Halvat lennot Varna

Nähtävyydet ja kohteet

1. Varnan arkeologinen museo

Varnan arkeologinen museo on yksi suurimmista museoista Bulgariassa ja se sijaitsee Varnan kaupungissa. Museo esittelee alueen rikasta arkeologista perintöä, mukaan lukien esineitä muinaisista ajoista kuten pronssikautisista, thrakilaisista, roomalaisista ja keskiaikaisista ajoista.

2. Varnan meripuisto

Varnan meripuisto on suosittu viheralue Varnan kaupungissa, joka tarjoaa kauniin maiseman ja meren läheisyyden. Puistossa voi rentoutua, nauttia kävelyistä tai piknikistä sekä ihailla alueen upeita maisemia ja puutarhoja.

3. Primorskin rantabulevardi

Primorskin rantabulevardi on viehättävä rantakatu Varnan kaupungissa, joka tarjoaa upeita näkymiä mustallemerelle. Bulevardi on täynnä vilkkaita ravintoloita, baareja ja kauppoja, ja se on suosittu kävelykohde niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa.

4. Varnan meripuisto ja eläintarha

Varnan meripuisto ja eläintarha on suosittu vierailukohde Varnan kaupungissa, jossa voi tutustua moniin eri eläinlajeihin. Meripuistossa on myös leikkipuistoja, kävelyreittejä ja ravintoloita, jotka tekevät vierailusta viihtyisän.

5. Kultahietikko

Kultahietikko on yksi Bulgarian kuuluisimmista ja suosituimmista rantakohteista. Se sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Varnan kaupungista ja tarjoaa upeat hiekkarannat, kristallinkirkkaan veden ja monia aktiviteetteja kuten vesiurheilua ja aurinkotuolien vuokrausta.

6. Varnan katedraali

Varnan katedraali on vaikuttava ortodoksinen katedraali Varnan kaupungissa. Katedraaliin kuuluu kaunis kupoli ja sen sisällä on upeita kuvanveistoksia ja sisustuselementtejä, jotka edustavat ortodoksista taiteellista perintöä.

7. Merisatama

Varnan merisatama on yksi Varnan tärkeimmistä satamista ja se toimii sekä matkustajasatamana että kaupallisena satamana. Satama-alueella on ravintoloita, kauppoja ja vilkasta satamatoimintaa, mikä tekee siitä mielenkiintoisen käyntikohteen turisteille.

8. Varnan taidemuseo

Varnan taidemuseo on tärkeä kulttuurikohde Varnassa ja se esittelee bulgarialaista ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Museossa voi nähdä maalauksia, veistoksia ja muita taide-esineitä, joista monet ovat peräisin kuuluisilta bulgarialaisilta taiteilijoilta.

9. Rooman Thermae Varnassa

Rooman Thermae on antiikin roomalainen kylpyläkompleksi, joka sijaitsee Varnan kaupungissa. Thermaessa voi tutustua antiikin roomalaiseen arkkitehtuuriin ja nähdä säilyneitä kylpylätornien raunioita ja muita rakennusosia.

10. Varnan akvaario

Varnan akvaario on meriakvaario, jossa voi tutustua meren elämään ja ihailla erilaisia mereneläviä. Akvaarion näyttelyt esittelevät mustanmeren kalalajeja ja muita vesieläimiä, ja vierailijat voivat oppia lisää meriekosysteemistä.

Kulttuuri ja Historia

Bulgarialainen arkkitehtuuri ja kadut

Varnan kaupungin keskustassa on säilynyt paljon bulgarialaisia rakennuksia ja arkkitehtuuria. Kadut ja talot heijastavat kaupungin rikasta historiaa.

Varnan arkeologinen museo

Varnan arkeologinen museo on yksi Bulgarian suurimmista museoista. Se sisältää laajan kokoelman antiikin ajan esineitä, kuten koruja, keramiikkaa ja pronssisia esineitä.

Varnan merimuseo

Varnan merimuseo on omistettu merenkululle ja Varnan merihistorialle. Museon kokoelmaan kuuluu purjelaivoja, laivanrakennusmalleja ja merenkulkuun liittyviä esineitä.

Varna-arkeologinen varasto

Varna-arkeologinen varasto on tärkeä paikka, jossa säilytetään arkeologisia löytöjä. Se on avoinna tutkijoille ja tarjoaa mahdollisuuden oppia enemmän Varnan ja sen ympäristön historiasta.

Rimski termeen rauniot

Varnan kaupungissa sijaitsevat Rimski termeen rauniot ovat antiikin aikainen kylpyläkompleksi. Rauniot tarjoavat mahdollisuuden tutustua antiikin roomalaiseen arkkitehtuuriin ja elämäntapaan.

Varnan katedraali

Varnan katedraali on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista rakennuksista. Prakennus on rakennettu neobyzanttilaiseen tyyliin ja sen sisällä on kauniita ikoneja ja freskoja.

Pedestrian Street

Pedestrian Street on suosittu kävelykatu Varnan keskustassa. Se on täynnä ravintoloita, kauppoja ja kahviloita. Kadulla voi nauttia kaupungin tunnelmasta ja paikallisesta kulttuurista.

Varnan ooppera ja teatteri

Varnan ooppera ja teatteri on tunnettu esityspaikka, jossa järjestetään klassisen musiikin konsertteja, oopperaesityksiä ja teatteriesityksiä. Se on myös yksi kaupungin arkkitehtonisista helmiä.

Varnan festivaalit

Varna on tunnettu erilaisista festivaaleistaan. Esimerkiksi kansainväliset elokuvafestivaalit, kansainväliset tanssifestivaalit ja kansanmusiikkifestivaali houkuttelevat vuosittain paljon vierailijoita kaupunkiin.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

– Varnassa on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia keittiöitä, kuten bulgarialaista, kansainvälistä, italialaista, kiinalaista ja japanilaista ruokaa.
– Suositeltavia ravintoloita Varnassa ovat esimerkiksi Happy Bar & Grill, Rakia & Co, Captain Cook, Rakia & Co, Colorado ja Little Italy Trattoria.
– Ravintoloista voi löytää sekä hienompia ruokailupaikkoja että rennompia baari-ravintoloita.
– Useissa ravintoloissa on tarjolla myös mereneläviä ja tuoreita kalatuotteita Varnan sijainnin vuoksi.

Kahvilat ja konditoriat

– Varnassa on lukuisia kodikkaita kahviloita, joissa voi nauttia kahvilatuotteita kuten kahvia, teetä, leivonnaisia ja virvoitusjuomia.
– Monissa kahviloissa on tarjolla myös bulgarialaisia perinteisiä leivonnaisia, kuten banitsaa ja kadjanaba.

Pikaruokapaikat

– Varnassa on myös useita pikaruokapaikkoja, kuten McDonald’s, KFC ja Subway, joissa tarjoillaan nopeasti valmistettuja ja edullisia aterioita.
– Lisäksi kaupungista löytyy paikallisia pikaruokaketjuja, kuten Happy Bar & Grill, jotka tarjoavat hampurilaisia, hot dogeja, salaatteja ja muita fast food -tuotteita.

Paikalliset erikoisuudet

– Varnassa kannattaa ehdottomasti maistaa paikallisia erikoisuuksia, kuten grillattua kebabia, bulgarialaista lihapullaa (kebapche) ja tarator-keittoa.
– Myös bulgarialainen jogurtti ja feta-juusto ovat suosittuja paikallisia tuotteita, joita voi löytää monista ruokapaikoista.

Ruokakaupat

– Varnassa on useita ruokakauppoja, kuten Kaufland, Billa ja Lidl, joista voi ostaa elintarvikkeita ja muita ruokatuotteita.
– Myös paikallisia ruokakauppoja ja toreja kannattaa kokeilla, sillä niistä löytyy usein tuoreita paikallisia tuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia ja leipää.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Rannat

– Varnassa on useita kauniita hiekkarantoja, kuten Golden Sands ja Sunny Day Beach.
– Rannoilla voi rentoutua aurinkotuolissa, uida meressä tai osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten sukellukseen tai vesihiihtoon.
– Rannoilla on myös monia rantabaareja ja ravintoloita, joista voi nauttia virkistäviä juomia ja herkullista ruokaa.

Kulttuurikohteet

– Varnassa on useita kulttuurikohteita, kuten Varnan merimuseo, jossa voi oppia lisää kaupungin merenkulun historiasta.
– Arheologinen museo esittelee Varnan alueen historiallisia esineitä ja tarjoaa näkymän alueen menneisyyteen.
– Oopperatalo tarjoaa mahdollisuuden nauttia klassisesta musiikista ja esittävien taiteiden esityksistä.

Urheilu ja liikunta

– Varnassa on mahdollisuus harrastaa erilaisia urheilulajeja, kuten jalkapalloa, koripalloa, tennis- ja golfia.
– Kaupungissa on myös useita kuntokeskuksia ja uima-altaita, joissa voi kuntoilla ja pitää huolta omasta hyvinvoinnista.
– Lisäksi kaupungin lähistöllä on mahdollisuus harrastaa erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten vaellusta ja pyöräilyä.

Ruokailu ja ravintolat

– Varnassa on runsaasti ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokia.
– Kaupungissa on tarjolla monenlaisia ravintoloita, kuten perinteisiä bulgarialaisia ravintoloita, mereneläväravintoloita ja kansainvälisiä ravintoloita.
– Ravintolat tarjoavat usein myös ulkoterassin, jossa voi nauttia ruoasta ja samalla ihailla kaupungin vilinää.

Viihde ja yöelämä

– Varnan yöelämä tarjoaa monipuolisia viihde- ja yökerhoja, joissa voi nauttia musiikista ja tanssia.
– Kaupungissa on myös monia baareja ja kahviloita, joissa voi viettää rentouttavaa iltaa ystävien kanssa.
– Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, kuten kansainvälisiä musiikkifestivaaleja ja elokuvafestivaaleja.

Suositut hotellit Varnassa

Grand Hotel London

Grand Hotel London sijaitsee Varnan keskustassa lähellä merenrantaa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustettuja huoneita ja sviittejä, jotka tarjoavat mukavuutta ja modernia varustelua. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, kuntosali, spa-palveluja sekä kokoustiloja.

Swiss-Belhotel Varna

Swiss-Belhotel Varna on moderni hotelli Varnan keskustassa. Se tarjoaa majoitusta tilavissa huoneissa ja sviiteissä, joissa on nykyaikainen sisustus ja mukavuudet. Hotellilla on myös ravintola, baari, kuntosali, uima-allas, sauna ja kokoustiloja.

Grand Hotel Dimyat

Grand Hotel Dimyat sijaitsee Varnan kaupungin tärkeimmällä kadulla, Boulevard Knyaz Boris I. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita ja sviittejä, joista on näköala kaupunkiin tai mereen. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus, uima-allas, sauna ja kokoustiloja.

Boutique Splendid Hotel

Boutique Splendid Hotel sijaitsee lähellä Varnan vanhaa kaupunkia ja Rannapuistoa. Se on pieni ja kodikas hotelli, jossa on yksilöllisesti sisustettuja huoneita ja sviittejä. Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, kahvila, sauna ja terassi.

Aqua Hotel

Aqua Hotel sijaitsee Primorskon kaupunginosassa Varnan merenrannalla. Se tarjoaa modernia majoitusta huoneissa, joissa on merinäköala. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, kuntosali, uima-allas, spa-keskus ja kokoustiloja.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Varna on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoille suositellaan noudattamaan normaaleja varovaisuustoimenpiteitä, kuten välttämään liikkumista pimeillä ja huonosti valaistuilla alueilla sekä pitämään arvoesineet piilossa.

– Luonnonkatastrofit ovat hyvin harvinaisia Varnassa. Mahdolliset poikkeuksellisen voimakkaat sateet voivat kuitenkin aiheuttaa tulvia joillain alueilla, joten on tärkeää seurata paikallista säätilannetta ja noudattaa viranomaisten antamia ohjeita.

– Julkiset liikennevälineet Varnassa ovat yleensä turvallisia käyttää, mutta varkauden riski on olemassa. On suositeltavaa pitää arvotavarat hallussa ja pysyä valppaana ruuhkaisilla linja-autoilla ja rautatieasemilla.

Terveys

– Varnassa on useita hyviä terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa. Matkailijoille suositellaan kuitenkin hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset hoitokulut.

– Vesijohtovesi on turvallista juoda Varnassa, mutta herkkävatsaisille matkailijoille saattaa aiheutua vatsavaivoja. Pullotettua vettä on saatavilla kaupoissa ja ravintoloissa.

– Matkailijoita suositellaan ottamaan tarvittavat rokotukset ennen matkaa Varnaan. Tarkemmat rokotusvaatimukset kannattaa tarkistaa oman kotimaan terveysviranomaisilta.

– Hyttysten puremia voi esiintyä Varnassa, erityisesti kosteilla alueilla tai iltaisin. Suositeltavaa on käyttää hyönteiskarkotteita ja pitää iho peitettynä auringonlaskun aikaan.

– Aurinkorasvan käyttöä suositellaan Varnassa, koska se on kesäisin hyvin aurinkoinen kaupunki. UV-säteilyn voimakkuus voi olla korkea, joten on tärkeää suojata iho asianmukaisesti.

– Huomioitavaa on myös, että Varna sijaitsee lähellä merenrannikkoa, joten riski mereneläinten pistoihin tai puremiin (esim. meduusa) on olemassa.

Rannat ja Vesistöt

Kultahiekka-ranta

Kultahiekka-ranta sijaitsee Varnassa ja on yksi kaupungin suosituimmista rannoista. Se on nimetty kauniin kultaisen hiekkansa mukaan. Rannalta löytyy mukavasti aurinkotuoleja ja varjoja sekä rantaravintoloita ja kahviloita.

Rivieran Beach

Rivieran Beach on toinen suosittu ranta Varnassa. Ranta sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja tarjoaa upean näkymän Varnanlahdelle. Rannalta löytyy monipuoliset palvelut, kuten ravintoloita, baareja ja vesilajeihin erikoistuneita liikkeitä.

Aladzhan Monastery Beach

Aladzhan Monastery Beach on rauhallisempi vaihtoehto Varnan rannoista. Ranta sijaitsee lähellä Aladzhan luostaria ja tarjoaa upeat maisemat Kalliokirkolle. Rannalta löytyy hyvin säilytettyjä hiekkadyyniä ja kristallinkirkas vesi.

Varnajärvi

Varnajärvi on suosittu luonnonkaunis kohde Varnassa. Järvi sijaitsee noin 7 kilometriä kaupungin keskustasta ja tarjoaa mahdollisuuden uintiin ja piknikin pitämiseen rannalla. Järven ympärillä on myös kävelyreittejä.

Varnanlahden luonnonpuisto

Varnanlahden luonnonpuisto sijaitsee Varnanlahden ympärillä ja tarjoaa upeita maisemia ja luontopolkujen kulkemista. Puistosta voi löytää erilaisia eläinlajeja ja harvinaisia kasveja. Alueella on myös useita rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia merinäköalasta.

Päiväretki Nessebarin kaupunkiin

Nessebarin kaupunki on lähellä Varnaa ja tarjoaa mahdollisuuden tehdä päiväretken upeisiin rannoille. Nessebarissa voi vierailla myös historiallisessa vanhassakaupungissa, jossa on paljon antiikin ajan ja keskiaikaisia nähtävyyksiä. Rannoilla voi rentoutua ja nauttia auringosta ja merestä.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Varnassa on paljon erilaisia baareja ja klubeja, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä ja yöelämää. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Rock Bar Musai, jossa voi kuunnella livemusiikkia, ja Horizont Beach Club, jossa järjestetään erilaisia teemajuhlia. Lisäksi Varnassa on useita yökerhoja, kuten Studio X ja Dolphin Club, jotka tarjoavat laajan valikoiman musiikkia ja tanssilattian rentoa tunnelmaa.

Ravintolat ja kahvilat

Varnassa on paljon ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia ja herkkuja. Rannikon alueilla voi nauttia merinäköalasta samalla kun nauttii paikallisista merenelävistä. Kaupungin keskustassa on runsaasti kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, japanilaisia ja meksikolaisia ravintoloita. Kahvilakulttuuri on myös suosittua Varnassa, ja kaupungissa on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista leivonnaisista.

Kasinot

Varnassa on useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Suosituimpia kasinoita ovat Grand Casino International ja Casino Varna, jotka tarjoavat laajan valikoiman pelejä, kuten rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä. Kasinoilla järjestetään myös usein erilaisia teemajuhlia ja tapahtumia.

Elokuva- ja teatterikokemukset

Varnassa on useita elokuvateattereita, joissa näytetään sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia eri genreistä. Suositut elokuvateatterit ovat esimerkiksi Grand Mall Varna ja Mall Varna. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia teatteriesityksiä, kuten klassisia näytelmiä ja moderneja esityksiä. Suosittu teatteri Varnassa on Drama Theatre.

Konsertit ja tapahtumat

Varnassa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia musiikista ja viihteestä. Suosittuja tapahtumapaikkoja ovat esimerkiksi Palace of Culture and Sports ja Varna Summer Theatre. Tapahtumiin kuuluu usein sekä paikallisia että kansainvälisiä artisteja ja esiintyjiä eri musiikkityyleistä, kuten popista ja rockista kansanmusiikkiin ja klassiseen musiikkiin.

Luontokohteet ja retkeily

Golden Sands Nature Park

Golden Sands Nature Park sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Varnan keskustasta ja se on yksi Varnan suosituimmista luonnonpuistoista. Puisto tarjoaa upeita hiekkarantoja, kallioisia rantoja ja vehreää metsää, jossa voi patikoida. Alueella on myös paljon villieläimiä ja harvinaisia kasvilajeja.

Asparuhovo Park

Asparuhovo Park sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Varnan keskustasta ja se tarjoaa kauniita näkymiä ja luontoretkeilymahdollisuuksia. Puistosta löytyy mukavia kävelyreittejä, piknikpaikkoja ja rantaviivaa, jossa voi rentoutua.

Pobiti Kamani (Stone Forest)

Pobiti Kamani, tunnettu myös nimellä Stone Forest, on geologinen muodostelma, joka sijaitsee noin 18 kilometrin päässä Varnan keskustasta. Alueella on ainutlaatuisia, pystysuoria kivihieta-torneja. Stone Forest on suosittu retkikohde, ja alueella voi vaellella ja tutustua kiehtovaan kivimuodostelmaan.

Tutkijoiden puisto

Tutkijoiden puisto, tunnetaan myös nimellä Euxinograd, sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Varnan keskustasta. Puisto on kaunis, vehreä alue, jossa on historiallisia rakennuksia ja upeita puutarhoja. Vieraat voivat nauttia kävelyretkistä, piknikeistä ja rentoutumisesta kauniissa ympäristössä.

Albena Resort

Albena Resort sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Varnan keskustasta ja se on suosittu lomakohde luonnonkauniilla alueella Mustanmeren rannalla. Alueella on upeita hiekkarantoja ja vehreitä puistoja, joissa voi nauttia auringosta ja vesitoiminnoista. Albenan Resortissa on myös mahdollisuus moniin retkeilyyn ja ulkoilma-aktiviteetteihin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Katedraali Neitsyt Marian Taivaaseenastumisen

– Katedraali Neitsyt Marian Taivaaseenastumisen, tunnettu myös nimellä Varnan Katedraali, on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista.
– Rakennus edustaa ortodoksista arkkitehtuuria ja se valmistui vuonna 1886.
– Katedraaliin liittyy rikas kulttuuriperintö ja siellä on useita upeita ikoneja ja freskoja.
– Katedraali sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa ja on suosittu vierailukohde matkailijoiden keskuudessa.

2. Dionysiuksen luostari

– Dionysiuksen luostari on yksi Varnan vanhimmista uskonnollisista kohteista ja se perustettiin 1300-luvulla.
– Luostari on nimensä mukaisesti omistettu Pyhälle Dionysiokselle, joka oli merkittävä Byzantin keisarin hovikirkon piispa.
– Luostari tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön hengellisyyteen ja meditaatioon.
– Alueella on myös monia historiallisia rakennuksia ja raunioita, jotka kertovat luostarin pitkästä historiasta.

3. Roman Thermae – Roomalaiset kylpylät

– Roomalaiset kylpylät, tunnetaan myös nimellä Roman Thermae, ovat historiallinen kohde, joka sijaitsee Varnan keskustassa.
– Kylpylät ovat peräisin Rooman valtakunnan ajalta ja ne rakennettiin 2. vuosisadalla.
– Kylpylöissä on useita tiloja, kuten kylpyhuoneita, saunoja ja uima-altaita.
– Nykyään kylpylät toimivat arkeologisena museona ja niissä voi tutustua antiikin roomalaiseen kylpyläkulttuuriin.

4. Varnan arkeologinen museo

– Varnan arkeologinen museo on yksi merkittävimmistä kulttuurikohteista kaupungissa.
– Museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja se taloa laaja kokoelma antiikin aikaisia ​​esineitä ja artefakteja.
– Kokoelmat esittelevät välähdyksen alueen historiasta, mukaan lukien kulttuurit ja sivilisaatiot, jotka asuttivat alueen läpi vuosisatojen.
– Museossa on esillä muun muassa antiikin kreikkalaisia, roomalaisia ja bulgarialaisia esineitä.

5. Aladzha luostari

– Aladzha luostari on luolaluostari, joka sijaitsee noin 14 kilometriä Varnan keskustasta.
– Luostari on peräisin 10. vuosisadalta ja se on yksi Bulgarian keskiaikaisista merkittävistä uskonnollisista kohteista.
– Luostari on rakennettu jyrkkään kalliolle ja se koostuu useista huoneista ja erikoisista maalauksista.
– Alueella on myös lukuisia muita luolia ja luonnonkauniita paikkoja, jotka houkuttelevat luonnosta ja historiasta kiinnostuneita vierailijoita.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Varna Panoramic Wheel

Varna Panoramic Wheel on iso maailmanpyörä, joka tarjoaa upean panoraamanäkymän kaupunkiin ja sen ympäristöön. Se sijaitsee Varnan keskustassa ja on suosittu matkailukohde.

2. VarnaTV Tower

VarnaTV Tower on korkea televisiotorni, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Mustallemerelle. Tornin huipulla on näköalatasanne, jolta voi ihailla kaupungin maisemia.

3. Varnan Arkeologinen Museo

Varnan Arkeologinen Museo sijaitsee Varnan keskustassa ja tarjoaa näkymiä kaupungin rikkaisiin historiallisiin kohteisiin. Museon rakennuksessa voi ihailla upeita näköaloja kaupungin yli.

4. Varna-joen rantakatu

Varna-joen rantakatu tarjoaa kauniin näkymän kaupunkiin ja sen ympäristöön. Tämä suosittu kävelykatu tarjoaa panoraamanäkymiä Mustallemerelle ja Varnan vanhaan kaupunkiin.

5. Varnan meripuisto

Varnan meripuisto sijaitsee Varnan keskustan läheisyydessä ja tarjoaa upeat näköalat merelle. Puiston kävelyreiteillä voi ihailla kaupungin ranta-alueita ja nauttia kauniista maisemista.

6. Asparuhov Park

Asparuhov Park on suuri puisto alue Varnan tukikohtaan, josta tarjoaa upeat näkulmat Mustallemerelle. Puisto tarjoaa kävelyreittejä, leikkipaikkoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia kaupungin näkymistä.

7. Euxinogradin palatsi

Euxinogradin palatsi on kaunis rakennus, joka tarjoaa kauniita näkymiä Varnan rannikolle. Tähän entiseen kuninkaalliseen palatsiin kuuluu myös kauniit puutarhat, joissa voi ihailla kauniita maisemia.

8. Ticha-järven Natura-alue

Ticha-järvi sijaitsee Varnan lähellä ja sen ympäristö on suojeltu luonnonsuojelualueena. Alue tarjoaa upeat näkymät järvelle, metsään ja suoalueisiin. Tämä on suosittu paikka retkeilyyn ja luonnon ihailuun.Kohteen sijainti maa on Bulgaria.

Jätä kommentti