Halvat lennot Tromsø

Tromsøn nähtävyydet ja kohteet

1. Tromsøn tuomiokirkko

Tromsøn tuomiokirkko on Norjan pohjoisin katedraali ja se sijaitsee keskellä kaupunkia. Kirkko on peräisin vuodelta 1861 ja se on arkkitehtonisesti merkittävä rakennus.

2. Polaria

Polaria on Tromsøn valaanpyyntimuseo, jossa voi oppia valaiden elämästä ja ympäristöstä. Siellä voi myös nähdä eläviä hylkeitä sekä käydä jännittävässä simulaatiotunnelissa.

3. Tromsøn taidemuseo

Tromsøn taidemuseo tarjoaa laajan kokoelman norjalaisia ja kansainvälisiä taideteoksia. Museo keskittyy erityisesti pohjoisen Norjan taiteeseen ja kulttuuriperinteisiin.

4. Tromsøn seilat, veneajelut ja kalastusretket

Tromsøn satamasta voi lähteä lukuisille seilaus- ja kalastusretkille, jotka tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden pyytää arktisia kaloja. Retkillä voi myös nähdä valaita ja muita merinisäkkäitä.

5. Tromsøn yliopistomuseo

Tromsøn yliopistomuseo on erikoistunut luonnonhistoriaan, arkeologiaan ja saamenkulttuuriin. Museossa voi nähdä laajan kokoelman fossiileja, arkeologisia löytöjä ja saamelaista käsityötä.

6. Tromsøn valaankatseluretket

Tromsøsta lähtee valaankatseluretkiä, joissa voi päästä näkemään valaita luonnollisessa ympäristössään. Retket tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea valaiden läheisyys ja ihailla niiden käyttäytymistä.

7. Tromsøn köysirata

Tromsøn köysirata tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle ja ympäröiville vuorille. Kabiinit vievät matkustajia 421 metrin korkeuteen, josta avautuu upea panoraamanäkymä yli Tromsøn.

8. Tromsøn arktinen eläintarha

Tromsøn arktinen eläintarha esittelee alueelle tyypillisiä arktisia eläimiä, kuten karhuja, hylkeitä, susia ja poroja. Eläintarha tarjoaa myös tietoa näiden eläinten elintavoista ja suojelutarpeista.

9. Tromsøn jääkatedraali

Jääkatedraali on taideteos, joka rakennetaan jään ja lumen avulla joka talvi. Se tarjoaa ainutlaatuisen kirkkaan ja heijastavan ympäristön konsertteja ja muita tapahtumia varten.

10. Tromsøn polaarimuseo

Tromsøn polaarimuseo on omistettu arktisen alueen tutkimukselle ja historialle. Museossa voi tutustua alueen tutkimusmatkailuun, naparetkeen ja elämään pohjoisilla alueilla.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Tromsøssa on monipuolista kulttuuritarjontaa, joka sisältää muun muassa teattereita, gallerioita, museoita ja musiikkifestivaaleja.

Teatterit

Tromsøssa sijaitsee useita teattereita, kuten Kulturhuset, joka on alueen suurin monitoimikeskus, ja Hålogaland Teater, joka on alueen suurin ammattiteatteri.

Galleriat

Kaupungista löytyy useita taidegallerioita, kuten Tromsø Kunstforening ja Galleri Nord-Norge, jotka näyttävät erilaisia ​​taidenäyttelyitä ja järjestävät erilaisia ​​kulttuuritapahtumia.

Museot

Tromsøssa on mielenkiintoisia museoita, kuten Tromsø Museum, joka esittelee alueen luontoa, historiaa ja kulttuuria, sekä Polaria, jossa voi oppia lisää alueen arktisesta elämästä ja ilmastonmuutoksesta.

Musiikkifestivaalit

Kaupunki on myös tunnettu musiikkifestivaaleistaan, kuten Insomnia-festivaali, joka on kansainvälinen festivaali nykytaiteelle, tai Bukta-festivaali, joka on rockmusiikkiin keskittyvä tapahtuma.

Historia

Tromsølla on pitkä historia, joka ulottuu yli tuhannen vuoden päähän. Alueella on ollut merkittävä rooli pohjoisen alueen taloudellisessa, kulttuurisessa ja tieteellisessä kehityksessä.

Norsk Polarinstitutt

Tromsøssa sijaitsee Norsk Polarinstitutt, Norjan polaaritutkimuslaitos, joka on yksi maailman johtavista arktisen tutkimuksen keskuksista. Laitos on ollut toiminnassa vuodesta 1928 lähtien.

Tromsøbrua

Tromsøssä sijaitsee Tromsøbrua, joka on 1 036 metriä pitkä saaristosilta. Silta avattiin vuonna 1960 ja se on symboli kaupungin historialle ja kehitykselle.

Tromsø Domkirke

Tromsøn tuomiokirkko, Tromsø Domkirke, on Norjan pohjoisin katedraali ja se on rakennettu vuonna 1861. Katedraali on arkkitehtonisesti näyttävä ja sillä on tärkeä rooli kaupungin historiassa ja uskonnollisessa elämässä.

Tromsø: Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteinen norjalainen ruoka

Tromsøssa on useita ravintoloita, joissa voi maistella perinteistä norjalaista ruokaa. Tyypillisiä ruokalajeja ovat esimerkiksi poronliha, turska ja lohi. Lisäksi voi maistaa erilaisia silakoita ja savustettuja kaloja.

2. Merenelävät

Tromsø sijaitsee meren äärellä, joten merenelävät ovat suosittuja ruokavalinnan kohteita. Ravintoloissa on tarjolla tuoretta kalaa, äyriäisiä ja kotimaisia simpukoita. Lähialueilta saadaan muun muassa halstrattua lohta, katkarapuja ja sinisimpukoita.

3. Kalaruokia

Tromsøssa on mahdollista nauttia erilaisia herkullisia kalaruokia. Suosittuja vaihtoehtoja ovat muun muassa turska, lohi ja kirjolohi. Kalaa valmistetaan usein paistettuna tai grillattuna, ja sitä tarjoillaan usein perunoiden ja kasvisten kanssa.

4. Saamen ruokakulttuuri

Tromsøssa voi tutustua myös saamelaiseen ruokakulttuuriin. Saamelainen keittiö on hyvin omaleimaista, ja tarjoaa esimerkiksi poronlihaa, kalaa, marjoja ja poronmaidosta valmistettuja tuotteita. Saamelainen ruoka on usein luonnonmukaisesti ja perinteisin menetelmin valmistettua.

5. Kansainväliset ruokakulttuurit

Tromsøssa on myös monia kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat eri maiden ruokakulttuureja. Kaupungissa voi maistella muun muassa italialaista, kiinalaista, intialaista, thaimaalaista ja japanilaista ruokaa. Tarjolla on erilaisia ruoka-annoksia ja makuja eri puolilta maailmaa.

6. Kahvilat ja leipomot

Kaupungissa on myös monia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisista leivonnaisista, leivoksista ja kahvista. Tarjolla on usein erilaisia leipiä, pullia, kakkuja ja piirakoita. Kahviloissa on myös mahdollisuus ostaa mukaan paikallisia herkkuja ja leipomotuotteita.

7. Ruokakaupat

Tromsøssa on useita ruokakauppoja, joista voi ostaa elintarvikkeita ja ruokatarvikkeita. Suosittuja ruokakauppoja ovat esimerkiksi Kiwi, Rema 1000, Coop ja Joker. Niissä on laaja valikoima tuoreita hedelmiä ja kasviksia, leipiä, lihaa, kala- ja maitotuotteita sekä muita päivittäistavaroita.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Tutustu Tromsön kaupunkiin

Tromsø on Norjan pohjoisin kaupunki ja se sijaitsee Tromssan saarella. Kaupunkia ympäröivät upeat vuoret ja meri. Tromsøssa on paljon nähtävää ja koettavaa, kuten kauniita maisemia, historiallisia rakennuksia ja eläväistä kulttuuritarjontaa.

Käy Polaria-näyttelyssä

Polaria on Tromsøssa sijaitseva merimaailman ja arktisen luonnon näyttelykeskus. Siellä voi tutustua Pohjois-Norjan eläimiin, kuten hylkeisiin, valaisiin ja muihin arktisiin lajeihin. Polariasta löytyy myös interaktiivisia näyttelyjä ja elokuvia, jotka tarjoavat mielenkiintoista tietoa alueen luonnosta ja ilmastonmuutoksesta.

Retkeile Tromsøn ympäristössä

Tromsø tarjoaa upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Vuoret ja meri tarjoavat monipuoliset maisemat ja aktiviteetit. Voit esimerkiksi patikoida Tromsdalenin vuorelle, josta avautuu upea näköala kaupunkiin. Talvella suosittu aktiviteetti on myös lumikenkäily tai hiihtäminen lumisissa maisemissa.

Vieraile arktisessa eläintarhassa

Arktinen eläintarha on Tromsøssa sijaitseva puisto, jossa voi tutustua arktisiin eläimiin. Siellä voi esimerkiksi nähdä ahmoja, ketunpoikasia, jääkarhuja ja muita nisäkkäitä. Eläintarhan tavoitteena on edistää eläinten hyvinvointia ja tarjota kävijöille mahdollisuus oppia arktisen alueen eläimistöstä.

Koe revontulet

Tromsø on tunnettu revontulistaan, ja kaupungista käsin on hyvät mahdollisuudet nähdä näitä upeita valoilmiöitä. Parhaat ajat revontulien bongailuun ovat syksystä kevääseen, kun pimeitä öitä on enemmän. Useat yritykset tarjoavat revontulikierroksia, joilla pääsee näkemään revontulia ja saamaan asiantuntevaa opastusta.

Tutustu saamelaiseen kulttuuriin

Tromsøssa on mahdollista oppia ja kokea saamelaista kulttuuria. Saamelaiset ovat alkuperäiskansa, jolla on oma kieli ja perinteensä. Kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua saamelaiseen musiikkiin, käsityöperinteeseen ja ruokaan.

Suositut hotellit Tromsøssä

1. Clarion Hotel The Edge

Clarion Hotel The Edge sijaitsee Tromsøn keskustassa ja tarjoaa moderneja huoneita, ravintoloita, kokoustiloja, kuntosalin ja saunan. Hotellilla on myös upeat näkymät Tromsøsundin yli ja lähelle sijaitsevat nähtävyydet kuten Pohjoisen valopallo ja Polar Museum.

2. Radisson Blu Hotel, Tromsø

Radisson Blu Hotel, Tromsø sijaitsee kauniilla paikalla Tromsøn keskustassa, lähellä suosittuja nähtävyyksiä kuten Arktista eläintarhaa ja Tromsø Cathedralia. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja moderneja huoneita, ravintoloita, baareja, kokoustiloja, kuntosalin ja saunan.

3. Scandic Ishavshotel

Scandic Ishavshotel sijaitsee Tromsøn sataman vieressä ja tarjoaa upeat näkymät vuoristoon ja tromssundin yli. Hotellilla on tyylikkäitä ja viihtyisiä huoneita, ravintola, baari, kokoustiloja, kuntokeskus ja saunatilat. Lähialueelta löytyy useita ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä.

4. Clarion Collection Hotel With

Clarion Collection Hotel With sijaitsee Tromsøn keskustassa lähellä nähtävyyksiä kuten Tromsø Cathedralia ja Perspektivet Museumia. Hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, ilmaisen aamiaisen ja iltapäiväkahvin, ravintolan, kuntosalin ja saunan.

5. Thon Hotel Tromsø

Thon Hotel Tromsø sijaitsee Tromsøn keskustassa ja tarjoaa mukavat huoneet, ravintolan, kokoustiloja ja saunan. Hotelli on lähellä Tromsøn pääostoskatuja ja nähtävyyksiä kuten Polar Museumia ja Pohjoista valopalloa.

Turvallisuus ja terveys

Rikollisuus

Tromsø on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuusaste on matala. Kuitenkin, kuten missä tahansa kaupungissa, on aina hyvä olla varovainen ja huolehtia omasta turvallisuudestaan. Yleisimpiä rikoksia ovat varkaudet ja pikkurikokset. Pidä arvotavarat piilossa ja varo taskuvarkaita erityisesti kaupungin vilkkailla alueilla.

Liikenne

Tromsøssa on hyvä julkinen liikenneverkko, mukaan lukien bussit ja taksit. Liikenne on yleisesti ottaen turvallista ja hyvin järjestettyä. Ajotyyli voi kuitenkin vaihdella, joten kannattaa olla erityisen varovainen liikenteessä, erityisesti jos ei ole tottunut pohjoismaiseen ajokulttuuriin.

Pelastuspalvelut

Tromsøssa on tehokas pelastuspalvelu, joka vastaa erilaisiin hätätilanteisiin, kuten tulipaloihin, onnettomuuksiin ja luonnonkatastrofeihin. Kiireellisissä hätätilanteissa soita yleiseen hätänumeroon 112 saadaksesi apua.

Terveyspalvelut

Tromsøssa on laaja valikoima terveyspalveluita ja sairaaloita, jotka tarjoavat korkealaatuista hoitoa. Julkisessa terveydenhuollossa on mahdollisuus saada hoitoa sosiaaliturvan kautta. Voit myös ottaa yhteyttä yksityisiin terveyspalveluihin, jos haluat nopeampaa tai erikoistuneempaa hoitoa.

Lääkkeet ja rokotukset

Tromsøssä on hyvin varusteltuja apteekkeja, joista voit saada tarvitsemasi reseptilääkkeet. Matkailijoiden kannattaa tarkistaa tarvittavat rokotukset ennen matkaa ja mahdollisesti ottaa yhteyttä terveyskeskukseen saadakseen ne.

Rannat ja Vesistöt

Rannat

Tromsøssa on useita kauniita rantoja, joista suosituimpia ovat Telegrafbukta, Kvalvika Beach ja Sommarøy. Telegrafbukta sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja sitä ympäröi upea vuoristomaisema. Kvalvika Beach on kaunis hiekkaranta, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tromsøsta. Sommarøy on pieni saari Tromsøn lähistöllä, ja sen rannoilla on hienoa hiekkaa ja turkoosia vettä.

Vesistöt

Tromsø sijaitsee Tromsøysundetin salmessa, joka erottaa Tromsøn mantereen ja Kvaløyan saaren. Salmessa on vilkasta laivaliikennettä, ja se tarjoaa upeita näkymiä vuorille ja merelle. Lisäksi Tromssan saaristoon kuuluu useita pienempiä saaria ja vuonoja, kuten Ringvassøya, Håkøya ja Ullsfjorden. Nämä vesistöt tarjoavat mahdollisuuden esimerkiksi veneretkiin, kalastukseen ja valassafareihin.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja Klubit

Tromsøssa on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia viihde- ja musiikkikokemuksia. Jotkut suosituimmista baareista ovat Ølhallen, joka on vanha olutravintola, ja Blårock, joka on paikallisten suosima musiikkiklubi. Tromsøssa on myös monia pienempiä baareja, kuten Huken Pub ja Bastard Bar, jotka tarjoavat rennon ilmapiirin ja hyvän juomavalikoiman.

Konsertit ja Esitykset

Tromsøssa on useita konserttipaikkoja ja teattereita, jotka järjestävät erilaisia musiikkikonsertteja, teatteriesityksiä ja muita esityksiä. Esimerkiksi Kulturhuset on monitoimikeskus, jossa järjestetään konsertteja, teatteriesityksiä ja elokuvanäytöksiä. Lisäksi Polaria, joka on Tromsøn jääkarhumuseo, järjestää elävää musiikkia ja muita esityksiä.

Elokuvateatterit

Tromsøsta löytyy useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusista elokuvista. Suurin elokuvateatteri on Aurora Kino Fokus, jossa on useita näytöksiä päivittäin eri elokuvista. Lisäksi Verdensteatret Kino on historiallinen elokuvateatteri, joka esittää sekä uusia että vanhempia elokuvia.

Festivaalit

Tromsøssa järjestetään useita festivaaleja ympäri vuoden, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä ja kulttuuria. Esimerkiksi Tromsø International Film Festival on pohjoisen Euroopan suurin elokuvafestivaali, joka näyttää laajan valikoiman kansainvälisiä elokuvia. Lisäksi Bukta Tromsø Open Air Festival on suosittu musiikkifestivaali, jossa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä bändejä.

Ulkoilma-aktiviteetit

Tromsøssa on myös monia ulkoilma-aktiviteetteja, joita voi harrastaa päiväsaikaan tai illalla. Talvella monet menevät revontulien metsästykseen tai osallistuvat husky- tai porosafareille. Lisäksi Tromsøn ympäristössä on hyviä patikointi- ja pyöräilyreittejä, joilla voi nauttia luonnosta ja upeista maisemista.

Luontokohteet ja retkeily

1. Tromsø-tunturit

Tromsøn ympärillä sijaitsevat upeat tunturialueet tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia retkeilyyn ja luonnonkokemusten etsintään. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Fløya, Storsteinen ja Tromsdalstinden, joille voi patikoida tai kiivetä. Näiden tuntureiden huipuilta avautuu upeita näkymiä Tromsøn yli.

2. Kvaløya-saari

Kvaløya-saari sijaitsee Tromsøn länsipuolella ja tarjoaa upeita maisemia, monipuolista luontoa ja hienoja retkeilyreittejä. Saarella voi esimerkiksi patikoida Senjan vuonon rantatyrskyistä tunnetun Ersfjordenin lahdelle tai tutustua Gårdsgårdselvan luonnonsuojelualueeseen.

3. Sommarøy

Sommarøy on viehättävä saarikohde noin tunnin ajomatkan päässä Tromsøsta. Saari on tunnettu lumoavista hiekkarannoistaan ja turkoosista vedestä. Sommarøylla voi nauttia kauniista luonnosta, rentoutua tai osallistua erilaisille aktiviteeteille, kuten kalastusretkille tai merikajakointiin.

4. Lyngen Alpit

Tromsøsta noin kahden tunnin ajomatkan päässä sijaitsevat Lyngen Alpit tarjoavat upeat puitteet vuoristovaelluksille ja laskettelulle. Alueella on useita huippuja, joista korkein on Jiehkkevarre (1 833 metriä). Alueella on myös mahdollisuus liikkua helikopterin avulla, mikä avaa uusia näkökulmia alueen ainutlaatuiseen luontoon.

5. Blåisvatnetin jäätikkö

Blåisvatnet on upea jäätikkö ja järvi, joka sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Tromsøsta. Jäätikölle pääsee vaativan ja osittain jyrkän reitin kautta, mutta palkinnoksi tarjolla on upeita maisemia ja mahdollisuus kokea arktisen alueen luonnonvoimat.

6. Rekiretket ja porotilavierailut

Tromsøn lähialueilla on mahdollisuus osallistua perinteisille rekiretkille ja vierailla porotiloilla. Rekiretkillä voi nauttia talvisesta maisemasta lämpimän peiton alla ja kuunnella paikallisten tarinoita. Porotilavierailuilla voi oppia lisää porojen elämästä ja saada kosketuksen saamelaiseen kulttuuriin.

7. Kukkapeaterminaali ja Kvalvikan ranta

Kukkapeaterminaali sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tromsøsta ja tarjoaa upeat näkymät merelle ja vuoristoon. Terminaalilta voi lähteä patikoimaan Kvalvikan rannalle, joka on tunnettu upeista maisemistaan ja hiekkarannastaan.

8. Villieläimet ja lintubongaus

Tromsøn ympäristössä voi bongata monia upeita villieläimiä, kuten valaita, hylkeitä ja merikotkia. Kaupungin ulkopuolella järjestetään valas- ja hyljematkoja, joilla voi päästä lähelle näitä eläimiä. Lisäksi Tromsøn ympäristössä on useita hyviä paikkoja lintubongaukseen ja lintujen tarkkailuun.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Tromsøn kirkko

Tromsøn kirkko, joka tunnetaan myös nimellä Tromsøn tuomiokirkko, on kaupungin merkittävin uskonnollinen kohde. Rakennus perustettiin vuonna 1861 ja se edustaa empiretyyliä. Kirkko on suosittu nähtävyys paitsi uskonnollisten tilaisuuksien kannalta, myös sen arkkitehtuurin vuoksi.

Johannesen Rørdam

Johannesen Rørdam on Tromsøn kaupungin vanhin rakennus, joka on käytössä tänäkin päivänä. Se rakennettiin vuonna 1789 ja toimi alun perin mynsterin talona. Nykyään rakennuksessa sijaitsee ravintola, jossa voi nauttia perinteistä norjalaista ruokaa.

Polaria

Polaria on Tromsøn nykyinen nähtävyys, jossa yhdistyvät uskonnolliset ja historialliset elementit. Se on valtava akvaario, jossa esitellään pohjoisen arktisen alueen eläimiä ja ekosysteemiä. Polarialla on myös näyttelyitä, jotka koskevat alueen historiaa ja kulttuuria.

Arctic Cathedral

Arctic Cathedral, suomeksi Arktinen katedraali, on moderneista rakennuksistaan tunnettu uskonnollinen kohde Tromsøssa. Rakennus valmistui vuonna 1965 ja se on osa Tromsøn yhtä suurinta seurakuntaa. Katedraalin arkkitehtuuriin sekoittuu modernia ja perinteistä tyyliä, ja sen lasiseinät tarjoavat upeat näkymät ympäröivään luontoon.

Polaria Käsityötori

Polaria Käsityötori on kävijöille avoin ateljee, jossa voi tutustua paikalliseen käsityöperinteeseen. Torilla on mahdollisuus ostaa paikallisten käsityöläisten valmistamia tuotteita, kuten kudottuja mattoja, neuleita ja koruja. Tämä historiallinen kohde tarjoaa kävijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua alueen perinteiseen käsityökulttuuriin ja hankkia uniikkeja muistoja.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Tromsøn telegrafstasjon

Tromsøn telegrafstasjon on entinen telegraafiasema, josta avautuu upea näköala kohti kaupungin keskustaa ja ympäröivää maisemaa.

2. Storsteinenin näköalapaikka

Storsteinenin näköalapaikka sijaitsee Tromsdalenin sillan vieressä ja tarjoaa upeat maisemat kaupunkiin ja ympäröivään vuoristoon. Paikalle pääsee kätevästi köysiradalla.

3. Fløyasta avautuvat näkymät

Fløyassa sijaitsevaan Fjellheisen-näköalapaikkaan pääsee gondolihissillä. Sieltä avautuu upeat näkymät kaupunkiin, vuonoon ja ympäröivään luontoon.

4. Ishavskatedralenin näköalatasanne

Ishavskatedralen on Tromsøn tunnettu maamerkki, ja sen tornista pääsee ihailemaan upeita maisemia kaupunkiin ja vuonoille.

5. Prestvannet-järven näköalapaikka

Prestvannet-järven ympäristössä sijaitsee useita näköalapaikkoja, joista avautuu kauniit maisemat järvelle, kaupungille ja ympäröivään luontoon.

6. Tromsøn vuonojen näköalapaikat

Tromsøn ympärillä on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla upeita maisemia vuonoille sekä kaupungin satamaan ja merelle.

7. Fjellstua-näköalapaikka

Fjellstua-näköalapaikka sijaitsee Tromsdalenin sillan juurella. Sieltä avautuu kauniit näkymät kaupunkiin, vuorille ja ympäröivään maisemaan.

8. Telegrafbukta-näköalapaikka

Telegrafbukta-näköalapaikalta voi ihailla kauniita maisemia Tromsøn saariselkään ja ulapalle. Alueella on myös hieno hiekkaranta.Kohteen sijainti maa on Norja

Jätä kommentti