Halvat lennot Tampere

Nähtävyydet ja kohteet

Pispalanharju

Pispalanharju on Tampereen tunnetuin ja eniten käyty näköalapaikka. Se sijaitsee noin kolme kilometriä keskustasta etelään ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja järvien. Pispalanharjun alueella on myös viehättäviä vanhoja puutaloja, jotka ovat peräisin 1900-luvun alusta.

Pyynikin näkötorni

Pyynikin näkötorni on yksi Tampereen ikonisimmista maamerkeistä. Torni sijaitsee Pyynikinharjulla, noin kolme kilometriä keskustasta länteen. Torni on avoinna yleisölle ja sen ylimmästä kerroksesta avautuu upea näköala yli Tampereen kaupungin ja järvien.

Tampereen Tuomiokirkko

Tampereen Tuomiokirkko on kaupungin keskustassa sijaitseva luterilainen kirkko. Se on valmistunut vuonna 1907 ja sen arkkitehtuuri edustaa uusgotiikkaa. Kirkon tornista avautuu kaunis näköala yli Tampereen keskustan.

Särkänniemi

Särkänniemi on Tampereen keskustan lähistöllä sijaitseva huvipuisto ja matkailukohde. Alueelta löytyy useita huvipuistolaitteita, kuten laitteet hurjapäisille sekä perheen pienimmille sopivia laitteita. Lisäksi Särkänniemessä on myös nähtävyyksiä, kuten akvaario, planetaario ja Nasinneula-näkötorni, josta avautuu kaunis näköala yli Tampereen.

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo on Tampereen keskustassa sijaitseva taidemuseo, joka tarjoaa laajan valikoiman suomalaista taidetta eri aikakausilta. Museossa on useita vaihtuvia näyttelyitä ja pysyvät kokoelmat sisältävät teoksia esimerkiksi Akseli Gallen-Kallelalta, Helene Schjerfbeckiltä ja Hugo Simbergiltä.

Amuri

Amuri on Tampereen kaupunginosa, joka tunnetaan erityisesti vanhoista puutaloistaan. Alueella on säilynyt monia alkuperäisiä puutalokortteleita ja se tarjoaa kävijöilleen tunnelmallisen ja idyllisen ympäristön. Amurin alueella sijaitsee myös esimerkiksi Amurin työläismuseo, joka kertoo työläisliikkeen historiasta.

Viikinsaari

Viikinsaari on Tampereen keskustan kupeessa sijaitseva saari, jonne voi päästä lauttayhteyden avulla. Saarella on kauniita maisemia, uimarantoja, ravintoloita ja mahdollisuus luontopolkuiluun. Viikinsaarilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, konsertteja ja teatteriesityksiä eri aikoina vuodesta.

Kulttuuri ja historia

Kulttuuri:

Tampereella on monipuolinen kulttuuritarjonta, joka sisältää teattereita, museoita, gallerioita ja festivaaleja. Kaupungissa toimii useita ammattiteattereita, kuten Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja Pyynikin kesäteatteri. Tampereen taidemuseo ja Sara Hildénin taidemuseo tarjoavat näyttelyitä kuvataiteen ystäville. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain kansainvälisesti tunnettuja festivaaleja, kuten Tampereen elokuvajuhlat, Tampereen teatterikesä ja Tampere Biennale.

Historia:

Tampereen historia juontaa juurensa 1700-luvulle, kun Tammerkosken rannalle perustettiin puuvilla- ja raakateollisuutta palvelevia tehtaita. Kaupunki kasvoi nopeasti teollistumisen myötä ja oli merkittävä teollisuuskeskus 1800- ja 1900-luvuilla. Tampereen teollisuuden kehitys on jättänyt jälkensä kaupunkikuvaan, ja vanhat tehdasrakennukset ovat osa Tampereen identiteettiä.

Tampereella sijaitsee myös useita historiallisesti merkittäviä rakennuksia, kuten Tampereen tuomiokirkko ja Finlaysonin vanha tehdasalue. Finlaysonin alueella sijaitsee Suomen vanhin teollisuusrakennus, Finlaysonin puuvillatehdas, joka perustettiin vuonna 1820. Nykyään Finlaysonin alueella toimii kauppoja, ravintoloita, hotelleja ja taidemuseo.

Tampereen historiaan liittyy myös työväenliikkeen merkittävä rooli. Kaupungissa järjestettiin useita työväentaisteluja ja poliittisia tapahtumia, ja Tampereella toimi vuonna 1906 perustettu Suomen Sosialidemokraattinen Puolueen päätoimisto.

Yksi Tampereen tunnetuimmista historiallisista kohteista on Tammerkosken yli kulkeva Hämeensilta, joka on rakennettu vuonna 1861. Silta on tärkeä osa Tampereen kaupunkikuvaa ja se yhdistää kaupungin keskustan eri alueet toisiinsa.

Tampere

Ruokailu ja Ravintolat

– Tampereella on laaja valikoima erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat eri ruokakulttuureiden makuelämyksiä. Kaupunkiin voi siis tulla maistelemaan esimerkiksi perinteistä suomalaista ruokaa, italialaisia herkkuja, kiinalaista tai intialaista keittiötä, meksikolaisia makuja ja paljon muuta.

– Tampereella on ravintoloita eri hintaluokissa, joten jokaiselle budjetille löytyy vaihtoehtoja. Kaupungissa on myös muutamia fine dining -ravintoloita, joissa voi nauttia tyylikkäästä illallisesta.

– Tampereella on useita tunnettuja ja pitkään toimineita ravintoloita, jotka ovat suosittuja sekä paikallisten että turistien keskuudessa. Esimerkkejä näistä ovat Ravinteli Bertha, Plevna, Näsinneula sekä Menoa.

– Tampereen keskustassa sijaitsee monia kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia kahvihetkestä tai herkutella leivonnaisten parissa.

– Kaupungissa järjestetään myös erilaisia ravintolatapahtumia, joissa voi kokeilla uusia makuja ja tutustua eri ravintoloiden tarjontaan. Esimerkiksi Tampereen Makujen Talo ja Taste Tampere Food Festivaali ovat suosittuja tapahtumia ruokaharrastajille.

– Tampereella on monia viihtyisiä baareja ja pubiravintoloita, joissa voi nauttia hyvästä juomasta ja seurasta. Tarjolla on niin paikallisia oluita kuin kansainvälisiäkin juomia.

– Kaupungissa on myös kasvava määrä vegaaneille ja kasvissyöjille suunnattuja ravintoloita ja kahviloita. Näistä saa herkullista ja terveellistä ruokaa, joka sopii myös erityisruokavalioita noudattaville.

– Tampereen seudulla on myös useita viinitiloja ja panimoita, joissa voi tutustua paikallisiin viineihin, oluisiin ja muihin juomiin. Monet näistä tarjoavat myös maistelutilaisuuksia ja opastettuja kierroksia tiloillaan.

Tampere – Vapaa-ajan Aktiviteetit

Luontoaktiviteetit

– Näsijärvi: Tampereella sijaitseva Näsijärvi tarjoaa monia mahdollisuuksia luontoaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, kalastukseen, uimiseen ja patikointiin.
– Pyynikinharju: Pyynikinharju on suosittu ulkoilualue, jossa voi nauttia kauniista luonnosta, patikoida, pyöräillä tai rentoutua rannalla. Alueella sijaitsee myös Pyynikin näkötorni, josta avautuu upea näköala kaupungin yli.
– Viikinsaari: Tampereella sijaitseva Viikinsaari on suosittu retkikohde, jossa voi viettää päivän piknikillä, saunoa, uida ja vaikkapa vuokrata soutelevan veneen.

Kulttuuriaktiviteetit

– Tampereen taidemuseo: Tampereen taidemuseo tarjoaa näyttelyitä ja kokoelmia suomalaisesta ja kansainvälisestä taiteesta. Museossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja.
– Tampereen teatterit: Tampereella on useita teattereita, kuten Tampereen Työväen Teatteri, Tampereen Komediateatteri ja Tampereen Teatteri. Teattereissa voi nauttia erilaisista näytelmistä ja musikaaleista.
– Vapriikki: Vapriikki on Tampereella sijaitseva museokeskus, jossa voi tutustua erilaisiin näyttelyihin, kuten Tampereen historialliseen museoon, Suomen pelimuseoon ja Tampereen luonnontieteelliseen museoon.

Aktiviteetit perheille

– Särkänniemi: Särkänniemi on suuri huvipuisto ja elämyskeskus, jossa on erilaisia laitteita, kuten vuoristorata, vesiliukumäkiä ja karuselleja. Alueella sijaitsee myös Särkänniemen eläintarha, planetaario ja peilisali.
– Työväenmuseo Werstas: Werstas tarjoaa monia kiinnostavia näyttelyitä ja aktiviteetteja koko perheelle. Museossa voi tutustua suomalaiseen työväenliikkeeseen ja tehdastyöläisten elämään.
– Tampereen tiedekeskus Pilkke: Pilkke on tiedekeskus, jossa voi tutustua erilaisiin tieteellisiin ilmiöihin ja tehdä itse kokeita. Tiedekeskuksessa on myös interaktiivisia näyttelyitä ja työpajoja.

Urheiluaktiviteetit

– Tampereen jäähalli: Tampereen jäähallilla voi seurata jääkiekko- ja muiden urheilutapahtumien otteluita. Jäähallilla järjestetään myös yleisöluistelua ja muita jäähallilajeja.
– Ratinan stadion: Ratinan stadion on Tampereen suurin urheilustadion, jossa järjestetään erilaisia jalkapallo-, yleisurheilu- ja muunlaisia urheilukilpailuja.
– Frisbeegolfradat: Tampereella on useita frisbeegolfratoja, joihin voi lähteä pelaamaan. Ratoja löytyy eri vaikeustasoilla ja ne tarjoavat hyvän tilaisuuden ulkoiluun ja kuntoiluun.

Tampereen suositut hotellit

1. Radisson Blu Grand Hotel Tammer

Radisson Blu Grand Hotel Tammer sijaitsee Tampereen keskustassa historiallisessa jugendrakennuksessa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustettuja huoneita, joista osassa on näköala Tammerkoskelle. Hotellin palveluihin kuuluvat esimerkiksi ravintola, baari, sauna ja kokoustilat.

2. Scandic Tampere Hämeenpuisto

Scandic Tampere Hämeenpuisto sijaitsee puistomaisella alueella Tampereen keskustassa. Hotellissa on moderneja ja viihtyisiä huoneita, joista osassa on näköala Hämeenpuistoon. Asiakkaiden käytössä on myös ravintola, sauna, kuntokeskus ja kokoustilat.

3. Original Sokos Hotel Ilves

Original Sokos Hotel Ilves sijaitsee Tampereen keskustassa aivan rautatieaseman vieressä. Hotellissa on monipuolisesti sisustettuja huoneita, joissa on esimerkiksi minibaari ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin palveluihin kuuluvat muun muassa ravintola, baari, sauna, uima-allas ja kokoustilat.

4. Hotel Homeland

Hotel Homeland sijaitsee rauhallisella alueella Tampereen keskustan läheisyydessä. Hotellissa on modernisti sisustettuja huoneita, joista osassa on joko parveke tai terassi. Asiakkaiden käytössä on myös ravintola ja kokoustilat.

5. Lapland Hotels Tampere

Lapland Hotels Tampere sijaitsee Tampereen keskustassa rautatieaseman läheisyydessä. Hotellissa on kodikkaasti sisustettuja huoneita, joista osassa on esimerkiksi minikeittiö. Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, baari, sauna ja kokoustilat.

Turvallisuus ja Terveys

Poliisi

Tampereella toimii Pirkanmaan poliisilaitos, jonka tavoitteena on ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta kaupungissa. Poliisi huolehtii rikosten selvittämisestä, liikenneturvallisuuden valvonnasta ja tarjoaa apua hätätilanteissa. Poliisilaitoksella on myös nuoriso- ja perhepoliisitoimintaa sekä rikoksen uhrien tukipalveluja.

Pelastuspalvelut

Tampereella on Pirkanmaan pelastuslaitos, joka vastaa palo- ja pelastustoimen tehtävistä kaupungin alueella. Pelastuslaitos huolehtii tulipalojen sammuttamisesta, onnettomuuksien ennaltaehkäisystä ja pelastustehtävistä. Lisäksi he tekevät ensihoitotehtäviä ja valvovat rakennusten paloturvallisuutta.

Terveyspalvelut

Tampereella on useita terveyskeskuksia, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita asukkaille. Terveydenhuollon palveluihin kuuluu lääkärin vastaanotot, sairaanhoito, neuvolatoiminta, ehkäisyneuvonta ja laboratoriotutkimukset. Kaupungissa toimii myös erikoissairaanhoidon yksiköitä, kuten sairaaloita ja erikoislääkäripalveluita. Tampereella on myös runsaasti apteekkeja, joista voi hankkia lääkkeet ja terveystuotteet.

Liikenneturvallisuus

Tampereella panostetaan liikenneturvallisuuteen eri tavoin. Kaupungissa on hyvä infrastruktuuri jalankulkijoille ja pyöräilijöille, ja liikennejärjestelyt on suunniteltu turvalliseksi. Lisäksi kaupunginvaltuusto tekee päätöksiä liikenneturvallisuuteen liittyvistä asioista, kuten nopeusrajoituksista ja liikennesuunnitelmista. Poliisi valvoo liikennettä ja järjestää erilaisia valistuskampanjoita liikenneturvallisuuden edistämiseksi.

Rikollisuus

Tampereella rikollisuus on suhteellisen alhainen verrattuna muihin suuriin kaupunkeihin Suomessa. Poliisi tekee jatkuvaa työtä rikosten ehkäisemiseksi ja selvittämiseksi. Kaupungissa on myös turvallisuuskameroita ja valvontajärjestelmiä, jotka auttavat turvallisuuden ylläpitämisessä. Tampereella toimii myös erilaisia järjestöjä ja hankkeita, jotka edistävät rikosten ennaltaehkäisyä ja tarjoavat apua rikoksen uhreille.

Rannat ja Vesistöt

Rantakohteet

Tampereella on useita kauniita ja suosittuja rantoja. Näihin kuuluu esimerkiksi Rauhaniemen uimaranta, joka sijaitsee Näsijärven rannalla. Rauhaniemessä on hieno hiekkaranta ja hyvä uimavesi. Lisäksi alueella on sauna, venesatama, ravintola ja muita palveluita.

Toinen suosittu rantakohde on Kaupinojan uimaranta, joka sijaitsee Pyhäjärven rannalla. Kaupinojalla on pitkä hiekkaranta ja tilaa auringonottoon. Alueella on myös laitureita, avantouintipaikka, minigolf-rata ja muita aktiviteetteja.

Lisäksi Tampereella on Hatanpään Arboretum, joka sijaitsee Pyhäjärven rannalla. Arboretumissa on kauniita puistoalueita, kävelyreittejä ja puutarhoja. Alueella on myös pieni hiekkaranta, jossa voi viettää aikaa ja nauttia järvinäkymästä.

Vesistöt

Tampere sijaitsee suurten järvien, Näsijärven ja Pyhäjärven, välissä. Nämä järvet tarjoavat hyvät mahdollisuudet erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

Näsijärvi on suuri järvi, jolla voi harrastaa muun muassa veneilyä ja kalastusta. Järven eteläosassa sijaitsevat suositut rannat, kuten Rauhaniemi ja Mustalahti.

Pyhäjärvi on myös suuri järvi, jonka rannalla on monia aktiviteetteja tarjoavia alueita, kuten Kauppi ja Ranta-Tampella. Pyhäjärvellä voi muun muassa kalastaa, veneillä ja nauttia kauniista maisemista.

Tampereen läpi virtaa myös Tammerkoski, joka yhdistää Näsijärven ja Pyhäjärven. Tammerkoski on osa kaupungin historiaa ja tarjoaa kauniin maiseman sekä mahdollisuuden kävellä ja ihailla kosken virtausta.

Yöelämä ja viihde Tampereella:

1. Baarit ja yökerhot:

Tampereella on useita baareja ja yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia viihdemahdollisuuksia. Esimerkkejä suosituista paikoista ovat Pakkahuone, Klubi, Yo-talo, Jack the Rooster ja Old Irish Pub.

2. Ravintolat:

Tampereella on laaja valikoima ravintoloita eri ruokakulttuureja edustavista fine dining -ravintoloista rennompiin bistroihin ja kahviloihin. Kaupungissa voi nauttia paikallisista erikoisuuksista, kuten mustamakkara ja pienpanimo-oluet.

3. Teatterit ja elokuvateatterit:

Tampereella on useita teattereita, jotka tarjoavat monipuolista ohjelmistoa niin näytelmien, musikaalien kuin tanssiesitystenkin osalta. Suosittuja ovat esimerkiksi Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja Tampereen Komediateatteri. Elokuvien ystäville kaupungista löytyy myös useita elokuvateattereita, kuten Finnkino Plevna, Cine Atlas ja Niagara.

4. Konserttipaikat:

Tampereella järjestetään monia konsertteja ja musiikkitapahtumia eri genreistä kiinnostuneille. Suosituimpia konserttipaikkoja ovat Tampere-talo, G Livelab, Klubi ja Pakkahuone. Tampereella järjestetään myös vuosittainen Tampereen Sävel -musiikkifestivaali.

5. Kulttuuritapahtumat:

Tampereella järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, festivaaleja ja tapahtumia eri taiteenaloilta. Esimerkkejä suosituista tapahtumista ovat Tampereen elokuvajuhlat, Tampereen taidemuseon vaihtuvat näyttelyt, Tampere Biennale ja Tampere Jazz Happening.

6. Keilailu ja biljardi:

Tampereella on useita keilahalleja ja biljardisaleja, joissa voi viettää aikaa ja harrastaa näitä lajeja. Esimerkiksi Tullinpuomin keilahalli ja Koulukadun Biljardisali ovat suosittuja paikkoja näille harrastuksille.

7. Kasinot:

Tampereella ei ole varsinaisia kasinoita, mutta kaupungissa voi pelata erilaisia rahapelejä RAY:n videopelejä tarjoavilla pelisaleilla. Näitä löytyy esimerkiksi Tampereen keskustasta.

8. Tanssipaikat:

Tampereelta löytyy useita tanssipaikkoja, joissa voi käydä bailaamassa erilaisen musiikin tahtiin. Esimerkkejä tanssitiloista ovat Vanha Monttu ja Villi Wäinö.

9. Stand-up -klubit:

Tampereella järjestetään stand-up -iltoja, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä koomikoista. Suosittuja stand-up -klubeja ovat esimerkiksi Klubi, Yo-talo ja G Livelab.

10. Yhteisölliset tilat ja tapahtumakeskukset:

Tampereella on useita yhteisöllisiä tiloja ja tapahtumakeskuksia, joissa voi osallistua erilaisiin toimintoihin ja tapahtumiin. Esimerkkejä tällaisista paikoista ovat Rajatalo, Kulttuuritalo Laikku ja Moro Sky Bar. Täällä järjestetään esimerkiksi avoimia työpajoja, live-musiikkia ja muita yhteisöllisiä tapahtumia.

Luontokohteet ja Retkeily

Pyynikki

Pyynikki on kaunis luontokohde Tampereella. Siellä sijaitsee Pyynikinharju, joka on suosittu ulkoilualue. Harjulle voi kiivetä portaita pitkin ja sieltä avautuu upea näköala yli kaupungin. Pyynikillä on myös metsiä ja ulkoilureittejä, joita pitkin voi tehdä kävelyretkiä. Lisäksi alueella on vanha Pyynikin näkötorni, josta voi nauttia upeista maisemista.

Seitsemisen kansallispuisto

Seitsemisen kansallispuisto on noin tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Se on yksi Suomen vanhimmista kansallispuistoista ja tarjoaa monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Alueella on useita vaellusreittejä, tulentekopaikkoja ja laavuja, joissa voi levähtää ja nauttia eväitä. Seitsemisessä voi ihailla kauniita kangasmetsiä, jokia ja järviä. Lisäksi siellä on luontokeskus, josta voi saada lisätietoa alueen eläimistä ja kasveista.

Näsijärvi

Näsijärvi on Tampereen iso järvi, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia retkeilyyn ja ulkoiluun. Järven ympärillä on useita rantapuistoja, joissa voi nauttia uimisesta ja aurinkoisista päivistä. Lisäksi siellä on useita saaria, joihin voi tehdä veneretkiä tai meloa kajakilla. Näsijärvellä voi myös kalastaa ja siellä järjestetään erilaisia vesiliikuntatapahtumia.

Hatanpään Arboretum

Hatanpään Arboretum on kaunis puistoalue, jossa voi nauttia luonnon kauneudesta. Puistossa on erilaisia kasviryhmiä ja kasvihuoneita, joissa voi tutustua erilaisiin kasveihin. Alueella on myös kävelyreittejä ja penkkejä, joissa voi istahtaa hetkeksi rentoutumaan. Hatanpään Arboretumissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, jotka liittyvät kasvien maailmaan.

Kintulammi

Kintulammi on luonnonsuojelualue lähellä Tampereen keskustaa. Alueella on monipuolinen luonto, jossa voi tehdä kävelyretkiä ja havainnoida eläimiä ja kasveja. Kintulammella on useita luontopolkuja, jotka kulkevat metsän läpi, pitkin järvenrantaa ja kosteikkojen kautta. Alueella on myös lintutorni, josta voi tarkkailla lintuja ja muita vesieliöitä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Tampereella

Tampereen tuomiokirkko

Tampereen tuomiokirkko on Tampereen keskustassa sijaitseva luterilainen tuomiokirkko. Se on valmistunut vuonna 1907 ja se on Tampereen vanhin ja suurin kirkko. Kirkon arkkitehtuurissa näkyy pääosin uusgotiikan ja jugendin tyyli. Kirkko on suosittu vierailukohde sekä uskonnollisten tilaisuuksien että kulttuuritapahtumien takia.

Ahvenisjärven kirkko

Ahvenisjärven kirkko sijaitsee Tampereen Nekalassa. Rakennus on valmistunut vuonna 1959 ja se edustaa modernia arkkitehtuuria. Kirkko on Tampereen evankelis-luterilaisen seurakunnan käytössä ja siellä järjestetään jumalanpalveluksia sekä muita kirkollisia tapahtumia.

Pyynikin vanha kirkko

Pyynikin vanha kirkko on puurakenteinen, kauniisti koristeltu kirkko, joka sijaitsee Pyynikin alueella. Se on valmistunut vuonna 1889 ja se on Tampereen vanhin säilynyt kirkkorakennus. Kirkko on suosittu vihkipaikka ja siellä järjestetään myös konsertteja sekä muita tapahtumia.

Tohlopin kirkko

Tohlopin kirkko sijaitsee Tohlopissa noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Nykyinen rakennus on valmistunut vuonna 1954 ja se on betonielementeistä rakennettu moderni kirkko. Kirkko toimii Tampereen evankelis-luterilaisen seurakunnan käytössä ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia sekä muita tilaisuuksia.

Tampereen tuomiokirkon museo

Tampereen tuomiokirkon museo sijaitsee tuomiokirkon tiloissa. Museosta löytyy näyttelyitä, jotka kertovat tuomiokirkon historian ja arkkitehtuurin lisäksi alueen uskonnollisesta kulttuurista ja perinteistä. Museossa voi tutustua esimerkiksi kirkon entiseen kellotapuliin sekä nähdä vanhoja kirkkotaiteen esineitä ja tekstiilejä.

Tampereen kaupunkikierrokset

Tampereella järjestetään myös opastettuja kaupunkikierroksia, joissa voi tutustua kaupungin uskonnollisiin ja historiallisiin kohteisiin. Kierroksilla kävijät voivat tutustua muun muassa Tampereen tuomiokirkkoon, Pyynikin vanhaan kirkkoon ja muihin merkittäviin kohteisiin, samalla oppien kaupungin historiasta ja arkkitehtuurista.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Pispalanharju

Pispalanharju on Tampereen kaunein luontokohde ja tarjoaa upeat näköalat kaupungin ylle. Se on yksi kaupungin korkeimmista kohdista ja sieltä avautuu näkymä Tampereen järvimaisemaan sekä kaupungin keskustaan.

Näsinneula

Näsinneula on Tampereen ikoninen maamerkki ja tarjoaa upeat näköalat kaupungin ylle. Se sijaitsee Särkänniemen huvipuiston alueella ja sen ravintolakerroksessa olevasta näköalatornista voi ihailla panoraamanäkymää koko Tampereen alueelle.

Pyynikin näkötorni

Pyynikin näkötorni sijaitsee Pyynikillä, Tampereen keskustan läheisyydessä. Tornista voi ihailla kaunista Tamperetta ja sen ympäristöä. Pyynikin metsässä sijaitseva näkötorni tarjoaa upeat näkymät järville ja maisemille.

Koskipuisto

Koskipuisto sijaitsee Tampereen keskustan tuntumassa Tammerkosken varrella. Se on suosittu puistoalue, josta avautuu upeat näkymät koskelle ja kaupungin ylle. Koskipuistossa on myös useita kahviloita ja ravintoloita, joista voi nauttia maisemista.

Tammerkosken sillat

Tammerkosken ylittävät sillat tarjoavat upeat näkymät koskelle ja sen ympärille. Sillat ovat Tampereen arkkitehtonisia nähtävyyksiä ja niiden kautta pääsee nauttimaan kaupungin ydinkeskustan ja Tampereen Amurin alueen maisemista.

Pyhäjärvi

Tampereen suurin järvi, Pyhäjärvi, tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungista. Rantoja kiertävät kävelyreitit ja promenadit tarjoavat hyvät mahdollisuudet näköaloihin ja ulkoiluun. Pyhäjärveltä voi ihailla myös Tampereen legendaarista ”kaksi tornia” -näkymää.Kohteen sijainti maa on Suomi.

Jätä kommentti