Halvat lennot Varsova

Error: Request timed out: HTTPSConnectionPool(host=’api.openai.com’, port=443): Read timed out. (read timeout=600)

Kulttuuri ja Historia

1. Kulttuurikohteet ja nähtävyydet

– Varsovassa on useita merkittäviä kulttuurikohteita ja nähtävyyksiä, kuten Varsovan kuninkaanlinna, Łazienki-puisto, Kulttuurin ja Tiedesarjan palatsi sekä Frédéric Chopinin museo.
– Vanhakaupunki, joka kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon, on myös suosittu vierailukohde kapeine kujineen ja historiallisine rakennuksineen.
– Lisäksi Varsovasta löytyy lukuisia teattereita, oopperatalo sekä monia gallerioita ja museoita, jotka esittelevät eri taiteenmuotoja ja historiaa.

2. Historialliset tapahtumat

– Varsova on ollut merkittävä paikka monille historiallisille tapahtumille, mukaan lukien Varsovan kansannousu vuonna 1944. Tämä tapahtuma oli puolan vastarintaliikkeen yritys vapauttaa kaupunki natsisaksan miehityksestä.
– Varsovan ghetossa tapahtui myös merkittäviä tapahtumia toisen maailmansodan aikana. Ghetto oli suljettu alue juutalaisille, joka perustettiin saksalaisten miehityksen aikana.
– Kaupungin historiassa on myös muita tärkeitä tapahtumia, kuten Varsovan rauhansopimus vuonna 1920 ja Solidarność-liikkeen nousu 1980-luvulla.

3. Museot ja historialliset näyttelyt

– Varsovassa on monia museoita ja historiallisia näyttelyitä, jotka tarjoavat tietoa kaupungin kulttuurista ja historiasta. Näitä ovat esimerkiksi Varsovan historia museo, Varsovan kansannousun museo sekä Varsovan juutalaismuseo.
– Varsovan kansannousun museo on erityisen merkittävä, sillä se kertoo yksityiskohtaisesti kaupungin kansannoususta ja toisen maailmansodan ajalta.
– Varsovan juutalaismuseo puolestaan keskittyy juutalaisyhteisön historiaan ja elämään Varsovassa.

4. Arkkitehtuuri ja kaupunkikuva

– Varsova on kuuluisa monista eri arkkitehtonisista tyyleistä, jotka näkyvät kaupungin rakennuksissa. Vanhakaupunki edustaa perinteistä puolalaista arkkitehtuuria, kun taas sosialistinen realismi on läsnä monissa sotien jälkeisissä rakennuksissa.
– Kaupungin keskustassa sijaitsee myös moderneja pilvenpiirtäjiä, kuten Palace of Culture and Science, joka on yksi Varsovan maamerkeistä.
– Varsovan kaupunkikuva on elävä ja monipuolinen, ja se tarjoaa kävijöille mielenkiintoisen sekoituksen erilaisia arkkitehtonisia tyylejä ja historiallisia piirteitä.

5. Taide ja musiikki

– Varsova on merkittävä kulttuurikaupunki, jossa on useita taidemuseoita ja gallerioita, kuten Taidegalleria Zachęta ja Kansallinen taidemuseo.
– Kaupungissa järjestetään myös monia erilaisia taidefestivaaleja ja tapahtumia, jotka esittelevät paikallista ja kansainvälistä taidetta eri muodoissaan.
– Varsova on myös kuuluisa musiikkikulttuuristaan, ja kaupungissa on paljon konserttisaleja ja musiikkitapahtumia. Frédéric Chopin, kuuluisa puolalainen säveltäjä ja pianisti, on erityisen merkittävä osa Varsovan musiikkiperintöä.

Ruokailu ja ravintolat Varsovassa:

1. Perinteinen puolalainen ruoka:

Varsovassa on runsaasti paikkoja, joissa voi maistaa perinteistä puolalaista ruokaa. Suosittuja perinneruokia ovat muun muassa pierogit (täytetyt taikinanyytit), bigos (hapankaalisekoitus) ja kotlet schabowy (paneroitu porsaankotletti). Näitä ruokia tarjoavat monet ravintolat ympäri kaupunkia.

2. Kansainväliset ravintolat:

Varsova on myös täynnä kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat ruokaa eri maista ympäri maailmaa. Kaupungista löytyy esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, japanilaisia, meksikolaisia ja intialaisia ravintoloita. Valikoima on laaja ja jokainen ruokakulttuuri löytää edustuksensa Varsovan ravintolatarjonnasta.

3. Katuruoka ja kahvilat:

Varsova tarjoaa myös paljon katuruokakojuja ja kahviloita, joissa voi nauttia kevyemmistä aterioista ja välipaloista. Katuruokakojut tarjoavat esimerkiksi makkaraa, hampurilaisia, lihapiirakoita ja muita nopeita vaihtoehtoja. Kahviloista voi puolestaan löytää erilaisia leivonnaisia, kahvia ja muita juomia.

4. Fine dining -ravintolat:

Varsova on täynnä myös fine dining -ravintoloita, jotka tarjoavat korkeatasoista ruokaa ja ylellisen ruokailuelämyksen. Nämä ravintolat keskittyvät usein hienostuneisiin ruokalajeihin ja esimerkiksi gourmet-menuihin. Fine dining -ravintolat sopivat erityisiin tilaisuuksiin tai kun haluaa hemmotella itseään erikoisemmalla ruokailukokemuksella.

5. Vegaani- ja kasvisravintolat:

Varsovassa on myös paljon vaihtoehtoja niille, jotka noudattavat vegaani- tai kasvisruokavaliota. Kaupungissa toimii useita vegaani- ja kasvisravintoloita, joissa tarjoillaan herkullisia ja monipuolisia ruokia ilman eläinperäisiä tuotteita. Näitä ravintoloita löytyy eri puolilta kaupunkia, ja tarjonta kasvaa jatkuvasti.

6. Ravintolat historiallisissa rakennuksissa:

Useat Varsovan ravintoloista sijaitsevat historiallisissa rakennuksissa, mikä tekee ruokailusta ainutlaatuisen elämyksen. Voit nauttia herkullista ruokaa esimerkiksi vanhojen linnojen, palatsien tai upeiden jugendrakennusten puitteissa. Tällaiset ravintolat tarjoavat yhdistelmän sekä hyvää ruokaa että kulttuurisia nähtävyyksiä.

7. Ravintolat Vistulan joen varrella:

Vistulanjoen varrella sijaitsee useita ravintoloita, jotka tarjoavat upeat näkymät jokeen. Monet näistä ravintoloista ovat kesäterasseja, joilla voi nauttia ruoan lisäksi kauniista maisemista. Ravintolat tarjoavat usein laajan valikoiman eri ruokakulttuureja ja hintaluokkia, joten jokaiselle löytyy jotain sopivaa.

Puistot ja viheralueet

Lazienki-puisto

Lazienki-puisto on yksi Varsovan suurimmista ja kauneimmista puistoista. Puisto sijaitsee keskustan läheisyydessä ja sieltä löytyy upeita puutarhoja, järviä ja historiallisia rakennuksia, kuten Lazienki-palatsi, joka toimii nykyään museona. Puistosta löytyy myös Chopinin monumentti ja järjestetään usein konsertteja ja tapahtumia.

Saski-puisto

Saski-puisto sijaitsee Varsovan vanhankaupungin lähellä. Puistossa voi ihailla kauniita puita, kävellä hiekkatieitä pitkin ja rentoutua nurmikoilla. Puiston keskellä sijaitsee Saski-palatsi, joka toimii tällä hetkellä sotilasmuseona.

Galleriat ja museot

Varsovan kansallismuseo

Varsovan kansallismuseo on Puolan suurin museo ja se sijaitsee keskustan läheisyydessä. Museo esittelee laajan kokoelman puolalaista ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Kokoelmasta löytyy esimerkiksi maalauksia, veistoksia, grafiikkaa ja taidekäsityötä.

Polin-museo

Polin-museo keskittyy Puolan juutalaiseen historiaan ja kulttuuriin. Museossa on näyttelyitä, joissa käsitellään muun muassa juutalaisten elämää Varsovassa ennen toista maailmansotaa, holokaustia ja nykypäivän juutalaisyhteisöä.

Teatterit ja musiikki

Varsovan kansallisteatteri

Varsovan kansallisteatteri on yksi Euroopan vanhimmista ja arvostetuimmista teattereista. Teatteri esittää laaja-alaista ohjelmistoa, johon kuuluu niin klassisia näytelmiä kuin nykyaikaistakin teatteria.

Varsovan filharmonia

Varsovan filharmonia on Puolan kansallisen sinfoniaorkesterin koti. Filharmoniassa järjestetään säännöllisesti konsertteja, joissa kuullaan klassista musiikkia sekä nykymusiikkia.

Suositut hotellit Varsovassa:

1. Hotel Bristol

Hotel Bristol sijaitsee Varsovan keskustassa, lähellä Vanhaa kaupunkia. Hotellissa on elegantisti sisustetut huoneet, ravintola ja baari sekä wellness-tilat, kuten kylpylä ja kuntokeskus.

2. Hotel Raffles Europejski Warsaw

Hotel Raffles Europejski Warsaw sijaitsee Varsovan sydämessä, lähellä historiallisia nähtävyyksiä. Hotellissa on laadukkaasti sisustetut huoneet, useita ravintoloita ja baareja sekä spa-tilat, kuten sisäuima-allas ja sauna.

3. InterContinental Warsaw

InterContinental Warsaw on korkeatasoinen hotelli, joka sijaitsee Varsovan liikekeskuksessa. Hotellissa on modernit ja tilavat huoneet, useita ravintoloita, baari sekä kattoterassi, josta avautuu upea kaupunkinäköala.

4. Hotel Polonia Palace

Hotel Polonia Palace on historiallinen hotelli, joka sijaitsee lähellä Varsovan päärautatieasemaa. Hotellissa on elegantit ja viihtyisät huoneet, ravintola ja baari, sekä kokous- ja tapahtumatilat.

5. Hotel Novotel Warszawa Centrum

Hotel Novotel Warszawa Centrum sijaitsee Varsovan liikekeskuksessa, kävelymatkan päässä keskustan nähtävyyksistä. Hotellissa on modernit ja tilavat huoneet, ravintola ja baari, sekä kuntokeskus ja sauna.

Turvallisuus ja terveys Varsovassa

Turvallisuus

– Varsova on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suuressa kaupungissa, tulee noudattaa perusvarovaisuutta.
– Matkailijoiden tulisi olla tietoisia taskuvarkaista ja pitää arvoesineet turvassa.
– Suositeltavaa on välttää pimeitä ja syrjäisiä alueita erityisesti öisin.
– Matkailijoita kehotetaan myös tarkkailemaan liikennettä, sillä auto-onnettomuudet ovat mahdollisia kaupungissa.

Terveys

– Varsovassa on korkeatasoisia sairaaloita ja terveyskeskuksia, joissa voi saada hoitoa erilaisiin terveysongelmiin.
– EU-kansalaisen kannattaa tarkistaa, että hänellä on voimassa oleva Eurooppalainen sairaanhoitokortti ennen matkaa, jotta hän voi saada tarvittaessa sairaanhoidon samoin ehdoin kuin paikalliset.
– Matkailijoille suositellaan matkavakuutuksen ottamista, joka kattaa mahdolliset sairastumiset tai tapaturmat.
– Varsovan vesijohtovesi on turvallista juoda, mutta herkkävatsaisille ja lapsille voi suositella pullovettä.
– Matkailijoita kehotetaan huolehtimaan perusasioista, kuten hyvästä käsihygieniasta, rokotuksista ja tarvittavista lääkkeistä ennen matkaa.

Rannat ja Vesistöt

Vistulan jokeen rakennetut rannat

Varsovana tunnettu kaupunki sijaitsee Vistulan joen varrella. Kaupungissa on useita rantoja, jotka on rakennettu joen varrelle. Rannoilla on hiekkapohjaa ja ne tarjoavat upeita näkymiä joelle ja ympäröivään maisemaan. Rannoilla voi rentoutua aurinkoa ottaen, kävellä pitkin rantakatua tai nauttia piknikistä joen rannalla.

Łazienki-puiston lampi

Varsovan Łazienki-puistossa sijaitsee kaunis lampi, joka tarjoaa virkistävän ja rauhallisen vesistön keskellä kaupunkia. Lampi on suosittu paikka retkeilijöille, piknikin viettäjille ja kävelijöille. Lammella voi myös vuokrata soutuveneitä tai seurata lampella uiskentelevia joutsenia.

Kabacki-metsäalueen järvet

Varsovan itäosassa sijaitsevalla Kabacki-metsäalueella on useita järviä, jotka tarjoavat virkistysmahdollisuuksia luonnon helmassa. Järvillä voi kalastaa, retkeillä tai nauttia piknikistä rannalla. Alueella on myös viihtyisiä puistoja, joissa voi rentoutua luonnon keskellä.

Zalew Zegrzyński

Vähän Varsovan pohjoispuolella sijaitsee Zalew Zegrzyński, keinotekoinen järvi, joka tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen vesiurheiluun. Järvelle voi vuokrata veneitä, purjehtia, harrastaa kalastusta tai nauttia rannan tarjoamasta virkistysmahdollisuuksista. Järven ympärillä on myös rantoja, joissa voi rentoutua ja ottaa aurinkoa.

Yöelämä ja viihde Varsovassa

1. Baarit ja klubit

Varsovassa on laaja valikoima baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomista ja viettää iltaa tanssien. Kaupungissa on erilaisia baarityyppejä, kuten trendikkäitä cocktailbaareja, perinteisiä pubeja ja suuria klubeja, jotka tarjoavat laadukasta musiikkia ja viihdettä. Suosittuja alueita baareille ja klubeille ovat esimerkiksi Nowy Swiat -katu, Powisle ja Praga.

2. Teatterit ja elokuvateatterit

Varsovassa on laaja valikoima teattereita, jotka tarjoavat monenlaista viihdettä. Kaupungin teattereissa voit käydä katsomassa niin klassisia näytelmiä, moderneja esityksiä kuin musikaalejakin. Tunnettuja varsovankielisiä teattereita ovat esimerkiksi Teatr Narodowy ja Teatr Polski. Lisäksi kaupungissa on lukuisia elokuvateattereita, joissa voit nauttia uusimmista elokuvista sekä laajan valikoiman eri genrejä.

3. Konsertit ja live-musiikki

Varsovassa järjestetään paljon konsertteja ja live-musiikkitapahtumia erilaisissa tiloissa ja areenoilla. Kaupungissa vierailee usein kansainvälisiä artisteja sekä kotimaisia muusikoita. Suosittuja konserttihalleja ovat esimerkiksi Torwar Hall, Stodoła ja Progresja. Lisäksi kaupungissa on monia pienempiä klubeja ja baareja, jotka tarjoavat elävää musiikkia eri genreistä.

4. Kasinot ja peliyöelämä

Varsovassa on joitain kasinoita, joissa voi pelata erilaisia kasinopelejä. Kasinot tarjoavat usein myös ravintolapalveluita ja live-viihdettä. Pelialan harrastajille kaupungissa on myös pelihalleja ja nettipelialustoja, jotka tarjoavat monenlaisia pelejä aina perinteisistä kolikkopeleistä pöytäpeleihin ja pokeriin.

5. Kulttuuritapahtumat

Varsova on tunnettu monista erilaisista kulttuuritapahtumista. Kaupungissa järjestetään esimerkiksi elokuvafestivaaleja, taidegallerioiden näyttelyitä, musiikkifestivaaleja ja pop-up tapahtumia. Erityisen suosittuja ovat esimerkiksi Warszawa Festival, joka keskittyy eri taiteenmuotoihin, ja Kultura Nocą, joka tarjoaa monenlaista kulttuuriohjelmaa yön aikana.

6. Ravintolat ja ruokapaikat

Varsovassa on laaja valikoima erilaisia ravintoloita ja ruokapaikkoja, joista voi nauttia herkullista ruokaa eri maailmankeittiöiden tarjoilusta. Kaupungissa on ravintoloita ja kahviloita eri hintatasoilla, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Suosittuja ruokapaikkoja Varsovassa ovat esimerkiksi Nowy Swiat -kadun ravintolat ja Hala Mirowska -markkinahalli, joka tarjoaa paikallisia herkkuja.

Luontokohteet ja Retkeily Varsovassa

Łazienki Park

Łazienki Park on yksi Varsovan tunnetuimmista ja suosituimmista luontokohteista. Se on kaupungin suurin puisto ja tarjoaa kauniin ympäristön rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Puiston keskellä sijaitsee Ujazdowskin linna, ja sen ympärillä on suuri puutarha-alue, jossa on kauniita järviä, saaria ja paviljonkeja. Puistossa voi nähdä myös eläimiä, kuten riikinkukkoja, peuroja ja riikinkukkoja. Kesäisin puistossa järjestetään myös ulkoilmakonsertteja.

Kampinos National Park

Kampinos National Park sijaitsee noin 20 kilometriä Varsovan keskustasta länteen. Se on yksi Puolan 23 kansallispuistosta ja tarjoaa upeita maisemia, metsiä ja kosteikkoja. Alueella voi nauttia patikoinnista, pyöräilystä ja lintujen tarkkailusta. Puistossa on myös merkittyjä polkuja ja opasteita, jotka auttavat tutustumaan alueen luontoon ja ekosysteemiin.

Kampinoski National Park

Kampinoski National Park on toinen merkittävä luontokohde, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Varsovasta pohjoiseen. Se on yksi Euroopan suurimmista hiekkadyynialueista ja tarjoaa monipuolisen luontokokemuksen. Alueella voi vierailla patikoiden, pyöräillen tai retkeillen. Kampinoski National Parkissa on myös erilaisia eläinlajeja, kuten hirviä, majavia ja erilaisia lintuja.

Wilanów Puutarha

Wilanów Puutarha sijaitsee Varsovan eteläosassa olevan Wilanów-palatsin ympärillä. Se on puutarhojen ja puistojen kompleksi, joka tarjoaa vierailijoilleen kauniita historiallisia maisemia. Puutarhassa on erilaisia alueita, kuten barokkityylinen puutarha, englantilaistyylinen puutarha ja romanttinen puisto. Alueella on myös lampia, lampaita ja riikinkukkoja.

Miłośników Krajki Puutarha

Miłośników Krajki Puutarha on kaunis puutarha-alue, joka sijaitsee Varsovan keskustassa. Se tarjoaa rauhallisen ja vihreän pakopaikan kaupungin hälinästä. Puutarha on jaettu erityyppisiin teemoihin, kuten japanilaiseen puutarhaan, englantilaiseen puutarhaan ja perinteiseen puolalaiseen puutarhaan. Alueella on myös pieni lampi ja monipuolinen kasvisto.

Wisła-joki

Wisła-joki on Varsovan läpi virtaava joki, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Joen varrella on kävelyreittejä, pyöräilyreittejä ja puistojen alueita, joissa voi nauttia ulkoilmasta ja kauniista näkymistä. Myös veneily ja melonta ovat suosittuja aktiviteetteja. Wisła-joki on myös suosittu paikka piknikille ja aurinkoa ottamiselle kesäisin.

Kabacki Forest

Kabacki Forest on iso metsäalue Varsovan kaakkoisosassa. Se on suosittu paikka ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on muun muassa hyvin hoidettuja polkuja, joita pitkin voi kävellä, pyöräillä tai juosta. Metsässä on myös useita järviä, joilla voi kalastaa ja järjestää veneretkiä. Kabacki Forest tarjoaa rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön kaupungin kiireen keskellä.

Pääotsikko: Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Varsovan Kuninkaanlinna

Varsovan Kuninkaanlinna on Puolan pääkaupungin Varsovan tärkeimpiä historiallisia kohteita. Se sijaitsee Old Townin alueella ja toimi ennen toista maailmansotaa Puolan kuninkaiden ja myöhemmin myös Puolan presidenttien residenssinä. Linna on osittain tuhoutunut, mutta se on entisöity ja avoinna yleisölle. Nykyään linnassa sijaitsevat kuninkaalliset huoneistot, museo ja taidegalleria.

Pyhän Johannes Kastajan katedraali

Pyhän Johannes Kastajan katedraali, tunnettu myös nimellä Varsovan katedraali, on yksi tärkeimmistä katolisista kirkoista Varsovassa. Se sijaitsee vanhankaupungin sydämessä ja on rakennettu barokkityylillä. Katedraali on Puolan tärkeiden uskonnollisten tilaisuuksien ja kuninkaallisten seremonioiden kohde. Sen sisällä ovat myös kuuluisat kruununjalokivet, jotka ovat tärkeä osa Puolan kuninkaallista perintöä.

Pyhän Anna kirkko

Pyhän Anna kirkko on yksi Varsovan vanhankaupungin keskeisistä uskonnollisista rakennuksista. Se on rakennettu goottilaisella tyylillä ja kirkon sisätiloissa voi ihailla taidokasta koristelua ja lasimaalauksia. Tämä historiallinen kirkko on merkittävä osa Varsovan kaupunkikuvaa ja siellä järjestetään säännöllisesti uskonnollisia palveluksia ja konsertteja.

Varsovan getto

Varsovan getto oli toinen maailmansodan aikainen juutalaisten keskitysleiri, jossa Puolan juutalaisia pidettiin ennen heidän siirtoaansa keskitysleireille. Alueella oli erillinen muuri ja monia ihmisiä suljettiin pieneen tilaan, mikä johti hirvittäviin oloihin. Tämä synkkä historiallinen paikka muistuttaa maailmansodan hirmuteoista, juutalaisvainoista ja Varsovan geton kapinasta vuonna 1943.

Lazienkien puisto ja palatsi

Lazienkien puisto ja palatsi on yksi Varsovan kauneimmista historiallisista kohteista. Palatsi ja sen ympäröivä puisto edustavat puolalaista barokkityyliä ja rokokoota. Alueella on myös kuuluisa kuninkaan Władysław IV:n muistokirkko sekä kaunis Lazienski-järvi, jolla voi veneillä kesäaikaan. Lisäksi puistossa on monia patsaita, suihkulähteitä ja viehättäviä kävelyreittejä. Puisto toimii myös tärkeänä kulttuurialueena, jossa järjestetään konsertteja ja tapahtumia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Kulttuuripalatsin Kattoterassi

Tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin keskustan. Sieltä voi ihailla Varsovan pilvenpiirtäjiä, historiallisia rakennuksia ja Vistulajokea.

2. Wilanówin Palatsin Puutarha

Puutarhasta avautuu kaunis näköala Wilanówin palatsiin, joka on yksi Puolan tärkeimmistä maamerkeistä. Puutarhassa voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

3. Pkinin Palatsin Näköalatasanne

Pkinin palatsin näköalatasanteelta voi ihailla upeita näkymiä yli kaupungin. Täältä näkee muun muassa keskusaukion ja valtionhotellin.

4. St. Anne -kirkon Torni

Kirkon tornista voi nauttia upeista panoraamanäkymistä yli Varsovan vanhankaupungin. Torniin kiivetessä voi samalla tutustua kirkon kauniisiin freskoihin.

5. Pałac Kultury i Naukin Kattoterassi

Tämän Varsovan symbolin kattoterassilta voi ihailla kaupungin näkymiä aina horisonttiin asti. Se tarjoaa upeita näkymiä yli kaupungin ja sen ympäröivien alueiden.

6. Łazienki-puisto ja Kuningaslinnan Näköalaterassi

Łazienki-puiston kuningaslinnan näköalaterassilta avautuu upea näkymä puistoon ja sen ympäröivän alueen vehreyteen. Terassilta voi ihailla myös palatsin kauniita ulkoalueita.

7. Multimedia-pyöröteatteri Kopernikus-tiedekeskuksesta

Tiedekeskuksen pyöröteatterista voi nauttia upeista näkymistä yli Varsovan. Teatteri liikuttaa katsojia ympäri ja tarjoaa samalla mielenkiintoisia tietoiskuja kaupungin historiasta.

8. Veturitallit -kulttuurialueen Kattoalue

Veturitallien kattoterassilta voi ihailla kauniita näkymiä yli kulttuurialueen ja sen ympäröivän kaupungin osan. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.Kohteen sijainti maa on Puola.

Jätä kommentti