Halvat lennot Vinnitsa

Nähtävyydet ja kohteet

Vinnytsia Tower

Vinnytsia Tower on historiallinen torni, joka sijaitsee Vinnytsian keskustassa. Torni rakennettiin 1600-luvulla ja se toimi alun perin linnoitustornina. Nykyään Vinnytsia Tower on suosittu nähtävyys, jossa vieraat voivat tutustua kaupungin historiaan ja ihailla kaunista näkymää ympäröivään maisemaan.

Vinnytsia National Pirogov Estate Museum

Vinnytsia National Pirogov Estate Museum on museo, joka sijaitsee kuuluisan venäläisen lääkärin Nikolai Pirogovin entisessä talossa. Museo esittelee Pirogovin elämää ja työtä lääketieteen alalla sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua 1800-luvun arkkitehtuuriin ja sisustukseen.

Pohjoispuiston puistoalue

Pohjoispuiston puistoalue on viihtyisä puisto, joka sijaitsee Vinnytsian keskustassa. Puistossa on kauniita kävelyreittejä, leikkikenttiä ja istutuksia, jotka houkuttelevat paikallisia ja matkailijoita rentoutumaan ja nauttimaan luonnon kauneudesta.

Pymonenkon kansallinen arkkitehtoninen ja historiallinen varjostinpuisto

Pymonenkon kansallinen arkkitehtoninen ja historiallinen varjostinpuisto on Vinnitsassa sijaitseva ainutlaatuinen puisto, joka tunnetaan varjostimistaan, joita on yli 200 kappaletta. Puisto tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Ukrainan perinteiseen arkkitehtuuriin ja kulttuuriin.

Vinnytsia Multimedia Fountain Roshen

Vinnytsia Multimedia Fountain Roshen on vaikuttava suihkulähde, joka tarjoaa näyttäviä esityksiä valoista, musiikista ja vesielementeistä. Suihkulähteen esitykset ovat suosittuja paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa, ja ne tarjoavat viihdettä ja iloa kaikenikäisille.

Vinnytsia Regional Studies Museum

Vinnytsia Regional Studies Museum on museo, joka esittelee Vinnytsian alueen historiaa ja kulttuuria. Museo tarjoaa näyttelyitä, jotka kattavat eri aikakausia ja aiheita, kuten arkeologia, etnografia ja sotahistoria.

Vinnytsia National Musical Academy

Vinnytsia National Musical Academy on musiikkioppilaitos, joka tarjoaa korkealaatuista musiikkikoulutusta ja järjestää konsertteja ja esityksiä. Akatemiassa toimii myös musiikkimuseo, jossa esitellään Ukrainan musiikin ja musiikinopetuksen historiaa.

Kiinteänovskon metsäpuisto

Kiinteänovskon metsäpuisto on kaunis luontokohde Vinnytsiassa, jossa vieraat voivat nauttia virkistävistä metsäkävelyistä ja ulkoilusta. Puistossa on merkittyjä reittejä, jotka sopivat sekä kävelyyn että pyöräilyyn.

Vinnytsia Zoo

Vinnytsia Zoo on eläintarha, jossa vieraat voivat nähdä monia erilaisia eläimiä, mukaan lukien villieläimiä ja kotieläimiä. Eläintarhassa järjestetään myös opastettuja kierroksia ja eläinten ruokintanäytöksiä.

Vinnytsia Puppet Theater

Vinnytsia Puppet Theater on nukketeatteri, jossa esitetään erilaisia nukketeatteriesityksiä lapsille ja aikuisille. Teatterin ohjelmisto sisältää perinteisiä nukketeatteriesityksiä sekä moderneja näytelmiä ja musikaaleja.

Kulttuuri ja historia

Kulttuuri

Vinnitsa on Ukrainan kaupunki, joka tarjoaa monipuolista kulttuuritarjontaa asukkailleen ja vierailijoilleen. Kaupungissa toimii useita teattereita, kuten Vinnitsa musiikkiteatteri, jossa esitetään musikaaleja, oopperoita ja baletteja. Lisäksi kaupungissa on Vinnitsa akateeminen teatteri, joka tarjoaa perinteisempiä teatterielämyksiä. Vinnitsa kuuluu myös Ukrainan kolmen suurimman teatterifestivaalin joukkoon, ja kaupungissa järjestetään vuosittain teatterinäytöksiä eri puolilta maata.

Musikaalin ja teatterin lisäksi Vinnitsassa voi nauttia erilaisista taidegallerioista, joissa esitellään paikallisia ja kansainvälisiä taiteilijoita. Kaupungin keskustassa sijaitsee Vinnitsan taidemuseo, jossa on laaja kokoelma taideteoksia eri aikakausilta. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti taide- ja käsityömarkkinoita, joissa voi tutustua paikalliseen käsityöperinteeseen ja ostaa uniikkeja tuotteita.

Historia

Vinnitsa on yksi vanhimmista kaupungeista Ukrainassa ja sen historia ulottuu aina 1300-luvulle asti. Kaupunki on ollut osa eri valtakuntia ja imperiumeja, kuten Puolaa, Itävallan keisarikuntaa ja Neuvostoliittoa. Historian aikana Vinnitsa on kärsinyt monista sotien ja valloitusten aiheuttamista tuhoista, mutta on jokaisen jälleenrakennuksen jälkeen noussut jälleen jalkeille.

Vinnitsan merkittäviä historiallisia nähtävyyksiä ovat muun muassa kaupungissa sijaitseva Sofiivka-puisto, joka on Venäjän keisarinna Katariina Suuren perustama ja kuuluu yhtenäisestä suunnitelmastaan johtuen upeisiin puutarhakokonaisuuksiin. Vinnitsan keskustassa sijaitsee myös vanha linna, joka tarjoaa näkymiä kaupungin ylle ja kertoo osaltaan alueen historiasta.

Toinen merkittävä historiallinen paikka Vinnitsassa on Nimetön sotilas -muistomerkki, joka kunnioittaa Ukrainan itsenäisyyssodassa kaatuneita sotilaita. Muistomerkki on tärkeä symboli kaupungin asukkaille ja muistuttaa heitä Ukrainan vaikeista ajoista. Vinnitsa on myös tunnettu Vinnitsan viinikellarista, joka on yksi Ukrainan suurimmista ja vanhimmista viinikellareista. Kelleriin on mahdollista tutustua ja maistella alueen perinteisiä viinejä.

Ruokailu ja ravintolat Vinnitsassa

Perinteiset ukrainalaiset ravintolat

Vinnitsassa on useita perinteisiä ukrainalaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan autenttisia ukrainalaisia ruokia. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi borsch-keittoa, vareniki- ja pelmeniruokia sekä erilaisia liha- ja kalavaihtoehtoja.

Kansainväliset ravintolat

Vinnitsassa on myös kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokatraditioita ympäri maailmaa. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi italialaista, kiinalaista, japanilaista tai amerikkalaista ruokaa. Tarjolla voi olla esimerkiksi pizzaa, sushia, nuudeleita tai hampurilaisia.

Kahvilat ja konditoriat

Vinnitsassa on monia kahviloita ja konditorioita, joissa voi nauttia erilaisista kahvijuomista, teestä, leivonnaisista ja jälkiruoista. Kahviloiden valikoimaan kuuluu yleensä myös erilaisia salaatti-, keitto- ja leipävaihtoehtoja.

Pikaruokaravintolat

Vinnitsassa on useita pikaruokaravintoloita, jotka tarjoavat nopeaa ja edullista ruokaa. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi hampurilaisia, ranskalaisia perunoita, pizzaa tai kebabia.

Viinitilat ja viinitilamyymälät

Vinnitsan lähialueella sijaitsee useita viinitiloja, jotka tuottavat erilaisia viinejä. Näillä viinitiloilla voi järjestää viinitilavierailuja ja maistelutilaisuuksia. Lisäksi Vinnitsassa on myös viinitilamyymälöitä, joista voi ostaa paikallisia viinejä.

Illallisristeilyt

Vinnitsassa on mahdollisuus nauttia ruoasta ja samalla ihailla kaupungin nähtävyyksiä illallisristeilyn merkeissä. Illallisristeilyt tarjoavat usein erilaisia ruokavaihtoehtoja ja viihdettä matkan aikana.

Vapaa-ajan aktiviteetit Vinnitsassa

1. Kulttuuri ja taide

Vinnitsassa on useita kulttuuritapahtumia ja taidegallerioita, kuten Vinnitsa Art Museum ja Vinnitsa Regional Philharmonic. Kaupungissa järjestetään myös teatteriesityksiä ja musiikkikonsertteja eri paikoissa, kuten Vinnitsa Drama Theatre ja Vinnitsa Concert Hall.

2. Ulkoilma-aktiviteetit

Vinnitsan ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten patikointiin ja pyöräilyyn. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee useita kauniita luonnonpuistoja, kuten Pirogovo Arboretum ja Stolbtsy National Park. Lisäksi kaupungin keskustassa on useita puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.

3. Urheilu

Vinnitsassa on useita urheilumahdollisuuksia. Kaupungissa on muun muassa urheilukeskuksia, kuntosaleja ja jalkapallokenttiä. Lisäksi Vinnitsassa järjestetään erilaisia urheilukilpailuja ja tapahtumia, kuten maratoneja ja voimistelunäytöksiä.

4. Ravintolat ja baarit

Vinnitsassa on monipuolinen ravintolatarjonta eri kansainvälisten keittiöiden edustajineen. Kaupungissa voi nauttia perinteisistä ukrainalaisista ruoka-annoksista, kuten borsh-keitosta ja varenykyistä, mutta myös kansainvälisistä ruokalajeista. Lisäksi Vinnitsassa on useita baareja ja pubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomia.

5. Ostokset

Vinnitsassa on useita kauppakeskuksia, kuten Sky Mall ja Megamarket, joissa voi tehdä ostoksia erilaisista vaatteista, elektroniikasta ja muista tuotteista. Lisäksi kaupungissa on useita markkinoita, joissa voi ostaa paikallisia elintarvikkeita, käsitöitä ja muita käyttötavaroita.

Suositut hotellit Vinnitsassa

1. Optima Vinnytsia Hotel

Optima Vinnytsia Hotel on suosittu hotelli Vinnitsassa. Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa viihtyisät ja modernit huoneet. Hotellissa on myös ravintola, kuntokeskus ja ilmainen Wi-Fi.

2. Hotel France

Hotel France on suosittu boutique-hotelli Vinnitsassa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja viihtyisiä huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola ja saunakeskus.

3. Tovmed Hotel

Tovmed Hotel on suosittu hotelli Vinnitsassa. Hotelli sijaitsee lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ja tarjoaa mukavia huoneita rentouttavaan oleskeluun. Hotellissa on myös ravintola, kuntokeskus ja ilmainen pysäköintimahdollisuus.

4. Hotel Podillia

Hotel Podillia sijaitsee Vinnitsan historiallisessa keskustassa ja on suosittu valinta matkailijoille. Hotellin huoneissa on modernit mukavuudet ja näkymät kaupungin keskustaan. Hotellissa on myös ravintola ja ilmainen Wi-Fi.

5. Hotel Centralny

Hotel Centralny on suosittu hotelli Vinnitsan keskustassa. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ilmainen pysäköintimahdollisuus. Lisäksi hotellissa järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Turvallisuus ja Terveys Vinnitsassa

Turvallisuus

– Vinnitsa on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki
– Poliisi ja muut viranomaiset valvovat kaupungin turvallisuutta
– Poliisien näkyvyys kaupungilla on korkea
– Kaupungin keskustassa on lukuisia valvontakameroita

Poliisivoimat

– Vinnitsassa on aktiivinen poliisivoima
– Kaupungissa toimii Vinnitsan poliisilaitos
– Poliisi vastaa lainvalvonnasta ja turvallisuudesta kaupungissa
– Poliisin hätänumero on 102

Pelastuspalvelut

– Vinnitsassa on hyvin toimiva pelastuspalvelu
– Pelastuspalvelu vastaa hätätilanteisiin, kuten tulipaloihin ja onnettomuuksiin
– Pelastuspalvelun hätänumero on 101

Terveyspalvelut

– Vinnitsassa on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita
– Kaupungissa on myös yksityisiä lääkäriasemia
– Terveyspalvelut ovat laadukkaita ja hyvin saatavilla
– Lääkäripäivystys on saatavilla ympäri vuorokauden

Rokotukset

– Vinnitsassa on kattava rokotusohjelma
– Rokotukset ovat pakollisia tietyille sairauksille, kuten kurkkumädälle ja vihurirokolle
– Rokotukset ovat tärkeä osa terveydenhuoltoa ja ennaltaehkäisevää hoitoa

Turvallisuustietoisuus

– Vinnitsan kaupunki järjestää erilaisia turvallisuustietoisuuskampanjoita
– Kampanjat edistävät asukkaiden tietoisuutta turvallisuusasioista
– Kaupunki kannustaa asukkaita osallistumaan turvallisuuskoulutuksiin ja -tapahtumiin
– Yhteisön turvallisuus on tärkeä osa kaupungin strategiaa

Rannat ja vesistöt

Rantakohteet Vinnitsan alueella

Vinnitsa on sisämaakaupunki eikä siellä ole luonnollisia rantoja.

Uimahallit

Vinnitsassa on useita uimahalleja, joissa voi uida ja nauttia vesiliikunnasta. Yksi suosittu uimahalli on Vinnitsa Aqua Center.

Järvet

Vinnitsasta löytyy useita järviä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia virkistäytymiseen ja harrastuksiin. Esimerkiksi lähellä sijaitsee Yampil-järvi, joka on suosittu veneily- ja kalastuspaikka.

Jokiristeilyt

Vinnitsaa halkoo Dnepr-joki, jonka rannoilla on mahdollisuus osallistua jokiristeilyille. Risteilyllä voi nauttia kauniista maisemista ja tutustua alueen historiaan.

Jalkapallostadion

Vinnitsassa sijaitsee moderni VFR-areena, joka tarjoaa mahdollisuuden seurata jalkapallo-otteluita ja muita urheilutapahtumia.

Vesipuistot

Vinnitsassa on useita vesipuistoja, joissa voi viettää hauskaa aikaa koko perheen kanssa. Esimerkiksi VODA Park on suosittu vesipuisto, jossa on erilaisia vesiliukumäkiä, altaita ja muita vesielementtejä.

Yöelämä ja viihde

Baarit ja yökerhot

Vinnitsassa on lukuisia baareja ja yökerhoja, joissa voi nauttia juomista ja viettää iltaa ystävien kanssa. Tunnettuja baareja ja yökerhoja kaupungissa ovat esimerkiksi ”Terminal Bar”, ”McShane’s Irish Pub” ja ”Red & White Club”. Näissä paikoissa voi kuunnella musiikkia, tanssia ja nauttia erilaisista juomista.

Klubit ja keikkapaikat

Vinnitsassa on myös useita klubeja ja keikkapaikkoja, joissa voi nauttia live-musiikista ja esiintyjien esityksistä. Suosittuja klubeja ovat esimerkiksi ”Club M29”, ”Mandarin Club” ja ”Opium Club”. Näissä paikoissa voi käydä tanssimassa ja nauttia eri genrejen musiikista, kuten popista, elektronisesta musiikista ja hip hopista.

Elokuvateatterit

Elokuvateattereita löytyy myös Vinnitsasta, joissa näytetään sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia eri genreistä. Tunnettuja elokuvateattereita kaupungissa ovat esimerkiksi ”Multiplex Aurora” ja ”Cinema City”. Näissä teattereissa voi nauttia uusimmista elokuvista mukavissa tiloissa.

Konsertit ja tapahtumat

Vinnitsassa järjestetään myös erilaisia konsertteja ja tapahtumia, joissa voi nauttia musiikista ja viihteestä. Kaupungin musiikkitalo on suosittu paikka, jossa voi kokea erilaisia ​​konsertteja, kuten klassisen musiikin esityksiä ja kamarimusiikkikonsertteja. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia festivaaleja, markkinoita ja muita viihdetapahtumia pitkin vuotta.

Luontokohteet ja retkeily Vinnitsassa

Podilska tekojärvi

– Podilska-tekojärvi on suuri keinotekoinen järvi Vinnytsian kaupungin alueella. Se tarjoaa kauniin maiseman ja hyvät mahdollisuudet rauhalliseen virkistäytymiseen ja luontoretkeilyyn.
– Järvelle on rakennettu kävelypolkuja ja kevyenliikenteen reittejä, joita pitkin voi kierrellä ja nauttia maisemasta.
– Siellä on myös mahdollista vuokrata veneitä tai kajakkeja, jos haluaa lähteä tutkimaan järven vesialueita lähempää.
– Podilska-tekojärven ympäristössä on myös vihreitä alueita piknik-paikkoineen, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.

Pirogovo-niitty

– Pirogovo-niitty on suosittu retkikohde Vinnitsassa. Se on laaja niittyalue, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet piknikille ja ulkoiluun.
– Alueella on useita ulkoilureittejä ja kävelypolkuja, jotka kulkevat vehreiden niittyjen halki. Poluilla voi nauttia kävelystä ja samalla ihailla maisemia.
– Niityllä on myös leikkipaikkoja lapsille ja piknik-pöytiä sekä grillipaikkoja, joissa voi viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa.
– Pirogovo-niitty on erityisen kaunis keväällä, kun kukkaloisto on parhaimmillaan.

Gorkin puisto

– Gorkin puisto on Vinnitsan keskustassa sijaitseva suuri puistoalue, joka on suosittu paikallisten asukkaiden ja turistien keskuudessa.
– Puistossa on vehreitä puistoalueita, kävelyteitä ja istutuksia, jotka tekevät siitä erittäin miellyttävän paikan kävelyretkille ja ulkoiluun.
– Gorkin puistossa on myös useita järviä, joilla voi vuokrata veneitä ja nauttia vesillä olemisesta.
– Puiston alueella on myös erilaisia aktiviteetteja, kuten leikkipaikkoja lapsille, urheilukenttiä ja ulkoilulaitteita.

Zhovtnevi niitty

– Zhovtnevi-niitty on kaunis luontokohde Vinnitsassa, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia avoimen niityn maisemista ja raikkaasta ilmasta.
– Niittyaluetta halkoo useita polkuja ja kävelyreittejä, jotka mahdollistavat kävelyretket niityn halki.
– Zhovtnevi-niityllä on myös istutuksia ja leikkipaikkoja, jotka tekevät siitä sopivan paikan perheen kanssa vietettäviin piknik-hetkiin.
– Niittyalueella on myös piknik-pöytiä ja penkkejä, joissa voi levähtää ja nauttia maisemista.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Vinnitsassa

1. Pyhän Dimitrin katedraali

Pyhän Dimitrin katedraali on ortodoksinen kirkko Vinnitsassa, joka on omistettu Venäjän pyhälle Dimitrille. Rakennus on peräisin 1700-luvulta ja se on yksi kaupungin vanhimmista uskonnollisista rakennuksista. Katedraali sijaitsee keskustassa ja on auki vierailijoille.

2. Mihailin kirkko

Mihailin kirkko on toinen ortodoksinen kirkko Vinnitsassa. Se on rakennettu 1800-luvun loppupuolella ja se edustaa uusklassista arkkitehtuuria. Kirkossa on kaunis kupoli ja freskomaalauksia. Mihailin kirkko on suosittu vierailukohde ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia.

3. Vinnytsan tuomiokirkko

Vinnytsan tuomiokirkko on katolinen katedraali, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on rakennettu 1800-luvulla goottilaiseen tyyliin. Katedraalin sisällä on kaunis alttaritaulu ja sen ulkopuolella koristeellinen julkisivu. Vinnytsan tuomiokirkko on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen nähtävyys kaupungissa.

4. Dramateatteri rakennus

Dramateatteri rakennus on historiallinen rakennus Vinnitsassa, joka sijaitsee kaupungin pääkadun varrella. Rakennus on peräisin 1800-luvulta ja siinä on kaunis arkkitehtuuri sekä koristeltu julkisivu. Nykyään rakennus toimii teatterina, jossa esitetään erilaisia näytelmiä ja esityksiä.

5. Historiallinen museo

Vinnitsan historiallinen museo on tärkeä kulttuurinähtävyys kaupungissa. Museo sijaitsee vanhassa, 1900-luvun alussa rakennetussa talossa, jossa on säilytetty esineistöä ja dokumentteja Vinnitsan historiasta. Museossa on näyttelyitä kaupungin menneisyydestä, sen kulttuurista ja arkkitehtuurista. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historialliseen kulttuuriin.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Monasterikukkula (Hill Monastery)

Monasterikukkula on Vinnitsan kaupungin suosituin näköalapaikka. Se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja tarjoaa upean näköalan yli kaupungin ja sen ympäröivän maaseudun. Kukkulan päällä sijaitsee myös Pyhän Marttyyrikan hyllykkö, joka on kuuluisa Vinnitsan maamerkki.

2. Rodeon aukio (Rodeo Square)

Rodeon aukio on toinen merkittävä näköalapaikka Vinnitsassa. Se sijaitsee kauniilla viheralueella kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Aukion yläosasta voit ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja myös nähdä kauas ympäristöön.

3. Bagratin kukkula (Bagratyn Hill)

Bagratin kukkula sijaitsee kaupungin eteläosassa ja tarjoaa fantastisen panoraamanäkymän yli Vinnitsan. Täältä voit nähdä koko kaupungin, sen jokirannat ja ympäröivät metsät. Kukkulalla on myös muinaisjäänteitä ja historiallisia rakennuksia.

4. Gorkin puisto (Gorky Park)

Gorkin puisto on suosittu virkistysalue Vinnitsassa, mutta se tarjoaa myös upeat näköalat kaupunkiin. Puiston korkeammilta alueilta voit ihailla kaupungin kaunista maisemaa ja nähdä sen eri osat. Puistossa on myös ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia maisemasta samalla kun rentoutuu.

5. Puumajaa (Tree House)

Puumaja on moderni näköalapaikka Vinnitsan keskustassa. Se sijaitsee korkealla puun latvassa ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Puumajan avoin rakenne mahdollistaa upean panoraamanäkymän ympäröivään maisemaan ja kaupungin elämään.

6. Jokisatama (River Port)

Vinnitsan jokisatamasta voi ihailla kaunista maisemaa Dnepr-joen rannalla. Jokisataman läheisyydestä avautuu laaja näköala yli joen ja sen ympäröivän maiseman. Täällä voit nähdä myös kaupungin siltoja ja muita vesireittejä.

7. Vinnitsa-torni (Vinnitsa Tower)

Vinnitsa-torni on korkea observation deck, joka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Torni on sijoitettu korkealle rakennukselle, jolloin sieltä avautuu laaja panoraama Vinnitsan keskustasta ja ympäröivästä maisemasta. Torniin pääsee hissillä tai portaita pitkin.

8. Leninin aukio (Lenin Square)

Leninin aukiolta voi nähdä upeat näkymät yli kaupungin keskustan. Tältä aukiolta avautuu panoraamanäköala kaupungin pääkadulle ja sen ympäristöön. Aukiolla on myös Leninin patsas, joka on kaupungin tunnettu maamerkki.Kohteen sijainti maa on Ukraina.

Jätä kommentti