Halvat lennot Toulouse

Nähtävyydet ja kohteet

1. Basilique Saint-Sernin

Basilique Saint-Sernin on tunnettu romaaninen kirkko, joka sijaitsee Toulousen keskustassa. Se on yksi maailman suurimmista romaanisista kirkoista ja kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Kirkko on omistettu Pyhälle Serninille, joka oli Toulousen ensimmäinen piispa.

2. Place du Capitole

Place du Capitole on Toulousen keskusaukio ja yksi kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä. Aukiolla sijaitsee Toulousen kaupungintalo sekä kauniisti koristeltu Capitole-teatteri. Aukiolla järjestetään usein tapahtumia ja markkinoita, ja se toimii myös kaupungin keskeisenä kohtaamispaikkana.

3. Musée des Augustins

Musée des Augustins on Toulousen taidemuseo, joka sijaitsee entisessä klosterissa. Museossa voi ihailla laaja valikoima taidetta eri aikakausilta, kuten keskiajalta, renessanssilta ja barokilta. Museon kokoelmissa on myös paikallisia taideteoksia, kuten Jean-Paul Laurensin ja Jean-François Raffaëllin maalauksia.

4. Musée d’Histoire Naturelle

Musée d’Histoire Naturelle on Toulousen luonnonhistoriallinen museo, jossa voi tutustua maailman eri eläinlajeihin ja luonnon ilmiöihin. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa dinosaurusten luurankoja, arkeologisia löytöjä ja kasvi- ja eläinvalokuvia. Museossa on myös interaktiivisia näyttelyitä, jotka tarjoavat mielenkiintoista tietoa luonnosta.

5. Canal du Midi

Canal du Midi on historiallinen kanava, joka yhdistää Toulousen Välimeren rannikolle. Kanava on keskiaikainen mestariteos ja kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Canal du Midi tarjoaa mahdollisuuden nauttia venematkasta kauniissa ympäristössä ja tutustua toulouselaiseen maisemaan.

6. Cité de l’Espace

Cité de l’Espace on Toulousen avaruusteeman huvipuisto, jossa voi tutustua avaruuden tutkimukseen ja seikkailuun. Puistossa on erilaisia näyttelyitä, interaktiivisia vetovoimia ja planetaario. Vierailijat voivat oppia avaruuden ihmeistä, tutkia avaruusaluksia ja jopa käydä avaruuslennolla virtuaalitodellisuuslaitteiden avulla.

7. Jardin des Plantes

Jardin des Plantes on Toulousen vanhin puutarha, joka tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön rentoutumiseen. Puutarhassa on erilaisia kasvilajeja, kukkapenkkejä ja kävelyreittejä. Siellä on myös eläintarha, jossa voi nähdä erilaisia eläimiä, kuten apinoita, lintuja ja jopa sarvikuonoja.

8. Les Abattoirs

Les Abattoirs on Toulousen nykytaiteen museo, joka sijaitsee entisessä teurastamorakennuksessa. Museossa on laaja valikoima nykytaidetta, kuten maalauksia, veistoksia, valokuvia ja elokuvia. Se järjestää myös erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia, jotka esittelevät kokeellisempaa ja nykyaikaista taidetta.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Toulouse on tunnettu vahvasta kulttuuritoiminnastaan. Kaupungissa on useita teattereita, konserttisaleja ja taidemuseoita.

Historia

Toulouse on yksi Ranskan vanhimmista kaupungeista, ja sillä on rikas historia, joka ulottuu aina roomalaisajoilta asti. Kaupungin historiasta voi löytää jälkiä eri aikakausilta, kuten keskiajalta ja renessanssilta.

Ruokailu ja Ravintolat

Kuuluisat ruokalajit

Toulouse on tunnettu erityisesti useista herkullisista ruokalajeista. Yksi näistä on perinteinen toulouse-makkara, joka on valmistettu jauhetusta possusta, suolasta, pippurista ja mausteista. Toinen tunnettu ruokalaji on cassoulet, joka on pitkään haudutettu pata, jossa on valkoisia papuja, erilaisia lihoja kuten ankkaa, possua ja karitsaa, sekä mausteita kuten valkosipulia ja timjamia.

Ravintolat

Toulouse tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita eri hintaluokissa ja eri ruokakulttuureihin keskittyen. Kaupungissa on sekä perinteisiä ranskalaisia bistronomisia ravintoloita että kansainvälisiä ruokia tarjoavia ravintoloita. Esimerkiksi Place Saint-Georges -aukiolla sijaitsevat ravintolat tarjoavat paikallisia erikoisuuksia sekä kansainvälistä keittiötä. Rantakatujen ravintoloissa voi nauttia mereneläviä ja paikallisia tuoreita kaloja.

Kahvilat ja leipomot

Toulousesta löytyy myös paljon viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia tuoreista leivonnaisista sekä paikallisista erikoisuuksista. Esimerkiksi Place du Capitole -aukion ympäristössä on useita kahviloita, joissa voi maistella perinteisiä ranskalaisia leivonnaisia kuten croissantteja ja patonkeja. Kaupungista löytyy myös erikoisleipomoita, joista voi ostaa esimerkiksi macaron-leivoksia tai ranskalaisia patonkeja.

Paikalliset markkinat

Toulousesta löytyy myös useita paikallisia markkinoita, joilta voi ostaa tuoreita raaka-aineita ja paikallisia herkkuja. Esimerkiksi Victor Hugo -markkina-alueella järjestetään viikonpäivämarkkinoita, joilta voi ostaa muun muassa tuoreita vihanneksia, hedelmiä, juustoja ja leivonnaisia. Lauantaisin järjestettävä Saint-Aubin -markkina-alue taas tarjoaa laajan valikoiman ruokia ja muita tuotteita.

Vinokulttuuri

Toulouse ja sen ympäristö ovat myös tunnettuja viinialueita. Kaupungissa on useita viinibaareja ja viinikauppoja, joissa voi maistella ja ostaa paikallisia viinejä. Esimerkiksi Place de la Trinité -aukion ympäristössä sijaitsee viinikauppoja, joista voi ostaa alueen viinitilojen tuotteita. Toulousesta pääsee myös helposti tutustumaan lähialueiden viinitiloihin ja viinimaisemiin viinikierrosten avulla.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Linnat ja Historialliset Paikat

Toulousessa on monia linnoja ja historiallisia paikkoja, jotka tarjoavat mielenkiintoista nähtävää ja oppimista kaupungin historiasta. Esimerkiksi Château de Toulouse on merkittävä historiallinen linna, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Toinen tunnettu nähtävyys on Saint-Serninin basilika, joka on yksi maailman suurimmista romaanisista kirkoista.

Museot

Toulousen museot tarjoavat monipuolista kulttuurikokemusta ja mahdollisuuden tutustua erilaisiin taiteen ja historian muotoihin. Musée des Augustins on yksi kaupungin huomattavimmista taidemuseoista, jossa voi ihailla keskiaikaisia ja renessanssiajan taideteoksia. Musée Saint-Raymond puolestaan keskittyy antiikin aikakauden esineisiin ja tarjoaa mielenkiintoisen näkymän menneeseen aikaan.

Puistot ja Vihreät Alueet

Toulousesta löytyy monia kauniita puistoja ja vihreitä alueita, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilusta. Esimerkiksi Jardin des Plantes on viehättävä puutarha, jossa voi ihastella kauniita kasveja ja viettää aikaa luonnon keskellä. Jardin Japonais on japanilaistyylinen puutarha, jossa voi uppoutua rauhalliseen ja harmoniseen ympäristöön.

Rantaelämä

Vaikka Toulouse ei sijaitse meren rannalla, se tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden nauttia rantaelämästä. Toulouse-Plage on vuosittainen tapahtuma, jossa kaupunkiin rakennetaan keinotekoisia hiekkarantoja ja järjestetään monenlaista rantatoimintaa, kuten uimista, aurinkoa ja rantalentopalloa.

Kävelykierrokset

Toulousessa voi lähteä opastetuille kävelykierroksille ja tutustua kaupungin historiaan ja nähtävyyksiin. Esimerkiksi Toulouse Guided Tours tarjoaa monenlaisia valmiita kierroksia, kuten historiallisen keskustan kierroksen tai ruokakulttuurikierroksen. Lisäksi kaupungissa on paljon kauniita kävelykatuja, joilla voi tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

Ravintolat ja Kahvilat

Toulousesta löytyy laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisia ruokia ja juomia. Kaupungin ravintolatarjonta kattaa erilaisia keittiöitä, kuten ranskalaisia, italialaisia, aasialaisia ja kansainvälisiä vaihtoehtoja.

Teatteri- ja Musiikkiesitykset

Toulousesta löytyy useita teattereita ja musiikkiareenoita, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä ja konserteista. Esimerkiksi Toulouse National Theatre tarjoaa laajan valikoiman teatteriesityksiä eri genreistä. Zenith Toulouse Metropole on suuri konserttisali, joka isännöi kansainvälisiä artisteja ja esiintyjiä.

Suositut hotellit Toulousessa:

1. Hotel ibis Toulouse Centre:

Tämä hotelli sijaitsee Toulousen keskustassa lähellä Capitole-toria ja tarjoaa modernit ja tyylikkäät huoneet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

2. Residhome Toulouse Tolosa:

Residhome Toulouse Tolosa tarjoaa tilavia ja modernisti sisustettuja huoneistoja Toulousen kaupunginosaan nimeltä Compans-Caffarelli. Huoneistoissa on täysin varusteltu keittiö ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

3. Crowne Plaza Toulouse:

Tämä ylellinen hotelli sijaitsee Toulousen keskustassa Garonne-joen rannalla. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, ravintola, kattoterassi, kuntokeskus ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

4. Hotel Albert 1er:

Hotel Albert 1er sijaitsee Toulousen historiallisessa keskustassa ja tarjoaa perinteisiä ja viihtyisiä huoneita. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

5. Nemea Appart’Hôtel Résidence Concorde:

Tämä huoneistohotelli sijaitsee Toulousen keskustassa ja tarjoaa moderneja ja tilavia huoneistoja, joissa on täysin varusteltu keittiö ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

6. Hotel Gascogne:

Hotel Gascogne sijaitsee Toulousen keskustassa lähellä Capitole-toria. Hotellissa on tilavat huoneet, ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

7. Hotel St Claire:

Tämä viehättävä hotelli sijaitsee Toulousen historiallisessa keskustassa ja tarjoaa mukavia huoneita. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

8. Zenitude Hôtel-Résidences Le Parc de l’Hers:

Tämä hotelli sijaitsee lähellä Toulousen keskustaa ja tarjoaa moderneja huoneistoja ja studioita. Hotellissa on myös ulkouima-allas, kuntosali ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

9. Hotel Le Clocher de Rodez:

Hotel Le Clocher de Rodez sijaitsee Toulousen historiallisessa keskustassa ja tarjoaa mukavia huoneita. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

10. Hotel Novotel Toulouse Centre Wilson:

Tämä hotelli sijaitsee Toulousen keskustassa lähellä Capitole-toria. Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita, ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

Toulouse on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, on hyvä noudattaa perusvarovaisuutta omien tavaroiden ja henkilökohtaisen turvallisuuden suhteen.

Rikollisuus

Rikollisuus Toulousessa on keskitasoa. Varkaudet ja taskuvarkaudet voivat olla yleisimpiä rikoksia, ja niitä esiintyy erityisesti turistialueilla ja julkisissa liikennevälineissä. Olisi hyvä pitää huolta arvotavaroistaan ja olla tarkkaavainen ympäristössään.

Kulkeminen kaupungissa

Julkinen liikenne Toulousessa on yleisesti ottaen turvallista käyttää. Bussit, raitiovaunut ja metro kulkevat säännöllisesti ja noudattavat aikataulujaan. Kuitenkin joukkoliikennevälineissä kannattaa olla tarkkaavainen, erityisesti ruuhka-aikoina.

Terveydenhuolto

Toulousessa on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä ja kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia. EU- ja ETA-maiden kansalaiset voivat hyödyntää terveyspalveluja Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla. Muilta kansalaisilta saattaa vaadita matkavakuutus terveyspalvelujen käyttöön.

Rokotukset

Ennen matkustamista Toulouseen on suositeltavaa tarkistaa rokotussuositukset omasta kotimaasta. Yleensä rokotuksia suositellaan esimerkiksi kurkkumätää, jäykkäkouristusta ja hepatiittia vastaan. Lisäksi on suositeltavaa olla kunnossa perusrokotusten osalta.

Yleinen terveys ja hygienia

Terveystilanne Toulousessa on yleisesti ottaen hyvä. Kaupungin vesijohtovesi on turvallista juoda, mutta mikäli haluaa olla varman päälle, voi pullotettua vettä ostaa helposti kaupoista. Hygieniataso on korkealla tasolla ja ruoka- ja ravintolaympäristöön kiinnitetään huomiota terveyden suhteen.

Toulouse – Rannat ja Vesistöt

Garonnen joki

Garonne on Toulousen läpi virtaava joki, joka tarjoaa kaupungille useita rantoja ja vesistöön liittyviä aktiviteetteja. Joen varrella järjestetään veneilyä, melontaa ja kalastusta, ja sen rannoilla on myös kävelyreittejä ja piknik-alueita.

Canal du Midi

Canal du Midi on Toulousen läpi kulkeva kanava, joka yhdistää Välimeren Atlantin valtamereen. Kanavan varrella on useita miellyttäviä kävelyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua kauniiseen ympäristöön ja nähdä rannikkomaisemoita.

Montbel-järvi

Montbel-järvi sijaitsee noin 90 kilometrin etäisyydellä Toulousen keskustasta. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia uimiseen, veneilyyn, kalastukseen ja piknik-aktiviteetteihin. Alueella on myös ulkoilureittejä, joilla voi nauttia kauniista maisemista ja luonnosta.

Le Grand Rond

Le Grand Rond on keskellä Toulousen kaupunkia sijaitseva puisto, jossa on kaunis pyöreä lampi. Lampi, joka on tunnettu myös nimellä Jardin Royal, tarjoaa kävijöille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä. Puistossa on myös leikkikenttä lapsille.

Ranskan Alpit

Ranskan Alpit sijaitsevat noin 2-3 tunnin ajomatkan päässä Toulousesta. Alueella on useita järviä, joista tunnetuimpia ovat Lac de Serre-Ponçon, Lac du Bourget ja Lac d’Annecy. Nämä järvet tarjoavat upeita maisemia, mahdollisuuksia vesiurheiluun ja aktiviteetteja, kuten veneilyä ja rannalla rentoutumista.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Toulouse tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia erilaisista juomista ja musiikista. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Le Sing Sing, joka on tunnettu live-esiintyjistään, sekä Le Purple Pub, joka tarjoaa rentoa ilmapiiriä ja elävää musiikkia. Le Cri de la Mouette on suosittu yökerho, jossa voi tanssia aamun pikkutunneille asti.

2. Teatterit ja esitykset

Toulousessa on useita teattereita ja esityspaikkoja, jotka tarjoavat monipuolista kulttuuriohjelmaa. Esimerkiksi Théâtre du Capitole on tunnettu oopperastaan ja balettiesityksistään. Le Grand Rond puolestaan järjestää pienempiä teatteriesityksiä ja komediaesityksiä. Myös ilmaiset katuteatteriesitykset ovat suosittuja eri puolilla kaupunkia.

3. Elokuvateatterit

Elokuvan ystäville Toulouse tarjoaa useita elokuvateattereita, joissa voi nähdä uusimpia elokuvia sekä ranskalaisia että kansainvälisiä tuotantoja. Esimerkiksi Utopia Toulouse on suosittu art house -elokuvateatteri, joka näyttää myös vanhempia klassikkoelokuvia. Gaumont Wilson taas on yksi kaupungin suurimmista elokuvateattereista, jossa on useita leffasaleja ja monipuolinen valikoima elokuvia eri genreistä.

4. Konsertit ja livemusiikki

Toulouse on tunnettu vilkkaasta musiikkielämästään ja tarjoaa paljon erilaisia konsertteja ja livemusiikkiesityksiä. Zenith Toulouse on suuri konserttisali, jossa esiintyvät niin kansainväliset kuin paikallisetkin artistit eri musiikkigenreistä. Metronomi puolestaan on pienempi konserttipaikka, joka keskittyy erityisesti vaihtoehtoiseen musiikkiin. Kaupungilla on myös useita baareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia livemusiikista.

5. Kasinot

Toulousessa sijaitsee myös kasino, joka tarjoaa viihdykettä pelien ystäville. Casino Barrière de Toulouse on suuri ja moderni kasino, jossa voi pelata erilaisia pelejä, kuten rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä. Kasinolla järjestetään myös säännöllisesti erilaisia teemailtoja ja viihdetapahtumia.

6. Yökerhot

Jos haluaa tanssia yömyöhään asti, Toulousessa on useita yökerhoja, jotka tarjoavat erilaista musiikkia ja tunnelmaa. Esimerkiksi Le Bikini on suosittu yökerho sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa, ja siellä esiintyy usein tunnettuja DJ:itä ja livebändejä. La Comédie de Toulouse taas on yökerho, joka tarjoaa sekä tanssimusiikkia että stand-up -komiikkaesityksiä.

Luontokohteet ja retkeily

1. Pyreneetin vuoristo

Pyreneetin vuoristo tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja luonnon ihailuun. Alueelta löytyy lukuisia vaellusreittejä, joista voi valita itselleen sopivan vaikeustason ja keston. Vuoriston maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniita, ja alueella sijaitsee myös useita luonnonpuistoja, kuten Pyreneiden kansallispuisto.

2. Canal du Midi

Canal du Midi on historiallinen kanava, joka tarjoaa mahdollisuuden tehdä rauhallisia kävelyretkiä ja pyöräilyreittejä kauniissa ympäristössä. Kanavan varrelta voi ihailla upeita maisemia ja tutustua alueen kulttuuriperintöön. Kanavan varrella on myös useita viihtyisiä paikkoja levähtää ja nauttia eväitä.

3. Cité de l’Espace

Cité de l’Espace on avaruusaiheinen teemapuisto, jossa voi tutustua avaruuden ihmeisiin ja oppia lisää tähtitieteestä. Puistossa on interaktiivisia näyttelyitä, planetaario ja ulkoalueita, joissa voi tutkia avaruutta eri tavoin. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja esityksiä.

4. Jardin des Plantes

Jardin des Plantes on kaunis puistoalue, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön luonnonystäville. Puistossa voi nauttia vehreästä maisemasta, tutustua erilaisiin kasvilajeihin ja ihailla kukkaloistoa. Puistossa on myös pienempiä puutarhoja, kuten ruusutarha ja kasvitieteellinen puutarha.

5. Garonne-joen ranta

Garonne-joki tarjoaa mahdollisuuden tehdä kauniita kävelyretkiä sen rannalla. Rannalla voi ihailla joen maisemia ja nauttia raikkaasta ilmasta. Alueella on myös useita viihtyisiä ravintoloita, joissa voi pysähtyä nauttimaan ruokaa ja juomaa.

6. Les Abattoirs

Les Abattoirs on modernin taiteen museo, joka sijaitsee vanhassa teurastamorakennuksessa. Museo tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman taiteeseen ja esittelee erilaisia nykytaiteen teoksia. Alueella on myös ulkoalueita, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

7. La Ramée -puisto

La Ramée -puisto on suuri puistoalue, jossa voi nauttia ulkoilusta ja erilaisista aktiviteeteista. Puistossa on kävelyreittejä, pyöräilymahdollisuuksia, pelikenttiä, leikkipaikkoja ja piknik-alueita. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Basilique Saint-Sernin

2. Jacobinsin luostari

3. Toulousen katedraali

4. Capitole de Toulouse

5. Saint-Etiennein kirkko

1. Basilique Saint-Sernin on Toulousen suurin ja merkittävin romaaninen rakennus. Se on omistettu Saint Saturninusille, Toulousen suojeluspyhimykselle. Basilika on yksi Euroopan suurimmista romaanisista kirkoista ja se on listattu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

2. Jacobinsin luostari, virallisesti nimeltään Saint Thomas Aquinasin talo, on dominikaanienglantilaistyylinen rakennus, joka on rakennettu 1200-luvulla. Se on tunnettu erityisesti sen kuuluisasta ”palavasta saarnastuolista”. Luostarissa on myös keskiaikainen piispojen hautausmaa.

3. Toulousen katedraali tunnetaan myös nimellä Saint-Étienne Cathedral. Se on goottilainen kirkko, joka on rakennettu 1200-luvulla. Katedraali on omistettu Pyhälle Etienne’ille, joka oli kirkon ensimmäinen marttyyri.

4. Capitole de Toulouse on kaupungintalo, joka sijaitsee Place du Capitolen aukiolla Toulousen vanhassa kaupungissa. Rakennus edustaa 1700-luvun neoklassista arkkitehtuuria. Sisällä on Toulousen kaupunginvaltuuston kokouspaikka ja myös kaksi museota: Le Capitole des Toulouse ja Le Theatre du Capitole.

5. Saint-Etiennein kirkko on Romaniinin tyylinen kirkko, joka on rakennettu 1300-luvulla. Kirkko tunnetaan erityisesti sen kauniista lasimaalauksista sekä vaikuttavasta sisustuksestaan. Kirkko oli aikoinaan myös tärkeä pyhiinvaelluskohde.

Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Basilique Saint-Sernin

Basilique Saint-Sernin on yksi Toulousen tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se on romaanisen tyylinen basilika, joka valmistui 1100-luvulla. Rakennus on vaikuttava niin ulkoapäin kuin sisältäkin, ja sen torni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin.

2. Capitol Square

Capitol Square on Toulousen keskustassa sijaitseva aukio, jolta avautuu upeat näkymät kaupungin maisemiin. Aukiolta voi ihailla muun muassa Capitol-rakennusta, joka toimii nykyään kaupungintalona. Aukiolla järjestetään myös usein erilaisia tapahtumia ja markkinoita.

3. Jardin des Plantes

Jardin des Plantes on Toulousen vanhin puisto, joka tarjoaa kauniita näkymiä kaupungin ylle. Puisto on suosittu paikka kävelyretkille ja piknikille, ja siellä sijaitsee myös useita näköalatasanteita, joilta voi ihailla kaupungin panoraamaa.

4. Les Augustins -museo

Les Augustins -museo sijaitsee entisessä luostarissa, ja sen kattohuoneistosta avautuu upea näköala yli kaupungin. Museossa voi tutustua taidenäyttelyihin ja historiaan, ja samalla nauttia kauniista maisemista kaupunkia ympäröiville kukkuloille.

5. Pont Neuf

Pont Neuf on Toulousen vanhin pysyvä silta, ja sen ylittäminen tarjoaa hienoja näkymiä Garonnen joelle. Sillalta voi ihailla kaupungin historiallista keskustaa ja samalla nauttia joen rauhoittavista maisemista. Silta on myös suosittu paikka valokuvaukseen.

6. Observatoire de Jolimont

Observatoire de Jolimont on tähtitieteellinen observatorio, joka sijaitsee Toulousen hienoimmalla näköalapaikalla. Observatorio tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön, ja sieltä voi ihailla auringonlaskuja ja tähtitaivasta.

7. Cité de l’Espace

Cité de l’Espace on avaruusteemainen tiedekeskus ja huvipuisto, jossa voi tutustua avaruuden ihmeisiin. Keskus sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella, mutta sen tornista avautuu upeat näkymät yli Toulousen. Tornin huipulta voi ihailla kaupungin ilmapiiriä ja maisemia.Kohteen sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti