Halvat lennot Tbilisi

Nähtävyydet ja Kohteet

Rustavelin aukio

Tbilisin keskustassa sijaitseva aukio, jossa on monia ravintoloita ja kauppoja. Se on myös suosittu tapahtumapaikka, jossa järjestetään usein konsertteja ja festivaaleja.

Tbilisin vanhakaupunki

Tbilisin vanhakaupunki, jota kutsutaan myös nimellä Tbilisin metekhi, on historiallinen alue, jossa on säilynyt monia vanhoja rakennuksia ja kapeita katuja. Alueella sijaitsee myös Tbilisin linna, josta on upeat näkymät kaupungin yli.

Vapaudenaukio

Tbilisin keskustassa sijaitseva Vapaudenaukio on yksi kaupungin tärkeimmistä aukioista. Siellä on muun muassa Vapaudenpatsas ja Georgian parlamenttirakennus. Aukiolla järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja mielenosoituksia.

Narikalan linnoitus

Narikalan linnoitus on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Tbilisin kukkulalla. Sieltä on upeat näkymät kaupungin yli, ja linnoitus on suosittu paikka myös auringonlaskun ihailuun. Linnoitukselle voi nousta joko köysiradalla tai kävellen.

Jvari-luostari

Tbilisin lähellä, Mtskhetan kaupungissa sijaitseva Jvari-luostari on UNESCO:n maailmanperintökohde. Luostari sijaitsee kukkulalla, josta on upeat näkymät Mtskhetan laaksoon. Jvari-luostari on tärkeä uskonnollinen paikka ja suosittu vierailukohde.

National Museum of Georgia

National Museum of Georgia on Georgian kansallismuseo, joka esittelee maan historiaa ja kulttuuria. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa arkeologisia löytöjä, taidetta ja esineitä eri aikakausilta. Museo sijaitsee Tbilisin keskustassa.

Tbilisi Zoo

Tbilisin eläintarha sijaitsee Vake-puistossa ja siellä on nähtävillä monia eläinlajeja, kuten elefantteja, tiikereitä, leijonia ja lintuja. Eläintarha tarjoaa viihtyisät puitteet vierailulle ja se on suosittu kohde erityisesti perheiden keskuudessa.

Tbilisin botaninen puutarha

Tbilisin botaninen puutarha on suuri ja kaunis puisto, jossa on laaja valikoima erilaisia kasvilajeja. Puutarhassa voi kävellä polkuja pitkin ja ihailla erilaisia kasveja ja kukkia. Alueella on myös näköalatasanne, josta on kauniit näkymät kaupungin yli.

Kulttuuri ja Historia:

Tbilisin historialliset rakennukset:

Muun muassa Narikala-linnoitus, Sioni-katedraali ja Sameba-katedraali.

Tbilisin kansallisteatterit:

Muun muassa Rustaveli-teatteri ja Marjanishvili-teatteri.

Georgialainen musiikki:

Georgialaiseen musiikkiin kuuluu muun muassa kansanmusiikkia, polifoniaa ja modernimpia lajityyppejä.

Georgialaiset tanssit:

Georgialaiset kansantanssit ovat hyvin monipuolisia ja erilaisia alueittain, ja ne sisältävät muun muassa erilaisia askelsarjoja ja nopeita käännöksiä.

Georgialainen keittiö:

Georgialaisessa keittiössä on monenlaisia herkullisia ruokia, kuten khachapuri (juustopiirakka) ja khinkali (lihapiirakka).

Samogrelo-kvemo kartli-kulttuuri ja historia:

Samogrelo-kvemo kartli on yksi historiallisista alueista Georgiassa, jolla on merkittävä kulttuuriperintö ja historian merkitystä.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteiset georgialaiset ravintolat

– Tbilisi on täynnä perinteisiä georgialaisia ravintoloita, jotka tarjoavat autenttisia paikallisia ruokia ja juomia. Nämä ravintolat ovat erinomainen paikka kokea georgialaista kulttuuria ja makuelämyksiä. Suositeltavia perinteisiä georgialaisia ravintoloita Tbilisissä ovat esimerkiksi ”Machakhela”, ”Tiflis Veranda” ja ”Pasanauri”.

Kansainväliset ravintolat

– Tbilisissä on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureja eri puolilta maailmaa. Tällaisia ravintoloita ovat esimerkiksi italialaiset, kiinalaiset, japanilaiset, turkkilaiset ja intialaiset ravintolat. Nämä ravintolat tarjoavat vaihtoehtoja niille, jotka haluavat maistella eri ruokakulttuurien herkkuja.

Kahvilat ja leipomot

– Tbilisi on täynnä viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia herkullisia leivonnaisia, juomia ja kahvilaatuja. Kahvilat tarjoavat usein myös kevyitä aterioita, kuten salaatteja ja voileipiä. Suositeltavia kahviloita ja leipomoita Tbilisissä ovat esimerkiksi ”Dunkin’ Donuts”, ”Entree” ja ”Paul”.

Pikaruokaravintolat

– Jos olet kiireinen ja haluat nopean aterian, Tbilisissä on myös lukuisia pikaruokaravintoloita. Tunnettuja pikaruokaketjuja, kuten McDonald’s ja KFC, löytyy kaupungista. Lisäksi paikalliset pikaruokaketjut, kuten ”Wendy’s” ja ”Hudson”, tarjoavat erilaisia pikaruoka-annoksia. Pikaruokaravintolat tarjoavat yleensä nopeat ruokailuvaihtoehdot ja ne ovat usein edullisia.

Ravintoloita erityisruokavalioille

– Tbilisissä on myös ravintoloita, jotka tarjoavat erityisruokavalioita noudattaville asiakkaille vaihtoehtoja. Esimerkiksi vegaanille ja kasvissyöjälle sopivia ravintoloita löytyy eri puolilta kaupunkia. Joissakin ravintoloissa on myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Suositeltavia ravintoloita erityisruokavalioille ovat esimerkiksi ”Cafe Leila”, ”Kiwi Vegan Cafe” ja ”NAXVA”.

Ruokamarkkinat

– Tbilisissä järjestetään myös erilaisia ruokamarkkinoita, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita ja maistella erilaisia herkkuja. Suosittuja ruokamarkkinoita Tbilisissä ovat esimerkiksi ”Deserters Bazaar”, ”Meidan Bazaar” ja ”Mercato Centrale Tbilisi”. Näillä markkinoilla voi tutustua georgialaiseen ruokakulttuuriin ja ostaa paikallisia herkkuja sekä tuoreita raaka-aineita.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kiehtovat nähtävyydet

Tbilisi tarjoaa monia kiehtovia nähtävyyksiä, kuten Narikala-linna, joka on historiallinen linnake, ja Pyhän kolminaisuuden katedraali, joka on Georgian isoimman ortodoksisen kirkon pääpaikka. Tbilisin vanhakaupunki on myös suosittu nähtävyys, jossa voi ihailla keskiaikaisia ​​rakennuksia ja kapeita katuja.

Museot ja kulttuuritapahtumat

Tbilisissä on useita museoita, kuten Georgian kansallismuseo, jossa voi tutustua Georgian historian ja kulttuurin näyttelyihin. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia ​​kulttuuritapahtumia, kuten musiikki- ja tanssifestivaaleja sekä teatteriesityksiä.

Puistot ja virkistysalueet

Tbilisissä on useita kauniita puistoja ja virkistysalueita, kuten Vakhtangov-puisto ja Rike-puisto, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta. Lisäksi kaupungin lähellä sijaitsee Mtatsminda-vuori, josta avautuu upea näköala koko kaupunkiin.

Ostosmahdollisuudet

Tbilisi tarjoaa erilaisia ​​ostosmahdollisuuksia, kuten suuria ostoskeskuksia ja vilkkaita markkinoita. Täältä voi löytää paikallisia käsitöitä, vaatteita, ruokaa ja paljon muuta. Tbilisin vanhankaupungin kapeat kadut ovat myös täynnä pieniä putiikkeja ja kauppoja, joista voi ostaa ainutlaatuisia löytöjä.

Kahvilat ja ravintolat

Tbilisi on täynnä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia georgialaisesta ruoasta ja juomasta. Kaupungissa on monia paikkoja, joissa voi maistella perinteisiä georgialaisia ​​ruokia, kuten khachapureja (juustolla täytettyjä leivonnaisia) ja khinkalija (lihapullia). Kaupungissa on myös monia kansainvälisiä ravintoloita, joten ruokailijat voivat nauttia erilaisista vaihtoehdoista.

Yöelämä

Tbilisi tarjoaa vilkkaan ja monipuolisen yöelämän. Kaupungissa on monia baareja, klubeja ja yökerhoja, joissa voi nauttia musiikista ja tanssista. Monet baarit ja klubit ovat avoinna aamuyöhön asti, joten yöelämää voi nauttia pitkälle yöhön.

Suositut hotellit Tbilisissä:

1. The Biltmore Hotel Tbilisi

The Biltmore Hotel Tbilisi on viiden tähden hotelli, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Tbilisissä. Hotellissa on nykyaikaisia ja viihtyisiä huoneita, joista on upeat näkymät kaupunkiin. Lisäksi hotellissa on useita ravintoloita, baareja ja kattoterassi, josta voi ihailla kaupungin maisemia. Asiakkaille tarjotaan myös spa-palveluita, kuntokeskus ja uima-allas.

2. Rooms Hotel Tbilisi

Rooms Hotel Tbilisi on trendikäs boutique-hotelli, joka sijaitsee vanhan kaupungin alueella. Hotellin huoneet ovat modernisti sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös tyylikäs ravintola ja baari, jossa tarjoillaan herkullista ruokaa ja juomia. Asiakkailla on mahdollisuus rentoutua hotellin sisäpihalla tai nauttia näkymistä katolla sijaitsevalla terassilla.

3. Stamba Hotel

Stamba Hotel on ylellinen design-hotelli, joka sijaitsee historiallisessa entisessä painotalossa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja, ja niissä on modernit mukavuudet. Hotelli tarjoaa monipuolisia ruokailumahdollisuuksia ravintolassa, baarissa ja sisäpihalla. Lisäksi hotellissa on spa-tilat, kuntokeskus ja uima-allas. Stamba Hotel on suosittu valinta erityisesti taiteen ja muodin ystäville.

4. Tbilisi Marriott Hotel

Tbilisi Marriott Hotel sijaitsee kauniilla paikalla keskellä kaupunkia ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja laadukasta palvelua. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia georgialaisesta ruoasta ja juomasta. Lisäksi hotellissa on kuntokeskus ja sauna, ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuus rentoutua hotellin sisäpihalla tai kattoterassilla, josta on upeat näkymät kaupunkiin.

5. Radisson Blu Iveria Hotel, Tbilisi

Radisson Blu Iveria Hotel sijaitsee Tbilisin keskustassa lähellä monia nähtävyyksiä. Hotellin modernit huoneet tarjoavat mukavuutta ja näkymiä kaupunkiin. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, joista voi nauttia herkullisista ruoista ja juomista. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin wellness-alueella, jossa on spa, kuntokeskus ja uima-allas. Radisson Blu Iveria Hotel on suosittu vaihtoehto liikematkailijoille ja lomailijoille.

Tbilisi: Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

Tbilisi on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoita kehotetaan silti ottamaan huomioon joitain turvallisuusnäkökohtia:

Tieliikenne ja liikkuminen

Tbilisiin saapuvien matkailijoiden tulee olla tietoisia liikenteen erityispiirteistä ja varovaisia liikenteessä. On suositeltavaa käyttää julkista liikennettä, kuten takseja ja metroa, ja välttää liikkumista öiseen aikaan yksinäisillä alueilla.

Poliisi ja hätätilanteet

Poliisi Suosittelee matkailijoita säilyttämään matkustusasiakirjansa ja arvotavaransa turvallisessa paikassa ja pitämään aina mukanaan kopiot tärkeistä asiakirjoista. Häät and esimerkiksi katoamistapauksissa on syytä ottaa yhteys poliisiin. Tärkeimmät hätänumerot Tbilisissä ovat 112 (yleinen hätänumero) ja 122 (poliisille).

Terveyspalvelut ja sairaalat

Tbilisissä on useita julkisia ja yksityisiä sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka pystyvät tarjoamaan laadukasta lääketieteellistä hoitoa. Suurimmassa osassa sairaaloita lääkärit ja hoitohenkilökunta puhuvat venäjää tai georgiaa, joten perustava kielitaito voi olla hyödyllistä. Matkailijoita kehotetaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa mahdollisen sairauden tai tapaturman.

Rikollisuus

Vaikka Tbilisi on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, matkailijoita kehotetaan pysymään valppaana ja noudattamaan tavanomaisia varotoimia. Matkustajia suositellaan saapumaan turvallisesti ja huolehtimaan arvotavaroistaan, kuten lompakoistaan, matkapuhelimistaan ja passiensa, kantamisesta turvallisesti.

Rannat ja Vesistöt

Kurasjärvi (Tbilisi Sea)

Kurasjärvi, tai Tbilisi Sea, on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Tbilisin keskustasta. Se on suosittu kohde paikallisten asukkaiden keskuudessa sekä turistien keskuudessa. Järven ympärillä on rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia aurinkoisista päivistä. Alueella on myös tarjolla erilaisia vesitoimintoja, kuten veneilyä, kalastusta ja uimista.

Mtatsminda-puisto

Mtatsminda-puisto on kaunis puisto, joka sijaitsee Tbilisin keskustan läheisyydessä. Puistossa on laaja viheralue, ulkoilureittejä ja kauniita näköalapaikkoja. Mtatsminda-puistossa sijaitsee myös pieni järvi, jossa voi rentoutua ja nauttia maisemista. Puistossa on myös muutamia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia virvokkeita.

Mtkvarin joki

Mtkvarin joki virtaa Tbilisin läpi. Joki tarjoaa kauniin näkymän kaupungille ja sen ympäristölle. Jokiranta on suosittu paikka paikallisten asukkaiden ulkoiluun ja lenkkeilyyn. Jokilaakson varrella on myös useita puistoja ja viheralueita, joilla voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Mtkvarin joella järjestetään myös erilaisia vesitapahtumia ja veneilymahdollisuuksia.

Lisi-joki

Lisi-joki on pieni joki, joka sijaitsee Tbilisin pohjoisosassa. Joki tarjoaa kauniin ympäristön ja viheralueen sen ympärillä. Lisi-jokirannassa on mahdollisuus kävellä, rentoutua ja nauttia luonnosta. Alueella on myös muutamia viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita.

Turtle-joki ja Vake-puisto

Turtle-joki on pieni joki, joka virtaa Tbilisin läpi. Joki tarjoaa kauniin ympäristön ja rauhallisen ilmapiirin. Turtle-joen varrella sijaitsee Vake-puisto, joka on suosittu kävely- ja ulkoilualue paikallisten keskuudessa. Puisto tarjoaa vehreää maisemaa, viheralueita ja penkkejä rentoutumiseen. Alueella on myös muutamia kahviloita ja ravintoloita.

Yöelämä ja viihde Tbilisissä

1. Baarit ja klubit

Tbilisissä on runsaasti baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä, tunnelmia ja juomia. Viihtyisiä cocktail-baareja löytyy erityisesti vanhankaupungin alueelta, kuten Machakhelidze Street. Klubeja on tarjolla monia erilaisia, kuten techno- ja house-musiikkiin keskittyviä, kuten Mtkvarze ja Bassiani, sekä perinteisemmän musiikin klubeja, kuten Kisiskhevi. Monet baarit ja klubit ovat avoinna myöhään aamuyöhön asti.

2. Konsertit ja esiintymispaikat

Tbilisi tarjoaa monipuolisen valikoiman konsertteja ja esiintymispaikkoja eri musiikkigenreihin. Tbilisi Opera and Ballet Theatre esittää klassista musiikkia ja balettiesityksiä. Rustaveli-teatterissa voi nähdä teatteriesityksiä ja musikaaleja. Concert Hall Tbilisi ja Tbilisi Event Hall ovat puolestaan suosittuja paikkoja konserttien ja live-esiintymisten järjestämiseen eri musiikkityyleistä riippuen. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden.

3. Kulttuurikeskukset ja galleriat

Tbilisissä on useita kulttuurikeskuksia ja gallerioita, joissa voi tutustua georgialaiseen ja kansainväliseen taiteeseen. Esimerkiksi Georgian National Museum ja Tbilisi History Museum tarjoavat monipuolisia näyttelyitä historiasta ja taiteesta. Tbilisi State Opera House on myös merkittävä kulttuurikeskus, jossa järjestetään musiikki- ja tanssiesityksiä. Taiteenystävät voivat vierailla myös eri gallerioissa, kuten Project ArtBeat ja Window Project Tbilisi, joissa on esillä nykytaidetta ja valokuvanäyttelyitä.

4. Ravintolat ja kahvilat

Tbilisi on tunnettu myös laajasta ravintola- ja kahvilatarjonnastaan. Kaupungista löytyy ruokapaikkoja eri kansainvälisten keittiöiden edustajia, kuten georgialaista, italialaista, aasialaista ja välimerellistä ruokaa. Perinteisiä georgialaisia ravintoloita eli ”sakartvelo” kannattaa ehdottomasti kokeilla. Lisäksi kaupungissa on tarjolla useita viihtyisiä kahviloita ja konditorioita, joissa voi nauttia kahvista ja leivonnaisista.

5. Yökerhot

Tbilisissä on myös useita yökerhoja, jotka tarjoavat paitsi yöelämää, myös erikoisohjelmia ja live-esiintyjiä. Esimerkiksi Café Gallery Night Club on suosittu paikka tanssia ja juhlia. Mtkvarze ja Bassiani ovat mainittavia techno-musiikkiin keskittyviä yökerhoja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen klubikokemuksen. Yökerhojen aukioloajat voivat vaihdella, usein ne avautuvat myöhään illalla ja jatkavat aamutunneille asti.

Tbilisi – Luontokohteet ja Retkeily

Narikala-linnoitus

Narikala-linnoitus on yksi Tbilisin ikonisimmista nähtävyyksistä ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Linnoitus sijaitsee Kura-joen yläpuolella ja se on peräisin 300-luvulta. Vierailijat voivat tutkia linnoituksen raunioita, kävellä sen muurien päällä ja ihailla panoraamanäkymiä ympäröivään kohteeseen.

Botaninen puutarha

Tbilisin Botaninen puutarha on kaunis viheralue, joka tarjoaa rauhallisen paikan rentoutumiseen ja luonnon kauneuden ihailuun. Puutarha on perustettu vuonna 1845 ja siinä on laaja valikoima erilaisia kasvilajeja eri puolilta maailmaa. Puutarhassa on myös pieni järvi, kävelyreittejä ja leikkipaikka lapsille.

Mount Mtatsminda

Mount Mtatsminda on Tbilisin tunnetuin vuori ja suosittu retkikohde. Vuorelta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin, ja sinne pääsee helposti köysiradalla tai kävellen. Vuoren huipulla sijaitsee Mount Mtatsminda Park, jossa on huvipuistolaitteita, ravintoloita ja näköalatasanne.

Mtskheta

Mtskheta on historiallinen kaupunki lähellä Tbilisia ja se on UNESCO:n maailmanperintökohde. Kaupunki sijaitsee kahden joen, Kura-joen ja Aragvi-joen, risteyksessä. Mtskheta on tärkeä uskonnollinen keskus, ja siellä sijaitsevat Jvari-kirkko ja Svetitskhoveli-katedraali, jotka ovat arkkitehtonisesti merkittäviä rakennuksia.

Tsitsamuri-joen rotko

Tsitsamuri-joen rotko sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tbilisistä ja se tarjoaa upeita luonnonmaisemia ja mahdollisuuden retkeilyyn. Rotkolla on useita vesiputouksia ja sen ympärillä on vehreä metsä. Alueella voi patikoida pitkin polkuja, ihailla luontoa ja viettää aikaa joen rannalla.

Lake Lisi

Lake Lisi on keinotekoinen järvi Tbilisin länsipuolella. Se on suosittu paikka piknikille, kävelylle ja virkistäytymiselle kaupungin ulkopuolella. Järven läheisyydessä on myös ulkoilualue, jossa on leikkipaikkoja, kävelyreittejä ja kahviloita.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Tbilisissä

1. Sameba-katedraali

Sameba-katedraali, virallisesti tunnettu nimityksellä Pyhän Kolminaisuuden katedraali, on Georgian ortodoksisen kirkon pääkirkko. Se sijaitsee Tbilisin kukkulalla ja on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista ja historiallisista nähtävyyksistä. Sameba-katedraali on valmistunut vuonna 2004 ja sen korkea kultainen kupoli on vaikuttava näky kaupungin maisemassa.

2. Narikkala-linnoitus

Narikkala-linnoitus, tai Tbilisin linnoitus, on historiallinen linnoitus Tbilisin vanhassakaupungissa, Mtkvari-joen rannalla. Linnoitus on rakennettu 300-luvulla persialaisten vallan aikana ja sitä on useasti uudistettu ja laajennettu. Se tarjoaa upeat näkymät kaupungin kattojen yli. Linnoituksen yhteydessä sijaitsee myös useita kirkkoja, kuten St. Nicholasin kirkko.

3. Sioni-katedraali

Sioni-katedraali sijaitsee Tbilisin vanhassakaupungissa, Mtkvari-joen rannalla. Katedraali on ensisijaisesti tunnettu georgialaisen ortodoksisen kirkon yhdessä tärkeimmistä kirkoista. Nykyinen katedraali on rakennettu 500-luvulla, mutta sitä on kunnostettu ja laajennettu useita kertoja historian aikana. Katedraalissa säilytetään myös Pyhän Nino -ikonia.

4. Metekhin luostari

Metekhin luostari on historiallinen luostari, joka sijaitsee Tbilisin vanhassakaupungissa Narikkala-linnoituksen läheisyydessä. Luostari perustettiin 1200-luvulla ja se toimii yhä nykyäänkin tärkeänä uskonnollisena ja kulttuurisena keskuksena. Luostarin alueella on myös Metekhin kirkko, joka on suosittu turistikohde.

5. Abanotuban kylpylät

Abanotuban kylpylät ovat historiallisia kylpylöitä, jotka sijaitsevat Tbilisin vanhassakaupungissa. Kylpylöitä on käytetty jo antiikin ajoista lähtien, ja ne tarjoavat rentoutumismahdollisuuden lämpimässä mineraalivedessä. Abanotuban kylpylöiden rakenteet ovat perinteisiä ja vievät vierailijan matkalle menneisyyteen.

6. Betlehemissä kirkko

Betlehemissä kirkko on uskonnollinen kohde, joka sijaitsee Tbilisin vanhassakaupungissa. Kirkko on perustettu 1600-luvulla ja se on keskeinen osa Vanhan kaupungin arkkitehtuuria. Kirkossa voi ihailla kauniita freskoja ja georgialaista ikonografista taidetta.

7. Tsminda Sameba -kirkko

Tsminda Sameba -kirkko, jota kutsutaan myös Holy Trinity Cathedraliksi, on moderni kirkko, joka sijaitsee Tbilisin keskustassa. Se on yksi Georgian suurimmista kirkoista ja sen rakentaminen alkoi vuonna 1995. Kirkosta on upeat näkymät koko kaupungin yli.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Mtatsminda-vuori

Mtatsminda-vuori on yksi Tbilisin tunnetuimmista näköalapaikoista. Vuoren huipulla sijaitsee tuomiokirkko ja sen vieressä on huvipuisto, josta avautuu upea näkymä kaupungin yli.

Narikala-linnoitus

Narikala-linnoitus on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Tbilisin vanhassakaupungissa. Linnoituksen päältä avautuu upea panoraamanäkymä kaupungin yli, ja sieltä voi ihailla esimerkiksi Mtkvari-joen ja Mtskhetan vuorten kaunista maisemaa.

Botaninen puutarha

Tbilisin botaninen puutarha sijaitsee Sololakin kaupunginosassa, ja se tarjoaa vierailijoille upeat näköalat kaupunkiin. Puutarhasta voi ihailla kaupungin kattoja ja vuoria sekä nauttia vehreästä ympäristöstä.

Sameba-katedraali

Sameba-katedraali on yksi Tbilisin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Katedraalin ulkoterassilta voi ihailla kaupungin maisemia ja samalla ihailla katedraalin upeaa arkkitehtuuria.

Funiculari

Funiculari on Tbilisin köysirata, joka vie Mtatsminda-vuorelle. Funicularin yläasemalta avautuu upea näköala kaupungin ylle, ja siellä voi nauttia myös ravintoloiden ja näköalakahvilan tarjoiluista.

Kartlis Deda-patsas

Kartlis Deda-patsas, eli Äitimaa-patsas, on Tbilisin symboli. Patsaalta avautuu kaunis näkymä kaupungin yli, ja samalla voi ihailla patsaan upeaa veistosta.

Bethlehemista Jeesuksen ristiinnaulitsemiskirkon näköalapaikka

Bethlehemista Jeesuksen ristiinnaulitsemiskirkon läheisyydessä sijaitsee näköalapaikka, josta avautuu kaunis panoraamanäkymä Tbilisin vanhaankaupunkiin. Täältä voi ihailla vanhan kaupungin kattoja ja historiallisia rakennuksia.Kohteen sijainti maa on Georgia.

Jätä kommentti