Halvat lennot Tukholma

Nähtävyydet ja kohteet

Kuninkaanlinna (Kungliga slottet)

Kuninkaanlinna on Tukholman tärkein nähtävyys ja Ruotsin kuninkaan virallinen asuinpaikka. Linna sijaitsee vanhassakaupungissa (Gamla stan) ja se on yksi Euroopan suurimmista palatseista. Kuninkaanlinnassa voi tutustua kuninkaallisiin sisätiloihin, museoihin, historiallisiin esineisiin ja taiteeseen.

Skansen

Skansen on maailman ensimmäinen ulkoilmamuseo, joka perustettiin vuonna 1891. Museo sijaitsee Djurgårdenin saarella ja siellä voi tutustua Ruotsin perinteiseen maalaismiljööseen. Skansenissa on erilaisia rakennuksia eri aikakausilta, eläimiä, puutarhoja ja käsityöläisten työnäytöksiä. Paikka on suosittu erityisesti perheiden keskuudessa.

Vasa-museo (Vasamuseet)

Vasa-museo on omistettu 1600-luvun Vasa-laivalle, joka uponnut Tukholman satamassa heti ensimmäisellä merimatkallaan vuonna 1628. Laiva nostettiin ylös ja restauroitiin 1900-luvun alussa, ja se on tänä päivänä museon keskeinen näyttelykohde. Museossa voi tutustua myös muihin laivan osiin, kuten koristeisiin, aseisiin ja arkeologisiin löytöihin.

Gröna Lund

Gröna Lund on Tukholman tunnetuin huvipuisto ja se sijaitsee Djurgårdenin saarella. Puistossa on erilaisia huvilaitteita, pelihalleja, ravintoloita ja esiintymislavoja. Gröna Lund järjestää myös lukuisia konsertteja ja tapahtumia eri musiikkityyleistä kiinnostuneille.

Djurgården

Djurgården on suosittu virkistysalue ja saari Tukholman keskustan lähellä. Se tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, kuten kävelyreittejä, puistoja, museoita, huvipuiston, venesataman ja ravintoloita. Djurgårdenin kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Vasa-museo, Gröna Lund, Skansen ja ABBA-museo.

Vanha kaupunki (Gamla stan)

Gamla stan on Tukholman historiallinen sydän ja se sijaitsee saarella Tukholman keskustan alueella. Alueella on säilynyt lukuisia keskiaikaisia rakennuksia, ahtaita kujia ja tunnelmallisia aukioita. Gamla stanissa voi tutustua esimerkiksi Kuninkaanlinnaan, Tukholman tuomiokirkkoon ja lukuisiin ravintoloihin ja kauppoihin.

Tukholman modernin taiteen museo (Moderna museet)

Moderna museet on Tukholman johtava modernin taiteen museo. Museo sijaitsee Skeppsholmenin saarella ja siellä näytetään kansainvälistä modernia ja nykytaidetta. Museon kokoelmiin kuuluu teoksia monilta tunnetuilta taiteilijoilta, kuten Pablo Picasso, Andy Warhol ja Salvador Dalí.

ABBA-museo

ABBA-museo on vuonna 2013 avattu museo, joka esittelee legendaarisen ruotsalaisen pop-yhtyeen ABBA:n uraa. Museossa voi tutustua yhtyeen historiaan, näyttelyihin, esiintymisasuihin, levyihin ja pääsee jopa laulamaan yhdessä digitaalisen ABBA:n kanssa. Museo sijaitsee Djurgårdenin saarella.

Stadshuset

Stadshuset on Tukholman kaupungintalo ja sen torni on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Stadshusetin tiloissa järjestetään monia tärkeitä tapahtumia ja siellä voi myös tutustua kaupunginvaltuuston saleihin ja museokierroksiin. Tornista aukeaa upea näköala yli Tukholman.

Kulttuuri ja historia

Museot

Tukholma on täynnä monia mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat upean kulttuurikokemuksen. Ruotsin kansallismuseo on yksi kaupungin suosituimmista museoista, jossa voit ihailla taiteen ja historian teoksia. Vasa-museo on myös suosittu nähtävyys, joka esittelee 1600-luvulta peräisin olevan Vasa-laivan. Lisäksi Tukholmassa on useita muita museoita, kuten Moderna museet, Abba-museo ja Skansen, joka on ulkoilmamuseo.

Vanha kaupunki

Vanha kaupunki, Gamla Stan, on yksi Tukholman tunnetuimmista nähtävyyksistä. Täällä voit kävellä pitkin kapeita katuja ja ihailla värikkäitä taloja. Vanha kaupunki on myös täynnä historiallisia nähtävyyksiä, kuten Kansallismuseo, Ruotsin kuninkaanlinna ja Stortorgetin aukio, joka on yksi vanhan kaupungin keskeisistä paikoista.

Kuningaslinna

Tukholman kuninkaanlinna, Kungliga slottet, on yksi maailman suurimmista kuninkaanlinnoista ja se sijaitsee kauniilla paikalla Gamla Stanin lähellä. Linna toimii nykyään Ruotsin kuningasperheen virallisena asuinpaikkana. Kuningaslinnassa voit tutustua kuningasperheen huoneisiin, komeisiin saleihin ja museoihin, kuten Kuninkaalliseen asehuoneeseen.

Djurgården

Djurgården on saari Tukholman keskustan lähellä, joka on täynnä kulttuuri- ja viihdetarjontaa. Täällä voit vierailla eri museoissa, kuten Vasa-museossa, Abba-museossa ja Gröna Lund -huvipuistossa. Saarella on myös kaunis luonto, jossa voi kävellä ja nauttia kauniista maisemista.

Kuningas- ja kuningatarhattutelineet

Tukholman katujen ainutlaatuinen nähtävyys ovat kuningas- ja kuningatarhattutelineet. Joka vuosi 6. kesäkuuta, Ruotsin kansallispäivänä, kuningas ja kuningatar pukeutuvat perinteisiin kansallispukuihin ja osallistuvat kansallispäivän juhlallisuuksiin. Telineet, jotka valmistetaan joka vuosi käsin, asennetaan kaduille kuninkaan ja kuningattaren päähineitä varten. Tämä on perinne, jota turistit voivat ihailla ja osallistua.

Kulttuurifestivaalit

Tukholma järjestää vuosittain useita kulttuurifestivaaleja, jotka tarjoavat musiikkia, taidetta ja muita taiteen muotoja. Esimerkiksi Tukholman Kulttuurifestivaali on suuri tapahtuma, joka tuo yhteen paikallisia ja kansainvälisiä taiteilijoita ja esiintyjiä. Myös Tukholman elokuvajuhlat ja Tukholman kirjamessut ovat suosittuja tapahtumia kaupungissa.

Ruokailu ja Ravintolat Tukholmassa

1. Perinteinen ruotsalainen ruoka

Tukholmassa on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisestä ruotsalaisesta ruoasta. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi lihapullat (köttbullar), purjoperunalaatikko (Janssons frestelse) ja savustettu lohi (gravad lax). Monet ravintolat tarjoavat myös perinteisiä ruotsalaisia makuja modernilla twistillä.

2. Kansainvälinen keittiö

Tukholmassa on laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia eri maista. Voit löytää italialaista, espanjalaista, aasialaista, meksikolaista ja muita ruokakulttuureita edustavia ravintoloita ympäri kaupunkia. Olipa mieltymyksesi sitten sushiin, pizzapalaan tai curryyn, Tukholmasta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

3. Michelin-ravintolat

Tukholma on tunnettu myös korkealuokkaisista Michelin-ravintoloistaan. Kaupungissa on useita ravintoloita, jotka ovat saaneet Michelin-tähden. Nämä ravintolat tarjoavat ainutlaatuisia ja gourmet-tyylisiä ruokaelämyksiä. Ne ovat usein hieman hienostuneempia ja ravintolakohtaisia valikoimia on usein tarjolla erilaisia ruokalajeja.

4. Ruokamarkkinat ja katukojuja

Tukholmassa on myös paljon ruokamarkkinoita ja katukojuja, joissa voi maistella erilaisia ruokia edullisemmin ja rennommassa ympäristössä. Esimerkiksi Östermalmin ruokahallissa ja Katarina södra skolparkin lähellä sijaitsevassa Hornstullin ruokamarkkinoilla voi kokea paikallista ruokakulttuuria ja nauttia eri maiden ruokia. Lisäksi kaupungissa on paljon katuruokakojuja, joista voi ostaa esimerkiksi hampurilaisia, kebabia tai meksikolaisia tacoja.

5. Kalaravintolat ja meren herkut

Tukholma sijaitsee meren rannalla, joten kaupungista löytyy myös paljon kalaravintoloita ja merenelävien herkkuja tarjoavia ravintoloita. Voit nauttia tuoreita äyriäisiä, simpukoita, lohta ja muita kalalajeja monissa ravintoloissa. Esimerkiksi Södermalmin alueella sijaitseva Nytorget 6 tarjoaa meren herkkuja rennossa ja modernissa ympäristössä.

6. Kasvis- ja vegaaniravintolat

Tukholmassa on myös hyvä valikoima kasvis- ja vegaaniravintoloita. Monet ravintolat tarjoavat erityisiä menuvaihtoehtoja tai jopa kokonaan kasviperäisiä ruokia. Esimerkiksi Hermans ja Vegana tarjoavat herkullisia vegaanisia vaihtoehtoja erilaisille ruokalajeille.

Tukholmassa on siis laaja valikoima ravintoloita ja ruokailumahdollisuuksia eri budjeteille ja mieltymyksille. Olit sitten kiinnostunut perinteisestä ruotsalaisesta ruoasta, kansainvälisistä makuelämyksistä tai gourmet-tason ravintoloista, Tukholmasta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuurinähtävyydet

Tukholmassa on runsaasti kulttuurinähtävyyksiä, kuten Kungliga slottet eli kuninkaanlinna, Skansenin ulkoilmamuseo, Vasa-museo, Moderna Museet ja Fotografiska. Kaikki nämä paikat tarjoavat ainutlaatuisia näyttelyitä ja kokoelmia taiteesta, historianähtävyyksistä ja luonnonkauniista ympäristöstä.

Kävelykierrokset

Tukholmassa voi osallistua erilaisille kävelykierroksille, jotka tarjoavat syvällisempää tietoa kaupungin historiasta ja nähtävyyksistä. Näitä kierroksia järjestetään esimerkiksi Gamla Stanissa, Drottinggatanilla ja Djurgårdenin saarella. Kävelykierrokset ovat hyvä tapa tutustua kaupunkiin ja oppia sen monimuotoisesta kulttuurista.

Ostosmahdollisuudet

Tukholma tunnetaan myös laajasta valikoimasta ostosmahdollisuuksiaan. Kaupungissa on useita suuria kauppakeskuksia, kuten Åhlens City, NK ja Mall of Scandinavia, jotka tarjoavat laajan valikoiman muotia, elektroniikkaa ja muita tuotteita. Lisäksi kaupungin keskusta ja Gamla Stan ovat täynnä pieniä putiikkeja ja erikoisliikkeitä, jotka myyvät paikallista taidetta, käsityötä ja designia.

Vesillä liikkuminen

Tukholman kaupungin sijainti saaristolaismaisemassa tarjoaa myös mahdollisuuksia vesillä liikkumiseen. Matkailijat voivat nauttia risteilyistä Mälaren-järvellä ja saaristossa, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Veneitä voi vuokrata myös omatoimisesti, mikä tarjoaa mahdollisuuden tutustua rauhallisempiin saariin ja rantojen ulottuvuuksiin.

Ravintoloissa syöminen

Tukholmassa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat monipuolisia ruokaelämyksiä. Kaupungin ravintolatarjonta ulottuu perinteisistä ruotsalaisista ravintoloista kansainvälisiin keittiöihin. Kaupungissa on myös useita Michelin-tähden ravintoloita, jotka tarjoavat korkeatasoista ja innovatiivista ruokaa.

Ulkoilma-aktiviteetit

Tukholman ympäröivä luonto tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ulkoilma-aktiviteetteihin. Djurgårdenin saarella voi kävellä kauniilla puistoalueilla tai rentoutua Gröna Lundin huvipuistossa. Lisäksi kaupungissa on monia puistoja, kuten Kungsträdgården ja Rålambshovsparken, joissa voi nauttia ulkoilmasta, piknikistä ja jopa pelata ulkopeliä.

Suositut hotellit Tukholmassa

Grand Hôtel Stockholm

Grand Hôtel Stockholm sijaitsee Tukholman keskustassa, kuninkaallisessa palatsin vieressä. Hotellissa on yli 300 huonetta ja sviittiä, joista avautuu näkymä joko Gamla Stanin vanhaankaupunkiin tai Tukholman kuninkaanlinnalle. Hotellissa on myös useita ravintoloita ja baareja, kuten Michelin-tähdellä palkittu ravintola Matsalen.

Hotel Diplomat

Hotel Diplomat on viiden tähden hotelli, joka sijaitsee Strandvägenin rannalla. Hotellissa on ylellisesti sisustettuja huoneita, joista osasta avautuu näkymä merelle. Hotellin ravintolassa tarjoillaan perinteisiä ruotsalaisia ​​ruokia ja kansainvälisiä herkkuja. Asiakkaat voivat myös rentoutua hotellin spa-osastolla tai nauttia näkymistä hotellin terassilta.

Haymarket by Scandic

Haymarket by Scandic on historiallinen hotelli, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Tukholman Norrmalmilla. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja moderneja huoneita, joissa on ainutlaatuiset sisustuselementit. Haymarketissa on myös useita ravintoloita ja baareja, mukaan lukien amerikkalaistyylinen burgeriravintola ja klassinen cocktail-baari. Lisäksi hotelli järjestää usein erilaisia ​​tapahtumia ja ravintolaillallisia.

At Six

At Six on moderni hotelli, joka sijaitsee Tukholman keskustassa Bibliotheekin kaupunginosassa. Hotellissa on tyylikkäitä ja tilavia huoneita, joista on kaupunkinäköala. At Sixissä on myös useita ravintoloita, joista tunnettu Rutabaga-ravintola tarjoaa kasvisruokia parhaimmillaan. Hotellin katolla on myös trendikäs baari, josta avautuu upea näköala yli Tukholman.

Nobis Hotel

Nobis Hotel sijaitsee Tukholman keskustassa Norrmalmilla, lähellä keskustan ostosalueita ja julkisen liikenteen yhteyksiä. Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joista osasta on näkymä kaupungille tai sisäpihalle. Nobis Hotelissa on myös useita ravintoloita, kuten italialainen ravintola Caina ja japanilainen ravintola Shibumi, jotka tarjoavat herkullisia makuelämyksiä. Hotellin katolla on myös rentoutumisalue sauna- ja kuntosalipalveluilla.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

Tukholma on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja siellä voi liikkua melko huoletta. Kuitenkin, kuten kaikissa suurkaupungeissa, on hyvä ottaa muutamia turvallisuuteen liittyviä seikkoja huomioon:

1. Rikollisuus: Vaikka vakava rikollisuus on melko harvinaista Tukholmassa, pettyneitä matkailijoita voi olla, erityisesti turistialueilla, kuten Gamla Stan ja Centralstation. On tärkeää pitää silmät auki ja olla varovainen arvotavaroittesi kanssa.

2. Varashäiriöt: Taskuvarkauksia voi esiintyä vilkkailla alueilla, kuten Ostoskadulla Drottninggatanilla ja bussissa tai junassa liikkuessa. Ole tarkkaavainen omaisuutesi suhteen, pidä laukkusi kiinni ja pidä taskut suljettuina.

3. Yleinen varovaisuus liikenteessä: Liikenne Tukholmassa on melko vilkasta, joten ole varovainen tietä ylittäessäsi ja käytä suojatiellä. Myös pyöräilijöillä on paljon tilaa liikenteessä, joten varo heitä erityisesti pyöräteillä.

4. Tukholman metro: Tukholman metro on tehokas tapa liikkua kaupungissa, mutta muutamilla linjoilla voi esiintyä kerjäläisiä. Suositellaan olemaan kohtelias, mutta samalla pitämään huolta omasta turvallisuudestaan.

Terveys

1. Terveydenhuolto: Tukholmassa on korkealaatuinen terveydenhuoltojärjestelmä. Yleinen terveydenhuolto on hyvin hoidettua ja sairaaloita sekä terveyskeskuksia on useita eri puolilla kaupunkia. Myös yksityiset terveyspalvelut ovat laajasti saatavilla.

2. Päivystysapu: Tukholman alueella on useita päivystysosastoja, joissa saat apua akuuteissa tilanteissa. Hätätilanteissa soita numeroon 112.

3. Matkavakuutus: Vaikka julkisten terveyspalvelujen taso on korkea, matkavakuutus on silti suositeltavaa. Matkavakuutus voi kattaa odottamattomia lääkärikuluja tai tapaturmia matkan aikana.

4. Rokotukset: Ennen matkaa Tukholmaan on hyvä tarkistaa, että rokotukset ovat ajan tasalla. Suosittelemme keskustelemaan asiasta omalla terveysasemallasi tai matkailulääkärin kanssa.

Rannat ja Vesistöt

Östersjön

Tukholma sijaitsee Itämeren itäisellä rannalla ja sen vesistöalueena on Östersjön osa, joka yhdistyy Mälaren-järveen. Rantoja pitkin on mahdollista löytää monia uimarantoja ja kauniita maisemia.

Saltsjön

Tukholman alueella sijaitsevat Saltsjön ja sen haarat, kuten Pampas Saltsjön ja Långholmsfjärden. Nämä vesistöalueet tarjoavat mahdollisuuksia veneilyyn, kalastukseen ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

Mälaren-järvi

Tukholman kaupunki sijaitsee Mälaren-järven rannalla, joka on Ruotsin kolmanneksi suurin järvi. Järvelle voi tehdä veneretkiä, nauttia maisemista ja tutustua saariin, kuten Djurgårdeniin, joka on suosittu huvittelupaikka.

Södermalmrannat

Tukholman Södermalm-alueella on useita rantoja, kuten Långholmen ja Tantolunden. Nämä rannat ovat suosittuja paikkoja viettää aikaa aurinkoisina päivinä, rentoutua ja nauttia piknikistä tai grillaamisesta.

Waxholmin saaristo

Tukholman edustalla sijaitseva Waxholmin saaristo koostuu yli 30 000 saaresta. Saaristossa voi löytää upeita luontokohteita ja rauhallisia rantoja, joissa voi uida, kalastaa ja rentoutua. Saaristoon pääsee helposti lautalla tai veneellä.

Kungsholmenin ranta-alueet

Tukholman Kungsholmen-alueella on useita rantoja, kuten Rålambshovsparken ja Fredhäll. Nämä ranta-alueet tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin ja mahdollisuuden rentoutua tai harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja kuten purjelautailua tai suppailua.

Djurgårdenin saari

Tukholman keskustassa sijaitseva Djurgårdenin saari tarjoaa kauniita rantoja ja vesistöjä. Saarella sijaitsee esimerkiksi Gröna Lundin huvipuisto, Vasa-museo ja Junibacken, mikä tekee Djurgårdenista suositun vierailukohteen. Rannoilla voi nauttia auringosta ja ihailla kaupungin horisonttia.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Tukholmassa on lukuisia baareja ja klubeja, jotka tarjoavat vaihtoehtoja kaikenlaisille musiikkimakuille ja juomatoiveille. Suositeltavia baarialueita ovat esimerkiksi Stureplan ja Gamla Stan, joista löytyy paljon erilaisia baareja ja klubeja.

2. Live-musiikki

Tukholma on elävän musiikin kaupunki, ja siellä on useita paikkoja, joissa voi nauttia livenä esitettävästä musiikista. Esimerkiksi Södermalmilla sijaitseva Debaser ja Vasastanin alueella oleva Berns tarjoavat säännöllisesti laadukasta livemusiikkia eri genreistä kiinnostuneille.

3. Teatterit ja esitykset

Tukholmassa voi nauttia monipuolisesta teatteri- ja esitystarjonnasta. Esimerkiksi Kungsträdgårdenin ulkoilmateatteri tarjoaa ilmaisia esityksiä kesäkaudella, ja kaupungissa on myös monta suosittua teatteria, kuten Kungliga Operan ja Dramaten.

4. Elokuvateatterit

Tukholmassa on lukuisia elokuvateattereita, joissa voi katsoa niin uusia Hollywood-elokuvia kuin arthouse- ja klassikoita. Esimerkiksi Bio Rio ja Filmstaden Sergel tarjoavat laajan elokuvavalikoiman eri makuun.

5. Stand up -klubit

Stand up -komiikka on suosittua Tukholmassa, ja kaupungissa järjestetään säännöllisesti stand up -esityksiä eri klubeilla. Esimerkiksi Norra Brunn ja Comedy Café Club ovat suosittuja paikkoja nauttia hyvästä huumorista.

6. Kasinot

Tukholmassa sijaitsee myös kasinoita niille, jotka haluavat kokeilla onneaan korttipeleissä tai peliautomaateissa. Esimerkiksi Casino Cosmopol tarjoaa erilaisia pelivaihtoehtoja ja viihdykettä kasinon ystäville.

7. Varhaisaamun bileet

Tukholmassa voi löytää myös paikkoja, jotka pysyvät auki aamupuolelle saakka ja tarjoavat viihdettä varhaisaamun tunteihin asti. Esimerkiksi Södermalmilla sijaitseva Under Bron on suosittu kohde niille, jotka haluavat jatkaa juhlimista pitkälle yöhön.

8. Kesätapahtumat

Tukholmassa järjestetään kesän aikana useita viihdetapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja ja ulkoilmakonsertteja. Esimerkiksi Gröna Lundin huvipuistossa järjestetään kesällä useita suuria konsertteja eri artisteille.

9. Ravintolat ja baarit vesillä

Tukholman kaupungissa on mahdollisuus nauttia illallisesta tai drinkistä vesillä. Kaupungista löytyy lauttoja ja risteilyaluksia, joilla voi nauttia ruoasta, juomasta ja samalla ihailla Tukholman kaunista saaristoa. Esimerkiksi Strömma Kanalbolaget ja Viking Line tarjoavat erilaisia ruoka- ja juomaelämyksiä vesillä.

Tukholma – Luontokohteet ja retkeily

Djurgården

Djurgården on Tukholman keskustan lähellä sijaitseva saari, jossa on useita luontokohteita ja mahdollisuuksia retkeilyyn. Saarella sijaitsevat esimerkiksi Skansenin ulkoilmamuseo, jossa voi tutustua perinteiseen ruotsalaiseen kulttuuriin ja historiallisiin rakennuksiin. Lisäksi Djurgårdenilla on myös Djurgårdenin puisto, joka tarjoaa vihreitä nurmikoita ja kävelyreittejä luonnossa liikkumiseen. Saarella voi myös vuokrata pyörän tai kajakin ja tutustua sen ympäristöön omatoimisesti.

Nationalstadsparken

Nationalstadsparken on Tukholman kuninkaallisen puiston alue, joka tarjoaa monipuolisia luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Puistossa on useita eri luontotyyppejä, kuten metsiä, niittyjä ja saaristoa. Alueella on myös runsaasti kävely- ja polkupyöräreittejä, joita pitkin voi tutustua puiston kauniiseen luontoon. Puistossa sijaitsee myös Haga-puisto, joka on suosittu kohde piknikille ja ulkoilulle.

Hellasgården

Hellasgården on sisämaassa sijaitseva retkeilyalue, joka tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja luontokokemuksia. Alueella on useita merkittyjä patikointi- ja kävelyreittejä, jotka kulkevat metsäalueiden ja järven ympäri. Hellasgårdenissa voi myös uida ja rentoutua saunan lämmössä. Alueella on myös mahdollisuus harrastaa esimerkiksi melontaa, pyöräilyä ja hiihtoa talvisin.

Tantolunden

Tantolunden on kaupunginosa Södermalmin alueella sijaitseva puisto, joka tarjoaa viihtyisän ja luonnonläheisen ympäristön ulkoiluun ja retkeilyyn. Puistossa on viheralueita, kävelyreittejä ja uimaranta. Tantolundenissa on myös mahdollisuus harrastaa esimerkiksi frisbeegolfia, beach volley -palloa ja piknikkejä. Puisto on suosittu paikallisten keskuudessa erityisesti kesäaikaan.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Tukholmassa

Tukholman tuomiokirkko

Tukholman tuomiokirkko, viralliselta nimeltään Storkyrkan, on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee Gamla Stanin kaupunginosassa ja on yksi Ruotsin vanhimmista kirkoista. Tuomiokirkkoa on useiden vuosisatojen ajan käytetty kuninkaallisten kruunajais- ja häätapahtumien pitopaikkana.

Drottningholmin linna

Drottningholmin linna on kuninkaallinen linna, joka sijaitsee Tukholman lähellä Ekerön saarella. Linna on ollut Ruotsin kuningasperheen asuinpaikka jo 1600-luvulta lähtien. Sen upeat puutarhat, koristeelliset huoneet ja taidekokoelmat tarjoavat vierailijoille kiehtovan kulttuurihistoriallisen kokemuksen.

Gamla Stan

Gamla Stan, eli Tukholman vanhakaupunki, on kaupungin historiallinen sydän. Sen kapeat kujat, upeat keskiaikaiset rakennukset ja kivikkoiset kadut luovat ainutlaatuisen tunnelman. Alueella on useita historiallisia ja uskonnollisia kohteita, kuten Tukholman tuomiokirkko ja useita vanhoja kirkkoja.

Riddarholmen

Riddarholmen on saari Tukholman keskustan lähellä ja se on täynnä historiallisia kohteita. Riddarholmenin kirkko, Riddarholmenskyrkan, on yksi Tukholman vanhimmista rakennuksista ja se toimii kuninkaallisten hautapaikkana. Saarella sijaitsee myös useita kuninkaallisia palatseja ja muita historiallisia rakennuksia.

Vasa-museo

Vasa-museo on maailman ainoa 1600-luvun laivan säilynyt hylky, joka on nähtävillä yleisölle. Laiva Vasa upposi vuonna 1628 Tukholman edustalla ja se nostettiin meren pohjasta vuonna 1961. Museo tarjoaa kiehtovan katsauksen laivan historiaan ja elämään 1600-luvun laivalla.

Skeppsholmen

Skeppsholmen on saari Tukholman keskustan lähellä, joka tarjoaa vierailijoille uskonnollisia ja historiallisia kohteita. Saarella sijaitsee muun muassa Moderna Museet, jossa on esillä nykytaidetta. Skeppsholmenilla on myös vanha tykkivene Sveaborg, joka toimi aikoinaan Ruotsin kuninkaanlinnan linna-aluksena.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Globen Skyview

Globen Skyview on Tukholman Globen-areenan vieressä sijaitseva näköalapaikka, joka tarjoaa upean näköalan yli kaupungin. Vierailijat pääsevät nousemaan lasikapseleilla korkealle Globen-areenalle ja ihailemaan 360 asteen näkymää ympäröivään maisemaan.

Kaknästornet

Kaknästornet on Tukholman korkein rakennus ja yksi kaupungin suosituimmista näköalapaikoista. Tornin ravintolakerroksesta ja näköalatasanteelta avautuvat upeat panoraamanäkymät koko Tukholman alueelle. Vierailijat voivat myös tutustua Kaknästornetin näyttelyihin ja oppia lisää kaupungin historiasta.

Skeppsholmenin näkötorni

Skeppsholmenin näkötorni sijaitsee Tukholman Skeppsholmenin saarella ja tarjoaa upeat näkymät yli Gamla Stanin vanhankaupungin, Djurgårdenin saaren ja Tukholman keskustan. Torni on avoinna yleisölle kesäaikaan ja sinne pääsee helposti kävellen Tukholman keskustasta.

Katarina Hissen

Katarina Hissen on historiallinen hissi, joka yhdistää Slussenin liikennekeskuksen ja Södermalm-alueen ylempänä sijaitsevan Katarina kirkon. Hissi tarjoaa kauniit näköalat yli Tukholman keskustan ja kesäaikaan hissistä voi kätevästi nousta myös kattoterassille ihailemaan maisemia.

Monteliusvägenin näköalat

Monteliusvägen on kuuluisa kävelytie Tukholman Södermalm-alueella, joka tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin. Polun varrella voi ihailla kauniita puutaloja, vanhoja rakennuksia ja samalla nauttia upeista näkymistä yli vanhankaupungin ja Mälaren-järven.

Skinnarviksberget

Skinnarviksberget on suosittu näköalapaikka Tukholman Södermalm-alueella. Tältä kallioiselta kukkulalta avautuvat upeat näköalat yli Tukholman keskustan, Gamla Stanin ja Djurgårdenin saaren. Paikka on myös suosittu piknik- ja retkipaikka paikallisten keskuudessa.

Gondolen

Gondolen on Tukholman Slussenissa sijaitseva ravintola ja näköalapaikka. Ravintolan yläkerrasta avautuu upea panoraamanäkymä yli Tukholman keskustan ja ympäröivien saarten. Vierailijat voivat nauttia ruokailun ohella upeista maisemista ja ihailla kaupungin sykettä.Kohteen sijainti maa on Ruotsi.

Jätä kommentti