Halvat lennot Tartto

Nähtävyydet ja kohteet

Vanha kaupunki (Old Town)

Vanha kaupunki on Tarton historiallinen keskusta, jossa voi kokea keskiaikaisen tunnelman. Alueella sijaitsee useita kauniita rakennuksia, kapeita katuja, kirkkoja ja aukioita. Täällä voi tutustua myös Tarton yliopiston perustajan, kuningatar Kristiinan aikaiseen linnaan.

Tarton yliopisto

Tartossa sijaitsee yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista, Tarton yliopisto. Se perustettiin 1632 ja on tänä päivänä yksi Viron arvostetuimmista yliopistoista. Yliopiston alueella on kauniita puutarhoja sekä historiallisia rakennuksia, joissa voi tutustua opiskelijaelämään.

Tarton tuomiokirkko

Tarton tuomiokirkko on Viron suurin luterilainen kirkko. Se on rakennettu 1200-luvulla ja on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Kirkon tornista avautuu upea näkymä yli kaupungin.

AHHAA-tiedekeskus

AHHAA-tiedekeskus on lapsiystävällinen ja interaktiivinen tiedekeskus, jossa voi tutustua erilaisiin tieteellisiin ilmiöihin ja kokea hauskoja kokeita. Keskus tarjoaa myös planetaarionäytöksiä ja erilaisia näyttelyitä.

Tarton jokirantapuistot

Tarton jokien rannoilla sijaitsee useita kauniita puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilusta. Kävelypoluilta voi ihailla kaunista maisemaa ja jokilaivoja, jotka kuljettavat matkailijoita Võrulle tai Pärnuun.

Tarton taidemuseo

Tarton taidemuseo on Viron vanhin taidemuseo, joka esittelee Viron ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä ja pysyvä kokoelma, joka kattaa erilaisia taiteenlajeja.

Tarton eläintarha

Tarton eläintarha on suosittu vierailukohde erityisesti lapsiperheille. Eläintarhassa voi tutustua erilaisiin eläimiin, kuten villieläimiin, talonpoikaiseläimiin ja lintuihin. Tarhassa on myös leikkipuisto ja piknik-alue.

Tarton olutmuseo

Tarton olutmuseo on paikka, jossa voi tutustua Viron oluthistoriaan ja maistella paikallisia oluita. Museossa on näyttelyitä oluen valmistuksesta ja sen historiasta.

Kulttuuri ja Historia:

Tarton yliopisto:

Tarton yliopisto on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista yliopistoista Virossa. Se perustettiin vuonna 1632 ja se on nykyään yksi suurimmista yliopistoista Baltian maissa. Yliopisto tarjoaa monia eri alojen opinto-ohjelmia ja sillä on vahva maine laadukkaasta tutkimuksesta.

Vanha raatihuone:

Tarton vanha raatihuone on yksi kaupungin merkittävimmistä historiallisista rakennuksista. Se sijaitsee Raekoja plats -aukiolla ja se rakennettiin alunperin 1700-luvulla. Tänä päivänä rakennus toimii matkailuneuvontana ja siellä voi myös tutustua Tarton historiallisiin näyttelyihin.

Tarton tuomiokirkko:

Tarton tuomiokirkko on yksi kaupungin ikonisimmista maamerkeistä. Se on goottilaistyylinen kirkko, joka rakennettiin 1200-luvulla. Kirkko on tunnettu korkeista tornistaan ja sen sisällä voi ihastella kauniita freskoja ja lasimaalauksia.

Tarton museot:

Tartossa on useita mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin kulttuuriin ja historiaan. Esimerkiksi Tarton historiallinen museo kertoo kaupungin menneisyydestä ja Tarton taidemuseo esittelee erilaisia taiteen näyttelyitä. Lisäksi on olemassa erikoismuseoita, kuten Tarton lelumuseo ja Tarton yliopiston museo.

Supilinn ja Karlova:

Supilinn ja Karlova ovat kaksi historiallista kaupunginosaa Tartossa. Supilinn on tunnettu vanhoista puutaloistaan ja kapeista kujistaan. Karlova puolestaan on alun perin työläiskaupunginosa, joka on nykyään suosittu alue kävelijöille ja pyöräilijöille. Näillä alueilla voi tutustua vanhaan arkkitehtuuriin ja kokea perinteistä Tartton tunnelmaa.

Tarton kansallinen observatorio:

Tarton kansallinen observatorio on yksi Euroopan vanhimmista observatorioista. Se perustettiin vuonna 1808 ja se on tärkeä paikka astronomian tutkimukselle Virossa. Observatoriossa voi tutustua tähtitieteeseen, vierailla planetaariossa ja jopa kokea tähtien katselua kaukoputkien avulla.

Tarton teatterit:

Tartossa on useita teattereita, jotka tarjoavat laajan valikoiman esityksiä eri genreistä. Esimerkiksi Vanemuine-teatteri on suurin ja vanhin teatteri Tartossa, ja se tarjoaa laadukkaita musiikki-, ooppera- ja draamaesityksiä. Lisäksi Tartossa on myös pienempiä teattereita, kuten Ugala-teatteri, joka keskittyy nykyaikaisiin näytelmiin.

Ruokailu ja ravintolat Tartossa

1. Itämaiset ravintolat

Tartossa on useita itämaisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia aasialaisia keittiöitä, kuten kiinalaista, japanilaista, korealaista ja thaimaalaista ruokaa.

2. Perinteiset virolaiset ravintolat

Kaupungissa on myös useita ravintoloita, jotka keskittyvät perinteisiin virolaisiin ruokalajeihin. Nämä ravintolat tarjoavat esimerkiksi perinteistä virolaista karjalanpiirakkaa, verilettuja ja erilaisia paikallisia kaloja.

3. Kalaravintolat

Koska Tartto sijaitsee Emajoen rannalla, kaupungissa on myös useita kalaravintoloita, jotka tarjoavat tuoreita kala- ja äyriäisherkkuja. Näissä ravintoloissa voi nauttia muun muassa graavilohta, savustettua kalaa ja perinteisiä virolaisia kalaruokalajeja.

4. Pikaruokaravintolat

Tartossa on myös lukuisia pikaruokaravintoloita, kuten McDonald’s ja Hesburger. Nämä ravintolat tarjoavat nopeaa ja edullista ruokaa, kuten hampurilaisia, ranskalaisia ja muita pikaruokalajeja.

5. Fine dining -ravintolat

Mikäli haluat nauttia eksklusiivisemmasta ruokailuelämyksestä, Tartossa on myös useita fine dining -ravintoloita. Nämä ravintolat tarjoavat laadukasta ruokaa hienostuneessa ympäristössä ja niiden ruokalistoilla on usein erilaisia gourmet-ruokalajeja.

6. Katuruokakojuja

Kaupungissa on myös katuruokakojuja, joista voi ostaa nopeita välipaloja tai maukkaita lounaita. Näissä kojuissa voi tarjolla olla esimerkiksi erilaisia voileipiä, keittoja, grilliruokaa tai paikallisia erikoisuuksia.

7. Eurooppalaiset ravintolat

Tartossa on myös ravintoloita, jotka tarjoavat eurooppalaista ruokaa eri maista. Näiden ravintoloiden menuissa voi olla esimerkiksi ranskalaisia, italialaisia, saksalaisia tai espanjalaisia ruokia.

8. Kahvilat

Kaupungissa on runsaasti kahviloita, joissa voi nauttia erilaisista leivonnaisista, kuten kakkuja, leivoksia, pullia ja erilaisia kahvijuomia. Tartossa on myös kahviloita, joissa voi nauttia esimerkiksi gluteenittomia tai vegaanisia herkkuja.

9. Pizzaravintolat

Tartossa on useita pizzaravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia pizzavaihtoehtoja eri täytteillä ja koostumuksilla. Näissä ravintoloissa voi yleensä myös tilata pizzoja mukaan.

10. Pubit ja baarit

Kaupungissa on useita pubeja ja baareja, joissa voi nauttia virvokkeita ja hyvässä seurassa esimerkiksi paikallisista oluesta tai cocktaileista. Joissakin pubeissa voi myös olla tarjolla kevyitä ruokalajeja ja välipaloja.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

Tartossa on monia kulttuuriin ja taiteeseen liittyviä aktiviteetteja. Kaupungissa on useita taidemuseoita, kuten Tarton taidemuseo, joka esittelee virolaista ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Tartossa voi myös vierailla Tarton yliopiston suuressa kirjastossa, joka on samalla kulttuurinen nähtävyys. Lisäksi kaupungissa on useita teattereita, joista tunnetuimpia ovat Vanemuine-teatteri ja Tarton Uus Teater.

Luontoaktiviteetit

Tarton ympäristö tarjoaa monia mahdollisuuksia luontoaktiviteetteihin. Rannalla sijaitsee Toomepuisto, joka on suosittu paikka kävelyyn ja piknikille. Tarton lähellä on myös useita järviä ja jokia, joissa voi harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten soutua ja melontaa. Lisäksi lähialueilta löytyy useita luonnonsuojelualueita ja retkeilypolkuja, joissa voi nauttia kauniista maisemista ja tehdä patikointiretkiä.

Harrastukset ja urheilu

Tartossa on laaja valikoima harrastusmahdollisuuksia ja urheilupaikkoja. Kaupungissa on useita kuntosaleja, uimahalleja ja jalkapallokenttiä. Tartto on myös tunnettu harrastelentopallon pääkaupunkina, ja kaupungissa on useita lentopallokenttiä. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia ja -kisoja, kuten Tarton maraton.

Ravintolat ja kahvilat

Tartossa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita erilaisiin makumieltymyksiin. Kaupungissa on tarjolla kansainvälisiä ruokalajeja sekä perinteisiä virolaisia ruokia. Tartossa voi nauttia esimerkiksi paikallisista herkuista kuten karjalanpiirakoista ja erilaisista leivonnaisista. Lisäksi kaupungissa on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi rentoutua ja nauttia kupin kahvia tai teetä.

Shoppailu

Tartossa on monia ostosmahdollisuuksia erilaisiin tarpeisiin. Kaupungissa on useita ostoskeskuksia, joissa on laaja valikoima vaatteita, elektroniikkaa ja muita tuotteita. Lisäksi kaupungissa on runsaasti pieniä putiikkeja, joista voi löytää uniikkeja ja paikallisia tuotteita. Tartossa on myös kuuluisa kauppahalli, jossa voi ostaa tuoreita elintarvikkeita ja paikallisia herkkuja.

Suositut hotellit Tartossa

1. Radisson Blu Hotel Tartu

Radisson Blu Hotel Tartu sijaitsee keskeisellä paikalla Tarton keskustassa ja tarjoaa modernia majoitusta. Hotellissa on ravintola, baari, spa-alue ja kuntokeskus. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja ilmastointi.

2. Dorpat Hotel

Dorpat Hotel sijaitsee Emajoen rannalla kävelymatkan päässä Tarton keskustasta. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntokeskus. Huoneissa on taulu-tv, minibaari ja ilmainen Wi-Fi.

3. Hotel Lydia

Hotel Lydia tarjoaa ylellistä majoitusta Tarton keskustassa. Hotellissa on ravintola, baari, spa-alue ja kuntokeskus. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja ilmastointi.

4. Tasku Hotel

Tasku Hotel sijaitsee Tarton keskustassa Tasku-kauppakeskuksen vieressä. Hotellissa on ravintola ja baari. Huoneissa on taulu-tv, minibaari ja ilmainen Wi-Fi.

5. Hotel London

Hotel London on perinteikäs hotelli Tarton keskustassa. Hotellissa on ravintola, baari ja sauna. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari.

6. V Spa & Conference Hotel

V Spa & Conference Hotel sijaitsee Tarton keskustassa, vastapäätä Tarton yliopistoa. Hotellissa on ravintola, spa-alue ja kuntokeskus. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja ilmastointi.

7. Hektor Design Hostel

Hektor Design Hostel tarjoaa edullista majoitusta Tarton keskustassa. Hostellissa on yhteinen oleskelutila ja keittiö. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi ja jaetut kylpyhuoneet.

8. Tartu Hotel

Tartu Hotel sijaitsee Tarton keskustassa, lähellä Vanhaa kaupunkia. Hotellissa on ravintola ja baari. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari.

Turvallisuus

Väkivalta

Tartto on yleisesti ottaen melko turvallinen kaupunki, ja vakava väkivalta on harvinaista.

Taskuvarkaudet

Tartossa esiintyy jonkin verran taskuvarkauksia erityisesti vilkkailla alueilla ja julkisissa kulkuvälineissä. Matkailijoita kannattaa kehottaa pitämään huolta arvoesineistään.

Liikenne

Liikenne Tartossa on yleisesti ottaen turvallista. Kuitenkin tulee noudattaa liikennesääntöjä ja olla varovainen varsinkin pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden suhteen.

Naturkatastrofit

Tartto sijaitsee tasaista maastoa, eikä se ole altis suurille luonnonkatastrofeille. Tiettyjä ilmiöitä, kuten rankkasateita ja ukkosmyrskyjä, voi esiintyä satunnaisesti.

Tulipalot

Tartossa on kattava palokuntajärjestelmä, joka huolehtii nopeasti ja tehokkaasti tulipalojen sammuttamisesta. Paloturvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää kaikille asukkaille ja vierailijoille.

Turvallisuustilanne

Tartossa on yleisesti ottaen rauhallinen turvallisuustilanne. Poliisi toimii aktiivisesti kaupungissa ja vastaa rikosten ennaltaehkäisystä ja selvittämisestä.

Terveys

Sairaalat ja terveyskeskukset

Tartossa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, joissa tarjotaan laaja valikoima terveyspalveluja. Näihin kuuluvat esimerkiksi lääkärin vastaanotot, sairaanhoito- ja leikkausosastot sekä erikoissairaanhoito.

Hammaslääkärit

Tartossa on useita hammaslääkäriasemia, joissa tarjotaan erilaisia hammashoitoja, kuten tarkastuksia, paikkaushoitoja ja hammasproteettisia palveluita.

Apteekit

Apteekkeja on helposti saatavilla ympäri Tarttoa. Apteekit tarjoavat lääkehoitoon liittyviä palveluita ja tarvikkeita.

Hygieniakeskukset

Tartossa on useita hygieniakeskuksia, joissa tarjotaan erilaisia hygieniapalveluita, kuten manikyyriä, pedikyyriä ja kauneudenhoitoa.

Terveydenhoito

Terveydenhoito Tartossa on korkealaatuista. Kaupungissa on monia yksityisiä ja julkisia terveyspalveluita, jotka tarjoavat hyvää hoitoa erilaisiin sairauksiin ja terveysongelmiin.

Rannat ja Vesistöt

1. Emajõgi-joki

Emajõgi on Tarton kaupungin läpi virtaava joki. Se on Viron pisin joki, joka on yhteensä noin 100 kilometriä pitkä. Emajõella on myös useita saaria, joista osa on suosittuja virkistysalueita.

2. Kääriku-järvi

Kääriku-järvi sijaitsee noin 35 kilometriä itään Tartosta. Se on suosittu virkistyskohde, jossa on mahdollisuus uida, kalastaa ja rentoutua rannalla. Järven ympäristössä on myös erilaisia ulkoilureittejä.

3. Anne kanava

Anne kanava on kanava, joka yhdistää Emajoen ja Kääriku-järven. Se on rakennettu vuonna 1968 tulvasuojelutarkoituksessa, mutta siitä on tullut myös suosittu veneilykohde. Kanavan varrella on useita venesatamia ja ravintoloita.

4. Supilinnan-allas

Supilinnan-allas on keinotekoinen allas, joka sijaitsee Tarton kaupungin keskustassa. Se on suosittu paikka viettää aikaa ja nauttia kauniista näkymistä. Allas tarjoaa myös mahdollisuuden uida ja vuokrata vesiurheiluvälineitä.

5. Anne järvi

Anne järvi sijaitsee noin kaksi kilometriä Tarton keskustasta etelään. Se on suuri järvi, jossa on hiekkarantoja ja mahdollisuus uida sekä kalastaa. Järvi on myös ympäröivän luonnon ja puiston keskellä, mikä tekee siitä suositun paikan ulkoiluun ja piknikille.

6. Vapriikki järvi

Vapriikki järvi on pieni järvi, joka sijaitsee Tarton Vapriikin puistossa. Järven ympärillä on kävelyreittejä ja penkkejä, joissa voi istua ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä. Järvi on myös suosittu paikka ruokkia ankkoja ja muita vesilintuja.

7. Raadi järvi

Raadi järvi sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Tarton keskustasta lounaaseen. Se on suosittu virkistysalue, jossa on hiekkarantoja, uimapaikkoja ja laitureita. Järven ympäristössä on myös leikkipuistoja ja grillausalueita.

8. Saadjärvi-järvi

Saadjärvi on suuri järvi, joka sijaitsee noin 15 kilometriä luoteeseen Tartosta. Se on suosittu kohde veneilijöille ja kalastajille. Järven ympäristössä on myös useita leirintäalueita, joissa voi yöpyä.

Yöelämä ja viihde Tartossa

Tartto tarjoaa monipuolisia yöelämän ja viihteenvaihtoehtoja niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin.

Baari- ja klubi-iltoja

Tartossa on runsaasti baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista sekä hyvästä musiikista. Baarit ja klubit tarjoavat erilaisia teemoja ja tyyliä, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva paikka. Monissa baareissa on myös live-musiikkia tai DJ:tä, jotka pitävät huolen hyvästä tunnelmasta.

Pubeja ja olutravintoloita

Tartossa on useita pubeja ja olutravintoloita, joissa voi maistella erilaisia oluita ja nauttia rennosta tunnelmasta. Monissa paikoissa on tarjolla myös pubiruokaa, kuten hampurilaisia ja siipiä, joten nälkä ei pääse yllättämään. Joissakin paikoissa järjestetään myös olutmaisteluita ja -tastingeja.

Kahviloita ja kahvibaareja

Tartossa on laaja valikoima kahviloita ja kahvibaareja, joissa voi nauttia hyvästä kahvista ja leivonnaisista. Monissa kahviloissa on myös tarjolla erilaisia teelaatuja ja muita virvokkeita. Kahvilat tarjoavat rauhallisen ilmapiirin, jossa voi viettää aikaa yksin tai ystävien kanssa.

Teatterit ja elokuvateatterit

Tartossa on useita teattereita, joissa voi käydä katsomassa erilaisia näytöksiä ja esityksiä. Tarjolla on niin ammattiteattereiden esityksiä kuin opiskelijateattereidenkin tuotantoja. Lisäksi Tartossa on elokuvateatteri, jossa esitetään sekä kotimaisia että ulkomaisia elokuvia eri genreistä.

Konsertit ja musiikkitapahtumat

Tartossa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia. Kaupungissa on monia esiintymispaikkoja ja konserttisaleja, joissa voi kuunnella niin klassista musiikkia kuin pop-, rock- ja jazz-musiikkiakin. Varsinkin kesäisin Tartossa järjestetään paljon musiikkitapahtumia, kuten festivaaleja ja ulkoilmakonsertteja.

Yökerhoja ja diskoja

Tartossa on useita yökerhoja ja diskoja, joissa voi tanssia ja nauttia yöelämästä. Yökerhoissa on usein erilaisia teemoja ja ohjelmaa, kuten esiintyviä DJ:itä ja teemabileitä. Discoissa taas voi tanssia legendaaristen diskohittien tahtiin ja nauttia iloisesta tunnelmasta. Monet yökerhot ja disot ovat avoinna myöhään yöhön asti.

Kasinot ja pelihallit

Tartossa on myös kasinoita ja pelihalleja niille, jotka pitävät uhkapeleistä ja pelaamisesta. Kasinoilla voi pelata esimerkiksi rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä. Pelihalleissa taas voi pelata erilaisia elektronisia pelejä ja arcade-pelejä.

Tarton luontokohteet ja retkeily

Tamme-Lauri tamm

Tamme-Lauri tammi on yksi Euroopan vanhimmista tammi-puista ja sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Tartosta. Tämän jylhän nähtävyyden ympärillä sijaitsee myös luonnonsuojelualue, jossa voi tutustua alueen monimuotoiseen kasvillisuuteen ja eläimistöön.

Tarton järvi

Tarton järvi on suosittu virkistysalue, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Järven ympärillä on hyvin hoidettuja kävely- ja pyöräilyreittejä sekä paikkoja, joissa voi uida ja veneillä. Myös kalastus on suosittua alueella.

Toome metsäpuisto

Toome metsäpuisto on suuri viheralue keskellä Tarttoa, jossa voi nauttia kauniista metsän tunnelmasta. Puistossa on hyvin merkityt polut, jotka sopivat kävelyyn, juoksuun ja pyöräilyyn. Alueella on myös useita pikkulammia ja puiston läpi virtaa joki.

Kärevere luontopolku

Kärevere luontopolku sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Tartosta ja tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua alueen monimuotoiseen luontoon. Polun varrella on opastauluja, jotka kertovat alueen kasveista ja eläimistöstä. Polku sopii hyvin kävelyyn ja retkeilyyn.

Sangaste lossipuisto

Sangaste lossipuisto on historiallinen puisto, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Tartosta. Puisto on tunnettu upeasta kartanostaan ja kauniista puutarhoistaan. Puistossa on myös useita kävelyreittejä, ja alueelle voi vierailla opastetuilla kierroksilla.

Kakumäen luontopolku

Kakumäen luontopolku sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Tartosta ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Polun varrella voi nähdä erilaisia kasvi- ja eläinlajeja, ja polku päättyy upealle näköalapaikalle, josta avautuu kaunis maisema yli kaupungin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Toomkirik

Toomkirik, eli Tarton tuomiokirkko, on yksi Viron vanhimmista kirkoista. Se on rakennettu 1200-luvulla ja se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Toomkirik on ortodoksinen kirkko, joka edustaa venäläistä arkkitehtuuria. Kirkon tornista avautuvat upeat näkymät Tarton keskustaan.

Tarton yliopisto

Tarton yliopisto on yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista, perustettu vuonna 1632. Yliopisto on merkittävä historiallinen ja kulttuurinen symboli Tartolle. Sen arkkitehtuuri on osittain peräisin 1800-luvun lopulta ja rakennukset tarjoavat kauniin ja historiallisen ympäristön opiskelijoille ja vierailijoille.

Tarton raatihuone

Tarton raatihuone on rakennettu 1782 ja se on yksi kaupungin merkittävistä historiallisista rakennuksista. Se sijaitsee Raekoja plats -aukiolla, joka on Tarton vanhaa kaupunkiydintä, ja toimii nykyään taidemuseona. Raatihuoneen tornista avautuu upeat näkymät yli kaupungin.

Annelinnan vesitorni

Annelinnan vesitorni on yksi Tarton tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee Annelinnan kaupunginosassa ja on vanha vesitorni, joka on nykyään muunnettu näköalatorniksi. Vesitornista voi ihailla kaunista näköalaa yli koko kaupungin.

Petrikirkko

Petrikirkko on toinen vanhoista kirkoista Tartossa. Se on peräisin 1200-luvulta ja on goottilaista arkkitehtuuria edustava luterilainen kirkko. Kirkon tornista avautuu kauniit näkymät yli kaupungin.

Ahhaa Tiedekeskus

Ahhaa Tiedekeskus on paikka, jossa historia ja tiede kohtaavat. Tiedekeskus tarjoaa kävijöille interaktiivisia näyttelyitä, joiden avulla voi oppia ja kokea erilaisia tieteellisiä ja historiallisia ilmiöitä. Tämä on suosittu vierailukohde niin lapsille kuin aikuisillekin Tartossa.

Panoraama- ja Näköalapaikat Tartossa

Tamme-Lauritsa näkötorni

Tamme-Lauritsa näkötorni sijaitsee Tarton kaupungin lounaisosassa Tamme kaupunginosassa. Tornin huipulta avautuu näkymä yli kaupungin ja ympäröivän luonnon. Torniin pääsee nousemaan portaita pitkin, ja sen ylimmässä kerroksessa on parveke, jossa voi ihailla maisemia.

Toomemäki

Toomemäki on Tarton historiallinen puistoalue, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäristön. Alueella voi muun muassa vierailla Tarton linnoituksella, josta on hyvät panoraamanäkymät kaupungin yli.

Emajõen ranta

Emajõen ranta on suosittu paikka ihailla Tarton kaupunkinäkymiä. Rannalta avautuu näkymä joelle ja sen rannoille, sekä yli kaupungin siltojen ja rakennusten. Ranta tarjoaa myös tilaisuuden rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

Toomemäen näkötorni

Toomemäen näkötorni sijaitsee Tarton keskustassa Toomemäellä. Tornista avautuu upeat näkymät ympäröivään puistoon ja yli kaupungin. Torniin pääsee nousemaan portaita pitkin ja ylimmässä kerroksessa on avoin parveke, josta voi ihailla maisemia.

Kivisilta

Kivisilta on yksi Tarton tunnetuimmista maamerkeistä ja samalla mainio paikka ihailla kaupungin näkymiä. Silta ylittää Emajoen ja sen yli kävelemällä voi nähdä joelle ja sen rannoille sekä yli kaupungin halki virtaavalle joelle.

Komiteepuisto

Komiteepuisto sijaitsee Tarton keskustassa ja tarjoaa kauniita näkymiä kaupunkiin ja sen ympäristöön. Puistossa on muun muassa suihkulähde ja viihtyisiä puistonpenkkejä, joilta voi nauttia maisemista ja kaupungin vilinästä.

Tähtitorninmäki

Tähtitorninmäki on puistoalue, joka sijaitsee Tarton keskustassa. Se tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäristön. Puistossa sijaitsee myös vanha tähtitorni, johon voi tutustua ja ihailla maisemia sen huipulta.Kohteen sijainti maa on Viro.

Jätä kommentti