Halvat lennot Turku

Nähtävyydet ja kohteet

Turun linna

Turun linna on yksi Suomen parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Linna sijaitsee Aurajoen rannalla ja se on yksi Turun tunnetuimmista nähtävyyksistä. Linnassa voi tutustua erilaisiin näyttelyihin ja opastettuihin kierroksiin sekä ihailla upeita näköaloja joelle.

Aboa Vetus & Ars Nova

Aboa Vetus & Ars Nova on Turun keskustassa sijaitseva museokompleksi, jossa yhdistyvät muinaiset rauniot ja nykytaiteen näyttelyt. Aboa Vetus -osiossa voi tutustua keskiaikaiseen Turkuun arkeologisten kaivausten kautta, kun taas Ars Nova tarjoaa nykytaiteen näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia.

Turun tuomiokirkko

Turun tuomiokirkko on Suomen kansallispyhättö ja yksi Turun tunnetuimmista maamerkeistä. Kirkko on rakennettu 1200-luvulla ja se edustaa pääosin gotiikan tyyliä. Kirkon upea arkkitehtuuri, koristeelliset yksityiskohdat sekä rikas historia houkuttelevat vuosittain lukuisia kävijöitä.

Forum Marinum

Forum Marinum on merihistoriallinen museo ja keskus, joka sijaitsee Turun satamassa. Museo esittelee merenkulun ja laivanrakennuksen historiaa Suomessa ja se tarjoaa monipuolisia näyttelyitä, laivakierroksia ja tapahtumia. Forum Marinumissa voi tutustua esimerkiksi vanhoihin laivoihin, merikarhujen elämään sekä Suomen merenkulkuhistoriaan.

Maarian kirkko

Maarian kirkko on keskiaikainen kivikirkko, joka sijaitsee Turun länsipuolella Maarian alueella. Kirkko on peräisin 1400-luvulta ja se edustaa pääosin goottilaista tyyliä. Maarian kirkko on arkkitehtonisesti kaunis ja sen upea sisustus sekä tunnelma houkuttelevat vierailijoita tutustumaan tähän historialliseen kohdeeseen.

Kulttuuri ja Historia:

Turun linna:

Turun linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Aurajoen rannalla Turussa. Se on yksi Suomen tunnetuimmista maamerkeistä ja yksi maan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Linna rakennettiin 1200-luvulla ja se toimi aikoinaan sekä linnana että hallinnollisena keskuksena. Nykyään linnassa toimii Turun museokeskus, joka järjestää näyttelyitä ja tapahtumia.

Aboa Vetus & Ars Nova:

Aboa Vetus & Ars Nova on Turussa sijaitseva museo, joka yhdistää arkeologian ja nykytaiteen. Museo koostuu kahdesta eri osasta: Aboa Vetuksesta ja Ars Novasta. Aboa Vetus esittelee keskiaikaista Turun historiaa ja arkeologisia löytöjä, kun taas Ars Nova keskittyy nykytaiteeseen. Museossa voi tutustua erilaisiin näyttelyihin, osallistua työpajoihin ja nauttia kulttuuritapahtumista.

Turun taidemuseo:

Turun taidemuseo on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista taidemuseoista. Museo sijaitsee Turun keskustassa ja sen kokoelmat kattavat suomalaista ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä, joiden lisäksi pysyvässä näyttelyssä voi tutustua esimerkiksi Akseli Gallen-Kallelan, Helene Schjerfbeckin ja Edvard Munchin teoksiin.

Turun tuomiokirkko:

Turun tuomiokirkko on Suomen kansallispyhätön, Turun piispanistuimen ja evankelis-luterilaisen kirkon äitiyhteisön kirkko. Kirkko sijaitsee Turun keskustassa ja se on yksi Suomen vanhimmista rakennuksista. Nykyinen tuomiokirkko on rakennettu 1200-luvulla ja se edustaa pääosin goottilaista arkkitehtuuria. Kirkkoa on myöhemmin uudistettu ja korjattu eri aikakausina. Tuomiokirkossa järjestetään jumalanpalveluksia sekä erilaisia konsertteja ja tapahtumia.

Turun saaristo:

Turun saaristo on yksi Suomen kauneimmista saaristomeristä ja se käsittää tuhansia saaria ja luotoja. Saaristo ulottuu Turun ympäristöstä aina Ahvenanmaalle asti. Saaristossa voi nauttia kauniista luonnosta, veneillä, kalastaa ja vierailla viehättävillä saarikyliillä. Saaristossa on myös historiallisia nähtävyyksiä, kuten Utön majakka ja Kuusiston linna. Turusta lähtee säännöllisesti lauttoja ja laivoja saaristoon.

Turun filharmoninen orkesteri:

Turun filharmoninen orkesteri on Suomen vanhin jatkuvasti toiminnassa oleva orkesteri. Orkesteri perustettiin vuonna 1790 ja se on tärkeä osa Turun musiikkielämää. Orkesterin ohjelmisto koostuu klassisesta musiikista, oopperoista ja moderneista teoksista. Turun filharmoninen orkesteri esiintyy säännöllisesti Turun konserttitalossa ja osallistuu erilaisiin musiikkitapahtumiin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Turussa on monipuolinen ravintolatarjonta, ja kaupungista löytyy vaihtoehtoja eri makuihin ja hintaluokkiin. Ravintolat tarjoavat erilaisia kotimaisia ja kansainvälisiä ruokakokemuksia.

Katuruoka

Turussa on useita katuruokakojuja ja -ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia herkkuja. Katuruokaa voi nauttia esimerkiksi torilla tai erilaisilla ruokatapahtumissa.

Kahvilat

Kahviloita on Turussa paljon, ja niissä voi nauttia kahvien lisäksi erilaisia leivonnaisia ja kevyitä ruokia. Monet kahvilat tarjoavat myös erikoiskahveja ja teetä.

Pikaruoka ja katukeittiöt

Turusta löytyy myös pikaruokaketjuja ja katukeittiöitä, joissa voi nauttia nopeasti valmistettuja ruokia. Näitä voi löytää esimerkiksi kauppakeskuksista tai keskustan alueelta.

Vegaaniruoka

Turussa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat vegaanisia ruokia ja vaihtoehtoja. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi kasvisruokaa ja vegaanisia herkkuja.

Ruokakulttuuri

Turun ruokakulttuuri on monipuolinen ja siihen vaikuttaa sekä kotimainen että kansainvälinen keittiö. Turussa voi maistella perinteisiä suomalaisia ruokia, kuten karjalanpiirakoita ja kalaa, mutta myös eri maiden ruokakulttuureita edustavia annoksia.

Vapaa-ajan aktiviteetit Turussa

Kulttuurin nauttiminen

Turussa voi nauttia kulttuurista esimerkiksi käymällä Turun linnassa, joka on yksi Suomen merkittävimmistä keskiaikaisista linnoista. Lisäksi kaupungissa sijaitsee useita museoita, kuten Turun taidemuseo, Wäinö Aaltosen museo ja Käsityöläismuseo. Lisäksi Turun kauppatori ja Kauppahalli tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen ruoka- ja käsityökulttuuriin.

Luontoaktiviteetit

Turun lähialueilla on runsaasti luontoaktiviteetteja tarjoavia kohteita. Esimerkiksi Ruissalon saari tarjoaa upeita ulkoilumahdollisuuksia ja merellistä maisemaa. Saarella voi kävellä merkityillä luontopoluilla tai nauttia rannoista. Myös Turun seudulla sijaitsevat kansallispuistot, kuten Kurjenrahka ja Teijo, tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn.

Sporttiset aktiviteetit

Turussa voi osallistua erilaisiin sporttisiin aktiviteetteihin, kuten kuntosaliharjoitteluun tai ryhmäliikuntatunneille esimerkiksi kuntokeskuksissa tai uimahalleissa. Kaupungissa on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia joukkuelajeja, kuten jalkapalloa, koripalloa ja salibandya. Lisäksi Turun ympäristössä on useita golfkenttiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden golf-harrastukseen.

Tapahtumat ja festivaalit

Turussa järjestetään vuosittain lukuisia tapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Aurajoen Ranta-alueella järjestettävä Ruisrock on yksi Suomen suurimmista musiikkifestivaaleista. Lisäksi kaupungissa järjestetään esimerkiksi Turun musiikkijuhlat, Turun kirjamessut ja Turun musiikkiteatterin esityksiä. Talvella Turkuun rakennetaan myös perinteinen jouluinen joulutori.

Viihde ja ostokset

Turun keskustassa sijaitseva Kauppatori on suosittu paikka viettää aikaa, shoppailla ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Lisäksi Turun keskusta-alueella on useita kauppakeskuksia, kuten Hansakortteli ja Skanssi, joissa voi tehdä ostoksia erilaisten kauppojen valikoimista. Kaupungissa on myös elokuvateattereita ja keilahalli, jotka tarjoavat viihdykettä vapaa-ajalla.

Suositut hotellit Turussa

Radisson Blu Marina Palace Hotel

Radisson Blu Marina Palace Hotel sijaitsee Turun keskustassa Aurajoen varrella. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi ja kauniit näkymät joelle. Hotellissa on myös ravintola, kuntosali ja sauna.

Original Sokos Hotel Hamburger Börs

Original Sokos Hotel Hamburger Börs on perinteinen hotelli, joka sijaitsee kätevästi Turun keskustassa. Hotellissa on viihtyisiä huoneita ja moderneja mukavuuksia. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja kattoterassi.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone sijaitsee vilkkaalla kauppatorilla Turun keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja saunaosasto.

Scandic Julia

Scandic Julia sijaitsee Turun keskustassa vain muutaman askeleen päässä kauppatorilta. Hotellissa on moderneja huoneita, joista on kauniit näkymät kaupunkiin. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

Sokos Hotel City Börs

Sokos Hotel City Börs on viihtyisä hotelli Turun keskustassa lähellä kaikkia tärkeitä nähtävyyksiä. Hotellissa on tilavia huoneita ja monipuoliset palvelut. Hotellissa on myös ravintola, baari ja sauna.

Turvallisuus:

Turvallisuustilanne kaupungissa:

Turku on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on vähäistä. Päiväaikaan kaupungissa voi liikkua turvallisesti, ja myös iltaisin ja öisin monet alueet ovat turvallisia. Kuitenkin aina on hyvä noudattaa normaaleja varovaisuustoimenpiteitä ja pitää huolta omasta omaisuudestaan.

Liikenneturvallisuus:

Turussa on hyvin toimiva ja tiheä julkinen liikenneverkosto, johon kuuluvat bussit, laivat ja junat. Suurin osa katujen risteyksistä on hyvin valaistuja ja turvallisia. Polkupyöräily on suosittua Turkussa, ja kaupungissa on hyvät pyöräilyväylät. Liikenneturvallisuutta edistetään myös erilaisilla kampanjoilla ja tievalaistuksen parantamisella.

Terveysturvallisuus:

Turussa on hyvin kehittynyt terveydenhuoltojärjestelmä, johon kuuluvat lääkäriasemat, sairaalat ja terveyskeskukset. Kaupungissa on myös tarjolla laaja valikoima erikoislääkäreitä ja sairaaloiden erikoispoliklinikoita. Lisäksi Turussa toimii useita apteekkeja, joista saa tarvittavia lääkkeitä. Turvereina voi hakeutua terveydenhuollon ammattilaisten vastaanotolle ja tarvittaessa käyttää ympäri vuorokauden toimivaa päivystysapua.

Kriisitilanteet:

Turun kaupungilla on kriisinhallintasuunnitelma, joka on laadittu erilaisia kriisitilanteita varten. Suunnitelman tarkoituksena on turvata asukkaiden turvallisuus ja hyvinvointi erilaisissa poikkeustilanteissa, kuten luonnonkatastrofeissa tai terroriuhkissa. Suunnitelmassa on mukana myös yhteistyötahoja, kuten poliisi, palokunta ja sairaala.

Terveys:

Terveyspalvelut kaupungissa:

Turussa on kattavat terveyspalvelut asukkaille. Kaupungissa toimii terveysasemia, joista saa perusterveydenhuollon palveluita. Lisäksi kaupungissa on useita sairaaloita, joissa hoidetaan erilaisia sairauksia ja vammoja. Turussa on myös tarjolla monipuolisia erikoislääkäreiden palveluita.

Mielenterveyspalvelut:

Turussa on tarjolla monia mielenterveyspalveluita. Kaupungissa toimii esimerkiksi mielenterveyskeskuksia ja psykiatrisia poliklinikoita, joissa hoidetaan erilaisia mielenterveyden häiriöitä ja ongelmia. Turussa on myös erilaisia vertaistukiryhmiä ja tukipalveluita, jotka auttavat mielenterveysongelmissa.

Ravitsemus ja liikunta:

Turkussa on paljon erilaisia liikuntamahdollisuuksia ja harrastuspaikkoja. Kaupungissa on urheiluhalleja, uimahalleja, kuntosalit ja ulkoilureittejä. Lisäksi kaupungin ympäristössä on hyvät mahdollisuudet retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Ravitsemuksen osalta Turussa on monipuolinen ravintolatarjonta, jossa on tarjolla erilaisia kansainvälisiä ja paikallisia ruokia.

Rannat ja Vesistöt

Aurajoki

Aurajoki on Turun keskustaa halkova joki, joka virtaa Aurajoen rannan maisemallisesti kaupungin läpi. Joki on noin 70 kilometriä pitkä ja suosittu paikka ulkoiluun ja virkistykseen. Sen varrella on useita puistoja, kuten Vartiovuori, jossa voi ihailla kaunista maisemaa joen yli.

Turun Saaristo

Turun saaristo on merellinen saaristoalue Turun edustalla. Alueella on yli 20 000 saarta, luotoa ja karia, ja se tarjoaa upeat mahdollisuudet veneilyyn, kalastukseen ja saaristoluontoon tutustumiseen. Saaristossa on myös paljon retkeilyreittejä ja hiekkarantoja, joissa voi nauttia kesäpäivistä.

Ruisranta

Ruisranta on yksi Turun suosituimmista uimarannoista, joka sijaitsee Hirvensalon saarella. Ranta on hiekkapohjainen ja sopii hyvin lapsiperheille uimisen ja auringonoton merkeissä. Ruisrannalla on myös kahvila ja mahdollisuus vuokrata rantapallopelejä.

Runosmäen uimaranta

Runosmäen uimaranta sijaitsee Pansio-Kakskerran kaupunginosassa ja tarjoaa hiekkapohjaisen uimapaikan. Ranta on suosittu paikka asukkaiden keskuudessa ja siellä on hyvät pukuhuone- ja wc-tilat sekä laituri vesillä liikkuvien veneiden rantautumista varten.

Ispoinen

Ispoinen on suosittu ulkoilualue ja uimaranta Raision ja Turun rajalla. Rannalla on hieno hiekkaranta ja hyvät mahdollisuudet uimiseen ja auringonottoon. Ispoisessa on myös paljon ulkoilureittejä ja piknik-alueita, joissa voi viettää rentouttavan päivän luonnossa.

Nautelankoski

Nautelankoski on koski, joka sijaitsee Ruissalon saaressa. Se on suosittu kalastus- ja retkeilykohde, ja siellä voi myös uida. Nautelahdelta löytyy myös kalastusmahdollisuuksia, ja alueella on luontopolkuja ja piknik-alueita.

Kuhankuonon retkeilyalue

Kuhankuonon retkeilyalue sijaitsee Hirvensalon saarella ja se tarjoaa laajoja metsäalueita ja kaunista luontoa retkeilyyn ja ulkoiluun. Alueella on useita järviä ja lampia, joilla voi kalastaa ja meloa. Kuhankuonolla on myös hyvät mahdollisuudet patikointiin ja pyöräilyyn.

Turun yöelämä ja viihde

Baarit ja klubit

Turussa on monipuolinen valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia. Muutamia suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Klubi, The Monkey Bar, Pub Niska ja Dynamo. Baareista löytyy usein myös live-musiikkia tai DJ-esityksiä.

Ravintolat

Turussa on laaja valikoima ravintoloita eri hinta- ja makukategorioissa. Kaupungista löytyy niin fine dining -ravintoloita kuin rennompia bistropaikkoja ja kansainvälisiä vaihtoehtoja. Joitakin suosittuja ravintoloita Turussa ovat esimerkiksi Bistro Julienne, Kakolanruusu ja Smör. Turusta löytyy myös erikoisruokavalioihin sopivia ravintoloita, kuten vegaaniravintoloita.

Teatteri ja esitykset

Turku tarjoaa monipuolista teatteri- ja esitystarjontaa. Turun kaupunginteatteri on yksi Suomen merkittävimmistä teattereista, jossa esitetään monenlaisia näytelmiä ja musikaaleja. Lisäksi kaupungista löytyy pienempiä teattereita, kuten Åbo Svenska Teater ja teatteriryhmä Manilla.

Elokuvateatterit

Turusta löytyy useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Esimerkiksi Finnkino Kinopalatsi Turku on suosittu valinta, jossa on useita elokuvateatterisaleja. Pienempiä ja taideelokuvien näytöksiin keskittyviä teattereita ovat esimerkiksi elokuvateatteri Niagara ja Logomo.

Live-musiikki

Turussa on paljon mahdollisuuksia nauttia live-musiikista eri musiikkilajeissa. Liikennetalo ja GONG ovat kaksi suosittua musiikkitapahtumapaikkaa, joissa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä artisteja eri musiikkityyleissä. Lisäksi Turun konserttitalo tarjoaa klassisen musiikin esityksiä.

Kasino

Turussa ei ole kasinoa, mutta lähialueelta, esimerkiksi Naantalista, löytyy kasino, jossa voi pelata erilaisia kasinopelejä ja osallistua pokeriturnauksiin. Naantalin Kylpylässä sijaitseva kasino tarjoaa viihdettä aikuisille.

Yökerhot

Turun yökerhot tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia. Esimerkiksi portside, Ilta ja Studio ovat suosittuja yökerhoja Turussa. Yökerhoissa voi tanssia ja nauttia juomista sekä usein esiintyy DJ:tä.

Kulttuuritapahtumat

Turussa järjestetään vuosittain monia kulttuuritapahtumia, kuten Ruisrock-musiikkifestivaali ja Aurajoen yö -tapahtuma. Lisäksi Turku on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011 ja kaupungissa järjestetään jatkuvasti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten teatteri- ja taidenäyttelyitä.

Pubi- ja baarikiertely

Turussa on mahdollista kiertää erilaisia pubeja ja baareja. Esimerkiksi Aurakatu on suosittu kävelykatu, jossa on useita baareja, pubiruokaa tarjoavia paikkoja ja yökerhoja. Lisäksi Turun keskusta-alueella on tiheä baarikortteli, jossa voi kiertää erilaisia baareja ja pubi-tyylisiä paikkoja.

Luontokohteet ja retkeily Turussa

1. Ruissalon kansallispuisto

Turun edustalla sijaitseva Ruissalon kansallispuisto tarjoaa monipuolisia luontokokemuksia. Puisto on saaristoluontoon tutustumiseen erinomainen paikka, ja siellä voi vaeltaa luontopoluilla tai pyöräillä maisemareittejä pitkin. Puistosta löytyy myös uimarantoja, piknik-alueita ja lintutorni.

2. Kurjenrahkan kansallispuisto

Kurjenrahkan kansallispuisto sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Turusta. Se on yksi Suomen vanhimmista kansallispuistoista ja tarjoaa laajoja suomaastoja, metsiä ja järviä. Alueella on hyvin merkityt polut sekä laavuja ja tulentekopaikkoja retkeilijöille.

3. Vartiovuoren puisto

Turun keskustassa sijaitseva Vartiovuoren puisto tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli ja on suosittu ulkoilualue. Puistossa on useita kävelyreittejä, leikkipuistoja, pöytätennikseen tarkoitettu kenttä sekä mahdollisuus piknikille tai aurinkojenottoon viheralueilla.

4. Kuhankuonon retkeilyalue

Kuhankuonon retkeilyalue sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Turusta ja tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Alueella on merkittyjä retkeilyreittejä, joista löytyy esimerkiksi luontopolkuja ja pitkospuita. Alueen korkeimpaan kohtaan on noustessa upeat näkymät yli metsäisten maisemien.

5. Hirvensalon sataman luontopolku

Hirvensalon sataman luontopolku sijaitsee Hirvensalon saarella noin 10 kilometrin päässä Turun keskustasta. Polku kulkee kauniin saaristolaisluonnon halki ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua saaren monipuoliseen kasvillisuuteen ja lintulajeihin. Polun varrella on lintutorni sekä opastetauluja luonnonilmiöistä.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Turun tuomiokirkko

Turun tuomiokirkko on Turussa sijaitseva luterilainen kirkkorakennus, joka on osa Suomen kansallismaisemaa. Se on rakennettu 1200-luvulla ja on Suomen vanhin säilynyt kivikirkko. Kirkko edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja on yksi Suomen suosituimmista turistikohteista.

Aboa Vetus & Ars Nova

Aboa Vetus & Ars Nova on Turun kaupunginmuseo, joka koostuu kahdesta näyttelykeskuksesta. Aboa Vetus esittelee Turun keskiaikaista arkeologiaa ja Ars Nova keskittyy nykytaiteeseen ja nykytaiteen näyttelyihin. Näyttelykeskus sijaitsee Turun vanhassa kaupungissa ja tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman kaupungin historiaan.

Keskiaikainen Turku

Keskiaikainen Turku on alue Turun tuomiokirkon ympärillä, joka esittelee kaupungin keskiaikaista historiaa. Alueella sijaitsee muun muassa Turun linnan rauniot, joka oli keskiajalla yksi Skandinavian suurimmista linnoista. Linnan rauniot ovat avoinna yleisölle ja tarjoavat mielenkiintoisen näkökulman Turun menneeseen aikaan.

Turun linna

Turun linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Turun historiallisessa keskustassa. Linna on rakennettu 1200-luvulla ja se oli pitkään Ruotsin vallan aikana tärkeä hallinnollinen ja sotilaallinen keskus. Nykyään linna toimii museona ja tarjoaa näyttelyitä ja opastettuja kierroksia Turun historiasta.

Martinkirkko

Martinkirkko on vanha kivikirkko, joka sijaitsee Turun Kauppatorin laidalla. Kirkko on rakennettu 1300-1400-luvulla ja se oli alun perin dominikaaniluostarin kirkko. Martinkirkko on yksi Turun vanhimmista rakennuksista ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupungin vanhaan kulttuurihistoriaan.

Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli

Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli on moderni kirkkorakennus, joka on omistettu Pyhälle Henrikille, Suomen ensimmäiselle piispalle. Kappeli sijaitsee Turun yliopiston kampusalueella ja se toimii paitsi jumalanpalveluspaikkana myös taidegalleriana. Kappelissa järjestetään säännöllisesti näyttelyitä, konsertteja ja muita tapahtumia.

Panoraama- ja näköalapaikat Turussa

Kakolanmäki

Kakolanmäki on entinen vankeuslaitoksen alue, joka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Turun keskustasta. Alueella on useita näköalapaikkoja, joista avautuvat upeat näkymät yli Turun saariston ja kaupungin keskustan. Kakolanmäeltä voi nähdä muun muassa Turun linnaa ja Aurajokea.

Tuomiokirkon torni

Turun tuomiokirkon torni on yksi kaupungin ikonisimmista näköalapaikoista. Torniin pääsee kiipeämään portaita pitkin ja sen huipulta avautuu upea näkymä yli Turun keskustan ja Aurajoen. Tornista voi nähdä myös ympäröiviä saaristomaisemia.

Martinmäen näkötorni

Martinmäen näkötorni sijaitsee Länsikeskuksen läheisyydessä noin 6 kilometrin päässä Turun keskustasta. Tornista voi ihailla laajaa näköalaa yli Turun ja sen ympäristön. Näkötornille on helppo päästä esimerkiksi polkupyörällä tai kävellen.

Samppalinnanmäki

Samppalinnanmäki on Turun keskustassa sijaitseva puistoalue, josta avautuu kauniit näkymät yli Turun kaupungin. Alueella sijaitsee myös näköalatorni, josta voi ihailla panoraamanäkymää ympäröivään maisemaan. Samppalinnanmäeltä näkee muun muassa Aurajoen ja Turun linnan.

Observatorio

Turun Observatorio sijaitsee Vartiovuorella, noin kilometrin päässä Turun keskustasta. Observatorion yhteydessä on näköalatasanne, josta voi ihastella kaunista maisemaa yli Turun ja sen ympäristön. Täältä voi nähdä esimerkiksi Aurajoen ja Turun linnan.

Paavo Nurmen stadionin torni

Paavo Nurmen stadionilla sijaitseva torni tarjoaa upeat näköalat yli Turun ja sen ympäristön. Tornista voi ihailla muun muassa Aurajokea ja kaupungin keskustaa. Torni on avoinna yleisölle esimerkiksi harjoituskisojen aikana.

Uittamon näkötorni

Uittamon näkötorni sijaitsee Uittamon ulkoilualueella noin 5 kilometrin päässä Turun keskustasta. Tornista avautuu näkymä yli Uittamonlahden ja sen ympäröivän maiseman. Tornille pääsee helposti kävellen tai esimerkiksi pyöräillen.Kohteen sijainti maa on Suomi.

Jätä kommentti