Halvat lennot Žabljak

Nähtävyydet ja kohteet

Durmitorin kansallispuisto

Durmitorin kansallispuisto on yksi Montenegron kauneimmista ja suosituimmista luonnonkohteista. Se sijaitsee Žabljakin kaupungin lähellä ja tarjoaa upeat maisemat vuoristoalueelle, joka on osa UNESCO:n maailmanperintöluetteloa. Kansallispuistossa on monia upeita retkeilyreittejä, vesiputouksia, järviä ja luolia.

Bobotov Kuk -vuori

Bobotov Kuk on Durmitorin vuoriston korkein huippu, joka kohoaa 2 523 metrin korkeuteen. Se on suosittu kohde retkeilijöiden ja vuorikiipeilijöiden keskuudessa, tarjoten upeat näkymät ympäröivään maisemaan.

Black Lake (Crno Jezero)

Black Lake on yksi Durmitorin kansallispuistossa sijaitsevista kauniista järvistä. Se on suosittu paikka ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Järven kirkas vesi, ympäröivät vuoret ja kaunis luonto tekevät siitä suositun paikan patikointiretkille ja piknikille.

Đurđevića Tara -silta

Đurđevića Tara -silta on vaikuttava nähtävyys Žabljakin kaupungissa. Se sijaitsee Tarajoen yllä ja tarjoaa upean näköalan yli kanjonin. Silta on arkkitehtoninen nähtävyys ja suosittu paikka ottamaan valokuvia tai ihailemaan maisemia.

Žabljakin keskusaukio

Žabljakin keskusaukio on kaupungin sydän, jossa sijaitsee useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Aukiolla voit nauttia paikallisista herkuista, tutustua paikalliseen kulttuuriin ja tehdä ostoksia. Lisäksi aukio toimii usein tapahtumien ja festivaalien näyttämönä.

Ice Cave (Ledena Pećina)

Ice Cave on suosittu nähtävyys Durmitorin kansallispuistossa. Luola tunnetaan siitä, että sen sisällä on jäästä muodostuneita muodostelmia myös kesäkuukausina. Luola tarjoaa mielenkiintoisen nähtävyyden ja viilentävän kokemuksen kuuman päivän retkeilyn jälkeen.

Virpazar

Virpazar on viehättävä kylä lähellä Žabljakia. Se sijaitsee Skadar-järven rannalla ja on suosittu paikka veneilyyn, kalastukseen ja linnustukseen. Kylä on myös tunnettu perinteisestä arkkitehtuuristaan ja tunnelmallisista ravintoloista, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

Žabljakin kirkko

Žabljakin kirkko, joka tunnetaan myös nimellä Jumalankirkkauden temppeli, on kaupungin tunnetuin uskonnollinen rakennus. Se edustaa ortodoksista arkkitehtuuria ja on kaunis nähtävyys niin sisältä kuin ulkoakin.

Mirko Voievodian linna

Mirko Voievodian linna on historiallinen nähtävyys Žabljakin kaupungissa. Linna rakennettiin 1800-luvulla ja se toimi aikoinaan asuinpaikkana kuuluisalle sotapäällikölle Mirko Voievodalle. Nykyään linna toimii museona, jossa voi tutustua paikalliseen historiaan ja kulttuuriin.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Žabljakilla on rikas kulttuuriperintö, joka heijastuu sen perinteisessä musiikissa, tanssissa, arkkitehtuurissa ja ruokakulttuurissa.

Historia

Žabljakin historia ulottuu takaisin antiikin aikaan, ja alueella on ollut asutusta jo tuhansien vuosien ajan. Alue kuului aikaisemmin Montenegron kuningaskuntaan ja myöhemmin Jugoslaviaan ennen kuin Montenegro itsenäistyi.

Žabljakin vanha kaupunki

Žabljakin vanha kaupunki on historiallinen alue, joka tarjoaa viehättävän kävelyalueen, jossa voi tutustua alueen perinteiseen arkkitehtuuriin. Siellä on myös useita museoita, jotka esittelevät alueen historiaa ja kulttuuria.

Žabljakin kansallismuseo

Žabljakin kansallismuseo sijaitsee vanhassa kaupungissa ja siellä on laaja kokoelma esineitä ja artefakteja, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista. Museo on avoinna yleisölle ja tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää Žabljakin menneisyydestä.

Kirkot ja luostarit

Žabljakissa on useita historiallisia kirkkoja ja luostareita, jotka ovat merkittäviä paikallisen uskonnollisen ja kulttuurisen elämän kannalta. Kuuluisimmat niistä ovat Žabljakin Pyhän kolminaisuuden kirkko ja Morachan luostari.

Kansanperinne ja festivaalit

Žabljakissa on säilynyt vahva kansanperinteen perinne, ja alueella järjestetään useita perinteisiä festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Näitä ovat esimerkiksi kansantanssifestivaalit, musiikkitapahtumat ja paikalliset markkinat. Nämä tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden kokea Žabljakin perinteitä ja kulttuuria.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Žabljak sijaitsee Montenegrossa, joten ruokakulttuurissa voi nähdä vaikutteita Balkanin, Välimeren ja Itä-Euroopan keittiöistä. Tavallisimpia ruokalajeja ovat lihavartaat, karitsanliha, tuoreet vihannekset ja juustot. Myös merenelävät ovat yleisiä alueella.

Perinteiset ravintolat

Žabljakissa on useita perinteisiä ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Näissä ravintoloissa tarjotaan usein perinteisiä liharuokia, kuten karitsanlihaa ja pihvejä. Lisäksi tarjolla saattaa olla erilaisia paikallisia juustoja ja tuoreita vihanneksia.

Kahvilat ja leipomot

Žabljakissa on myös useita kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia erilaisista leivonnaisista ja kahvijuomista. Näissä paikoissa voi maistella esimerkiksi perinteisiä montenegrolaisia leivonnaisia ja kahvia.

Kansainväliset ravintolat

Lisäksi Žabljakissa on myös kansainvälisiä ravintoloita, joissa tarjoillaan eri maiden ruokia. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia tai länsieurooppalaisia ruokia.

Hintataso

Hintataso ravintoloissa Žabljakissa on yleisesti ottaen edullinen verrattuna moniin muihin Euroopan maihin. Hinnat vaihtelevat ravintolan tasosta ja tyylistä riippuen, mutta usein ravintolaruokailu on hinta-laatusuhteeltaan hyvä.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Vaellus ja retkeily

Žabljak sijaitsee Durmitorin kansallispuiston ympäröimänä, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan vaellukseen ja retkeilyyn. Alueella on useita hyvin merkittyjä vaellusreittejä, jotka tarjoavat upeita näkymiä vuoristomaisemiin ja pieniin kyliin. Suosittuja reittejä ovat esimerkiksi Bobotov Kuk, Durmitor Circle ja Tara-joen rotkoreitti.

2. Maastopyöräily

Vuoristoisessa ympäristössä maastopyöräily on suosittu aktiviteetti Žabljakissa. Alueella on useita reittejä, jotka sopivat eri tasoisille pyöräilijöille. Maastopyöräily tarjoaa mahdollisuuden nauttia upeasta luonnosta ja hengittää raitista ilmaa samalla kun liikkuu aktiivisesti.

3. Melonta ja koskenlasku

Lähellä Žabljakia sijaitsee Tara-joen rotko, joka on yksi Euroopan syvimmistä rotkoista ja tarjoaa upeat puitteet melonnalle ja koskenlaskulle. Alueella järjestetään ohjattuja retkiä, joissa voi tutustua Tara-joen upeisiin maisemiin samalla kun nauttii jännittävästä melontakokemuksesta.

4. Kalastus

Žabljakissa on hyvät kalastusmahdollisuudet, etenkin Zminje-järvi tunnetaan hyvästä kalastuksestaan. Alueella voi kalastaa esimerkiksi kirjolohta, taimenta ja harjusta. Kalastus tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta samalla kun harrastaa mieluisaa aktiviteettia.

5. Hiihto ja talviurheilu

Talvisin Žabljakissa voi harrastaa erilaisia talviurheilulajeja, kuten hiihtoa, lumilautailua ja murtomaahiihtoa. Alueella on hyvin hoidetut hiihtoladut ja rinteet, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin hiihtäjille. Žabljak on suosittu talvimatkailukohde, ja alueella on useita hiihtokeskuksia.

6. Luontopolkuja ja maisemaharjoituksia

Durmitorin kansallispuistossa on useita luontopolkuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja eläimistöön. Luontopolkujen varrella on opasteita ja infotauluja, jotka tarjoavat tietoa alueen ekosysteemistä. Lisäksi alueella on myös maisemaharjoituksia, joista voi ihailla upeita vuoristomaisemia.

Suositut hotellit Žabljakissa

1. Hotel Polar Star

Hotel Polar Star on suosittu hotelli Žabljakin keskustassa. Hotellissa on moderneja ja viihtyisiä huoneita, joissa on kaikki perusmukavuudet. Hotellissa on ravintola, jonka keittiö tarjoilee paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja. Lisäksi hotellissa on wellness-keskus, jossa voi rentoutua saunan ja hierontojen parissa. Henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta, ja hotellin sijainti lähellä nähtävyyksiä ja ulkoilumahdollisuuksia tekee siitä ihanteellisen valinnan Žabljakin vierailijoille.

2. Hotel Soa

Hotel Soa on tyylikäs ja nykyaikainen hotelli Žabljakin kaupungin keskustassa. Hotellissa on viihtyisiä ja tilavia huoneita, joista avautuu upeat näkymät ympäristöön. Hotellin ravintolassa tarjoillaan herkullisia paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Hotel Soassa on myös wellness-keskus, jossa voi rentoutua saunan ja hierontojen avulla. Henkilökunta on ammattitaitoista ja avuliasta, ja hotellin sijainti lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ja retkeilyreittejä tekee siitä suositun valinnan matkailijoille.

3. Hotel Enigma

Hotel Enigma sijaitsee rauhallisella alueella Žabljakin kaupungissa, lähellä Durmitorin kansallispuistoa. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin ravintolassa tarjoillaan herkullisia paikallisia ruokia perinteisessä ympäristössä. Hotel Enigmassa on myös spa-alue, jossa voi rentoutua saunan ja hierontojen avulla. Henkilökunta on ystävällistä ja avuliaista, ja hotellin rauhallinen sijainti tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon matkailijoille.

4. Hotel Javorovača

Hotel Javorovača on viehättävä perheomisteinen hotelli, joka sijaitsee noin 2 kilometrin päässä Žabljakin kaupungin keskustasta. Hotellissa on mukavat ja kodikkaat huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin ravintola tarjoaa paikallisia erikoisuuksia ja perinteisiä herkkuja. Hotel Javorovačassa on myös sauna ja terassi, ja henkilökunta on ystävällistä ja huomaavaista. Hotellin rauhallinen sijainti ja hyvä sijainti retkeilyreittien läheisyydessä houkuttelee sekä perheitä että ulkoilmaihmisiä.

5. Hotel Zlatni Bor

Hotel Zlatni Bor sijaitsee Žabljakin kaupungin tuntumassa, lähellä Durmitorin kansallispuistoa. Hotellissa on moderneja ja viihtyisiä huoneita, joista avautuu upeat näkymät ympäröivään luontoon. Hotellin ravintolassa tarjoillaan herkullisia paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Hotellissa on myös wellness-keskus, jossa voi rentoutua saunan ja hierontojen avulla. Henkilökunta on ammattitaitoista ja ystävällistä, ja hotellin hyvä sijainti ulkoilureittien läheisyydessä tekee siitä suositun valinnan luontomatkailijoille ja aktiivisesta elämäntavasta nauttiville vierailijoille.

Turvallisuus

Rikollisuus

Žabljak on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja vakavia rikoksia tapahtuu harvoin. Kuitenkin matkailijoiden tulisi aina pitää huolta henkilökohtaisesta turvallisuudestaan ja varovaisuudestaan, erityisesti vilkkaissa turistialueissa ja julkisilla paikoilla. Kaikenlaisten arvoesineiden, kuten käsilaukkujen tai puhelinten pitämistä silmällä pidettävissä paikoissa suositellaan.

Liikenne

Liikenneongelmat ovat yleisiä Žabljakin keskustassa, joten matkailijoiden on tärkeää olla varovainen liikenteessä. Autojen ohittamista tulee välttää tietyillä kapeilla ja mutkaisilla teillä. Lisäksi on noudatettava paikallisia liikennesääntöjä sekä pidettävä turvavyöt kiinni. Turvallisin tapa matkustaa Žabljakin ja muiden kaupunkien välillä on käyttää julkista liikennettä tai vuokrata auto kansainväliset standardit täyttävältä yritykseltä.

Luonnonmullistukset

Žabljak sijaitsee vuoristoalueella, joten luonnonmullistukset, kuten maanjäristykset ja maanvyörymät, ovat harvinaisia, mutta mahdollisia. Matkailijoiden tulisi seurata paikallista mediaa ja ottaa huomioon kaikki tiedot luonnonilmiöistä matkasuunnitelmissaan. Lisäksi on suositeltavaa noudattaa paikallisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

Terveys

Terveyspalvelut

Žabljakissa on useita terveyskeskuksia ja apteekkeja, jotka tarjoavat peruslääkäripalveluita. Vakavammissa tapauksissa potilaiden on suositeltavaa siirtyä suurempiin kaupunkeihin, kuten Podgoricaan, saadakseen erityistä hoitoa. Matkailijoiden tulisi olla tietoisia siitä, että julkinen terveydenhuoltojärjestelmä voi poiketa oman kotimaansa järjestelmästä, ja siksi matkavakuutus, johon sisältyy lääketieteellinen hoito, on suositeltavaa.

Rokotukset

Ennen matkaa Žabljakiin, matkailijoiden tulisi tarkistaa kansallisten terveysviranomaisten ohjeet matkakohteen rokotuksista. Tyypillisiä suosituksia voivat olla perusrokotusten (kuten jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) varmistaminen sekä lisärokotukset kuten hepatiitti A ja B.

Elintarvikkeet ja juomavesi

Juomavesi Žabljakissa on yleisesti ottaen turvallista juoda, mutta herkempien vatsaystävien on silti syytä nauttia pullotettua vettä. Lisäksi matkailijoiden tulisi noudattaa hyvää hygieniakäytäntöä, kuten pesemällä kädet ennen ruokailua ja välttämällä syömästä raakaa tai huonosti valmistettua ruokaa.

Rannat ja Vesistöt

Tara-joen rotko

Taran rotko on syvä rotko, joka sijaitsee Tara-joen varrella Žabljakissa. Se on yksi syvimmistä rotkoista Euroopassa ja tarjoaa upeita näkymiä ja mahdollisuuksia retkeilyyn ja patikointiin.

Crno Jezero -järvi

Crno Jezero, eli Musta järvi, on yksi Montenegron kuuluisimmista järvistä ja se sijaitsee Žabljakin kaupungin lähellä. Järvi on muodostunut joen uomasta ja sen ympärillä on upea vuoristomaisema. Se tarjoaa virkistävää uimista kesäisin ja mahdollisuuksia kalastukseen.

Zminje-järvi

Zminje-järvi on pieni järvi, joka sijaitsee myös Žabljakin läheisyydessä. Se on suosittu kalastuskohde ja sen ympäristössä on kaunista luontoa ja vuoristomaisemaa.

Savin Kuk-järvi

Savin Kuk-järvi on syvä järvi, joka sijaitsee Durmitorin kansallispuistossa Žabljakin alueella. Järvi on suosittu kalastuskohde ja sen ympärillä on upea vuoristomaisema.

Bobotov Kuk-järvi

Bobotov Kuk-järvi on alppijärvi, joka sijaitsee Bobotov Kuk-vuoren juurella Žabljakissa. Järvi on suosittu retkikohde ja se tarjoaa hienot puitteet patikointiin ja luonnon ihailuun.

Biogradsko-järvi

Biogradsko-järvi on yksi Montenegron vanhimmista kansallispuistoista, joka sijaitsee Žabljakin alueella. Järvi on osa Biogradsko Gora -metsää ja sen ympärillä on upeita vaellusreittejä ja kauniita maisemia. Järvi on myös suosittu retkikohde ja siellä voi vuokrata soutuveneitä.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja yökerhot

Žabljakissa on muutamia viihtyisiä baareja ja yökerhoja, joissa voi nauttia juomia ja rentoutua illanvietossa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Night Bar Šarac ja Highlander Pub, joissa voi tavata paikallisia ja matkailijoita.

Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat herkullisia paikallisia ruokia sekä kansainvälisiä makuelämyksiä. Vieraile esimerkiksi ravintoloissa Savin Kuk ja Jezero tai nauti kahvikupillinen viihtyisässä kahvilassa Cafe Libero.

Live-musiikki ja esiintymiset

Joissakin baareissa ja ravintoloissa saattaa olla live-musiikkiesityksiä eri iltoina. Tarkista paikalliset tapahtumakalenterit tai kysy reittitiedoista lähialueen festivaaleille tai konsertteihin. Voit nauttia musiikista eri musiikkityylien, kuten kansanmusiikin tai rockin, parissa.

Luontoon perustuva viihde

Zabljak on suosittu matkailukohde erityisesti luontoon perustuvista aktiviteeteista kiinnostuneille. Voit nauttia päiväretkistä Durmitorin kansallispuistossa, joka tarjoaa upeita maisemia, vaellusreittejä ja retkiä vuoristoalueelle. Voit myös kokeilla erilaisia ​​ulkona järjestettäviä aktiviteetteja, kuten melontaa, koskenlaskua tai maastopyöräilyä.

Luontokohteet ja retkeily

1. Durmitorin kansallispuisto

Durmitorin kansallispuisto sijaitsee Žabljakin kaupungin läheisyydessä Montenegrossa. Se on Unescon maailmanperintökohde ja tarjoaa upeita maisemia, korkeita vuoria, syviä rotkoja ja kristallinkirkkaita järviä. Kansallispuisto on suosittu retkeily-, vaellus- ja patikointikohde, ja siellä on laaja verkosto polkuja eri vaikeustasoilla. Puistossa on myös mahdollista harrastaa maastopyöräilyä, koskenlaskua, kalastusta ja laskettelua talvisin.

2. Tara-rotko

Tara-rotko on yksi maailman syvimmistä rotkoista ja sijaitsee Durmitorin kansallispuiston alueella. Se on suosittu paikka koskenlaskuun, sillä rotkossa virtaava Tara-joki tarjoaa jännittäviä koskia ja upeita maisemia. Alueella järjestetään myös melontaretkiä ja voit nauttia rotkon kauneudesta vaikuttavilla näköalapaikoilla.

3. Black Lake (Crno Jezero)

Black Lake on yksi Durmitorin kansallispuiston tunnetuimmista ja kauneimmista järvistä. Järvi koostuu kahdesta osasta, ja se tarjoaa upeat puitteet patikoinnille, piknikille tai vain maisemien ihailemiselle. Kesäisin voit myös vuokrata kajakin tai soutuveneen järven rauhallisten vesien tutkimiseen.

4. Bobotov Kuk

Bobotov Kuk on Durmitorin kansallispuiston korkein huippu, jonka huipulle voi kiivetä vaelluspolkujen ja vapaalaskureittien kautta. Huipulta avautuvat upeat näkymät ympäröiville vuorille ja rotkoille. Kiipeäminen huipulle vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja kiipeilykokemusta, mutta palkitsee upeilla maisemilla.

5. Savin kuk

Savin kuk on Žabljakin kaupungin läheisyydessä sijaitseva vuori, joka tarjoaa upeat maisemat yli Durmitorin kansallispuiston ja sen ympäristön. Vuoren huipulle voi kiivetä vaelluspolkua pitkin, ja palkintona odottavat upeat näköalat ympäröiville vuorille ja laaksoille.

6. Neitsyen rotko

Neitsyen rotko (Nevidio) on yksi Montenegron tunnetuimmista rotkoista. Se sijaitsee Žabljakin kaupungin läheisyydessä, noin 50 kilometrin päässä Durmitorin kansallispuistosta. Rotko tarjoaa jännittävän patikkareitin, jossa voi kokea vuoristovoimien veistämät kapeat rotkot ja kirkkaat jääkylmät vedet. Rotkossa vaellus vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja kiipeilyvarusteita.

7. Žabljakin keskusta ja ympäröivät kylät

Žabljakin kaupunki itsessään tarjoaa myös luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Kaupungin keskustan lähettyvillä sijaitsevat pienet kylät, kuten Trsa, Gomile ja Poseljani, tarjoavat mahdollisuuden tutustua perinteiseen maaseutuelämään ja ihailla kauniita maisemia. Kylissä voi myös vierailla perinteisissä taloissa ja maistella paikallista ruokaa.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Orthodox Church of Saint George

Orthodox Church of Saint Georgen eli Pyhän Yrjänän ortodoksisen kirkon rakentaminen alkoi vuonna 1870 Žabljakin keskustassa Montenegrossa. Kirkko on rakennettu perinteiseen ortodoksityyliin ja sillä on koristeellinen ulkoasu. Se tunnetaan myös kauniista freskoistaan, jotka kuvaavat uskonnollisia aiheita. Kirkkoa pidetään tärkeänä uskonnollisena kohteena ja se on suosittu käyntikohde matkailijoille.

Crno Jezero (Black Lake)

Crno Jezero, eli Musta Järvi, on luonnonkaunis järvi Žabljakin lähistöllä. Järvi on suosittu turistikohde ja sen ympärillä on upeita maisemia. Järvellä on merkitystä myös historiallisessa mielessä, sillä siellä sijaitsee järven lähellä sijaitseva entinen venäläisten hylkäämä ortodoksinen kirkko, joka on nimeltään Jumalansynnyttäjän Kunnianarvoisan Ristin Katedraali.

Medieval Fortress

Keskiaikainen linnoitus Žabljakin alueella on historiallinen nähtävyys. Linnoitus on kivirakennelma, joka juontaa juurensa keskiajalle. Linnoitus on muistomerkki alueen historiasta ja se tarjoaa vaikuttavia näkymiä ympäristöön. Alueella on myös opastettuja kierroksia, jotka tarjoavat vierailijoille tietoa Žabljakin historiasta ja linnoituksen merkityksestä.

Visit to old Žabljak Church

Vanhalle Žabljakin kirkolle kannattaa tehdä vierailu, sillä se on historiallisesti merkittävä rakennus. Kirkko on peräisin 1800-luvulta ja se on hyvä esimerkki perinteisestä balkanilaisesta kirkkoarkkitehtuurista. Kirkko toimi aikanaan Žabljakin pääkirkkona ja se on edelleen tärkeä uskonnollinen paikka paikallisille asukkaille.

Monument to Njegoš

Njegoš-monumentti on muistomerkki, joka on omistettu Montenegron kuuluisalle kirjailijalle ja filosofille Petar II Petrović-Njegošille. Monumentti sijaitsee Žabljakin keskustassa ja se on tehty pronssista. Se kuvaa Njegošia istumassa kirjoituspöydän ääressä. Monumentti on suosittu nähtävyys ja sillä on symbolinen merkitys Montenegron kulttuurille ja historialle.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Savin kukka

Savin kukka on kaupungin korkein kohta ja tarjoaa upeat näkymät Žabljakin ympäröiville vuorille ja laaksoille. Sieltä voi ihailla kaupungin maisemia sekä Durmitorin kansallispuiston upeaa luontoa.

2. Crno Jezero

Crno Jezero, eli Musta järvi, on kaupungin suosituin näköalapaikka. Se sijaitsee Durmitorin kansallispuistossa ja tarjoaa upeat näkymät järvelle ja ympäröiville vuorille. Järvi on erityisen kaunis etenkin kesällä, kun vesi on kirkasta ja ympäröivät vuoret vihertävät.

3. Bobotov Kuk

Bobotov Kuk on Durmitorin kansallispuiston korkein huippu, ja se tarjoaa upeat panoraamanäkymät ympäristöön. Etenkin vaellusten ystävät voivat nauttia tästä näköalapaikasta, sillä huipulle kiipeäminen vaatii hieman fyysistä kuntoa ja kokemusta.

4. Curevac-kukkulan näköalapaikka

Curevac-kukkulan näköalapaikka on Žabljakin kaupungin läheisyydessä sijaitseva paikka, josta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään vuoristoon. Tämä paikka tarjoaa rauhallisen ympäristön ja kauniit maisemat, jotka houkuttelevat erityisesti patikoijia ja luonnon ystäviä.

5. Tara-joen kanjoni

Tara-joen kanjoni on yksi Euroopan syvimmistä kanjoneista ja tarjoaa upeat näkymät. Kanjonia on mahdollista ihailla useista näköalapaikoista, jotka sijaitsevat eri puolilla kanjonia. Tara-joen kanjoni on myös suosittu kohde erilaisille ulkoiluaktiviteeteille, kuten koskenlaskulle ja patikoinnille.

6. Vrazje Jezero

Vrazje Jezero, eli Paholaisen järvi, on syvä järvi, joka sijaitsee Durmitorin kansallispuiston alueella. Järven ympäristössä on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla järven kauneutta ja ympäröivää vuoristoa. Järven ympäristössä voi myös patikoida ja nauttia luonnon rauhasta.

7. Sedlo

Sedlo on Durmitorin kansallispuistossa sijaitseva huippu, josta avautuvat upeat panoraamanäkymät. Sedlo tarjoaa näkymät niin vuorille kuin alppiniityillekin. Sedlo on myös suosittu lähtöpiste patikointireiteille ja talvella hiihtäjille, jotka voivat nauttia upeista maisemista.Kohteen sijainti maa on Montenegro.

Jätä kommentti