Halvat lennot Verona

Nähtävyydet ja kohteet

Antiikkiset rakennukset

– Veronassa on useita antiikkisia rakennuksia, kuten Rooma-aikainen Veronan amfiteatteri, joka on yksi parhaiten säilyneistä roomalaisaikaisista amfiteattereista.
– Myös Porta Borsari, roomalainen kaupunginportti, on merkittävä antiikkinen nähtävyys Veronassa.
– Julkisella aukiolla sijaitseva Rooman hauta on myös suosittu kohde, jonka rakennutti vuonna 30 jKr. Veronan Rooman konsuli Pompeius, ja siinä on säilynyt hyvin roomalaisen kulttuurin piirteitä.

Goottilaiset rakennukset

– Veronassa on useita upeita goottilaisia rakennuksia, kuten Palazzo della Ragione, joka on suuri goottilainen palatsi, ja Castelvecchio, joka on kuuluisa goottilainen linna.
– Lisäksi Veronan tuomiokirkko eli Duomo on goottilainen katedraali, jossa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja taideteoksia.

Renessanssirakennukset

– Casa di Giulietta, eli Julieta Capuletin talo on suosittu nähtävyys Veronassa. Talon sisällä voi ihailla renessanssiajan sisustusta ja myös käydä näkemässä kuuluisaa Julieta-patsasta.
– Lisäksi Veronan keskustassa sijaitseva Palazzo Barbieri on upea renessanssirakennus, joka toimii nykyisin Veronan kaupungintalona.

Museot ja galleriat

– Veronassa on useita merkittäviä museoita ja gallerioita, kuten Castelvecchion museo, joka näyttää erilaisia taidekokoelmia ja historiallisia esineitä, ja Galleria d’Arte Moderna Achille Fortin, jossa voi ihailla modernia taidetta.
– Lisäksi Veronassa sijaitseva Veronan taidemuseo eli Museo di Castelvecchio on tunnettu taidekokoelmastaan, jossa on esillä teoksia eri aikakausilta, kuten renessanssista ja barokista.

Puistot ja viheralueet

– Veronassa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä. Esimerkiksi Giardino Giusti on upea renessanssipuutarha, jossa on kauniita kasvillisuutta ja historiallisia rakennuksia.
– Giardino Giustiin kuuluu myös näköalatasanne, josta voi ihailla kaunista panoraamanäkymää Veronaan. Lisäksi Veronassa on muitakin puistoja, kuten Parco delle Colombare ja Parco delle Mura.

Historialliset alueet

– Veronan historiallinen keskusta, joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin, on itsessään merkittävä nähtävyys. Alueella voi kiertää vanhoja katuja ja aukioita, ja ihailla upeaa arkkitehtuuria ja historiallisia rakennuksia.
– Veronan historialliseen keskustaan kuuluvat muun muassa Piazza delle Erbe, joka on vanha tori, ja Piazza dei Signori, joka on perinteinen kohtaamispaikka ja jossa sijaitsee myös Scaligerin linnan rauniot.

Verona: Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Verona on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään, joka näkyy kaupungissa monin eri tavoin. Kaupungissa vallitsee lämmin tunnelma ja se tarjoaa vierailijoilleen runsaasti kulttuurisia elämyksiä.

Historia

Veronan historia ulottuu aina antiikin ajoille asti, ja sen merkitys on säilynyt vahvana vuosisatojen ajan. Kaupunki on ollut tärkeä poliittinen, taloudellinen ja kulttuurinen keskus.

Antiikin aika

Verona oli jo antiikin aikoina tärkeä roomalainen kaupunki nimeltään Verona Augusta. Kaupunki oli osa Rooman valtakuntaa ja siellä sijaitsi merkittäviä rakennuksia kuten Veronan amfiteatteri, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista historiallisista rakennuksista.

Renessanssiaika

Renessanssiajan Veronassa kaupunki kukoisti taiteen ja arkkitehtuurin saralla. Tunnettuja renessanssirakennuksia Veronassa ovat esimerkiksi Casa di Giulietta, joka on Juliet Capuletin legendaarisen talon uskottu sijainti, sekä Veronan katedraali, joka on upea goottilainen rakennus.

Shakespearen Verona

Verona tunnetaan myös William Shakespearen näytelmästä ”Romeo ja Julia”. Tarina sijoittuu Veronaan, ja kaupungissa voi vieläkin nähdä paikkoja, jotka liittyvät tarinaan, kuten Casa di Giulietta -talon parvekkeen, jota pidetään Romeon ja Julian kuuluisana kohtaamispaikkana.

Nykypäivän Verona

Nykyään Veronassa järjestetään monia kulttuuritapahtumia, kuten oopperafestivaali. Kaupunki houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa, jotka tulevat nauttimaan sen kulttuurista ja historiasta.

Ruokailu ja Ravintolat Veronassa

Ruokakulttuuri

Veronan ruokakulttuuri on vahvasti italialaista perinteistä ruokaa, jossa käytetään runsaasti paikallisia raaka-aineita. Tyypillisiä veronalaisia ruokia ovat esimerkiksi risotto alla parmigiana, pastissada de caval, gnocchi alla sorrentina ja polenta con osei.

Pääkadun ravintolat

Veronan pääkadulla Via Mazzinilla on useita laadukkaita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Jotkut näistä ravintoloista ovat Ristorante Il Desco, Ristorante Maffei ja Ristorante Osteria Al Duomo.

Perinteiset trattoriat

Veronasta löytyy myös perinteisiä trattorioita, jotka tarjoavat kodikkaan ja rentouttavan ruokailukokemuksen. Tällaisia ravintoloita ovat esimerkiksi Trattoria Al Pompiere, Trattoria Italia ja Trattoria Pane e Vino.

Erikoisruoat ja viinit

Veronassa voi myös nauttia erikoisruokia ja paikallisia viinejä. Esimerkiksi Amarone-viini on Veronan alueen kuuluisimpia viinejä, ja sitä voi maistella monissa ravintoloissa ja viinibaareissa. Lisäksi kaupungissa on tarjolla erilaisia herkkuja, kuten tortellini ripieni, pasticciotto ja sbrisolona.

Kahvilat ja leipomot

Veronassa on myös laaja valikoima kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja ja tuoreita leivonnaisia. Suosittuja kahviloita ovat esimerkiksi Caffè Carducci, Caffè Tubino ja Caffè Filippini. Leipomot, kuten Pasticceria Barone ja Pasticceria Flego, tarjoavat herkullisia leivonnaisia, kuten cannoli ja pandoro-leivonnaisia.

Vapaa-ajan aktiviteetit Veronassa

Kulttuuri

– Verona on tunnettu kulttuurikaupunki, jossa on paljon tarjontaa teatterin, musiikin ja taiteen saralla.
– Voit vierailla Veronan areenalla, joka on antiikin roomalainen amfiteatteri ja yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä.
– Lisäksi voit tutustua Veronan oopperafestivaaliin, joka järjestetään areenalla ja tarjoaa erinomaisen tilaisuuden nauttia oopperasta.
– Kaupungissa on myös useita taidemuseoita, kuten Castelvecchio ja Museo di Castelvecchio, joissa voit ihailla taiteen mestariteoksia.

Historia ja arkkitehtuuri

– Verona on rikas historiallisista rakennuksista ja arkkitehtuurista.
– Voit vierailla Veronan keskiaikaisessa kaupungissa, joka on UNESCOn maailmanperintökohde.
– Veronassa on myös maailmankuulu Casa di Giulietta (Julia-talon) parvekkeineen, joka on suosittu vierailukohde Shakespearen Romeo ja Julia -tarinan innoittamana.
– Voit kävellä Veronan kuuluisalla Piazza delle Erbe -aukiolla ja ihailla sen historiallisia rakennuksia, kuten Torre dei Lamberti -tornia.

Luonto ja ulkoilu

– Verona tarjoaa myös mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen.
– Voit tutustua Veronan lähistön luonnonpuistoihin, kuten Lessinian luonnonpuistoon tai Monti Lessinin alueeseen.
– Lisäksi voit rentoutua Veronan lähellä sijaitsevissa puistoissa, kuten Giardinistassa tai Parco delle Mura -puistossa.
– Gardajärvi on myös lähellä Veronaa ja tarjoaa mahdollisuuksia vesilajeihin, patikointiin ja pyöräilyyn.

Ruoka ja juoma

– Verona on tunnettu myös herkullisesta ruoastaan ja viineistään.
– Voit maistella paikallisia erikoisuuksia ja perinteisiä italialaisia ruokia ravintoloissa ja trattorioissa.
– Kaupungissa järjestetään myös erilaisia ​​ruokafestivaaleja, kuten Vinitaly, joka on kansainvälinen viinimessutapahtuma.
– Veronasta on myös helppo tehdä päiväretkiä viinitiloihin, joissa voit tutustua paikallisiin viinintuotantomenetelmiin ja maistella alueen viinejä.

Suositut hotellit Veronassa

1. Hotel Milano & Spa

Hotel Milano & Spa on suosittu hotelli Veronassa. Se sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa ja tarjoaa viihtyisät huoneet, joissa on modernit mukavuudet. Hotellissa on myös spa-keskus, jossa asiakkaat voivat rentoutua ja nauttia erilaisista hoidoista.

2. Hotel Accademia

Hotel Accademia on toinen suosittu hotelli Veronassa. Se sijaitsee lähellä Arenaa, Veronan kuuluisaa amfiteatteria. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja, ja siellä on myös ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä italialaisia ruokia.

3. Hotel Giberti

Hotel Giberti on moderni hotelli Veronassa, joka tarjoaa mukavat ja tyylikkäät huoneet. Se sijaitsee lähellä Veronan päärautatieasemaa, mikä tekee siitä kätevän vaihtoehdon liikematkailijoille. Hotellissa on myös kuntokeskus ja sauna.

4. Hotel Veronesi La Torre

Hotel Veronesi La Torre on erityinen hotelli Veronassa, sillä se sijaitsee entisessä luostarissa. Hotelli tarjoaa elegantteja ja tilavia huoneita sekä laajan valikoiman palveluita, kuten ulkouima-altaan ja wellness-keskuksen. Sen sijainti lähellä Veronan lentokenttää tekee siitä suositun vaihtoehdon matkailijoille.

5. Hotel San Marco City Resort & Spa

Hotel San Marco City Resort & Spa on ylellinen hotelli Veronassa. Se sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa ja tarjoaa tyylikkäät huoneet, joissa on moderneja mukavuuksia. Hotellissa on myös kattoterassi ja spa-keskus, josta on upeat näkymät Veronan kattojen yli.

Turvallisuus ja terveys

Rikollisuus

Verona on melko turvallinen kaupunki, ja rikollisuuden taso on yleisesti ottaen alhainen. Kuitenkin, kuten kaikissa suurimmissa kaupungeissa, on aina syytä olla varovainen ja noudattaa perusvarovaisuutta.

Terveydenhuolto

Veronassa on hyvin toimiva terveydenhuoltojärjestelmä, jossa on useita sairaaloita, terveyskeskuksia ja apteekkeja. Kaupungissa on myös useita yksityisiä lääkäriasemia, joissa saa nopeaa hoitoa.

Liikenne

Veronan liikennejärjestelmä on hyvin kehittynyt ja turvallinen. Kaupungissa on hyvät joukkoliikenneyhteydet, mukaan lukien bussit ja junat. Julkisten liikennevälineiden käyttö on suositeltavaa, sillä se vähentää ruuhkia ja auttaa pitämään liikenteen sujuvana.

Polttoaineturvallisuus

Veronassa on useita polttoasemaverkostoja, jotka tarjoavat turvallista ja laadukasta polttoainetta. Polttoasemilla on yleensä myös muita palveluita, kuten autopesula, WC ja minimarket.

Matkailijan turvallisuus

Verona on suosittu matkailukohde, ja turvallisuudesta huolehditaan erityisen hyvin. Matkailijoita kehotetaan pysymään valvotuilla alueilla, pitämään arvotavaroitaan turvassa ja noudattamaan paikallisia tapoja ja sääntöjä.

Ravintolaruoka

Veronassa on laaja valikoima ravintoloita, joissa tarjoillaan erilaisia ruokakulttuureja. Ravintoloiden on noudatettava terveys- ja hygieniastandardeja, ja kaupungissa suoritetaan säännöllisiä tarkastuksia ravintoloiden turvallisuuden ja puhtauden varmistamiseksi.

Vesiturvallisuus

Veronassa vesiturvallisuus on hyvä, ja kaupungissa on useita uimarantoja, joissa voi uida turvallisesti. Uimarantoja valvotaan ja niillä on usein pelastajat paikalla. On kuitenkin suositeltavaa noudattaa uimaturvallisuusohjeita ja pitää huolta omasta turvallisuudesta vedessä ollessa.

Rannat ja Vesistöt

1. Garda-järvi

Garda-järvi on Veronan alueella sijaitseva suuri järvi, joka on Italian suurin järvi. Järven rannat tarjoavat kauniita hiekkarantoja ja mahdollisuuksia erilaisiin vesilajeihin, kuten purjehdukseen, vesihiihtoon ja kalastukseen.

2. Adige-joki

Adige-joki virtaa Veronan läpi ja tarjoaa kauniita näkymiä kaupungin keskustassa. Joki on osa kaupungin kaunista maisemaa ja sen rannat tarjoavat mahdollisuuksia kävelyretkille ja piknikille.

3. Kanava Borgo Trento

Kanava Borgo Trento on keinotekoinen kanava, joka kulkee Veronan kaupunginosan läpi. Kanavan varrella on viehättäviä kävelyreittejä ja ravintoloita, joissa voi nauttia näkymistä ja rentoutua vesistön äärellä.

4. Ponte Pietra

Ponte Pietra on kuuluisa silta, joka ylittää Adige-joen Veronan keskustassa. Silta tarjoaa upeita näkymiä joelle ja sen rannat tarjoavat mahdollisuuksia istua alas ja ihailla maisemia.

5. Pescantina-joki

Pescantina-joki on pienempi joki, joka virtaa läpi Veronan lähellä sijaitsevan Pescantina-kylän. Joki tarjoaa luonnonkauniita maisemia ja mahdollisuuden kalastukseen.

6. Mezzane-joki

Mezzane-joki on toinen pienempi joki, joka virtaa Veronan alueella. Joki tarjoaa rauhallista ja luonnonkaunista ympäristöä, jossa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.

7. Kiinteistöt rannalla

Veronan rannoilla on mahdollisuus vuokrata tai ostaa kiinteistöjä, kuten huviloita tai asuntoja. Rantakiinteistöt tarjoavat mahdollisuuden nauttia kauniista maisemista ja rauhallisesta ympäristöstä järven tai joen äärellä.

Yöelämä ja viihde Veronassa

Ravintolat ja baarit

Veronassa on monia ravintoloita ja baareja, joista voi nauttia paikallisesta ruoasta ja juomasta. Alueita, joilla on erityisen paljon ravintoloita ja baareja, ovat Piazza delle Erben ja Piazza Bra. Tarjolla on erilaisia keittiöitä, kuten italialaista, kansainvälistä ja Välimeren ruokaa. Lisäksi voit kokea perinteisen italialaisen aperitiivin jossakin kaupungin monista aperitiivibaareista.

Klubit ja diskot

Veronassa on myös useita klubeja ja diskoteekkeja, joissa voit viettää iltaa tanssimalla ja nauttien DJ-musiikista. Suosituimpia klubeja ovat esimerkiksi Alter Ego Club ja Hollywood Club. Tänne voit suunnata, jos haluat bailata ja juhlia myöhään yöhön.

Teatteri ja ooppera

Veronassa on pitkä teatteri- ja oopperaperinne, ja kaupungissa voi nauttia monista esityksistä vuoden ympäri. Yksi Veronan tunnetuimmista paikoista on areena nimeltä Veronan amfiteatteri, jossa järjestetään erilaisia konsertteja ja oopperaesityksiä. Lisäksi Veronassa on useita teattereita, kuten Teatro Filarmonico ja Teatro Nuovo.

Elokuvateatterit

Elokuvan ystäville Veronassa on useita elokuvateattereita, joissa voi katsoa paitsi italialaisia elokuvia myös kansainvälisiä tuotantoja. Suosituimpia elokuvateattereita Veronassa ovat esimerkiksi Mulinetti Cinema ja Arcadia Cinema. Tarjolla on yleensä elokuvia eri genreistä ja eri kieli- ja tekstitysvaihtoehdoilla.

Konsertit ja musiikkiesitykset

Verona on suosittu kohde monille tunnetuille artisteille, ja kaupungissa järjestetään usein konsertteja ja musiikkiesityksiä eri genreistä. Veronan amfiteatteri on yksi suosituimmista paikoista, jossa näitä esityksiä järjestetään, mutta myös muut paikalliset tilat, kuten teatterit ja klubit, tarjoavat mahdollisuuden nauttia livemusiikista kaupungin vilkkaassa musiikkikohtauksessa.

Muut viihdetapahtumat ja festivaalit

Verona on tunnettu myös erilaisista viihdetapahtumista ja festivaaleista, joita järjestetään eri aikoina vuodesta. Esimerkiksi kesäaikana kaupungissa järjestetään lukuisia ulkoilmakonsertteja ja musiikkifestivaaleja, kuten Veronan Jazz Festival ja Arenan Viihdefestivaali. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia teema- ja kulttuuritapahtumia, kuten elokuvafestivaaleja ja taide-esityksiä.

Verona – Luontokohteet ja Retkeily

1. Giardino Giusti
Giardino Giusti on vehreä puutarha Veronan vanhassa kaupungissa. Sen yli 400-vuotias historia tarjoaa vierailijoille kauniita kasveja, pensaita, patsaita ja upeita näkymiä kaupunkiin. Puutarhan kävelyreitit johdattavat vierailijat erilaisiin tunnelmallisiin alueisiin, kuten rosmariinipuutarhaan ja hedelmäpuihin.

2. Parco delle Cascate
Parco delle Cascate sijaitsee Veronasta noin 30 minuutin ajomatkan päässä ja tarjoaa upean retkeilykohteen. Puistossa on useita vesiputouksia ja vesialtaita, joiden läpi voi kulkea reittien avulla. Alueella on myös piknik-alueita ja mahdollisuus vuokrata patikointivälineitä.

3. Parco Naturale Regionale della Lessinia
Parco Naturale Regionale della Lessinia on laaja luonnonpuisto, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Veronasta. Puistossa on upeita maisemia, vuoristoreittejä ja laajoja metsäalueita. Alueella voi harrastaa patikointia, pyöräilyä ja laskettelua talvisin. Puistossa on myös erilaisia eläinlajeja, kuten villisikoja ja harvinaisia lintulajeja.

4. Lago di Garda
Lago di Garda on Italian suurin järvi, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Veronasta. Järvi tarjoaa monia aktiviteetteja, kuten veneilyä, uimista ja retkeilyä. Lago di Gardan ympäristöstä löytyy myös useita kauniita kyliä, kylpylöitä ja viinitiloja.

5. Parco delle Cascate di Molina
Parco delle Cascate di Molina on luonnonpuisto, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Veronasta. Puistossa voi ihailla kauniita vesiputouksia, vaelluspolkuja ja luonnonkauniita maisemia. Alueella on myös mahdollisuus retkeilyyn oppaan johdolla ja se tarjoaa elämyksiä luonnonystäville.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Veronassa

1. Arena di Verona

Veronan amfiteatteri, Arena di Verona, on yksi kaupungin tunnetuimmista historiallisista kohteista. Se on säilynyt melko hyvin ja on yksi maailman parhaiten säilyneistä antiikin ajan amfiteattereista. Arena di Verona tunnetaan erityisesti Veronan oopperafestivaalista, joka järjestetään siellä joka vuosi.

2. Veronan tuomiokirkko

Veronan tuomiokirkko, Cattedrale di Santa Maria Matricolare, on peräisin 1100-luvulta. Se sijaitsee Veronan historiallisessa keskustassa ja on omistettu Neitsyt Marialle. Tuomiokirkko on vaikuttava rakennus sekä sisältä että ulkoa, ja se on rikas taiteellisista ja historiallisista elementeistä.

3. San Zeno Maggiore

San Zeno Maggiore on yksi Veronan tärkeimmistä romaanisista kirkoista. Se rakennettiin 1100-luvulla San Zeno -nimisen pyhimyksen hautapaikaksi. Kirkko on arkkitehtonisesti vaikuttava ja tunnetaan erityisesti sen pronssiovista ja kirkon sisustuksesta.

4. Basilica di San Lorenzo

Basilica di San Lorenzo on yksi Veronan vanhimmista kirkoista. Se on peräisin 1200- ja 1300-luvuilta, ja sitä pidetään goottilaisen arkkitehtuurin taidonnäytteenä. Kirkossa on kauniita freskoja ja alttaritauluja sekä monia historiallisia artefakteja.

5. Castelvecchio

Castelvecchio on historiallinen linna Veronassa. Se rakennettiin 1300-luvulla ja toimi aikoinaan Scaligerin suvun asuntona. Nykyään linna toimii taidemuseona, jossa on laaja kokoelma taidetta ja historiallisia esineitä Veronan alueelta.

6. Casa di Giulietta

Casa di Giulietta, eli Julietan talo, on yksi Veronan suosituimmista nähtävyyksistä. Vaikka talo ei liity todelliseen historialliseen hahmoon, se on inspiroitunut Shakespearen näytelmästä ”Romeo ja Julia”. Talossa on museo, jossa näytetään esineitä ja ympäristöä, jotka liittyvät näytelmään.

7. Scaligerin hautamonumentit

Scaligerin hautamonumentit ovat goottilaisia haudanpatsaita, jotka sijaitsevat Santa Maria Antican kirkossa. Ne kuuluvat Veronan hallitsevalle Scaligerin suvulle, ja ne ovat arkkitehtonisesti näyttäviä ja taiteellisesti rikkaita.

8. San Giorgio in Braida

San Giorgio in Braida on historiallinen kirkko Veronassa. Se on peräisin 1500-luvulta ja sijaitsee viehättävässä puistossa nimeltä Giardino Giusti. Kirkko on arkkitehtonisesti merkittävä ja siinä on useita historiallisia ja taiteellisia elementtejä.

9. Santa Anastasia

Santa Anastasia on yksi Veronan suurimmista kirkoista. Se on rakennettu 1200-luvulla ja se on goottilaista tyyliä. Kirkossa on vaikuttava sisustus ja se tunnetaan erityisesti freskoistaan ja alttaritauluistaan.

10. Arche Scaligere

Arche Scaligere on monumentti Scaligerin suvulle Veronassa. Se koostuu useista hautamonumenteista, jotka sijaitsevat San Fermo Maggioren kirkossa. Monumentit ovat goottilaisia ja sisältävät Scaligerin suvun merkkejä ja symboleita.

Veronan panoraama- ja näköalapaikat:

1. Torre dei Lamberti -näkötorni:

Torre dei Lamberti on Veronan kaupungintalon vieressä sijaitseva historiallinen näkötorni. Se tarjoaa upeat näkymät kaupungin kattojen ylle ja ympäröivään maisemaan. Tornin huipulle pääsee hissillä, joten se on helposti saavutettavissa myös liikuntarajoitteisille.

2. Castel San Pietro:

Castel San Pietro on linnoitus, joka sijaitsee Veronan kukkulalla. Linnoitukselta avautuu upea näköala kaupungin vanhaan keskustaan ja Adigen joelle. Paikalle voi joko kävellä jyrkän polun ylös tai ottaa funikulaarin, eli köysiradan, joka vie kävijät näköalapaikalle.

3. Giardino Giusti:

Giardino Giusti on historiallinen puutarha, joka tarjoaa kauniit panoraamanäkymät kaupungin ylle. Puutarhaan kuuluu viehättävä labyrintti, antiikin patsaita ja kauniisti hoidettuja pensaita ja kukkia. Puutarhasta avautuvat näkymät erityisesti Veronan keskiaikaiseen kaupunkiin.

4. Ponte Pietra:

Ponte Pietra on Veronan vanhimpia siltoja ja se ylittää Adigen joen. Silta tarjoaa upeat näkymät joelle ja sen ympäristöön. Sieltä voi ihailla myös kaupungin historiallisia rakennuksia, kuten Veronan amfiteatteria.

5. Santuario di Madonna di Lourdes:

Santuario di Madonna di Lourdes on kaunis kirkko, joka sijaitsee Veronan kukkulan päällä. Kirkolta avautuu näkymä kaupungin kattojen ylle ja ympäröivään maisemaan. Paikka on suosittu myös auringonlaskun ihailemiseen.

6. Piazzale Castel San Pietro:

Piazzale Castel San Pietro on aukioksi muutettu alue Castel San Pietron lähellä. Sieltä voi ihastella upeita näkymiä kaupunkiin, joelle ja ympäröiviin kukkuloihin. Aukiolla on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia maisemista samalla.

7. Porta San Giorgio:

Porta San Giorgio on yksi Veronan historiallisista kaupungin porteista. Portin luoteispuolelta avautuu kaunis näköala kaupungin kattojen ylle ja ympäröivään maisemaan. Alueella on myös viheralue, jossa voi levähtää maisemia ihaillen.

8. Piazza Bra:

Piazza Bra on Veronan suurin aukio ja se tarjoaa laajan panoraamanäkymän ympäröivään kaupunkiin. Aukiolla sijaitsee myös Veronan amfiteatteri, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti