen ohjelmistossa esiintyy sekä kansainvälisiä että paikallisia taiteilijoita. Staatsoper Stuttgart on arvostettu kulttuurilaitos ja yksi Saksan tärkeimmistä oopperataloista.

Ruokailu ja ravintolat

Perinteinen saksalainen ruoka

Stuttgartissa on monia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä saksalaista ruokaa. Tämä sisältää esimerkiksi bratwurstin, pretzelsin, schnitzelin ja sauerkrautin. Näitä ruokia voi nauttia esimerkiksi ravintoloissa, beer gardeineissa ja markkinoilla.

Italialainen keittiö

Stuttgartissa on myös useita italialaisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia pastoja, pizzaa ja muita italialaisia ruokia. Näitä ravintoloita löytyy eri osista kaupunkia, ja ne tarjoavat autenttista italialaista makua.

Aasialainen keittiö

Aasialaisen keittiön ystäville Stuttgart tarjoaa myös runsaasti vaihtoehtoja. Kaupungissa on monia sushiravintoloita, kiinalaisia ravintoloita, thaimaalaisia ravintoloita ja muita aasialaisiin makuihin erikoistuneita ravintoloita.

Vegetaarinen ja vegaaninen ruoka

Stuttgartissa on myös kasvisruokaan erikoistuneita ravintoloita. Nämä ravintolat tarjoavat erilaisia kasvisruokia ja vegaanisia vaihtoehtoja, joten kasvissyöjät ja vegaanit voivat nauttia laajasta valikoimasta ruokaa kaupungissa.

Kansainväliset ruokailuvaihtoehdot

Stuttgartissa on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokia eri puolilta maailmaa. Tämä sisältää esimerkiksi meksikolaisia, kreikkalaisia, intialaisia ja libanonilaisia ravintoloita. Monet näistä ravintoloista tarjoavat autenttisia makuja ja aitoja ruokaelämyksiä.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Museot

Stuttgartissa on monia mielenkiintoisia museoita, kuten Mercedes-Benz-museo, joka esittelee automerkkiä ja sen historiaa. Lisäksi kaupungista löytyy Stuttgartin taidemuseo, jossa voi ihailla taideteoksia eri aikakausilta. Toinen suosittu museo on Porsche-museo, jossa esitellään Porsche-autojen historiaa ja kehitystä.

2. Ulkoilu

Stuttgartin ympäristö tarjoaa paljon mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Esimerkiksi Stuttgartin lähellä sijaitseva Schwarzwald tarjoaa upeita patikointi- ja pyöräilyreittejä. Lisäksi kaupungissa on useita puistoja, kuten Rosensteinin puisto ja Schlossgarten, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.

3. Teatterit ja musiikki

Stuttgartissa on useita teattereita ja musiikkitapahtumia. Esimerkiksi kansallisbaletti ja kansallisooppera tarjoavat laadukkaita esityksiä. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia, kuten Stuttgartin jazzfestivaali ja klassisen musiikin konsertit.

4. Ostokset

Stuttgart tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia. Kaupungin keskustassa sijaitseva Königstraße on yksi Saksan pisin ostoskatu, jossa on lukuisia kauppoja ja tavarataloja. Lisäksi kaupungista löytyy erikoisliikkeitä ja putiikkeja, joissa voi tehdä uniikkeja ostoksia.

5. Ravintolat ja kahvilat

Stuttgartissa on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokalajeja. Alueen erikoisuuksiin kuuluu muun muassa maultaan voimakas ja mausteinen Schwäbisch-ruoka. Lisäksi Stuttgartin alueella toimii useita viinitiloja, joissa voi tutustua alueen viininvalmistukseen ja maistella paikallisia viinejä.

6. Urheilu

Stuttgart tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia harrastaa erilaisia urheilulajeja. Kaupungissa on useita urheilukeskuksia ja kuntosaliketjuja. Lisäksi alueella on mahdollisuus harrastaa esimerkiksi tennis- ja golflajeja. Stuttgartissa järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia, kuten jalkapallo- ja tennisotteluita sekä moottoriurheilutapahtumia.

Suositut hotellit Stuttgartin kaupungissa:

1. Althoff Hotel am Schlossgarten:

Althoff Hotel am Schlossgarten sijaitsee Stuttgartin sydämessä, lähellä useita nähtävyyksiä, kuten Staatsgalerie Stuttgart taidemuseo ja Schlossgarten-puisto. Tässä viiden tähden hotellissa on tyylikkäitä ja tilavia huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Hotellissa on myös kaksi ravintolaa, baari ja kuntokeskus.

2. Le Méridien Stuttgart:

Le Méridien Stuttgart on loistava valinta niille, jotka haluavat asua Stuttgartin keskustassa. Hotelli sijaitsee lähellä Königstraße-ostoskatua ja Stuttgartin päärautatieasemaa. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on mukavuudet kuten taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi-yhteys. Le Méridien Stuttgartissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja rentouttava kylpylä.

3. Hilton Garden Inn Stuttgart Neckar Park:

Hilton Garden Inn Stuttgart Neckar Park tarjoaa mukavuutta ja kätevyyttä vierailijoille, jotka haluavat yöpyä Stuttgartin keskustan ulkopuolella. Hotelli sijaitsee lähellä Neckar Park -stadionia ja Mercedes-Benz-museota. Huoneissa on nykyaikaiset mukavuudet, kuten kahvinkeitin ja taulu-tv. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja kuntokeskus.

4. Jaz in the City Stuttgart:

Jaz in the City Stuttgart tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen musiikista ja kulttuurista kiinnostuneille vierailijoille. Hotelli sijaitsee Rosensteinpuiston vieressä ja lähellä Stuttgartin päärautatieasemaa. Jaz in the City Stuttgartissa on huoneita, joissa on modernit mukavuudet ja musiikkiteemainen sisustus. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja kattoterassi.

5. Park Inn by Radisson Stuttgart:

Park Inn by Radisson Stuttgart tarjoaa mukavan ja edullisen vaihtoehdon vierailijoille Stuttgartin keskustassa. Hotelli sijaitsee lähellä Marienplatzia ja Stuttgartin päärautatieasemaa. Hotellin huoneissa on modernit mukavuudet, kuten taulu-tv ja ilmaiset hygieniatuotteet. Park Inn by Radisson Stuttgartissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

Turvallisuus ja Terveys Stuttgartin kaupungissa:

1. Rikollisuus

Rikollisuusaste Stuttgartissa on yleisesti ottaen melko matala verrattuna muihin suuriin saksalaisiin kaupunkeihin. Tavallisimmat rikokset liittyvät omaisuuden varastamiseen, kuten taskuvarkauksiin ja pyörävarkauksiin. Tärkeimmät turvallisuusvinkit ovat pitää arvotavarat visusti tallessa, olla tarkkaavainen yleisillä paikoilla ja välttää pimeitä ja huonosti valaistuja katuja öisin.

2. Liikenneturvallisuus

Stuttgartissa on hyvä liikenneturvallisuustaso, mutta tulee silti noudattaa varovaisuutta liikenteessä. Jalkakäytävät ja pyöräilyreitit ovat hyvin kehitettyjä ja eristetty liikenteestä. Autoilijoille tiestöt ovat hyvässä kunnossa ja tieliikennesääntöjä noudatetaan yleisesti. On tärkeää tuntea ja noudattaa Saksan liikennesääntöjä sekä kiinnittää huomiota liikennemerkkeihin.

3. Terveydenhuolto

Stuttgartin terveydenhuoltojärjestelmä on erinomainen ja tarjoaa laajan valikoiman lääketieteellisiä palveluja. Kaupungissa on monia julkisia sairaaloita, yksityisiä lääkäriasemia ja apteekkeja. Lääketieteellinen henkilökunta on ammattitaitoista ja puhuu yleisesti ottaen niin saksaa kuin englantia. EU-kansalaiset voivat hyödyntää Eurooppalaisen sairaanhoitokortin etuja, mutta muiden maiden vierailijoille suositellaan matkavakuutuksen hankkimista ennen matkaa. Kiireellisissä tapauksissa soita hätänumeroon 112.

4. Ruokaturvallisuus

Stuttgartin viranomaiset valvovat tiukasti ruokaturvallisuutta kaupungissa. Ravintolat ja elintarvikkeiden myyntipaikat tarkastetaan säännöllisesti ja niille myönnetään terveys- ja hygieniasertifikaatteja. Ruokailupaikat ovat yleisesti ottaen hygieenisiä ja noudattavat korkeita laatustandardeja. Stuttgartin kaupungin terveysviranomaiset julkaisevat myös luettelon ruokaelintarvikkeista, joista kannattaa välttää kuluttamista.

5. Ympäristön turvallisuus

Stuttgart on ympäristöystävällinen kaupunki, joka panostaa voimakkaasti ympäristönsuojeluun. Kaupungin ilma on yleisesti puhdasta, mutta tiettyinä päivinä ilmanlaatu voi heiketä erityisesti korkeiden lämpötilojen aikaan. Kaupunki on myös avoin vihreille alueille ja puistoille, jotka tarjoavat mahdollisuuksia ulkoaktiviteetteihin ja virkistymiseen. Stuttgartissa on myös lukuisia kierrätyspisteitä, jotta paikalliset voivat osallistua aktiivisesti kierrätysprosessiin.

Rannat ja vesistöt Stuttgartissa

Max-Eyth-See

Max-Eyth-See on suosittu järvi Stuttgartissa, joka tarjoaa mahdollisuuden uimiseen ja rentoutumiseen hiekkarannoillaan. Se sijaitsee Neckar-joen läheisyydessä ja tarjoaa myös mahdollisuuden maukkaisiin piknikisiin rannalla tai viheralueilla.

Bärensee

Bärensee on toinen suosittu järvi alueella. Se sijaitsee kauniin Bärenlochin metsän ympäröimänä, ja se tarjoaa upean mahdollisuuden kokea rauhallisen ja rentouttavan ympäristön. Järven ympärillä on kävelyreittejä ja pieniä puistoalueita, jotka houkuttelevat piknikille tai luonnosta nauttimiselle.

Eglisee

Toinen tärkeä järvi Stuttgartin alueella on Eglisee, joka tunnetaan myös nimellä ”Sky Beach”. Järvi tarjoaa vehreitä rantaviivoja ja tarjoaa mahdollisuuden uintiin ja auringonottoon. Eglisee on myös suosittu paikka rentoutumiseen ja viihtymiseen sen lähellä sijaitsevien ravintoloiden ja kahviloiden ansiosta.

Neckar-joen ranta

Stuttgartin lävitse virtaavan Neckar-joen ranta tarjoaa mahdollisuuksia vesitoimintaan, kuten veneretkiin, kajakointiin ja melontaan. Joki tarjoaa myös upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön, joten rannalla kävely tai pyöräily voi olla miellyttävä tapa nauttia upeasta maisemasta ja raikkaasta ilmasta.

Unterer Schlossgarten

Unterer Schlossgarten on suuri puistoalue Stuttgartin keskustassa, joka ulottuu Neckar-joelta ylöspäin. Puiston osalla on myös pieni järvi, joka tarjoaa rauhallisen paikan rentoutumiseen vesistön äärellä. Puistossa voi nauttia vehreydestä ja rauhasta, ja se tarjoaa myös mahdollisuuden piknikille tai kävelyretkille sen useilla kävelyreiteillä.

Yöelämä ja viihde Stuttgartissa

Baarit ja yökerhot

Stuttgartissa on laaja valikoima baareja ja yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia ​​viihde- ja juomavaihtoehtoja. Tunnettuja yökerhoja ovat esimerkiksi Perkins Park, Climax Institutes ja Penthouse Club Stuttgart. Joissakin paikoissa on myös live-musiikkia tai DJ-tapahtumia.

Teatteri ja ooppera

Stuttgartin kansallisooppera (Staatsoper Stuttgart) ja Stuttgartin valtionteatteri (Staatstheater Stuttgart) tarjoavat korkeatasoista teatteriesityksiä ja oopperaa. Näissä paikoissa on usein kansainvälisesti tunnettuja esityksiä ja vierailijoita.

Elokuvateatterit

Stuttgartissa on useita elokuvateattereita, joissa näytetään sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia. Suosittuja teattereita ovat esimerkiksi UFA-Palast Stuttgart ja Delphi Arthaus.

Klubit ja musiikkitapahtumat

Stuttgartissa on myös useita klubeja ja musiikkitapahtumia eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Esimerkiksi klubit, kuten Rocker33 ja Romy S., tarjoavat monipuolisia musiikkikokemuksia.

Konserttisalit

Stuttgartin Liederhalle ja Beethoven-Saal ovat tunnettuja konserttisaleja, joissa järjestetään erilaisia ​​konsertteja ja esiintymisiä klassisen musiikin ystäville.

Kasinot

Stuttgartissa ei ole kasinoa kaupungin sisällä, mutta Baden-Württembergin alueella sijaitseva Spielbank Stuttgart tarjoaa kasinopelejä ja viihdettä pelaajille ja uhkapelaajille.

Stuttgart – Luontokohteet ja Retkeily

1. Schlossgarten-puisto
Schlossgarten on Stuttgartin suurin puisto, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Puistossa on kauniita kävelyreittejä, suihkulähteitä ja vehreitä nurmialueita. Puisto on suosittu paikka niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

2. Rosenstein-puisto
Rosenstein-puisto on suosittu retkeilykohde Stuttgartin länsipuolella. Puistossa on monipuolisia ulkoilureittejä, lampia ja historiallinen linna. Puisto tarjoaa myös upean näköalan kaupunkiin.

3. Stuttgartin viinitilat
Stuttgart ja sen ympäristö tunnetaan myös viinialueena. Kaupungin lähellä on useita viinitiloja, jotka tarjoavat viininmaisteluita ja tilavierailuja. Täällä voi tutustua alueen viinintuotantoon ja nauttia kauniista maisemista samalla.

4. Max-Eyth-See
Max-Eyth-See on keinotekoinen järvi Stuttgartin itäpuolella. Järvi tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen, melontaan ja purjelautailuun. Rannalla on myös nautittavaa kävelyreittiä ja rauhallisia piknik-alueita.

5. Rotenbergin maisema-alue
Rotenberg on Stuttgartin vanha kaupunginosa, joka sijaitsee mäen päällä. Täältä avautuu upea näköala kaupunkiin ja sen ympäristöön. Alueella on myös viinitarhoja ja vanhoja rakennuksia, joita voi tutkia kävellen tai pyöräillen.

6. Killesberg-puisto
Killesberg-puisto on suuri puisto Stuttgartin pohjoisosassa. Puistossa on lukuisia kävelyreittejä, puutarhoja ja leikkipaikkoja. Killesbergissä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita ympäri vuoden.

7. Stuttgartin eläintarha
Stuttgartin eläintarha sijaitsee Wilhelma-puiston yhteydessä. Eläintarha tarjoaa mahdollisuuden nähdä laajan valikoiman eläimiä eri puolilta maailmaa. Lisäksi alueella on kauniita kasvitieteellisiä puutarhoja ja kasvihuoneita.

8. Solitude-palatsi
Solitude-palatsi on historiallinen palatsi, joka sijaitsee Stuttgartin ulkopuolella. Alueella on kauniita puutarhoja ja esteettömät näköalat yli kaupungin. Palatsilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

9. Weißer Stein
Weißer Stein on suosittu retkeilykohde Stuttgartin reunalla. Täällä voi nauttia kauniista luonnosta ja upeista näköaloista. Alueella on useita vaellusreittejä ja piknik-alueita.

10. Degerloch-torni
Degerloch-torni on näköalatorni, joka sijaitsee Stuttgartin eteläosassa. Tornista avautuu upea näköala yli kaupungin ja sen ympäristön. Torniin pääsee kätevästi julkisilla kulkuvälineillä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Stuttgartissa:

Stuttgartin tuomiokirkko

Stuttgartin tuomiokirkko, jota kutsutaan myös nimellä Stuttgarter Stiftskirche, sijaitsee kaupungin sydämessä Marktplatz-aukiolla. Alun perin rakennettu 1200-luvulla goottilaisena kirkkona, se on myöhemmin kokenut useita uudistuksia ja laajennuksia. Kirkko on tärkeä sekä uskonnollisesti että historiallisesti, ja se tarjoaa vierailijoilleen upeita näkymiä yli kaupungin.

Staatsgalerie Stuttgart

Staatsgalerie Stuttgart on Stuttgartin taidemuseo, joka pitää sisällään vaikuttavan kokoelman eurooppalaista taidetta. Museo avattiin vuonna 1843 ja se on siitä lähtien kasvanut ja kehittynyt. Se esittelee maalauksia, veistoksia, piirroksia ja grafiikkaa eri aikakausilta, ja tarjoaa vierailijoilleen kiehtovan kulttuurisen kokemuksen.

Old Castle (Altes Schloss)

Old Castle, tai Altes Schloss, on historiallinen linna, joka sijaitsee keskustassa. Se on yksi Stuttgartin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja symboloi kaupungin pitkää historiaa. Linna rakennettiin alun perin keskiajalla ja on sittemmin toiminut kuninkaan asuinpaikkana ja hallinnollisena keskuksena. Tänään se toimii osittain museona, jossa vieraat voivat tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin.

Württemberg State Museum

Württemberg State Museum, tai Landesmuseum Württemberg, on tärkeä historiallinen museo Stuttgartissa. Se sijaitsee New Castle -linnassa, joka on toinen kaupungin maamerkeistä. Museo omistaa laajan kokoelman esineitä ja näyttelyitä, jotka kertovat Württembergin alueen historiasta ja kulttuurista. Museo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden oppia lisää alueen menneisyydestä ja tutustua arkeologisiin löytöihin.

Hohenheimin linna

Hohenheimin linna, eli Schloss Hohenheim, on kaunis barokkityylinen linna, joka sijaitsee Stuttgartin ulkopuolella. Se on entinen kuninkaallinen asuinpaikka ja nykyään toimii Hohenheimin yliopiston tiloina. Linna ympäristöineen muodostaa upean historiallisen kokonaisuuden, ja sen puutarhassa on mahdollisuus nauttia kauniista maisemista.

Stiftskirche Rotenberg

Stiftskirche Rotenberg on viehättävä keskiaikainen kirkko, joka sijaitsee Rotenberg-nimisessä kaupunginosassa Stuttgartin lähistöllä. Kirkko on tunnettu upeasta arkkitehtuuristaan ja freskoistaan, jotka kertovat alueen historiasta. Se on suosittu vierailupaikka, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön ja upeat näkymät ympäröivälle maisemalle.

Weissenhofin asuinalue

Weissenhofin asuinalue, eli Weissenhof Siedlung, on arkkitehtoninen alue, joka tunnetaan modernin arkkitehtuurin näyteikkunana. Alueella sijaitsevat rakennukset on suunniteltu ja rakennettu vuonna 1927 ja niitä pidetään merkittävinä Bauhaus-liikkeen edustajina. Alue tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua 1900-luvun moderniin arkkitehtuuriin ja suunnitteluun.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Stuttgart TV-torni

Stuttgart TV-torni, joka tunnetaan myös nimellä Fernsehturm Stuttgart, on 217 metriä korkea näköalatorni. Torni sijaitsee Schlossgartenin puistossa ja tarjoaa upeat näkymät yli koko kaupungin. Tornin huipulta voi nähdä muun muassa Neckar-joen ja Schwabenlandin alueen maisemat.

2. Stuttgartin linnavuori (Stuttgarter Berg)

Stuttgartin linnavuori, joka tunnetaan myös nimellä Stuttgarter Berg, on korkea kukkula, josta avautuu upeat näkymät yli kaupungin ja ympäröivän alueen. Kukkulalla sijaitsee myös Solitude-palatsi, joka on suosittu nähtävyys.

3. Stuttgartin Fernsehturm-Retaurant

Stuttgartin Fernsehturm-Restaurant on pyörivä ravintola, joka sijaitsee Stuttgart TV-tornin huipulla. Ravintola tarjoaa vieraille upeat näköalat yli kaupungin samalla kun voi nauttia herkullisia ruokia ja juomia.

4. Birkenkopf

Birkenkopf, joka tunnetaan myös nimellä Monte Scherbelino, on korkea kukkula, joka on muodostunut toisen maailmansodan aikana pommien raunioista. Kukkulan huipulta voi ihailla Stuttgartin kaupunkia eri suunnista.

5. Stuttgartin maistraatin torni

Stuttgartin maistraatin torni, joka tunnetaan myös nimellä Rathaus, on 61 metriä korkea näkötorni, joka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin keskustan. Torni sijaitsee kaupungin keskustassa ja on avoinna yleisölle.

6. Stuttgartin linna (Altes Schloss)

Stuttgartin linna, joka tunnetaan myös nimellä Altes Schloss, on historiallinen linna, joka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin keskustan. Linnasta löytyy myös erilaisia näyttelyitä ja museoita, jotka kertovat alueen historiasta.

7. Stuttgartin televisiotorni (Telemax)

Stuttgartin televisiotorni, joka tunnetaan myös nimellä Telemax, on 153 metriä korkea näköalatorni. Torni tarjoaa upeat näkymät yli Stuttgartin kaupungin ja ympäröivän alueen.

8. Stuttgartin rautatietunneli (Rohrer Tunnel)

Stuttgartin rautatietunneli, joka tunnetaan myös nimellä Rohrer Tunnel, on pitkä tunneli, joka kulkee kaupungin alapuolella. Tunneli tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman kaupungin infrastuktuuriin.

9. Stuttgartin olympiastadionin torni

Stuttgartin olympiastadionin torni, joka tunnetaan myös nimellä Olympiaturm, on 60 metriä korkea näköalatorni, josta voi ihailla kaupungin maisemia. Torni sijaitsee Stuttgartin olympiastadionilla.

10. Stuttgartin operan torni

Stuttgartin operan torni, joka tunnetaan myös nimellä Opernturm, on 54 metriä korkea näköalatorni, joka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Torni sijaitsee Stuttgartin oopperatalolla.Kohteen sijainti maa on Saksa.

Jätä kommentti