Halvat lennot Szeged

Nähtävyydet ja kohteet

Szegedin katedraali

Szegedin katedraali, jonka virallinen nimi on Vapahtajan Pyhän Kristuksen kirkko, on Unkarin kolmanneksi suurin katedraali. Se sijaitsee Szegedin kaupungin ydinkeskustassa ja sen tornista avautuu upea näköala kaupungin yli. Katedraali on rakennettu uusgotiikan tyyliin ja valmistunut vuonna 1913. Katedraalin sisätilat ovat häikäisevän kauniit, ja siellä voi ihailla lukuisia alttareita, freskoja ja lasimaalauksia.

Napfenyfurdo Aquapolis Szeged

Napfenyfurdo Aquapolis Szeged on suosittu vesipuisto ja kylpylä Szegedissä. Vesipuistossa on monipuoliset vesiliukumäet, allasalueita eri ikäisille lapsille sekä rentouttavia kylpyläosastoja aikuisille. Lisäksi Napfenyfurdo Aquapolisissa on saunamaailma, jossa voi nauttia erilaisista saunoista ja rentoutua porealtaissa. Vesipuisto tarjoaa hauskaa ja virkistävää ajanvietettä koko perheelle.

Dóm tér

Dóm tér on Szegedin keskusaukio, joka sijaitsee aivan Szegedin katedraalin vieressä. Aukio on kaunis ja viehättävä paikka, jossa voi viettää aikaa ja ihailla ympäröiviä arkkitehtonisia kaunokaisia. Dóm térillä sijaitsee myös useita viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallista ruokaa ja juomaa.

Nagyállomás

Nagyállomás on Szegedin päärautatieasema, joka on arkkitehtonisesti vaikuttava rakennus. Asemarakennus edustaa unkarilaista jugendtyyliä ja sen koristeelliset yksityiskohdat ovat upeita. Nagyállomás on myös tärkeä liikennepaikka, josta voi matkustaa helposti muihin kaupunkeihin Unkarissa ja kansainvälisesti.

Reök-palatsi

Reök-palatsi on taidegalleria Szegedissä, jossa voi ihailla unkarilaisten taiteilijoiden teoksia. Palatsi on arkkitehtonisesti mielenkiintoinen ja tarjoaa upean ympäristön taiteen nauttimiselle. Reök-palatsissa järjestetään myös erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia.

Szegedin yliopisto

Szegedin yliopisto on yksi Unkarin vanhimmista yliopistoista ja merkittävä korkeakoulu Szegedissä. Yliopistolla on laaja kampusalue, jossa sijaitsevat kauniit ja historialliset rakennukset. Szegedin yliopisto on myös tunnettu kansainvälisistä tutkimuksistaan ja korkeatasoisesta koulutuksestaan.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Szegedin kulttuurielämä on monipuolista ja rikasta. Kaupungissa sijaitsee useita teattereita, kuten yliopiston teatteri ja Radnóti Miklós Teatteri. Lisäksi Szegedissä järjestetään säännöllisesti konsertteja, musikaaleja ja muita esityksiä.

Kaupungin kesäkausina Szegedissä järjestetään useita festivaaleja, mukaan lukien The Szeged Open Air Festival, joka tarjoaa katsottavaa niin teatterin kuin musiikin ystäville. Lisäksi Szegedissä järjestetään vuosittain kansainväliset elokuvafestivaalit ja kansantanssifestivaalit.

Szegedissä on myös monia gallerioita ja museoita, kuten Reök-palatsi, jossa voi ihailla unkarilaista taidetta. Szegedin taidemuseo taas esittelee unkarilaista ja kansainvälistä taidetta kokoelmassaan.

Historia

Szeged on yksi Unkarin vanhimmista kaupungeista, ja sillä on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Kaupunki perustettiin todennäköisesti 1200-luvulla. Vuosisatojen varrella Szeged on kokenut monenlaisia historiallisia tapahtumia, kuten sotia ja tulvia.

Vuonna 1879 suuri tulva tuhosi suuren osan kaupungista, ja sitä seurasi Szegedin jälleenrakennus, jolloin kaupunki sai nykyaikaisen kasvonsa. Tämä teki Szegedistä yhden Unkarin kauneimmista ja arkkitehtonisesti merkittävimmistä kaupungeista.

Toisen maailmansodan aikana Szeged oli Unkarin hallituksen tilapäinen pääkaupunki, kun Budapest oli Neuvostoliiton miehittämä. Tämä toi kaupunkiin merkittävää poliittista ja kulttuurista vaikutusta.

Nykyään Szeged on elinvoimainen ja kukoistava kaupunki, jossa kulttuuri ja historia kukoistavat. Kaupungin historialliset rakennukset ja arkkitehtuuri houkuttelevat vierailijoita ympäri maailmaa.

Szeged – Ruokailu ja Ravintolat

Unkarilainen ruoka

Szeged tarjoaa laajan valikoiman perinteistä unkarilaista ruokaa, kuten gulyás-keittoa, paprikás csirkeä (paprikakanaa) ja lángosia. Näitä perinteisiä ruokia voi nauttia monissa paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Kansainvälinen ruoka

Kaupungissa on myös erilaisia kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat esimerkiksi italialaista, kreikkalaista, kiinalaista tai intialaista ruokaa. Tämä antaa mahdollisuuden maistella erilaisia makuja ja kokea monipuolinen ruokakulttuuri.

Kahvilat ja konditoriat

Szegedissä on useita viihtyisiä kahviloita ja konditorioita, joissa voi nauttia herkullisia leivonnaisia, torttuja ja muita makeita herkkuja. Kahvilat tarjoavat myös erilaisia kahvijuomia ja teetä.

Puben ruokapaikat

Kaupungissa on useita pubeja, joissa voi nauttia paitsi juomia myös hyvää ruokaa. Pubiruoka voi olla esimerkiksi burgereita, pizzaa tai erilaisia naposteltavia.

Lähiruoka

Szegedissä on myös mahdollisuus maistella lähituotettua ruokaa. Maaseudun lähellä olevat ravintolat ja markkinat tarjoavat tuoreita vihanneksia, hedelmiä, lihaa ja muita lähellä tuotettuja tuotteita.

Katukojujen herkut

Kaupungilla liikkuessa kannattaa kokeilla myös erilaisia katukojujen herkkuja, kuten lángosia, makkaroita ja paikallisia leivonnaisia. Katukojuja löytyy eri puolilta kaupunkia ja nämä kojut tarjoavat nopeaa ja edullista ruokaa.

Ruokakaupat ja supermarketteja

Szegedissä on myös useita ruokakauppoja ja supermarketteja, joista voi ostaa tuoreita elintarvikkeita, ruoanlaittoon tarvittavia aineksia sekä muita päivittäistavaroita. Näiden kauppojen valikoimat vaihtelevat, mutta useimmiten löytyy monipuolisesti erilaisia tuotteita.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot

Szegedissä on useita museoita, jotka tarjoavat kiinnostavaa tietoa kaupungin historiasta, kulttuurista ja taiteesta. Suositeltavia museoita ovat esimerkiksi:
– Szegedin taidemuseo: Tämä museo esittelee unkarilaista ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta.
– Szegedin kansantaiteen museo: Museossa voi tutustua perinteiseen unkarilaiseen kansantaiteeseen, kuten kansallispukuihin ja käsitöihin.
– Matyó museo: Tämä museo kertoo Matyó-kansan perinteistä ja kulttuurista. Sieltä löytyy esimerkiksi Matyó-kansan perinneasuja ja koristelemia tekstiilejä.
– Szegedin yliopiston kasvitieteellinen puutarha: Puutarhassa voi ihastella erilaisia kasveja ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Teatterit ja konserttisalit

Szegedissä voi nauttia myös monenlaisista teatteri- ja musiikkiesityksistä. Suosittuja paikkoja ovat muun muassa:
– Szegedin kansallisteatteri: Täällä voi nähdä paikallisia ja kansainvälisiä näytelmiä ja oopperoita.
– Szegedin konserttisali: Tämä moderni konserttisali tarjoaa erilaisia konsertteja ja musiikkiesityksiä eri genreistä, kuten klassisesta ja jazzista.

Puistot ja ulkoilualueet

Szegedin kaupunki tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia ulkoiluun ja rentoutumiseen luonnossa. Tunnettuja puistoja ja ulkoilualueita ovat esimerkiksi:
– Szegedin puisto: Suuri ja viihtyisä puisto, jossa on kaunis puutarha ja tilaa piknikille tai kävelyille.
– Tisza-joen rantapromenadi: Rantapromenadi tarjoaa kauniit näkymät joelle ja mahdollisuuden kävelyyn tai pyöräilyyn pitkin joen rantaa.
– Napfényfürdő Aquapolis: Vesipuisto, jossa voi nauttia vesiliukumäistä, uima-altaista ja rentoutua kylpyläosastolla.

Urheilu

Szegedissä on myös monia urheilumahdollisuuksia aktiivisille lomailijoille ja paikallisille asukkaille. Suosittuja urheilulajeja ja paikkoja ovat muun muassa:
– Szegedin yleisurheilustadion: Tämä stadion tarjoaa mahdollisuuden seurata yleisurheilukilpailuja ja harjoitella itse.
– Szegedin jalkapallostadion: Voit mennä katsomaan paikallisen jalkapallojoukkueen ottelua tai seurata muita jalkapallotapahtumia.
– Szegedin Melankton uimahalli: Uimahalli, jossa voi nauttia uimisesta ja vesiliikunnasta.

Ruokailu ja ostokset

Szegedissä on myös paljon ravintoloita ja kauppoja, jotka tarjoavat erilaisia palveluita ja elämyksiä ruokailuun ja ostoksiin liittyen. Suositeltavia ruokailupaikkoja ja ostospaikkoja ovat esimerkiksi:
– Rózsakert étterem: Suosittu unkarilainen ravintola, joka tarjoaa perinteisiä unkarilaisia ruokia.
– Széchenyi tér: Keskustan pääaukio, jonka ympärillä on paljon kahviloita, ravintoloita ja kauppoja.
– Arkád Szeged: Suuri kauppakeskus, josta löytyy erilaisia kauppoja ja ravintoloita.

Huomioi, että tämä lista on vain esimerkki vapaa-ajan aktiviteeteista Szegedissä. Kaupungissa on kuitenkin paljon muutakin tekemistä, joten suosittelemme tutustumaan myös muihin mahdollisuuksiin ja paikkoihin kaupungissa vieraillessa.

Suositut hotellit Szegedissä

1. Hotel Tisza

Hotel Tisza on 3 tähden hotelli sijaitsee Szegedin historiallisessa kaupunginosassa lähellä Tiszan jokea. Hotellista on helppo pääsy kaupungin nähtävyyksiin ja ravintoloihin. Huoneet ovat tilavia ja modernisti sisustettuja, ja niissä on ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola ja baari, jotka tarjoavat paikallisia erikoisuuksia.

2. Art Hotel Szeged

Art Hotel Szeged on tyylikäs ja moderni hotelli, joka sijaitsee Szegedin keskustassa. Hotellissa on ilmastoituja huoneita, joissa on taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin ravintolasta tarjoillaan kansainvälistä ja unkarilaista ruokaa. Asiakkailla on myös mahdollisuus rentoutua hotellin saunassa tai treenata kuntosalilla.

3. Novotel Szeged

Novotel Szeged on 4 tähden hotelli, joka sijaitsee Tisza-joen rannalla, kävelymatkan päässä Szegedin keskustasta. Kaikissa hotellin huoneissa on moderni sisustus ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola ja baari sekä terassi, jolta avautuu kaunis näköala. Hotellin asiakkaat voivat käyttää myös hotellin kuntosalin ja saunan palveluja.

4. Science Hotel

Science Hotel on ainutlaatuinen teemahotelli, joka sijaitsee Szegedin keskustassa. Hotellin huoneet on sisustettu tieteellisellä teemalla, ja niissä on ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Hotellissa on myös ravintola, joka tarjoaa paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja. Lisäksi hotellissa on sisäpiha, jolla asiakkaat voivat rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

5. Hotel Korona

Hotel Korona on viihtyisä perheomisteinen hotelli Szegedin keskustassa. Huoneet ovat yksinkertaisesti sisustettuja, ja niissä on ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan herkullista unkarilaista ruokaa. Asiakkailla on mahdollisuus rentoutua hotellin terassilla tai nauttia juomia baarissa.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Szeged on suhteellisen turvallinen kaupunki, ja se on luokiteltu yhdeksi Unkarin turvallisimmista kaupungeista.
– Poliisin läsnäolo ja valvonta ovat vahvoja kaupungissa, mikä edistää turvallisuutta.
– Kaupungissa on myös useita valvontakameroita, jotka tarkkailevat julkisia alueita ja auttavat ylläpitämään turvallisuutta.
– Matkailijoiden kannattaa kuitenkin noudattaa yleisiä varovaisuustoimenpiteitä, kuten pitää huolta henkilökohtaisista tavaroistaan ja välttää liikkumista pimeillä ja hiljaisilla alueilla yöaikaan.

Terveys

– Szegedissä on useita hyvin varusteltuja terveyskeskuksia ja sairaaloita, joissa tarjotaan laadukasta lääketieteellistä hoitoa.
– Kaupungissa on myös hyvin kehittynyt julkinen terveydenhuoltojärjestelmä, joka tarjoaa monipuolisia palveluja kaupungin asukkaille ja matkailijoille.
– Yleislääkärit, erikoislääkärit ja hammaslääkärit ovat helposti saatavilla Szegedissä.
– Matkailijoiden tulee varmistaa, että heillä on voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa tarvittaessa lääketieteellisen hoidon ja kulut.

Rannat ja vesistöt

Tisza-joki

Tisza-joki on yksi Szegedin tärkeimmistä vesistöistä. Se virtaa kaupungin halki ja tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, kalastukseen ja melontaan. Joen ympäristössä on myös viihtyisiä rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

Szegedin saaret

Szegedin ympäristöstä löytyy useita saaria, jotka sijaitsevat Tisza-joella. Näillä saarilla voi nauttia luonnosta ja lisätä rantaelämän tarjontaa Szegedissä. Yksi suosituimmista saarista on Újszegedi sziget, joka on varustettu uimarannalla, virkistysalueilla ja piknik-alueilla.

Fehértó

Fehértó on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Szegedistä. Järvi on erityisen suosittu uimapaikka ja sieltä löytyy myös hiekkaranta, joka houkuttelee matkailijoita ja paikallisia asukkaita viettämään aurinkoista päivää rannalla. Fehértó tarjoaa myös mahdollisuuksia kalastukseen ja vesiliikuntaan.

Városligetin-puisto

Városligetin-puisto on suuri puistoalue, joka sijaitsee Szegedissä. Puiston keskellä sijaitsee järvialue, joka tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn ja kalastukseen. Puiston rannat ovat suosittuja paikkoja rentoutumiseen ja luonnon kauneudesta nauttimiseen.

Móra-sjön

Móra-sjön on järvi, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Szegedistä. Se on suosittu paikka virkistäytymiselle ja vesiliikunnalle. Järvelle voi vuokrata esimerkiksi soutuveneen tai kajakin ja nauttia kauniista maisemista. Järven rannalla on myös uimarantaa, jossa voi viettää aurinkoista päivää ja pulahtaa virkistävään veteen.

Yöelämä ja Viihde Szegedissä

1. Baarit ja pubit
Szegedissä on runsaasti baareja ja pubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista. Jotkut suositeltavat paikat ovat esimerkiksi Korona Pub, Rock Themed Pub ja Macskássy Kocsma.

2. Klubit ja yökerhot
Szeged tarjoaa myös useita klubeja ja yökerhoja, joissa voi tanssia ja juhlia myöhään yöhön. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Moulin Rouge, Retro Disco Club ja Víztorony Club.

3. Konsertit ja live-musiikki
Konsertteja ja live-musiikkitapahtumia järjestetään Szegedissä säännöllisesti eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Szegedin Näytösökön (Szegedi Nemzeti Színház) ja IH Rendezvényközpont ovat hyviä paikkoja etsiä konserteista ja live-esityksistä tietoa.

4. Elokuvateatterit
Szegedissä on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. CinemaCity, Art Mozi és Bábszínház ja JATE Klub-előadóterem ovat yleisesti suositeltuja paikkoja elokuvien katseluun.

5. Teatterit ja esitystaidetta
Szegedissä on myös monia teattereita ja esitystilan järjestäjiä, jotka tarjoavat erilaisia teatteriesityksiä ja muuta esitystaidetta. Art Mozi és Bábszínház, Radnóti Színház ja Stúdió Színház ovat tunnettuja paikkoja teatterielämyksen löytämiseen.

6. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit
Szegedissä järjestetään vuoden aikana erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, jotka tarjoavat runsaasti viihdettä ja hupia. Tunnettuja tapahtumia ovat esimerkiksi Szegedi Ifjúsági Napok -festivaali ja Szegedi Szabadtéri Játékok (Szegedin Ulkoilmaesitykset).

7. Ravintolat ja ruokailu
Szegedissä on myös laaja valikoima ravintoloita ja ruokapaikkoja, joissa voi nauttia herkullisista aterioista ja rentoutua illallisen äärellä. Tunnettuja ravintoloita ovat esimerkiksi Vén Diófa Étterem, Rendezvényközpont Kissobába ja Café Pigment.

Szeged

Luontokohteet ja Retkeily

Szegedin kaupungissa Unkarissa on useita luontokohteita ja mahdollisuuksia retkeilyyn.

1. Szegedin eläintarha: Szegedin eläintarha on suosittu paikka vierailla kaupungissa. Tarhassa voi nähdä monenlaisia eläimiä eri puolilta maailmaa.

2. Újszegedi Arborétum: Újszegedin arboretum on kaunis puutarha-alue, jossa voi tutustua eri kasvilajeihin ja nauttia luonnon kauneudesta.

3. Szegedin puistoalueet: Kaupungissa on useita puistoja, kuten Kárász tér ja Dóm tér, joissa voi rentoutua ja nauttia luontoympäristöstä.

4. Tisza-joen ranta: Tisza-joki kulkee läpi Szegedin ja sen rannalla on mahdollista rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Rannalla voi myös harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten veneilyä ja kalastusta.

5. Kiskunság kansallispuisto: Szegedin lähellä sijaitsee Kiskunság kansallispuisto, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua Unkarin villiin luontoon. Puistossa voi nähdä monenlaisia kasvilajeja ja eläimiä sekä nauttia kauniista maisemista.

6. Móra Ferenc -museo ja Móra-ház: Móra Ferenc -museo keskittyy Unkarin kulttuurihistoriaan ja luontoon. Museossa voi oppia lisää alueen luontokohteista ja tutustua näyttelyihin. Móra-ház puolestaan on taidemuseo, jossa voi ihailla taiteen teoksia.

Nämä luontokohteet ja retkeilymahdollisuudet tarjoavat kävijöilleen mahdollisuuden tutustua Szegedin luontoon ja nauttia kaupungin kauniista ympäristöstä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Szegedin Tuomiokirkko

Szegedin tuomiokirkko on Unkarin suurin kirkkorakennus ja se tunnetaan myös nimellä Szegedin lintukaappikirkko. Kirkko on peräisin 1200-luvulta ja se on rakennettu romaanis-goottilaiseen tyyliin. Kirkon uusklassinen ulkoasu syntyi 1800-luvun puolivälissä jälleenrakentamisen yhteydessä, sillä alkuperäinen kirkko tuhoutui suuressa tulvassa vuonna 1879. Kirkossa voi ihastella upeita kattofreskoja ja sen tornista avautuu kaunis näköala kaupungin yli.

Szegedin Synagoga

Szegedin synagoga on Unkarin suurin synagoga ja yksi Euroopan suurimmista juutalaisista temppeliarkkitehtuurista. Se on rakennettu 1860-luvulla klassisistisella tyylillä. Synagogassa on myös juutalainen museo, jossa voi tutustua Unkarin juutalaisten kulttuuriin ja historiaan.

Szegedin vesitorni

Szegedin vesitorni on historiallinen maamerkki, joka sijaitsee Tiszan joen rannalla. Torni rakennettiin vuonna 1904 ja se on Unkarin korkein vesitorni. Torni on saanut inspiraationsa italialaisesta kirkkoarkkitehtuurista ja siitä avautuu upea näköala kaupungin yli. Tornin alakerrassa toimii Vesimuseo, jossa esitellään Szegedin vedenkäsittelyn ja vesihuollon historiaa.

Szegedin Raatihuone

Szegedin raatihuone on vaikuttava historiallinen rakennus, joka on rakennettu goottilais-renaissance-tyylillä. Alun perin rakennus oli pormestarin virka-asuntona ja se on ajan myötä toiminut myös lukuisissa eri virastoissa. Raatihuoneen tornista avautuu näköala Szegedin keskustaan.

Voivodin linna

Voivodin linna on Szegedin keskeinen historiallinen nähtävyys. Se on rakennettu 1700-luvulla ja toimi aikoinaan Voivodille (maaherralle) asuinpaikkana. Nykyään linna toimii kulttuurikeskuksena, jossa järjestetään erilaisia konsertteja, näyttelyitä ja muita tapahtumia. Linna on myös ympäröity upealla puistolla.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Tiszavirág híd (Tisza-kukka silta)

Tiszavirág híd, joka tunnetaan myös nimellä Tisza-kukka silta, on yksi Szegedin tunnetuimmista näköalapaikoista. Se sijaitsee Tisza-joen yli ja tarjoaa upean panoraaman kaupungin yli. Silta on myös suosittu kävely- ja pyöräilyreitti paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa.

2. Dom ter (Dóm-aukio)

Dom ter, tai Dóm-aukio, on historiallinen aukio, jossa sijaitsee Szegedin tuomiokirkko. Aukion ympärillä on kauniita historiallisia rakennuksia ja viihtyisiä kahviloita, ja sieltä avautuu upea näköala tuomiokirkon jyhkeille kivimuureille ja kupoleille. Aukiolla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten kesäkonsertteja ja markkinoita.

3. Mátyás téren kilátó (Mátyás-aukion näköalatasanne)

Mátyás téren kilátó, eli Mátyás-aukion näköalatasanne, sijaitsee Szegedin keskustan ytimessä Mátyás-aukiolla. Tasanteelta avautuu upea näkymä kaupungin vanhaan osaan ja sen historiallisiin rakennuksiin, kuten raatihuoneeseen ja tuomiokirkkoon.

4. Szegedi Lapos kilátó (Szegedin tasalasitus)

Szegedi Lapos kilátó, jota kutsutaan myös nimellä Szegedin tasalasitus, on näköalatasanne Zamárdin kaupunginosassa Szegedin pohjoisosassa. Se sijaitsee korkealla mäellä ja tarjoaa upean panoraaman Szegedin yli. Näköalatasanteella on myös kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita samalla kun ihailee maisemia.

5. Béke téri kilátó (Béke-aukion näköalatorni)

Béke téri kilátó, eli Béke-aukion näköalatorni, on korkea näköalapaikka Béke-aukiolla Szegedin keskustassa. Sieltä avautuu näkymä kaupungin yli, mukaan lukien Tisza-joelle ja sen ympärillä oleviin maisemiin. Näköalatornilla on myös kahvila ja piknik-alue, jossa voi rentoutua ja nauttia maisemista.Kohteen sijainti maa on Unkari.

Jätä kommentti