Halvat lennot Thessaloniki

Nähtävyydet ja kohteet

1. Aristoteleen aukio

Aristoteleen aukio on yksi kaupungin tunnetuimmista aukioista ja sijaitsee aivan Thessalonikin rannan tuntumassa. Aukiolla voi nähdä Aristoteleen patsaan sekä monia kahviloita ja ravintoloita.

2. Thessalonikin valkoiset tornit

Valkoiset tornit ovat Thessalonikin symbolisia maamerkkejä ja ne sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa. Tornit tarjoavat upeat näkymät kaupungin yli ja niissä toimii myös kulttuurihistoriallinen museo.

3. Thessalonikin arkeologinen museo

Thessalonikin arkeologinen museo on yksi Kreikan tärkeimmistä arkeologisista museoista. Museo esittelee laajan kokoelman antiikin aikaisia esineitä ja taideteoksia, jotka heijastavat kaupungin pitkää historiaa.

4. Rotonda

Rotonda on antiikin aikainen rakennus, joka toimi alun perin mausoleumina. Nykyään se toimii näyttelytilana ja siellä voi nähdä muun muassa upeita mosaiikkeja. Rotondan ympäristössä on myös muita antiikin aikaisia nähtävyyksiä.

5. Byzantinon museo

Byzantinon museo esittelee taidetta ja esineistöä bysanttilaiselta ajalta. Museossa voi tutustua muun muassa ikoneihin, freskoihin ja kirkolliseen taideteokseen. Museo sijaitsee kauniissa bysanttilaisessa rakennuksessa.

6. Rotunda of Galerius

Rotunda on antiikinaikainen rakennus, joka alun perin oli keisari Galeriuksen mausoleum. Nykyään se toimii näyttelytilana ja sen seinillä voi nähdä upeita freskoja. Rotundalla on myös mielenkiintoinen historia.

7. Valkea torni

Thessalonikin valkea torni sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja on yksi kaupungin symbolisista maamerkeistä. Tornissa on museo ja näköalatasanne, josta voi ihailla upeita maisemia kaupungin yli.

8. Thessalonikin kaupunginmuuri

Thessalonikin kaupunginmuuri on osa kaupungin historiallista linnoitusta. Muuri on peräisin bysanttilaiselta ajalta ja sen jäänteitä voi nähdä eri puolilla kaupunkia. Muurilla voi myös kävellä ja saada hyvän käsityksen kaupungin historiasta.

9. Arkeaologinen alue Vergina

Vergina on UNESCO:n maailmanperintökohde ja siellä sijaitsee monia antiikin aikaisia arkeologisia kohteita. Alueelta löytyy muun muassa Kiirunan kuninkaan hauta, joka on yksi Kreikan tärkeimmistä arkeologisista löydöistä.

10. Thessalonikin kansallinen arkeologinen museo

Thessalonikin kansallinen arkeologinen museo on yksi Kreikan tärkeimmistä museoista ja siellä voi nähdä laajan kokoelman antiikin aikaisia esineitä sekä taideteoksia. Museo sijaitsee arkeologisella alueella aivan kaupungin keskustassa.

Kulttuuri ja Historia

Arkeologiset kohteet

Thessalonikissa sijaitsee useita arkeologisia kohteita, kuten Aigeirousin kaivaukset, jossa voi nähdä muinaisen kaupungin raunioita. Lisäksi kaupungissa on Rotunda, joka oli alun perin roomalainen mausoleumi mutta sittemmin muutettiin kirkoksi. Thessalonikissa voi myös vierailla Galeriuksen kaari -nimisellä maamäellä, joka on roomalaisen keisarin Galeriuksen rakennuttama.

Museot

Thessaloniki tarjoaa monia mielenkiintoisia museoita, kuten Arkeologinen museo, jossa on laaja kokoelma antiikin aikaisia artefakteja. Myös Thessalonikin sotahistoriallinen museo on suosittu vierailukohde, jossa voi tutustua kaupungin historiaan erityisesti sodan aikana. Lisäksi kaupungissa on nykytaiteen museo ja filosofian museo.

Historialliset rakennukset

Thessalonikissa on paljon historiallisia rakennuksia, kuten Pyhän Dimitrioksen kirkko, joka on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle. Toisessa merkittävässä kirkossa, Agios Panteleimonissa, voi nähdä bysanttilaisia ​​mosaiikkeja. Lisäksi kaupunkiin kuuluu Valkoisen tornin linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät koko kaupungille.

Kulttuuritapahtumat

Thessaloniki on elossa erilaisten kulttuuritapahtumien ansiosta. Kaupungissa järjestetään vuosittain Thessalonikin kansainväliset elokuvajuhlat, jossa esitellään elokuvia eri puolilta maailmaa. Lisäksi kaupungin kaikkiin kaupunginosiin levittäytyy joka kesä Thessalonikin kulttuurifestivaali, jossa nähdään musiikkia, tanssia, teatteria ja muita esityksiä.

Kirjasto

Thessalonikissa sijaitsee Kreikan kansalliskirjaston filiaali, joka on suuri kirjasto monilla kirjoilla, valokuvilla ja arkistoilla. Se on paikka, jossa voi tutustua kreikkalaiseen ja kansainväliseen kirjallisuuteen sekä tutkia arkistomateriaaleja historiallisten tapahtumien osalta.

Ruins

Kaupungissa on myös useita raunioita, kuten Roman Forum, joka oli antiikin ajan julkisen elämän keskus, ja Ano Poli -niminen alue, jossa voi tutustua perinteiseen arkkitehtuuriin ja kaupungin vanhaan osaan.

Teatteri

Thessalonikissa on useita teattereita, kuten Makedonian teatteri, joka on yksi suurimmista teattereista Kreikassa ja järjestää erilaisia näytöksiä ja esityksiä koko vuoden ajan. Kaupungista löytyy myös pienempiä teattereita, jotka keskittyvät paikalliseen kulttuuriin ja nykyajan esityksiin.

Ruokailu ja Ravintolat Thessalonikissa

Perinteinen kreikkalainen ruoka

Thessaloniki tarjoaa lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteistä kreikkalaista ruokaa. Näissä ravintoloissa voit maistella esimerkiksi moussakaa, souvlakia, tzatzikia, giros-pitaa ja erilaisia salaatteja. Alueen merenelävät ovat myös erityisen suosittuja.

Monikansalliset ravintolat

Kaupungista löytyy myös monia ulkomaisia ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia eri maiden keittiöistä. Näillä ravintoloilla on tarjolla esimerkiksi italialaista, kiinalaista, intialaista ja japanilaista ruokaa. Voit nauttia esimerkiksi pizzaa, pastaa, sushi-annoksia tai currya näissä ravintoloissa.

Kahvilat ja leipomot

Thessalonikissa on myös laaja valikoima kahviloita ja leipomoita, joista voi ostaa tuoretta leipää, makeita leivonnaisia ja erilaisia kahvijuomia. Näissä paikoissa voi nauttia esimerkiksi kreikkalaista kahvia tai freddo-espressoa ja maistella erilaisia leivonnaisia, kuten bougatsaa tai baklavää.

Viinitilat ja viinitastingit

Kaupungin lähellä sijaitsevilla viinitiloilla on mahdollisuus osallistua viinitastingeihin ja oppia lisää kreikkalaisista viineistä. Tiloilla voi myös tutustua viinien valmistukseen ja historiallisiin viini-alueisiin. Thessalonikin alueella tuotetaan monia laadukkaita viinejä, joten viinimatka voi olla kiinnostava vaihtoehto ruoan ystäville.

Suosittuja ruokailualueita

Thessalonikin suosittuja ruokailualueita ovat esimerkiksi Aristoteleenaukion ympäristö ja Ladadika-kaupunginosa. Nämä alueet tarjoavat monia kauniita ravintoloita ja tunnelmallisia kahviloita, joista voi nauttia ruoasta ja juomasta samalla kun ihailee kaupungin nähtävyyksiä ja vilinää.

Ravintolat kalasatamassa

Kalasatama-alueella sijaitsevat ravintolat tarjoavat erityisesti tuoretta merenelävää. Voit nauttia herkullisesta kala-ateriasta ja samalla ihailla satama-alueen tunnelmaa. Suosittuja ruokalajeja tällä alueella ovat esimerkiksi grillattu kala, rapu- ja katkarapuvoileipä sekä tuoreet simpukat ja ostertit.

Street food -kojuja

Thessalonikissa on useita street food -kojuja, joista voi ostaa nopeaa ja edullista ruokaa esimerkiksi kävelyretkellä tai välipalaksi. Tällaisia kojuja löytyy eri puolilta kaupunkia ja niissä voi maistella esimerkiksi gyros-pitaa, souvlakia tai kreikkalaisia lihapiirakoita.

Ruokailu hintataso

Thessalonikissa ruokailun hintataso voi vaihdella ravintolasta riippuen. Kreikkalaiset tavernoat tarjoavat yleensä kohtuuhintaisia aterioita, kun taas kansainväliset ravintolat saattavat olla hieman kalliimpia. Myös kahviloiden ja leipomoiden hinnat ovat yleensä edullisempia verrattuna ravintoloihin.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot

– Thessalonikin arkeologinen museo: Esittelee laajan kokoelman antiikin Kreikan ja Rooman aikakauden esineitä.
– Valkoinen torni: Historiallinen linnoitus, joka toimii nykyisin museona ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.
– Sotamuseo: Kokoaa yhteen sotahistorian, erityisesti toisen maailmansodan aikana.

Historialliset kohteet

– Rotunda: Roomalainen rakennus, joka alun perin suunniteltiin keisari Galeriuksen hautapaikaksi, mutta toimi myöhemmin kirkkona ja moskeijana.
– Aristoteleen aukio: Kaupungin tärkein aukio, joka on nimetty kuuluisan antiikin filosofin Aristoteleen mukaan.
– Ano Poli: Vanha kaupunki, joka tarjoaa historiallisia nähtävyyksiä ja upeat näköalat kaupunkiin ja Thermaikosinlahdelle.

Puistot ja viheralueet

– Kaupunginpuisto: Suuri, vihreä puisto keskellä kaupunkia, jossa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.
– Heptapyrgion: Vanha linnoitusalue, jossa on myös vehreitä alueita ja näkymiä kaupunkiin.
– Seich Sou: Rauhallinen puisto Thermian golfkentän vieressä, jossa voi nauttia luonnosta ja ulkoilusta.

Rantoja ja vesipuistoja

– Perea Beach: Hiekkainen ranta, joka tarjoaa aurinkotuoleja, ravintoloita ja vesiurheilumahdollisuuksia.
– Hyatt Regency Casino Beach: Ranta, jossa on yksityinen rantaklubi ja mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja.
– Waterland: Vesipuisto, joka tarjoaa huvipuistolaitteita, uima-altaita ja vesiliukumäkiä.

Teatterit ja elokuvateatterit

– Thessalonikin teatteri: Kaupungin suurin teatteri, jossa esitetään erilaisia näytelmiä ja musikaaleja.
– Odeonin elokuvateatteri: Monisalinen elokuvateatteri, jossa näytetään sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia.

Urheilu ja liikunta

– Kaupungin stadion: Stadion, joka toimii paikallisessa jalkapalloseurassa.
– Liikuntakeskukset: Kaupungissa on useita kuntokeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia liikuntalajeja ja osallistua ryhmäliikuntatunneille.
– Beach volley -kentät: Thermaikosinlahden rannalla on useita beach volley -kenttiä, joissa voi pelata ystävien kanssa.

Suositut hotellit Thessalonikissa

Egnatia Palace Hotel

Egnatia Palace Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Thessalonikin keskustassa. Hotellissa on viihtyisät ja tilavat huoneet, joissa on moderni sisustus. Hotellin asiakkaat voivat nauttia aamiaista ravintolassa ja rentoutua baarissa. Lisäksi hotellissa on kuntosali, spa-keskus ja kokoustilat.

The Bristol Hotel

The Bristol Hotel tarjoaa viihtyisää majoitusta ja hyvää palvelua Thessalonikin keskustassa. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on ilmastointi. Vieraiden käytössä on ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus. The Bristol Hotel sijaitsee lähellä suosittuja nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.

Makedonia Palace

Makedonia Palace on luksushotelli, joka sijaitsee Thessalonikin rannikolla. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joissa on merinäköala. Asiakkaat voivat nauttia aamiaista hotellin ravintolassa, rentoutua uima-altaalla tai hemmotella itseään spa-hoidoilla. Makedonia Palacessa on myös useita ravintoloita, baareja ja kokoustiloja.

Electra Palace Thessaloniki

Electra Palace Thessaloniki tarjoaa tyylikästä ja ylellistä majoitusta kaupungin keskustassa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja niissä on moderneja mukavuuksia. Asiakkaat voivat nauttia aamiaista hotellin ravintolassa, rentoutua baarissa tai treenata kuntosalilla. Electra Palace Thessalonikin kattoterassilta avautuu kaunis maisema yli kaupungin.

City Hotel Thessaloniki

City Hotel Thessaloniki on moderni hotelli Thessalonikin keskustassa. Huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on ilmastointi. Hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan aamiaista, sekä baari ja kahvila. Lisäksi City Hotelissa on sauna ja kuntokeskus. Hotelli sijaitsee lähellä monia kaupungin nähtävyyksiä ja kävelyetäisyydellä rannasta.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

 • Thessaloniki on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta varovaisuutta suositellaan erityisesti vilkkaissa turistialueilla ja julkisilla paikoilla.
 • Pidä arvotavarat turvassa ja älä jätä niitä valvomatta esimerkiksi ravintoloissa tai kahviloissa.
 • Pysy tietoisena ympäristöstäsi ja vältä liikkumista pimeällä ja vähemmän valaistuilla alueilla.
 • Ota huomioon liikennesäännöt ja ole erityisen varovainen liikenteessä, sillä Thessalonikissa on paljon liikennettä ja välillä kaoottisetkin liikenneolosuhteet.
 • Thessalonikin poliisi (ELAS) vastaa kaupungin turvallisuudesta ja hätätilanteessa numerot 100 ja 112 ovat käytössä.

Terveys

 • Thessalonikiin matkustavan tulee hankkia asianmukainen matkavakuutus, joka kattaa myös sairaanhoitokulut.
 • Thessalonikilla on useita julkisia sairaaloita ja klinikoita, joissa tarjotaan laaja valikoima terveydenhuoltopalveluita.
 • EU-kansalaiset voivat hakea hoitoa julkisessa terveydenhuollossa esittämällä Euroopan sairaanhoitokortin (EHIC) tai sen korvaavia dokumentteja.
 • Yksityiset terveyspalvelut ovat myös saatavilla, mutta niistä peritään yleensä korkeampia maksuja.
 • Thessalonikin hanavesi on turvallista juoda, mutta herkkävatsaisille matkailijoille suositellaan pullovettä.
 • Ruokamyrkytyksen ehkäisemiseksi suositellaan hyvää hygieniaa, kuten käsihygieniaa ja raakojen ruokien välttämistä epäilyttävissä paikoissa.

Rannat ja Vesistöt

Ranta – Paralia

Thessalonikin kaupungin päärantaa kutsutaan nimellä Paralia. Ranta sijaitsee Thermaikoslahden rannalla kaupungin eteläosassa. Paralia-ranta on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa, ja siellä on paljon ravintoloita, baareja ja pubeja.

White Towerin ranta – Lefkos Pyrgos

Thessalonikin tunnetuimman maamerkin, White Towerin, vieressä on ranta nimeltä Lefkos Pyrgos. Tämä ranta on suosittu paikka auringonottoon ja rentoutumiseen sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Rannalta on myös upeat näkymät kaupunkiin ja Thermaikoslahdelle.

Kalaportaan ranta – Ladadika

Kalaportaan ranta, joka tunnetaan myös nimellä Ladadika, sijaitsee Thessalonikin vanhankaupungin alueella. Ranta on pieni ja viehättävä, ja sen ympärillä on monia perinteisiä kalastajien taloja. Kalaportaan ranta on suosittu paikka nauttia merimaisemasta ja pienistä kalatori-tavernoista.

Peraian ranta

Peraia on Thessalonikin lähellä sijaitseva kaupunki, ja siellä on myös kaunis ranta. Peraian ranta tarjoaa pitkän hiekkarannan ja kirkkaan veden, ja se on suosittu paikka erityisesti paikallisten asukkaiden keskuudessa. Rannalta löytyy myös mukavia rantaravintoloita ja baareja.

Agia Triada Beach

Agia Triada Beach sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Thessalonikin kaupungista. Ranta on hiekkainen ja vesi on kirkasta. Agia Triada Beach on suosittu paikka viettää rentouttavaa päivää rannalla, ja siellä on myös rantabaareja ja -ravintoloita.

Thessaloniki – Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja Klubit

Thessalonikissa on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​kokemuksia ja musiikkityylejä. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Valaoritou-kadulla sijaitsevat trendikkäät baarit ja klubit, sekä Aristoteleenaukion ympäristössä sijaitsevat paikat, joissa voi nauttia livemusiikista.

2. Ravintolat ja Tavernat

Thessaloniki on kulinaarinen paratiisi, ja kaupungista löytyy laaja valikoima erilaisia ​​ravintoloita ja tavernoita. Voit nauttia perinteisistä kreikkalaisista herkuista, kokeilla paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokia, tai istahtaa merenrannassa sijaitsevaan ravintolaan ja ihailla upeita näkymiä.

3. Teatterit ja Elokuvateatterit

Thessaloniki tarjoaa myös runsaasti kulttuurista viihdettä, ja kaupungista löytyy useita teattereita, joissa voi nauttia esimerkiksi näytelmistä, konserteista ja tanssiesityksistä. Lisäksi kaupungissa on useita elokuvateattereita, joissa voi katsella sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia.

4. Konserttipaikat ja Kulttuuritapahtumat

Thessaloniki on vilkas konserttien ja kulttuuritapahtumien kaupunki. Kaupungista löytyy useita konserttipaikkoja, kuten Filippos Nikiforos -konserttisali, jossa järjestetään sekä paikallisten että kansainvälisten artistien keikkoja. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja, näyttelyjä ja taidetapahtumia, erityisesti kesäaikaan.

5. Kah

Luontokohteet ja Retkeily

Thessaloniki-järvi

Thessaloniki-järvi sijaitsee noin 12 kilometriä kaupungin keskustasta länteen. Järvi on suosittu retkikohde, jossa voi nauttia kauniista maisemista ja rentoutua luonnon keskellä. Järven rannalla on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi pysähtyä syömään tai juomaan. Järvelle pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä tai omalla autolla.

Mount Olympus

Mount Olympus on Kreikan korkein vuori ja se sijaitsee noin 100 kilometriä Thessalonikista etelään. Vuori on suosittu retkeilykohde, jossa voi patikoida upeissa maisemissa ja ihailla upeita näköaloja. Mount Olympuksella on useita patikointireittejä, jotka vaihtelevat vaikeusasteeltaan, joten jokaiselle löytyy sopiva reitti. Vuorella on myös mahdollista yöpyä retkeilijöille tarkoitetuissa majoituksissa.

Verginan arkeologinen alue

Verginan arkeologinen alue sijaitsee noin 80 kilometriä Thessalonikista pohjoiseen. Tämä UNESCO:n maailmanperintökohde on tunnettu antiikin Makedonian pääkaupungin Aiginan raunioista. Alueella voi tutustua antiikin kreikkalaiseen historiaan ja arkkitehtuuriin kävellen sen kauniilla raunioilla. Verginaan pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä tai omalla autolla.

Koróni-järvi

Koróni-järvi sijaitsee noin 90 kilometriä Thessalonikista lounaaseen. Järvi on suosittu lintujen tarkkailupaikka ja se houkuttelee lintuharrastajia ympäri maailmaa. Järven ympäristössä on myös luonnonsuojelualue, jossa voi patikoida ja ihailla alueen rikasta luontoa. Koróni-järvelle pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä tai omalla autolla.

Kerkinin kansallispuisto

Kerkinin kansallispuisto sijaitsee noin 40 kilometriä Thessalonikista itään. Tämä suojelualue tarjoaa upeita luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Alueella on kauniita metsiä, järviä ja luontopolkuja. Kansallispuisto tarjoaa myös mahdollisuuden lintujen tarkkailuun ja kalastukseen. Kerkinin kansallispuistoon pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä tai omalla autolla.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Pyhän Dimitrioksen kirkko

Pyhän Dimitrioksen kirkko sijaitsee Thessalonikin kaupungin keskustassa. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista ja historiallisista kohteista. Kirkko on omistettu Pyhälle Demetriokselle, joka on Thessalonikin suojeluspyhimys. Rakennus on peräisin 300-luvulta ja se on toiminut sekä kirkkona että hautausmaana. Kirkon sisätiloihin kuuluu alttari, krypta, freskoja ja reliikkikammio. Se on suosittu matkailukohde sekä uskovien että historiasta kiinnostuneiden keskuudessa.

Valkeaa tornia

Valkea torni on kuvakorttimaisesti tunnettu maamerkki Thessalonikissa. Se sijaitsee kaupungin sataman tuntumassa ja on rakennettu 1500-luvulla osaksi kaupungin muuria. Torni on historiallinen monumentti ja siinä on toiminut aiemmin vankila ja pakkotyölaitos. Nykyisin se toimii museona, jossa esitellään kaupungin historiaa ja näyttelyitä. Tornin huipulta avautuu upea näkymä kaupungin yli ja se on suosittu paikka ihailla auringonlaskua.

Arkeologinen museo

Thessalonikin arkeologinen museo on yksi Kreikan tärkeimmistä arkeologisista museoista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja esittelee antiikin aikaisia esineitä ja artefakteja, jotka ovat peräisin alueen eri aikakausilta. Museon kokoelma koostuu muun muassa kultakoruista, antiikin kreikkalaisista patsaista, pronssista ja keramiikasta. Museo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historialliseen perintöön ja antiikin kulttuuriin.

Rotunda

Rotunda on historiallinen rakennus Thessalonikin keskustassa. Se on alun perin rakennettu Rooman keisarin Galeriuksen mausoleumiksi, mutta myöhemmin sitä on käytetty myös kirkkona ja moskeijana. Rakennus on halkaisijaltaan yli 24 metriä ja siinä on koristeellisia mosaiikkeja. Nykyisin se toimii museona, jossa voi tutustua sen historiaan ja ihailla antiikin aikaisia mosaiikkeja. Rotunda on merkittävä historiallinen ja arkeologinen kohde Thessalonikissa.

Kauppahalli

Thessalonikin kauppahalli, tunnetaan myös nimellä Modiano-marketti, on historiallinen rakennus keskustassa. Se on rakennettu vuonna 1922 ja siinä toimii edelleen vilkas kauppapaikka, jossa myydään tuoreita elintarvikkeita, kuten kalaa, lihaa, vihanneksia ja juustoja. Kauppahallissa vallitsee vilkas tunnelma ja se on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Se tarjoaa paikan paikalliselle ruokakulttuurille ja perinteiden vaalimiselle.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Ki… PETRIS BALKONI

Petris Balkoni on suosittu näköalapaikka kaupungin keskustan alueella. Sieltä avautuu upea maisema koko kaupungin ylle ja voit ihailla Thessalonikin rannikkoa sekä vuoria. Alueella on myös muita palveluita, kuten kävelyreittejä ja kahviloita.

2. Ki… ROTONDA

Rotonda on antiikin aikainen rakennus, josta löytyy myös upea näköalatasanne. Rotondasta avautuu panoraamanäkymä yli kaupungin, ja voit ihailla muun muassa Aristoteleenaukiota ja merenrantaa. Alueella on myös muita historiallisia nähtävyyksiä.

3. Ki… HARILAOU

Harilaou on kaupunginosa, josta löytyy korkea kallio, jolta voi ihailla kaupungin maisemia. Harilaousta avautuu näkymät sekä kaupungin keskustaan että merelle. Alueella on myös ravintoloita ja muita palveluita.

4. Ki… ANO POLI

Ano Poli on Thessalonikin vanhakaupunki, josta löytyy useita panoraanäkymiä. Voit kiivetä vanhoja kujia ylös ja päästä ihailemaan kaupungin näkymiä. Alueella on myös historiallisia rakennuksia ja idyllisiä kahviloita.

5. Ki… ARISTOTELEENAUKIO

Aristoteleenaukio on kaupungin keskustassa sijaitseva aukio, josta avautuu upea näköala merelle. Aukiolla voi rentoutua kahviloissa ja nauttia kaupungin tunnelmasta samalla ihaillen maisemia.

6. Ki… KAUPUNGINTALON KATTOTERASSI

Thessalonikin kaupungintalon kattotasanteelta avautuu upea panoraamanäkymä yli kaupungin. Voit kävellä kattotasanteella ja ihailla maisemia sekä kaupungin keskustaan että rannikolle päin.

7. Ki… SKYLINE ROOFTOP BAR

Skyline Rooftop Bar on ravintola, josta avautuu upeat näkymät thteessalonikin kattojen yli. Ravintolassa voi nauttia juomia ja ruokia samalla ihaillen kaupungin panoraamamaisemia.

8. Ki… SEIH SU NÄKÖALATERASSI

Seih Su Näköalaterassi sijaitsee Thessaloniki Science Center and Technology Museumin yhteydessä. Terassilta avautuu upeat näkymät yli Thessalonikin kaupungin. Voit ihailla kaupungin maisemia ja nähdä erilaisia nähtävyyksiä.

9. Ki… KAUKLAHDEN RANTA

Kauklahden ranta sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Thessalonikin keskustasta. Rannalla voit ihailla kauniita maisemia ja nauttia meren läheisyydestä. Alueella on myös ravintoloita ja muita palveluita.

10. Ki… KAMPANAN KELLON TORNIN TERASSI

Kampanan kellon torni on historiallinen rakennus, jonka terassilta avautuu upea näköala yli kaupungin. Voit kiivetä torniin ja ihailla panoraamanäkymää sekä kaupungin keskustaan että merelle päin.Kohteen sijainti maa on Kreikka.

Jätä kommentti