Halvat lennot Toulon

Toulon – Nähtävyydet ja kohteet

Toulonin satama

Toulonin satama on Ranskan laivaston tukikohta ja yksi Ranskan suurimmista satamista. Se on myös suosittu vierailupaikka matkailijoille, jotka voivat ihailla kauniita maisemia sekä tutustua sataman historialliseen merkitykseen.

Le Mont Faron

Le Mont Faron on vuori, joka tarjoaa upean näköalan Touloniin ja sen ympäristöön. Vuorelle pääsee joko köysiradalla tai autolla, ja sen huipulla sijaitsee myös eläinpuisto, jossa voi nähdä erilaisia villieläimiä.

Musée National de la Marine

Musée National de la Marine on merenkulun kansallismuseo, joka sijaitsee Toulonin sataman läheisyydessä. Museossa voi tutustua Ranskan laivaston historiaan ja nähdä erilaisia merenkulun esineitä ja näyttelyitä.

Toulonin katedraali

Toulonin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä St. Marie-Majeure, on yksi Toulonin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Katedraali edustaa romaanista ja goottilaista arkkitehtuuria ja siellä voi ihailla kauniita lasimaalauksia ja koristeellisia yksityiskohtia.

Marché du Cours Lafayette

Marché du Cours Lafayette on Toulonin tunnetuin ulkoilma-markkinapaikka, jossa myydään tuoreita ruokatuotteita sekä paikallisia käsitöitä ja muita tuotteita. Markkinoilla on vilkas ja vilkas tunnelma, ja ne tarjoavat myös mahdollisuuden kokea paikallista ruokakulttuuria.

Opéra de Toulon

Opéra de Toulon on Toulonin oopperatalo, joka tunnetaan korkeatasoisista musiikki- ja teatteriesityksistään. Talo tarjoaa laajan valikoiman esityksiä eri tyylilajeista, ja sen kaunis arkkitehtuuri tekee siitä myös merkittävän nähtävyyden.

Toulonin kasvitieteellinen puutarha

Toulonin kasvitieteellinen puutarha, joka tunnetaan myös nimellä Jardin de la Ville, on kaunis puutarha, jossa on laaja valikoima eksoottisia kasveja ja kukkia. Puutarhassa voi nauttia hiljaisuudesta ja kauniista maisemista kävelyn lomassa.

Plage du Mourillon

Plage du Mourillon on suosittu hiekkaranta Toulonin kaupungin lähellä. Ranta tarjoaa upeat puitteet aurinkoa ja rantaelämää varten, ja siellä on myös monia ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia virvokkeita ja paikallisia herkkuja.

Palais du Congrès Neptune

Palais du Congrès Neptune on Toulonin suurin kongressikeskus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Paikka järjestää erilaisia tapahtumia, kuten messuja, konferensseja ja konsertteja, ja se on suosittu kokoontumispaikka niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuurielämä

Toulon on tunnettu merkittävästä kulttuurielämästään, ja kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Kaupungissa on useita teattereita, konserttisaleja ja taidemuseoita, jotka tarjoavat monipuolista kulttuuritarjontaa asukkaille ja vierailijoille.

Historialliset rakennukset

Toulonissa on monia historiallisia rakennuksia, jotka kertovat kaupungin pitkästä historiasta. Esimerkiksi Toulonin linnoitus La Tour Royale on rakennettu 1500-luvulla ja se oli tärkeä osa kaupungin merellistä puolustusta. Lisäksi Toulonin katedraali Sainte-Marie-de-la-Seds on vaikuttava goottilainen rakennus, jonka alkuperäiset osat ovat peräisin 1100-luvulta.

Museot

Toulonissa on useita museoita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin. Esimerkiksi Museé d’Art de Toulon on taidemuseo, jossa on laaja kokoelma taideteoksia eri aikakausilta. Museé National de la Marine puolestaan keskittyy merenkulkuun ja Toulonin merelliseen historiaan.

Tapahtumat

Toulonissa järjestetään erilaisia tapahtumia, jotka elävöittävät kaupungin kulttuurielämää. Esimerkiksi Festival de Musique de Toulon on musiikkitapahtuma, jossa esiintyy eri genrejen artisteja eri puolilta maailmaa. Lisäksi kaupungissa järjestetään perinteinen karnevaali ja vuosittainen purjehduskilpailu Tour du Monde à la Voile.

Perinteet ja paikalliskulttuuri

Toulonin paikalliskulttuurissa on vahva merenkulkuperinne, ja kaupungin historiaa onkin voimakkaasti sidottu merelliseen toimintaan. Toulonissa järjestetään esimerkiksi perinteisiä kalastusjuhlia, jolloin paikalliset kokoontuvat juhlimaan ja muistelemaan vanhoja perinteitä. Lisäksi kaupungin ruokakulttuurissa on vahva rooli, ja paikalliset erikoisuudet kuten socca ja bouillabaisse houkuttelevat ruokailijoita ympäri maailmaa.

Toulon ruokailu ja ravintolat

1. Perinteinen ranskalainen ruoka

Toulon tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia nauttia perinteistä ranskalaisia ruokia. Useat ravintolat tarjoavat esimerkiksi perinteistä bouillabaissea, Provencen erikoisuutta, joka on maukas kalaruoka. Voit myös löytää muita tyyppillisiä ranskalaisia ruokia, kuten coq au vin, escargot ja tarte Tatin.

2. Meren antimet

Koska Toulon sijaitsee Välimeren rannalla, kaupungissa on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat tuoreita meren antimia. Voit nauttia esimerkiksi herkullista paistettua kalaa, simpukoita, hummeria ja rapuja. Näitä ruokia voi löytää erityisesti satama-alueelta ja Vieux-Portin ympäristöstä.

3. Pizzat ja pastat

Italialainen ruoka on suosittua myös Toulonissa, ja kaupungista löytyy useita ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia pizzoja ja pastoja. Voit valita monipuolisesta valikoimasta erilaisia täytteitä ja kastikkeita. Alueella on myös mahdollista löytää ravintoloita, jotka tarjoavat gluteenittomia vaihtoehtoja.

4. Kalaravintolat

Toulonissa on lukuisia kalaravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia kalaruokia ja mereneläviä. Näissä ravintoloissa voit nauttia tuoreista ja paikallisista raaka-aineista valmistettuja annoksia. Voit kokeilla esimerkiksi grillattua kalaa, turskaa ja kampasimpukoita.

5. Kasvisruoka ja vegaaniset vaihtoehdot

Vaikka Toulonin ruokakulttuurissa liha ja merenelävät ovat tärkeä osa perinteistä ruokavaliota, kaupungista löytyy myös erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Nämä ravintolat tarjoavat esimerkiksi erilaisia salaattivaihtoehtoja, kasvispastoja ja kasvispohjaisia burgereita.

6. Kahvilat ja leipomot

Toulonissa on myös lukuisia kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia aamiaista tai välipalaa. Voit maistella tuoreita leivonnaisia, kuten croissanteja, patonkeja, macaroneja ja muita makeita herkkuja. Kahviloissa on yleensä myös tarjolla erilaisia juomavaihtoehtoja, kuten kahvia, teetä ja virvokkeita.

7. Ravintoloiden sijainti ja ilmapiiri

Toulonin ravintolat sijaitsevat yleisesti ottaen keskustan alueilla, kuten sataman ympäristössä ja vanhassa kaupungissa, jossa on viihtyisä tunnelma. Ravintoloiden terasseilta voi ihastella Välimeren maisemia ja nauttia ruoasta ulkoilmassa. Kaupungissa on myös joitakin ravintoloita, jotka tarjoavat panoraamanäkymät kaupunkiin ja merelle.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Rantaelämä

Toulonissa on useita kauniita rantoja, joilla voit nauttia auringosta ja merestä. Suosituimpia rantoja ovat Mourillonin ranta, Anse de Méjean ja Le Prado. Rannoilla voit rentoutua aurinkotuolissa, uida turkoosina hohtavassa vedessä tai osallistua erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten surffaukseen ja purjelautailuun.

Vesiurheilu

Toulon on erinomainen paikka harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Voit kokeilla esimerkiksi sukellusta, purjehdusta, vesihiihtoa tai melontaa. Kaupungista löytyy useita vesiurheilukeskuksia, joista voit vuokrata välineitä tai osallistua oppitunteihin.

Purjehdus

Toulon on tunnettu myös purjehduksesta, ja kaupungista löytyy useita purjehdusklubeja ja venevuokraamoja. Voit vuokrata veneen tai osallistua purjehdusretkille, joiden aikana voit tutustua Toulonin kauniiseen rannikkomaisemaan ja lähisaariin.

Golf

Golfista kiinnostuneille Toulon tarjoaa useita golfkenttiä, joissa voit pelata ja nauttia kauniista maisemista. Tunnettuja golfkenttiä alueella ovat esimerkiksi Golf de Valgarde ja Golf de La Fregate.

Kulttuurikohteet

Toulonissa on runsaasti kulttuurikohteita, kuten museoita, taidegallerioita ja historiallisia nähtävyyksiä. Voit vierailla esimerkiksi Toulonin merimuseossa, joka esittelee kaupungin merenkulkuhistoriaa, tai Musée d’Art de Toulon -taidemuseossa, jossa on esillä paikallisten taiteilijoiden teoksia.

Tapahtumat

Toulonissa järjestetään vuosittain lukuisia tapahtumia, kuten musiikki-, teatteri- ja tanssifestivaaleja. Suosittu tapahtuma on esimerkiksi RCT -rugbyjoukkueen kotiottelut, joissa voi kokea ainutlaatuisen urheilutunnelman.

Retkeily ja luontomatkailu

Toulon sijaitsee upean luonnon ympäröimänä, joten alueella voi harrastaa monipuolista retkeilyä ja luontomatkailua. Voit lähteä patikoimaan Massif de l’Esterelin -vuoristoon, tutustua Porquerollesin saaren luonnonpuistoon tai tehdä veneretken Calanquesin kansallispuistoon.

Shoppailu

Toulonin keskustassa ja sen ympäristössä on lukuisia ostosmahdollisuuksia. Voit vierailla esimerkiksi Mayol-kauppakeskuksessa, josta löytyy monia erilaisia liikkeitä ja ravintoloita. Lisäksi kaupungista löytyy useita käsityöläisputiikkeja ja paikallisten tuotteiden myymälöitä.

Suositut hotellit Toulonissa

1. Holiday Inn Toulon City Centre

Holiday Inn Toulon City Centre sijaitsee Toulonin keskustassa ja tarjoaa moderneja huoneita, ravintolan, baarin, kuntokeskuksen ja kokoustiloja.

2. Hotel Amirauté

Hotel Amirauté on viihtyisä hotelli Toulonin keskustassa lähellä satamaa. Hotellissa on mukavat huoneet, ravintola, baari ja maksuton pysäköintimahdollisuus.

3. Grand Hôtel Dauphiné

Grand Hôtel Dauphiné on historiallinen hotelli Toulonin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, ravintola, baari ja kokoushuoneita. Lisäksi hotellista on näköala Touloninlahdelle.

4. Hotel Le Bon Berger

Hotel Le Bon Berger sijaitsee rauhallisella alueella Toulonin keskustassa. Hotellissa on viihtyisät huoneet, aamiaishuone ja ilmainen WiFi-yhteys.

5. Hotel Celenya

Hotel Celenya on moderni hotelli lähellä Toulonin rautatieasemaa. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, baari ja kokoustilat. Lisäksi hotellista on hyvät liikenneyhteydet kaupungissa liikkumiseen.

6. Holiday Inn Express Toulon – Sainte-Musse

Holiday Inn Express Toulon – Sainte-Musse sijaitsee lähellä Sainte-Mussen sairaalaa ja Toulonin keskustaa. Hotellissa on moderneja huoneita, ravintola, baari ja maksuton pysäköintimahdollisuus.

7. Hotel Bonaparte

Hotel Bonaparte on viehättävä hotelli rauhallisella kadulla Toulonin keskustassa. Hotellissa on mukavat huoneet, aamiaishuone ja ystävällinen henkilökunta.

8. Grand Hôtel de la Gare

Grand Hôtel de la Gare on viehättävä hotelli lähellä Toulonin rautatieasemaa. Hotellissa on viihtyisät huoneet, ravintola ja baari. Lisäksi hotellista on hyvät liikenneyhteydet.

HUOM: Hotellien saatavuus, hinnat ja palvelut voivat vaihdella; tarkista ajantasaiset tiedot hotellin omilta verkkosivuilta tai varaussivustoilta ennen matkustamista.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Toulon on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden tulisi silti noudattaa normaaleja varotoimenpiteitä ja pitää huolta arvoesineistään.
– Keskustan alueella kannattaa varoa taskuvarkaita, erityisesti vilkkailla paikoilla ja julkisissa kulkuvälineissä.
– Liikenteen seassa liikuttaessa tulee olla tarkkana, sillä risteyksissä ja suojatiellä ajoneuvojen pysähtyminen voi olla epävarmaa.
– Toulonin rannoilla suositellaan noudattamaan turvallisuusohjeita, kuten uimakieltoalueiden ja merivirtojen tarkkailemista.
– Terveydenhuolto on Toulonissa hyvällä tasolla, mutta matkailijoiden kannattaa ottaa matkavakuutus, joka korvaa tarvittaessa sairaanhoidon kustannukset.

Terveys

– Toulonissa on useita laadukkaita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita.
– Matkailijoiden kannattaa pitää mukanaan voimassa olevaa passia tai henkilötodistusta, jotta heidät voidaan tunnistaa tarvittaessa.
– Toulonissa on myös apteekkeja, joista voi ostaa resepti- ja itsehoitolääkkeitä. Apteekit ovat yleensä auki arkisin ja osa myös viikonloppuisin.
– Toulonissa on hyvä vesijohtovesi, joten hanaveden juominen on turvallista.
– Aurinkoisena ja lämpimänä kaupunkina Toulonissa tulee muistaa suojautua auringolta käyttämällä aurinkorasvaa ja suojavoidetta sekä juomalla tarpeeksi vettä.

Rannat ja Vesistöt:

1. Mourillon-ranta

Mourillon-ranta sijaitsee kaupungin eteläosassa ja on yksi suosituimmista Toulonin rannoista. Hiekkarannan pituus on noin 1,5 kilometriä ja se tarjoaa upean näkymän Ranskan Rivieran kauniiseen Välimeren maisemaan.

2. Le Prado -ranta

Le Prado -ranta on suosittu paikallisten keskuudessa ja se sijaitsee Toulonin keskustan läheisyydessä. Rannalla on valkoista hiekkaa ja se tarjoaa monenlaisia palveluita kuten ravintoloita ja baareja.

3. Bonnegrace-ranta

Bonnegrace-ranta sijaitsee Toulonin länsiosassa ja se on suosittu paikka paikallisten surffareiden keskuudessa. Ranta tarjoaa hyvät olosuhteet vesiurheiluun ja siellä on myös vuokrattavana surffilautoja.

4. Sablettes-ranta

Sablettes-ranta sijaitsee Toulonin eteläosassa ja se on erityisen suosittu perheiden keskuudessa. Rannan hiekka on pehmeää ja vesi matalaa, mikä tekee siitä turvallisen lapsille. Rannalla on myös monia palveluita kuten rantabaareja ja leikkipaikkoja.

5. Plage de La Mitre

Plage de La Mitre sijaitsee Toulonin itäosassa ja se on suosittu paikka paikallisten keskuudessa. Rannan hiekka on hieman karkeampaa kuin muilla Toulonin rannoilla, mutta se tarjoaa upean näkymän merelle ja lähellä sijaitsevalle Les Sablettesin kaupungille.

6. Rannikon kävelyreitit

Toulonissa on myös useita kauniita rannikon kävelyreittejä, joilla voi nauttia meren läheisyydestä ja upeista maisemista. Esimerkiksi Mourillonin alueella on kävelyreitti, joka kulkee pitkin rantaa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen kauniisiin maisemiin.

Yöelämä ja viihde Toulonissa

Baarit ja klubit

Baareja ja klubeja Toulonista löytyy monipuolisesti eri puolilta kaupunkia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi La Place du Port, joka tarjoaa monia baareja ja yökerhoja, sekä La Rue des Arts, jossa on useita pubeja ja baareja. Monet baarit tarjoavat myös elävää musiikkia tai DJ-esityksiä.

Teatterit

Toulonissa on useita teattereita, jotka tarjoavat vaihtelevan ohjelmiston näytelmiä, musikaaleja ja muita esityksiä. Teatteri Liberté on yksi kaupungin merkittävimmistä teattereista, jossa voi nähdä niin klassikoita kuin nykyaikaista teatteria. Myös Opéra de Toulon järjestää musikaali- ja oopperaesityksiä.

Elokuvateatterit

Elokuvien ystävien kannattaa tutustua Toulonin elokuvateattereiden tarjontaan. Esimerkiksi Pathé Liberté on moderni monisalinen elokuvateatteri, jossa voi nauttia uusista elokuvista. Lisäksi kaupungista löytyy pienempiä elokuvateattereita, kuten Cinéma Le Royal.

Konsertit ja musiikkiesitykset

Toulonissa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja musiikkiesityksiä eri genreistä kiinnostuneille. Opéra de Toulonissa voi nauttia ooppera- ja klassisesta musiikista, kun taas Zenith Omega areena tarjoaa monipuolista ohjelmaa pop-, rock- ja muusikkiesityksistä stand up -komiikkaan.

Kasino

Toulonissa voi myös kokeilla onneaan kasinolla. Ranskan rannikolla sijaitseva Villa Les Roses Casino on suosittu pelipaikka, jossa voi pelata erilaisia ​​kasinopelejä, kuten blackjackia, rulettia ja kolikkopelejä. Kasinolla järjestetään myös viihdeohjelmaa, kuten livemusiikkia ja esityksiä.

Kiertoajelut

Kaupungin kiertoajelut ovat suosittu tapa tutustua Touloniin ja sen nähtävyyksiin myös yöaikaan. Useat yritykset tarjoavat kiertoajeluita, joilla voi ihastella muun muassa Toulonin satamaa, historiallista keskustaa ja näköalapaikkoja kaupungin ympärillä. Kiertoajeluilla on usein mahdollista kuunnella opastettuja kierroksia eri kielillä.

Toulon – Luontokohteet ja Retkeily

Toulonin kansallispuisto

– Toulonin kansallispuisto sijaitsee Toulonin ympäristössä Etelä-Ranskassa.
– Se tarjoaa upeita luontopolkuja, jotka kulkevat läpi metsien, vuorten ja laaksojen.
– Kansallispuiston alueella on myös monia luonnonkauniita lahtia, joissa voi uida ja nauttia merestä.
– Puiston erilaiset reitit sopivat hyvin eritasoisille retkeilijöille ja tarjoavat upeita maisemia.

Mont Faron

– Mont Faron on vuori, joka sijaitsee Toulonin kaupungin lähellä.
– Vuorelle voi nousta joko köysiradalla tai ajamalla mutkittelevaa tietä pitkin.
– Mont Faron tarjoaa upeat näköalat sekä Toulonin kaupunkiin että Välimerelle.
– Vuorella on myös mahdollista tehdä patikointiretkiä ja nauttia luonnon rauhasta.

Porquerolles-saaret

– Porquerolles-saaret ovat ryhmä kauniita saaria, jotka sijaitsevat Toulonin lähellä olevassa Välimeressä.
– Saarilla on monia upeita rantoja ja kristallinkirkasta vettä, jotka houkuttelevat niin auringonpalvojia kuin snorklaajia.
– Saarilla on myös hyvin säilynyt luonto, jota voi tutkia eri patikointireittien avulla.
– Porquerolles-saarilta voi myös vuokrata polkupyöriä tai osallistua vene- tai melontaretkille.

Mont Caume

– Mont Caume on toinen Toulonin lähellä sijaitseva vuori.
– Vuoren huipulle voi nousta patikointireittejä pitkin ja palkinnoksi saa upeat näköalat ympäröivään maisemaan.
– Mont Caume tarjoaa myös mahdollisuuksia luontoretkeilyyn ja lintujen bongailuun.
– Vuoren rinteillä on runsaasti kasvillisuutta ja erilaisia eläimiä, jotka tekevät siitä mielenkiintoisen retkikohteen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Toulonissa

Basilique Notre-Dame-de-la-Seds

Basilique Notre-Dame-de-la-Seds on romaanista ja goottilaista arkkitehtuuria yhdistävä kirkko, joka sijaitsee Toulonin keskustassa. Se on omistettu Neitsyt Marialle ja se on Toulonin vanhin kirkko.

Sainte-Marie-Majeure -katedraali

Sainte-Marie-Majeure -katedraali, myös nimellä Toulonin katedraali, on katolinen katedraali Toulonin keskustassa. Se valmistui 1100-luvulla ja sekoittaa paikallista gotiikkaa ja provencelaista romaanista tyyliä.

Toulonin linnoitukset

Toulonin linnoitukset ovat keskiaikaisia linnoja ja puolustusasemia Toulonin alueella. Tunnetuin näistä linnoituksista on Félix Piatin linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Välimerelle.

Museo des Arts asiatiques de Toulon

Museo des Arts asiatiques de Toulon on Toulonin taidemuseo, joka keskittyy Aasian kulttuuriin ja taiteeseen. Museo esittelee laajan kokoelman antiikkia, tekstiilejä, esineitä ja taiteilijoiden teoksia eri puolilta Aasiaa.

Muistomerkki Toulonin maihinnoususta

Toulonin maihinnousumuistomerkki on muistomerkki, joka muistuttaa liittoutuneiden maihinnoususta Toulonin satamaan toisen maailmansodan aikana. Muistomerkki kunnioittaa niitä sotilaita, jotka osallistuivat maihinnousuun ja taistelivat vapauttaakseen Toulonin alueen.

Temple Protestant de Toulon

Temple Protestant de Toulon on protestanttinen kirkko, joka sijaitsee Toulonin keskustassa. Se on rakennettu 1800-luvulla ja siinä on tunnistettava neoklassinen arkkitehtuuri. Kirkossa järjestetään säännöllisesti uskonnollisia palveluita ja tapahtumia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Mont Faronin näköalapaikka

Mont Faronin näköalapaikka sijaitsee Toulonin kaupungin lähellä olevalla Mont Faron -vuorella. Näköalapaikalta avautuu upea panoraamanäkymä kaupungin yli ja Välimerelle asti. Paikalle pääsee joko autolla, bussilla tai köysiradalla.

2. Notre-Dame de la Salettin näköalapaikka

Notre-Dame de la Salettin näköalapaikka sijaitsee Toulonin keskustan läheisyydessä olevalla kukkulalla. Paikalle pääsee kätevästi jalan tai autolla. Näköalapaikalta avautuu kaunis näkymä kaupungin yli ja satama-alueelle.

3. Cours Lafayette -näköalapaikka

Cours Lafayette -näköalapaikka sijaitsee Toulonin keskustassa, lähellä Cours Lafayette -kadun päätepistettä. Paikalle on helppo päästä kävellen tai julkisilla liikennevälineillä. Näköalapaikalta voi ihailla kaupungin kattojen yli avautuvia maisemia.

4. Anse de Méjon näköalapaikka

Anse de Méjon näköalapaikka sijaitsee Toulonin pohjoisessa, Mourillonin alueella. Näköalapaikalta voi ihailla panoraamanäkymää Touloninlahdelle ja ympäröiville rannoille. Paikalle on kätevää tulla esimerkiksi kävellen tai pyöräillen.

5. Mount Caumarin näköalapaikka

Mount Caumarin näköalapaikka sijaitsee Toulonin pohjoisosassa, lähellä Mount Caumaria. Näköalapaikalta avautuu upea näkymä kohti Välimerelle ja ympäröivää luontoa. Paikkaan voi päästä esimerkiksi autolla tai pyörällä.Kohteen sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti