Halvat lennot Vantaa

Nähtävyydet ja kohteet

Heureka – Suomen tiedekeskus

Heureka on Suomen suurin tiedekeskus ja se tarjoaa kävijöilleen monipuolisia näyttelyitä ja interaktiivisia elämyksiä eri tieteenaloilta. Tiedekeskuksessa voi tutustua esimerkiksi fysiikan, biologian ja tekoälyn ilmiöihin. Heurekassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja, joissa voi itse kokeilla erilaisia tieteellisiä kokeita ja ilmiöitä.

Flamingo Spa

Flamingo Spa on virkistävä kylpylä- ja vesipuistokokemus Vantaalla. Kylpylä tarjoaa monipuolisia allasalueita, porealtaita, saunoja ja erilaisia hoitoja rentoutumiseen ja hemmotteluun. Vesipuistossa puolestaan on erilaisia vesiliukumäkiä, aaltoaltaita ja muita vesiaktiviteetteja, jotka tarjoavat hauskaa viihdettä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Jumbo Shopping Center

Jumbo on yksi Suomen suurimmista kauppakeskuksista, joka sijaitsee Vantaalla. Kauppakeskus tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kauppoja, ravintoloita ja muita palveluita. Jumbosta löytyy muun muassa vaatekauppoja, kodin sisustusliikkeitä, elektroniikkaliikkeitä ja ruokakauppoja. Lisäksi Jumboon kuuluu myös suuri elokuvateatteri.

Ainola – Jean Sibeliuksen kotimuseo

Ainola on Jean Sibeliuksen entinen koti, joka toimii nykyään museona. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua säveltäjän elämään ja työhön. Ainolassa on esillä Sibeliuksen henkilökohtaisia esineitä, huonekaluja ja musiikkiin liittyviä dokumentteja. Museossa järjestetään myös erilaisia konsertteja ja tapahtumia.

Tikkurilan maalaismaisema

Tikkurilan maalaismaisema on viihtyisä luontokohde Vantaalla. Maisemassa pääsee nauttimaan vehreästä luonnosta ja kauniista maalaismaisemasta. Alueella on mahdollisuus ulkoiluun ja retkeilyyn erilaisten polkujen ja reittien avulla. Lisäksi Tikkurilan maalaismaisemassa voi ihailla vanhoja maalaistaloja ja tutustua paikalliseen kulttuurihistoriaan.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Vantaan seutu on ollut asutettuna jo kivikaudella ja siellä on jäänteitä kirkonkylistä jo keskiajalta asti. Vantaa on myös ollut tärkeä osa Helsingin seutua niin historiallisesti kuin nykyäänkin.

Museot

Vantaalla on useita museoita, joissa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Tärkeimpinä mainittakoon Vantaan kaupunginmuseo, Glims-talomuseo ja Havukosken kartanomuseo.

Kirkot

Vantaalla on useita historiallisia kirkkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen uskonnolliseen kulttuuriin ja historiaan. Tärkeimpiin kuuluvat Pyhän Laurin kirkko, Mikael Agricolan kirkko ja Pyhän Katarinan kirkko.

Taidetapahtumat

Vantaa on vilkas taidetapahtumien kaupunki, jossa järjestetään erilaisia näyttelyitä, konsertteja ja esityksiä. Esimerkiksi Stadin Juhlaorkesteri ja Tikkurilan Teatteri tarjoavat monipuolista kulttuuriohjelmaa.

Sukututkimus

Vantaalla on mahdollisuus tutkia omaa sukupuutaan ja tehdä sukututkimusta Vantaan kaupunginarkistossa. Siellä säilytetään historiallisia asiakirjoja ja materiaalia suvun taustan selvittämiseen.

Kirjastot

Vantaalla on useita kirjastoja, jotka tarjoavat kulttuuripalveluita ja mahdollisuuden tutustua kirjallisuuteen. Tärkeimmät kirjastot ovat Vantaan pääkirjasto, Tikkurilan kirjasto ja Myyrmäen kirjasto.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokaravintolat

Vantaalta löytyy monipuolinen valikoima ruokaravintoloita eri makumaailmoista. Tarjolla on kansainvälisiä vaihtoehtoja, kuten italialaisia, kiinalaisia, intialaisia ja meksikolaisia ravintoloita. Lisäksi kaupungissa on runsaasti suomalaisen keittiön edustajia tarjoamassa perinteisiä suomalaisia ruokia.

Pikaruokaravintolat

Vantaalta löytyy useita pikaruokaravintoloita, joista voi saada nopeasti valmistettuja ruokia esimerkiksi hampurilaisista, pitsoista tai kebabeista. Yleisesti tunnetut pikaruokaketjut ovat hyvin edustettuina kaupungissa.

Kahvilat

Vantaa tarjoaa runsaasti kahviloita, joissa voi nauttia kupin kahvia sekä herkutella erilaisilla leivonnaisilla. Kahviloiden tarjonta vaihtelee perinteisistä konditoriapalveluista modernimpiin kahviloihin, jotka tarjoavat myös erikoiskahveja.

Lounasravintolat

Kaupungista löytyy useita lounasravintoloita, jotka tarjoavat monipuolisia lounasvaihtoehtoja. Lounasravintolat tarjoavat yleisesti edullisia ja nopeita vaihtoehtoja lounastaukoa pitäville työntekijöille.

Ravintolalaivat

Vantaanjoella liikennöi ravintolalaivoja, joilla voi nauttia ruokaa samalla risteillen kauniissa maisemissa. Ravintolalaivat tarjoavat erilaisia ravintolapalveluja ja järjestävät myös erilaisia tapahtumia.

Tilausravintolat

Vantaalta löytyy myös tilaus- ja juhlaravintoloita, jotka tarjoavat palveluitaan erityistilaisuuksiin, kuten häihin, syntymäpäiviin tai yritystapahtumiin. Tilausravintoloissa voi usein myös räätälöidä menukokonaisuuden omien toiveiden mukaan.

Ruokakaupat

Vantaalta löytyy useita ruokakauppoja, joista voi ostaa päivittäistavarat kotiin. Suurimmat marketit tarjoavat laajan valikoiman ruokia ja muita elintarvikkeita, ja kaupungista löytyy myös erikoisliikkeitä, kuten luomukauppoja ja ekokauppoja.

Ruokakulttuuri

Vantaalla on vahva ruokakulttuuri, jossa suomalaiset perinteet yhdistyvät kansainvälisiin vaikutteisiin. Kaupungissa järjestetään erilaisia ruokatapahtumia ja festivaaleja, joissa voi tutustua eri maiden ruokakulttuuriin sekä nauttia paikallisista herkuista.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Luontoaktiviteetit

– Vantaalla on useita kauniita luontokohteita, kuten Sipoonkorven kansallispuisto, Nuuksion kansallispuisto ja Vantaanjoki.
– Luontopolkuja ja retkeilyreittejä löytyy eri puolilta kaupunkia.
– Vantaalla voi harrastaa esimerkiksi patikointia, pyöräilyä, marjastusta ja sienestystä.

Urheilu- ja liikuntamahdollisuudet

– Vantaalla on kattava valikoima urheilu- ja liikuntapaikkoja, kuten uimahalleja, kuntosalit, jäähalleja ja urheilukenttiä.
– Vantaan kaupungin järjestämien liikuntapalveluiden kautta voi osallistua erilaisiin ryhmäliikuntatunteihin ja ohjattuihin liikuntatapahtumiin.
– Vantaan urheiluseuroissa on mahdollisuus harrastaa eri lajeja, kuten jalkapalloa, jääkiekkoa, koripalloa, lentopalloa ja tennistä.

Kulttuurikohteet

– Vantaalla on useita kulttuurikohteita, kuten Vantaan kaupungintalo, Vantaan taidemuseo Artsi, Vernissan taidetalo ja Hiekkaharjun kartano.
– Vantaan kaupungin kulttuuripalveluiden kautta järjestetään erilaisia tapahtumia, näyttelyitä ja konsertteja.
– Vantaalla on myös aktiivista harrastajateatteritoimintaa, johon voi osallistua tai käydä katsomassa esityksiä.

Viihde ja ostosmahdollisuudet

– Vantaalla on useita kauppakeskuksia, kuten Jumbo, Myyrmanni ja Tikkurila, joissa on runsaasti erilaisia kauppoja, ravintoloita ja viihdetarjontaa.
– Flamingon viihdekeskus tarjoaa monipuolista viihdettä, kuten elokuvateatteri, keilahalli, sisäleikkipuisto ja spa.
– Vantaan Tanssiopiston esitykset ja Vantaan musiikkiopiston konsertit tarjoavat myös viihdemahdollisuuksia.

Tapahtumat ja festivaalit

– Vantaalla järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, kuten Ilmailupäiviä, Vantaan Viinijuhlat, Heureka-päivät ja Tikkurila festivaali.
– Vantaan kaupungin tapahtumakalenterista voi seurata ajankohtaisia tapahtumia eri puolilla kaupunkia.

Suositut hotellit Vantaalla

Hilton Helsinki Airport

Hilton Helsinki Airport on viiden tähden hotelli Vantaan lentoaseman vieressä. Hotellista löytyy modernit tiiliset huoneet, joissa on äänieristetyt ikkunat ja ilmastointi. Hotellissa on myös kuntokeskus, sauna ja ravintola, josta voi nauttia kansainvälisiä ruokia. Hilton Helsinki Airport tarjoaa myös kuljetuspalvelun lentoasemalle.

Clarion Hotel Helsinki Airport

Clarion Hotel Helsinki Airport sijaitsee kätevästi aivan Vantaan lentoaseman vieressä. Hotellin tyylikkäissä huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin saunassa tai nauttia ruokaa hotellin ravintolassa. Lisäksi hotellissa on modernit kokous- ja tapahtumatilat.

GLO Hotel Airport

GLO Hotel Airport on boutique-hotelli, joka sijaitsee lähellä Vantaan lentoasemaa. Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolassa erilaisia ruokailuvaihtoehtoja tai rentoutua hotellin saunassa.

Break Sokos Hotel Flamingo

Break Sokos Hotel Flamingo sijaitsee nimensä mukaisesti Flamingo-kauppakeskuksen yhteydessä. Täysin savuton hotelli tarjoaa moderneja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Hotellin yhteydessä on myös ravintoloita, elokuvateatteri ja spa-kylpylä.

Scandic Helsinki Aviapolis

Scandic Helsinki Aviapolis sijaitsee hyvällä paikalla Vantaan Aviapoliksen yrityspuiston vieressä. Hotellissa on viihtyisiä ja moderneja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolassa sekä kuntoilla hotellin kuntosalilla.

Turvallisuus ja terveys Vantaalla

Poliisi ja turvallisuus

– Vantaa kuuluu Uudenmaan poliisilaitoksen alaisuuteen ja siellä toimii useita poliisiasemia.
– Poliisi huolehtii kaupungin turvallisuudesta ja rikostentorjunnasta.
– Vantaalla on myös liikenneturvallisuuteen liittyviä toimia, kuten nopeusrajoituksia ja liikennevalvontaa.

Palokunta ja pelastustoimi

– Vantaa kuuluu Helsingin ja Uudenmaan pelastuslaitoksen alaisuuteen.
– Pelastuslaitoksen tehtävänä on varmistaa turvallisuus ja auttaa hätätilanteissa.
– Palokunnan palveluiden joukossa on muun muassa tulipalojen sammutus, ensiapu ja pelastustehtävät.

Terveydenhuolto ja sairaalat

– Vantaalla on useita terveysasemia, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita.
– Kaupungissa toimii myös sairaaloita, kuten Peijaksen sairaala ja Katriinan sairaala.
– Vantaalla on myös laaja valikoima yksityisiä terveyspalveluita, kuten lääkäriasemia ja terveyskeskuksia.

Ensiapu ja päivystys

– Vantaa kuuluu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueeseen, jossa on useita päivystyspisteitä ja ensiapuyksiköitä.
– Lähin päivystävä sairaala Vantaalla on Tikkurilan päivystys.
– Päivystyspisteitä löytyy myös muilta alueilta kaupungissa.

Kuntosalit ja liikuntamahdollisuudet

– Vantaalla on monipuoliset liikuntamahdollisuudet, kuten kuntosalit, uimahallit, jäähallit ja urheilukentät.
– Kaupungissa on myös useita ulkoilualueita ja luontopolkuja.
– Liikuntamahdollisuuksia tarjoavat myös erilaiset liikuntaseurat ja -järjestöt.

Ravintolat ja elintarvikehygienia

– Vantaalla on laaja valikoima ravintoloita eri kulttuureista, kuten suomalaisia, aasialaisia, etnisiä ja pikaruokapaikkoja.
– Ravintoloiden elintarvikehygieniaa valvoo ja säätelee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.
– Vantaan kaupunki tekee myös omia valvontakäyntejä varmistaakseen ravintoloiden hygieniatason.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

– Vantaalla on monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut, jotka kattavat muun muassa lasten, nuorten ja perheiden palvelut, vanhusten palvelut ja mielenterveyspalvelut.
– Kaupungissa on myös perheneuvoloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat erilaisia yleisterveyspalveluita.
– Vantaan kaupunki tarjoaa myös monenlaisia tukipalveluita eri kohderyhmille, kuten vammaisille ja päihdeongelmaisille.

Rannat ja Vesistöt

Tuusulanjärvi

Tuusulanjärvi on Vantaalla sijaitseva järvi, joka on osa pitkää Tuusulanjoki– Keravanjoki vesistöaluetta. Järvi on noin 14 kilometriä pitkä ja sen rannalla sijaitsee useita asuinalueita ja virkistysalueita.

Koivukylän uimaranta

Koivukylän uimaranta on yksi Vantaan kaupungin ylläpitämä uimaranta. Se sijaitsee Koivukylän kaupunginosassa Keravanjoen varrella. Uimarannalla on hiekkapohja ja se tarjoaa puitteet virkistäytymiselle ja uimiselle.

Tuusulanjoki

Tuusulanjoki on noin 22 kilometriä pitkä joki, joka virtaa Vantaan ja Keravan läpi. Joki on osa Tuusulanjoki–Keravanjoki vesistöaluetta ja se tarjoaa mahdollisuuksia esimerkiksi veneilyyn ja kalastukseen.

Pakarlammen uimaranta

Pakarlammen uimaranta sijaitsee Vantaan Kaivokselan kaupunginosassa. Se on suosittu uintikohde, jossa on hiekkapohja ja hyvä uima-alue. Rannan tuntumassa on myös virkistysalueita ja mahdollisuus grillaukseen.

Kuusijärvi

Kuusijärvi on luonnonsuojelualue Vantaan Rajatorpassa. Se sijaitsee Keravanjoen varrella ja tarjoaa monipuolisia virkistysmahdollisuuksia. Kuusijärvelle on myös rakennettu uimaranta, jossa on hiekkapohja ja laituri.

Hiekkaharjun uimaranta

Hiekkaharjun uimaranta sijaitsee Vantaan Hiekkaharjun kaupunginosassa. Se on valvottu uimaranta, jossa on hiekkapohja ja hyvät uintimahdollisuudet. Rannalla on myös pukukopit ja WC-tilat.

Yöelämä ja Viihde Vantaalla:

1. Baarit ja Pubit:

Vantaalla on useita baareja ja pubeja, jotka tarjoavat erilaisia viihdyttäviä ja rentouttavia iltoja. Tunnettuja baareja ja pubeja Vantaalla ovat esimerkiksi Vantaan Seurakuntien Kansainväliset Kulttuurikahvilat ja Hevosenkenkä.

2. Ravintolat:

Vantaalla on monipuolinen valikoima ravintoloita eri ruokakulttuureista ja tyyleistä. Alueella on tarjolla muun muassa perinteistä suomalaista ruokaa, kansainvälisiä herkkuja sekä erikoisruokavalioita noudattaville sopivia ravintoloita.

3. Yökerhot:

Yökerhot Vantaalla tarjoavat viihdyttäviä iltoja musiikin ja tanssin parissa. Tunnettuja yökerhoja Vantaalla ovat esimerkiksi Tulisuudelma ja Flamingo Night Club.

4. Teatterit:

Vantaalla on useita teattereita, joissa voi nauttia esityksistä ja näytelmistä. Merkittäviä teattereita Vantaalla ovat mm. Vantaan Teatteri, Vantaan Kaupunginteatteri ja Pikkuteatteri.

5. Elokuvateatterit:

Vantaa tarjoaa elokuvien ystäville useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Tunnettuja elokuvateattereita Vantaalla ovat Finnkino Vantaa, Flamingo Cinemas ja Tikkurilan Kinopalatsi.

6. Konserttipaikat:

Vantaalla voi nauttia erilaisista konserteista ja live-esiintymisistä. Merkittäviä konserttipaikkoja Vantaalla ovat muun muassa Energia Areena, Tikkurilan urheilupuisto ja Vantaan musiikkiopisto.

7. Kulttuuritapahtumat:

Vantaa järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja, näyttelyitä ja konsertteja. Esimerkkejä Vantaan kulttuuritapahtumista ovat Luminous-iltakävelyt, Vantaan Viesti -festivaali ja Vantaan Kulttuuriviikko.

8. Viihdekeskukset:

Vantaalla on useita viihdekeskuksia, joissa voi viettää aikaa ja nauttia erilaisista aktiviteeteista. Tunnettuja viihdekeskuksia Vantaalla ovat esimerkiksi Flamingo Entertainment Centre ja Lumo Lifestyle Center.

Luontokohteet ja Retkeily

Luontokeskus Haltia

Luontokeskus Haltia sijaitsee Nuuksion kansallispuiston läheisyydessä. Se tarjoaa tietoa ja elämyksiä Suomen luonnosta sekä retkikohteiden suunnittelua ja vinkkejä. Haltiassa voi tutustua näyttelyihin, osallistua erilaisiin tapahtumiin ja retkiohjelmiin sekä nauttia luontokahvilan tarjoilusta.

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuisto on suosittu retkeilykohde Vantaalla. Se tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointia, melontaa, kalastusta ja talviurheilua. Puistossa voi vierailla useilla merkityillä reiteillä ja tutustua alueen luontoon ja nähtävyyksiin.

Sipoonkorven kansallispuisto

Sipoonkorven kansallispuisto ulottuu Vantaan ja Sipoon alueille. Se tarjoaa upean ympäristön patikointiin ja luontoretkeilyyn. Kansallispuistolla on useita reittejä ja opastettuja polkuja, joiden varrelta löytyy erilaisia luontokohteita, kuten valtavia kallioluolia ja kauniita järvimaisemia.

Korso-Kytöpuisto

Korso-Kytöpuisto on Vantaan keskustan läheisyydessä sijaitseva viheralue, joka tarjoaa rauhallisen ja vehreän ympäristön ulkoiluun ja retkeilyyn. Puistossa on useita kävelyreittejä, piknikalueita ja leikkipaikkoja. Alueelta löytyy myös luontopolku, joka tarjoaa tietoa alueen eläimistä ja kasveista.

Heureka

Heureka on tiedekeskus Vantaan Tikkurilassa. Vaikka se ei ole perinteinen luontokohde, siellä voi tutustua luonnontieteisiin ja luonnon ilmiöihin monipuolisen näyttelyn ja interaktiivisten älylaitteiden avulla. Heurekan näyttelyt tarjoavat tietoa esimerkiksi ilmastosta, luonnon monimuotoisuudesta ja ihmisen vaikutuksesta ympäristöön.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Vantaalla

Keravanjokilaakso

Keravanjokilaakso on historiallisesti merkittävä ja kaunis alue Vantaalla. Se on ollut asutettu jo esihistoriallisella ajalla ja se sisältää useita arkeologisia kohteita. Keravanjokilaakso tarjoaa myös upeita maisemia ja mahdollisuuksia ulkoiluun.

Pyhän Laurin kirkko

Pyhän Laurin kirkko on yksi vanhimmista ja tärkeimmistä uskonnollisista kohteista Vantaalla. Se on rakennettu 1400-luvulla ja sitä on myöhemmin laajennettu. Kirkko edustaa gotiikkaa ja siinä on upea kellotorni. Pyhän Laurin kirkko toimii edelleen aktiivisesti seurakunnan käytössä.

Rälssitie

Rälssitie on historiallinen tie Vantaalla, joka yhdistää Helsingin Herttoniemen kartanon ja Vantaan Tikkurilan kartanon. Tietä on käytetty keskiajalta lähtien ja se oli tärkeä reitti Helsingistä Tikkurilan suuntaan. Rälssitie tarjoaa mielenkiintoisen historiallisen kokemuksen ja siellä voi nähdä vanhoja kartanoita ja muita historiallisia rakennuksia.

Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan kaupunginmuseo sijaitsee Vantaan Tikkurilassa ja se esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria. Museossa voi tutustua Vantaan menneisyyteen esineiden, valokuvien ja näyttelyiden kautta. Vantaan kaupunginmuseo tarjoaa mielenkiintoista tietoa kaupungin historiasta ja on suosittu vierailukohde.

Myyrmäen kirkko

Myyrmäen kirkko on moderni arkkitehtoninen helmi Vantaalla. Se edustaa funktionalismia ja sen on suunnitellut arkkitehti Juha Leiviskä. Kirkko valmistui vuonna 1984 ja se tunnetaan erityisesti kauniista valaistuksestaan. Myyrmäen kirkko on suosittu uskonnollinen ja kulttuurinen kohde Vantaalla.

Panoraama- ja näköalapaikat Vantaalla

1. Tikkurilan urheilupuisto

Tikkurilan urheilupuisto tarjoaa upean panoraamanäkymän yli Vantaan. Puiston korkeimman mäen päällä sijaitseva näköalatasanne mahdollistaa kauniiden maisemien ihailemisen.

2. Myyrmäen jättitrampoliini

Myyrmäen jättitrampoliini tarjoaa näköalapaikan yli Myyrmäen kaupunginosan. Trampoliinilta saat upean näkymän ympäröivään luontoon sekä kaupungin vilinään.

3. Flamingon vesipuisto

Flamingon vesipuiston kattoterassilta avautuu panoraamanäkymä yli Vantaan kaupungin. Sieltä voit nauttia kauniista näkymistä samalla kun rentoudut vesipuiston tarjoamissa palveluissa.

4. Heureka

Heureka-tiedekeskuksen katolta voi ihailla panoraamanäkymää ympäröivään Vantaan kaupunkiin. Erikoiskiikareilla voit tutkia kaupunkia tarkemmin ja löytää mielenkiintoisia yksityiskohtia.

5. Vantaan lentokenttä

Vantaan lentokentän näköalatasanteelta voit ihailla kiitoratoja ja seurata lentokoneiden nousuja ja laskuja. Lentokentän korkeudessa saat upean panoramic näkymän yli Vantaan kaupungin.Kohteen sijainti maa on Suomi.

Jätä kommentti