Halvat lennot Tallinna

Nähtävyydet ja Kohteet

Vanha kaupunki

Vanha kaupunki on Tallinnan historiallinen keskusta, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Alueella on säilynyt hyvin keskiaikainen kaupunkikuva, ja siellä voi nähdä muun muassa Raatihuoneentorin, Vanhankaupungin muurit ja lukuisia keskiaikaisia kirkkoja.

Alexander Nevskin katedraali

Alexander Nevskin katedraali on yksi Tallinnan tunnetuimmista maamerkeistä. Se sijaitsee Toompean mäellä ja edustaa ortodoksista kirkkoarkkitehtuuria. Katedraalin ulkopuolelta voi ihailla sen kaunista kupolia ja sisältä löytyy upeita ikoneita ja freskoja.

Toompean linna

Toompean linna on Tallinnan vaikuttava linna, joka toimii Viron parlamentin istuntopaikkana. Linnasta on upeat näkymät yli kaupungin ja siellä voi tutustua myös Viron historiaan ja parlamentaariseen toimintaan.

Kadriorgin puisto ja palatsi

Kadriorgin puisto on kaunis ja viihtyisä puistoalue, joka sijaitsee noin neljä kilometriä Tallinnan keskustasta itään. Puistossa voi ihastella kauniita puutarhoja ja kävellä kauniin Kadriorgin palatsin läheisyydessä. Palatsissa voi myös tutustua Viron taiteeseen ja historiallisiin sisustuksiin.

KGB-museo

KGB-museo sijaitsee hotelli Virussa ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua Neuvostoliiton aikaiseen vakoojatoimintaan ja stiflatilojen hirvittävään menneisyyteen. Museossa voi tutustua KGB-vankilaselle ja sen kauhuihin sekä nähdä alkuperäisiä soluja.

Tallinnan televisiotorni

Tallinnan televisiotorni on yksi Tallinnan korkeimmista rakennuksista. Tornin huipulta avautuu upeat näköalat yli kaupungin ja meren. Tornissa voi myös tutustua Viron televisiohistoriaan sekä kokea jännittäviä seikkailuelämyksiä, kuten seinäkiipeilyä tai pelata minigolfia.

Kulttuuri ja Historia

1. Vanhakaupunki

Tallinnan Vanhakaupunki, tai myös nimellä Vanhakaupunki, on UNESCOn maailmanperintökohteeksi nimetty alue, joka sijaitsee Tallinnan keskustassa. Vanhakaupunki on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista ja se tarjoaa vierailijoille upeita arkkitehtuurisia nähtävyyksiä, kapeita katuja, historiallisia kirkkoja ja linnoituksia sekä viehättäviä ravintoloita ja kauppoja.

2. Kadriorgin puisto ja palatsi

Kadriorgin puisto ja palatsi ovat suosittuja matkailukohteita Tallinnassa. Puisto on kaunis ja rauhallinen alue, jossa on historiallinen puutarha, suihkulähteitä ja kävelyreittejä. Kadriorgin palatsi on barokkityylinen palatsirakennus, joka on rakennettu 1700-luvun alussa. Nykyään palatsissa toimii Viron taidemuseo ja se tarjoaa vierailijoille mielenkiintoista taidetta ja historiallista nähtävää.

3. Viron kansallismuseo

Viron kansallismuseo on merkittävä historian ja kulttuurin museo Tallinnassa. Museo sijaitsee Maarjamäen kaupunginosassa ja se tarjoaa laajan kokoelman Viron historiaan liittyviä esineitä, dokumentteja ja näyttelyitä. Museon tarkoituksena on säilyttää ja esitellä Viron kulttuuriperintöä sekä edistää kulttuuritietoutta ja tutkimusta.

4. Kumu-taidemuseo

Kumu-taidemuseo on yksi Viron suurimmista ja tärkeimmistä taidemuseoista. Museo sijaitsee Kadriorgin kaupunginosassa ja se tarjoaa näyttelyitä Viron taiteesta ja kulttuurista aina keskiajalta nykyaikaan asti. Kumu-taidemuseo on arkkitehtonisesti vaikuttava rakennus ja sen kokoelmat esittelevät laajasti Viron taiteilijoita ja heidän teoksiaan.

5. Aleksanteri Nevskin katedraali

Aleksanteri Nevskin katedraali on ortodoksinen kirkko Tallinnan Vanhassakaupungissa. Katedraali on rakennettu 1800-luvun lopulla ja se on Venäjän keisarikunnan ajan arkkitehtoninen helmi Tallinnassa. Katedraali on omistettu Venäjän pyhimykselle Aleksanteri Nevskille ja se on avoinna vierailijoille, jotka voivat ihailla sen upeaa ulkoasua ja sisätiloja.

6. Lennusadam -merimuseo

Lennusadam on Tallinnan merimuseo, joka sijaitsee Telliskiven alueella. Museo sijaitsee entisessä vesilentokoneiden tehtaassa ja se esittelee Viron merenkulun historiaa, laivoja, sukellusveneitä ja merenkulun tekniikkaa. Museo tarjoaa monipuolisen ja interaktiivisen näyttelyn, joka sopii niin aikuisille kuin lapsillekin.

7. KGB-museo

KGB-museo sijaitsee Tallinnan keskustassa hotelli Virussa. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Viron kommunistisen aikakauden historiaan ja KGB:n toimintaan. Museossa voi nähdä alkuperäisiä vankisellejä, kuulusteluhuoneita ja muita KGB:n toimintaan liittyviä esineitä ja dokumentteja.

8. Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum

Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum on Viron taideteollisuuden ja muotoilun museo, jossa esitellään Viron nykyaikaista taideteollisuutta, käsityötaitoa ja muotoilua. Museo sijaitsee Tallinnan Vanhassakaupungissa ja se tarjoaa monipuolisen valikoiman näyttelyitä ja tapahtumia, jotka esittelevät Viron taide- ja käsityökulttuuria.

Ruokailu ja Ravintolat Tallinnassa

Ravintolavalikoima

Tallinnassa on laaja valikoima erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia kansainvälisiä ja paikallisia ruokia. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, thaimaalaisia, venäläisiä, meksikolaisia ja intialaisia ravintoloita sekä perinteisiä virolaisia ruokia tarjoavia ravintoloita.

Hintataso

Ravintoloiden hintataso Tallinnassa vaihtelee. Yleisesti ottaen hinnoitellaan edullisemmin kuin monissa muissa eurooppalaisissa kaupungeissa, mutta hienommat ravintolat voivat olla hieman kalliimpia. Budjettimatkaajan on kuitenkin helppo löytää edullisia ravintoloita.

Kansallisruoka

Virolainen kansallisruoka on monipuolinen ja maut ovat usein perinteisiä ja maanläheisiä. Suosittuja virolaisia ruokia ovat esimerkiksi verivorst (verimakkara), hautliha (porsaanlihapata) ja kiluvõileib (säilykehiillosmakrilli voileipä).

Kalaravintolat

Tallinnasta löytyy useita kalaravintoloita, joissa voi maistella paikallisia kala- ja äyriäisruokia. Monet näistä ravintoloista sijaitsevat vanhankaupungin läheisyydessä ja tarjoavat korkealaatuisia tuoreita kalaruokia.

Kauppahallit

Tallinnassa on useita kauppahalleja, joissa voi tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja ostaa tuoreita paikallisia tuotteita. Suosittuja kauppahalleja ovat esimerkiksi Balti Jaama Turg ja Keskturg.

Tallinnan boheemit kahvilat

Tallinnasta löytyy myös monia viihtyisiä ja boheemeja kahviloita, joissa voi nauttia kahvia ja leivonnaisia. Näissä kahviloissa on usein rento ilmapiiri ja ainutlaatuinen sisustus.

Ravintolat merenrannalla

Tallinnan merenrannalla sijaitsee useita ravintoloita, jotka tarjoavat merimaisemien lisäksi myös maukkaita ruokia. Monet näistä ravintoloista erikoistuvat kalaruokiin ja tuoreisiin mereneläviin.

Vapaa-ajan aktiviteetit Tallinnassa:

Kulttuuri

– Tallinnan vanhakaupunki: Vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja siellä voi ihastella keskiaikaista arkkitehtuuria, kapeita kujia, kauniita kirkkoja ja historiallisia rakennuksia.
– Kumu-taidemuseo: Tallinnan taidemuseona toimiva Kumu sijaitsee kauniilla Toompean mäellä ja esittelee virolaista taiteita eri aikakausilta.
– Lennusadam-merimuseo: Merimuseossa voi tutustua Viron merenkulkuhistoriaan ja nähdä aitoja aluksia ja sukellusveneen.
– Nigulisten kirkko: Gotlantilaiseen rakennustyyliin rakennettu Nigulisten kirkko on taidemuseo, jossa on esillä keskiaikaista ja barokkitaidetta.
– Tallinnan linna: Kaunis linna sijaitsee Toompean mäellä ja sitä voi käydä ihastelemassa niin ulkoapäin kuin sisältäkin.

Viihde ja huvit

– Tallinnan televisiotorni: Korkeasta televisiotornista avautuu upea näköala Tallinnaan. Tornissa voi myös nauttia herkullista ruokaa ja kahvia ravintolassa.
– Kadriorgin puisto: Puistossa voi rentoutua kävelyllä, ihailla kauniita puutarhoja ja vierailla Kadriorgin palatsissa, josta löytyy myös taidemuseo.
– Tallinnan eläintarha: Eläintarhassa voi nähdä erilaisia eläimiä, kuten leijonia, tiikereitä, norsuja ja jääkarhuja. Eläintarha tarjoaa myös erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia lapsille.
– Seaplane Harbour -merisatamamuseo: Entiseen vesilentokonetehtaaseen rakennettu museo esittelee Viron meri- ja sotahistoriaa. Museossa voi nähdä aitoja laivoja ja sukellusveneen sekä kokeilla erilaisia interaktiivisia näyttelyitä.
– AHHAA-tiedekeskus: Tiedekeskus tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä ja kokeita kaikenikäisille. Siellä voi esimerkiksi tutustua planeettoihin, tehdä kokeita ja ihmetellä luonnon ilmiöitä.

Aktiviteetit luonnossa

– Pirita-joen promenadi: Joen varrella sijaitseva promenadi tarjoaa mahdollisuuden kävelylle, pyöräilylle ja piknikille luonnonkauniissa ympäristössä.
– Kadriorgin ranta: Kaunis hiekkaranta sijaitsee Kadriorgin puiston läheisyydessä ja siellä voi nauttia auringosta ja uida meressä.
– Estonian Nigulisten metsä: Tallinnan lähistöllä sijaitseva luonnonpuisto tarjoaa erilaisia patikointi- ja retkeilymahdollisuuksia kauniissa metsämaisemassa.
– Tallinnan lahdet: Tallinnan ympäristössä on useita kauniita lahtia, kuten Koplinlahti ja paljon luonnonsuojelualuetta. Näissä lahdissa voi veneillä, kalastaa ja nauttia merestä.
– Estonian Nigulisten kansallispuisto: Lähellä Tallinnaa sijaitseva kansallispuisto tarjoaa erilaisia luontoelämyksiä, kuten patikointi- ja pyöräilyreittejä, koskia ja kauniita järviä.

Suositut hotellit Tallinnassa

1. Hilton Tallinn Park

Hilton Tallinn Park sijaitsee Tallinnan keskustassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Vanhastakaupungista. Hotellissa on moderneja huoneita ja sviittejä, joista osissa on upeat näkymät kaupungin yli. Lisäksi hotellissa on ravintoloita, kuntosali ja rentoutumismahdollisuuksia, kuten sisäuima-allas ja sauna.

2. Swissotel Tallinn

Swissotel Tallinn sijaitsee Tallinnan keskustassa, aivan Tallinnan vanhankaupungin vieressä. Hotellin huoneet ja sviitit ovat tyylikkäästi sisustettuja ja tarjoavat korkeatasoisen mukavuuden. Hotellissa on myös useita ravintoloita ja baareja, ylellinen kylpylä, kuntosali ja uima-allas.

3. Radisson Blu Sky Hotel

Radisson Blu Sky Hotel sijaitsee Tallinnan keskustassa, lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Hotellin huoneet ovat moderneja ja tyylikkäitä, ja osassa huoneista on upeat näkymät Vanhankaupungin yli. Hotellissa on myös ravintoloita, baareja, kylpylä, saunatilat ja kuntosali.

4. Original Sokos Hotel Viru

Original Sokos Hotel Viru sijaitsee Tallinnan keskustassa, kätevästi Vanhankaupungin vieressä. Hotellissa on viihtyisiä huoneita ja sviittejä, joista osassa on näkymät kaupungin yli. Hotellissa on myös ravintoloita ja baareja, sauna, kuntokeskus ja kasino.

5. Hotel Telegraaf

Hotel Telegraaf sijaitsee Tallinnan keskustassa, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Vanhastakaupungista. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja, ja osassa huoneista on näkymä kaupungin yli. Hotellissa on myös ravintoloita, baari, kylpylä ja kuntokeskus.

Turvallisuus:

1. Väkivalta ja rikollisuus:

Tallinna on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden tulee silti noudattaa normaaleja varovaisuustoimia. Taskuvarkaudet ja lompakonryöstöt voivat satunnaisesti esiintyä erityisesti turistialueilla ja julkisissa liikennevälineissä. Ryhmistä tai agressiivisesta käyttäytymisestä tulisi pysyä etäällä. Kansainväliset hätänumerot 112 toimivat Tallinnassa.

2. Liikenne:

Tallinnan liikenne voi olla vilkasta ja sekavaa, joten tarkkaavaisuus on tarpeen liikenteessä liikuttaessa. Kävelijöiden tulee olla erityisen varovaisia ja tarkistaa aina suojatien turvallisuus ennen tien ylittämistä. Lisäksi tietyillä alueilla voi olla huonokuntoisia jalkakäytäviä tai puuttuvia jalkakäytäviä, joten lisävarovaisuutta tarvitaan.

3. Luonnon vaarat:

Tallinnassa ei ole luonnollisia vaaroja, kuten maanjäristyksiä tai tulvia. Kuitenkin lähellä satamaa tai ranta-aluetta tulee olla varovainen mukanaan kulkevien tavaroiden kanssa, sillä merellä on pientä varastelua.

4. Terveys:

Tallinnassa terveydenhuolto on yleisesti ottaen hyvälaatuista. Kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia tarjoamassa lääkäripalveluita. Eurooppalainen sairaanhoitokortti oikeuttaa terveyspalveluihin. Kuitenkin matkailijoiden tulisi ottaa matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairastumiset, onnettomuudet tai matkustamiseen liittyvät lääketieteelliset palvelut.

Rannat ja Vesistöt

Ranta-alueet

Tallinnassa on monia kauniita rantoja, joista suosituimpia ovat Pirita Beach, Stroomi Beach ja Kakumäe Beach. Nämä rannat tarjoavat hienot hiekkarannat ja upeat näkymät Itämerelle. Ranta-alueet ovat hyvin hoidettuja, ja niissä on tarjolla erilaisia palveluita, kuten ravintoloita, kahviloita ja vesiliikuntavälineiden vuokrausta. Ranta-alueilla on myös hyvät puitteet esimerkiksi piknikille tai rantalentopalloon.

Tallinnanlahti

Tallinnanlahti on Tallinnan kaupungin edustalla sijaitseva vesialue, joka on osa Itämerta. Lahti on suojaisa ja rauhallinen, ja sen vesillä voi nähdä monenlaisia merieläimiä. Tallinnanlahti on suosittu paikka purjehtijoiden ja veneilijöiden keskuudessa, ja alueella järjestetään myös erilaisia purjehduskilpailuja ja tapahtumia. Ranta-alueilla ja satamissa on useita hyviä ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia merinäköaloista.

Tallinnan vanhankaupungin kahvilat ja ravintolat

Tallinnan vanhassakaupungissa on runsaasti kahviloita ja ravintoloita, joista voi nauttia kauniista merinäköaloista. Monet näistä paikoista sijaitsevat ranta-alueiden läheisyydessä ja tarjoavat asiakkailleen upeat näkymät Tallinnanlahteen. Olipa kyse sitten romanttisesta illallisesta, rentouttavasta kahvihetkestä tai auringonlaskun ihailemisesta merenrannalla, vanhankaupungin kahviloissa ja ravintoloissa voi nauttia sekä herkullisista ruuista että upeista maisemista.

Merenkulku

Tallinnan sijainti Itämeren rannalla tekee kaupungista tärkeän merenkulkukeskuksen. Tallinnan satama on yksi Itämeren vilkkaimmista satamista ja lähtöpiste useille lauttareiteille, jotka yhdistävät Tallinnan muihin Itämeren rantakaupunkeihin, kuten Helsinkiin, Tukholmaan ja Pietariin. Lisäksi Tallinnaan voi saapua myös risteilyaluksilla. Merenkulun tarjoamat mahdollisuudet tekevät Tallinnasta mielenkiintoisen matkakohteen niin merenkulkua harrastaville kuin niille, jotka haluavat kokea merimatkailun tunnelman.

Yöelämä ja viihde Tallinnassa:

1. Baarit ja yökerhot:

Tallinna tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja yökerhoja, joista löytyy vaihtoehtoja eri musiikkimakuihin ja tunnelmiin. Se on tunnettu erityisesti edullisesta alkoholistaan ja vilkkaasta yöelämästään.

2. Vanhakaupunki:

Tallinnan Vanhakaupunki on suosittu paikka niin päivä- kuin yöaikaan. Alueella on useita viihtyisiä baareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia drinkkejä ja ruokaa kauniissa historiallisessa ympäristössä.

3. Keskiluokan viihdealueet:

Tallinnan keskustassa sijaitsee useita viihdealueita, jotka tarjoavat monenlaista viihdettä ja yöelämää. Esimerkiksi Rotermannin kortteli ja Telliskiven luova keskus ovat suosittuja paikkoja, joissa on baareja, ravintoloita ja klubeja.

4. Musiikki- ja kulttuuritapahtumat:

Tallinna järjestää lukuisia musiikki- ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi erilaiset konsertit, festivaalit ja teatteriesitykset tarjoavat mahdollisuuden nauttia laadukkaasta viihteestä ja kulttuurista.

5. Kasinot:

Tallinnassa on useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Kasinot tarjoavat jännitystä ja viihdettä illanviettoon, ja tarjolla voi olla myös live-musiikkia ja ravintolapalveluita.

6. Risteilyt:

Tallinna on suosittu kohde risteilymatkailijoille, ja risteilyjen viihdetarjonta on monipuolista. Risteilyt sisältävät usein ohjelmaa, kuten live-musiikkia, tanssi-iltoja, teemaristeilyitä ja kasinotoimintaa.

7. Erikoisbaarit ja teemaklubit:

Tallinnasta löytyy myös erikoisbaareja ja teemaklubeja, joissa voi kokea erilaisia teemoja ja tunnelmia. Esimerkiksi karaokebaarit, salakapakat ja underground-klubit tarjoavat vaihtoehtoja perinteisille yöelämäkohteille.

8. Live-musiikki ja esiintyjät:

Tallinnassa esiintyy säännöllisesti erilaisia bändejä, artisteja ja esiintyjiä eri musiikkityyleistä. Monet baarit ja klubit järjestävät live-esiintymisiä, ja kaupungissa pidetään myös suurempia konsertteja ja keikkoja.

Luontokohteet ja retkeily Tallinnassa

1. Kadriorgin puisto

Kadriorgin puisto on suosittu luontokohde Tallinnassa. Puisto sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Puistossa voi nauttia kauniista maisemista, kävellä kävelyreiteillä ja tutustua historiallisiin puutarhoihin. Puiston keskellä sijaitsee myös kaunis barokkipalatsi, joka toimii nykyään Kadriorgin taide- ja ulkom näyttelytilana.

2. Pirita-joen viheralue

Pirita-joen viheralue tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on laaja verkosto kävelyreittejä, joten kävijät voivat nauttia joen rannalla kävelemisestä ja pyöräilemisestä. Alueella on myös monia piknik-alueita, joissa voi levähtää ja nauttia luonnosta. Pirita-joen ranta-alueella sijaitsee myös olympialaisten vesipuisto, joka tarjoaa erilaisia vesiaktiviteetteja.

3. Paljassaaren luonnonsuojelualue

Paljassaaren luonnonsuojelualue sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Alue on suosittu retkeilykohde erityisesti lintuharrastajien keskuudessa. Luonnonsuojelualueella on useita lintutornit, joista voi tarkkailla alueella pesiviä lintulajeja sekä muuttolintuja. Alueella on myös kävelyreittejä, joilla voi tutustua alueen luontoon ja maisemiin.

4. Rocca al Mare -puisto

Rocca al Mare -puisto on suuri viheralue, joka sijaitsee Tallinnan länsipuolella. Puisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja patikointiin. Alueella on useita kävelyreittejä, jotka vievät kävijät läpi metsien ja niittyjen. Puiston läpi kulkee myös merkittyjä pyöräilyreittejä. Puiston alueella on myös eläintarha, jossa voi tutustua erilaisiin eläinlajeihin.

5. Viimsi luonnonsuojelualue

Viimsi luonnonsuojelualue sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Alue on suojeltu merenrantalintujen pesimis- ja levähdysalue. Luonnonsuojelualueella on merkityt kävelyreitit, joilla kävijät voivat tutustua alueen luontoon ja maisemiin. Alueella on myös monia lintutornit, joista voi tarkkailla alueella pesiviä linturasteja.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Tallinnassa

Tallinnan tuomiokirkko

Tallinnan tuomiokirkko, myös nimeltään Pyhän Neitsyt Marian tuomiokirkko, on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Se sijaitsee Vanhassa kaupungissa ja edustaa goottilaista arkkitehtuuria. Tuomiokirkko on peräisin 1200-luvulta ja se on ollut monien historiallisten tapahtumien todistaja. Rakennuksen sisällä voi ihailla kauniita alttaritauluja ja keskiaikaisia patsaita.

Alexander Nevskin katedraali

Alexander Nevskin katedraali on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Toompean mäellä. Kirkko on rakennettu venäläisen arkkitehtuurin tyyliin ja se valmistui vuonna 1900. Katedraali on omistettu pyhälle Aleksanteri Nevskille, joka oli venäläisen Aleksanteri Jaroslavitšin poika. Kirkon sisätiloissa on upeita mosaiikkeja ja ikoneita.

St. Olavin kirkko

St. Olavin kirkko on entinen keskiaikainen katolinen kirkko, joka on nykyisin suosittu nähtävyys. Kirkko tunnetaan korkeista tornistaan, jotka tarjoavat upeat näköalat yli kaupungin. St. Olavin kirkko oli aikoinaan yksi maailman korkeimmista rakennuksista ja se oli myös tärkeä merkki navigoinnissa Itämerellä.

Linnamäen luostarin rauniot

Linnamäen luostarin rauniot ovat historialliset jäänteet entisestä dominikaaniluostarista Tallinnan Toompean mäellä. Luostari perustettiin 1200-luvulla ja oli aikoinaan yksi merkittävimmistä dominikaaniluostareista Pohjois-Euroopassa. Nykyään rauniot tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua historialliseen arkkitehtuuriin ja oppia lisää luostarin historiasta.

Kadriorgin palatsi

Kadriorgin palatsi on barokkityylinen palatsi, joka sijaitsee Kaakkois-Tallinnassa. Palatsin rakennutti Pietari Suuri vuonna 1718 ja se toimi Venäjän keisariperheen kesäresidenssinä. Palatsissa on taidemuseo, jossa voi ihailla muun muassa eurooppalaista ja venäläistä taidetta. Alueella sijaitsee myös upea puutarha, joka on suosittu paikka rentoutumiseen ja piknikille.

Raatihuoneentori

Raatihuoneentori on Tallinnan Vanhankaupungin keskus ja se on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista raatihuoneentoreista Euroopassa. Tori on ympäröity koristeellisilla rakennuksilla, joista osa on peräisin 1400-luvulta. Alueella voi ihailla myös historiallista raatihuoneen rakennusta, joka on nykyisin kaupunginmuseo. Raatihuoneentori on suosittu paikka, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja markkinoita.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Toompean linnoitus

Toompean linnoitus sijaitsee Tallinnan Vanhankaupungin alueella ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli kaupungin. Linnoituksen korkeimmalta kohdalta avautuu näkymä muun muassa Vanhankaupungin kattojen yli ja ympäröiville metsäisille alueille.

Olevisten kirkko

Olevisten kirkko, joka sijaitsee Tallinnan Vanhankaupungin alueella, tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin. Kirkkoon kavutessaan voi ihailla kauniita maisemia ja kattojen yli avautuvaa panoraamaa, joka ulottuu aina Tallinnanlahdelle asti.

Teletornin näkötorni

Teletornin näkötorni sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta ja tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin ja sen ympäristön. Tornista voi ihailla Tallinnanlahdelle, metsäisiin alueisiin ja jopa naapurimaahan Viroa, Venäjälle asti.

Pirita rantapromenadi

Pirita rantapromenadi sijaitsee Pirita-nimisellä alueella noin 5 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Promenadilla voi kävellä ja nauttia samalla upeista näkymistä Tallinnanlahdelle ja sen ympäristöön, kuten purjehduskeskukselle ja kauniille hiekkarannoille.

Maarjamäen näköalapaikka

Maarjamäen näköalapaikka sijaitsee Toompean lähellä ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli Tallinnan. Paikasta voi ihailla kaupungin siluettia, Vanhankaupungin historiallisia rakennuksia sekä merenrantaa.

Viru-hotellin näköalatasanne

Viru-hotellin näköalatasanne sijaitsee Tallinnan keskustassa, hotellin 22. kerroksessa. Tältä tasanteelta voi ihailla panoraamanäkymiä yli kaupungin ja sen ympäristön, mukaan lukien Vanhankaupungin historialliset rakennukset ja Tallinnanlahden maisemat.Kohteen sijainti maa on Viro.

Jätä kommentti