Halvat lennot Veles

Nähtävyydet ja kohteet

1. Velesin linna

Velesin linna on historiallinen linnoitus Velesin kaupungissa Pohjois-Makedoniassa. Se rakennettiin keskiajalla bysanttilaisen hallinnon aikana. Linnan rauniot tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historiaan.

2. Svetin Nikolen luostari

Svetin Nikolen luostari on ortodoksinen luostari Velesin kaupungin läheisyydessä. Luostari on omistettu Pyhälle Nikolaos Wunderwerkerille ja se on tärkeä uskonnollinen ja kulttuurinen kohde alueella. Luostari tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua ortodoksisen uskonnon ja makedonialaisen kulttuurin piirteisiin.

3. Arkeologinen museo ”Vasil Hadzimanov”

Arkeologinen museo ”Vasil Hadzimanov” sijaitsee Velesin kaupungin keskustassa. Museossa on laaja kokoelma esihistoriallisia ja antiikin aikaisia esineitä, kuten keramiikkaa, koruja ja hautalöytöjä. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen arkeologiseen perintöön.

4. Ajatuksen talo

Ajatuksen talo (House of Ideas) on moderni kulttuurikeskus Velesin kaupungissa. Talo toimii paitsi tapahtumapaikkana erilaisille näyttelyille, konserteille ja teatteriesityksille, myös taidetilana eri taiteen muodoille, kuten maalauksille, veistoksille ja valokuvaukselle. Ajatuksen talo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia paikallisesta taide- ja kulttuuritarjonnasta.

5. Velesin kansallispuisto

Velesin kansallispuisto on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Velesin kaupungin ympäristössä. Siellä voi ihailla upeaa luontoa, metsiä ja jokia. Kansallispuisto tarjoaa myös mahdollisuuden retkeilyyn, patikointiin ja luontomatkailuun.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Veles on tunnettu monista kulttuuritapahtumistaan, kuten Teatterifestivaaleista ja Musiikkifestivaaleista.
– Kaupungissa on useita teattereita, konserttisaleja ja gallerioita, jotka tarjoavat kulttuurinystäville erilaisia esityksiä ja näyttelyitä.
– Kansallisessa kulttuuritalossa järjestetään usein perinteisiä musiikki- ja tanssiesityksiä.
– Velesissä on myös paljon kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisesta kulttuurista ja ruoasta.
– Kaupunkialueella on myös useita historiallisia ja kulttuuriperintökohteita, kuten linnoja, kirkkoja ja museoita.

Historia

– Velesin alueella on ollut asutusta antiikin ajoista lähtien, ja se on säilyttänyt merkittävän asemansa Balkanin niemimaalla.
– Kaupunki oli tärkeä kauppakeskus keskiajalla ja se kuului osaksi Bulgarian valtakuntaa.
– Osmanien valtakunnan aikana Veles kärsi monista konflikteista ja tuhoista.
– Jugoslavian aikana Veles oli yksi maan tärkeistä teollisuuskaupungeista.
– Nykyään Velesissä näkyy vieläkin merkkejä sen historiasta, kuten muinaisia raunioita ja vanhoja rakennuksia.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri ja tyypilliset ruoat

Velesissä ruokakulttuuri on tyypillistä makedonialaiselle keittiölle. Paikalliset ruoat perustuvat usein tuoreisiin ja sesonginmukaisiin raaka-aineisiin. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi tavče gravče (papupata), ajvar (paahdettu paprikatahna), kebapi (makkara) ja pita (leipä). Välimeren vaikutteet näkyvät myös ruokakulttuurissa, ja esimerkiksi kalaa ja äyriäisiä on saatavilla.

Ravintolat ja ruokapaikat

Velesissä on monia ravintoloita ja ruokapaikkoja, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä herkuista. Ravintolat tarjoavat usein sekä sisätiloja että ulkoterasseja, ja niissä voi nauttia aterian mukavassa ilmapiirissä. Lisäksi kaupungissa on kahviloita, leipomoita ja pikaruokapaikkoja, joista voi ostaa pientä purtavaa tai nopean lounaan.

Suosituimmat ruokapaikat

Velesissä on useita suosittuja ruokapaikkoja, joissa paikalliset ja matkailijat käyvät nauttimassa herkullisia aterioita. Yksi suosittu ravintola on Restaurant Lidija, joka tarjoaa paikallisia erikoisuuksia sekä kansainvälisiä ruokia. Myös ravintola Gostilnica Dionis ja Grill House New York ovat suosittuja ruokapaikkoja, joista voi saada laadukasta ruokaa ja ystävällistä palvelua.

Katuruoka ja markkinat

Velesissä on myös tarjolla katuruokaa ja markkinoita, joista voi ostaa paikallisia herkkuja ja tuoreita raaka-aineita. Katuruoan suosituimpiin kohteisiin kuuluu esimerkiksi paikallinen tori, jossa myydään tuoreita hedelmiä, vihanneksia, juustoja ja muita herkkuja. Lisäksi kaupungilla on muutamia katuruokakojuja ja -vaunuja, joista voi ostaa esimerkiksi grillattuja lihavartaita, hodareita tai paikallisia makeisia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Museot ja Taidegalleriat:

Velesissä on useita museoita ja taidegallerioita, joissa voi tutustua kauniiseen ja mielenkiintoiseen taiteeseen sekä paikalliseen kulttuuriin. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Velesin Historiallinen Museo, jossa on näyttelyitä alueen historiasta, sekä Velesin Taidegalleria, jossa voi ihailla nykytaiteen teoksia.

2. Ulkoilu ja Luontokohteet:

Veles tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnon ihasteluun. Kaupungista löytyy useita kauniita puistoja ja puutarhoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnon rauhasta. Lisäksi lähistöllä sijaitsee Velesin järvi, jossa voi harrastaa esimerkiksi kalastusta ja veneilyä.

3. Retkeily ja Vaellus:

Ympäröivä luonto tarjoaa loistavat puitteet retkeilyyn ja vaellukseen. Velesin lähellä sijaitsee Vardar-joen rotko, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden vaellukseen. Lisäksi lähialueella on useita luonnonpuistoja ja kansallispuistoja, joissa voi tutustua alueen monipuoliseen luontoon.

4. Kulttuuritapahtumat ja Festivaalit:

Velesissä järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja taiteeseen. Suosittuja tapahtumia ovat esimerkiksi Velesin Kulttuurifestivaali ja Velesin Musiikkifestivaali, joissa voi nauttia erilaisista konserteista, näytöksistä ja esityksistä.

5. Urheilu ja Liikunta:

Velesissä on monipuoliset mahdollisuudet erilaisten urheilulajien harrastamiseen ja kuntoiluun. Kaupungissa on useita kuntosalitiloja, jalkapallokenttiä, tenniskenttiä ja uimahalli. Lisäksi lähistöltä löytyy ulkoilureittejä, joilla voi lenkkeillä ja pyöräillä.

6. Ravintolat ja Kulttuuriravintolat:

Velesissä on laaja valikoima erilaisia ravintoloita ja kulttuuriravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja kansainvälisistä makuelämyksistä. Kaupungin ravintolat tarjoavat muun muassa perinteisiä makedonialaisia ruokia sekä kansainvälistä keittiötä.

7. Ostokset:

Velesissä on useita kauppoja, markkinoita ja ostoskeskuksia, joissa voi tehdä ostoksia. Kaupungin keskustassa sijaitsevat kauppakadut tarjoavat erilaisia putiikkeja ja kauppoja, joista voi ostaa paikallisia käsitöitä, vaatteita, kosmetiikkaa ja ruokatuotteita.

Suositut hotellit Velesissä

Hotel UNI

Hotel UNI on moderni ja tyylikäs hotelli Velesin keskustassa. Hotellissa on 40 viihtyisää huonetta, joista osa tarjoaa upeat näkymät järvelle. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv, minibaari ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen pysäköintimahdollisuus.

Hotel Romantique

Hotel Romantique sijaitsee Velesin historiallisessa vanhassakaupungissa. Hotelli tarjoaa yksilöllisesti sisustettuja huoneita, joissa on antiikkihuonekaluja ja modernia mukavuutta. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv, minibaari ja oma kylpyhuone. Hotellin ravintolassa voi nauttia perinteisiä makedonialaisia ​​ruokia ja kansainvälisiä herkkuja.

Hotel Trend

Hotel Trend on moderni ja tyylikäs hotelli Velesin keskustassa. Hotelli tarjoaa mukavia ja tilavia huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv, minibaari ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, lounge-baari, kuntokeskus ja sauna. Asiakkaille on tarjolla myös ilmainen pysäköintimahdollisuus.

Hotel Inex Gorica

Hotel Inex Gorica sijaitsee Velesin kauniilla Gorican rannalla. Hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, joista osa tarjoaa upeat näkymät Vardarinjoelle. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv, ilmastointi ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari, uima-allas ja erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Velesissä on yleisesti ottaen turvallinen asuinympäristö, ja rikollisuus on melko vähäistä.
– Kaupungin keskusta-alueilla on useita valvontakameroita, jotka edistävät julkista turvallisuutta.
– Liikenteen turvallisuuteen kiinnitetään huomiota, ja kaupungissa on hyvin hoidetut ja valaistut tiet sekä tieliikennettä edistäviä järjestelyjä.
– Poliisien läsnäolo kaupungissa on melko aktiivista, ja heidän valvontansa auttaa ylläpitämään yleistä turvallisuutta.

Terveys

– Velesissä on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, joiden tarjoama terveydenhuolto on laadukasta.
– Kaupungissa on myös useita yksityisiä lääkäriasemia, jotka tarjoavat erikoislääkäripalveluita.
– Perusterveydenhuollon palveluita on saatavilla kaikille asukkaille, ja kiireellistä hoitoa tarvitsevat saavat hoitoa nopeasti.
– Kaupungin lääkärit ovat päteviä ja hyvin koulutettuja, ja heidän ammattitaitoaan ylläpidetään jatkuvalla täydennyskoulutuksella.
– Velesissä panostetaan myös terveysvalistukseen ja ennaltaehkäisyyn, jotta asukkaat voivat ylläpitää hyvää terveyttä.

Rannat ja Vesistöt

Veles-järvi

Veles-järvi on kaupungin tärkein vesistö. Se sijaitsee Velesin eteläosassa ja tarjoaa kauniit maisemat sekä mahdollisuuden erilaisiin vesiharrastuksiin, kuten veneilyyn ja kalastukseen.

Prilepin-järvi

Prilepin-järvi sijaitsee kaupungin pohjoisosassa, ja se on toinen merkittävä vesistö Velesissä. Järvi tarjoaa luonnonkauniita maisemia sekä rauhallisen ympäristön rentoutumiseen.

Babuna-joki

Babuna-joki virtaa läpi Velesin kaupungin. Joki tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi veneilyyn ja kalastukseen, ja sen varrella olevat rannat tarjoavat ihanteellisen ympäristön piknikille tai auringonottoon.

Lahden rannat

Velesin kaupungin rannikolla on useita lahtia, jotka tarjoavat erinomaisia rantoja ja uimapaikkoja. Rannoilla on yleensä hyvä infrastruktuuri, kuten aurinkotuoleja, rantabaareja ja vesiliikuntapalveluita.

Rantakadut

Kaupungin rannan läheisyydessä kulkee useita rantakatuja, jotka tarjoavat kauniit näkymät ja mahdollisuuden romanttisiin kävelyretkiin rantaviivaa pitkin. Rantakaduilla on yleensä myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia ruoasta ja juomasta merinäköalalla.

Muita vesistöjä ja rantoja Velesissä ovat esimerkiksi Pena-järvi, Dojran-järvi sekä Mladost-järvi. Nämä vesistöt tarjoavat kauniita maisemia sekä mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Velesin alueella on myös useita pienempiä jokia ja puroja, jotka luovat kauniita luontonäkymiä sekä tarjoavat mahdollisuuden retkeilyyn ja patikointiin.

Yöelämä ja viihde

Baareja ja klubeja:

Velesissä on useita baareja ja klubeja, joissa voit nauttia virvokkeita ja viettää iltaa ystävien kanssa. Joitakin suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi:

– Club Black & White: Tämä klubiravintola tarjoaa elävää musiikkia, DJ-esityksiä ja tanssilattian, jossa voit tanssia läpi yön.

– Pub Heroes: Pub Heroes on rento baari, jossa voit nauttia oluesta ja cocktaileista samalla kun katsot urheilua televisiosta.

– Music Club Fabrik: Tämä klubi tarjoaa erilaisia musiikkiesityksiä ja teemabileitä. Voit tanssia DJ:n musiikin tahtiin sekä nauttia juomista baarissa.

Elokuvateatterit:

Jos haluat rentoutua ja katsoa elokuvan, Velesissä on elokuvateatteri, jossa voit nauttia uusimmista elokuvista suurelta valkokankaalta. Teatterissa on useita näytöksiä päivittäin, joten voit valita sinulle sopivan ajan.

Ravintoloita:

Velesissä on monipuolinen valikoima ravintoloita, joissa voit maistella paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokia. Riippuen omasta maustasi, voit löytää ravintoloita, jotka tarjoavat pizzaa, pastaa, grilliruokaa, mereneläviä, kiinalaista ruokaa ja paljon muuta.

Teatterit ja konserttisalit:

Jos haluat nauttia näytelmistä tai konserteista, Velesissä on teattereita ja konserttisaleja, jotka tarjoavat monenlaisia esityksiä. Voit tarkistaa paikallisen ohjelmiston ja käydä nauttimassa taiteesta ja musiikista.

Kasinot:

Jos olet kiinnostunut uhkapelaamisesta ja haluat kokeilla onneasi, Velesissä on myös kasinoita, joissa voit pelata erilaisia pelejä, kuten rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä. Voit viettää iltaa kasinolla ja nauttia jännityksestä.

Parrucchieri:

Parrucchieri on italialainen kampaamo, joka tarjoaa hiustenhoitoa ja -leikkausta sekä muita kauneudenhoitopalveluita. Voit käydä täällä rentoutumassa ja päivittämässä ulkonäköäsi.

Tanssistudio:

Tanssistudio Velesissä tarjoaa tanssitunteja eri tanssilajeissa, kuten baletti, nykytanssi ja hiphop. Voit liittyä tanssitunneille ja oppia uusia tanssiliikkeitä tai kehittää jo olemassa olevia taitojasi.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Mladost-järvi:

Mladost-järvi sijaitsee Velesin kaupungin lähellä ja on suosittu luontokohde retkeilijöille. Järvi tarjoaa kauniin ympäristön ja mahdollisuuden nauttia ulkoilusta ja luonnonrauhasta. Vieraat voivat kävellä järven ympärillä sijaitsevilla poluilla tai rentoutua rannalla. Järven läheisyydessä on myös grillausalue, jossa voi valmistaa herkullisia eväitä.

2. Kaya Tsepina:

Kaya Tsepina on historian ja luonnon yhdistelmä Velesin lähellä. Se on korkea kallio, jossa sijaitsee linna rauniot. Retkeilijät voivat nousta kalliolle ja ihailla upeita näkymiä ympäröivään maisemaan. Kaya Tsepinan alaosassa on myös luolasto, joka kutsuu tutkimaan. Tämä kulttuuriperintökohde tarjoaa mahdollisuuden oppia historiaa samalla kun nauttii luonnonkauneudesta.

3. Tikvesin viinialue:

Tikvesin viinialue on Velesin lähistöllä sijaitseva alue, joka tunnetaan laadukkaista viineistään. Alueella on lukuisia viinitarhoja, joissa vierailijat voivat tutustua viinintuotantoon. Retkeilijät voivat kävellä viinitarhojen läpi ja ihailla kaunista maisemaa. Alueella järjestetään myös viininmaistajaisia ja muita tapahtumia, joissa voi tutustua viininvalmistusprosessiin ja maistella erilaisia viinejä.

4. Marko Cepenkovin kasvitieteellinen puutarha:

Marko Cepenkovin kasvitieteellinen puutarha on mielenkiintoinen retkikohde, jossa vierailijat voivat tutustua erilaisiin kasvi- ja kukkalajeihin. Puutarhassa on laaja valikoima paikallisia ja eksoottisia kasveja, jotka tarjoavat upeita värejä ja tuoksuja. Puutarhaan kuuluu myös pieni lampi ja kävelyreitit, jotka tekevät vierailusta miellyttävän ja rentouttavan.

5. Jakupica-vuoret:

Jakupica-vuoret sijaitsevat Velesin kaupungin läheisyydessä ja tarjoavat upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja patikointiin. Vuoret ovat osa Šar-planina-laajaa vuoristoa ja niillä on monia polkuja, jotka sopivat eri taitotasoille. Retkeilijät voivat nauttia upeista näkymistä ja tutkia vuoristomaisemaa. Jakupica-vuoret ovat myös koti monille kasveille ja eläimille, joten niillä voi bongata myös luonnon monimuotoisuutta.

6. Kozjak-järvi:

Kozjak-järvi on toinen kaunis järvi Velesin lähistöllä. Järvi tarjoaa virkistävän ympäristön, jossa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Retkeilijät voivat kävellä järven ympärillä kulkevia polkuja tai ihailla maisemaa järveltä käsin. Järven ympäristössä on myös pieniä rantoja, joissa voi levätä ja nauttia aurinkoisesta päivästä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

St. Panteleimon Monastery

St. Panteleimon Monastery sijaitsee Velesin kaupungin lähellä, kauniilla rinteellä Pelagonian tasangoilla. Tämä ortodoksinen luostari, joka on omistettu Pyhälle Panteleimonille, perustettiin 1200-luvulla ja on yksi Balkanin alueen vanhimmista luostareista. Monasteryn rakennukset ja kirkko on rakennettu perinteisellä bysanttilaisella arkkitehtuurilla ja tarjoavat vierailijoille vaikuttavan näkymän sekä historiallisen että uskonnollisen arvon.

Velesin luostari

Velesin luostari on toinen tärkeä uskonnollinen kohde Velesin kaupungissa. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja on tärkeä osa kaupungin historiallista ja uskonnollista perintöä. Luostarin rakennukset ja kirkko ovat peräisin 1800-luvulta ja niitä on entisöity ja säilytetty hyvin. Vierailijat voivat ihailla kauniita freskoja ja alttarikaappeja sekä uppoutua luostarin rauhaan ja hengelliseen tunnelmaan.

Velesin museo

Velesin museo on paikallinen historiallinen museo, joka esittelee kaupungin ja sen ympäristön arkeologiaa, historian ja kulttuuriperintöä. Museo on perustettu vuonna 1949 ja se sijaitsee Velesin keskustassa. Näyttelyissä on laaja kokoelma esineitä, kuten antiikin ajan keramiikkaa, pronssiesineitä, koruja ja muita esineitä, jotka heijastavat alueen menneisyyttä. Museo tarjoaa vierailijoille kiehtovan katsauksen alueen historiaan ja kulttuuriin.

Velesin linnoitus

Velesin linnoitus on historiallisesti merkittävä rakennus, joka sijaitsee Velesin kaupungin keskustassa. Linnoitusta on käytetty eri tarkoituksiin vuosisatojen ajan, mukaan lukien puolustus- ja hallintorakenteena. Vaikka linnoituksen alkuperäinen rakenne on hävinnyt ajan myötä, sen rauniot ovat edelleen nähtävissä ja ne tarjoavat näkymän alueen historialliselle menneisyydelle. Vierailijat voivat kävellä linnoituksella ja nauttia upeista maisemista yli kaupungin.

St. Bogorodica -kirkko

St. Bogorodica -kirkko on Velesin tunnetuin ortodoksinen kirkko ja se sijaitsee kaupungin keskustassa. Kirkon rakentaminen alkoi 1800-luvulla, ja se edustaa mahtavaa arkkitehtuuria ja ortodoksista taidetta. Kirkon sisällä on upeita freskoja ja alttarikaappeja, jotka kertovat uskonnollisesta perinnöstä ja symboliikasta. Kirkko on tärkeä paikka paikallisille ortodoksisille seurakunnille ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea vahvan hengellisen ilmapiirin.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Nenänlahden näköalapaikka:

– Nenänlahden näköalapaikka sijaitsee kaupungin eteläosassa.
– Paikalta avautuu upea näkymä kohti Velesin kaupunkia ja sen ympäröiviä vuoria.
– Näköalapaikalla on myös penkkejä ja istumapaikkoja, joissa voi nauttia maisemasta.
– Paikalle pääsee helposti autolla tai jalan.

2. Kukkulan huippu:

– Kukkulan huippu on yksi Velesin suosituimmista näköalapaikoista.
– Kukkula sijaitsee kaupungin keskustan lähellä.
– Huipulta voi ihailla kaupungin kauniita rakennuksia, joenrantaa ja ympäröivää luontoa.
– Kukkulalle voi nousta kävellen tai vaikkapa kaupungin perustalta nousevalla köysiradalla.

3. Vanhan kaupungin näköalatasanne:

– Velesin vanhassa kaupungissa sijaitsee näköalatasanne, jolta avautuu kaunis näkymä kaupungin ylle.
– Taustalla kohoavat vuoret ja kaupungin kattojen yllä leijuvat kauniit tornit.
– Näköalatasanteella on myös pieni kahvila, josta voi ostaa virvokkeita maisemaa ihailessa.
– Kulkuyhteys näköalatasanteelle on helppo jalan tai esimerkiksi paikallisbusseilla.

4. Järvimaisema:

– Velesin lähistöltä löytyy upeita järvimaisemia.
– Yksi suosituimmista näköalapaikoista on Ohrid-järvi.
– Järveltä avautuu upea näkymä järvelle ja sen ympäröiville vuorille.
– Monet matkailijat vierailevat järven rannoilla nauttien kauniista maisemista ja rauhallisesta tunnelmasta.

5. Näköalatasanne vuoret:

– Velesin ympärillä kohoaa useita vuoria, joissa on upeita näköalapaikkoja.
– Esimerkiksi Babuna-vuorelta avautuu upea näkymä kaupungin yli.
– Vuorelta voi ihailla kaupungin rakennuksia ja laajoja vihreitä peltoja.
– Näköalapaikat vuorilla ovat suosittuja retkikohteita, ja niihin pääsee usein patikoiden tai autolla.

6. Aavikon äärellä:

– Velesin lähellä sijaitsee aavikkoalue, jossa on ainutlaatuisia näköaloja.
– Aavikko tarjoaa karun ja kauniin ympäristön, jossa voi kokea erityisen maiseman.
– Aavikolla voi nähdä hiekkadyynejä ja erilaisia kasveja, jotka ovat sopeutuneet kuivaan ilmastoon.
– Matkailijat voivat tutustua aavikkoon kävellen tai vaikkapa aavikkosafarin avulla.Kohteen sijainti maa on Pohjois-Makedonia.

Jätä kommentti