Halvat lennot Subotica

Nähtävyydet ja kohteet

Subotican kaupungin museo

Subotican kaupungin museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja se esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria. Museossa on laaja kokoelma esineitä ja näyttelyitä, jotka kertovat alueen menneisyydestä. Museo tarjoaa myös opastettuja kierroksia ja erilaisia tapahtumia.

Subotican kauppatori

Subotican kauppatori on vilkas paikka, jossa voi tutustua paikalliseen elämänmenoon ja ostaa tuoreita paikallisia tuotteita. Tori on avoinna päivittäin ja siellä voi löytää muun muassa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, leipää ja käsitöitä.

Palić-järvi

Palić-järvi on suosittu matkailukohde, joka sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Suboticasta. Järvi tarjoaa kauniin ympäristön rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Järven rannalla on hiekkarantoja, uimapaikkoja ja mahdollisuus erilaisiin vesiaktiviteetteihin kuten souteluun ja purjehdukseen.

Raškovicin kartano

Raškovicin kartano on historiallinen rakennus, joka on avoinna yleisölle. Kartano on peräisin 1800-luvulta ja se on arvostettu arkkitehtoninen nähtävyys. Kartanossa on museo, joka esittelee paikallista historiaa ja taiteita. Kartanossa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia.

Sveti Terezijan kirkko

Sveti Terezijan kirkko on kaunis katolinen kirkko, joka sijaitsee Subotican keskustassa. Kirkko on rakennettu 1900-luvun alussa ja se edustaa jugend-tyyliä. Kirkossa voi ihailla upeita freskoja ja koristeellista arkkitehtuuria. Kirkko on suosittu vierailukohde niin uskoville kuin taiteen ystävillekin.

Kävelykatu Korzo

Korzo on Subotican pääkävelykatu, joka tarjoaa vilkasta kaupunkielämää ja mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja kauppoihin. Kävelykadulla voi nauttia kahviloista, ravintoloista ja ostosmahdollisuuksista. Kävelykadulla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Kulttuuri ja Historia

1. Subotican kaupungintalo

Subotican kaupungintalo on jugend-tyylinen rakennus, joka valmistui vuonna 1912. Se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä ja arkkitehtonisista helmistä.

2. Palics-järvi ja kylpyläalue

Palics-järvi on suosittu lomakohde Subotican lähistöllä. Alueella sijaitseva kylpylä tarjoaa rentoutumismahdollisuuksia sekä sisä- että ulkouima-altaiden muodossa.

3. Raatihuone-aukio

Raatihuone-aukio on kaupungin pääaukio, joka on ympäröity historiallisilla ja arkkitehtonisesti merkittävillä rakennuksilla. Aukiolla sijaitsee myös Subotican kaunis Musiikkiaukiopaviljonki.

4. Nukketeatteri

Suboticassa toimii Nukketeatteri, joka tarjoaa esityksiä kaikenikäisille. Teatterin ohjelmistossa on sekä perinteisiä nukketeatteriesityksiä että nykyaikaisempia tuotantoja.

5. Franz Lisztin museo

Subotican Franz Lisztin museo on omistettu kuuluisalle unkarilaiselle säveltäjälle Franz Lisztille. Museossa on esillä erilaisia esineitä ja dokumentteja, jotka liittyvät Lisztin elämään ja uraan.

6. Zsolnayn sukuhuvila

Zsolnayn sukuhuvila on historiallinen rakennus Subotican keskustassa. Se on antiikin ja jugend-tyylin yhdistelmä ja edustaa ylellisyyttä ja taidetta.

7. Katedraali

Subotican katedraali on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista. Se on peräisin 1900-luvun ensimmäisestä puoliskosta ja edustaa sekä goottilaisia että jugend-arkkitehtuurin piirteitä.

8. Sinagoga

Subotican suuri sinagoga on Serbian katedraalisynagoga ja yksi Euroopan suurimmista synagogista. Se on rakennettu vuosien 1901 ja 1902 välillä ja edustaa uusklassista arkkitehtuuria.

9. Yrityskulttuuri

Subotican yrityskulttuuri on monipuolinen ja kehittyvä. Kaupunki tunnetaan erityisesti informaatio- ja viestintäteknologian sekä matkailu- ja palvelualan yrityksistä.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

– Suboticassa on laaja valikoima ravintoloita eri hintaluokissa ja eri kansainvälisten keittiöiden tarjontaa.
– Suosittuja ravintoloita kaupungissa ovat esimerkiksi Ravintola ”Vojvodina”, Ravintola ”Dva stapica” ja Ravintola ”Fontana”.
– Useimmissa ravintoloissa voi nauttia perinteisiä serbialaisia ruokia, kuten cevapcici (lihapullia), pljeskavica (hampurilainen) ja sarma (kaalikääryleet).
– Lisäksi ravintoloissa tarjotaan kansainvälistä ruokaa, kuten pizzaa, pastaa, kiinalaista ja japanilaista ruokaa.
– Ravintolat ovat yleensä avoinna aamusta iltaan, ja monissa ravintoloissa on myös istumapaikkoja ulkona.

Street food

– Suboticassa on myös tarjolla erilaisia paikallisia pikaruokakojuja ja katuruokaa.
– Katuruokakojuista voi ostaa esimerkiksi lihapiirakoita, paistettuja makkaroita, jäätelöä ja muita pikaruokatuotteita.
– Nämä kojut ovat yleensä avoinna myöhään iltaan ja ovat suosittuja ennen tai jälkeen yöelämän tapahtumien.

Kahvilat

– Subotican kaupungissa on myös runsaasti kahviloita ja kahviloista voi ostaa erilaisia kahvijuomia ja leivonnaisia.
– Kahvilat ovat suosittuja paikkoja viettää aikaa ja tavata ystäviä.
– Monissa kahviloissa on myös tarjolla kevyitä aterioita, kuten voileipiä ja salaatteja.
– Kahvilat ovat yleensä avoinna aamusta iltaan, ja osa kahviloista on avoinna myös myöhään illalla.

Ruokakaupat

– Suboticassa on useita ruokakauppoja, joista voi ostaa elintarvikkeita ja muita päivittäistavaratuotteita.
– Suosittuja ruokakauppoja kaupungissa ovat esimerkiksi Maxi, Tempo ja Idea.
– Ruokakauppoja on yleensä saatavilla eri puolilla kaupunkia, ja ne ovat avoinna aamusta iltaan.
– Ruokakaupoissa on tarjolla laaja valikoima tuotteita, kuten tuoretta lihaa, leipää, maitotuotteita, hedelmiä ja vihanneksia.
– Kaupoissa on usein myös erillinen osasto gluteenittomille ja vegaani- ja kasvisruoille.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Kulttuurin ja taiteen kokeminen

Subotica tarjoaa monia mahdollisuuksia kulttuurin ja taiteen kokemiseen. Kaupungissa on useita museoita, kuten Subotican kaupunginmuseo ja taideasemuseo, joissa voi tutustua paikalliseen historiaan ja taiteeseen. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia, kuten teatteri- ja musiikkiesityksiä sekä näyttelyitä.

2. Liikunta ja urheilu

Subotica tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia liikuntaan ja urheiluun. Kaupungissa on useita urheiluhalleja ja -kenttiä, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja, kuten jalkapalloa, koripalloa, lentopalloa ja tennisä. Lisäksi kaupungin läheisyydessä on kauniita ulkoilualueita ja järviä, joissa voi harrastaa esimerkiksi kävelyä, pyöräilyä ja kalastusta.

3. Luontokohteet

Subotican ympäristössä on upeita luontokohteita, joissa voi nauttia kauniista maisemista ja rauhallisesta tunnelmasta. Esimerkiksi Subotican kaupungin lähellä sijaitsevat Palić-järvi ja Ludaš-järvi tarjoavat hyviä mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Nämä alueet ovat suosittuja myös lintuharrastajien keskuudessa, sillä niissä voi bongata monia harvinaisia lintulajeja.

4. Ostokset ja shoppailu

Subotica tarjoaa monia mahdollisuuksia shoppailuun ja ostosten tekemiseen. Kaupungin keskustassa on useita kauppakeskuksia, tavarataloja ja putiikkeja, joissa voi löytää niin paikallisia tuotteita kuin kansainvälisiä merkkejäkin. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti markkinoita, joissa voi ostaa paikallisia tuotteita ja käsitöitä.

5. Ravintolat ja kahvilat

Suboticassa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia makuelämyksiä. Kaupungin keskustassa on monia kansainvälisiä ravintoloita, joissa voi maistella erilaisia keittiöitä, kuten italialaista, kiinalaista ja meksikolaista ruokaa. Lisäksi kaupungissa on myös perinteisiä serbialaisia ravintoloita, joissa voi kokea paikallista ruokakulttuuria.

Suositut hotellit Suboticassa

1. Hotel Galleria

Hotel Galleria sijaitsee Subotican keskustassa ja tarjoaa viihtyisää majoitusta. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on mukavuudet kuten ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola ja baari, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja ja juomia.

2. Hotel Patria

Hotel Patria on viehättävä hotelli Subotican vanhassa kaupungissa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joista on näkymät kaupunkiin. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, joka tarjoaa perinteisiä serbialaisia ruokia.

3. Hotel Galleria Exclusive

Hotel Galleria Exclusive on ylellinen hotelli Suboticassa, joka tarjoaa korkeatasoista majoitusta. Hotellin huoneet ovat tilavia ja modernisti sisustettuja, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, kuntokeskus ja sauna.

4. Hotel Vila Royal Crown

Hotel Vila Royal Crown sijaitsee Subotican historiallisella alueella ja tarjoaa viihtyisää majoitusta. Hotelissa on huoneita eri hintaluokissa, jotka tarjoavat erilaisia ​​mukavuuksia. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan serbialaisia ruokia, ja vieraiden käytössä on myös sauna.

5. Hotel Villa Majur

Hotel Villa Majur sijaitsee Subotican lähellä, kauniin luonnon ympäröimänä. Hotellissa on mukavia huoneita, joista on näkymät puutarhaan tai järvelle. Hotellissa on myös ravintola, joka tarjoaa perinteisiä ruokia ja ulkouima-allas.

6. Hotel Galleria Subotica

Hotel Galleria Subotica sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa mukavaa majoitusta. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja modernisti sisustettuja, ja niissä on ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Hotellissa on myös ravintola ja baari, jotka tarjoavat paikallisia ja kansainvälisiä ruokia ja juomia.

7. Hotel Villa Danube

Hotel Villa Danube sijaitsee Subotican lähistöllä ja tarjoaa rauhallista majoitusta maaseudun ympäröimänä. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, joista on näköala jokiin tai puutarhaan. Hotellissa on myös ravintola, joka tarjoaa paikallista ruokaa, ja vieraiden käytössä on myös ulkouima-allas ja saunatilat.

8. Hotel BWG Apartments

Hotel BWG Apartments sijaitsee Subotican keskustassa ja tarjoaa viihtyisiä huoneistoja. Huoneistoissa on oma keittiö, oleskelualue ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola, joka tarjoaa paikallisia ruokia, ja vieraiden käytössä on myös kuntokeskus.

9. Hotel Gloria

Hotel Gloria sijaitsee Subotican historiallisessa keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ulkouima-allas.

10. Hotel Vila Bacic

Hotel Vila Bacic sijaitsee Suboticassa ja tarjoaa kodikasta majoitusta. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on ilmainen Wi-Fi ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, joka tarjoaa paikallisia ruokia.

Turvallisuus ja terveys

Poliisi ja pelastuspalvelu

Subotican poliisi vastaa kaupungin turvallisuudesta ja rikosten torjunnasta. Heillä on käytössään modernit laitteet ja kalusto, ja he toimivat yhteistyössä muiden turvallisuusviranomaisten kanssa tarjotakseen tehokasta apua hätätilanteissa. Pelastuspalvelu on myös läsnä kaupungissa ja vastaa nopeasti erilaisiin onnettomuuksiin ja hätätilanteisiin.

Terveydenhuolto

Suboticassa on hyvin kehittynyt terveydenhuoltojärjestelmä, joka tarjoaa laadukasta hoitoa kaupungin asukkaille. Kaupungissa on useita sairaaloita, terveyskeskuksia ja apteekkeja, jotka tarjoavat laajan valikoiman terveyspalveluja. Terveydenhuoltohenkilöstö koostuu pätevistä lääkäreistä, sairaanhoitajista ja tukihenkilöstöstä.

Turvallisuus julkisissa paikoissa

Subotican kaupunki on turvallinen paikka liikkua, ja julkisilla paikoilla on yleisesti ottaen hyvä turvallisuustaso. Kaupungin kadut ovat hyvin valaistuja, ja julkisilla paikoilla on valvontakameroita, jotka auttavat ehkäisemään rikoksia. Lisäksi kaupungissa on läsnäolon tuntua ylläpitävä poliisipartioinnin järjestelmä, joka varmistaa turvallisuuden.

Elintarvike- ja vesiturvallisuus

Suboticassa toteutetaan tiukkoja elintarviketurvallisuusstandardeja, ja kaupungin ravintolat ja ruokakaupat noudattavat hygieniasääntöjä. Elintarvikeviranomaiset valvovat säännöllisesti näitä liikkeitä varmistaakseen, että ne täyttävät terveysvaatimukset. Lisäksi kaupungin veden laatu täyttää tiukat terveys- ja turvallisuusvaatimukset, ja sitä voidaan juoda suoraan hanasta.

Matkailijoiden turvallisuus

Subotica on turvallinen matkakohde, ja matkailijoiden turvallisuus on tärkeä asia. Kaupungin turisti-infopisteet ja hotellit tarjoavat tietoa turvallisesta matkustuksesta ja matkailijoiden suositellaan noudattavan yleisiä turvallisuusohjeita. Matkailijoita kehotetaan myös olemaan varovaisia arvotavaroidensa kanssa ja säilyttämään ne turvallisesti.

Rannat ja vesistöt

Palić-järvi

Palić-järvi on suosittu matkailukohde Suboticassa. Se sijaitsee noin 8 km kaupungin keskustasta etelään. Järvi on yksi Serbian suurimmista keinotekoisista järviistä, jolla on erittäin puhtaat vedet. Rannat ovat hyvin hoidettuja ja niiltä löytyy erilaisia palveluita, kuten aurinkotuoleja, ravintoloita ja kahviloita. Palić-järvi on myös suosittu uintipaikka ja tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja vesihiihtoon.

Ludaš-järvi

Ludaš-järvi on luonnonkaunis järvi Subotican lähellä, noin 15 km kaupungin pohjoispuolella. Se on osa Ludašin luonnonsuojelualuetta, joka on tärkeä erityisesti lintujen muuttopaikka. Järvi on suosittu kohde lintubongareille, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden kalastukseen ja luontoretkeilyyn. Rannat ovat pittoreskit ja niiltä avautuu upeat maisemat ympäröivään luontoon.

Kanjiža-joen ranta

Kanjiža-joki virtaa Subotican läpi ja sen rannat tarjoavat virkistävän paikan kaupungin keskustan läheisyydessä. Joen rannoilla on kävelyreittejä ja puistoalueita, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Rannoilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja kulttuuritapahtumia. Joessa voi myös uida ja kalastaa, ja alueella on myös mahdollisuus vuokrata veneitä ja kajakkeja.

Tikvara-järvi

Tikvara-järvi sijaitsee Suboticasta noin 10 km etelään. Se on suosittu kalastuspaikka, ja sen rannat tarjoavat rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen. Järveltä löytyy myös rantakahvila, jossa voi nauttia virvokkeita ja pieniä välipaloja. Tikvara-järvi on hyvin hoidettu ja sen rannoilta on kauniit näkymät ympäröivään maaseutuun.

Kömörö-järvi

Kömörö-järvi sijaitsee Subotican eteläpuolella noin 20 km päässä kaupungista. Se on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa, ja sen rannoilla voi nauttia luonnonrauhasta ja kauniista maisemista. Järveltä löytyy myös uimapaikka ja venelaituri, ja alueella voi kalastaa. Kömörö-järvi on ihanteellinen paikka retkeilyyn ja piknikien järjestämiseen.

Subotica – Yöelämä ja Viihde

Baareja ja yökerhoja

Suboticassa on useita baareja ja yökerhoja, joissa voit viettää iltaa ja nauttia musiikista, tanssista ja juomista. Suosituimpia paikkoja ovat esimerkiksi Downtown Pub, Corso Pub, Martha’s Pub ja P2 Night Club. Näissä paikoissa voit kokea elävää musiikkia, DJ-esityksiä ja erilaisia ​​teemailtoja. Baarit ja yökerhot tarjoavat laajan valikoiman juomia ja usein myös mahdollisuuden syödä pientä purtavaa.

Konsertit ja esitykset

Subotica tarjoaa myös monenlaisia ​​konsertteja ja esityksiä eri kulttuuritapahtumissa ja viihdekeskuksissa. Subotican kansallisteatteri on suosittu paikka, jossa voit nähdä teatteriesityksiä, musikaaleja ja muita esityksiä. Lisäksi Subotica Open Air -festivaali, joka järjestetään kesäisin, tuo kaupunkiin tunnettuja musiikkiesityksiä eri genreistä.

Elokuvateatterit

Suboticassa on useita elokuvateattereita, joissa voit nauttia uusista elokuvista. Kino Lifka on yksi kaupungin vanhimmista elokuvateattereista, joka tarjoaa sekä mainstream-elokuvia että kansainvälisiä elokuvia. Subotican Eurocinema puolestaan ​​tarjoaa laajan valikoiman eri kielisten elokuvien esityksiä.

Kasinot

Jos olet kiinnostunut uhkapeleistä ja kasinopeleistä, Subotica tarjoaa myös mahdollisuuksia tähän. Hotel Galleria Subotican kasino on yksi suosituimmista paikoista, jossa voit pelata erilaisia ​​pelejä, kuten rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä. Kasinossa on myös baari, josta voit tilata juomia.

Kahvilat ja ravintolat

Suboticassa on runsaasti kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia ruoasta ja juomasta illanvieton aikana. Useimmat kahvilat ja ravintolat tarjoavat sekä perinteistä paikallista ruokaa että kansainvälisiä ruokalajeja. Voit valita romanttisista ravintoloista, tunnelmallisista kahviloista tai modernista ja tyylikkäästä ravintolasta.

Livemusiikki

Suboticassa on myös usein tarjolla livemusiikkia eri ravintoloissa ja klubeissa. Voit nauttia paikallisista bändeistä, kansanmusiikista, jazzista ja muista musiikkityyleistä. Suosittuja paikkoja, joissa voit kokea livemusiikkia, ovat esimerkiksi Jazz Cafe ja Galleria Cafe.

Festivaalit

Subotica tunnetaan myös monista eri festivaaleista, jotka tarjoavat musiikkia ja viihdettä ympäri vuoden. ToptijeviNights Electro Festival on yksi näistä festivaaleista, joka tuo kaupunkiin kansainvälisiä DJ-esityksiä ja elektronisen musiikin ilotulituksia. Muut festivaalit, kuten Subotica Summer tai Subotica Beer Festival, tarjoavat erilaisia ​​esityksiä, ruokaa, juomaa ja yhteisön tapahtumia.

Luontokohteet ja Retkeily

Palić-järvi

Palić-järvi sijaitsee noin 8 kilometriä Suboticasta etelään. Järvi tunnetaan kauniista maisemistaan ja loppukesästä syksyyn avoinna olevasta uimarannasta. Alueella on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Lisäksi Palić-järvellä voi harrastaa purjehdusta ja kalastusta.

Ludas-järvi

Ludas-järvi sijaitsee noin 10 kilometriä Suboticasta länteen. Se on suosittu retkeily- ja virkistysalue, jossa voi nauttia kauniista luonnosta ja rauhallisesta ympäristöstä. Alueella on merkittyjä retkeilypolkuja ja useita näköalapaikkoja. Lisäksi järven lähellä on piknik-alueita ja grillauspaikkoja.

Lovćen-luonnonpuisto

Lovćen-luonnonpuisto sijaitsee noin 15 kilometriä Suboticasta itään. Se tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden patikointiin ja vaellukseen. Alueella on useita patikkapolkuja eri vaikeustasoilla, joten siellä voi retkeillä niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin patikoijat. Luonnonpuistossa on myös leirintäalue ja mahdollisuus telttailuun.

Bajmok-puisto

Bajmok-puisto sijaitsee noin 20 kilometriä Suboticasta pohjoiseen. Se on suosittu paikka ulkoiluun ja virkistykseen. Puistossa on kävelyreittejä, leikkipaikkoja ja piknik-alueita. Alueelta löytyy myös kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Bajmok-puisto tarjoaa kauniit maisemat ja rauhallisen ympäristön luonnosta nauttimiseen.

Uskonnolliset kohteet:

Synagoga Subotica:

Synagoga Subotica on yksi Serbian ja Euroopan suurimmista ja kauneimmista synagogista. Se rakennettiin vuonna 1903 unkarilaisen arkkitehdin Marcell Komornikin suunnitelmien mukaan. Synagogassa on sekoitus art nouveau- ja goottilaisia arkkitehtonisia piirteitä. Nykyään synagoga toimii kulttuuritapahtumien ja näyttelyiden pitopaikkana.

Ortodoksinen kirkko St. Nicholas:

St. Nicholas -kirkko on yksi Subotican tunnetuimmista ja kauneimmista ortodoksikirkoista. Se rakennettiin vuonna 1777 ja edustaa serbialaista ortodoksista arkkitehtuuria. Kirkon komeat kupolit ja freskomaalaukset tekevät siitä vaikuttavan nähtävyyden. Kirkon yhteydessä on myös serbialainen ortodoksinen luostari.

Katedraali Mariä Himmelfahrt:

Katedraali Mariä Himmelfahrt on katolinen katedraali, joka sijaitsee Subotican keskustassa. Se rakennettiin vuosina 1773-1779 barokkityylillä. Katedraali on omistettu Neitsyt Marian taivaaseen astumiselle. Sen upea ulkoasu, koristellut alttarit ja freskot tekevät vierailusta vaikuttavan.

Historialliset kohteet:

Raatihuone:

Subotican raatihuone on yksi kaupungin keskeisimmistä maamerkeistä. Se rakennettiin vuonna 1775 ja edustaa barokkityyliä. Rakennuksessa toimi aiemmin kaupungin hallinto ja oikeuslaitos. Nykyään se toimii taidemuseona ja kulttuurikeskuksena. Raatihuoneen kellotornista avautuu näkymä kaupungin yli.

Palicsin linna:

Palicsin linna on historiallinen kartano, joka sijaitsee Subotican lähellä Palicsin järvellä. Se rakennettiin vuonna 1885 ja edustaa jugendtyyliä. Linnassa on taidokkaasti koristeltuja huoneita, komea puutarha ja ulkoalueita. Nykyään linnassa toimii hotelli ja ravintola.

Suurkirkko:

Suurkirkko on Serbian suurin reformoitu kirkko, joka sijaitsee Subotican keskustassa. Se rakennettiin vuosina 1797-1807 meilleentyyliin. Kirkko edustaa klassista arkkitehtuuria ja sen sisällä on koristeellisia alttareita ja freskoja. Se on myös tunnettu uruistaan, joita pidetään yhtenä Balkanin suurimmista.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Tursu järvensormi

Tursu järven sormi on suosittu näköalapaikka Suboticassa, josta avautuu henkeäsalpaava näkymä Tursu-järvelle. Paikalla on myös pieni puisto ja penkkejä, joissa voi istua ja nauttia maisemista.

Jelen-kukkula

Jelen-kukkula sijaitsee Subotican kaupungin pohjoispuolella ja tarjoaa upean näkymän kaupunkiin ja ympäröivään maaseutuun. Kukkulalla on näköalatasanne, jolta voi ihailla kaunista maisemaa.

Veliki Radanovac

Veliki Radanovac on korkea kukkula Subotican eteläpuolella, jolta avautuu upea panoraamanäköala kaupunkiin. Kukkulalla on myös ravintola, jossa voi nauttia paikallisia herkkuja samalla ihaillen maisemia.

Ludaš-järvi

Ludaš-järvi on suuri järvialue, joka sijaitsee Suboticasta noin 20 kilometrin päässä. Järven ympäristössä on useita näköalapaikkoja, joilta voi ihailla järven kaunista maisemaa ja sen monipuolista luontoa.

Zobnatica-torni

Zobnatica-torni on korkea tornirakennus, joka sijaitsee Zobnatica-kylän lähellä Suboticassa. Tornista avautuu upea näköala yli kylän ja sen ympäröivän maaseudun. Tornista voi ihailla myös alueen lintuja ja muita eläimiä.Kohteen sijainti maa on Serbia.

Jätä kommentti